|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
9.3.2006 7:47:11   
puncica
Dobro jutro punce!
Evo me spet na delovnem mestu, večraj smo naredili več kot 300 km, tako da sem se kar navozila, pa še ta možev avto, ko ima ful trde amortizerje, me je čist premetal, kaj šele malčka v trebuhu, me je pod rebra tiščal ko za stavo, ima pa res ful bol agresivne gibe kot jih je imela naša punčica user posted image Verjetno bo res fant, tako kot moj pravi. Se preteguje v trebuhu, kot bi imela ne vem kolk placa user posted image
Pa še potem mi je začel trebuh kr otrdevat, pa bolet pa to, tako da tako dolga vožnja ni bila nič kaj fajn, pa še v cvetličarni sem čakala, pa me je še dol tiščal, tako da ko sem prišla domov, sem sam ležala 2 uri, potem je bilo pa vse ok.

Smo pa uredili, moj dragi po letu in pol končno prevzel diplomo user posted image , jaz pa na CSD dobila spet goro obrazcev, pa spet mi mariskaj ni jasno, moram mal povprašat pa preračunat porodniško, kolk se mi kej splača da dam noter letošnjo marčevsko plačo in vržem ven februarsko lansko, sam kaj ko potem moram spet v Lj hodit, mah neki bomo že skombiniral. Za paket se nisva odločila, ker itak imava stvari od punčice, tako da sva rekla da bi imela denar nakazan, pa bova iz tega kupila jajčko/avtosedež za novorojenčka. Pa še kej bo ostalo.

Kako se boste pa ve odločile.

lenika: dej nehi no ko mi bo nerodno, mah sej veš kako je, če se jaz že kej spravim delat hočem da je urnk narejeno, drugače itak vržem v smeti pa sploh slikam ne user posted image tako da so noter sam tisti izdelki, ki so meni všeč, zdej pa itak ni časa, pa punčica je premajhna, sva pa za novo leto, ful lepe voščilnice naredile skupaj, ona snežinke s prstki, pa smrekico, pa darilčka, skratka ful fajn je prišlo, ona pa skoz govorila da bo delala pik pik pik, ker dela pikice user posted image Pol je hotla pa vsak dan pacat s temi prstnimi barvami user posted image pa je to taka umazanija, sem ji kr rokave gor vihala, pa se za glavo držala kako bo šla barva dol z oblek, pa se je čist fajn opralo. Zdej čakam da bo mal starejša da bova lahko skupaj kaj delale, mogoče že za veliko noč, ker če se sama kej lotim, potem bi ona tud magala (pomagala) potem pa itak nič ne moreš naredit.

vita_kp: Dobrodošla med nami, a te dam na seznamček nosečk, no če že nisi gor user posted image

Linča: Ja sej ti povem da men tud ljudje govorijo da se mi od zadi sploh ne vidi da sem noseča, pol pa ta trebuh, res ni ne vem kako velik ampak moj mi vsak dan reče joj kok imaš že velik trebuh se mi zdi vsak dan kak cm večji, jaz pa njemu naj se nehaj hecat, ker to ni nič kaj fajn, ko ti vso kožo tam razteguje, pa vse tišči, pa se mi sam smeji, pa poboža bušija pa reče, sej bo kmal spet tak kot je bil user posted image

MiaSophia: A vidva pa kar barvata ja fajn to, pa gre, no verjetno bol tvoj dragi, ti pa mal komando vlečeš kaj user posted image A boš dala kakšne slikce v album? Mi imamo vse v takih bol rahlih barvah, pa men ni všeč, jaz bi kaj bol intenzivnega, da se bol barva vidi, mah sej bo ko bomo imel svojo bajto, zdej v najemniškem stanovanu res ne bomo ne vem kaj delal.

