Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 12.4.2006 17:27:24
|
|
|
|
emaa
|
Čestitke Sisy, kako je fajn pogledat kako se spreminja stanje čez dan. Zdaj pa še enkrat posodobit seznam nosečk jupiii
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 12.4.2006 17:45:51
|
|
|
|
Teja K.
|
Bravo Sissy in Vampirka, tako se dela. Zdaj ste pa dvignile povprečje marčevkam.. Kako lepo! Sissy, super, za se pa ne sekiraj, res jih ima veliko , pa je . Zgleda, da si med njimi. Kako se pa ti Vampirka počutiš? Joj,kako sem vesela za vaju.
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 12.4.2006 17:59:08
|
|
|
|
Sisy
|
drage moje hvala da vse tako lepo mislite name, vsaki pošiljam eno Punce moje, še zdaj ne morem verjet da se mi res to dogaja, čudeži se res dogajajo in to po dveh letih..... nočem se preveč veselit ker je vseeno sumljivo da sem imela normalno , skrbi me da ni slučajno izvenmaternična al pa kakšen ss....Jezna sem le ker mi je Reš rekel da naj pridem na pregled ŠELE čez 14 dni ker do takrat baje nima kaj videt ..jaz pa imam ogroomen trebuh (kot vampirka ki ima recimo hiperstimulacijo) in tako gre lahko milijon stvari narobe če te takoj ne pregledajo...in zdaj bom živela 14 dni v strahu...po Reševih besedah je veliko primerov takih da med nosečnostjo normalno dobivajo še po par mesecev ... Sem ga vprašala če je to ziher da sem noseča...In njegov odgovor: "ja ziher boste v 9.mesecu"...." no ja...in tko zdej čičam pa čakam in se sprašujem kako je vse to skupaj sploh možno....Sem že čist vrgla puško v koruzo zdajle pa tkole...sem vesela a hkrati tudi zelo prestrašena kaj bo... Odločila pa sem se da grem po velikonočnih praznikih dat še enkrat kri da vidim če je vrednost ßhCG narasla...Če bo večja je to že dober znak...Baje je vrednost ßhCG 106 ki jo imam sedaj za 12.dan po transferju že zeloo dobra... no bomo videli... Tako da Mojca-predlagam da v laboratorij Vampirka-mislim nate in upam da ti ne bo treba ostati v bolnici Veš kaj mi še povej-so pri tebi na UZ lahko videli le odebeljeno sluznico in nič drugega? in pa še..kakšno imaš kaj vrednost ßhCG hormona? tako drage moje uživajte pa si tipkamo papa
< Sporočilo je popravil Sisy -- 12.4.2006 18:02:58 >
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 12.4.2006 19:03:35
|
|
|
|
vampirka
|
Sisy, na UZ se zaenkrat ne vidi nič drugega kot zadebeljena sluznica. Kri so mi šele danes popoldan vzeli, ampak ne vem, ali poleg vsega preverijo bhcg ali ne...(ker imam uraden dan za bhcg v torek) - izvide dobim zjutraj. Je pa doktor govoril, da gre za zanositev - naj me brcne, če vem, kaj je on videl...Sem pa zdaj popoldan naredila še Clear Blue (je moj vedel, da ne bom do petka zdržala) in je en lep PLUSek ! Mojca, kaj pa ti - si naredila test??????? Teja, glede počutja pa takole... so občutljive in napete tako kot vsak mesec pred ...razlika je edino, da sem zares utrujena in bi samo spala ter da mi vse izrazito diši ali smrdi! Aja, pa žejna sem ves čas...Če mi ne bi testi pokazali, v bistvu ne bi verjela..................
