|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
18.5.2006 8:34:41   
MarijaPo
Bravo Mojca!!!
Sem  komaj cakala, da bos kaj napisala, kako je bilo, ker sem cist v strahu kako bo.
Cestitam ti in ti zelim prijetne dni z novo malo Mojco, pri meni je bil to en zmed dveh favoritov za ime, pa je potem Igor zmagal z Evo. :)

Kompot - barbs - a bi lahko napisala kako ga naredis?

Danes sem bolj povozena kot ne, vse me boli in se slabo mi je fuuulll, pa drisko imam, najbrz sem spet pojedla kaj, cesar moj zelodcek ni bil glih najbolj vesel.

Uzivajte!




(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
18.5.2006 10:10:21   
Panda.
Ojla, majčice!

Moje dete tehta 3 kilograme!!!   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Natančneje celo 3025 g. Bravo mali!! user posted image user posted image   Smo bili včeraj na prvem pregledu pri enem mesecu starosti user posted image in so ugotovili, da zmore in zna vse kar je za njegovo starost pričakovano  user posted image user posted image . Ker pa je bil nedonošenček pa nas čaka še posvet v razvojni ambulanti.  Ah, kako rastejo ti otroci...  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Sicer pa je moj mali je dva dni nazaj "oživel". Iz bolj ali manj pasivnega zaspančka je nastalo živahno, budno detece, ki gleda, se "pogovarja", maha, posluša... Vau!  user posted image


Pa še eno vprašanje za mamice: kaj naredite z ušesi (otrokovimi user posted image ) med dojenjem?? Jaz sem opazila, da mu jih vedno, ampak veeeedno!, zaviham, ko ga pristavim user posted image user posted image user posted image . Sem jih zdaj vsakič začela popravljat. Mislim, nekaj ur na dan tlačenja v kontra smer - pa to mora imeti na koncu štrleča ušesa... user posted image user posted image user posted image user posted image


MarijaPo - kaj pa, če niso prebavne motnje zaradi hrane, ampak se telo čisti in pripravlja na skorajšnji porod?? user posted image user posted image Če se prav spomnim je to eden od znakov, da nekaj bo. Držim pesti!! user posted image user posted image
In vsem user posted image , ki še čakate želim, da bi vam hitro minilo. Saj nosečnost je lepa. Zelo. Ampak imeti svoje detece je pa najlepše user posted image .

lp He



(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
18.5.2006 10:37:30   
puncica
Ojla punce

Nataša31 upam da še nisem prepozna in da še niste rodili sporočiš lahko veselo novičko na 040/746463 in bom tle gor objavila.

Naš princ tud spi trenutno, smo se zjutraj dobr najedl pa umil in je čist lepo zaspal, mal pojokal pa zaspal v postlci. Mi je pa prav smešno, ko gleda, pa ga damo v postlco, pa je čist pridn, pa sam šobce drži, pa če prideš do njega že pogleda gor proti tebi, pol se mi pa kr smili, ko ga imamo kr v postlci, a nočem ga nosit če je priden, ker še prehitro se bodo začeli dnevi kot pri punčici, ko smo jo mogl kr naprej nosit user posted image

Drugače pa me mal skrbi dojenje. Tamal se hoče kr naprej dojit user posted image user posted image No ko spi spi tam 2-3 ure in je blažen mir, a to je tako dvakrat do trikrat na dan, drugače pa zvečer se kr joče in sumim da ima že mal prebavnih motenj al kaj, ma nimam pojma, včeraj sem ga imela prikloplenga 2 uri vsakih 15 min al pa še pogostej, pa ne vem če se je kej najedel, da ni samo cucljal mojo bradavico, pol ga pa položim v postlco, pa spet velike oči in gremo jokat, pa spet jovo na novo. Ma sploh ne vem kaj naj. user posted image Tud jaz se bom verjetno mal na drug forum preselila predvsem Dojenje in dodajanje. Dude pa NOČEMO, ker nočem ponovitve zgodbe, saj naša 2 letnica sam cuclja to dudo pa jo povsod iščemo, pa sploh je noče dat stran, tako da nam že prav kravžla živce.

