|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
16.5.2006 15:16:02   
eya
Ojla!
Malega ima moja tašča, jaz imam pa nekaj časa, da malopreberem, kaj se vam dogaja.

No, pri nas pa temenc po lasišču nimamo, ima pa jih na področju obrvi (ampak ne prav veliko). Zdaj to področje umijem s fiziološko s sterilno gazo, pa malo olja od Bubchen dam gor, enkrat na dan. Upam, da bo bolje.

Jaz sem imela čiščo 5 tednov, no v petek pa sem takoj dobila menstruacijouser posted image , kljub temu da izključno dojim. Pa sem bila vesela, da je še nekaj časa ne bom dobila, ker kao dojim! No, vsaj močna ni, niti boleča ne. Tako smo tudi pregled pri G mogli prestavit.

Sicer pa imam jaz še +5 kg. Jih mislim počasi zgubit, upam, da bo šlo. Zdaj že kak teden delam trebušnjake in vaje za rit, včeraj pa sem šla tudi prvič teč-je bilo prav fajn po dolgem času.

A ve greste z malimi ven, ko ful piha veter?

Pa lepo se imejte!

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 126
16.5.2006 15:39:16   
kaja29
ali vaši malčki tudi začnejo iz trdnega sna glasno vreščati - jokati??????????
naša me je danes prav močno prestrašila tako je zakričala a ne vem a jo dajejo krči al kaj, sem začela tudi z AD3 2 kapljici pa ne vem če je to to??????''

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 127
16.5.2006 17:47:05   
halena
Mi problemov s temenco še nimamo,mislim pa da se nekaj že kaže po lasišču.Včeraj smo naši frajli šele drugič glavico umili in to samo z oljnato vodico..
Mene je kar groza,ko berem to o AD3 kapljicah!user posted image Zdaj bom tudi jaz malo zreducirala te dozice-naša Ajda jih popije namreč 6 nadan(pijemo šele dva dni),ampak zakaj pa na škatljici piše 7kaplj./dan????Zdravnica je pa to tut tako povedala da-..postopoma dodajaš..jaz 'bebec' sem mislila,da čez ceeel dan postopoma dodajaš tako,da jih ob koncu dneva punčka popije 7!!!-halo?-kdo je tukaj mona??user posted image
Mi imamo pa tako dolge noči,da bi bilo kot naročeno za sexat,pa imamo še te flekice od čiščeuser posted image .Ajda je danes spala od 22h-6h,pol sem jo podojila-seveda nepotešena lakota!!..potem sve pa še pospale do 10h.
Jaz imam še 2kg do moje kilaže,pa tut ne bom pustila,da padem na prednosečniško,ker tisto ni blo vse skupaj nič!Pojem in spijem pa ogromno,ampak vaga se ne premakne od 52kg..Rada bi prišla na 50kg(že zaradi garderobe in predvsem počutja)
Dejte mi povedat vse tiste,ki že jemljete AD3-koliko jih zaužijejo vaši malčki na dan-tiste,ki dojite!!-hvala,hvala!

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 128
16.5.2006 19:48:46   
flecker1
Moji je zdravnica predpisala 7 kapljic AD3 na dan, jaz izključno samo dojim.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 129
16.5.2006 22:08:50   
flecker1
Zdaj pa mi še napišite prosim, koliko krat na teden skopate user posted image ? Kaj jih kaj namažete po kopanju? Meni je patronažna rekla da naj nič ne namažem, čeprav moja punčka ima po kopanju z milom suhe kože, da bi ji vsaj raje namazala z otroškim oljem, pa mi je rekla da naj olja ne uporabim do 3. meseca, z riboderminom samo takrat ko ji lušči ali pa ko ima temence, user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 130
16.5.2006 23:09:54   
halena
Flecker jaz jo vedno namažem z mandljevim oljem,ker drugače ima kožo čist presušeno.Ne poslušaj patronaže in jo namaži,ker je kožica hitro dehidrirana že samo od puste vodice,potem ko jo obrišeš.Ti,kar namaži-nič bat!Jaz mojo Ajdo 1x na teden kopam z milom,drugače jo pa v pusti vodi z malo kapljic mand.olja in jo vedno potem namažem ne glede v kakšni kopeli se namaka.Namažem jo tako,da jo masiram, malo po stopalih,prsih,po hrbtu,..
Ma še zdaj ne vem koliko kapljic dnevno ji dajaš?hvala.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 131
17.5.2006 5:35:49   
mojčika
Dobro jutro, no ob taki uri mi vstajamo...user posted image

