|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-MARČICE in APRILČICE
19.4.2006 17:01:01   
vampirka
Mišaa, lepa številka! Sedaj pa držimo pesti, da se jih bo čimveč oplodilo in počakalo do ponedeljka na mamico! user posted image user posted image user posted image
Utrogestan lahko uporabljaš vaginalno ali oralno (verjetno ga rabiš jemat 3×2tableti/dan). Jaz ga zjutraj in zvečer dam v nožnico, vmes pa ga popijem. Pravijo, da se zna pojaviti vrtoglavica, če bi spila vseh 6 tablet. Zdaj pa lepo počivaj oz. ne pretiravaj! Da boš čimprej user posted image ! Za koliko bejbijev se bosta pa odločila? Za user posted image  ali user posted image user posted image ? SREČNO!

(odgovor članu mišaa)
Neposredna povezava do sporočila: 251
19.4.2006 18:51:56   
Sisy
drage nosečke,nekaj zanimivega za vas:

http://health.discovery.com/centers/pregnancy/video/video.html

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 252
19.4.2006 19:09:52   
mišaa
LEP POZDRAV!!!!

Sem fant od miše31 in me skrbi za njeno zdravje, ker je danes imela punkcijo in vas sprasujem, kako dolgo trajajo te bolečine po punkciji, ker zelo težko hodi in me resno skrbi da ni kaj narobe. Hvala za odgovore

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 253
19.4.2006 19:15:48   
Sulfinija
Joj mene še sedaj vse od punkcije boli in od stimulacije jajčnikov pa je za mano neuspeli postopek in že M sem imela vmes po tem.Kar nekaj časa naj čimveč počiva in veliko,veliko pije tekočine.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu mišaa)
Neposredna povezava do sporočila: 254
19.4.2006 19:19:23   
Elysabeth
Ojla punce!

Da se vam še jaz malo oglasim. Spremljam vaše novičke in se veselim z vami! Sem se pa mogla mal odklopit od vsega, ker....če povem po pravici - je bilo zelo hudo. Mislim, da sem kar ene tri dni skupaj jokala in se spraševala Zakaj jaz, pa Zakaj ne ipd. Ampak tako pač pri meni je. Sedaj sem že v redu (oz. sva oba, saj je mojga tud zelo potrlo) greva pa definitivno v nove boje!!! Se ne predava!
Danes sva šla v Samostan Stična, kjer dela nek mag. farmacije in je nadomestil pokojnega patra Ašiča. No....v glavnem, povedala sva mu celotno situacijo in je rekel, da če bi mož imel tako slabe semenčice, se še tista dva zarodka, ki so mi jih vstavili, ne bi oplodila in da naj nikar ne obupava in naj veselo poskušava zanositi po naravni poti! Mora pa piti en čaj, meni ni treba ničesar, kljub temu da sem rekla, da naj mi kaj da, pa je rekel da je to dovolj.
Punce!!! Ko bi ve vedele, koliko upanja mi je spet vlil! Sedaj pa veselo v akcijo user posted image . Pa ne boste mi verjele...našla sem eno pozitivno stvar v tem neuspelem poskusu...z mojim se mava še bolj rada in še bolj se čutiva povezana. Tako, da sem vsaj eno dobro stvar potegnila iz vsega tega!

Toliko od mene. Vampirka, Sisy in Emamair - čuvajte svoje otročke; Miša - držim pesti za čimveč zarodkov in da zagledaš tisti magični plusek in Mojca - se slišiva kaj preko zs!

Lepo se imejte!
Elysabeth

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 255
19.4.2006 19:24:00   
Elysabeth
Joj....šele zdaj sem videla sporočilo od Mišee!
Se pridružujem vsem kar je povedala Mojca, če je pa vseeno prehudo pa kar poklicat nazaj in povedat, kako je! Vsaj meni so svetovali tako...baje da te v primeru hudih bolečin kar vzamejo v bolnico.
Upam, da te nisem kaj prestrašila s tem, ampak na prvem mestu je zdravje, ne?
Upam, da bodo bolečine vseeno čimprej minile.

