maya_slo1
|
Tery, moje dete (ker še ni kakšen velik jedec goste hrane) ima ponavadi rumeno zeleno blato različne trdote (zdajle sem se na dormeo reklamo spomnila ) če je korenček ima seveda še oranžno vmes, pri banani pa črno. Kar se postavljanja na kolena in plazenja naprej tiče pa Kris gosenico oponaša samo se v enem gibu premakne le za kakšen cm…hecen je v glavnem…tako se matra pa tako nikamor ne prileze. Samostojno že sedi…razen če se stegne po igračo izven njegovega dosega ga pa iz ravnotežja vrže. Če na hitro seštejem bi rekla, da naša štruca prespi ene 14 ur na dan. Teta beta, Kris še ne pogleda za kakšnim predmetom, ko ga vprašam zanj…mogoče včasih za atijem pogleda, ko ga vprašam kje je ampak to bolj po sreči kot pa po pameti se mi zdi. Ko ga hranim mu blokiram rokice z eno roko z drugo mu pa žlico ponujam. Kati*, Kris se kotali v desno, v levo se še uči, kravice pa tudi že kar dobro pase. Morda je Luka bolj tiste sorte, ki bo prej govorit začel. Od moje sošolke punčka je stara 10 mesecev in že skoraj govori, v plazenju in opiranju na nogice pa fejst zaostaja tako, da sedaj na nevrofizioterapijo hodi ampak ni panike…pač delata vaje in bo slej kot prej speljala…bi tudi brez fizioterapije…tako da nič se sekirat, otročki se različno hitro razvijajo v različnih stvareh. Dnevno spimo približno 2 krat po 2 uri (če ga dam lahko na teraso spat) pa še ene parkrat malo zadrema po 20 minut. Sem pa tudi jaz pred kratkim ugotovila, da je najbolje ga dat spat takoj ko siten rata drugače rata super siten in takrat super težko zaspi. Krisa zaposlim tako, da ga dam na posteljo (160x180) mu natrosim igrače okrog njega in on veselo telovdi, se prevrača, ropota, nori, se jezi po tem pa itak tako zmatran postane da dobi dudo in kmalu zaspi. 2ursae, nič ne merim koliko gostega obroka poje, ker sploh še nismo vzpostavili reda v zvezi s tem…ko se bomo pa stabilizirali bom pa sigurno gledala koliko točno poje da bolj enostavno obroke pripravljat. Ninocka, sem prav vesela, da se je Evan kolikor toliko poštimal! Je pa luštkan ko' strela! No, pa saj smo že zdavnaj ugotovili da so septemberčki in okoliseptemberčki ful luštkani samo moram še enkrat povdarit! Krisova ljubkovalna imena: Kisi, Kiši, Krisi, Krisek, Krisko, Krisolin, Krištofer, Krištof Kolumb, Krištof, žaba, đaba, žabica, žabi, čmr'l, piki, moj moj pa nič od atija Menstruacijo sem že dobila, seksamo normalno brez bolečin samo vlažnost je še problem in jo rešujemo z gelom. Za tamalim nič ne jem..vržem stran, saj bi, ker včasih prav slastno izgleda in diši, pa moram hujšat. Sem se nasmejala tvoji gurmanski kuhinji! Pa tale z zgubljanjem vpršanj je tudi huda. Bon iz babycentra smo že dobili. Kris še kar v najini spalnici spi, ker drugega prostora za spanje nimamo. Birbalari, lepo da si se spet malo oglasila! Vidim da tale ful tudi na primorsko prihaja! Sem mislila, da je to bolj domena Ljubljančanov…se zmeraj na Mlakarja spomnim ker nekaj o tem »kantavtira«! Sem kar kompleks dobila in se kolikor da izogibam te besede…NA, ZDAJ SE JE PA NE BOM VEČ! Ameli, mi smo tudi pri enem gostem obroku na dan. Previjanje je seveda tako kot pri tebi umetnost postalo. Ga moram kar naprej nazaj na hrbet polagat, ker se mi v pasenje kravic izmuzne, ko gre zares izgleda pa kot kakšna roko-nogo borba, da mu rito namažem in plenico nataknem. Dudo dobi, ko je tečen da se malo pomiri in ko gre spat, drugače jo ima pa za grizenje. Mislim, da ne bomo imeli kakšnih hudih problemov odvadit se je. Glede glist pa mirno kri, probaj pediatra poklicat, če imajo kaj za preventivo? Je pa res da se z drekcom prenašajo. Če je mali prišel v stik s svojim kakcem npr. roke in mu jih mama ni dovolj dobro umila pa je s temi rokami kaj okoli Mrkovih ust šaril ali pa je Mark prijel kaj kar je tisti malček in potem to v usta nesel je nekaj možnosti…drugače se pa ni za bat. Doroteja23, upam da vse v redu za Alino glede te genetike oz. da tudi če bi bilo kaj da bodo to poštimali! Seveda imajo otroci različne oblike glavic, je pa bolje da gre na pregled in da se stvar izključi. Lubčka za Alino! Marija, ko te enkrat dohtarji v roke dobijo si pa pečen…ta preiskava, ona preiskava…! Tako iz glave ti lahko jaz o znakih diagnoze srčka povem…dilatacija je razširitev desne strani srca, hemodinamsko pomembna srčna hiba pa pomeni, da ta okvara vpliva na dinamiko krvi…se pravi na krvni obtok. Drugače sem pa našla na netu nekaj informacij o ASD secudum… http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=15106869&dopt=Abstract - v angleščini http://www.medicina.hr/clanci/atrijski_septalni_defekt.htm - v srbohrvaščini (tu je kar lepo razloženo) Glede stigmate displastike se mi pa tudi sanja ne…sem na netu malo brskala in nič ne najdem…stigmata naj bi pomenilo kot neko znamenje…displastiko si razlagam pa (če je plastika delo s tkiv…kot npr. lepotne operacije) kot pomanjkanje tkiva. Samo imej v mislih, da jaz nisem noben strokovnjak! Samo pametujem nekaj. Morda je ta okvara nastala zaradi nezadostne tvorbe tkiva v Alininem srčku in zdaj to probleme povzroča…saj bodo zakrpali in tudi tisti članek v srbohrvaščini je zelo pozitiven glede operacije in celotnega problema. Ja, sem sedaj malo bolj prebrala o nastanku te okvare in je res tako…no preberi in ti bo vse jasno. Mene bi tudi motilo če bi drugi Krisa klicali z ljubkovalnim imenom, na srečo ga noben ne! Drugače pa je Kris včeraj prvič zmazal cel gosti obrok…pretlačena banana s HIPP-ovim keksom in je to držalo cele 3 ure…ne morem verjet! Danes sem ga pa namontirala v sedež za hranjenje, ki se pritrdi na mizo in je ful fejst! Prvič je danes tudi krompirček s korenjem jedel, ko se je začel po pol obroka napol davit sva pa še 100 ml mleka spila in smo bili vsi zadovoljni. Ne vem v čem je fora…najprej lepo je potem se pa kakor davit začne! Hecno v glavnem!
< Sporočilo je popravil maya_slo1 -- 7.4.2006 17:36:08 >