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 12.4.2006 19:29:46
|
|
|
|
Vilma
|
Draga Sisy in Vampirka, čestitam za Zdaj pa držim pesti za Mojco. Tako zelo jih stiskam, da imam členke že čisto bele. Jaz sem bila že parkrat pred tem IVF-jem. Po moje me je tako strah tega postopka, da se vedno kaj zgodi! Ko sem bila prvič tik pred zdajci, sem fasala raka na materničnem vratu. Smo vse skupaj preložili za eno leto. Ko sem bila drugič tik pred IVF postopkom, sem zanosila. In potem splavila No in zdaj tretjič ponovno...ta mesec bi morala na ponovo na tiste preglede za hormone v krvi perd IVF postopkom in sem spet Imam tak smrtni strah pred tem IVF-jem, da ni za povedat. Zato vas toliko bolj občudujem, ker zmorete. Ker ste optimistične in polne energije in upanja! Pa saj bi bila verjetno tudi jaz, drugega mi ne bi preostalo. Samo...eh...brez veze da razlagam predolgo...skratka dvakrat sem se z dr. Rešem že skregala, ko sem bila pri njemu zaradi IVF postopka. Čisto mi zablokira razum, bebavo se obnašam in potem sva si z Rešem takoj v laseh. Kriza v glavnem.... No zdaj mi k Rešu ne bo treba. UPAM, močno močno upam, da bo vse v redu! Punce, en veeeeelik za vse vas
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 12.4.2006 19:50:19
|
|
|
|
Sulfinija
|
Ne jaz nisem doma delala testa,sedaj so mi iz Hrv ašeke prinesli dve škatlici zdravil in imam pvečano dozo na šest ur in tkole na dan dobim 8.tabletk.V petek pa grem lepo na kri v MB in sestra mi je rekla če bo negativno se vidimo ponovno v torek in lahko pomeni,da smo jo prehitro vzeli in mi je rekla,,da naj nikar ne vržem puške v koruzo.Mi je pa čudno M na vložku ni le ko se obrišem.Upam na vse naj,naj ve pa držite pesti! LP Mojca
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 12.4.2006 23:00:27
|
|
|
|
buškica
|
Bravo punce(sisy, vampirka) , mojca držim
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 12.4.2006 23:03:53
|
|
|
|
*Karmen*
|
Vampirka, tebi čestitam še enkrat za pozitiven rezultat vsega tega mučenja. Sisy, tebe bi pa najraje kar mal čez kolen dala... Skoz si paničila na veliko in celo zdaj, ko je vse jasno, paničiš... ... Zdaj se pa le skuliraj in misli na svoje pikice in jih pazi kot nekaj najbolj dragocenega. Če bo šlo karkoli malce narobe ti bo tvoje telo to prav gotovo sporočilo. Verjemi. Žensko telo je kot vodna gladina. Ob najmanjši spremembi se odzove. V glavnem: ISKRENE ČESTITKE OBEMA NOVIMA NOSEČKAMA!!! !!! Me je bilo že ful strah, da ne bo sploh nobeni uspelo. No, zdaj pa se poti kar odpirajo!!! Druga za drugo javljate vzpodbudne novičke. Punce, kar tako naprej! To je tudi za nas, ki prihajamo za vami, dobra vzpodbuda. Tako, punce, zdaj pa spat. Nosečke še posebej!!! Lepo vas pozdravljam in komaj čakam, da jutri izvemo še eno dobro novičko. Mojca, čakamo...
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 9:07:40
|
|
|
|
Sulfinija
|
Pozdravljene! Punce moja M se je od včeraj malo povečala in sedaj sem delala romed test mi je v lekarni tega predlagala in,če jaz dobro vidim,če nisem že od vsega tega jaz vidim tudi drugo bledo črtico bolj od kontrolne.No jutri bo torej vse jasno,ko grem zjutraj na kliniko na odvzem krvi.Danes je 11.dan po transferju zato vseeno še upam,do konca kot sem si obljubila. LP Mojca
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 10:59:38
|
|
|
|
vampirka
|
Mojca, jaz držim zate - da ta bleda črtica pomeni isto kot pri Sisy!!! No, jaz sem pa danes dobila izvide nazaj in mi ni bilo treba v bolnici ostat (so bile vrednosti lih na meji) - ampak če se mi trebuh še bolj poveča (če je to sploh možno ), moram nazaj. Sisy, je pa zdravnik rekel, da dokler normalno vodo odvajaš, ni panike (toliko kolikor popiješ, naj bi tudi )...no, ne točno na tak način ! Elysabeth, a te že kaj prsti srbijo za kak test? No, ta vikend to vseeno ni treba vsega, kar bo na mizi ! Pa ostale - Mišaa ima jutri UZ...kako pa kaj narkomanke ? Lep dan vam želim!!! Kdaj boste delale???
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 11:08:01
|
|
|
|
Sulfinija
|
Ojla! Vmapirka hvala ti za lepe želje vendar moja kar lije,lije tokle močno,da je joj.Sem se prej malo ven pa je sedaj bolje.JUtri grem vseeno v MB in vam pol javim kako bo kaj. Če pa katera rabi imam višek eno škatlico Utrogestana,če rabi katera naj se mi javi privat! Za vas,ki ste v vam želim vse lepo.Za vse tiste,ki čakate na te magične želim,da jih hitro zagledate in,da uživate od konca. LP Mojca
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 11:18:32
|
|
|
|
Sisy
|
Mojca Urogestan jemlji še naprej.kljub .... ker ne veš a si al nisi .. Jaz sem Prometrium nehala jemat ko sem dobila ...pa sem ga zdaj spet začela...