Barbs: A vas je pa kar zasulo, pa še računalnik šel v franže ja groza no. No glavno da ste zdaj uredili in da se lahko spet pridružiš.

sonca: Nič skrbet, sej če bi bilo kaj narobe bi te naročili prej, verjetno je pa vse ok, jaz imam pregled v sredo in komaj čakam, bomo mal podrezal, če lahko naredil UZ v 32 tednu. Bomo pa vidl kako bo mene naročila verjetno pa tud na 4 tedne, mah sej ne vem več, se ne spomnem kako je bilo prvič. Canesten boš pa že spravila noter, sej ni nobena znanost, pa upam da izcedek pozdraviš, ker pri men čisto nič ne pomaga, je g. izčrpala svoje znanje in tablete, ker mi res nič ne pomaga, izcedek je še vedno tam in bo verjetno do poroda. user posted image To z ušesi pa ne bi vedla, men se sam zdej dogaja to da ko včasih kej govorim, da se mi ful vakum naredi, potem pa moram zrak noter povlečt, da se mi bobnič sprosti, pa me to ful mot.

Mari71: Po moje tud ni panike če 1 teden zaostaja, sej ne more bit vse po tabelcah no. Držim pesti da bo vse ok nasledn tedn.

Shesa: ti povem, da mene pa kosti bolijo, ko se ustanem iz stola al pa iz postle, potem pa hodim enih 5 min kot da bi imela polne hlače, potem pa se unese in ni več krize. po moje je to normalno, nam pač bušiji dol pritiskajo in potem vse kosti neki bolijo. sej bo boljš po poroduuser posted image

aurorra: Hvala za čestitke, pa tebi tud čestitke, sem dobila od dragega eno lepo rožico, no sva jo skupaj kupila, ker sva bila večraj cel dan skupaj, pa lubčka, pa seveda rad me ima user posted image

Nataša31:  ja groza no, a še kr zaprta, kaj pa kokakola pa bobi palčke al kaj vem kaj, a piješ dosti? Mah sej ne vem kaj bi ti svetovala. No diplomo pa držim pesti da bo končana v 14 dneh.

UAU bušije pa imaste bušije user posted image user posted image user posted image user posted image Pa še moje mere v 31 tednu: 92 cm (velikost 163 cm) tako da sem pridobila enih 12 cm, . Slikc pa nimam bomo tud mi kej uredil, če bom mojga pripravla do slikanja user posted image Je pa res da zdaj v drugi nosečnosti imam tak trebuh že zdaj v 31 tednu, kot sem ga imela pri punčici ko sem šla rodit.

Uživajteuser posted image user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 926
9.3.2006 9:35:09   
lenika
Dobro jutro.
Kako ste kaj spale? Jaz sem šla danes samo dvakrat na wc in enkrat pit donat zaradi zgage. user posted image  user posted image

Včeraj sem bila v službi in sem mislila, da bom uredila vse s papirji, pa ravno včeraj tajnice ni bilo v službi, tako, da moram iti jutri še enkrat, pa saj sem tako ali tako mislila, ker sem otročkom kupila ena taka majhna darilca, pa jih mislim obiskat, da se od njih dostojno poslovim.

Sedaj, ko sem doma sem večino v trenirki in danes sem opazila, da mi je samo še ena prav, tako, da moram danes v trgovino in bom kupila kakšen poceni spodnji del trenirke (takšen raztegljiv), sem pa se včeraj na poti iz službe ustavila še v DM in kupila rezervno kozmetiko, da jo bom imela za pripravo torbe za v porodnišnico (user posted image  me že en mesec sprašuje kdaj si mislim zrihtat torbo za v porodnišnico, jaz pa še nimam namenena rodit, zato kar odlašam. Se mi zdi, da če bi bilo že vse pripravljeno, da potem bi bilo treba že kar rodit. user posted image ) A ima že katera pripravljeno torbo ali se vam to zdi 2 meseca prej popoln nesmisel?

Punčica user posted image  spet si bila pridna in si se spomnila na vsako aktivno majčico in ji namenila nekaj besed. user posted image

Drugače pa imam v ponedeljek, ko bom noseča že polnih 32 tednov še zadnji sicer samoplačniški UZ, potem čez 4 tedne pa bo že kar CTG. Ja izgleda, da bo šlo res počasi že zares.

