|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.5.2006 21:33:29   
Anonimen
Reza, Tametil je sicer zdravilo proti slabosti, katerega stranski učinek je povečana laktacija. Dobi se ga samo na recept. Ljubljanska porodnišnica ima prakso predpisovanja Tametila predvsem mamicam nedonošenčkov, ki še nimajo dobro razvitega sesalnega refleksa, zaradi česar se težko vzpostavi dojenje. Tametil prehaja v mleko, zato je njegova uporaba zaradi tega vidika omejena na max. 3 mesece.

Prilagam link na katerem boš izvedela več o Tametilu:

http://www.krka.si/si/izdelki/recept/pil/tametil/#toc_link0

Lp!

< Sporočilo je popravil caffee -- 8.5.2006 21:34:06 >

(odgovor članu Reza)
  Neposredna povezava do sporočila: 1051
9.5.2006 7:35:59   
AlenkaIST
Caffe, sem te na z.s. spraševala o časovni omejitvi pa vidim da si ravno tukaj razlagala.

Na srečo jaz nimam problemov z dojenjem, saj Sara vleče vse kar dobi. Bi tudi nos vlekla če ji ga daš user posted image . Tudi različne dude ji ne delajo dodatnih skrbi. Punca izkoristi kar dobi!

Parkrat se mi je edino zgodilo da se ni hotla zvečer dojit in je potegnila pa jokala. Na koncu sem ugotovila, da je bila tolk zaspana da je komaj čakala da sem ji nehala težit. Ko sem jo položila v posteljico je v 2 minutah zaspala. In tudi normalno spala celo noč!

Želim vam čim manj
user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
9.5.2006 8:48:06   
lonja
Hojla,

mi smo pa že nazaj od pediatra, smo zelo junaško (brez joka) prenesli drugo pikico, jokali smo se pa pri tehtanju, ampak je bilo hitro OK. Torej naše mere pri 4 mesecih in 9 dnevih so naslednje: 64 cm in 6680 g. Spet smo se kar poredili, je bil pediater zadovoljen. Zaenkrat reakcije še ni, upam, da ne bo nič hujšega.

Jutri planiramo odhod na morje user posted image  za par dni, tako da se bomo spet oglasile po prihodu domov.Upamo na lepo vreme.

Danes smo podrli tudi dolžinski rekord v spanju, saj smo spali brez prebujanja od osmih zvečer do pol petih zjutraj. Bravo Ajda!!!!

Punce, lepo rihtajte sončke, ko nas ne bo v bližini in se slišimo kmalu. Pogrešale vas bova.

lonja user posted image in Ajda user posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
9.5.2006 9:57:10   
LE&TA
Tudi mi smo dans fino spali, Tinkara je šla spat ob 20h, to je 1 uro prej kot ponavadi in brez večernega obroka, nazadnje je jedla ob 18h, ob 19h sva jo skopala in ob 20h zaspala do 6.45. Sm pričakovala da se bo ponoči zbudila ker zvečer ni jedla ampak se ni!user posted image
Ji bom pa verjetno dala zdej več ker mi ne zdrži več 4 ure do naslednjega obroka, zdej sm ji dajala 190ml.
Kolko pa kej vaši popapajo? No sej tiste k mate probleme ste že napisale.
Sm pa že kupla korenček in en frutek za moj užitek, ji bom kr hmal mal dala, sam nimamo še 4 mesece, še 1 teden!!

Grem ker je lakota, pa v naročju jo držim pa ji več ne paše!!

LP

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
9.5.2006 10:45:59   
pikica*
Ojla!

Eni čedalje bolj pridno spijo, naša princeska pa je začela štrajkat. Spat je šla ob 19:30, zbudila pa se je že ob 2h zjutrajuser posted image . Sem bila čisto zakomirana, ko sem ji držala flaško. Sem upala, da bo potem vsaj do jutra potegnila, vendar ni. Naslednja budnica je bila ob pol šestih zjutraj. Ampak sploh ni bila lačna. Jokala je kar tako. Ko sem ji dala dudo in jo obrnila na bok, je zopet zaspala za eno uro, potem pa spet budnica. Takrat jo je poštimaluser posted image . Jo je kar nahranil in dal nazaj spat. Potem je z vmesnim jokanjem zaspala do pol devetih. Sploh ne vem kaj ji je. Prej je bil standard zbujanje enkrat na noč in to nekje med četrto in šesto zjutraj, največkrat kar ob 5h. Zdaj pa je vse čisto pomešano. Upam, da je to samo prehodno in se ji bo zopet vzpostavil normalen ritem. Je pa res, da je bila zjutraj pokakana. Mogoče jo je to motilo. Bomo videli.

