Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 17:01:01
|
|
|
|
vampirka
|
Mišaa, lepa številka! Sedaj pa držimo pesti, da se jih bo čimveč oplodilo in počakalo do ponedeljka na mamico! Utrogestan lahko uporabljaš vaginalno ali oralno (verjetno ga rabiš jemat 3×2tableti/dan). Jaz ga zjutraj in zvečer dam v nožnico, vmes pa ga popijem. Pravijo, da se zna pojaviti vrtoglavica, če bi spila vseh 6 tablet. Zdaj pa lepo počivaj oz. ne pretiravaj! Da boš čimprej ! Za koliko bejbijev se bosta pa odločila? Za ali ? SREČNO!
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 19:09:52
|
|
|
|
mišaa
|
LEP POZDRAV!!!! Sem fant od miše31 in me skrbi za njeno zdravje, ker je danes imela punkcijo in vas sprasujem, kako dolgo trajajo te bolečine po punkciji, ker zelo težko hodi in me resno skrbi da ni kaj narobe. Hvala za odgovore
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 19:15:48
|
|
|
|
Sulfinija
|
Joj mene še sedaj vse od punkcije boli in od stimulacije jajčnikov pa je za mano neuspeli postopek in že M sem imela vmes po tem.Kar nekaj časa naj čimveč počiva in veliko,veliko pije tekočine. LP Mojca
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 19:19:23
|
|
|
|
Elysabeth
|
Ojla punce! Da se vam še jaz malo oglasim. Spremljam vaše novičke in se veselim z vami! Sem se pa mogla mal odklopit od vsega, ker....če povem po pravici - je bilo zelo hudo. Mislim, da sem kar ene tri dni skupaj jokala in se spraševala Zakaj jaz, pa Zakaj ne ipd. Ampak tako pač pri meni je. Sedaj sem že v redu (oz. sva oba, saj je mojga tud zelo potrlo) greva pa definitivno v nove boje!!! Se ne predava! Danes sva šla v Samostan Stična, kjer dela nek mag. farmacije in je nadomestil pokojnega patra Ašiča. No....v glavnem, povedala sva mu celotno situacijo in je rekel, da če bi mož imel tako slabe semenčice, se še tista dva zarodka, ki so mi jih vstavili, ne bi oplodila in da naj nikar ne obupava in naj veselo poskušava zanositi po naravni poti! Mora pa piti en čaj, meni ni treba ničesar, kljub temu da sem rekla, da naj mi kaj da, pa je rekel da je to dovolj. Punce!!! Ko bi ve vedele, koliko upanja mi je spet vlil! Sedaj pa veselo v akcijo . Pa ne boste mi verjele...našla sem eno pozitivno stvar v tem neuspelem poskusu...z mojim se mava še bolj rada in še bolj se čutiva povezana. Tako, da sem vsaj eno dobro stvar potegnila iz vsega tega! Toliko od mene. Vampirka, Sisy in Emamair - čuvajte svoje otročke; Miša - držim pesti za čimveč zarodkov in da zagledaš tisti magični plusek in Mojca - se slišiva kaj preko zs! Lepo se imejte! Elysabeth
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 19:24:00
|
|
|
|
Elysabeth
|
Joj....šele zdaj sem videla sporočilo od Mišee! Se pridružujem vsem kar je povedala Mojca, če je pa vseeno prehudo pa kar poklicat nazaj in povedat, kako je! Vsaj meni so svetovali tako...baje da te v primeru hudih bolečin kar vzamejo v bolnico. Upam, da te nisem kaj prestrašila s tem, ampak na prvem mestu je zdravje, ne? Upam, da bodo bolečine vseeno čimprej minile. Srečno, Elysabeth
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 19:28:44
|
|
|
|
vampirka
|
Pozdravljen "Misaak". Ne, nič ni narobe da jo boli (pri punkciji 21 foliklov je to normalno). Verjetno jo bo bolj bolelo še kaka 2 dni (naj počiva in kak tablet proti bolečinam vzame). Nekje do transferja (ponedeljek) pa bi se bolečina morala pomiriti. Ti ji pa kak čajček skuhaj in jo malo pocartaj, pa bo...
