|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
5.6.2006 21:40:12   
maya_slo1
Živjo, punce! (po doooolgem času!)

Naju s Krisom je tu na Polici malo zamedlo in upam, da vam zdaj uspeva sledit! user posted image

Kaj a na piknik se pripravljate?! Joj, upam da se vam bom lahko pridružila!

Drugače pa je pri nas precej novega….najnovejša stvar je Krisovo plazenje po vseh štirih, ko se plazi gor in dol po sobi izgleda kot igračka za navit, da o vstajanju ob stolu ali ob kavču ali pa kar ob meni medtem ko posodo pomivam sploh ne govorim…nimam pet minut miru, ko se drema pa to kar oba počneva. Vrtec smo dobili v Grosuplju in sem prav vesela. Ta zadnji izpit sem naredila tako, da se zdaj že en mesec spravljam v šolo po kakšen naslov za diplomsko. Lenoba, kaj češ! user posted image

Mi lahko poveste prosim, kako pripravite ovsene kosmiče…a jih kaj skuhate prej?

Nič, to na kratko, da se vklopim nazaj!

Lep pozdrav vsem!

Sledenje evro bankovcem
http://www.eurobilltracker.eu/?referer=98711

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
6.6.2006 10:26:14   
2ursae
halo halo,

vidim, da sem fulll v zaostanku, tko da se bom kar lotila vprašanj, če pa še kaj cajta ostane, pa še malo drugih stvari:

Maya, ovsenih kosmičev prej ni treba skuhat, je pa res, da jih vedno uporabljam v takih receptih, kje je njihovo kuhanje predvideno ... ja, če zdaj pomislim, najbrž bi mu jih vsaj namočila, preden bi mu jih dala, ker so precej trdi. Al pa kar zmixala.

kati, mi smo že imeli malo zamašen nosek, pa se je vleklo kar ene dva tedna ... ti sam pridno pumpaj! Moj tud najprej ni maral pumpice, po parih dneh se je pa že navadil in ni nič več protestiral.

teta beta, hvala za info o jogurtih user posted image , bom prečekirala. A to so uni, ki jih propagira Jolanda Čeplak?

O, Doroteja, a zdaj je pa še atiju skoraj nesreča zagodla user posted image . Je imel pa srečo, ne - kolikokrat ima pa človek obute prevelike čevlje user posted image .

tery, dam kar paradižnikovo mezgo al pa unga iz konzerve. Bom pa najbrž, ko bo sezona paradajzov (v avgustu) sama probala naredit mezgo.

Tisti recepti, o katerih sem govorila, so dejansko tisti, ki nam jih je Tery poslala - žal nimam nič drugega. Vam pa povem, kakšna kašica je pri nas zdaj totalen hit:

bananin riž

2-4 žlice rjavega riža
pol pretlačene banane
četrtina naribanega jabolka
1 narezan datelj (po želji)
ščepec cimeta (po želji)
kokosovo mleko

v skledi zmešamo vse sestavine, razen mleka. Nato počasi prilivamo mleko, dokler zmes ni primerno redka. Po želji potresemo s cimetom.

A veste, kolk je njami?! Jaz sem mu jo danes dopoldne dala že tretji dan, ker moram ponucat pločevinko kokosovega mleka. Moj mali ima res rad kokos ... sem mu včeraj naredila pina colado user posted image  - zvečer sem mu v mlečni gres dala ananas in kokos. Kolk se mu gode user posted image .

Drugač pa imamo že drugi spodnji zobek, in zgornja dva bosta ravno zdaj-zdaj. Kolikor so se te zobje obirali, se jim pa zdaj res mudi. Ne znamo še šibat po vseh 4ih, se pa zato znamo z vseh 4ih vsesti, in to pravilno - vstran in ne direkt dol na pete user posted image . Pol ga pa hočem mal matrat z vajami na vseh 4ih, on se pa vsede user posted image . Gospod. 
Danes imamo RA in gre tast z nami user posted image user posted image . Men je to mal mimo, sam si menda tako močno želi iti, da sem popustila. Upam, da mali ne bo jokal,

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu maya_slo1)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
6.6.2006 10:51:55   
Pia67
Nina je še vedno v 1. dopoldanskem spancu (kadar dežuje spi malo večuser posted image
Preveč piha, da bi šli z ruzakom na sprehod, zato bo najbrž kak nakupovalni center v igri. Nina ima najraje taka mesta, ker lahko opazuje ljudi in se jim zadržano nasmiha, ko jo ogovorijo: "Ja ti fantek, kako lepe učke imaš, bodo punčke za tabo gledaleuser posted image ." Prav mi je, ko pa ima skoraj same "fantovske" oblekce.