LE&TA, sprašuješ koliko drugi pojedo. Naša je zdaj že na Milumil2 in poje na obrok 130ml, ponoči pa včasih dobi 170ml. Prej, ko je bila še na enki pa je pojedla po 170ml na obrok, ampak je zdržala samo 2 uri in pol (čez dan). Ampak največkrat niti ni zahtevala večjega obroka, ker je bil očitno želodček poln, sama pa je tudi nisem hotela silit, ker se mi je zdelo, da ne bi imelo smisla. Samo želodček bi si raztegnila in bila non stop še bolj lačna. Tako smo zdaj kar na dvojki in so razmiki čez dan precej daljši - 4h ali več.

Ne vem točno katera je včeraj ugotavljala, da je dvojka dodatek ostali hrani in je energetsko šibkejša. Če pogledaš na škatlo, boš videla, da je dvojka bolj kalorična. Kot dodatek pa je mišljeno zato, ker takrat nekatere obroke nadomestiš z gosto hrano. To ne pomeni, da daš user posted image  gosto hrano, potem pa še zraven flašo, ampak en obrok gosto hrano, enega mleko. Po tej logiki mora biti tisti mlečni obrok še vedno dovolj kaloričen. No, kakorkoli že, pri naši Zoji se pozna, da je ta doza "močnejša" in zdrži dlje.

Uživajte, čeprav bo danes bolj deževen dan.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
9.5.2006 11:20:31   
Anonimen
Ojla

No, preden se lotim diplome imam pet minut časa za vas punce.

Pri nas je v glavnem vse po starem.
Spimo od 21 do 6. Potem še mogoče kakšno urico, vsak dan ne.
Jemo še vedno pridno. Opažam pa, da mi počasi zmanjkuje mleka. No, saj ni niti čudno, ko pa Klavdija noče zizati in ji ga dajem po flaški. Na joški bi se semo crkljala. Saj ji jo od časa do časa ponudim, če ne drugega zaradi tega crkljanja.

V vozičku pa se tudi ona noče več dolgo peljati. Ko se zbudi je mogoče še malce miru, potem pa se hitro začne dreti. Jaz je nočem dvigniti, vendar kadar je oči zraven, pa ji tudi to uspe. On jo pa kar lepo nosi in razvaja.

V naročju pa tudi noče več biti v ležečem položaju. Bi najraje bila skoz pokonci.

No, sedaj pa grem k diplomi, da jo skup spravim čimprej.

Lepo se imejte in se beremo še kasneje.

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1056
9.5.2006 11:47:08   
bobika
Dober dan!
Manca počiva. Jaz pa sem na brzino prebrala, kaj ste pisale. Upam, da bo vsaj tako dolgo še počivala, da jaz še kaj napišem.
Pri nas se je ponovno vspostavil fajni ritem. Jemo na 3 ure. Zvečer ji preden grem spat še enkrat v spanju dam zizo, da se naje in pol spi do okoli štirih se naje in do osmih. potem pa še tudi potegnema za kakšno urco ali dve user posted image .
Mleka imam zopet dovolj. teče kar v curku, da sploh ne rabi vlečti user posted image .
Najin največji problem ta čas je, da še vedno ne kaka. Jutri bo zopet en teden odkar ni kakala. Sem včeraj pediatrnjo klicala in je rekla, da naj se jutri pridema pokazati, če ne bo do takrat kaj naredila.

Včeraj smo babnice šle v šoping. Jaz, Manca, babica in teta. Manci sem mogla kupiti nekaj prehodnih in poletnih oblačil. Se pa splača iti s tetami in babicami kupovat, pol še one kaj prispevajo user posted image .

