|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
22.5.2006 16:38:57   
LE&TA
Nemsis, Meni je isto rekla v lekarni glede Novalaca, da sem prva ki sem se pritožla glede grudic. Ja smo čudne!!user posted image user posted image user posted image

Sm pa zadnjič v Mullerju kupla Aptamil ar in je 1700 sit cenejši kot v lekarni (pri nas ga dobim samo v Lekarni). Kje si ga ti kupovala?? Jst bi na tvojem mestu probala še na čaju nardit, če ti ne bo OK, ga pa lahko pol jst kupim od tebe!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
22.5.2006 19:45:48   
Anonimen
LE&TA, jaz ga imam žal možnost kupit samo v lekarni po 4500 SIT, ker pač pri nas nimamo Mullerja. V drugi lekarni pa je 4300 SIT. Tako, da ne profitiram velik.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1202
22.5.2006 21:19:29   
lumpy
Caffee, Bobika
so mi ves čas govorili eh, kile po porodu ni problem dol dat - pa vraga prekleto težko je ! Sama sem sicer s težka prišla na normalne kile oziroma kile , ki sem jih imela pred nosečnostjo ( 56), ampak trebuh - KATASTROFA - full mi je ostal trebuh!!!!!!!!!!!! Kako ste pa ostale s kilami?

Bobika,
hvala za informacije o knjigici , no če je pediatrinja pogledala tvojo punčko in če pravi da je ok, potem bo rako že držalo, mogoče ima še le malo bolj počasno prebavo, pa še mogoče je tisto sorte, saj veš tudi odrasli nismo vsi enaki, je pa seveda zoprno, ko se tako mučita za vsak kakec. Držim pesti da  se vama uredi prebava.

Ajda n,
le drži se tega mnenja in ga le daj od časa do časa v varstvo četudi ni potrebno, ker se bo navadil, od začetka bo že hudo potem pa zmeraj manj, če boš pa še čakal bo le potem še huje, Po mojem prav misliš.

Hana,
ne se sekirat glede krsta ko vam bo odgovarjalo pa bo. Samo za informacijo ti povem, mi imamo v nedeljo krst, pa je naš korenjak najmlajši, vsi ostali so lanski, eden je celo star leto in pol.

Nemsis,
od kje pa si, da imaš samo lekarno na razpolago? Te hrane imajo namreč tudi drugod in vse povsod so cenej kot v lekarni. Za primer ti povem da sem jaz prvič kupila hrano tudi v lekarni, potem pa v privat lekarni, kjer je bila hrana 1000 sit cenej, v dm - u in pikapolonici še 100 sit cenej, sedaj pa kupujem v Avstriji ( meni je namreč blizu) kjer je najceneje in sicer 1300 cenej.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
22.5.2006 21:21:05   
Anonimen
Hojla punce!

Se samo na hiter oglasim.

Glede grudic v mleku.

LE&TE grudice v mleku ne smeš precejati, ker to pomeni, da ne dobiva zadosti kalorično mleko, se pravi redčiš mleko, tako kot, če bi dala manj mleka kot pa piše.

Vse, ki imate problem z grudicami. Mleko zmešate z napravico za mešanje kapučina,
to je ta stvarca na tem linku: http://www.aparati.si/index.php?main_page=product_info&cPath=12_129&products_id=338 Men je za to povedala v lekarni, ter mi strogo zabičala, da ne bi slučajno ga precejala!!!!!!!!!

ajdaN, glede pleničk. A si jih šele zdej dobila, jaz sem jih nampreč dala na pošto 3. maja. Zlezejo dol pa zato, ker so bile malo majhne. Ker mi smo tud že na štirici, ampak nimam niobenih Mullerjevih še, da bi ti večje za probat poslala. Moram ponucat še Pamperske, ki sem jih dobila. Drugač pa naši Lari nobene gor ne ostanejo, ker tok brca, da tud če bi mela prlimane, bi ji zlezle dol.