Tery in Katja, hvala za tolažbo (najbrž bomo prej stali (ob opori že) kako se plazili). Bom jutri, kot sem omenila, zatežila pedatru. user posted image Moj oče je rekel, da me bo najbrž pisano pogledal, ker Nini nič ne manjka, plazila pa se pač ne bo, tako kakor jaz. Danes je pri plazečih vajah raje razmazala slino, ki ji je kapljala z ust, podpirala si je glavo in z nogama brcala rito.user posted image

Nekatere ste se razpisale o hrani, ki joh vaši malčki jedo oz. ne jedo. Mene je kar mal sram napisat kaj je Nina, ker je tako vsakdanje in simpl:
-ajmoht (zelenjava, krompir in kura+začimbe). Pretlačim z vilicami in mnjami. Okus majarona ji je čisto všeč.
-filane paprike (sredico+pire krompir pojemo(mami pomagamo z rokami), lupino paprik pa sesamo in pogoltnemo koščke).
-testenine ali riž s polivkami (kar je trenutno na vrtu, obožuje pa rukolo+nariban sir)
-žemlja presenečenja : izdolbem malo črno žemljo(1/2) in jo nafilam s skuto, ki ime vmešano zelenjavo ali pa sadje. Poližemo in prežvečimo bolj ali manj elegantno, samostojno.
-sladkih zadev(kašic Milupe) ne mara, včasih pa je hotela jesti samo to... Raje ima škatle kašic, ker ji je žvečenje kartona še vedno zelo okusno user posted image
-od sadja ne mara bananuser posted image

Skratka, bolj ko je hrana "drvarska", bolj gre v slast.

V albumu Ninin 9. mesec so 3 fotke, na 2 je Nina na tricikelnu, ki je zakon za popoldanska potepanja do igrišča.

Damjana

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
6.6.2006 17:27:31   
teta beta
Zdaj sem se tudi jaz odločila, da bom začela dajat gluten. Sem mislila začet s kakim polnovrednim kruhom, pa se mi je skor sfuzlal v trgovini. Sem iskala naamreč na oddelku s pakiranimi toasti, kruhom itd., kjer vse piše, kaj je not. Pa mi ni bilo nič všeč, itak da če je pakirano, da ni fajn, pa še polno semen je bilo pvsod. Najbrž je najboljše kaka črna žemljica ali štručka? Kakšen kruh dajete svojim otročkom? Zdaj pa razmišljam o mlečenm gresu za večerjo. A naredite mlečni gres ali riž z navadnim ali adaptiranim mlekom? A je možna alergija na mleko, če je ni bilo na jogurt in maslo?

maya_slo1, jaz še nisem dajala ovsenih kosmičev, jih bom pa ziher vsaj malo namočila, ker so kar trdi.

2ursae, ja, mislim, da jih propagira joli. Tale riž z banano - najbrž riž tudi skuhaš al kako? Sicer pa, kar pusti, bom preverila v paparici, sem jo našla.

Pia67, moja nečakinja se tudi ni plazila, šele potem, ko je že hodila ob opori. Je pa ob opori hodila kar dolgo, zares je shodila šele pri 15 ali 16 mesecih.
Filana paprika user posted image . Brez zamere, ampak to je pa ena redkih redkih stvari, ki jih ne jem (poleg čuftov, paradižnikove omake, ki k tem dvem jedem paše in je verjetno tudi krivec za bljak, praženih jetrc, prtenih klobas in pečene krvi ob kolinah). Sicer pa imam papriko in paradižnik zelo rada in tudi nisem izbirčna, jem razen naštetega res vse po vrsti. Evo, ravno to, kar imajo eni za specialiteto, pa meni smrdi.