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 11:27:28
|
|
|
|
Elysabeth
|
Ojla! Mojca, tudi jaz upam in držim pesti, da ta črtica pomeni in da se boš kmalu tako kot Sisy in Vampirka preselila med srečke nosečke . V glavnem...jaz sem včerajšnji dan preživela zelo stresno. Kmalu po tem, ko sem dobila tisto nesrečno pošto v roke, sem šla v trgovino z avtom seveda. In ne vem kaj sem mislila (nič ), kmal bi tako nesrečo povzročila, da se še danes tresem. K sreč so drugi tok pameten odreagiral,in na nasprotnem pasu ni bilo nobenega avtomobila....groza. Zadnji čas, da se k seb spravim. Danes raje iz previdnostnih ukrepov ne bom nikamor šla, jutri pa moram nujno na faks, ker mam obvezne vaje. Še tega bi se manjkalo, ja... Torej....že kaj za praznike pripravljate? Jaz bom do kosila še neki za faks delala, po kosilu bom šla na sprehod, popoldne bom pa pekla potico in štrukeljčke. No, dela mi ne primanjkuje, ....ja me pa srbijo prstki že po testu, a ostajam trdna....se bojim ponovnega razočaranja...sicer je pa danes 8. dan po transfer in upanje ostaja! Lepo se imejte, Elysabeth
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 12:21:52
|
|
|
|
Sulfinija
|
Punce!!! Ravnokar sem prejela klic moje prijatjice,da je začela danes klicala v MB in so ji naročili naj zdrvaila jemlje dalje in naj pride v torek na test.Ima upanja,pa so ji le eno vstavili.Torej jaz vam po pravici povem sem že cela in tudi mami mi je rekla,da ona več čisto nič ne razumela. Nič jutri grem na kri in bomo videli mogoče pa je res le ena pikica odšla od mene vstran. Vampirka iz srca hvala za lepo spročilo,da misliš name saj me nisi pomilovaa ,vendar jaz menim tkole,če nama je enkrat ratalo po vseh nesrečnih IUI nama bo tudi sedaj brez kake pomoči le pridno boma in upam,da vam za kak lepi čas sporočim,da nama je vseeno uspelo bre3z pomoči,upam pa še vseeno na jutri!!! LP mojca
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 13:06:14
|
|
|
|
bebi
|
Podzravljene! Vas pridno spremljam, ker vem kako je, ko zanositev noče in noče priti. Pri meni je bila za spočetje potrebna sicer "le" histero in laparoskopija, potem pa je takoj ratalo . Zdaj sem vesela srečka v 25. tednu. Skratka veselim se skupaj z vami, čestitke vsaki posebej: ČESTITKE Sisy ČESTITKE vampirka Vilma, ČESTITKE , še posebej sem vesela tvoje ponovne zanositve zaradi vseh težav, ki si jih imela, mi je pa sicer zelo žal da nisi več avgustovka . Mojca 9000 tudi zate močno stiskam , . Punce toplo vam priporočam, da do 12. tedna čim več počivate oziroma ležite, da bo čim manj tveganja za vaše . Vam povem, se splača malo potrpeti z ležanjem. Če ležiš, je maternica namreč bolje prekrvavljena, kar je boljše za razvoj ploda. Do 12. tedna sicer obstaja tudi nevarnost odmrtja ploda ali spontanega splava, pa posteljica se tudi oblikuje do 12. tedna. Zlasti velja ta previdnost v primeru kakršni koli rjavkastih ali krvavih izcedkov. Mislim na vas in vam želim, da se vam vse dobro izteče. Držte se punce, predvsem pa se veselite in uživajte v vaših . Srečno bebi
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 14:35:39
|
|
|
|
Elysabeth
|
Punce....ravnokar sem bila na WC. Pojavil se mi je izcedek, rjavkast, nič krvav Danes je 8.dan po transferju in domnevam, da je že prepozno, da bi to bila vgnezditvena krvavitev Včasih se mi sicer pred M pojavi izcedek, vendar je vedno rdečkast, nikoli v celoti rjav in tud občutka nimam, da se mi bo kaj vlilo, kot ga ponavadi imam, če se izcedek pojavi. Me pa že ene pol ure skoz špika. Kaj pravite Men se že solze nabirajo...
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 14:52:22
|
|
|
|
vampirka
|
NEEEEEEEEE, no! A dejte no bejbe - že brez vseh izcedkov je dovolj napeto in stresno! Elysabeth, počivaj!!! Pojdi na odvzem krvi, če si v dvomih...vas bom vse po vrsti ...nismo se tkole zmenile! A to ena za drugo ponavljate??? 8.dan po ET ni dan za !!! Zatorej - Mojca in Elysabeth - glejta, da bosta vsaj tako kot Sisy! Jaz grem zdaj ...in ko pridem nazaj, upam, da bom videla napisano kaj v smislu: eh, samo lažen preplah - sem test naredila in se vidita dve črtici................