Drugače pa se mi zdi tudi da ko je zaspan, da ne more zaspat in potem kr neki joka, no ne ve da je zaspan in da mora zaspat, da se bo odpočil, no sej ne vem če zastopte ko sem tak zakomplicirala user posted image  

Sama pa poleg kompota prisegam na čaje za več mleka, pijem na hektolitre vode in čaja od lumpija, kjer so noter sestavine ki bi naj krče mirile (janež, komarček, kumina,...) in upam da mi mleko ne usahne tako kot pri punčici.

Nosečke držimo pesti in čakamo na vesele novice. Mamice pa lubčka za vaše malčke.

LP


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   [Brisano sporočilo]
18.5.2006 13:06:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
18.5.2006 14:25:50   
aljča
Ojla!!

Tudi jaz sem danes zopet prišla domov iz pregleda v bolnici. Druga amnioskopija pokazala dva cm odprta, plodovna voda še čista.....ostalo pa lepo prištimano za ven ampak še ni čas pravi g. Kontrolo imam zopet v soboto zjutraj. CTG pa je nekaj pokazal ampak nič pametnega baje, so črte švigale gor in dol, ker mi je tamal raztegoval svoje mišiceuser posted image .
Nekako sem se sedaj le sprijaznila da bomo sončka videli ne pred rokom to je pa v torek. Danes se mi zdi da je oživel, tolk rukanja v men že dolg ni blo....se je že precej umiril danes pa ko bi ga nekaj dajalo. Kar se tiče pospešene prebave se pa tudi pr men dogaja pa še skoz me krčki grabijo tko da že ne vem več kaj je to.user posted image
Sem pa zvedela od babce jasmine da se jih je od včeri ponoč pa do dons zjutraj rodilo 10user posted image  v Trboveljski porodnišnic. Dela imajo kar velik tako, da bomo res lahko kar do roka čakale...saj nimajo prostih postelj za nasuser posted image . ma hecam se.....te se zmeraj najdejo ane??

No tolk da se vam mal oglasim sedaj grem pa kosilo gret sem že pošten lačna.

Lepo se imejte pa se še tipkamo čao.
Aljčauser posted image user posted image



_____________________________

PDP 23.05.2006

Val se je rodil 24.05.2006 ob 22 in 55 min.:)
http://aljosska.moj-album.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   [Brisano sporočilo]
18.5.2006 14:40:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aljča)
  Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
18.5.2006 17:15:46   
lenika
Pozdravljene!

Naš Matic trenutno spi in zopet imam nekaj trenutkov časa, da kaj napišem.
Mi se drugače kar naprej dojimo, zbuja se na dve uri ali še manj in se potem vsaj pol ure dojimo. Upam, da bo kmalu začel vsaj ponoči spati po 3 ure skupaj. Drugače pa smo super, uživamo, ko gledamo malega nadobudneža, ki nas iz dneva v dan preseneča.
Danes se je že samo obrnil iz enega boka na drugi, kar verjet nismo mogli.

Lepo se imejte. Tiste, ki že cartate, uživajte s svojimi sončki, tistim, ki  pa še čakate, želim čim lepši in lažji porod.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 8:45:22   
lenika
Dobro jutro majčice.

Včeraj zvečer več nisem vedela kaj naj naredim. Matic je od 19.30 ure pa do 23.30 samo jedel in kakal ter lulal, o kakšnem spanju pa ni bilo niti govora.
No in to se je obrestovalo za ponoči. Smo se končno naspali. Zbudil se je ob 3.15 za dojenje in zaspala nazaj, nato pa še enkrat ob 6.00 ter zopet zaspal nazaj in trenutno še vedno spi, pričakujem pa, da bo v kratkem postal lačen, pa tudi za previjanje bo verjetno že čas.