Grem slikce pogledat. Ne zmrznite! Lp!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
6.6.2006 21:21:06   
Anonimen
lep pozdrav

teta beta jaz dajem svojemu kar navadno mleko, ker ni alergičen, najprej sem mu dala samo malo tako da sem videla če je slučajno elergičen. zdaj pa mi ze vec kot en mesec je jogurte, mlecni gres in ostale jedi delam z navadnim mlekom!user posted image user posted image

(odgovor članu teta beta)
  Neposredna povezava do sporočila: 1605
   [Brisano sporočilo]
6.6.2006 22:09:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1606
6.6.2006 23:30:01   
benika
Teryuser posted image user posted image user posted image  ful dobre slikice.

Teta beta, Beniju skuham riž kar na vodi pa mu šele potem dodam adaptirano mleko, Sem mu ga pa zadnjič skuhala v mešanici navadnega mleka in vode, pa mu tud ni nič falilo. Po moje Daši tud ne bi smelo škodovat. Če nima alergije na maslo in jogurte, jo tudi na mleko ne bo dobila.
Beniju dajemo skorjico od polbelega ali črnega kruha. Žemljic mu ne dam, ker so premehke, naš požeruh stlači celo v usta, pol se pa daviuser posted image  
Zadnjič si spraševala za meso. Jaz mu piščaca narežem na kocke in ga skuham ali pa spečem, potem ga pa nastrgam.
Testeninje mu zmečkam z vilico, ker spasiranih ne mara. Mlečne izdelke dobi vsak dan, ker mleko dobi le zvečer v flaši pred spanjem.

Pia, tud midva razmišljava, da bi sobico za Benija kupila v Ikei. Po moje bo več izbire in ceneje kot pa pri nas.

Mali je še vedno brez glasu. Razmišljam, da bi ga peljala k zdravniku pokazat. Pri jedi še kar štrajka, tako da že počasi izgubljam živce, saj se dobesedno kregamo za vsako žlico. Piškote bi pa mlatil, o to pa ja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
7.6.2006 8:58:18   
Pia67
Glede mleka bom pa vseeno počakala do dopolnjenega leta. Mislim, da Nina ni alergična nanj, ker obgloda kak sirček in poje skuto, moti me to, da je v kravjem mleku toliko beljakovin. Zadnjič sem moji večkar omenjeni kolegici, ki mali daje že 2 meseca kravje mleko (prej pa sta se dojili), da namesto ene oblekice v Zari(ker hči ne napreduje kakor bi mogla, to kompenzira v megalomanskih količinah cukrastih cunjic), raje kupim najmanj 2 škatli adaptiranega mleka. Glede kravjega mleka pa to, v preteklosti sem živela na kmetiji in dovažala mleko do zbiralnice. Če seštejem vse kar me moti pri kravjem mleku (se zavedam, da tudi adaptirano mleko ni po izvoru nič drugega), bom kar počakala. Najin proračun brez položnic je 50 jurjev na mesec in bom zmogla tudi tista 2 slaba jurja za 600g praška, kar zadošča za skoraj 14 dni... Kašo, zdrob in polento kuham na vodi, na koncu dodam toplo adaptirano mleko.
Kruh spečem v "kruhomatu", ali pa strojček zamesi testo, ker sem komot in potem naredim žemlje. Moko imam praktično zastonj in to tako kakršno si poželim. Če pa greva na sprehod, je dobra tudi TUŠ-eva črna, mala žemlje (temna barva sicer ni pokazatelj, ker gre le za barvila, kaka proja itd).
Sicer pa je izbira kaj bodo vaši otročki papal popolnoma vaša, da se ne bom brala tako rigorozno. Imam več časa, zadeve, ki jih uporabljam pri kuhi so domače, cenejše in to prevaga. Če se spomnim kaj vse otroci stlačijo v svoje želodčke na končnih izletih v šoli, si mislim, pa kaj se tako kunštvamo kaj bi. Smokiji, gumi bonboni in sladke pijačke, vse bodo nadoknadili. user posted image

Sva pa z Nino v veselem pričakovanju sistematskega, Nini očitno poganjajo zgornji zobki (v duetu), mal smrka(darilce očeta, ki je vsakokrat smrkav in krehajoč). Plazenje=0, čvekanje pa zato 100/uro user posted image