Nočko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1204
22.5.2006 21:39:42   
LE&TA
JanjaE, sem pomislila tudi na to, zdej pa kar ostane na spodnji strani cedila s prstom potegnem da gre v flaško, mislim da dobi kar zadosti ker ma že 9 kg (4 mesce in 1 teden). Hvala za opozorilo in skrb!user posted image  S to mašinco pa ne vem, a se pol ne speni preveč, kar pomeni tudi več zraka??user posted image

Danes sem jo prvič sama kopala, pa itak da ni blo problema, sm si vse prštimala, k ponavadi mi user posted image  asistira in kot vedno je blo treba hitro narest flaško mleka ker mi je že spala pokonci. Zdej sm se pa še sama na hitro stuširala in poslušala če joče al je mir! Tko da mi je ratalo.user posted image

Nemsis, tolk se hvalim kako mi kakamo, pol se mi pa tko na trdo posračka da je kej!! Morda bom na konc še sama mogla na čaju delat!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
23.5.2006 8:06:59   
AlenkaIST
Daaan

Ste imeli pa oster vikend user posted image

No mi smo uživali od petka do včeraj user posted image . Ves čas je bil sonček, tako da smo se kar veliko potepali. Smo dali skoraj cel otok Krk čez. Sara je blazno veliko spala, tudi zvečer je hodila spat celo uro prej kot pa doma user posted image user posted image  No ja. Bomo videli kako bo naprej.

Je pa dobila prvič za probat jabolčno kašico. Blazno navdušena. Pogruntala je da mora usta odpret, ko gre žlička proti njej, pol pa še vedno vse z jezikom probava in gre veliko nazaj čez usta ven. Reakcije ni bilo nobene.
Jaz bom šla po principu pokušanja nekaj žličk različne hrane. Od sadja do zelenjave. Kdaj bom to zamenjala kot obrok ne vem.

KDAJ pa lahko zmiksaš svežo zelenjavo in narediš sok???
Je to odvisno od mesecev ali od tega kolk je otrok že navajen?

lp

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
23.5.2006 8:20:41   
LE&TA
AlenkaIST, jst bom dans nardila sokec v sokovniku iz enga jabolka. Začela bom pa tko k si ti napisala, samo z okušanjem, cel obrok pa še ne. Začneš lahko s sokovi in kašicami, sam pazi katero zelenjavo in sadje. Samo ne delaj z mikserjem ali paličnim ker pol je ful zraka zraven!!

Grem dat Tinkari jest, pa se pol še beremo!!user posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
23.5.2006 8:48:31   
Anonimen
Lumpy, smo iz Zasavja (Hrastnika) in res imamo samo dve lekarni, od tega ena privat. Pa je razlika samo nekaj tolarčkov.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1208
23.5.2006 9:12:01   
ajdaN
Ojla!

Se na hitrco javim preden bo mulc začel vriskat. Sicer je ob pol osmih že imel ene ideje o pogovarjanju pa sem mu dudo dala in je mrknil nazaj.

Lumpy pri nas ne pije nobene tekočine ne. Tudi če mu dam kaj za poskusit samo valja cucelj po ustih pa se igra z njim. Če pa probam z žlico pa vse ven pljune. Glede na to da se vsaj ene 6x pri meni doji, upam da dobi dost.

JanjaE pleničke so prišle takrat ko si jih poslala nič bat. Samo mi smo šli za en teden na dopust, pa še za 2 dni sva šla potem z malim sama k našim v toplice, tako da jih ni bilo časa sprobat. So pa po mojem res malo majhne. Včerej sem kupila tiste od 9-18 al kolk že, pa jih bomo sprobal. Ker se mi zdi škoda mu dajat na rit ta drago plenico 1h preden gre zvečer spat. Po možnosti se posračka okrog pol sedmih, ob pol osmih se gre pa kopat, tako da rabim ene poceni za to varianto. Drugače pa pri nas Fitke in pa Sensitive ostanejo na riti ne zlezejo nikamor doluser posted image . Pa ne glede na to koliko miga in se zvija.

LE&TA a imate pri vas samo en cuceljuser posted image ? Pri nas ima ene 4. Že za na teren vzameva (za vsak slučaj) 3 flaške. V eni je sicer voda (če bi slučajno blagovolil kaj spit), druge dve imam pa za hrano če bi bilo treba. Imamo pa silikonske cuclje, tako da se ne morejo zdeformirat.