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 20:06:43
|
|
|
|
tajana
|
Živjo!!Ali mi lahko razložite,kaj to je punkcija oziroma za kako "zadevo"gre?
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 20:16:42
|
|
|
|
emaa
|
Pri punkciji iz jajčnikov posrkajo jajčeca z iglo.
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 20:23:36
|
|
|
|
tajana
|
Kaj to pomeni,mislim,to ti naredijo ko zanosiš,pa neki ne štima,al kaj?
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 20:27:50
|
|
|
|
Sulfinija
|
Ne.Ko vidijo da so folkilki dosegli svojo mejo ti dajo stop injekcijo in čez 36ur po stop injekciji se torej naredi punkcija foliklov.V MB tole zadevo lahko delajo pod anestazijo meni so jo.Greš na mizo in namesto UZ sonde gor dajo iglo in skozi nožnico ti grejo do jajčnikov in v vseh foliklov posrkajo vodo v tem je tudi jajčna celica.Jajčno celico in moževe plavalčke dajo skupaj v epruvetko iz tega pa rata zarodek.Transfer,ko ti dajo zarodke nazaj v maternico pa se zgodi od 3-5dne po punkciji foliklov.Je sedaj kaj bolj jasno? LP Mojca
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 19.4.2006 20:33:50
|
|
|
|
tajana
|
oj Mojca,hvala ti.Pa sm misla da sm vsaj mislila v pravo smer,pa sm totalno zgrešila.Hvala ti za informacijo.Upam,da nisem bila preveč tečna in zahtevna,ampak me je res zanimalo,ker sem prvič slišala-prebrele. Hvala ti Sklepam pa da ni niti najmanj prijetna ta zadeva.Ampak če drugač noče,mora it pa tko,a ne?!
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 20.4.2006 9:13:37
|
|
|
|
Špelka
|
Joooj, mišaa, upam da se ti tole hitro porihta. Nič prijetna stvar in me kar malo plašijo take izkušnje. Vsekakor javi, kako se držiš. Drugače pa - APRILČICE - kje ste??????? Mal se javite - Andy29, tempelj in Teja K., ki gre tale mesec po zamrznjenčke!!!!!! Zdej smo marčice že skor porihtal - še mišaa je v igri. No, ema je uspešno ula IVF-ju, za kar ji tudi tukaj od srca čestitam! Kako je pa z mano????? Danes sem klicala na GK (dobila M) in dobila datum 11.5., da pridem po injekcije. Me je kr malo strah..... No, to je to. Zdej pa spet čakat 21 dni, da dobim šprice, pol bo šlo pa zares - UPAJMO, DA SE KEJ NE ZATAKNE VMES!!!!! Drage moje- tako marčice, kot aprilčice, pa tipkovnico v poke in poročat - TAKOJ ZDAJ!!!!! mEJTE SE! lp, šPELKA
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 20.4.2006 9:56:49
|
|
|
|
mišaa
|
Špelka, punkcija kot sama ne boli saj mene ni je tak neprijeten občutek (tako kot bi te en ščipal čisto narahlo). Sestre so mi pred punkcijo dale ketonal inekcijo. Potem ti pa še doktor ki punkcijo izvaja da lokalno anestezijo v m.v to malo zaboli ampak je hitro končano. Potem ko sem prišla domov ter se ulegla v posteljo in ko sem naslednjič ustala se nisem mogla držati ravno pa tudi bolelo me je. No danes je pa že veliko bolje boli pa še malo. LP Mišaa
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 20.4.2006 15:54:48
|
|
|
|
Andy29
|
Ojla, punce, vidim,da ste bile marčevke pridne . in, da je bilo kar pestro! Jaz pa jutri začnem s prvim UZ in s špikanjem -čas beži in moj postopek bo počasi v polnem teku. Držim pesti za vse vas ostale!