Drug teden bo zopet 25 stopinj user posted image

Damjana

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
7.6.2006 10:07:29   
2ursae
evo nas, mi smo bili včeraj v RA, nismo še čisto v redu user posted image  - tale zdravnica v RA je ful bolj stroga kot naša terapevtka. Je res, da sem mal tud sama kriva, ker mi je stopilo v glavo, da je Anže že čisto Ok in sem mal "pozabila" pravilno rokovanje z njim. S sedečega položaja ga ne bi smela dvigovat tako, da ga primem pod pazduhami. Sem včeraj plašno vprašala zdravnico, če to lahko počnem (to počnem že kakšen mesec) in mi je odločno prepovedala. Ah, ja. Aja - tast je bil pa priden user posted image .

slikce - opažam, da so gor samo tiste, ko naju več ni bilo user posted image  ... luštni ste, ni kaj.

teta beta, kruha še ne dajem, resno pa razmišljam o nakupu avtomata za peko. Med nosečnostjo sem se mal zanimala, kaj je v kruhu, ki ga kupiš, pa ne vem, če bom to dala tamalemu.
Gres in riž delam z adapt. mlekom. Saj ne, da mislim, da bi mu kravje škodovalo, samo v kravjem ni nobenih koristnih snovi, v adapt. pa so neki vitaminski dodatki.
Aja, pa zadnjič smo se menile o sladoledu. Moram ti povedat, da me je včeraj moj mož, po tem, ko sem mu povedala, da sem dala zadnjič malemu malo sladoleda za sprobat, skoraj na kolenih prosil, da naj mu sladoleda ne dajem, ker da je to največja svinjarija, ki jo lahko kupiš. Da mu lahko dam klobaso pa vse, kar si izmislim, samo sladoleda pa res ne user posted image .

kati, a ste že kaj boljše z zdravjem? Res je zoprno, da mali zboli takole tik pred potjo. Držim pesti, da se kmalu pocajta user posted image .

Vreme in piknik - mi gremo na morje v petek. V sredo imamo terapijo, v četrtek pa moram pospešeno pokat, tako da bi glasovala za piknik v pon. ali tor.

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 7.6.2006 10:10:05 >

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
7.6.2006 10:51:19   
benika
Meni je za piknik čisto vseeno. Kadar se boste uskladile pridevauser posted image

Evo 2ursae, našla sem eno slikico samo zate iz našega kofetka. Jo maš v albumu, geslo pa itak poznašuser posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
7.6.2006 11:01:37   
2ursae
ej, katja, sem videla user posted image  ... hvala user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
   [Brisano sporočilo]
7.6.2006 16:35:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 1612
7.6.2006 16:54:45   
Pia67
Najprej piknik, da ne pozabim user posted image . Se strinjam s predlogom 2ursae. Kaj pravite pa ostale?

Sedaj pa poročanje s SP pri 9. mesecu:
-tehtanje in merjenje višine(zrasli 6 cm, zredili pa slabo kilo v zadnjih 3 mesecih, no, pa tak "stručko" glede goste hrane sem, otrok pa kar hira)user posted image . Nihče pa ni nič rekel, smo v zlati sredini, če pogledam grafe.
-Denver:
* rozino smo morali zopet prijemati, ker pri 6. mesecu sploh ni opazila onega kakca. Kar pa je naredila mesec dni nazaj, ko so jo postarali za mesec dni, pa je bilo prečrtano.user posted image
* ata, mama specifično(ata najbrž ne bo nikoli, razen, če moj oče ne bo iz dedija ratal ata, njemu je vseeno, glavno je, da bo njegova vnukinja znala oponašati sove-zaprisežen ornitolog).
* ponavljanje zlogov, ponavljanje intonacije in hitrosti vašega govorjenja z malčkom
* izražnje zahtev (ne samo z jokom), torej geste, značilni verbalni izrazi... Nina npr. če nekoga ni, rokico suče, kar pomeni ni (npr. ni lučke, ni muce...)
* hišna opravilauser posted image , jaz sem rekla, da Nina briše pultek za hrano (ko ji dam krpo in rečem brisa-brisa, drgne karkoli)
* kocke, po 2 v roki, stolpek nas čakajo šele pri letu dni-sem videla pri nekem enoletniku, ko so ga maltretirali.
* in poslastica - stanje ob opori: sestra pokaže stolček, otročku daš rokice na sedalu in ga spustiš, on pa stoji ob opori. Pri nas je bilo takole: Nina je stala na eni nogi, drugo pa je hotela dati na sedišče, krčevito se je držala ko kak srfar in je jasno pristala v mojih rokah, ker bi drugače padla vznak. Testa ni opravila.user posted image
Ko pa sem pediatru malo pojamrala o plazenju, je Nino prijel za ročici in je stala na obeh stopalih, pa je rekel, saj stoji ob opori. Najbrž se ne bo plazila. Problematično bo takrat, ko bi ne sedela brez opore pri 12 mesecih. In jaz sem bila modro tiho.
Opazoval je še njeno odzivanje, izpulila mu je kemik, grabila za stetoskop in opazovala kaj je na tleh ordinacije, glavo je potisnila pod pult. In se obešala name, ker bi ona kar plezala.