Imaš pa srečo da sta se prvič sama kopala. Pri nas ga namočimo vsak dan, ampak sva 5-6x tedensko sigurno sama. In to že od rojstva naprej. Najin oči je bolj leteči in se morava sama zabavat.

Pišeš pa da ne sokov delat z mikserjem ali paličnim. S čim naj pa potem kašo nardimuser posted image ? Jaz sem mislila vse skupej v paličnega fliknt pa zmiksat.

Itak se pa kr nekako ne spravim delat sokcov in kaš. Vsak dan rečem - bom jutr! Mogoče bom pa jutri celo res, ker bo slabo vreme in bova verjetno doma.

No tako, naš mali se je zbudil, ga grem počasi zrihtat pa na teren

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
23.5.2006 9:57:34   
pikica*
Uf, tale debata o hrani se je pa razplamtelauser posted image . Nannn, ne bit tako huda. Saj nobena noče nič slabega svojemu otroku. Vsaka ima pač svoj pristop, nobena pa ne dela narobe. Logično, da se mnenja razhajajo, ampak se da zadeve tudi malce bolj diplomatsko povedat, predvsem pa jih ne smeš vzet osebno. Je potem takoj lažjeuser posted image . Moraš pa pri dodajanju upoštevati tudi kilažo otrok. Naša Zoja ima že 7kg in nekaj drobiža in njeno telo sigurno zahteva večje obroke kot pri kakšnem drobižku. Meni je npr. sam pediater svetoval, da naj začnemo z uvajanjem kašic. Takrat je imela Zoja 3 mesece in pol. Očitno potem že ni tako grozen greh, če damo otrokom pri tej starosti kakšno zadevo za poskusit.  Mogoče je kaj drugače pri dojenih otrocih. Tega ne bi vedela. Sama sem namreč Zojo dojila samo tri tedne, pa še temu bi težko rekli dojenje, ker je pri vsakem obroku morala dobit še flaško, ker mleka ni bilo praktično nič.
Torej, Nannn, vem, da si čisto simptačina punca, zato sklepam, da si imela samo kak slab dan in se te je zadeva malce bolj dotaknilauser posted image .

Mi pa danes "praznujemo". Zoja je namreč danes stara 4 mesece. Joj, gre čas hitro.

Kar se vožnje v avtu tiče. Pri nas je Zoja vedno sama na zadnjem sedežu. Samo 1x sem se peljala z njo (če izvzamemo tistih par km od porodnišnice do doma) in sicer takrat, ko smo šli z njo prvič na Dolenjsko. Že domov grede sem sedela spredaj in od takrat je vedno tako. Pa Zoji čisto nič ne manjka. Navadila se je, da tako pač je. Pa tudi ne vem kako bi zadevo drugače speljala, glede na to, da dopoldne velikokrat same okrog hodimo  (oz. se vozimo). Se bojim, da bi bil drugače jok.

Nič, gremo uživat na sončka. No, naša punči gre v varstvo k moji mami, jaz pa po opravkih. Pa ne se kregatuser posted image .

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
23.5.2006 10:55:05   
AlenkaIST
Ja, saj imam tudi jaz namen delat sok s sokovnikom, ampak na začetku mora biti vse prekuhano, a ne?!

Prvič sem jabolčno kašico naredila z paličnim pa ni bilo nobenih stranskih učinkov. Da bi jo kaj zvijalo al pa da bi prdela. Ne vem. Ta drugič sem ji pa fino z vilicami pretlačila pa je bilo tud ok. Za tako majhno količino se itak ne splača velikih zadev mazat user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
23.5.2006 11:17:42   
LE&TA
No, me smo papale sokec iz jabolka, nekej žličk, mal je šlo tud mimo, na začetku se je skremžila, pol pa je ni blo za ustavt! Kašice bom pa kr z vilico pretlačla! SEj res so zdej čist majhne količine in ni panike!!