Kopanje, mi jo kopamo vsak dan zaradi krčev, sicer ne z milom, ampak z oljem... Patronažna nam je svetovala, da preden pridejo krčki, da naj jo dam v vodo, da se zbrca in potem z njo telovadim na previjalki,... Pomagalo, sedaj vsak večer že pet dni zaspi ob osmih, prej pa so bili krčki do 23. ure...
A ja, dermatolog je rekel, da vsakodnevno nekaj minitnu kopanje ne škoduje.
Mažem je ne, saj tako ali tako dam v vodo olivno ali mandljevo olje in ima potem lepo kožo.

Kapljice, sama sem razumela, da eno na dan, potem pa vsak dan eno dodam, torej v sedmih dneh do sedem kapljicuser posted image , zmedena

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 132
17.5.2006 7:18:52   
flecker1
Ja, eno na dan prvi dan, drugi dan 2 kapljic, tretji dan 3 ... in v sedmem dnevu začneš dat 7 kapljic. Sedaj likam že od 6h, imam kup perila, in mala lepo spi. Celi dan sploh nimam časa likat, ker smo večinoma zunaj,user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 133
17.5.2006 11:41:16   
eya
Jaz tudi dajem kapljice tako, da dam vsak dan eno več. Kako jih pa dajete-kar direkt v usta ali na žličko? Če po žlički-si zraven še iztisnete mleko?

Mi se kopamo vsak tretji dan, enkrat z milom, drugič brez. Po kopanju ga namažem z ognjičevim oljem od Bubchen, ampak bolj po pregibih, po ostalih predelih pa čist malo.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 134
17.5.2006 11:51:50   
flecker1
Jaz jih dajem kar po žlički, zraven še 2 kap.mlekca da lepo teče dol.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 135
17.5.2006 12:08:53   
halena
Tut jaz ji dajem po žlički in nekaj kapljic mlekca.
Sem pa slišala,da ni tako nujno jemat te kapljice,če je otrok normalno ješč,pa še celo poletje je pred nami in bodo malčki veliko na soncu,kjer bodo dobili D vitamina na pretek.
Drugače sem se pa odločila,da ji bom vsak dan dala 1-2 kapljici in konec debate!Nočem kake hipervitaminoze fasat pri mali palčici..
.user posted image -tut zmedena
Ste pa pridne,likate ob takih norih urah!Tut meni ne znese, pa pol prekladam na druge dneve dokler me ne zadušiuser posted image -tak je ta novi život,nimaš kaj..

Mojčika,kako pa vaše temence?Tebi je verjetno težko pridet skozi vse te laske,ki jih ima vajina MayaM do glavice!?
Uživajte,mamice,pred nami je še en lep dan!user posted image

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 136
17.5.2006 14:55:38   
mojčika
Ola dekleta, mi smo se počasi že ujeli, ne boste verjele, danes sem uspela poleg tamale še vse pospraviti, pomiti, šli sva v trgovino in skuhali, res pa je da sem sedaj kot cunja, bom pa šla vsaj spat ob 21.00 kot ona.

Temenc imamo fullluser posted image , zaradi res gostih in dolgih laskov je stvar še hujša, saj so ves čas mastni, temenca pa se zalimajo na njih in moram vsako posebaj povleči dol, nič kaj fajn za naju obe.

Kar pa se kapljic tiče, midve sva dobili predpisano količino 4 kapljice, res pa je, da je Maya Marina zelo temne polti in tudi močnih kosti, mogoče je to kaj s tem povezano, ali pa zato, ker so vitamini tudi v adaptiranem mleku.

Zdaj pa grem malo aja tutaja... 

