Anonimen
|
Joj, ve že ful puščate svoje otročke v varstvu pri drugih, midva pa ful ne moreva. Nama sploh ni do tega, pa niti naju nikamor ne vleče, tako da niti nisva razdvojena recimo med iti ven in dati Špelo v varstvo ali ostati doma. Je pa pri nas kar obratno glede tega jokanja okrog mamice. No, vsaj kolikor se meni zdi, lahko je bilo samo naključje. Špele itak ne "vlačijo" po rokah drugi, ker imava zelo malo obiskov in še manj hodiva okrog. Niti k mojim ali njegovim staršem ne gremo veliko. Še največkrat se oglasi moja mama za kake pol urce ali urco, ker je skoraj vsak teden v Lj. No, in predvčerajšnjim je spet prišla, vzela tamalo v naročje (ona ni nič jokala), da sva midva lahko v miru kosilo pojedla, po kosilu pa se ji je že mudilo naprej in je dala Špelo očiju. Ko je tamala vidla, da babi odhaja, je kar jokat začela, jaz sem bla čist paf. Priznam, da me je kar stisnlo pri srcu. Nannn, a bi ti men poslala tistole knjigico, ki praviš, da jo maš v elektronski obliki? Naslov je tasi_p@yahoo.com . Hvala. Joj, drgač pa kile, ja. Groza! No, sej pri men je zdej že mal manjša groza, je pa še vseeno. Že pred nosečnostjo sem se zredila 10 kil, ker sem kadit nehala. Med nosečnostjo sem dobila 25 kil, pri porodu zgubila 15 kil, z dojenjem mi ni šel dol niti gram, pa sem ful verjela, da bo vsaj to mal pomagal. No, zdej, ko več ne dojim, pa hujšam. Imam še 2 kili več kot pred zanositvijo in 12 kil več kot, ko sem še kadila. Prava sem. Krstili tud mi naše Špele ne bomo. Sva sicer oba z možem krščena, ampak nama to ni glih po godu, meni še sploh ne, tako da če bo hotla bit, naj se da sama, ko bo velika. Naša se je začela pa ful na trebušček obračat. Zdaj ji že 4 dni ratuje sami in hoče bit samo še na bušiju. Ful je lušna, samo imava pa probleme jo previt in preoblečt. Sedi pa tudi že kar dobro, zdaj celo par sekund zdrži, preden se prevaga. No, pa saj jo imam samo pri sebi v naročju, drugače jo privežem v gugalnik, da mi ne čofne. Sem pa dans sprobala, kako že sedi in je par sekund sama sedela. Aja, zdele sem se spomnila, a so se še kateri med nosečnostjo členki na rokah zdebelil? Jaz ne dobim več poročnega prstana gor (sem ga dala dol, ker sem zatekala), čeprav sem že precej shujšala in se prav čuti, da je kost razširjena. Kr neki. Zadnjič ste tudi o kremah za sončenje debatirale. Jaz jo občasno namažem, če greva za dlje časa na sonce, pa da ni samo v senčki. Imam pa od nivee baby, faktor 30, piše pa, da se ne vpije, ampak samo na površini naredi zaščitni film, ki odbija žarke. No, reakcije ni imela nobene na kremo. Sem pa dans šele vidla, da imajo tudi mleko za sončenje od nivee baby, faktor 50. Ga nisem nikjer našla, ko sem kupovala kremo, pa sem 30 vzela. Bomo kupli 50 za na morje, mogoče pa celo kakšno eucerin ali vichy, ne nivee. No, z zamudo vse najboljše tudi od mene bobiki za RD in pa Izi za 5 mesecev. Aha, nemsis, za mlečni sladkor si spraševala. V katero mleko bi ji ga pa dodajala? Adaptirano, svoje? Meni se obadva zdita dovolj sladka. Zakaj bi ji pa dala to v mleko? Zaradi okusa ali energije? Jaz bi potem raje kake kašice posladkala, če že. Ne vem, ker še ne uvajamo, pa nimam pojma, kakšnega okusa so. Baje je rižolino zanič. To je vse, kar sem slišala. Zelenjave pa itak ni za cukrat, vsaj meni ne. No, vsekakor pa, če boš že sladkala, je bolje da uporabiš mlečni (ali pa sadni - fruktozo) sladkor, kot navadnega kristalnega. Aja, saj res, izkušenj z mlečnim sladkorjem nimam, samo s sadnim. Ga pa jaz uporabljam, tamali nisem še ničesar docukrala. Sem pa brala, da je mlečni sladkor manj sladek od navadnega, sadni sladkor pa bolj. Tako, da veš količinsko žličke sladkorja prilagodit. LE&TA, Špela že nekaj časa zdaj spi celo noč. Priznam, blagor se nam. Ima pa sigurno veze s tem, da ni več dojena, je samo še na flaški.
|