|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
5.4.2006 11:13:20   
kati*
sem nova na tem forumu user posted image

teta beta ... pri nas je sčasoma minilo udarjanje po žlici, sicer pa sem delala tako, da sem mu roke zaposlila (dala sem mu drugo žlico v roke, kako igračo ali pa zgolj moj prst). Včasih je izgledalo kar smešno - moj mož je držal Luko za eno rokco oz. bolj Luka njega za prst, za drugega jaz in smo lepo jedli user posted image
Naša izkušnja je ta, da kasneje ko druga hrana ni zgolj okušanje ampak je dejansko lačen in se mu mudi jest, ni več udarjal ali prijemal po žlici - tudi danes je tako, da po polovici obroka, ko ni več hude lakote, začne spet segat po žlici.

ne vem ali je ta tema že kaj šla mimo ali ne - ne zamerte če ste jo že obdelale. Zanima me namreč kako se kaj vaši malčki obračajo in pasejo kravice. Naš Luka namreč zelo malo časa zdrži na trebuščku. Kravice pase le po par minut, pa še to mora biti naspan in nasploh zadovoljen. In zaradi tega ni ne duha ne sluha o kakšnem plazenju ali pa obračanju.

lp, K

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
5.4.2006 11:14:46   
kati*
pardon - nisem nova na forumu, ampak na tej temi user posted image

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
5.4.2006 11:49:18   
doroteja23
Ameli ja dosti se mi jih je javlo. Tudi na ZS. Ni problema za torek. Ker mam jaz zdaj ob torkih telovadbo tak da se lahko dobima. Kaj že imaš ta torek ko pride zdaj? Telovadbo imama v torek ob 9.00 tak da sem ob desetih fertig. Kje pa bi se doble?
Ja teta beta. Ti bi tud lahko prišla. Drugače pa se še vedno lahko jutri dobima.

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
5.4.2006 11:50:12   
doroteja23
Kati dobrodošla!user posted image

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
5.4.2006 12:08:53   
tažana
no tako medve s katarino sva že od P ker naj bi se šle cepit ampak danes zopet ni bila. do nedelje so ji pikice po telesu že skoraj izginile, v nedeljo pa spet. miljon jih je bilouser posted image user posted image .
sploh ne vem kaj je narobe, zdej morem še prašek pa mehčalec poizkusit stestirat, drugač sem pa brez idej!! tudi P je rekla da moja hrana več ne more vplivat (včeraj sem že na to pomislila)user posted image
no tako sedaj pa princeska spi.

Kati*:
tut naša Katarina se ne obrača ne iz trebuha na hrbet in ne iz hrbta na trebuh.user posted image  pa sem že obupala in potolažila, da bo že se zasukala ko ji bo pač pasal.  tudi če jo jest obrnem iz trebuha na hrbet ali obratno ji ne manjka veliko, razen malo dore volje, ampak je očitno mami preveč pridna in jo sukam ko čevačiča na ražnju da se ne zapeče, to pa pridno izkorišča. ko ji je dost joka ko jesihar.user posted image

lepo se mejte čao

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
5.4.2006 12:41:28   
ninocka
Doroteja, sem sla v leksikon gledat za Alino, sam je tuki tolk srcnih napakic napisanih, da ne vem kera je prava, da ti kaj vec povem.
Glede genske posvetovalnice - v leksikonu pise, da so nekatere anomalije podedovane z geni enega ali obeh starsev, lahko pa nastanejo zaradi spontanih in  nepojasnjenih sprememb oz. mutacij v genih. Pomoje imate to geneticarko samo iz previdnostnih razlogov  oz. zaradi naslednje nosecnosti.
Drzim pesti, da bo vse OK in ne se prevec sekirat (vem, da je lazji rect, kot pa...). Sej bo, tebi in Alini stojimo vse septembercice ob strani in stiskamo pesti, nasi mali piskotki pa pestke, da bosta z Alino cimprej in ZELO uspesno dali vse skoz. user posted image user posted image user posted image

Kati dobrodosla. user posted image

Kasnje, ko pridemo od P,  se pa razpisem in odgovorim se na vsa ostala vprasanja user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
   [Brisano sporočilo]
5.4.2006 13:28:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1207
5.4.2006 13:38:43   
2ursae
jaz bom sam na hitro nekaj napisala, vprašanja pa drugič.

Včeraj smo bili pri dermatologu zaradi lišajčka na nogici in dobil je mazilce. Ima pa tudi pikice na ličkih, tako, da za vse, ki vas zanima, kako s tem: nič dirat! Nič mazat, ker mu s tem samo zapacaš pore. Moj ima še tako, da se mu je z ličkov razširilo pa vratku in mal na prsa. Bohnedaj uporabljat Johnson's kozmetiko, to je menda najslabše (halo, v paketu iz porodnišnice sem dobila Johnson's mleko za nego dojenčka, pa se mi zdi da tud šamponček). Ta dermatologinja, ki jo sicer zelo pohvalijo, zagovarja čim manj preparatov in le uporabo vode pa trdega mila.

Se bom lotila vprašanj, pa ko me bo mali prekinil, bom nehala:

kati, naš kar rad pase kravice, ko mu pa dojadi, se pa obrne na hrbet in mir. Obrača se že na vse strani.