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 137
17.5.2006 15:42:54   
jota
Ste vse ful pridne vidim. Hana zdaj trenutno spi pa imam čas. Ta teden je bil kar naporen, saj smo bili vsi trije bolni. Hana je bila celo na antibiotiku, ker je ful kašljala in se je P bala, da ne bo šlo na pljuča. Za povrh imamo pa še neko alergijo. Po celem telesu je pikasta pa noro suho kožo ima - suhe flekce. P sumi na alergijo na mleko, tako da sem trenutno sama na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov. Pa ne vem, če je kaj boljše. Bomo počakali še kak teden. Imamo pa jutri kontrolo pri P zaradi prehlada in pomoje bomo dobili tudi napotnico za alergologa, da jo stestirajo. Upam, da bo vse skupaj čimprej minilo ali pa da mi vsaj povedo, na kaj je alergična, da se tej hrani izogibam (ker jo mislim še naprej dojit).

Drugače smo pa OK, danes bomo iemli akcijo TEMENCE, ker jih ima noro velik, ampak zdaj ji nisem mogla nič glave umivat, ker je bila prehlajena. So pa nadležna stvar.

Zadnjič ste spraševale, kako oblačimo user posted image . Hana ima kratka rokava in čez tanko majčko (danes sem ji hotela dat samo kratka rokava pa kar ne upam), spodaj pa trenirko, nogavičke in copatke. Ko je izven vozička je pokrita z rutko, v vozičku pa je brez.

Uživajte.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 138
18.5.2006 9:21:07   
Marelica
Flecker, hvala za nasvet, ampak tudi jaz pijem čaje za dojenje (sem že 3 različne izprobala), še celo po nočnem dojenju grem popit eno skodelico. Nisem dobila občutka, da bi mi dvignil raven mleka. Imam pa vseeno problem z iztekanjem mleka in to kar v večjih količinah (mi ga je ful škoda, ker vem, da bi ga lahko bebica spila, pa gre v nič). Enkrat sem si iz firbca šla izbrizgat mleko, ko mi je ful iztekalo. In dobljena količina: 40 ml iz obeh dojk (nekaj več bi šlo že na silo) !!??! Res zelo malo, da sem bila ful razočarana. Ni čudno, da mala brez flaše vzdrži le dobro uro. In res je iz dneva v dan manj :(, tako da bom verjetno kar hitro morala nehat.

Moram se potožit, da so AD3 kapljice pri naši pupi povzročile krčke, napenjanje in drisko. Tako da jutri jih ne dobi več in začnem tudi jaz iskat alternativo. Predpisala pa nam jih je 5 (ko sem še več dojila). Zdaj mislim, da bi bilo treba manj, ker dobiva vse več mleka po flaši.

O temencih kaj dosti sploh ne vem. V knjigi sem samo zasledila, da nastanejo kraste - naša jih nima. Je pa na enem predelu začela postajat plešasta :( .

Mozoljčkov smo se že 2 dni po pregledu popolnoma znebili. 5 dni zaporedoma sem jih mazala z kremo, ki so mi jo posebej zmešali v lekarni in sem jo smela uporabljat le 5 dni. Zdaj se pa mozoljčki spet pojavljajo GRRRRRdobe! Umivam s hrastovim prevretkom in upam, da se ne bodo spet tako razpasli.

Mojčika in Eya vajini teti sta pa zelo hitri! Jaz pa upam, da me še kmalu ne obišče - je tako luštno biti brez ;) .

Mi kopamo le 2x/teden. Vsakokrat s šamponom od Niveje, danes pa sem prvič dala raje olje v kopel.

Ko ful piha veter raje ne gremo ven. Če pa piha tako zmerno pa obvezno. Zaščitimo pa tamalo s pleničko čez voziček.

Lepo se cartajte in uživajte na sončku!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 139
18.5.2006 11:10:53   
halena
Marelica,ne obupaj nad svojim mlekom!!!!Pij ogromne količine tekočine(vsaj 2l/dan)Jaz pijem le kompot(jabolka+slive)in vodo.Kave ne pijem več,ker sem že tako dehidrirana.Spijem pa kozarček črnega vsak danuser posted image -bolj zaradi železauser posted image user posted image Pojdi na stran od januarskih mamic,čisto na začetne strani,in tam nekje najdi debate o izgubljanju mleka,kjer je ena mamica omenila sezamova semena(zavreš v vodi ali nekaj takega)-probaj še to varianto!Jaz sem njihove strani prebirala februarja in se ne spomnim točno kakšen je 'recept'.Preberi si in probaj-ne obupaj!