Srečica pri nas je bilo tudi podobno. Ni in ni hotela potegniti zize nonstop se je zraven jokala, ampak nam je po dveh tednih truda uspelo ponovno dojiti. Z razliko od tvoje, moja niti flaške ni hotela piti.
Poskusila sem jo vseke toliko časa pristavljati na prsa. Kak je malo zajamrala sem ji ponudila zizo in včasih je uspelo, da je kaj pojedla, včasih pa jok. Nisem se več ozirala na ure, kdaj bi mogla jesti. Sedaj je zopet na tri ure. Včasih se še tudi zjoče, pa ji čez pol ure spet dam zizo in je. Naši dojenčki imajo pač svoje finte. Še to, če je preveč utrujena se mi joče. Dam jo spančkat in potem, ko se zbudi lepo je.
Veliko uspeha in potrpljenja ti želim. Poročaj kako vam gre.

Konec počitka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
9.5.2006 13:40:42   
Anonimen
pikica,jz sem bila tista ta "pametna" glede enke in dvojke user posted image Ja, a pol ste večinoma že vse na dvojkah? Jz pa ravno iz mojega prepričanja (pa ne vem, kje sem to prebrala user posted image ) vztrajam na enki...user posted image

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1058
9.5.2006 14:40:38   
XXYY
ŽIVJO!

No, da se še jaz malo oglasim.

Tudi mi smo še na enki. Po mojem bomo še kar nekaj časa. Baje ima enka več vitaminov in je bolj podobno materinem mleku. Dvojka je pa baje bolj kaloričen in bolj redilen. Za enkrat naša prav lepo papa enkico, ji je prav všeč.

Bobika: probaj Manci dati v ritko malo hladilne kreme na palčko (za ušesa) ali pa s termometrom ji probi malo pomagati. Naši zmeraj ko ji hočem izmeriti T. v ritki potem naredi tak velik pok, kot da že cel teden ni nič kakala. Baje pa pomaga tudi kamilice (na vodi preparane) in veliko sladkorja notri, samo naša še povohat noče, kjub temu, da so full sladke.

Tudi naša je danes celo noč spala. Samo enkrat je malo zastokala, sem ji šla dudo notr dati. Pa sem mislila, da je lačna, sem ji šla še mlek naštimat, pridm nazaj a ona pa veselo smrči naprej. Jao mene, kolk me je pretentala. No, spala je od 19ih do 8ih zjutraj, spila 190 ml in spala še naprej do pol 10 zjutraj. Je bila res pridna. Jo moram kar pohvalit user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  .

Mi bomo pa imela drugi mesec krst, natanko 25.6. in upam, da bo user posted image  takrat dobil frej, ker imajo glih takrat inventuro. Oblekico že imamo, full lepa bela oblekca, kot princeska. Sem rekla, da ne bomo imeli bele oblekce za krst, sem mislila, kakšno roza, da bo še naprej lahko nosila. Pa so ji sosedi prinesli oz. kupili eno lepo belo oblekico in so rekli, da so to kupili zanjo, da bo imela za krst. Jah prav ane. Zdaj nam manjka samo še bele žabice ali nogavičke (odvisno od vremena), pa kakšne bele čeveljčke (če jih bomo kje dobili). Klobuček pa že ima.

No, se se še kaj oglasim. Danes bo prav smotan doma, ker dežuje. Bljak user posted image  in ta dež.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
9.5.2006 18:33:31   
srečica
Pozdravljene punce,

najprej še enkrat vsem hvala za pomoč glede dojenja. Sva že nekako prebrodila težavo. Vse možno sem prečitala in danes tudi klicala svetovalko kaj za naredit. Seveda sem flaško takoj ukinila tako kot mi je svetovala. Če ima katera podoben problem oz. bo imela bom napisala kaj za naredit. Rekla mi je, da mu naj ne dam za jest dokler ne bo zelo lačen. Do zdaj je jedel na tri ure in je danes spet jokal, ker je bil lačen in ker ni hotel dojke ni dobil nič. Pa malo joka, malo igranja in so bile mimo že4 ure, pa je bil naš ostrok že pošteno lačen in zaspan. Tako, da je brez problema zgrabil dojko in pridno pojedel. Ne morem povedat kako sem bila vesela.
Čeprav je zelo jokal in me žalostno gledal nisem popustila in upam, da nama bo zdaj šlo. Tudi zjutraj ob 2,6 in 9 je jedel iz dojke. Ob 13 sem mu naredila flaško, ko še nisem vedela, da  ne bi smela, ker bi bilo še slabše.
Glede zapretja: poskusi naredit čisto maličko svečko iz mila in mu jo daj v ritko. Pomaga, to je nasvet pediatra in jaz sem poskusila. Moj mali kaka le na tri dni, pa je rekel pediater da ni nič narobe dokler se doji.