Upam, da boste majčice čim prej rodile in dobile svoje zakladke v roko, posebej Auroaraa, ki je tako kot sem bila jaz že kar lepo čez rok. Ampak ne se preveč sekirat, ker je tako kot pravijo. Še nobeden ni ostal notri.

Lepo se imejte in napišite kaj, kako se imate vi.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 8:53:06   
MarijaPo
Ohoj Bejbe,

kako vam kaj gre?

Zdaj nas je pa res se cisto malo ostalo user posted image .

Vceraj so se mi sanjali zapleti pri porodu, danes pa moja sluzba (ki me ocitno se zdaj mori), tako da ni glih ne vem kaj od tega mojega spanca.

Sva pa sla z Igorjem gledat LCDje in potem sva se odlocila, da sploh ne bova imela TVja, bova probala bit brez, ker je ze zdaj skoraj nic ne gledava (prej sva jo kar veliko, pa nama je sla na zivce in sva zacela zmanjsevat "porabo", zdaj gledava samo se NMK in Sanjsko zensko - slednje je letos cist porazno).

Moja mama je vceraj kupila rabljen avto, ki se je se isti dan pokvaril - ni vec hotel vzgat. Moja mama je res hecna.

Uzivajte!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 10:30:22   
Barbs
Ojla -

še dobro, da mi dva dni ni delal internetuser posted image  Se mi je kar mal mešal že...
Vidim, da je bolj ali manj stanje "po starem " vredu....

Babca - patronažna ; ja, seveda patronažna, ampak mi je dopovedala, da so tiste patronažne, ki oskrbujejo dojenčke, BABICE; in da ni nič važno, če ne dela v porodnišnici... torej je naša BABCAuser posted image  Pa še bo prišla. Pa sploh ga še nismo "uradno" kopali. Popek pa je zdaj že res NAJLEPŠI od vseh popčkov...user posted image

Kompot ; sicer je recept izumil moj dragi, ampak - vsaj tri različne vrste jabolkuser posted image  ( 6 komadov za največji lonc - ne vem, kolk litrski, ampak največji iz kompleta) , mal cimeta, nekaj klinčkov... takoj ko sem prišla iz porodnišnice, mi je dodajal not rjavi sladkor, zdaj sem pa že na "brez dodanega sladkorja" user posted image user posted image  Poleg tega mi je v lekarni kupil  Hippov instant "čaj za dojilje" user posted image user posted image   in je RES dober, pa še hitro je narejen - ga kar v hladno vodo zamešam, pa je....

Poleg tega sem zdaj kupovala od kobariške Planike polno mleko, res je okusno, ima sicer samo 3 dni rok trajanja, ampak je tapravo. Imajo ga pri najboljšem sosedu, v steklenicah. Fensi.user posted image  Not si dajem Fitness kosmiče za zajtrk in tako mi je lažje na dan popiti tista dva obvezna dva deci.
Včeraj pa sem popila tudi dva deci pira.user posted image user posted image user posted image  Ampak priznam, da mi nekak ni padal. Ne vem zakaj.user posted image

Kolcanje ; Aleks vedno kolca, ko se mu na nek smečen način podre kupček - ko se fajn naje in se potem nekaj zvija po mojem vratu in javka, pa vmes, ko stoka rigne in takrat se mu vse zameša... začne kolcat - lahko traja tudi 15 minut... sva z dragim vtipkala na strica gugla "kolcanje pri novorojenčkih" user posted image  in sva prebrala čuda reči. Na kratko - nič posebnega, pomaga pa baje, če ga priklopiš na joško. Le da naš Aleks nekak noče potem kaj prida na plejbek cuzatuser posted image ....