Neposredna povezava do sporočila: 1212
23.5.2006 11:53:34   
Nannn
Hojla user posted image

pikica*user posted image   ni bil nic slab dan ampak pri vsem tem me je najbolj zmotilo glih te samostojni obroki...saj tudi mene zanima kako bom zacela postopno dodajati....ampak ne bom vec o tem...itak smo si zelo razlicne...cestitke tvoji princeski za 4 mesece user posted image user posted image  cas tako hitro bezi user posted image

LE&TA kako si pol naredila jabolko?Skuhala in pretlacila?Tudi jaz ko bom zacela bom prvo sprobala z jabolko saj je najbolj nevtralna za kaksne alergije...jaz sem razmisljala da bi jabolko skuhala na sopari in ga zmiksala z palicnim tiso vodo od jabolka bi ji dala pa za pit...kot je meni znano glih ne smemo surovega sadja dodajati...jaz imam namrec knjigo Velika paparica za male papavcke in tam je kar dosti nasevtov...ce zelis ti lahko posljem kaksno posiljko Aptamila po posti...bi sla v Muellerja user posted image  vedi to da je v Lekarni od Kolinske/Droge...v Muellerju pa diretni uvoz iz Nemcije...kar primerjaj ce imas staro zalogo in tisto ki si jo kupila v Muellerju...bos videla da je razlika...

Drugace pa smo v redu in zaenkrat spimo se vedno celo noc user posted image

LP Nannn

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
23.5.2006 13:36:54   
LE&TA
Nannn, sm kr surovo jabolko vzela in dala v sokovnik, bom pa naslednje ko bo nardila jabolčno čežano. Drug teden bom pa korenček. Vsak teden en okus!
V Mullerja bom pa sestro poslala k itak dela v LJ, pa še plenice mi bo tam vzela, tko da hvala!

Že dplgo se napravljam da ti kej več napišen na ZS ma mi ne znese, ampak bom takoj ko bom mela več časa in volje za sedet za to škatlo.

Zdej pa grem k mam Tinkaro v naročju in brca k user posted image

LP 

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
23.5.2006 13:38:45   
Anonimen
Ja, tudi glede uvajanja so mnenja različna. Eni predlagajo naj se začne s sadnimi sokci (ja, surovo, iztisnjeno sadje), drugi pravijo naj se začne s kašicami iz kuhanega sadja in zelenjave, tretji pa pravijo, naj se začne z mlečnimi (žitnimi) kašicami zvečer v mleko. Jz sem začela z 2. varianto; jabolčno čežano (kašico, komur je ljubši ta izraz), precedila pa sem skozi cedilo, ker itak je za začetek dovolj le 1/4 srednje velikega jabolka in je tako malo da s paličnim nimam kaj delat. Nadaljevala sem s čežano (kašico) iz hrušk. Občasno sem vmes zamešala za malo žličko pretlačene banane. Aja, z banano pa je treba biti previden, ker zapira. Ni dobro dati samo banano, naj bo raje primešana drugemu sadju. Te kašice ji dajem dopoldan. Pozno popoldan pa ji naredim mlečno kašico (okus jabolko in vanilija). Vendar vse v malih količinah, ker nočem, da bi se prehitro (ne pred 6. mesecem) navadila na gosto hrano. Edinole zvečer sem ji začela redno dajati v mleko riževo kašico, toliko da malo mleko zgostim.