Po pregledu sva uspešno dali kri, brez rjovenja in neuspešno urin, ker smo preveč mencali. Po izdatni goveji juhi (to ima pa vseeno najraje) in žvečenju kuhanega mesa, so Miss Nina še vedno v globokem spancu. Zunaj vrtajo in razbijajo kamne-kdaj bo tega obnavljanja konec?, moja starša bosta imela grad in ne hišeuser posted image .

Jaz pa pišem prošnje za kak job. Upam, da bo kmalu.

Damjana

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
7.6.2006 19:59:23   
2ursae
ja a pol rečemo v torek, če bo vreme? Men se res že ful lušta it ... user posted image . U, če bo pa slabo, gremo pa lahk v Kolosej user posted image  - saj veste kam.

Pia, tole je pa obsežno testiranje. Naša gospodinjska opravila so na nuli in nameravam, ko me bo sestra vprašala, če jih posnema, naredit začuden obraz češ, a to naj bi počel, in pol nedolžno vprašat, kako si to predstavljajo user posted image .
Kaj od tega pa dejansko stestirajo tam in kaj ti verjamejo na besedo? Ne, ne, ne misli, da se bom zlagala user posted image , sam firbčna sem, kako izgleda. Mi imamo pregled namreč v petek. Kri (prenesel kot taprav dec user posted image ) in urin smo pa že dali, tako da ima P izvide že tam, ko pridemo.
Držim pest za job .. in to dober, seveda user posted image

tery, za podaljšanje sem vprašala in mi je rekla, da posebnega poročila ne napiše, ampak da je vsak njen izvid poročilo - je res, sem videla, da so njeni izvidi kar obširni. Pri P si izvide skopiram in priložim k vlogi. That's it user posted image . Je pa tko - al ti podaljšajo al pa ne. Vmesnih variant ni, npr. da bi ti podaljšali za en mesec. Če sem prav razumela. Jaz bom vlogo oddala, ko pridemo z morja.
Kar se tiče tistega dvigovanja pod pazduhami - recimo, če hočem Anžetu narest bravo-bravo (zaploskat z njegovimi rokicami), jih kar k sebi vleče, se pravi, da je še mal zategnjen. In zihr takole dvigovanje nič ne koristi. Če so Nikove ročce mehke, pol po mojem ni problema.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
   [Brisano sporočilo]
7.6.2006 20:02:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 1615
7.6.2006 20:13:52   
2ursae
pia, pa glej, da prideš, da bom imela s kom za klepetat, med tem, ko bodo mamice kobacačev za deco skakale user posted image . Pa če hočeš, ti lahko na našem manekenu pokažem par vaj za vzpodbujanje kobacanja... če se nisi seveda že čisto sprijaznila, da se Ninča ne bo kobacala.

Neposredna povezava do sporočila: 1616
   [Brisano sporočilo]
7.6.2006 20:24:21   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1617
7.6.2006 20:26:23   
ninocka
Da se se jst javim.
Piknik: kot vedno, men je vseeno, ker ce je plac se zmeraj isti, rabim lih slabih 15 min do tja. Tko da, se prilagodim ostalim...

Tery:  dobrodosla v klubu Mamic na prezi, z ocmi na pecljih  in brez prostega casauser posted image user posted image . Na brazilsko grem pa v en salon Natasa (mislim da je v bezigrajskem dvoru). Majo pa dve vrsti (nimam pojma, kaj je razlika), stane pa tam okrog 6 jurjev. Upam sam, da ne bom na 1/2  brazilka, ker bom zaradi bolecin pobegnila user posted image user posted image user posted image

Maya - koncno, da si se javlauser posted image . Jst sem bla ze resno v skrbeh, da te majo svizci za talko user posted image

Teta beta jst ne kuham mlecnega riza, ker ga ne mara (za razliko od mamice, ki bi ga pojedla na tone). Mu pa vsake tolk casa nardim kasice z mlekom (pol vode, pol mleka), pa zdej zjutraj, ko zajtrkujem, pri meni pije kakav in pa seveda na kavicah belo kavo. A je ze kera razmisljala, da bi ponudila belo kavo in kruh za obrok?