Teta beta, naš še ne razume besed. Sem enkrat že na sosednjem forumu o tem spraševala, pa sem dobila vtis, da se to zgodi nekje med 6. in 8. mesecem. Je pa res, da se jaz v tej smeri z njim nič ne ukvarjam, ker nama ves cajt požrejo vaje s fizioterapije.
Žlica ... nič mu ne preprečujem, ker žal ne morem. Z eno roko ga držim, z drugo pa hranim, tko da on brez ovir grabi po žlici. Kaj pa čem drugega, kot da sanjarim o dnevu, ko ga bom lahko dala v stolček. Imam pa dve žlici, ko mi eno vzame, jaz posežem po drugi. Sicer je pa itak za otroka žurka, če žihr uporablja žlico sam. Pri nas zihr je.

Tery, moj nič od tega, kar si napisala še ne zna. Delava pa vaje, pri katerih se opira na rokice, da bi se pa sam povzpel, to pa ne.
Blato je drugačnega vonja kot prej, pa tud trše in temnejše.

Aja, od nedelje naprej znamo potrkavati s kroglicami user posted image .

mejte se

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
5.4.2006 16:06:34   
ameli
Doroteja včeraj smo začeli s tečajem. Tako, da imam naslednji torek zopet, končamo ob 10-ih in se zrihtava v cca. 15 minutah, tako, da bi se lahko dobile ob 10.30 oz. tu nekje, če ti odgovarja. Meni bi najbolj pasal Europark, ker tam najlažje parkiraš, pa še ne kadi se. Kaj praviš? Sicer pa se še fiksno zmeniva v ponedeljek.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
5.4.2006 17:14:03   
teta beta
Ameli in Doroteja, ja, se tudi jaz strinjam za v torek!!!!! Itak sva danes z Dašo prišle po skoraj enem tednu domov in me je dragi že po telefonu razveselil z novico, da me čaka pe pralnih srojev za zlikat user posted image .

Bile sva pa na posvetovalnici in sem jezna ko user posted image . Če bi imeli v bližini še kakega P, bi ga ttakoj zamenjala. Dohtrca mi ful tak indiferentno deluje že od nekdaj, pa kr tak na 1,2,3 bi te odpravila, obračala jo je sem in tja kot mačka, Daša je valjda jokala, napisala mi je recept za ad3 in zdravo. Kaj pa tesi, vprašam. In mi reče, ja to boste pa v Celju opravili, ker itak hodite v razvojno. In tistim, ki hodijo tja, mi etga ne delamo. user posted image Po moje bi ji vzelo glih dve minuti dela.
Pol je bila pa še cepljena in jo je cepila druga sestra kot obakrat prejšnjič in je bil tak jok! Še najbolj me je pa jezil, ker imajo določene ure za posvetovalnice in cepljenja, določene pa za ambulanto, ampak eni starši tega ne morejo upošetvat, ker so prefini in mislijo, da bojo takoj na vrsti, pottem pa imaš v čakalnici cel kup kašljajočih in smrkajočih otrok! Mater, če ne bi dežvalo, bi jaz šla ven čakat user posted image ! Pol pa nič čudnega, da so lahko "reakcije" na cepljenja.

Pri hranjenju tudi naša drži v rokah svojo žlico, ali pa kako igračko ali jo poskušam jaz držat, ampak zaenkrat še ne gre. Jo bom verjetno dala kar v sttol.

kati, pozdravljena! Daša se noče nič kaj obračat, ker je pri njej trenuno aktualno plazanje. Se pa tudi obrne medetm. Kravice pa pase in se plazi (rikverc, včasih tudi malo naprej.)

Imejte se fajn, se beremo!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
5.4.2006 17:20:39   
teta beta
Aja, še mere - 7.200 g, 66 cm (to mi je malo sumljivo), glavica sem pa pozabila koliko, mislim da 46?

Pa da ne omenjam, kaka navodila sem dobila za uvajanje... user posted image  Jaz bom pač delala po svoje, kot se mi bo zdelo. Itak vsaka mati najbolje ve za svojega otroka.

Neposredna povezava do sporočila: 1211
5.4.2006 19:35:17   
kati*
sem se danes naročila na posebno fizioterapijo oz. masažo dojenčka ... tolk razmišljam o tem zakaj se ne obrača sam, pa sem rekla, da bo najbolje če kaj ukreneva, pa tud če bo zgolj zaradi mojega miru (sem se prijavila na združenje Infant v LJ) ... ima katera izkušnje?

Kako pa je kaj z vašim dnevnim spanjem? Večinoma se govori o nočnem ...
Jaz sem danes (ko sem prebrala Pentleyevo knjigo) začela delati tako, da sem ga TAKOJ ko je postal sitkan dala ninat v posteljico in glej ga zlomka - mali je mal pojokcal (par minutk) in pol kar ninal in to tudi če je bil le eno uro buden (prej ga nikoli nisem dala ninat že po eni uri, saj se mi je zdelo neverjetno, da bi 6m star otrok bil po 1 uri že zaspan, sploh če je prej spal dobro uro). Rezultati so bili vidni že: precej manj smo jokcal čez dan in tudi po večernem kopanju sva se oblekla v pižamico brez joka!! Nisem mogla verjet. Bomo videli, če bo to vplivalo tudi na nočno spanje. Pa upam, da ni bilo to zgolj dnevna muhica.