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 20.4.2006 17:14:23
|
|
|
|
Teja K.
|
Tudi jaz se končno javljam.Danes sem imela UZ in dobila sem stop inekcijo. V četrtek pa bom imel aET z zamrznjenčki. Držim pesti... , da tokrat uspe. Lep pozdravček vsem, zdaj grem malček delat, se javim kaj kasneje.
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 21.4.2006 8:50:18
|
|
|
|
Špelka
|
Uh, Teja vidim da boš kmalu spet v najhujših 14 dneh čakanja..... Močno upam zate, da je tokrat tisti prai čas in pravi zarodki ter da vama uspe!!!!! Andy, a ti pa kr s špikanjem že začenjaš? Bravo! Javljaj, kako kaj gre. Jaz pa mam tolk dela z mojo psiho, da sploh ne vem, kje naj se lotim. Zdaj spet vsak prosti trenutek rzmišljm samo o postopku (IVF), čeprav vem, da to ni prav in dobro! A se je to dogajalo tud vam??? Tko rada bi v glavi pritisnila OFF in uštekala drugo ploščo, pa kr ne gre! No, ja, bo že, sej bo kmalu naslednja M in pol bo šlo zares. LP, Špelka
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 21.4.2006 9:03:14
|
|
|
|
Saša27
|
Joj Špelka, vem kak ti je, jaz se pred prvim IVF postokom celi mesec samo na to mislila, pa na mojo žalost še zdaj, mi ne da in ne da miru. Res bi bilo super, kot praviš, da bi lahko v glavi pritisnil na OFF, vsaj tistih 14 dni po ET, ko je najbolj pomembno, da se ne obremenjuješ s tem. Vsem novim nosečkam (marčicam/aprilčicam) želim mirno in lepo , pa zdrave in seveda UŽIVAJTE TEH MESECEV, božajte svoje trebuščke, naj vas možje/fantje razvajajo 100/uro, ste si zaslužile, pa seveda, držite pesti, da bi tudi nam ostalim enkrat uspelo to veliko veselje.
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 21.4.2006 9:47:14
|
|
|
|
vampirka
|
Špelka moja zlata, ne moreš odklopiti - ker si ČLOVEK z ...zdaj boš vsak dan (in verjetno tudi med spanjem) mislila samo na postopek in injekcije...potem na punkcijo...na ET...in potem tista dva dolga tedna na tvojo ... Jaz osebno še vedno mislim, da mi brez gospe Karmen iz Radomelj ne bi uspelo. K njej sem šla 5× na refleksoterapijo (refleksno masažo stopal - ki mimogrede ni niti malo podobna običajni masaži stopal) - 4× pred punkcijo in 1× po punkciji - pred transferjem. Ne samo, da je stimulirala moje jajčnike (24 foliklov = 24 celic) in pripravila mojo sluznico na sprejem najine , ampak mi je vlila toliko upanja in optimizma, da mi cel postopek sploh ni bil problem. Še to - večina to zameša za neko s primesjo bioenergije - NAROBE! Gre za povsem tradicionalno kitajsko masažo stopal, s pomočjo katere se stimulira izbrane točke...In vsa zadeva sploh ni samo za tiste s ful ...ker ena terapija (45 minut) pride 5000 sit. Torej sem dala za vse skupaj 25 jurčkov (pa nekaj malega, če bencin šteješ). Sem bila pa tam celo 2× od tega na nedeljo! Priporočam... ! Špelka, Teja, Andy - držim pesti za vas!!!