Glede dodajanja in nekvalitete mleka ;  mak aj vem... maya, jaz ne bi tako hitro pomislila, da mleko ni ok... da se ne naje.. boš videla na sistematskem.... Verjetno ne ješ nekvalitetnih obrokov in vedeti moraš. da ti iz mleka pobere VSE kar rabi.... le pazi, da zate ne bo zmanjkalo kakega kalcija pa vitaminov...
Naš Aleks ni neki nadpožerušček, pa se je kar lepo poredil - 30 dek glede na dan izpusta iz porodnišnice.... Ne vem, koliko so se sicer drugi, ampak, men se zdi, da je kar vredu bajsekuser posted image .... s temi SKORAJ 3.400 gramiuser posted image

Takole, zdaj greva pa mal okrog ružit....user posted image


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 11:27:16   
pikicaa
OJLA

Smo še v enem kosu. Danes sem malo bolje spalauser posted image .

MarijaPo a si že začela vse po starem s tvojimi sanjami?

Auroraa tebe pa danes pogrešam. A že gostuješ v porodni sobi? Pa saj veš da v naši porodnišnici ni več prostora gledena to, da so imeli v enem dnevu deset novorojenčkov.user posted image user posted image

Se še pišemo. Zdaj grem gledat naše maturante kako bodo plesali. Žurajo ga pa že od sedmih zjutraj.

Uživajte

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 11:59:48   
maya2
Pozdravljene!

Tako s patronažno smo končno stuhtale kaj muči našo malo... ni to da sploh nimam mleka, ni o da ne bi bilo dovolj hranljivo,.... ampak mleka enostavno ni dovolj za našo požeruščko.... smo vagali ko nori, ampak drži... naša poje na obrok tudi do 150mluser posted image user posted image user posted image   tolk pa jaz še nimam.. sicer potem naslednji obrok poje malo manj, tako da potem v enem dnevu nanese tam nekje 600-700 ml, kar je še vseeno ok, vendar zgornja meja... pa tolk sem celo nosečnost govorila, da hočem ješčega otroka.... zdaj pa imam,... na koncu moram vedno malo dodati (upam da se bo količine zmanjševala) samo da je sita! Ima že 3370g.. user posted image  (odpustna 3000g)
Tudi meni se zdi, da kar naprej jemo.... Zbuja se na 3 ure, čez dan pa je čedalje več budna.

Smo jo danes že skopali, smo uporabili čebriček... mala je tako uživala, se je kar smejala (sva jo morala s kamero posnet), ji očitno paše, tako da bova zaenkrat uporabljala čebriček.

Čaj za dojilje smo me dobile v paketu (sponzorsko) v porodnišnici in je res super!!

Auroraa: Javi kaj je novega!!

LP





(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 13:20:31   
TiaSara
Lep pozdrav!

Vidim, da danes ni nič posebej novega, je pa sumljivo, da se Auroraa ni še nič javila. Verjetno je res kje v porodnišnici.

Jaz sem bila na pregledu in tokrat me je celo zares pregledal in povedal ugodno novico, da sem še zaprta, da pa glavica že lepo dol tišči (kot da še ne vem user posted image ). Sicer bi šla že kar rodit, samo ne danes, ko je user posted image  v tujini.  Si moram pa sedaj pritisk hodit merit - vsak dan. Zaradi tistega glavobola v petek. No, nič hudega, saj imam čas. Je pa še dobro, da sem bila na pregledu ravno danes, ker mi sedaj že cel čas po malem trebuh otrdeva. Če ne bi vedela, da še ne bo nič, bi me bilo kar malo strah. Ker brez user posted image   pa res nočem rodit.

Barbs, hvala za navodilo za kompot, mislim, da si ga bom že kar prej privoščila, se mi ga vsakič ful zalušta, ko začnete govort o njem.

Maya2 - user posted image  za malo požeruhinjo. Mislim, da je to vsekakor bolje kot, če bi ti štrajkala pri hranjenju. Ti boš pa kmalu pridelala dovolj mleka, pa bo.  

MarijaPo - te sanje sedaj mi pa niso všeč, daj raje tiste, erotične sanjaj. So bolj zabavne. Na službo moraš pa sploh za nekaj časa pozabit!

