lenika
|
Pozdravljene. Naš Matic spi že 45 minut, tako, da sem uspela skuhat in pojest kosilo, kar je pri njem ponavadi skoraj nemogoče, kajti večino dneva je buden. Do sedaj je čez dan spal maksimalno pol ure skupaj, največkrat pa samo nekaj minutk in že je bil jok. Vzrok so bili krčki in trzanje udov, ki ga je zbudilo, čeprav je bil še zaspan. Sedaj ga pa že nekaj dni čez dan dajem spat na trebušček, kar mu neverjetno paše in če je zaspan, ko ga dam na trebušček, potem takoj zaspi in tako spi tudi 1-2 ure skupaj približno 2x na dan. Ponoči na srečo teh problemov nimamo. Izgleda, da toliko trdno zaspi, da ga ne moti pretakanje po črevesju in trzanje udov. Ponoči se ga zaenkrat še ne bi upala dat spat na bok, čeprav že brez problema na trebuščku obrača glavo iz ene smeri v drugo in tudi iz trebuščka na bok se je že obrnil, a vseeno nikoli ne veš. Včeraj sem ga postavila v ležalnik (bil je naspan, previt, sit) in nad njega obesila ene viseče igračke. Eno uro je gledal tiste igračke in jih boksal ter se ni dal motit. Čez eno uro je postal utrujen in je začel jokat. Ko sem ga dala na najino posteljo na trebušček, je v trenutku zaspal. Drugače pa jaz dajem Maticu v tej vročini navmes tudi prekuhano vodo ali pa bebe čaj in ga z veseljem popije, če pa je poleg žeje tudi lakota, potem pa se sirena vseeno nadaljuje. Danes sem bila na pregledu pri G in je vse OK, do konca dojenja pa mi je predlagala kontracepcijo kondom. Vzela mi je tudi bris materničnega vrata. Povedala mi je tudi, da je njeno stališče, da se otroka doji 1 leto in nič več, ker se ji zdi, da potem to mleko otroku več nič ne koristi, ampak je to samo še razvada, ki jo je potem težko odvadit. Rekla je, da ne prenese, ko vidi 3-letnega otroka kako sredi restavracije mamici vleče majico navzgor. Rekla mi je tudi, da je za telo dobro, da si kakšni 2 leti opomore in da se do takrat ne zanosi. Jaz tako ali tako mislim imeti drugega otroka čez kakšne 3 ali 4 leta. Kako pa razmišljate ostale? Ali katera namerava imet že zelo hitro drugega otroka? Kakšno pa je vaše stališča glede zelo dolgega dojenja? Kdaj pa ve mislite začet dodajat gosto hrano? Kakšne so izkušnje tistih, ki že imate od prej otroke? Zelo nam gre pa na živce tale vročina. Zunaj smo do 10-ih zjutraj in potem med osmo in deveto zvečer se gremo še malo ohladit, da prezračimo stanovanje v tem času. Nič grem sedaj še malo pospravit, da me sirena ne prehiti.
|