Srečno,
Elysabeth

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 256
19.4.2006 19:28:44   
vampirka
Pozdravljen "Misaak". Ne, nič ni narobe da jo boli (pri punkciji 21 foliklov je to normalno). Verjetno jo bo bolj bolelo še kaka 2 dni (naj počiva in kak tablet proti bolečinam vzame). Nekje do transferja (ponedeljek) pa bi se bolečina morala pomiriti. Ti ji pa kak čajček skuhaj in jo malo pocartaj, pa bo...

(odgovor članu mišaa)
Neposredna povezava do sporočila: 257
19.4.2006 20:06:43   
tajana
Živjo!!Ali mi lahko razložite,kaj to je punkcija oziroma za kako "zadevo"gre?

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 258
19.4.2006 20:16:42   
emaa
Pri punkciji iz jajčnikov posrkajo jajčeca z iglo.

(odgovor članu tajana)
Neposredna povezava do sporočila: 259
19.4.2006 20:23:36   
tajana
Kaj to pomeni,mislim,to ti naredijo ko zanosiš,pa neki ne štima,al kaj?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 260
19.4.2006 20:27:50   
Sulfinija
Ne.Ko vidijo da so folkilki dosegli svojo mejo ti dajo stop injekcijo in čez 36ur po stop injekciji se torej naredi punkcija foliklov.V MB tole zadevo lahko delajo pod anestazijo meni so jo.Greš na mizo in namesto UZ sonde gor dajo iglo in skozi nožnico ti grejo do jajčnikov in v vseh foliklov posrkajo vodo v tem je tudi jajčna celica.Jajčno celico in moževe plavalčke dajo skupaj v epruvetko iz tega pa rata zarodek.Transfer,ko ti dajo zarodke nazaj v maternico pa se zgodi od 3-5dne po punkciji foliklov.Je sedaj kaj bolj jasno?

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu tajana)
Neposredna povezava do sporočila: 261
19.4.2006 20:33:50   
tajana
oj Mojca,hvala ti.Pa sm misla da sm vsaj mislila v pravo smer,pa sm totalno zgrešila.Hvala ti za informacijo.Upam,da nisem bila preveč tečna in zahtevna,ampak me je res zanimalo,ker sem prvič slišala-prebrele.
Hvala tiuser posted image
Sklepam pa da ni niti najmanj prijetna ta zadeva.Ampak če drugač noče,mora it pa tko,a ne?!user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 262
20.4.2006 9:13:37   
Špelka
Joooj, mišaa, upam da se ti tole hitro porihta. user posted image  Nič prijetna stvar in me kar malo plašijo take izkušnje. Vsekakor javi, kako se držiš.

Drugače pa - APRILČICE - kje ste??????? user posted image  Mal se javite - Andy29, tempelj in Teja K., ki gre tale mesec po zamrznjenčke!!!!!! Zdej smo marčice že skor porihtal - še mišaa je v igri. No, ema je uspešno ula IVF-ju, za kar ji tudi tukaj od srca čestitam! user posted image
Kako je pa z mano????? Danes sem klicala na GK (dobila M) in dobila datum 11.5., da pridem po injekcije. user posted image  Me je kr malo strah..... No, to je to. Zdej pa spet čakat 21 dni, da dobim šprice, pol bo šlo pa zares - UPAJMO, DA SE KEJ NE ZATAKNE VMES!!!!! user posted image

Drage moje- tako marčice, kot aprilčice, pa tipkovnico v poke in poročat - TAKOJ ZDAJ!!!!! user posted image

mEJTE SE!

lp, šPELKA user posted image

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu mišaa)
Neposredna povezava do sporočila: 263
20.4.2006 9:56:49   
mišaa
Špelka, punkcija kot sama ne boli saj mene ni je tak neprijeten občutek (tako kot bi te en ščipal čisto narahlo). Sestre so mi pred punkcijo dale ketonal inekcijo. Potem ti pa še doktor ki punkcijo izvaja da lokalno anestezijo v m.v to malo zaboli ampak je hitro končano.

Potem ko sem prišla domov ter se ulegla v posteljo in ko sem naslednjič ustala se nisem mogla držati ravno pa tudi bolelo me je. No danes je pa že veliko bolje boli pa še malo.

LP Mišaa

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 264
20.4.2006 15:54:48   
Andy29
Ojla, punce, vidim,da ste bile marčevke pridne user posted image user posted image . in, da je bilo kar pestro!
Jaz pa jutri začnem s prvim UZ in s špikanjem -čas beži in moj postopek bo počasi v polnem teku.
Držim pesti za vse vas ostale!