Naš Lukec mirno nina že 1/2 ure (brez dude user posted image user posted image ). Ne bom prehitro hvalila, vdno ko to naredim ... user posted image

Mirno in dolgo noč vam želim!

lp, K

Neposredna povezava do sporočila: 1212
5.4.2006 21:55:18   
2ursae
vedno pozabim napisat, pa se takrat, ko malemu kuham, spomnim ... bio hrano se da dobit v BTCju v trgovini Kalček. Mi tam kupujemo sadje in zelenjavo, riž, suho sadje, testenine. Od moževega sodelavca žena je agronomistka in je priporočila to štacuno. Je malo dražje, ampak bomo kar prakticirali nakupe tam.

Bi pa vprašala: a ve kaj merite, koliko ml gostega obroka user posted image  poje? Jaz imam lonček, kjer ni merice, pa sem si jo kar z alkoholcem narisala. Pa ne vem, če preveč kompliciram. Npr. za večerni mlečni rižek mu skuham kar eno pest riža, pa cca 50 ml Aptamila pa od oka sadja, tko da pride cca 150 ml kašice. To mi nekako poje, samo da sploh ne vem, a je to veliko ali malo - meni se zdi kar dosti.

KMA, glede zelenjave - moj jo rajši poje, če mu dam še malo krompirčka zraven. Poskusi.

lepo ajajte 

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
6.4.2006 9:56:35   
Pia67
Živjo!

Zunaj padajo krpe snega, še dobro, da imamo gugalnico pod teraso, kjer je lepo suho. Ko se nina zbudi, greva kljub vtru mal ven, če ne bo dolgčas user posted image

Plazenje, kotalenje: Nina je komot kakor jaz svoje dni, leži na trebuhu in gloda pestki, da bi se prevalila ali pa se malo premaknila, ni šans. Je pa res, da če kaj delam, se premika gor in dol po preprogi z nekakim odrivanjem. O plazenju, razen postavljanja na kolena, ne duha ne sluha.

2ursae, merjenje obroka na začetku je čisto smiselno. Tudi sama sem to počela, dokler nisem dobila občutka. Zdnjič mi je znanka naštevala kaj vse svoji Tini daje za kosilo in je zgledalo takole: en majhen jabček, korenček itd. "Damjana, a misliš, da dost poje?" Pa sem ji rekla, da men en majhen jabček nič ne pomen. Naj zmer, pa primerja od dneva do dneva. No, pa še ena grozljivka. Malčico doji in šele uvaja hrano. Zadnjič sem ju zalotila, da sta papali kašico s čokolado. Pa vprašam, vau, a čokolado že jeste? Odgovor, na škatli piše po 6. mesecu. Brez komentarja...

Spanje čez dan: Nina zelo nazorno pokaže, da je zaspana. Preprosto jo položim v posteljo, muska, ninica, plenička, pa je. Je pa res, da je skurjena po 2,5 urah. Je pa bil včerajšnji dan nekaj posebnega. Spala je 2x po 2 uri. Drugače spi 3x po pol urce. Še sama sem bila nekam čudno zmatrana in tudi ostali so jamral, da ta fronta zaspano vpliva na storilnost. user posted image

Bio hrana: imam to srečo, da imam lastni vrt, sadovnjak, no v hosti pa ni kar prida, razen praproti, pa kaka goba bi se našla. Zadeve na vrtu so že vzklile, sneg pa jim bo ziher dal nov "polet". Bo že...

Kati dobrodošla, lepo, da si nas našla user posted image

Se beremo,

Damjana

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
6.4.2006 10:07:44   
ninocka
Nisem mela casa uceri nic napisat.
P je rekla, da je Evan OK, zadi mal se piska (minimalno), kar je pa lahko posledica tud tega, da se ne odkaslja. Ga je probala, pa je samo na siroko odpru usta in reku AHG. Ventolin mava zdej do petka na 8 ur in potem se ena (preventivna) kontrola.
Zobkov (kljub odtisom) se ni na spregled. Se niti ne sekiram, mi je cist lep ta njegov brezzobi nasmesek. Je zadnjic jedu riz in se muje en rizko na dlesen pokonc postavu (kot zob) in je bil Evan pol prav cuden, ko sem si predstavljala, da ma ze en zobek. Mi je bolj vsec kot brezzobec.user posted image

Tery nas ma blato vsak dan drugacno - in trdota in barva (smrad ostaja na zalost istiuser posted image ). Je ful odvisno kaj poje, od korencka ma oranznega, od sadja ima normalne barve (razen pri banani ma mal druugacnega), zelenjava se mi zdi, pa da mu ga "pobarva".
Ja, men bi tud kavica naslednji teden pasala, ce bo vreme.
Aja, pol k je ena napisala, da je pri P dobila tista navodila Kako ravnati...in da je bil zraven se en meter, sem se spomnla, da sem jst tud to dobila. Ce zelis ti skopiram in posljem al pa ti dam na kavici?