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 21.4.2006 14:31:43
|
|
|
|
Špelka
|
Ooooo, Vampirka in Saša - HVALA!!!! Zdej bom lahko vsaj brez slabe vesti in vdana v usodo mlela svoje misli dalje!!!! Ne pa, da me bo še slaba vest preganjala. Se beremo!!!!! Lp, Premišljujoča Špelka
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 21.4.2006 18:29:04
|
|
|
|
Sisy
|
Teja-jaz močno močno držim pesti teh 14 dni...da zagledaš tisti magični plus...boš videla-občutek je neverjeten pa saj bo ratal...jaz verjamem da bo!!!! Špelka...se mi kar smeji ho tvoje besede berem..jaz sem bila ista...ko sem bila v postopku (in še tudi pred njim) sem živela,dihala,razmišljala o IVF...vse se mi je vrtel okrog tega...sploh nisem mogla odklopit....pa dnevi so se mi takooo vlekli...najhuje so dnevi po transferju....ampak jaz mislim da to ni nič narobe če veliko razmišljaš o tem..je utrujajoče a to ti daje nov zagon in novo upanje in prav je da razmišljaš o tem no če bo pa preveč hudo se pa zamoti s kakšnim šopingom-meni je kakšen par novih čeveljecev al pa nova majčka vedno pomagala da sem se zamotila Kje se pa kaj Miša skriva...nič se ne oglasi in Vampirka-kako se kaj počutiš mamica? Kdaj imaš prvi pregled? Se mi zdi da sem nekje zasledila pa sem žal pudabla tako ...zdaj pa šibam na eno kepco (sladoleda seveda) pa mal na sonček in sprehod si tipkamo papa
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 21.4.2006 20:34:05
|
|
|
|
vampirka
|
Sisy, jaz sem lačno, utrujeno, pa malo me "doli" špika in "gori" napihuje in boli ! SUPER sem ! Ti pa ne jej sladoleda v kepicah! Še posebaj če je "domač"...Zdaj lahko samo ližeš!
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 21.4.2006 20:44:37
|
|
|
|
Špelka
|
Sisy, ti bom jest dau men se smejat.... po nagi riti!!!! Glej, da prideš na srečanje v Ljubljano, da ti ene par krepkih povem na račun smejanja nam bogicam, ki še čakamo na IVF!!!! Ne, sej se hecam - pravjo, da nosečkam itak ne smeš nč zamert, pa ti tud tko ne bi! Na srečanje pa le prid!!!!! OK? Pa ti tud Vampirka - me slišiš??????? Pa Teja, Saša, Andy, Mojca, itd. itd. - VSE!!!!! Ampak, a veš kaj, Sisy, če sta vedve z Vampirko skoz o tem študirali, pa vama je ratal, pol mene to FUL pomirja!!!! hVALA - SE VIDIMO ZDAJ KMALU ZARES TUDI V ŽIVO - ANE????? Lp, vsem, srečke pa pridno še naprej božajte trebuščke!!!!! Lp, Špelka
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 23.4.2006 10:28:15
|
|
|
|
mišaa
|
Pozdravljene Imam eno težavo in se obračam na vas, v sredo sem imela punkcijo in zdaj imam zelo napihjen trebuh kot bi bila v 5-6 mesecu nosečnosti. Drugih težav nimam malo me še pika v jajčnikih ter na nogah ne morem biti dolgo. Klicala sem tudi v Ljubljano na urgenco pa so mi rekli da če ni kaj hudega kot nap. težko dihanje da naj pridem jutri ko imam transfer. Ali mislite da sem dobila hiperstimulacijo lažje oblike. LP Mišaa
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 23.4.2006 10:36:58
|
|
|
|
vampirka
|
Mišaa, če težko dihaš (te boli v pleksusu), potem je to definitivno hiperstimulacija. Veliko pij! Kolikor moreš ...tudi do 5litrov, če ti znese (samo pazi, da potem kake arašidke ali kaj podobnega slanega poješ, da se ti ravnovesje elektrolitov ne poruši v telesu). Upam, da ni hudo - nočem te strašiti, ampak če je hiperstimulacija pretirana, potem ET ne naredijo, ampak ti vse zamrznejo. Meni je to namreč rekel zdravnik takoj po punkciji (sem imela isto 24 foliklov) - ker hiperstimulacija je ponavadi posledica velike količine folikov (zelo preprosto rečeno). POČIVAJ in DRŽIMO PESTI!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?