(odgovor članu mišaa)
Neposredna povezava do sporočila: 265
20.4.2006 17:14:23   
Teja K.
Tudi jaz se končno javljam.Danes sem imela UZ in dobila sem stop inekcijo. V četrtek pa bom imel aET z zamrznjenčki. Držim pesti...user posted image , da tokrat uspe.
Lep pozdravček vsem, zdaj grem malček delat, se javim kaj kasneje.

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 266
21.4.2006 8:50:18   
Špelka
Uh, Teja vidim da boš kmalu spet v najhujših 14 dneh čakanja..... user posted image  Močno upam zate, da je tokrat tisti prai čas in pravi zarodki ter da vama uspe!!!!! user posted image user posted image user posted image  Andy, a ti pa kr s špikanjem že začenjaš? Bravo! Javljaj, kako kaj gre.

Jaz pa mam tolk dela z mojo psiho, da sploh ne vem, kje naj se lotim. user posted image  Zdaj spet vsak prosti trenutek rzmišljm samo o postopku (IVF), čeprav vem, da to ni prav in dobro! A se je to dogajalo tud vam??? Tko rada bi v glavi pritisnila OFF in uštekala drugo ploščo, pa kr ne gre! user posted image  No, ja, bo že, sej bo kmalu naslednja M in pol bo šlo zares.

LP, Špelka

(odgovor članu Teja K.)
Neposredna povezava do sporočila: 267
21.4.2006 9:03:14   
Saša27
Joj Špelka, vem kak ti je, jaz se pred prvim IVF postokom celi mesec samo na to mislila, pa na mojo žalost še zdaj, mi ne da in ne da miru. Res bi bilo super, kot praviš, da bi lahko v glavi pritisnil na OFF, vsaj tistih 14 dni po ET, ko je najbolj pomembno, da se ne obremenjuješ s tem.

Vsem novim nosečkam (marčicam/aprilčicam) želim mirno in lepo user posted image , pa zdrave user posted image  in seveda UŽIVAJTE TEH user posted image  MESECEV, božajte svoje trebuščke, naj vas možje/fantje razvajajo 100/uro, ste si zaslužile, pa seveda, držite pesti, da bi tudi nam ostalim enkrat uspelo to veliko veselje.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 268
21.4.2006 9:47:14   
vampirka
Špelka moja zlata, ne moreš odklopiti - ker si ČLOVEK z user posted image ...zdaj boš vsak dan (in verjetno tudi med spanjem) mislila samo na postopek in injekcije...potem na punkcijo...na ET...in potem tista dva dolga tedna na tvojo user posted image ...

Jaz osebno še vedno mislim, da mi brez gospe Karmen iz Radomelj ne bi uspelo. K njej sem šla 5× na refleksoterapijo (refleksno masažo stopal - ki mimogrede ni niti malo podobna običajni masaži stopal) - 4× pred punkcijo in 1× po punkciji - pred transferjem. Ne samo, da je stimulirala moje jajčnike (24 foliklov = 24 celic) in pripravila mojo sluznico na sprejem najine user posted image , ampak mi je vlila toliko upanja in optimizma, da mi cel postopek sploh ni bil problem. Še to - večina to zameša za neko user posted image  s primesjo bioenergije - NAROBE! Gre za povsem tradicionalno kitajsko masažo stopal, s pomočjo katere se stimulira izbrane točke...In vsa zadeva sploh ni samo za tiste s ful user posted image ...ker ena terapija (45 minut) pride 5000 sit. Torej sem dala za vse skupaj 25 jurčkov (pa nekaj malega, če bencin šteješ). Sem bila pa tam celo 2× od tega na nedeljo! Priporočam...user posted image !