teta beta - jst mu dam v roke kaj druzga - zlico, igracko al pa flasko in se pol s tistim zabava, jst pa vmes manevriram in mu v usta dajem hrano. Ko se navelica, pa itak spusti vse iz rok in mi iz rok spul zlico in jo pol mal po ustih vala, mal  maha okrog z njo in mece hrano vsepovsod, dokler mu je ne izpulim nazaj. Ful je mocen, zlice se tok oprime, da si jo komi nazaj priborim.
Da bi se obrnu za kaksno stvarjo, ce ga vprasam, se nisem opazla. Pogleda kje je oci, obcasno se obrne na svoje ime, ko ga poklices in ful skoz za mano gleda ko kam grem. Zdej je zacel tud jokat, ce kam zginem in sem misnla, da bo uceri ful problem, ko sem ga k mojim peljala cuvat. Pa na sreco ni bil oz. je lih neki gledu in sem se jst na hitr zmuznla ven.
Evan je mel prejsnji teden tud ene pikice po ritki (lahko da tud od hrane) in sem ga kr s Canestenom mazala in je blo v 3 dneh boljs.

Zalolina mi gremo med prvomajskimi verjetno v Savudrijo. Mi je tam ful vsec, ker je taka velka bajta in velik vrt in se velika pokrita terasa. Da bova lahko z Evanom zunaj tud v primeru dezja (upam, da ga ne bo). Drugac pa vsak let hodmo med prvomajskimi tja, sem se ze ful navadla, z lubijem hodva pol se rolat od Katorja do Umaga (o, letos bomo pa se Evana v vozicku porival, al ga bom pa mojim dala, da ga sprehodtauser posted image user posted image ). Vsec mi je ker mam dost se za sprehajat tam in ni se nekega groznega navala takrat. Poleti na morje gremo pa v Lucijo oz. jst bom sla ze prej, samo da se ta vreme popravi.

KMA
moj tud neki strajka pri zelenjavi. Trenutno obozuje skutice in pol mu probam dat eno zlicko zelenjave in eno zlicko skutice al pa sadja. Dokler gre. Pol ga pa nahranim s tistim, kar mu pase. Shujsala pa se nisem tolk kot si zelim, ampak pocasi pa gre.

Tazana
midva uporabljava kondome, tud prej sva jih. Jst sem ene 10 let nazaj zacela jest tabletke, pa sem po enih 3 letih nehala, ker je blo brezveze. Sva mogla tko al pa tko kondom uporabljat, ker ce mi je not spustu, sem jst se 1/2 ure lezala skrcena v eno kepo in jokala, ker me je tolk bolel in  peklo (verjetno alergija na spermo user posted image ). Dvojna kontracepcija se pa men ni zdela smiselna, sploh, ker je bla ena hormonska. Mi je pa sestra prinesla eno vreco kondomov (ne vem, mogoce si ne zeli vec nobenga necaka/injeuser posted image ) in sva preskrbljena za ene 10 let user posted image user posted image user posted image (sploh po trenutni kolicini sexauser posted image user posted image ).
Prijavo za v vrtec sem oddala ze enkrat sred februarja, ampak nisem dobila se nobenga odgovora. Pa itak mi je P uceraj se enkrat ponovila, da tamal pa nikakor ni za v vrtec.

Kati mi ze pasemo kravice in se kotalimo iz trebuha na hrbet in obratno, plazmo se v rikverc, dvigujemo na rokici in zadrzimo tezo samo na eni, pa vrtimo se kot ur in kazaelc. Vsake tok casa se mu rata se dvignt na kolena (sekunda ali dve), to je pa tud vse. Nogic ne daje v usta (po tistem enem poskusu je nehal),  se samo prime za prstke in jih pol ves ocaran gleda in miga z njimi. Ce mu jst "porinem" nogico do ust, se zacne pa ful smejat.

2ursae mi smo tud mel te izpuscaje oz. lisaje suhe koze, zato so nam delali alergoloski test. Jst mislim, da jih je po telesu itak dobil zarad antibiotikov, po nogicah jih je mel pa ze prej. Sem pa kupila od aventa kremo (mislim, da je magic cream) in sem ga z njo mazala po teh lisajih in so v enmu tednu zginili. Sem bla res presenecena nad ucinkovitostjo (no mogoce so sli pa tud antibiotiki iz sistema, pa so zato zginli).
Gostega obroka dobi pa priblizno 200 ml (na uc). Nimam pa pojma kolk bi mogu pojest na obrok, jst vcasih razmisljam, da je se 200 ml premalo?

Evo se moja vprasanja - ne vem, ce smo se ze pogovarjale o tem, se mi pa ne da it zdej 50 strani nazaj brat: Kako klicete vase otrocke? Kako jih klicete s pomanjsevalnico in s kaksnimi ljubkovalnimi imeni? Evana klicemo Evi (tko ga je poimenovala sestricna, ker se ni znala rect Evan in nam je zdej to kr ostalo), drugac ga pa jst klicem se lubcek, srcek, junak, zabica oz. zdaj ko je zrastel je ratal zaboncek.
A ste ze vse dobile M? A ze vse normalno (mislim brez tezav, ki smo jih vse imele na zacetku) sexate?
A pojete za otrokom "ostanke" hrane (npr sadne kasice)? Jst jih ne. Sem pa glede tega ful cudna - tud ko kuham, nikol ne probavam hrane vmes.

Sej sem mela se ene 100 vprasanj, pa sem pozabila.

