maychika
|
Ojla aprilke. Končno sem si tudi jaz vzela čas in bom kaj napisala. Se sploh ne spravim pisat, vas pa redno berem. Zdaj je babica odpeljala našo malo Tio ven na sprehod, jaz pa bom izkoristila malo za vas in potem za fitnes. Je treba telo spet kolikor toliko nazaj spravit. Vidim,da se vsem ful dogaja in smo vse približno na istem. Pri nas se tudi še dojimo, vendar pa še zdaleč nimam dovolj mleka niti v obeh dojkah za našo malo požrešnico, tko da vseeno še dodajamo ornk flaške. V sredo imamo prvo posvetovalnico in moram dobiti še napotnico za pregled kolkov. Sem že enkrat bila tam zaradi tega, pa so vse zamešali, tko da je nsem dobila. Mah...kar nekaj...zdaj se mi ne da še s tem ukvarjati. Sicer pa me kar firbec matra kako bo...in kako naša mala napreduje. Meni se zdi, kot da je že zacelo glavo zrasla (kar seveda ni) in da ima 10 kil, kar jih patudi nima. Samo občutek je tak, ko jo nosim okrog. Je pa naša pikica kar pridna, moram potrkati. Se pa bojim kako bo, če bo imela krčke. A potem pravite, da so tiste druge kapljice boljše kot AD3, ki jih predpišejo zdravniki? Je manj krčkov ali kaj? Dobro, da sem iz Škofje Loke in imam blizu do Arnike. Vse najboljše za našega otroka. Aja, Ankica...čestitke ob rojstvu otročka...dobrodošla spet med nami...nič hudega, če si majevka. Jaz sem tudi ravno še marčice ujela...ampak ostajam zvesta aprilkam. Jaz imam čiščo samo še neznatno. Zelo malo izcedka, pa še ta je skoraj brezbarven. Tako, da imam tiste mini vložke samo še. Sem bila na pregledu zadnjič in je vse OK. Z dragim sva se tudi prvič spet spravila k stvari, pa je nisva do konca speljala, ker me je ful špikalo notri in bolelo. Tko, da sem rekla, da bova pač mogla postopoma se nazaj uvesti. Dobro, da je tako razumevajoč, ker čene bi mi revček že pobegnil. Hja tako je to. Tudi tisti šivi niso bili nič kaj prijetni, tko da sem se kar stežka sprostila, čeprav se je trudil. Halena oprosti, ampak kaj je to kanaterca? Joj, a mi našo premalo oblačimo ali ve vaše preveč? Mi jo oblečemo v bodi z dolgimi rokavi in pajacka brez rokavov in nogavičke (pod ali nad hlačkami...odvisno od prostora pri nogicah)...tako je za doma in potem tudi za ven, če je zunaj ful toplo, ker imamo itak dekico za pokrit, samo da ji dodamo še kapico. Če pa je hladneje, pa damo čez vse še en cel pajacek iz pliša. In to je to. Pa se punca še ni pritožila, da bi jo zeblo. Nohtke mi strižemo kar, ko spi. Takrat je najbolj mirna in ni problema postriči. Ji pa zelooo hitro rastejo. Zadnjič sem jih postrigla v petek in potem v nedeljo spet. Ja, tudi jaz bi rada izvedela, če za nosek obstaja še kaj drugega kot pumpica in fiz. raztopina, ker ima moja punčka ful probleme z noskom, pa ni prehlajena. Če je ne bi matral, se ponoči sploh ne bi zbujala, tko pa jo zamašen nosem prisili, da se sredi noči zbudi. Jaz ji sicer kapnem raztopino v nosem in počakam, da se "lumpek v nosu" zmehča, potem pa ji ga s "posvaljkanim" robčkom ven skopljem, ker pumpica ne deluje vedno...oz. deluje zelo redko. Saj gre, samo še bolje bi bilo, če ne bi imeli teh težav, ker se mi mala ful smili, ker ne more normalno dihat. Ja, naša se bo zdaj počasi vpisala v klub "visokih čel". Laski na čelu ji izpadajo in že dobivamo temence. Smo jih začeli z olivnim oljčkom mazati, pa se tudi meni ne zdi, da bi karkoli pomagalo. Moram v sredo vprašati kako in kaj...pa za nosek tudi. Mi že od vsega začetka uporabljamo robčke za ritko. Tudi patronažna je rekla, da so ful praktični. Ritka zaenkrat še ni bila vneta (trkam). Flecker...mislim, da za ven je tvoja oblečena čisto v redu. Če je pa povrh še pokrita, pa po moje niti ne rabiš žabic do pasu in jopice, če je seveda zunaj sonček in je že tako toplo. Pravijo, da otroka naj ne bi oblekel ful več, kot bi sebe. Jaz sem sicer bolj zmrznjene sorte, ampak mislim, da bi otrok "povedal", če bi ga zeblo ali bi mu bilo prevroče. Mi smo ta vikend kupili kengurujčka in bomo še kakšna 2 tedna počakali z uporabo, mislim pa, da bo fino nosit otročka vsaj po stanovanju malo tako, da te vidi. Ker da jo dve uri nosim po rokah je pa tudi malo huda. No, grem jesti...imamo rižev narastek. Mnjam... Punce...mamice...lepo se imejte in pocrkljajte se z Več pa drugič...no ja...manj...sem bila kar pridna, ker sem imela čas pisati... LP, M.