Lepo se imejte, uživajte  user posted image in oglasite se kaj.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 927
9.3.2006 9:38:21   
Barbs
Ojla....

Aurora... a si prepričana , da si zmagovalka???user posted image user posted image  Ja, itak, da sem se šla še jaz zmerit, ker ste se vse... Si nisem predstavljala, kaj pomeni moj trebuh v cm in sem bila prepričana, da bo še dosti huje... jaz sem si namerila celih 110 cmuser posted image ...na mojih 172 cm velikosti ( sicer si ne znam predstavljat, kaj konkretno ima velikost zdaj z obsegom nosečniškega trebuhauser posted image  ) ... ampak moram pripisati dve olajševalni okoliščini ( moj G je pogruntal, da imam zato velik trebuh) -
1. moj user posted image  še vedno prečno leži in imam čist razmetan trebuh
2. posteljico imam spredaj
user posted image
To menda poveča trebuh - no ja, z nečim se moram tolažit.
Poleg tega sem vsa flekasta,danes že malo manj sicer - včeraj sem v navalu nekega padlega cukra pojedla štiri filane čokoladne bombone, odprte v škatli že kak mesec po moje in čez pol ure sem gorela v obraz, pa kožo mi je skup vleklo - alergija, je določil moj dragi. Pa nikoli mi po nobeni hrani še nič ni bilo!!!user posted image

Maya - preden nadiraš CSD - sem se jaz kar prek moje ljube "tajnice" , ki je "službeno" telefonirala na ministrstvo za družino, pozanimala o tem očetovskem zapisniku. Ne morem verjet. Zakon je začel veljati s 1.1. 2006 ( da se lahko podpiše pred porodom na CSDju in na matičnem) potem pa so iz kabineta ministra dali ODLOK, ki pa velja menda kake dva tedna ( datiran 1.2. 2006),vsi pa še vejo ne zanjga.... da se to lahko napiše le na CSDju, ne več na matičnem. Tako je Romana resnično lahko imela ta zapisnik, saj sta ga šla delat že konec januarja v Kopru; ti pa ga res ne moreš več. Pa še to - eni centri za soc. delo ne prakticirajo tega pred porodom ( vendar bi po zakonu morali) , matični pa res ne smejo več. Se pa moraš na CSD URADNO naročiti k svetovalki za družinske odnose, ti da uro, prideta vidva in potem napišejo celo rečuser posted image ...zmešnjava... Lahko pa seveda urediš po rojstvuuser posted image ... gresta tja in podpiše, da je oče ( le rojstni list bo potem mali dobil kasneje,,) . Tolk o naši državi.user posted image

Danes me poleg flekov motijo še hudo boleče mednične kosti - prej sem hotela malo bolj kavbojsko sedet za računalnikom in eno nogo zavihteti na kavč, pa me je kaj hitro postavilo na realna tla.user posted image
Računalnik upam, da bo zdaj delal...user posted image
TiaS - hvala za sms, šele včeraj zvečer sem se prigrebla do mobijauser posted image user posted image

Tako, se grem v špegu gledatuser posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 9.3.2006 9:42:21 >

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 928
   [Brisano sporočilo]
9.3.2006 9:50:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 929
9.3.2006 10:00:18   
Barbs
Ajauser posted image  ,aurora... sem v napačno smer razmišljala - če nisi noseč in si velik 170 ni nujno, da imaš zato večji obseg trebuha kot tisti pri 150, pa sta obalahko prav fejstuser posted image user posted image  Zato sem tuhtala, kwa hudirja bi morale ta velike imet zdaj večji trebuh - kar se pa tiče izgleda, imaš pa prav... pri manjših deklcah je res potem trebuh bolj izrazit - ampak, saj so lepe...take žogiceuser posted image user posted image user posted image user posted image  Ma, vse smo lepeuser posted image

Razen mene danesuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 930
9.3.2006 10:34:29   
maya2
Barbs: hvala za pomoč, očitno bova res rajši kar počakala bo še najmanj problemov... čeprav mi je zoprna misel, da bo moja/naša prva pot iz bolnice na CSDuser posted image user posted image  Da o tej naši ljubi državi sploh rajši ne začnemo...