Evanova trenutno najvecja zabave je, da se z puzzel odplazi do parketa, vzame v roko zlico al pa eno trdo ropotuljo in tolce po parketu. Se mu zdi blazno zabavno (men pa mal manj). Mogoce bo pa bobnar user posted image user posted image user posted image
Pa se to, kako moj sin obozuje mojo gurmansko kuhinjo - sem mu uceraj skuhala bucke in mal krompircka, zmiksala, dodala se zlico kisle smetane za boljsi okus in je vse skupi ven plunu in ni hotu jest. Da ne govorim, da so se mi bucke in krompir prvic se zazgale in sem mu mogla pol se enkrat vse skupi kuhat.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
6.4.2006 10:08:31   
tažana
prejle pogledam skozi okno in ne morem verjeti svojim očem SNEG!!!!user posted image
očitno se bova šle poj kar sankatuser posted image user posted image user posted image

danes ponoč se je gospodična spet dvakrat zbudila!! ne morem verjet končno pridemo mal na ritem a ona spet ob 1h sireno in ne drucga kot pa jestuser posted image

2ursae:
jest samo zvečer odmerim vodo za kašico da prebližno gostoto kontroliram. drugač pa vem koliko ponavadi poje v skodelici in videm, če je kakšen dan manj.

jest pikic nisem mazala z ničemer pa so kljub temu še vedno prisotne. zdej mi je dala P kremo, ki ni zdravilna ampak samo pomirja srbenje in hladi.
kati*:
če je lepo vreme dam Katarino spat v posteljo okrog 12h in spi približno tri ure. prej pa pol ure odspi v vozičku, prav tako popolne cca. pol ure. če sva doma (recimo danes) ta ritem odpade. v postlo jo dam recimo že okrog desetih, in če še popolne ne gremo nikamor, jo dam pa še popolne v postlo samo to je že malo težje izvedljivo. spanec ni tako dolg pa težko zaspi, kljub temu, da je zelo zaspana.

neki sem hotla še vprašat pa sem pozabila. saj bo dones dovolj časa za pisanje pa potlej napišem, ko se spomnim.
čao, čao
prijetno kepanje in sankanjeuser posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
6.4.2006 10:45:26   
kati*
mi pa se obračamo!!! - danes zjutraj sva se igrala na postelji in se je obrnil s hrbta na trebuh user posted image user posted image user posted image . Sva kar trikrat ponovila, tako mi je odleglo. Na trebuhu pa sam čudno gledan naokrog in sploh ne ve, da bi lahko kaj naredil user posted image . Je pa tud včeraj dojel, da se lahko z ritanjem obrača ko ura - in to je zdaj zadnji hit.

gosta hrana mi smo malce prej začeli, zato imava zdaj že prvi gosti obrok brez dojenje (en dan imava sadni en dan pa zelenjavni). Poje pa zelo različno, a ugotovila sem (tudi nasveti so taki - http://www.ezdravje.com/si/dojencek/?v=zelenjava ). No jaz mu vedno pripravim 200g in če poje vse (kar ni vedno), potlej zdrži tud 4 urce do naslednjega obroka. V nasprotnem pa ga moram pol še malo podojit ali pa sva prej lačna.

Menstruacija jaz je še zmeraj nimam user posted image - sem mislila, da bo zdaj ko malo manj dojim (mislim - ni več dojenja na 3 ure), pa je še ni. Z intimnim življenjem pa je bilo že po 2m vse bp (pa sem bila fajn šivana - notranji in zunanji šivi).

lp, K

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
6.4.2006 11:51:53   
KiSsMyAsS
Zivjo zivjo!

Moj je ravnokar odjadral na siht, zunaj SNEZIuser posted image  kaj vse se bo se zgodilo ta mesec omg.

tery moj tamali ma tut bolj trdo blato - caj? Se pomislit nesmem na to, ker ga vec pljune kot pa popije, oz. zacne zvecit dudo in se za caj sploh ne zmeniuser posted image . Pol sm poskusla z vodo, pa je sicer mal spiu, ampak tut ne kej prevec obetavno. Po kakanju ko ga obrisem, mu se vedno ostane mal rdeca ritka. Ampak zato pa zdej vec mazem kot sm prej.

ninocka user posted image  lepe slikce. Mi nasga malega klicemo kr Lukec, Luki. Seveda sm jst cist nora na njega in ga klicem se pikec, bucka moja itd. Glede M - mam zdej redno, ker pridno papcam KT, prej jih pa nism in sm zato mela vedno neredno. Glede SeX-a pa - oba sva pravi sex masini user posted image , zato je pri nasi bajti ze od 6 tednov po porodu kr veselo. Me je najprej mal bolelo ker sem bila sivana, ampak pol je pa pocas blo okej, ko smo se ulaufaliuser posted image

Za tamalim tut pojem kar ostane, edino teh zelenjavnih ne, ker so user posted image  ze od nekdaj mi zelenjava ne disi.

Tko zdej pa grem spakirat, gremo za 3 dni k mami!

Caw Cawuser posted image

< Sporočilo je popravil KiSsMyAsS -- 6.4.2006 11:55:33 >

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
6.4.2006 12:04:51   
teta beta
kati*, naše dnevno spanje je bolj borno. Na sprehodih ne spi več ali pa zaspi proti koncu srehoda in š to malo, notri pa tudi bolj slabo. Povprečn recimo dvakrat - trikra po pol ure. Kura ne vem, če je dober mesec od tega, kar sem pisala, da jo samo oblečem in dam v voziček in že spi. Jok, brate, zdaj je lahko ne vem kako urujena, pa ni nič iz tega, mora ven špegat.