Lenika, ti imaš pa pridenga otroka - podnevi buden ponoči pa spi, jaz bi tud to.

Kar se pa kolcanja tiče, sem se pa jaz smejala en dan, ko sem podirala kupčka naši tamali nečakinji in je začela ful kolcat, potem pa ne dolgo zatem, pa se oglasi še naš korenjak. Pa sta me prešejkala, en od znotraj, druga pa od zunajuser posted image . Sicer pa se mojemu user posted image  še vedno zelo pogosto kolca, tako da se ne bom čisto nič čudila, če bo isto tudi potem, ko pride ven.

No, spet imam trd trebuh. Grem zdaj malo ležat, da se ne bo vseeno kaj prekmalu začelo.

Lep dan vsem in čakam na nove lepe novičkeuser posted image .




(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 14:17:57   
Panda.
Ojla, majčice!

Mi znamo pa poleg kolcanja tudi kihati  user posted image : včeraj sva skoraj iz postelje padla, tako sem se ustrašila user posted image . Je Rok namreč intenzivno pil, z dolgimi potegi in potem - brez opozoril ali kremženja v sekundi spustil joško in kihnil. S polnimi usti mleka... user posted image user posted image Jaoj!!!

In še druga štorija ponoči - sem ga priklopila in očitno zaspala. Kar naenkrat me je pa nekaj uščipnilo v bradavico, da sem kar poskočila - mali se je čez dve uri!!! user posted image toliko sva spala!! - kar sam ponovno "pristavil" nazaj.user posted image     Mislim, ja, kakšna mama... user posted image user posted image user posted image user posted image

Aha, zdaj pa cmiha. Gre kravica na molžo user posted image

lp He

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 15:02:26   
Barbs
Panda user posted image .... res so pravi carji.... user posted image
Dejmo še mal lušte našim nosečkam delat....user posted image user posted image da bodo pohitele rodit in se potem preselimo....

Naš Alkes tudi kiha. Jaz potem vneto gledam, če mu kaj "iz noska teče" - itak mu ne, ampak zgleda, da ga sam kaj zdraži... Glede priklopov. Meni je najbolj smešno, kadar cuza in je ptoem že čist zmahan in utrujen na koncu, tako, dam u kar oči obračauser posted image .. Potem mu skušam narahlo potegnit joško iz ust, da ga ne bi preveč strašila.... pa kar naenkrat pogledauser posted image .... da se ga jaz prestrašimuser posted image ...  Pa ko podiravakupčke, ko dviga glavico in me "kljunčka"po vratuuser posted image  

Bejbe, dejte rodit, da vam bo dogajalouser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 17:31:33   
petka
Čestitke vsem majčicam, ki ste že rodile, nisem uspela prebrati, ker ste se tako razpisale user posted image . Sem ravnokar prišla iz bolnice, po petih dneh so me namreč premestili na klinični center (za mojega user posted image  Davida, pa so skrbeli v porodnišnici), ker se mi je poslabšalo srce, ampak sedaj sem ok in doma user posted image user posted image , je bil zgleda tak poporodni šok user posted image

Mi je pa ful hudo, ker zaradi zdravil za srce (in tudi mojega stanja) ne smem dojit - moj malček je že na Aptamilu. No ja, zato pa jaz lahko vse jem user posted image .

Se vam javim še kasneje s porodno zgodbo (ki ni ravno za občutljive) - ampak je pa res - potem vse pozabiš user posted image user posted image

LP,petra

_____________________________





(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
19.5.2006 20:17:06   
Barbs
Petra- petka,

ne vem, kaj naj rečem , ampak res si pogumna ženskica.user posted image user posted image user posted image
Potem pa jaz neki jamram na cajte ( pa še kakšna)....user posted image

Lepo, da si že doma, predvsem pa, da je vse vredu s tabo in tudi z Davidom.
Cartajta se sto na uro. Glede Aptamila : moj user posted image , ki zadnje čase izredno čustveno spremlja vse okrog user posted image  in njihovih mamic pa je malo prej, ko sva skupaj prebrala tvoj post, rekel : " Kar povej ji, da jaz tudi nisem bil dojen, pa poglej me zdaj! "

In ko ga pogledam, ti povem, da je user posted image  in user posted image user posted image ...