Kati, mi smo bli ene parkrat bolani, sam nas ni merilo. Pri nam se je vsak prehladek vlekel mesec, na koncu pa presel v bronhiolitis. Upam, da sta ze pocajtana, drugac pa velik spiraj s fiziolosko, pa v lekarni lahko kupis Operil za otroke (ce ma ful zabasan nosek) al pa Nisita kremo (morska al slana krema, mu jo das v nosek, da mu vlazi).

Pia a tko pr vam zgleda pregled? Pr nam ni blo nic od tega.

Evan je cel pobuskan. Uceraj se je plazil po sobi (jst sem v jedilnici resevala eno anketo), ko zaslisim BUM!!! Me je s svetlobno hitrostjo odneslo v dnevno in sem ga vlekla izpod kupa perila in susilnika. Ne vem kaj je delal, a je plezal al ga je samo vlekel, ampak podru je stojalo in je padlo nanjga. Tekle so krokodilje solze, dokler nisva prisla do likalne deske in je ne njej vidu obesalnik (joku je manj kot pol minute). Danes je pri brunarci butnu v glavo (nimam pojma kdaj in kako, ker sem ga skoz drzala in gledala in nisem vidla, da bi kamorkoli prislonu buco). Kar naeenkrat je mel rdecino. Doma je plezu po stolcku za hranjenje in ga je spodneslo in je (spet) priletel na buco. Posledica - plava buska. Potem je se ene 2x padu in tem 3 buskam dodal se 2 praski, za finale si je pa na glavo potegnu kugharske knjige (predvsem Jamiea Oliverja) in ima sred cela zdaj dolgo rdeco prasko. Obup!
Da sploh ne govorim, da danes do 4ih sploh ni spal in je potem samo jokal. Ko je koncno zaspal, se je pa po slabe 1/2 ure zbudu in tolk histericno jokal, da sem ga ze skor k P peljala, ker sem misnla da ga kaj boli (useska). Na koncu se mi je pa z glavo ulegel na kolena (sedela sem na kavcu), jst sem ga rahlo bozala in je v 5ih minutah zaspal, jst pa z njim. Po ene 1/2 ure sem se celo ulegla, z Evanom na trebuhu in sva tko sapla se ene 40 minut. Potem se je pa zbudu, mal pojokcu, z mano ene 10 min sedel zadekan na kavcu, pol je blo pa OK (no, dokler si ni Jamiea na glavo vrgu).

Ne vem, a sem vam ze povedal, da sem dobila vrtec (ne tisto enoto, ki sem jo zelela, ampak eno drugo (ki sploh ni niti bla opcija?). Zdej moram it na podpis pogodbe, ampak sem zahtevala, da imajo v evidenci, da to ni moja zazeljena enota in da takoj, ko se tam nardi plac, Evana premestijo. Mi je vseen, tud ce je sred leta.

LP, Nina

PS: pol moram it spet v nabavko za piknik. Sem namrec, tko kot 2ursae. vse tortilje pojedla user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
7.6.2006 20:28:49   
ninocka
Aja, se neki sem pozabila:
SLIKE - se opravicujem, ampak sploh nimam cajta jih objavt (mam ful dela z obletnico  mature in 30 RD enga kolega). Bom probala zdaj jih objavt, kokr bo slo.
Tery, sem pogledala tvoje. Tvoj Nik je pa na enih parih tak pozer user posted image - kaj sele bo, ko bo velik user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
7.6.2006 20:34:35   
tažana
čao, čao.