2ursae, jaz se dozdaj korenček kupila na eko tržnici na celjski tržnici, eko jabolka pa imajo v merkaorju. Kupila sem že tudi riževo kašico, ampak je še nismo uporabljali, t pa od Alnature, od katerih ful veliko kupujem tudi zase. Ampak eko banane pa res ne vem, kje bi dobila, bojo morale navadne veljat.

Pia67, borovnice bosta lahk z Nino nabirali. Meni je paronažna rekla, da so fajn. A ima katera drugačne informacije?

Ninočka, a to je resno vprašanje? A bi t rada, da v enem dnevu dohitimo avgustovke user posted image ? No, jaz Dašo kličem svega in svašta. Daši, Dašika, lubica, lubika, lubi,miška, miši, piši, muci, mucika, srček, sonček, pikica, cuker, bučka, nosek, ritka, nogica, žabica, lepotička, babika, princeska, lumpi, falot, razbojnik...  in še in še, odvisno od priložnosti in okoliščin (moja pokakana plenička, moj mrzel nosek, moja mala zaspanka.... it.) Grem raje naprej k vprašanjem.
Menstruacije še nimam, seksamo pa tako kot prej, z izjemo slabše kondicije in/ali utrujenosti. Še vedno pa uporabljam gel. Včasih ga ne bi bilo treba, največkrat pa.
Tist kar smo dozdaj jedli, sem jaz pojedla do konca. Pa tudi med kuhanjem poskušam jed, da jo lahko še popravim.
Naša pa ful rada po mizi tolče in vleče prt z  mize.

Tažana, 3 ure, to ti je luksuz! Tako lahko človek marsikaj naredi. Pa še otrok se fajn spočije in je pol boljše volje. No, eni pač rabijo manj, naša je že zgleda taka.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
6.4.2006 13:32:52   
birbalari
Evo še eno pogrešano! Saj vas kar redno berem, samo jaz nisem od pisanja. Preberem do konca, pol pa že ne vem kdo je kaj spraševal... pa si rečem, da si bom drugič napisala.... se bom popravila, ker bi rada z vami sodelovala.
Danes je tudi tu na obali grdo vreme, tako, da sva z Jernejem noter, kar pomeni veliko nošenja in pogovarjanja in zelo malo spanja...  Drugače je z Jernejem vse ok, fant je velik 70cm in težak 8300g. Se še vedno dojiva, vendar že kar pridno uvajava gosto hrano, kar pa ne pomeni, da nadomesti cel obrok. Še vedno je joška zakon! Ne vem če se spomnete, ampak mi smo se nosili v kangerujčku, zdaj je končno malo boljše tudi v vozičku. Sicer morajo bit relacije kratke in pestre, to pomeni, da promenada ob morju odpade, zakon je pa cesta, kjer je ful avtov. Ful je bister, čez dan če ga ne uspavam ni šans, da bo zaspal, ker bi lahko preveč zamudil. Ne bo zaspal v vozičku, bo tulil do onemoglosti.... Je ful dobrovoljček, vsakemu se smeje in steguje rokice.
Evo, se hotela vam še ful stvari povedati, zdaj ko pa sem začela pisati, se ne spomnem več. Jaz sem ful klepetulja, tako da imate srečo, da nisem od pisanja.... Zdaj bom pisala vprašanja, pa boste tako brale tudi moje mnenje. Lep pozdrav!

Helena

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
6.4.2006 15:07:20   
ninocka
Sem se spomnla kaj sem vas hotla se uprasat, sem sla k racunalniku, da napisem vprasanja in ugotovim, da sem zgubila uhan - in pozabim eno vprasanje.
Grem do dnevne pogledat, ce mi je padu kje na poti, ga ni, se vrnem za racunalnik, da napisem se tist kar se spomnem, mi zacne zvonit telefon - pozabim drugo vprasanje.
Koncam poogovor, zacnem tipkat, dobim SMS in pozabim ze tretje vprasanje. user posted image user posted image user posted image

Tko da zdej se spomnem samo:
1. A ste ze vse dobile bone iz Baby centra? Jst ga namrec nisem user posted image
2. A mate se vse vase zverce vspalnici ponoci al ste jih ze selile? Razen zate vem Tery, da si Nika ze dala v njegovo sobo (ce se ne motim). Jst bi Evana mogla ze dat v njegovo, pa se kr ne morem loct od njega...

Ostalo sem pa zaradi zgoraj omenjenih motenj pozabila user posted image user posted image

(odgovor članu birbalari)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
6.4.2006 21:59:00   
Pia67
Zivjo!