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
20.5.2006 10:34:43   
lenika
Pozdravljene. Danes smo ponoči še kar spali, jedli smo sicer 3x, drugače pa smo spali.

Kar se tiče kolcanja in kihanja, je pri našem Maticu oboje kar pogosto.

Petka, sem vesela, da je z vama obema vse OK.

Auroaraa, če si v porodnišnici, ti želim, čim lažji in lepši porod.
Lepo se imejete.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
20.5.2006 10:40:51   
puncica
Ojla punce
Kaj je zdej, katera se bo odločla da bo rodila, zdej pa že nekaj časa ni bilo nobene user posted image . Držim pesti, da čim prej katera spet dobi malčka/ico v svoje naročje.

No mi smo po starem, naš se še vedno doji kokr mu paše, včasih vsakih 15 min, včasih tud 3 ure nič, da bi pa 4 ure zdržal pa ni šans, ponavad se pa po 1 uri začne dret in išče joško. Zdej jst ne vem al je to refleks, pa da ni nujno da je lačen al je nonstop lačen. Pa neke pikice ima po ritki, pa ne vem kako to odpravit mažemo s vsemi mogočimi žaubami (hladilno mazilo, praška pasta, bepanten, kamagel, daktarin,...) pa nič ne pomaga. Pa popek se nam neki paca, mormo kupit plenice, ki ne bodo tako dražile, ker se mu pocel, pa je naslednje previjanje spet kaka krastica kje. Včeraj pa sem mojga ubogega Vida še mučla. Itak ko pa nič ne razmišljam, je imel popek mal krvav in mu ga jaz kretenska mami grem umivat s fiziološko in gazo in kaj sledi grozen jok, ja itak ko je pa fiziološka slana voda, kdo se pa ne bi jokal če bi mu slano vodo na rano zlival, mater sem si misla kako tupa sem, pa potem komi potolažila tamalga. Ja res ne morem verjet, kako sem lahko tako glupa in nič ne razmišljam a ok, glavno da se je potolažil in da ga ni več bolelo, jaz pa vem za drugič, da bolje dvakrat premislit kot pa kako bedarijo naredit.

petka welcome, pa upam da bo srček zdaj šel v ustaljene tirnice in nič več nagajal, pa fajn se cartajte. Tudi če ne dojiš boš krasna mamica, ki ima svojega malčka najraje. Pa poglej kolk otrok je zrastlo gor ob adaptiranih mlekih, tud naša punčica prvič, ker je mami imela prebliske da nima dost mleka, pa sem se tud počutila grozno kot da sem nesposobna, ker ni mleka, pa čeprav so mi vsi govorili da si lahko vseeno krasna mamica tudi če ne dojiš. Držite se. user posted image

Ja Barbs lušti, naš je pa tako luštkan, ko te gleda s tistimi velikimi očki, pa šobce dela, pa ko ga daš na ramo, da bi kupček podrl, ko kr išče bradavico, pa kako mehko kožico imajo na ličkih pa na laskih, pa mali prstki na nogi, pa na rokici, ko te stisne, ko že en velik, ja pravi cukrčki so ti naši mali.... Nosečke, kr zbezajte jih venuser posted image

auroroo pa tud jaz pogrešam, ni pa še nobenih novičk.

Ja nič zdej se gremo pa mal cartat pa dojit. Uživajte kljub vremenu z malčki v trebuščkih in z malčki v naročju. user posted image user posted image




_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
20.5.2006 13:40:47   
aljča
Ojla!!!

