ninocka
|
Nisem mela casa uceri nic napisat. P je rekla, da je Evan OK, zadi mal se piska (minimalno), kar je pa lahko posledica tud tega, da se ne odkaslja. Ga je probala, pa je samo na siroko odpru usta in reku AHG. Ventolin mava zdej do petka na 8 ur in potem se ena (preventivna) kontrola. Zobkov (kljub odtisom) se ni na spregled. Se niti ne sekiram, mi je cist lep ta njegov brezzobi nasmesek. Je zadnjic jedu riz in se muje en rizko na dlesen pokonc postavu (kot zob) in je bil Evan pol prav cuden, ko sem si predstavljala, da ma ze en zobek. Mi je bolj vsec kot brezzobec. Tery nas ma blato vsak dan drugacno - in trdota in barva (smrad ostaja na zalost isti ). Je ful odvisno kaj poje, od korencka ma oranznega, od sadja ima normalne barve (razen pri banani ma mal druugacnega), zelenjava se mi zdi, pa da mu ga "pobarva". Ja, men bi tud kavica naslednji teden pasala, ce bo vreme. Aja, pol k je ena napisala, da je pri P dobila tista navodila Kako ravnati...in da je bil zraven se en meter, sem se spomnla, da sem jst tud to dobila. Ce zelis ti skopiram in posljem al pa ti dam na kavici? teta beta - jst mu dam v roke kaj druzga - zlico, igracko al pa flasko in se pol s tistim zabava, jst pa vmes manevriram in mu v usta dajem hrano. Ko se navelica, pa itak spusti vse iz rok in mi iz rok spul zlico in jo pol mal po ustih vala, mal maha okrog z njo in mece hrano vsepovsod, dokler mu je ne izpulim nazaj. Ful je mocen, zlice se tok oprime, da si jo komi nazaj priborim. Da bi se obrnu za kaksno stvarjo, ce ga vprasam, se nisem opazla. Pogleda kje je oci, obcasno se obrne na svoje ime, ko ga poklices in ful skoz za mano gleda ko kam grem. Zdej je zacel tud jokat, ce kam zginem in sem misnla, da bo uceri ful problem, ko sem ga k mojim peljala cuvat. Pa na sreco ni bil oz. je lih neki gledu in sem se jst na hitr zmuznla ven. Evan je mel prejsnji teden tud ene pikice po ritki (lahko da tud od hrane) in sem ga kr s Canestenom mazala in je blo v 3 dneh boljs. Zalolina mi gremo med prvomajskimi verjetno v Savudrijo. Mi je tam ful vsec, ker je taka velka bajta in velik vrt in se velika pokrita terasa. Da bova lahko z Evanom zunaj tud v primeru dezja (upam, da ga ne bo). Drugac pa vsak let hodmo med prvomajskimi tja, sem se ze ful navadla, z lubijem hodva pol se rolat od Katorja do Umaga (o, letos bomo pa se Evana v vozicku porival, al ga bom pa mojim dala, da ga sprehodta ). Vsec mi je ker mam dost se za sprehajat tam in ni se nekega groznega navala takrat. Poleti na morje gremo pa v Lucijo oz. jst bom sla ze prej, samo da se ta vreme popravi. KMA moj tud neki strajka pri zelenjavi. Trenutno obozuje skutice in pol mu probam dat eno zlicko zelenjave in eno zlicko skutice al pa sadja. Dokler gre. Pol ga pa nahranim s tistim, kar mu pase. Shujsala pa se nisem tolk kot si zelim, ampak pocasi pa gre. Tazana midva uporabljava kondome, tud prej sva jih. Jst sem ene 10 let nazaj zacela jest tabletke, pa sem po enih 3 letih nehala, ker je blo brezveze. Sva mogla tko al pa tko kondom uporabljat, ker ce mi je not spustu, sem jst se 1/2 ure lezala skrcena v eno kepo in jokala, ker me je tolk bolel in peklo (verjetno alergija na spermo ). Dvojna kontracepcija se pa men ni zdela smiselna, sploh, ker je bla ena hormonska. Mi je pa sestra prinesla eno vreco kondomov (ne vem, mogoce si ne zeli vec nobenga necaka/inje ) in sva preskrbljena za ene 10 let (sploh po trenutni kolicini sexa ). Prijavo za v vrtec sem oddala ze enkrat sred februarja, ampak nisem dobila se nobenga odgovora. Pa itak mi je P uceraj se enkrat ponovila, da tamal pa nikakor ni za v vrtec. Kati mi ze pasemo kravice in se kotalimo iz trebuha na hrbet in obratno, plazmo se v rikverc, dvigujemo na rokici in zadrzimo tezo samo na eni, pa vrtimo se kot ur in kazaelc. Vsake tok casa se mu rata se dvignt na kolena (sekunda ali dve), to je pa tud vse. Nogic ne daje v usta (po tistem enem poskusu je nehal), se samo prime za prstke in jih pol ves ocaran gleda in miga z njimi. Ce mu jst "porinem" nogico do ust, se zacne pa ful smejat. 2ursae mi smo tud mel te izpuscaje oz. lisaje suhe koze, zato so nam delali alergoloski test. Jst mislim, da jih je po telesu itak dobil zarad antibiotikov, po nogicah jih je mel pa ze prej. Sem pa kupila od aventa kremo (mislim, da je magic cream) in sem ga z njo mazala po teh lisajih in so v enmu tednu zginili. Sem bla res presenecena nad ucinkovitostjo (no mogoce so sli pa tud antibiotiki iz sistema, pa so zato zginli). Gostega obroka dobi pa priblizno 200 ml (na uc). Nimam pa pojma kolk bi mogu pojest na obrok, jst vcasih razmisljam, da je se 200 ml premalo? Evo se moja vprasanja - ne vem, ce smo se ze pogovarjale o tem, se mi pa ne da it zdej 50 strani nazaj brat: Kako klicete vase otrocke? Kako jih klicete s pomanjsevalnico in s kaksnimi ljubkovalnimi imeni? Evana klicemo Evi (tko ga je poimenovala sestricna, ker se ni znala rect Evan in nam je zdej to kr ostalo), drugac ga pa jst klicem se lubcek, srcek, junak, zabica oz. zdaj ko je zrastel je ratal zaboncek. A ste ze vse dobile M? A ze vse normalno (mislim brez tezav, ki smo jih vse imele na zacetku) sexate? A pojete za otrokom "ostanke" hrane (npr sadne kasice)? Jst jih ne. Sem pa glede tega ful cudna - tud ko kuham, nikol ne probavam hrane vmes. Sej sem mela se ene 100 vprasanj, pa sem pozabila. Evanova trenutno najvecja zabave je, da se z puzzel odplazi do parketa, vzame v roko zlico al pa eno trdo ropotuljo in tolce po parketu. Se mu zdi blazno zabavno (men pa mal manj). Mogoce bo pa bobnar Pa se to, kako moj sin obozuje mojo gurmansko kuhinjo - sem mu uceraj skuhala bucke in mal krompircka, zmiksala, dodala se zlico kisle smetane za boljsi okus in je vse skupi ven plunu in ni hotu jest. Da ne govorim, da so se mi bucke in krompir prvic se zazgale in sem mu mogla pol se enkrat vse skupi kuhat.