Danes se mi ne dela ravno, pa mal bluzim po RR-ju in čakam obisk. user posted image

Ninocka, bona BC nisem dobila, sem zadnjič brala, da so ga nekatere dobile, pa nisem vedela na kakšen način. Dobila sem edino nekaj bonov iz DM-ja, ker sem Nino prijavila. Itak pa vse boen dostavim svakinji, ker nisem ravno tip za pohajkovanje po štacunah. Revčka je na bolniški, pa šele v 13. tednu. Zaradi slabe izkušnje z nečakom, jo najin ginekolog raje pazi in je zelo strikten. Moja Nina-zverina je že slabe 3 mesece sama v sobi, ki bo nekoč dnevna soba, jaz pa sem se odselila v mojo delovno sobo, ki je hkrati spalnica. Trenutna Ninina soba je najbolj sončna in ima izhod na teraso. aktualna bo najmanj 2 leti, medtem pa se bodo gosti pedenali v kuhinji ali pa na terasi. Tako, da imava druga pred drugo mir user posted image
user posted image Pomanjševalnice: Špleki, Piškotka, Nina-zverina, Ninči, Niča, MesNina, Miss Nina.
user posted image Kašic za Nino ne papam, ker sem zelo striktna glede svoje prehrane. Beri: kalorije se seštevajo, jaz pa sem nekje na pol poti.
user posted image Sex? Bilo bi lepo, če ga bi bilo več. Preštudirala sem knjigo Popolna ljubimka in nekatere zadeve dobro delujejo. No, priložnost dela tatu in ukradeni trenutki so še slajši user posted image Zaščita so kondomi, ker so moški nepredvidljivi in jim ne gre zaupat glede na to kam vse vtikajo svoje palčke user posted image
user posted image Menzes sem dosedaj imela 2x. Nič posebnega, nobene razlike.

Fajn, da je z Evanom veliko bolje user posted image

Teta beta, borovnic ni v moji hosti, tipično južnaška je, še gobe so take, mal bolj puhle. O kaki trdoti z Jelovice lahko samo sanjam, da o gobjih loviščih sveta nad 100 m.n.v. niti ne omenjam. Kje je že to ? user posted image

Doroteja23, moja svakinja je nečaka odpeljala na genetske teste, pokazali niso ničesar, saj je v njegovem primeru šlo za fizično napako, ker je imal brata dvojčka, ki je v 12. tednu odmrl, ker ni imel srca. Zato so ostale nenavadne povezave s srčkom in obtokom nečaka. Svakinja je najprej mislila na AC, pa so ji poseg odsvetovali zaradi rizika, pa še samoplačniški bi bil (160 jurjev). Utemeljili so, da za srčne napake ni krivec genetika. Saj ti bodo vse tazložili, baje so zelo prijazni.

No, in končno sem dobila obisk user posted image , šibam,

Damjana

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
7.4.2006 8:36:02   
kati*
ninočka - mi smo dobili bon po pošti in ga tudi že vnovčili user posted image

pomanjševalnice : žirafica (ker je tako velik) in žabica (kadar brca s svojimi nogami)

Sem dala Luko v stajico in na moje presenečenje zelo uživa. Notri leži, se zvija, obrača in igra s svojimi nogami ter igračkami. Mi zdrži tud 1/2 urce čist zadovoljen notri user posted image . Kako pa je pri vas. Kako se najbolje zaposlijo sami s sabo?

Imava pa danes plavanje na DIFu. Upam, da bo bolje kot zadnjič, saj smo šli prvi ven iz bazena, ker je naš Luka začel takooo user posted image . Je pokazal da ima najbolj razvita pljuča user posted image . A hodi še kdo od vas na plavanje?

.

lp, K

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
7.4.2006 9:01:31   
2ursae
opažam, da imam vedno manj in manj cajta za RR user posted image . Pri nas je vse belo user posted image , sploh ne vem, kako naj malega oblečem za na sprehod user posted image .
Danes je eno kockico že pobral s pincetnim prijemom user posted image

Ninočka, Evan je ful kjut na slikcah ... un kavbojc se mi sploh dopade. Pa v bolnici je bil tak revčkan. Kako sploh dobiš čb slike?
Mojga malega kličem kar Anže - mi nobena pomanjševalnica ni všeč (Anži, Anžetek user posted image  - no, edin "Anžetek gre na kofetek" imam v eni pesmici, ki sem jo sestavila), pol mam pa čmru, mali, baby, miška, pa ka mi pade na pamet.
M še nimam user posted image , sex je pa bolj v krizi, ker imam tam doli neko vnetje user posted image  in se zdaj zdravim s takimi globulami, ki si jih zvečer not vstaviš. Me je med odnosi ful bolelo, pol mi je pa še kri tekla. Ma res bedno, kot da bi bila spet devica user posted image .
Ostankov hrane pa ne pojem. Sem mu pa včeraj prvič naredila Hippov mlečni gres, ki je bil fuuuuul dober in sem, priznam, parkrat obliznila njegovo žlico. Valjda je vse pojedel, tako, da ni zame nič ostalo.
Ufff, bon od BC sem dobila že kakšen mesec nazaj ... mogoče pa nisi dovolj zapravljala?
Moja žverca spi še pri nama v spalnici. Moj že nekaj navija, da bi ga preselila v sosednji prostor, sam se še nočem ločit od njega, se mi zdi, kot da bo šel na drugi konec sveta user posted image . Saj vem, da bo potem vedno težje, ker bo že večji in se bo zavedal, da je dalj od staršev, sam itak jaz vstajam ponoči, tako da bom zaenkrat še vztrajala, da je pri nama.

Pia, kakšni obiski pa k tebi hodijo ob desetih zvečer user posted image ?