Prihajam iz kontrole v bolnici...Ctg raven kot deska tako da se sedaj pripravljamo na ponedeljkovo kontrolo. V torek je pa tudi že naš rok tle. Naš mali noče biti bik ampak dvojčekuser posted image . Ve da je že sestrica bikicauser posted image .
Tko kot zgleda bomo v novem tednu le dočakali našga sončka.
Lepo se imejte nosečnice in mamice.....grem malo možgančke dat na OFF. Pa kosilo bo treba popapkat bo že čas.
Pikica si v redu???
Čao Aljčauser posted image user posted image


_____________________________

PDP 23.05.2006

Val se je rodil 24.05.2006 ob 22 in 55 min.:)
http://aljosska.moj-album.com/

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
20.5.2006 14:33:21   
F*S*M
Ojla, mi smo doma, samo toliko se vam oglašam da vas pozdravim, porodna zgodba sledi v naslednjih dneh. Hvala vsem za čestitke. Vsem ki pa še čakate pa želim porod brez kompljikaciji.




_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
20.5.2006 16:12:38   
puncica
Evo pa imamo novičke od auroraa-e user posted image user posted image :
"Včeraj ob 19.40 je na svet prijokala ZARJA, težka 3390g in velika 52cm. Obe se dobro počutiva. LP auroraa"

ČESTITKE user posted image user posted image

ČESTITKE MAJČICAM MAMICAM
15.04. TAJA user posted image - žmož (PDP 21.5) user posted image  user posted image
17.04. ROK user posted image - Panda1406 (PDP 14.5.) user posted image  user posted image
25.04. SARA user posted image -
Linča (PDP 7.5.) user posted image  user posted image
26.04. LUCIJA MAJA user posted image -
DeVilla (PDP 6.5.) user posted image  user posted image
02.05. MIJA user posted image - LARA (PDP 1.5.) user posted image  user posted image
03.05. AŽBE user posted image - cofek (PDP 16.5.) user posted image user posted image

03. 05. ALEKS user posted image  - Barbs (PDP 10.5.)user posted image user posted image
04.05. DAVID user posted image -
petka (PDP 4.5.) user posted image user posted image
04.05. MAJA user posted image - bajko (PDP 12.5.) user posted image user posted image
05.05. GAŠPER user posted image - Mari71, (PDP 5.5.) user posted image user posted image
05.05. VID  user posted image - puncica (PDP 8.5.)user posted image user posted image
07.05. LANA user posted image  Shesha (PDP 8.5.) user posted image user posted image
09.05. KARIN user posted image - maya2 (PDP 1.5.) user posted image user posted image
12.05. JAN user posted image - majamo (PDP 14.5.) user posted image user posted image
12.05. MATIC user posted image - lenika (PDP 7.5.) user posted image user posted image
12.05. ANŽE user posted image -
mojsoncek (PDP 10.5.)user posted image user posted image
13.05. MOJCA user posted image -
mojca75 (PDP10.5.) user posted image user posted image
13.05. FILIP user posted image - lana (PDP 12.5.) user posted image user posted image
16.05. MANJA user posted image - MiaSophia (PDP 13.05.) user posted image user posted image
16.05. DAVID user posted image - Tina15 (PDP 26.05.) user posted image user posted image
19.05. ZARJA user posted image - auroraa (PDP 15.05.) user posted image user posted image

Pa imamo še eno punčko rezultat: 11user posted image :10user posted image user posted image . Še 10 nosečk, ki bodo kmalu cartale user posted image user posted image


MAJČICE NOSEČKE
21. Znidka
22. mammika, Jesenice
22. MarijaPo, Postojna (Evauser posted image )
23. aljča, Trbovlje
23. sonca, Maribor user posted image
23. tt79
25. Nataša31, Jesenice user posted image
29. pikicaa, Trbovlje user posted image
29. Lara28, Maribor
29. TiaSara, Ljubljana



_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
20.5.2006 17:27:30   
cofek
Bravo auroraa in čestitke za Zarjo!!!user posted image user posted image user posted image  (čeprav še vedno fatnki vodijouser posted image )
 
da se vam še jaz malo oglasim!
 