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 14:59:57
|
|
|
|
Elysabeth
|
Jaz bi že šla test delat...samo...se mi zdi 8.dan kar prekmalu in se posledično bojim lažnega rezultata. Sicer pa tudi če bi šla...ZD odpade, ker v avto ne grem tok šokirana in bom spet delala bedarije po cesti, lekarno sicer imam blizu, samo po po mojem mi ne bi (tud če bi slučajno bilo) pokazalo pozitivno, ker če prov vem imajo naštiman bolj na visok prag nosečniškega hormona. Sej ne vem več kaj narediti ali kaj misliti....
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 16:52:52
|
|
|
|
Sulfinija
|
Elisabety! Osmi dan ne delaj testa,to ji jaz povem sem jaz bila tkole,danes pa sem ga ponovno delala in se vidi rahla črtica samo ne vem,če jo samo jaz vidim ali se res vidi. Maloprej me je tudi ena prijateljica klicala tudi ona je začela krvaveti vedn več sporočil dovam naj ne obupam,ker redno krvavijo nato pa test krvi pokaže +,pa jaz sem totalno brez misli zraven tega nimam pojma kaj je to sedaj???Pa zakaj vsem ravno osmi dan??? Drži se jaz pa zase jutri končno javim,čeprav mi je sestra v MB rekla,če bo neg. še v torek enkrat na test,če bo pozitvno pa tudi. LP Mojca
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 13.4.2006 17:03:13
|
|
|
|
Elysabeth
|
Spet jaz....nobenega izcedka nimam več Sicer se mi zdi, da na papirju nekaj je...hlačke so pa čist čiste. Res mi ni več NIČ jasno! Sem se že čisto sprijaznila s tem, da ne bo nič....sedaj se pa upanje spet vrača. Ko bi čas mineval hitreje in bi že enkrat bil 20. april, ko imam uradni datum za test.
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 14.4.2006 11:18:12
|
|
|
|
mišaa
|
Pozdravljene punce Pr meni je stvar sledeča imam vsega skupaj 12 folekov velikih od 11-18 mm, V nedeljo imam uz, če bo vse ok imam predvideno punkcijo v torek. LP Mišaa
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 14.4.2006 11:26:17
|
|
|
|
vampirka
|
Miša, super novica! Držim pesti, da bo potem vsaj 1× ... Elysabeth, kako pa kaj tvoje počutje??? Mojca, javi se, ko prideš domov - jaz upam, da z dobro novico! Sisy, kak smo kaj? Si kaj utrujena, ti kaj smrdi, si še kar napihnjena? No, jaz sem vse od naštetega ...ampak sem "one happy bunny" ...
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 14.4.2006 11:40:53
|
|
|
|
Sisy
|
halo punce danes sem šla ponovno dat kri ne se smejat...mi pač ni dalo miru...vrednost hormona narašča in je zrasla v dveh dneh iz 106 na 154 to sicer ni veliko ampak je pa ... zelo sem vesela...ne pestijo me nobene druge težave razen špikanja v trebuhu in utrujenosti...hrana (mi na žalost) ne smrdi nobena mal mi je mogoče po malem slabo....ampak če ne bi vedla da sem mogoče tega še opazila ne bi....tko da grem po praznikih ŠE ENKRAT v laboratorij in če bo spet narastel sem na konju komaj čakam prvi pregled...Kdaj ga imaš ti Vampirka? Miša Mojca-kje se skrivaš, kako si?
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 14.4.2006 11:57:07
|
|
|
|
vampirka
|
Sisy, ti si pa še hujš kot jaz! ...jaz sem tudi danes naredila še en test ( ) - in opažam, da ßhcg narašča, ker so črtice vsak dan močnejše (zaresno vrednost pa izvem v torek). Potem pa imam prvi pregled 28.4. (če pa bodo prazniki kej zasrali, pa v prvem tednu maja). Ah, to bo vse tako hitro! Naša Mojca je pa danes dala kri... !!!
|
|
|
|
RE: IVF-MARČICE in APRILČICE 14.4.2006 13:22:57
|
|
|
|
Sisy
|
Vampirka-tut jaz imam pregled tik pred prazniki..Mi je Reš rekel naj pridem kar 27.ko je praznik ampak ker gremo takrat že na morje bom šla kr en dan preje....en dan gor al dol....kdo bo zdržal do takrat.. Mojca-javi se-kaj je pokazal krvni test?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?