Tut naša pupa je po vrhu glavice bolj švoh z lasmiuser posted image ..Jaz jo redno mažem z Buphenovim oljem iz ognjiča+kamilice,ki takooo lepo dišiuser posted image

Tiste bele lojnice ji pa umivam s kamilicami,ker je tisto hrastovo lubje tako močne barve,da komaj spucam s šalčke dol tisto zabarvanost..-lep izgovor,vem..user posted image

Če pri nas ful piha,ne grem ven,ker se mi ne zdi vredno preveč sikat,sej bo še veliko lepih dni!Že pri sebi vem,da če sem se kdaj prehladila je bil to mesec maj,ko sem mislila,da je to že poletje in sem napol naga skakala okoli..Po navadi sem takrat prav zbolelauser posted image

Uživajte v sončku,ki se pri nas raje poskrije kot kaže..user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 140
18.5.2006 12:15:53   
Anonimen
Pozdravljene, mamice!

Najlepša hvala vsaem za čestitke.

Se vam oglašam po dolgem času, smo celodnevno zaposleni z našo user posted image , čeprav je zelo pridna in skoraj nič ne joka, mogoče 10 minut v celem dnevu (blaženi miuser posted image ). Tudi ponoči spančka, če jo ne bi sama zbudila, bi prespala celo noč.
Imela sem probleme z dojenjem, ker sem imela velik naval mleka, user posted image  ni uhitela dovolj hitro piti in se mi je posledično desna dojka čisto zamašila. Postala je trda kot kamen, mala ni mogla niti zagrabiti bradavice, tako da sva se en teden dojili samo na levi, vmes pa dodajali, ker je bila drugače lačna. In sem si cel teden izstiskavala mleko, kar je mukotrpen, večurni postopek, da se je po enem tednu mleko končno sprostilo in se sedaj lahko normalno dojiva. Ampak se je spalačlo, sem vsak dan čakala, kdaj bom dobila mastitis, smo uspeli se ga ognit.

Porod je bil lep, v porodni sem bila samo dve uri, babica je bila enkratna, ful je pazila na moje oči. Očka se je tudi fajn obnesel, je prav vesel, da je šel zraven. Je pa bilo tisti dan v Ljubljani v nekaj urah toliko porodov, da sem morala še čakat na prosto porodno sobo user posted image .

Drugače pa se razvajamo in uživamo.
Lepo se imejte, se še kaj oglasim.
LP
Ankica

(odgovor članu halena)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
18.5.2006 12:18:44   
flecker1
Včeraj je bila moja nakako sitna zvečer, potem je imela krče...user posted image Včeraj sem ji dala 2 kapljici AD3, kaj še le bi bilo če bi dajala 7 kapljic, bi sigurno imela hude krče..user posted image Raje bi se izognila, a ne upam, ker je važno zdravje moje punčke...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 142
18.5.2006 14:00:33   
mojčika
Joj ženske, kaj ve vse spite ponoči, nam je danes uspelo spati najprej 4 ure, potem 3 ure, eno uro pokonci in še dve uri. saj sem se naspala, a upam enkrat na celo noč..., če prej ne, ko bo treba v vrtec in šolo, bomo pa sigurno spali, a neuser posted image

Jaz sem se odločila za kapljice Oleovit D3, poleg vseh krkov, ki jih imamo, nisem opazila, da bi se stopnjevali, natuhtala pa sem tudi, kako jo moram nositi, da se krčki umirijo, dobila pa sem tudi eno kremici iz Celjskih lekarn za masažo trebuščka, ko je huda ure, ji to res pomaga.

Danes sva šli na sprehod kar v kengurujčku in mala se je tako lepo stiskala k meni, da sem jo nosila kot kak petelin user posted image .