V torek?user posted image
no jest se bom potrudila pridit -upam da mi tokrat brez izgovorov rata.user posted image  tut jest bi vas rada vidla. sem že user posted image  rekla da bom šla (upam da je dojel da bo kosilo mogoče odpovedanouser posted image user posted image )
aja ob kateri uri pa se dobite pa koliko časa mislite biti tam? če boste ob 12h tam pa bi jest recimo prišla ob 14:30 ali 15huser posted image

2ursae: če pridem še jest bom tut samo čičala pa klepetala, Katarina pa se bo zabavala ob gledanju na kobacajoče se sovrstnikeuser posted image . mogoče se pa kaj novega naučiuser posted image

pregled pri 9mesecih imamo pa točno na 21.
še neki me zanima- tisti ki se ne plazite a se na noge že postavljate???

lepo se mejte.
jest grem zaklad skrivatuser posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
7.6.2006 20:49:17   
2ursae
tažana, moj se še ne postavlja na noge, pač pa na kolena. Ti, kakšen zaklad to skrivaš? A se greste uno igro, al si sam tako malo omenila? Mi se še s dvema paroma z otroki dobivamo in vsak enkrat skriva zaklad po Sloveniji, pol pa okol maširamo in se imamo fajn. Je pri vas tudi tako?
Na pikniku bom, dokler bo luštn, pol jih bom pa pustila in šla domov user posted image  ... ne, res, tko si bom zrihtala, da bom do takrat, dokler bo družba - po mojem bi znale ob treh čisto biti še tam. Takrat namreč moj spi in ga bom imela lepo v vozičku.

Ninočka, ermm - kava? Mislim, da jo bom Anžetu prvič ponudila za 18. rojstni dan user posted image  ... resno, zihr do kave ne bo prišel še par let.

Tery, moj ma čisto rad mlečni riž, ima pa raje gres. Na drugo vpršanje ti pa ne znam odgovorit ...

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
7.6.2006 21:08:11   
ninocka
It's me again user posted image user posted image

Evo, mi je ratal dat slikce v album. Geslo je isto kot pri Katji in Tery.

2ursae - sej nisem misnla pravo kavo, ampak uno Divko al kaj je ze. Baje je pr 9ih mescih to ze  OK dajat?
Drugac sem pa tud jst zacela kavo (belo) pit sele v 3 letniku faxa. Pa baje, ko sem bla mala (1 -  2 leti), sem jo skoz hotla pit user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
7.6.2006 21:45:40   
teta beta
Dober večer!

Jaz sem dala dans Daši graham žemljico za glodat in ji je bila kar zanimiva. Jo je nekaj časa tudi sama držala in jedla, ampak si je trgala čist prevelike kose stran in sem ji jo potem vzela. Kruh iz kruhomata pa men sploh ni dober, moja tašča ga dela in nama ga včasih da, kadar nama ga zmanjka, ampak jaz ga raje kupim. Če že, bi se lotila klasične peke žemljic v pečici. Mogoče se pa tudi bom, kaj pa veš...

Mlečni gres ji bom pa že skuhala z adaptiranim mlekom, saj imam eno škatlo doma, sem samo vprašala, ker sem še bolj frišna v teh zadevah. Bom pa videla, to škatlo bom že porabila za kuhanje, potem pa bom verjetno prešaltala na domače kravje mleko (za kuhanje) od enih sosedov tule doli. Se še moram odločit. Se pa spomnim, da mi je svakinja razlagala, kako je ena njena sošolka, tudi P, kuhala svojemu sinu kašice/gres ipd. z navadnim mlekom, rekoč- itak ga dojim, 3x na teden pač dobi tista dva deci kravjega mleka.

Za piknik je meni torek tudi v redu.

Mislim, da testa tudi mi ne b opravili, če se bo ta naša P sploh odločila ga delat. Pri 6 m ga ni hotela, češ ga delajo v RA, potem sva imeli pa RA šele pri 7+m. Naslednjič jo pa imamo šele septembra, tako da ga bo morala opravit. Vrečko za urin smo pa mi dobili domov in jo moram pred prihodom prilepiti Daši gor na bibo. Sploh ne vem, kam sem vrgla isto čudo, jo moram še najt user posted image .

Daša tudi noče ploskat. Mislim, da je na kavi samo Beni zaploskal. Al sem mogoče Evana spregledala?

Tery, mogoče je pa Nik že takrat ful utrujen, ko ga hraniš. ALi pa žejen. Ko vidim, da Daša noče več jest ali pa kaj jamra, ji ponudim čaj in vedno pije, potem pa spe je dalje. Sicer pa čedalje več pije, zdaj že okrog 3,4 deci na dan.