Lepo vas pozdravljam,

Darja

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
9.5.2006 19:08:36   
*hana*
Ojla,

pri nas se je hranjenje (trkam) že uredilo, sem morala pojamrat, pa jeuser posted image user posted image user posted image

Sem včeraj kupila piškotke Plasmon in ga je pri predzadnjem obroku dobila polovičko v 120 ml mleka in vse pojedla.
Pred spanjem spet bolj malo ampak očitno je bilo dovolj, ker je spala do 4.30, pojedla in dalje.
Danes pa je imela do sedaj 3 obroke po 120 ml in v dopoldanskem je bilo polovico piškotka, tako da je po tem spala uro in pol, kar se tudi že dolgo ni zgodilo, ker čez dan spi po pol urce skupaj.
Tako da bom verjetno polovičko dala v zadnji obrok pred spanjem in me prav zanima koliko bo pojedla, ker je sedaj nazadnje ob 16huser posted image
V glavnem sem kar zadovoljna!!user posted image user posted image

Drugače pa sva bili cel dan zaradi vremena notri in je prava muka..........jutri bo bolje in verjetno se bova priključili očiju in moški druščini, ki odhaja jutri na Internavtiko v Portorož, midve pa na dolg sprehod do Pirana. Bom še videla, če bo res lepo vreme, drugače nima smisla.

LP

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
9.5.2006 20:09:18   
tinkamiška
Hojla!

Se nisem mela časa oglašat par dni, prebrala sem še, za pisat pa ni bilo časa...

No, Iza spančka in zdejle sem si pa vzela malo časauser posted image Včeraj sem bila spet na tae-boju in uživala, Izo pa je pazila babi, no Iza je spančkala, babi je bila pa za vsak slučaj varuška. Ati pa vodi tae-bo, tako, da sva bila skupajuser posted image

Iza se še vedno zbuja 3x na noč,zaspi med 19 in 20 uro, zbudi se pa ob 24ih, potem okoli 2ihuser posted image in potem med 5 in 6, vstanemo okoli 7-8ih in potem gre spančkat še za urco okoli 9ih. Zdej sva pa res že skoraj edini, ki se takole zbujava. Sem pa brala, da se zbujajo tisti otroci, ki ne znajo sami zaspatuser posted image no, bo že, enkrat bo že prespala nočuser posted image

Drugače pa gre čez dan spat 3x in sicer največ po eno uro, ponavadi spi pol urce.

Midva kupujeva avto in se skoraj vsak dan peljemo na drugi konec Slovenije, Iza lepo spančka, jst mam pa izletuser posted image Če bova jutri v LJ, bom šla kupit Mullerjeve plenice, ker so Hoferjeve še prevelike in drekec spet ven uhajauser posted image

Aja, naslednji teden bom naročila voziček-marelo, ker jo bomo 25.5. vzeli sabo na morje-Pag, gremo pa v Gajac v apartma.

Joj, meni se zdi tole uvajnje goste hrane tako zakomplicirano, secer se še nisem poglobila, ampak takole, ko vas spremljam mi ni nič jasno. Ma knjigico Velika paparica za male papavčke, pa jo bom morala kr malo v roke vzet, ko Iza dopolni 5 msecev, bova malo začeli poskušat nove okuse...

Tako, se mi zdi, da sem napisala vse kar sem hotela.

Komaj čakam petek in soboto, ko naj bi bilo 24 stopinj, bomo malo pekli in uživali na svežem zrakcu!user posted image user posted image user posted image

Lepo bodite in uživajte z svojimiuser posted image !

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
9.5.2006 21:44:17   
Anonimen
Srečica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zelo sem vesela! Pametno, da si poklicala svetovalko in resnično flaško kar v koš zabriši, če želiš res samo dojiti (meni je tako žal...)

Hana, ja, tako majhni user posted image , pa imajo že svoje muhe....