Opazila sem, da je naši pikici zelo hitro prevroče, sedaj se bom probala opogumit, da jo bom malo manj oblačila... to pomeni pod jopico samo bodi dolg rokav, bomo videli, sedaj je imela bodi dol in bodi kratek rokav, pa ji je še vedno prevroče, sploh v kenguruju.

Lep pozdrav 

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 143
18.5.2006 15:14:38   
kaja29
mojčika nisi nič napisala kako malo nosiš, da je bolje s krči, pa za kengerujčka me zanima al jo nosiš še k sebi obrnjeno in kolk je stara, pa kolk časa si jo tko nosla, ker bi jaz tudi sprobala

lep dan vsem skupaj

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 144
18.5.2006 15:15:26   
kaja29
aha 4.4. si rodila, takrat ko smo mi imeli rok pa ni blo še ničuser posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 145
18.5.2006 18:20:10   
flecker1
Ja, danes je bilo vroče, da je imela moja za zunaj bodi kr. rokav, majička d.rokav, hlače pa nogavičko. 

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 146
18.5.2006 21:19:14   
kaja29
a majo že vaši malčki kej krčev po AD3, pa kaj zeleno kakjo??????

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 147
18.5.2006 21:33:45   
eya
Naš je danes dobil dve kapljici, pa je imel okoli 3h krče, ampak se je hitro umirilo. Okoli 4ih je zaspal, pa v spanju stokal, včeraj je bilo ravno tako. Prejle sva ga kopala in zdaj spančka, upam, da bo danes kolike prespal.

Če zeleno kakajo-patronažna mi je rekla, da naj bi zeleno kakal, kadar skupaj z mlekom požira preveč zraka... Ena pa je tudi napisala, da je otroček zeleno kakal, ko je dva dni jedla špinačo user posted image !

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 148
18.5.2006 21:35:09   
mojčika
Kaja29 najprej tebi odgovor. Naši Mayi najbolj paše, če jo nosim s trbuščkom proti sebi. P mi je rekla, da dojenčki med krčki zmotno stegujejo nogice in jih tako še bolj boli, zato jo jaz primem za ritko tako na široko, da mi sedi na podlahti, nogice pa mora imeti skrčene, no kot bi sedela, ko to dosežem, jo stisnem v trebuh, da ima pokrčene nogice v moj trebuh in jih ne more stegniti, malo jo gugam in se umiri v nekaj minutah.

Druga možnost, ki nam tudi pomaga, je, da jo dam iz plenic ven, jo ponavadi dam na previjalno mizo in ji nogice stiskam v trebušček in jih nekaj sekunda zadržim, tako dosežem, da parkrat ornh prdne in je potem vse ok, ter masiram trbušček s hladilno kremo v smeri urinega kazalca.

V kengurujčku jo nosim proti sebi, kengurujček je majhen, trden, dam pa jo še v široko povijanje, da je stabilnejša, sama jo podprem po ritko in tako greva za eno urco na sprehod, nasloni se mi na prsi in takoj zaspi.

Upam, da nisem zakomplicirala preveč, glede kapljica sem napisala že prej, Oleovit D3.

Lepo noč vsem

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 149
19.5.2006 7:48:20   
kaja29
ko se naš fejst zvija ji tudi jaz s premikanjem nogic proti trebuščku pomagam da se spunka in tudi pokaka, ji prav paše in mi veselo pomaga, mislim da jo zvija od kapljic in seveda tudi od požiranja zraka med papanjem, zaradi česar tudi zeleno kak (nismo jedli špinačeuser posted image )
mi jo je tako hudo poslušat, ko jokca pa ne mormo velik pomagat, se kar srce para, upam, da se ji bo črevesje kmalu bolj razvilo!!!!!!! 
drugače je pa pravi srček
včeri so se potem krči pomirili in je lepo zaspala ob 21 pa do 3.30 in potem naprej do 7, jaz pa sem sredi noči pleničke obešala
a ve sušite zunaj na zraku ali v stanovanju????????, jaz plenice notri, pajacke pa zunaj (ne me vprašat zakajuser posted image )
oj kolk zdele naša mala punka in kaka, sva se previli (samo polulana čez noč), najedli, zdaj ma pa akcijo
ob 10 bomo šli pa ven, če ne bo dežuser posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?