Špelka, Teja, Andy - držim pesti za vas!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 269
21.4.2006 14:31:43   
Špelka
Ooooo, Vampirka in Saša - HVALA!!!! user posted image Zdej bom lahko vsaj brez slabe vesti in vdana v usodo mlela svoje misli dalje!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  Ne pa, da me bo še slaba vest preganjala. Se beremo!!!!! Lp, Premišljujoča Špelka user posted image

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 270
21.4.2006 18:29:04   
Sisy
Teja-jaz močno močno držim pesti teh 14 dni...da zagledaš tisti magični plus...boš videla-občutek je neverjeten user posted image  pa saj bo ratal...jaz verjamem da bo!!!!user posted image

Špelka...se mi kar smeji ho tvoje besede berem..jaz sem bila ista...ko sem bila v postopku (in še tudi pred njim) sem živela,dihala,razmišljala o IVF...vse se mi je vrtel okrog tega...sploh nisem mogla odklopit....pa dnevi so se mi takooo vlekli...najhuje so dnevi po transferju....ampak jaz mislim da to ni nič narobe če veliko razmišljaš o tem..je utrujajoče a to ti daje nov zagon in novo upanje in prav je da razmišljaš o tem user posted image  no če bo pa preveč hudo se pa zamoti s kakšnim šopingom-meni je kakšen par novih čeveljecev al pa nova majčka vedno pomagala da sem se zamotila user posted image

Kje se pa kaj Miša skriva...nič se ne oglasi user posted image

in Vampirka-kako se kaj počutiš mamica? Kdaj imaš prvi pregled? Se mi zdi da sem nekje zasledila pa sem žal pudabla user posted image

tako ...zdaj pa šibam na eno kepco (sladoleda seveda) pa mal na sonček in sprehod

si tipkamo

papa

(odgovor članu Teja K.)
Neposredna povezava do sporočila: 271
21.4.2006 20:34:05   
vampirka
Sisy, jaz sem lačno, utrujeno, pa malo me "doli" špika in "gori" napihuje in boli user posted image ! SUPER sem user posted image ! Ti pa ne jej sladoleda v kepicah! Še posebaj če je "domač"...Zdaj lahko samo user posted image  ližeš!

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 272
21.4.2006 20:44:37   
Špelka
Sisy, ti bom jest dau men se smejat.... po nagi riti!!!! user posted image user posted image user posted image  Glej, da prideš na srečanje v Ljubljano, da ti ene par krepkih povem na račun smejanja nam bogicam, ki še čakamo na IVF!!!! user posted image user posted image  Ne, sej se hecam - pravjo, da nosečkam itak ne smeš nč zamert, pa ti tud tko ne bi! user posted image  Na srečanje pa le prid!!!!! OK? Pa ti tud Vampirka - me slišiš??????? user posted image  Pa Teja, Saša, Andy, Mojca, itd. itd. - VSE!!!!! user posted image user posted image user posted image  Ampak, a veš kaj, Sisy, če sta vedve z Vampirko skoz  o tem študirali, pa vama je ratal, pol mene to FUL pomirja!!!! user posted image user posted image user posted image  hVALA - SE VIDIMO ZDAJ KMALU ZARES TUDI V ŽIVO - ANE????? user posted image

Lp, vsem, srečke user posted image  pa pridno še naprej božajte trebuščke!!!!! user posted image

Lp, Špelka

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 273
23.4.2006 10:28:15   
mišaa
Pozdravljene

Imam eno težavo in se obračam na vas, v sredo sem imela punkcijo in zdaj imam zelo napihjen trebuh kot bi bila v 5-6 mesecu nosečnosti. Drugih težav nimam malo me še pika v jajčnikih ter na nogah ne morem biti dolgo. Klicala sem tudi v Ljubljano na urgenco pa so mi rekli da če ni kaj hudega kot nap. težko dihanje da naj pridem jutri ko imam transfer. Ali mislite da sem dobila hiperstimulacijo lažje oblike.

LP Mišaa

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 274
23.4.2006 10:36:58   
vampirka
Mišaa, če težko dihaš (te boli v pleksusu), potem je to definitivno hiperstimulacija. Veliko pij! Kolikor moreš user posted image ...tudi do 5litrov, če ti znese (samo pazi, da potem kake arašidke ali kaj podobnega slanega poješ, da se ti ravnovesje elektrolitov ne poruši v telesu). Upam, da ni hudo - nočem te strašiti, ampak če je hiperstimulacija pretirana, potem ET ne naredijo, ampak ti vse user posted image  zamrznejo. Meni je to namreč rekel zdravnik takoj po punkciji (sem imela isto 24 foliklov) - ker hiperstimulacija je ponavadi posledica velike količine folikov (zelo preprosto rečeno).

POČIVAJ in DRŽIMO PESTI!

(odgovor članu mišaa)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?