Tinkamiška, ma kje pa, sploh nisi edina, ki mora ponoči tako pogosto vstajat!  Ko sem jo še zadnje dni dojila, sem ponoči vstajala na 1 uro! Groza user posted image Zdaj, ko sem na aptamilu, je sicer bolje...pa vendar ena zmešnjava: Spat gre ob 20-ih, se zbudi enkrat okoli 24-01, potem okoli 3, nato okoli 5 ali 6, nato pa vedno in točno ob 7.30, nato pa še malo na silo vztrajava do 10-ih. Ob teh urah zahteva hrano. Da ne omenjam še tega, da moram potem še vstajat po hranjenju vsakih 5 minut ker ji duda pada iz ust...Grozljivka. Od kar se je rodila, mislim, da še nisem spala 4 ure v kosu!

Šibam pred Tv!

Lp!

< Sporočilo je popravil caffee -- 9.5.2006 21:46:29 >

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 1063
10.5.2006 9:02:00   
puri
Po dolgem času, se vam tudi jaz ,malo oglašam, .....sem res zelo zaposlena s tremi otročki. Cel dan smo v polnem pogonuuser posted image

Maj je zelo priden. Čez dan kar veliko spi. Malo se igra in ukvarja sam s sabo, ko pa začne jamrat, mu dam pa dudo in v trenutku zaspi. Enkrat na dan spi po 3 ure skupaj, večkrat pa še po pol urce. Zvečer zaspi okrog 8-ih in se nato zbudi okrog pol dveh, potem pa okrog petih, takrat ga dam tudi k sebi v posteljo, da potegne še za kakšno urco. Lahko bi res malo dlje spal zjutraj, drugače sem pa čisto zadovoljna. Ampak saj se itak takrat zbudita tudi bratca, tako da moram itak vstat.

Še vedno se polno dojiva, še nič ne dodajam. Mleka je še dovolj. Še vedno mi pa zelo veliko bruha. Ali še kateri veliko bruha, sedaj me že kar skrbi. Non-stop je pobruhan, preoblačim ga po večkrat na dan, ker je čisto moker.

Drugače je pa pravi dobrovoljček, samo da ga mao ogovoriš, se takoj smeji. Zjutraj se v postelji še več kot eno uro pogovarja sam s sabo. Zgleda, da bo prava čvekauser posted image

Smo bili pa tudi mi že na morju za prvega maja, ampak je bilo zelo slabo vreme, imeli smo sam dežuser posted image Sprememba pa ni nič vplivala nanj.

No, lepo se imejte, pa se še kaj oglasim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
10.5.2006 9:31:19   
tinkamiška
Hoj!

Puri, tudi moja Iza dosti poliva, po vsakem hranjenu ji "bruhico"-pleničko namontiram okoli vratu in če imam srečo ulovim bruhec, drugače gre po njej in meni. Ampak na posvetovalnici so rekli, da je vse vredu, ker lepo apreduje na teži in da bo minilo z gosto hrano, do takrat pa...bomo pobruhani.

Ja, mene malo skrbi kako bomo spali namorju. Imam prenosno posteljico, ampak imam samo tisto podlago, ki jo dobiš zraven sem razmišljala, če bi kupila še eno gobo in jo položila pod podlagouser posted image

Drug teden bom tudi naročila tole marelo http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=159711 in upam, da nam bo vredu služila.

evo, iza je rekla dost pisanja, takoj pridi po meneuser posted image šibam, se še kej oglasimuser posted image

lepo bodite! a mate že kej sončka?

tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
10.5.2006 9:50:21   
lumpy
Midva sva pa danes že od zdravnika prišla, mi je malček nekaj kašljal od nedelje, tako enkrat na dve uri približno, pa se je tako grdo slišalo, ni pa imel vročine in kakršnihkoli drugih znakov je normalno, dobre volje... pa je včeraj začel bolj kašljat pa sem si rekla bolje da ga peljem zastonj in sem potem bolj mirna, kot pa da se razvije stvar naprej v kakšen bronhitis ali kaj podobnega.

Pa hvalabogu ni kaj hujšega, malo ima poln nos in mu ta sluz teče nazaj pa od tega kašlja, tako da še naprej uporabljava samo fiziološko raztopino 4-5 x na dan.