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 1215
23.5.2006 14:17:22   
mayflower
Jst vas sploh ne dohajam. No, mi trenutno še nič ne poskušamo goste hrane, čeprav mi je pediatrinja svetovala. Razlog: ker se prehlad v 1,5 mesecu ni sam pozdravil, sva prejšnji teden dobila antibiotik. Zdej mali tko bolj čudno kaka (bolj gosto, čeprav naj bi bila driska neželjen učinek), tako da bom do jutri počakala, da na kontrolnem pregledu slišim za kaj se gre. Prehlad je pa končno odpravljen.
Tudi naš frajer ni krščen. O tej temi se bo sam odločil. Jst nisem krščena, moj mož je.
Hmmm, meni ostaja od nosečnosti od 1-3 kg. Številka varira glede na mojo požrešnost. Dojenje me včasih tako izčrpa, da bi pojedla omaro in hladilnik skupaj. Med nosečnostjo take volčje lakote nisem poznala. Zredila pa sem se 12 kg, 8 sem jih zgubila že v porodnišnici.
Mi se bomo cepili oz. smo bili že 1x cepljeni. Cepljenja za ošpice me je res malo strah. Kar se tiče dileme o cepljenju je preprosta resnica: saj je pravilno, da se vsak starš sam odloči ali je cepljenje potrebno ali ne. MOramo pa se zavedati, da ko bo število necepljenih otrok preseglo eno mejo, se bo s tem močno povečala ogroženost celotne populacije za ponovno širjenje bolezni. Dokler so posamični primeri ene bolezni v populaciji je ne ogrožajo, z večanjem števila primerov, pa se povečuje verjetnost epidemije. Ja, sej lohk rečemo, da živimo v sodobnem svetu, kjer so otroška paraliza, mumps, davica,... pozabljeni. Bla,bla. Na svetu je toliko revščine,da je zadost zaloge povzročiteljev bolezni. A ste kdaj videl slike otrok, obolelih za otroškko paralizo? Mislim, da mumps pri fantkih lahko povzroča sterilnost.. Sej ner mislim nobenemu solit pameti, posledic cepljenja me je zelo strah. Verjamem pa, da smo v zadnjih 50 letih pozabili, kake so lahko množične posledice otroških bolezni (otroška paraliza!,...) in smo pozorni samo na posamične primere stranskih učinkov cepiv. Samo za razmislek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
23.5.2006 21:05:35   
lumpy
Alenka ist,
jaz sem začela s sokom iz prekuhanega korenčka, potem je bilo pa vse ok, sem mu dala korenček kuhan premečkan, potem pa že surov sok. Jabolka sem tudi najprej pokuhala, sedaj pa mu že dam srovo , če je dovolj sladko. Ima pa občutno rajši pokuhano jabolko kot srovo.
Čisto po tvoji presoji kako boš naredila, moje mnenje pa je da začneš najprej s prekuhanimi stvarmi, potem pa ko vidiš da ni reakcije, ni kaj narobe poskusiš z srovim.

Ajda n,
če dojiš potem sploh ni problema, ker se odžeja tudi s tvojim mlekom, nam so rekli v materinski šoli da če dojiš do 6. meseca ne rabiš kaj dodajati , niti tekočine, nekatere mamice pač vseeno dodajajo prekuhano vodo ali čaj, predvsem v teh toplejših mesecih, Drugače pri naših mačkih ki so na umetnem melku, ker to izsušuje.

Le - ta,
jaz pa vse kašice delam z paličnim mešalnikom.

Pikica,
kaj vse pa že dodajata, da vidim če imaš še kakšno novo idejo zame.

Mayflower,
glede cepljenja si kar dobro napisala, se kar strinjam s tabo, mi smo sicer dali našega korenjačka cepit, ampak mislim da je tudi to nea težka debata, kjer ne prideš do konca.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

Neposredna povezava do sporočila: 1217
23.5.2006 21:52:50   
LE&TA
Lumpy, kolko kašice pa nardiš?  Ne vem kdo mi je reku da je bolš kar z vilico pretlačit, namesto z raznimi mikserji. Jst ga v bistvu niti nimam, zaenkrat pa itak samo okušamo in user posted image  poje malo. Če tebi odgovarja pol je OK, itak pa eden reče tako drugi kontra, mnenja so različna! Pol ko bojo večje količine bo že treba s kakim mikserjem si pomagat, pa še bolj bo pretlačeno.

Še neki me zanima, a dajete te sokce na žlico al po flaški?

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
24.5.2006 9:05:32   
AlenkaIST
Vas je kar nekaj gor pa se ni še nobena javila user posted image  Jutroooo!

Ja Lumpy, smo zaželi s prekuhanim jabolkom. Mi je sestra pri pediatru svetovala naj kar poskusim zdaj še surovo jabolko.

Drugače pa vse v redu. Dobili smo drugo pikico in se zredili na 6150g ter zrasli na 64cm. Ne vem kam se našemu otroku mudi user posted image  No ja. Bo pa za na modne piste če bo tako nadaljevala user posted image

Lp kljub deževnemu dnevu. Šibam na kavico. Čao

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
24.5.2006 11:01:23   
LE&TA
Smo ravno papale jabolčno kašico, pa se je tko kremžila pri prvih dveh žličkah, pol je blo mal bolš, ji bom raj še jutri mal dala.