Teta beta - borovice in maline so user posted image . Komaj čakam, bom pa počakala na sezono. Jih pa tudi v naši hosti ni, jih bo treba kar kupit.

Kati, moj se kar zna zaposlit sam s seboj, mu dam kakšno igračko, pa gre. Pa pustim ga v dnevni na blazini, okoli njega natresem igrače, pol se pa on obrača in brska med njimi. No, še raje pa ima, če dam v njegovo bližino kar košaro z igračami, pa on po njej šari.
Na plavanje pa ne hodimo.
Z Infantom imam ok izkušnje je pa res, da sem se jaz javila za privat uro o handlingu, tako da se je njihova terapevtka posvetila le meni. Kako je pa v skupini, pa ne vem.
Dnevno spanje ful variira - včasih mi zaspi v 5 minutah, včasih ga pa pol ure devljem v posteljico, ker se mi takoj zbudi, čim ga položim notri. Ne vem, kaj mu je. Sem pa včeraj sprobala, kako se obnese, če ga dam zaspanega v posteljico. Katastrofa. Da bi zaspal - ni šans. Najprej se je stepel s kovtrčkom, pol se mu je pa nožica zataknila med štangice in sem priletela gor, ker se je začel pritoževat. Efekt je bil edino ta, da se je popolnoma zbudil user posted image .

Tery, kako ja kaj s tvojo NFTh?

mejte se

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
7.4.2006 9:41:06   
ameli
Pri nas je danes en lep sončen dan in komaj čakam, da se mali zbudi, da jo mahneva ven.
Sem pa tako besna na taščo, da se res moram malo preluftati!! Ta teden sta zopet pri njej (oz. pri meni) nečaka. Včeraj sem slišala, kako je starejšega ful nagovarjala "idi k teti Vesni", ker mora ona v trgovino in mali ni hotel priti. Mi je bilo ful čudno, ker ponavadi takoj, ko pride s šole prileti k meni. Ga je kar lep čas nagovarjala naj gre k meni in potem sem le šla pogledat, kaj se dogaja. In potem šok: nečak je bruhal in se zelo slabo počutil. In ta koza, ga je takega pošiljala k meni!!!??? Ful sem jezna......
2ursae a je pri vas belo od snega? Gostega obroka ne merim, naredim od oka. Se mi tudi zdi, da nima smisla, ker itak ne poje vedno isto.
Kati* Mark se niti za 1 munuto ne igra sam, mu moram biti vedno na očeh user posted image  in seveda še zraven govoriti, peti,.... Midva sva začela s plavalnim tečajem v torek. Je bila pa zelo priden.
Ninočka Mark spi v svoji sobi že od prvega dne, ko smo ga prinesli iz bolnišnice. Bona iz BC pa tudi jaz nisem dobila, imam na sumu, da sem premalo kupila. Kličem ga največkrat mikimaki, lubica, sonči, polhek,....Sem pa jezna, ko ga ati kliče Pepček! Menstruacije še nimam. Sumim, da je razlog Mirena. Sex je Ok, edino, kar je ovira je utrujenost. Pojem pa čisto vse ostanke od markove hraneuser posted image  (olupke, kašice, spijem čaj, sok.... ni čudno, da ne pridem pod magičnih 60!!!)

Meni se zdi, da s hranjenjem slabo napredujema. Vasih poje vse lepo, v miru. Drugič pa tako zraven vzganja, da je groza. Najhuje je, ko začne jokat. Takrat ga nikakor več ne morem pomiriti in mu moram narediti flaško (jaz pa zopet navalim na ostanke). A vaši vedno z veseljem pojejo gost obrok?
Koliko gostih obrokov že imate? Mi smo še vednos amo na enem.
Kako je pri vas s previjanjem? Pri nas  je postalo Misija nemogoče. Mark se nonstop kotali in ga sploh več ne morem obvaladati. Tako včasih traja tudi 15 minut, da mu oblečem pleničko. Saj je zanimiv in smešenuser posted image , ampak, ko mi pa z namazano ritko (rumeni bebival) skače po igračah, pleničkah, steni,.... mi pa včasih več ni smešno.
Kako pa kaj dude? Pri nas ja duda trenutno najbolj zanimiva igrača. Vlači jo iz ust, jo mota, liže.... Tako, da ga včasih že kličem dudek. Jo pa ima v ustih bistveno več, kot pred npr. mesecem. Me že malo skrbi, da se ne bi preveč navadiluser posted image . Nimam pa srca, da bi mu jo vzela.

KMA ti si pisala, da Lukec na mara zelenjave. Če mu  daješ fruteka, oz tisto pripravljeno se ne čudim, da je ne mara. V torek po plavanju sem mu tudi jaz prvič ponudila takšno zelenjavo (riž+brokoli) in moram rečt, da je ogabna. Ni primerjave z doma pripravljenimi jedmi.

Sem pa odkrila nedaleč od nas (cca 20 km) pravega eko kmeta. Tako bomo od slej nabvljali pri njem.
Teta beta jaz sem našla bio banane (avstrijski Hofer).

Tako, sedaj pa že malo na učenje, ker imam danes izpit iz logistike in mislim, da danes ni dan za zmageuser posted image user posted image ! Sem se res malo učilauser posted image , sedaj pa mi je žal (rizik varira v obratnem razmerju z znanjemuser posted image user posted image )

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.