Nama pa je svetovala da greva kar na Aptamil 2, saj nama do štirih mesecev manjka le še 6 dni.

Lonja,
brez skrbi izbrali ste pravi čas za morje prihaja lepo in toplo vreme. Lepo se imejte , uživajte še za nas.

Le - ta,
tudi pri nas smo začeli dodajati, ko ni več zdržal 4 ure brez hrane in se je ponoči zbujal, ko je prej spal celo noč. Tako da mislim da že lahko dodajta, glede na potrebe user posted image .
Drugače pa naš Matic poje 180 - 200 ml na obrok, zvečer pa toliko žitne kašice pred spanjem. Danes pa začneva z Aptamil 2 ( po nasvetu pediatra).

Pikica,
če ti je punca prej spala celo noč, pa se zdaj vmes zbuja, pomeni da ima samo takšno obdobje, včasih še pridejo dnevi , ko ne spijo celo noč, tui pri nas je tako, včasih mu je mogoče vroče, mu ne ustreza več položaj v katerem spi, včasih je lačen( no to smo zdaj rešili)...
Glede hrane 1 in 2 se poplnoma strinjam s tabo, Cafee, ne vem kje si ti slišala oziroma prebrala drugačno mnenje.

Plasmon???
Punce zadnjič sem že spraševala po teh keksih in po vašem nasvetu sem šla v Baby Center ter jih kupila, ampak mislim da sem ga usrala, kupila narobečne ( pa sem videla samo te, ni bilo drugih) ne vem.
Na teh namreč piše da so od 6. meseca naprej in vsebujejo gluten, tako da jih še nisem raztopila v mleko, zvečer pred spanjem jeva kar žitno kašico.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
10.5.2006 9:55:36   
LE&TA
Kar se tiče polivanja se raje ne spomnim tistih dni, vse mokro, samo preoblačenje, pranje, pri meni je blo res grozno, ker nisem mela dovolj mleka sem pol začela dajat Aptamil AR in rešila polivanje!user posted image  Tko da vas ful razumem, sicer še malo pa bojo papcali gosto hrano.

Danes grem v službo (v šolo) se zmenit za naprej za delat, avgusta mi poteče pogodba, upam in želim si da bi me vzeli decembra in bi bla do konca na porodniški, v skrajnem primeru bom šla pa septembra ko se šolsko leto začne!! Držte pesti za prvo varianto!user posted image  Vam sporočim!

LP

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
10.5.2006 10:10:02   
lumpy
le - ta,
stiskamo pesti  , da se ti vse izteče kot si sama najbolj želiš. user posted image user posted image user posted image
Ti pa le javi, kako boš rešila zadevo.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
10.5.2006 10:19:20   
*hana*
Oj,

lumpy......Plasmon piškoti-je rumeno/oranžne barve škatla, 300g, v zgornjem desnem vogalčku piše od 4 meseca, stanejo pa v BC 799 sit. In res se popolnoma stopijo v mleku, tako da gre čez navaden cucelj in že po polovički ima mleko kar okus po njih.
Koliko pa mu daš kašice v mleko, a toliko kot piše na škatli, meni se zdi velikouser posted image , aja a jo imaš od Milupe?

tinkamiška...... mi imamo prenosno posteljico od ABC in imam tisto podlogo, ki je zraven in dam še eno deko na polovico+rjuhico in ni problema, je lepo spala na dopustu in pri babici.

le-ta.....user posted image držim pesti za srečen razplet v službi.

No, zdaj se je pa sonček le prebil, da greva lahko malo ven, proti morju pa ne greva.....naj gredo moški samiuser posted image , pa še baje zelo piha dol.

LP

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
10.5.2006 10:57:52   
lumpy
Hana,
midva uporabljava žitno kašico od Milupe z okusom vanilije in drugo z medom, največ uporabljava ta prvo. Poskusila sva tudi z melčnimi kašicami pa se pri nama niso obnesle je bil po njih še vedno ponoči lačen, bova pa še konec tedna zopet poskusila z njimi, sedaj ko že kar nekaj stvari na novo je.

Naredim pa bolj redko kašico in sicer dam v 180 ml vode 6 žlič kašice ( pa ne zvrhanih, ravnih), tako da je redko in lahko spije po flaški, ker to jeva le zvečer pred spanjem.