AlenkaIst, mi smo meli že pred 1 mescem 66cm, v torek mamo spet pregled, me zanima kolko meri, bojim se pa mal teže ker ma že 9kg, sam ne zgleda debelušček, zgleda pa ene 2 mesca starejša!!user posted image  Sam da so zdravi!

Neposredna povezava do sporočila: 1220
24.5.2006 11:10:24   
ajdaN
O LE&TA sva že dve. Naš je tudi ravn popacal ene 20ml čežane, pol pa tko joško vleku kt da že 100 let ni jeduuser posted image . Jah zgleda je blo treba poplaknt okus. Zdej je pa revež omagan zaspal na kavču. Za 5 minutk verjetno.

Pri vas imate pa res konkretno težouser posted image . Pri nas se je na srečo mal ustavil - prejšni teden je imel 8.100g. Po mojem ni nič premalo. Naslednjo posvetovalnico imava pa šele čez 2 mesecauser posted image . V začetku junija imava pa samo cepljenje.

Sokce je pa baje boljš dajat na žlico, da se navadi nanjo.

Lumpy kako si nardila sok iz kuhanega korenčkauser posted image . To imava midva za poskusit naslednji teden - pa da se malo pripravim.

Nannn meni ni nič vode ostalo od jabolkuser posted image .Sem vse skupaj zmiksala pa je prišlo ravno prav gosto. Tako da ni nič ostalo za pit. Itak pa verjetno tudi ne bi hotel, tako da je vseeno. Pa še nekej mi povej - a se paparico splača kupit? Ne vem a bi jo kupila al bi jo samo skopirala iz knjižnice.

No tako grem uživat dokler mulc še spi.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
24.5.2006 11:40:16   
XXYY
O punce, dober dan!

Naš računalnik še vedno VELIKO ŠTRAJKA. Zato mi je včasih zelo dolgčas (še posebej zvečer), ko vas ne moram brati. Zelo vas pogrešam, a vi nas nič. user posted image  user posted image  .  Madonca ste se pa razpisale.

No, vidim, da ste imele kar veliko govora o hrani. Saj vsaka mamica ve, kaj je najbolj za svojega otroka. Tudi midve imave dopoldne en obrok kašice - z okusom vanilije + zdrob (HIPP), kar ji je zelo všeč. Kakšen drugi dan pa dobi zmiksano banano, pa jabuček noter, pa surov (nariban) korenček. Smo probali s kuhanim korenčkom, pa ji sploh ne odgovarja. Tako, pa ji dam malo surovega korenčka, tolk da je malo za okus, pa za enkrat ni bilo nobene reakcije.
Bomo videli kako bo v sredo (danes teden), ko imave že 4 posvetovalnico in takrat bomo stari že 5 mesecev.

Joj, kolk hitro čas beži.

Je pa čedalje bolj ratala en mali razbojnik. Pogovarja se prav na veliko, pa tudi krega se kar veliko. V vozičku dela neke trebušnjake, ker se hoče ona kar usesti in se potem dviguje gor. Včasih malo protestira ker mora delati trebušnjake, vendar se kar hitro naveliča. S sedenjem v vozičku bo morala še malo počakati (še kakšen mesec pa pol).

Verjetno pa ima tudi neko obdobje, ko se začne jokati oz. dreti, če jo prime nekdo drug. Enkrat moje mame ni bilo doma 4 dni (živimo skupaj). Pa ko je prišla takrat potem domov in ko jo je vidla, se je začela tako dreti, kot da jo iz kože dajemo. Pride naslednjič sestra na obisk in pri njej se tudi začne dreti. A drugi dan pa pride soseda (k je ni vidla 2 dni), je pa tiho. Tako da ne vem. Verjetno ima neko obdobje, ko spoznava osebe, katere so večinoma z njo.
Ali se to dogaja tudi pri vas?