pri nas ni nic novega - razen tega, da smo dobili vabilo na pregled (v četretk) in rojstni list - so očeta vpisali brez problemov, klub temu da je bil zapisnik o očetovstvu narejen za 16. majauser posted image user posted image . Moram priznat, da so me tokrat birokrati RES presenetili, ker, kot je kazalo od začetka, sem mislila, da bomo spet po CSD skakali. Zdaj pa mislim da moramo it na davčno, al kaj? A ma katera kaj pojma?user posted image
 
puncica - naj te potolazim - fiziološka raztopina ima le 0.9% soli in še to samo zato, da je izotonična (ne vleče vode ven iz celic) z našimi tekočinami. Če se rana izpira s fiziološko ne peče. Sploh pa (baje) tale popek user posted image  med čiščenjem sploh ne boli - lahko pride le do iritacije kože, če se preveč čisti z alkoholom (kar vidiš kot rdečo kožo, ki se lahko tudi lušči). Mislim, da je tisti jok izzvalo nekaj drugega. Glede mazil ti tudi ne bi svetovala prevelikega eksperimentiranja. Do izpuščajev lahko pride, ker je koža na ritki še nežna, kakec (in lulanje) pa lahko pri predolgem stiku s kožo povzroči iritacijo. Dvomim, da ima že glivice, tko da mislim da lahko Daktarin kar lepo opustiš, Bepanthen je uporaben pri ritki, ki ni zelo vneta, ker v bistvu le prepreči direkten stik kože s kakcem, Praška paste bi (pri tej strosti) znala vsebovat (pre)velike delce, ki znajo še bolj "opraskat" kožo, Kamagel se hitro vpije, je pa res da pomiri kožo, mogoče bi bilo zaenkrat najbolje, da uporabljaš hladilno mazilo?! No, mi uporabljamo hladilno mazilo - ritko namažemo pri vsakem previjanju, je pa res da je pogosto vneta (enkrat bolj, drugič manj) - čeprav se mi zdi da ima naš pikec, ko je pokakan vonj po amoniaku, kar bi znalo kožo razdražit.  Poiskusi z zračenjem ritke, ker tele pamperske, pa pol še ena plenica za široko povijanje + povijalna plenica + body+hlačke naredijo eno toplo gredo.
Drugače te pa glede dojenja čisto zastopim - tudi mi imamo podoben vzorec, se tudi včasih po celo uro in pol dojimo (s podiranjem kupčka) - sem že pomislila, da nimam dovolj mleka, ampak se mi zdi, da če se piko redi ne smem paničarit. Če bo pač mleka zmanjkalo, ga bomo pa zalivali.
 
ok, punce;uživajte (kljub vremenu) - ene s pikeci v, druge zunaj trebuhauser posted image user posted image user posted image
 
lp, t
 
 

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
21.5.2006 8:50:58   
mammika
Dobro juro bejbe
En pozdrav od mene, še vedno sem v enem kosu, v petek na kontroli nič pretresljivega le to da sem tri prste odprta in da gremo v torek po vsej verjetnosti rodit če me ne preseneti prej. Včeraj zjutraj sem imela tak rjavkast izcedek in čez dan nekaj popadkov ampak če bi blo kej bl bi se stopnjevalo. Noge imam take da me je groza, 3 št. večje čevlje nosim ker drugih ne spravim gor.


Vsem novopečenim mamicam želim veliko cartanja in iskrene čestitke
 
Se javim še kaj, lepo se imejte
LP

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
21.5.2006 8:57:55   
pikicaa
DOBRO JUTRO

Samo toliko, da se vam javim, da smo v enem kosu.
Po stanovanju rogovilim že od štirih zjutraj.user posted image Moj user posted image  pa še tako sladko spančka.Jaz sem že čisto brez volje kar naprej bi user posted image .

Auroraa čestitke za malo Zarjouser posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj grem še en stroj cunj oprat. Se še pišemo.

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?