Ninočka, jaz bom dala Daši ziher belo kavo in kruh, tudi jaz imam to blazno rada in me vedno spomni na otroštvo. Jaz sem to od majhnega pila, projo z dodatkom prave kave in mleko. Sicer ne vem, v kakem razmerju je stara mama to kuhala, ampak en velik "šnelzider" kave je vedno stal na šporhetu.
Tudi Daša ima kar nekaj udarcev v glavo za sabo, pozna pa se ji na licu in na čelu.

Tažana, ne sekiraj se zaradi kosila, pa naj gre možek ven jest user posted image . Zdaj je bilo tako, da smo bile do kakih treh, štirih, je pa to čisto relativno. Ninočka, je tam v bližini tudi kaj za pojest za nas odrasle?

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
8.6.2006 9:28:02   
Pia67
Živjo!

Glede SP, pri nas v NM je taka praksa, sestra sadistično obdela otrošiška, dela cahne na denverja in to je to. Raje nisem napisala kaj pričakujejo pri 12. mesecu, s tem, da je mami zgoraj omenjenega fanka še rekla, da hodijo v RA, da delajo vaje in da ob opori še ne stoji. Men sta se oba z očetom kar smilila, ko sta gledala Nino. Je pa res, da je vse odvisno od razpoloženja, danes zjutraj se je madam odločila, da se po dvigu takoj vrže na opleničeno zadnjo plat in ni šans, da bi jo kaj zmotilo v nenaprezanju.
Pozabila sem še, da te vprašajo, če otrok daje pa-pa in ploska. Itak lahko sam sebi človek laže in reče, da vse to obvlada njegov otrok. Itak pa, razlike se večajo, vsak napredek nam je v veliko veselje in prav vesela sem Tery, da Nik čeblja. user posted image
2ursae, se priporočava za vaje, super user posted image . Ko berem kaj vidve s tery delata z malima in spremljam njun napredek, se mi zdi, da kar ne poskrbim dovolj za mojo malčico. Včasih prav ne vem kaj bi z njo počela, da bi bilo kaj novega.user posted image Hvala, ker držiš pestke za job.user posted image

Aha, bela kava. Bom videla, jaz sem jo kake pol ure po zaužitju izbruhala, mi ni nikoli sedla, Nini pa jo bom dala za probat. Zdaj itak kake frapeje dajem, da ji uturim mleko, ki ga popije edino v stanju manjše prištevnosti (beri zvečer, ko je skurjena in ima že spuščeni roletki, ter zgodaj zjutraj, ko se še vedno zbujamo okol pol petihuser posted image . Težava je v tem, da se meni dan konča opolnoči, ko vse postorim.

V ponedeljek se bom lotila peke, še dobro, da so sestavine še v surovem stanju, če ne bi jih tudi popapala predno bo piknik.user posted image

Damjana

Neposredna povezava do sporočila: 1624
8.6.2006 9:35:50   
kati*
no , da se še jaz javim

Luka je fasal Laringitis in je bogi revček čist brez glasu. Sem komentirala, da ima tak glas, kot da bi bil celo noč na rockovskem koncertu. Včeraj sva letala od dohtarja do dohtarja - na koncu pristala celo pri specialistu ... skratka, pestro. Sicer pa gre Lukatu na boljš (trkam). Danes ponoči je že kar lepo ninal in nič več ne hrope med dihanjem. Veliko časa preživiva v kopalnici pri odprtem tušu, pucamo nos (se nikakor noče navaditi user posted image ), uporabljamo Operil kapljice in zdaj je končno tud mal dobil apetita. Sva se sam dojila, ker dugega ni želel in jaz imam spet fuuul mleka user posted image . Sicer je pa dobre volje in šarmira vse sestre in zdravnice user posted image . Če bomo vsi res zdravi, bova tudi midva prišla v torek.

Sicer pa so nam odpovedali Grčijo; premalo prijavljenih in je let odpovedan user posted image user posted image . No pa se je izkazalo, da mogoče to niti ni slabo, ker dobimo ves denar nazaj, če bi pa mi zaradi bolezni odpovedal (bi se znalo zgodit), pa ne bi dobili vsega nazaj. Skratka, zdaj spet iščemo počitnice. Pa niti ne vem kdaj bomo lahko šli, zaradi Bojanovega dopusta user posted image .

lp, K

Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.