KILE: tako kot Caffee, sem se tudi jaz zredila v nosečnosti za 23 kg. Takoj po porodu so mi šle 15 kg dol. Ostalo mi jih je še 8kg, sedaj po 5 mesecih pa jih imam še 6kg, kar pa gre izredno počasi dol. Zdaj sem se odločila, da po 18ih uri zvečer ne bom nič jedla, ampak samo vodo pila. To mi sedaj ratuje že 3 dni user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . Upam, da mi bo še uspelo dati teh 6 kg dol. Da bom lahko oblekla še une kavbojke, ki sem jih nosila pred nosečnostjo.

KRST: mi ga bomo imeli kar drugi mesec - 25.6. - na praznik. Upam, da bo vreme super in da ne bo dežja.

Nč, zdaj pa moram iti, ker se je Lara že zbudila (spi tukaj pri sosedi - sve na kavi).

Se se še kaj oglasim. Če na na svojem računalniku, pa bom malo skočila tukaj.

Uživajte in vsem čestitke (tudi z zamudo) za vse, ki ste dopolnili 4 mesece.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
24.5.2006 11:58:41   
alenkica
Tudi mi smo kar pridni, ampak smo spet staknili en prehlad pa sploh ne vem od kje. Zdaj hodimo spat po ure prej kot do sedaj, ob 22.30 in spimo tja do 6.30 - 7.00, razen ko se kopamo, takrat pa potegnemo.

Goste hrane še ne uvajam, bom pa verjetno kmalu začela, dokler je mleka dovolj, bom porabili naše mlekce user posted image .

Kili niso preveč v redu, pri nosečnosti sem se zredila kakih 17 kg, je pa res, da sem jih prej imela veliko premalo, zdaj jih imam se + 5, ampak toliko kg  bi morala imet, glede na mojo višino.

No, danes pa bomo kar noter in bom lahko večkrat pogledala na RR.

Lep deževen dan! user posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
24.5.2006 11:59:39   
LE&TA
Ovčka, tkoj k sm vidla da si pisala, smsi rekla da te že dolgo ni blo tle! Mi smo meli včeri tud neutolažljiv jok, ko je pršla ena gospa ki jo je drugič vidla, pa se je od prvič sigurno ne spomni, v glavnem ta gospa je pa nora na user posted image  in je navalila na našo Tinkaro, valda da je sledil jok in je nisem mogla potolažit, tko da za naprej vem, da je treba nove obraze počasi spoznavat ne pa kar dat v roke in pol je user posted image .

Nannn, jst mam revijo Kuharica in Paparica od Mame, a ti maš pa prou knjigo?

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
24.5.2006 12:56:38   
pikica*
Lumpy, naše dodajanje se je malce ustavilo. Naša gospodična namreč vztrajno pljuva ven vse, kar ni mleko, čaj, ali sladoleduser posted image . Tako smo še vedno na začetku, pri jabolkih in banani. Pa je niti ne silim vsak dan, ker nima smisla. Rezultat je namreč dretje na ves glas.

Kile....hm....moje so tudi še tukajuser posted image . V nosečnosti sem šla cca. 17kg gor, zdaj jih imam pa še ene 8 plusa. Ampak grejo počasi dol (res zelo počasi). No, glavno, da grejo dol in ne gor. Že to, da počasi spet dobim stare hlače na rit, je kar dober rezultat. Opažam pa, da je še največ težav čez boke, ker so mi šli med nosečnostjo kar precej narazen. Zato tudi vse stare hlače izgledajo zelo oprijeto in niso še za v javnostuser posted image . Je pa res, da zdaj kolki tudi vztrajno lezejo skupaj.
Zoja je pa kontra primerekuser posted image . Redi se, ko mali user posted image . Trenutno ima ene 7500g. Dolžine pa res ne vem. Po moje je tam nekje okrog 67cm. Bo treba meter v roke vzet in malo premerit tega našega škrata. Očitno se ji zelo mudi rasti. Sedi že skoraj sama (malo jo še zanaša levo in desno, zato rabi oporo), na dolgo in široko čeblja, zdaj se je celo naučila prestavljat stvari iz ene rokice v drugo, sama je začela držat flaško (kadar ima uno NUK-ovo z ročaji), da o tem, da bi kar stala, spoloh ne govorim. Ja, otroci rastejouser posted image .

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?