Plasmon kekse sem očitno kupila napačne, moji so v oranžno srebrni embalaži , drugih nisem videla, pa bom še pogledala sigurno jih morajo imeti, če vi pravite tako.

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
10.5.2006 11:21:45   
Nyah*
Evo se mene malo, po nekaj dneh.

Kar veliko ste napisale, a sem vas redno brala, z Najo v naročju, pisat pa nisem mogla, pa takoo so me prsti srbeliuser posted image .

Puriuser posted image user posted image , velkom bek!!! Kak ste? Tebi pa dobro uspeva, punca, me jamramo z enim user posted image , ti mas pa kar tri, pa ti ni hudegauser posted image !!

Le-ta oh to nase solstvo, ni fajn ane, ce zamudis sezono, si pečenka!! Upam, da se bos dobro zmenila!! Drzim pesti!! Javi!!

Drugace smo mi bolniuser posted image , Naja ful kaslja, smrka, ful malo je, se manj lula (skoraj suhe plenicke po treh urah), voda ima cuden vonj (ali pa pamperske tako smrdijo- bom videla, kakko bo zdaj, ko ma Fixiesko gor). Imamo danes zdravnika, upam, da ni hujsega .

Jaz ze nekaj dni dajem v vecerni obrok po dve zlicke riza od Milupe, za probo, pa ji je kar vsec. Moram se kekse kupit, da vidimo, kako ji bo to pasalo. Zadnjic je pri kosilu probala pire: da bi jo videle, kako je cmokala in se oblizovalauser posted image  faca. Probala je tudi ze banano, ki pa je ni fascinirala.

Je pa zelo malo, komaj po 90 na obrok, vcasih se manj, tako da v celem dnevu poje le okoli 600 ml. Ful malo ane?

Nic, alaaaarm klice, se pisemo!!

Tiste, ki greste na morje, fajn se imejte, pa uzivajte se za nas malo!!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
10.5.2006 12:05:10   
Anonimen
Hoooj   Puri!user posted image user posted image user posted image user posted image Joj, tebe pa res dolgo ni bilo naokoli...Ja, moj user posted image tut sanja o 3 otrocih....jz pa Klaro komaj rihtam user posted image user posted image . V glavnem, vsa čast!!Aja, pa  user posted image za dojenje!!

Nyah, joj, tole s tvojo Najo pa ni dobro slišat user posted image . Bogica mala. Držim pesti, da se čimprej pozdravi in upam, da bo na pregledu ok. Srečno!

Punce, zdej ste pa še meni lušt naredile s temi piškotki user posted image , ampak najprej morava riževo kašico pojest, potem pa gremo po piškote. Zdaj sicer že skoraj en teden jeva jabolčno čežano. Se mi zdi, da se jo počasi navaja. En dan sem ji dala malo spasirane banane. Joj, kako se je pačila! Ne morem verjeti, pa veliko boljši okus ima od čežane!user posted image user posted image

(odgovor članu Nyah*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1072
10.5.2006 16:57:24   
lumpy
Nyah,
uboga tvoja punca, upam da dobro opravita danes pri zdravniku in da je le prehad da ni kaj hujšega. Javi prosdim kaj sta uredili.

Če boš kupovala od Milupe kašice in bi rada sprobala čim več okusov, ti priporočam da kupiš tisto rdešo škatlo, kjer je posebej zapakiranih 5 različnih okusov  ( kašic za malčke od 4. meseca naprej , da ne boš celih škatel kupovala potem pa ji kaj ne bo všeč boš pa stran metala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
10.5.2006 17:29:40   
LE&TA
Pri meni se ni izteklo tako kot sm si želela, torej ali grem delat septembra, to je 3 mesce in pol prej ali pa ostanem na sončni strani alp do naslednjega leta in sem s svojo pupo!! SE nisem še odločla. Kaj bi nardile ve?user posted image

Grem tamalo nafutrat pa pridem pol nazaj!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
10.5.2006 17:35:30   
Anonimen
Hmm..LE&TA, zdej če te finančno ne bo obremenjevalo,  bi jz namesto tebe ostala kar doma z  user posted image . Pa še za vrtec prihraniš user posted image

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?