Že cel dopoldan pogledujem skozi okno in upam, da tistega napovedanega snega le ne bo!!!user posted image
Tudi jaz še odlašam s papirji, saj se baje le ne mudi tako zelo, bom že uredila tja do konca meseca.

Lenika: jaz bom torbo pripravila kakšne tri tedne pred rokom, moram pa še malo premisliti kaj bi bilo pametno s sabo vzeti... (razen očitnih zadev)

LP

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 931
9.3.2006 10:59:56   
Mari71
Lenika, Puncica - hvala za spodbudo. Smo v zaostanku 10 dni in ne 1 teden (v prejšnje sporočilo sem navedla "kak" teden, ker še G ne more točno reči). Sem tudi sama optimistka in si rečem, samo pozitivno razmišljaj. Tudi če črvicek dvoma sem in tja naredi svoje.  A bo že,...bom poročala naslednji teden!
Drugač pa bi verjetno za zmagovalko buši tekmovanja razglasiti tisto, ki ima najvešji "prirast" in ne največji obseg bušija, a ne?!user posted image

Jaz sem včeraj končala prvi, obsežnejši del magistrske naloge (ki ima dva dela v razmerju cca. 90%-10%) in sem danes oz. do konca tedna "na počivanju". Potem se lotim še drugega kosa, da bi zadevo spravila pod streho pred PDPjem. Mislim, da nisem edina s študijskimi obveznostmi v času user posted image , tako da velja tokrat en prav poseben pozdrav tistim majčicam, ki se trudite s šolo (pa ne materinsko:) - no ja, tudi vam enuser posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 932
9.3.2006 11:22:00   
mojsoncek
Ziv!

Sem nekaj pozabila... Dobrodosla vita_kp!

Danasnja noc je pa meni dala vetra... nisem in nisem mogla najti pravega polozaja, ker so me vceraj popoldan zaceli ful kolki boleti user posted image . Mi je ratalo sele zjutraj zaspati, tako da sem spala v kosu samo od sedmih do devetih. Dans bom cel dan namenila pocivanju, da bom popoldan zdrzala na materinski.

Imam pa eno dobro novicko... sva z mozekom vceraj dobila gradbeno dovoljenje user posted image . Sva res vesela, da projekt hisa poteka po planih!

Nekaj dni smo pogresali Barbs, ki se je uspesno vrnila. Sedaj se pa MarijaPo ze nekaj dni ni nic javila. Upam, da je vse OK in da se ni kaj od svojega user posted image  nalezla!!!

Izpolnjevanje obrazcev za CSD pa tudi meni v teh dneh nic kaj ne lezi. Kar odlasam in odlasam.

Ja nic sedeti ne morm vec, tako da grem spet malo vodoravno...

bejbike, lep dan vam zelim...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 933
9.3.2006 11:36:38   
mojsoncek
Mari71 no v tem casu, ko sem pisala prejsnji post, si tudi ti poslala svojega in sem ga sele sedaj videla. Jaz ti moram kar cestitati, da si tako pridna za magistrsko. Tudi sama imam se dolg glede studija. Za specializacijo sem ze lani naredila vse izpite in mi je ostala samo se naloga. Sem pa cisto v dilemi, ker me zanimata dve stvari in ne vem za katero naj se odlocim user posted image ...  In tako seveda vse skupaj stoji user posted image .

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 934
9.3.2006 12:01:31   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek
In tako seveda vse skupaj stoji user posted image .

Vedno, kadar stoji, pa res ni za jokatuser posted image user posted image user posted image user posted image

Drugače pa - kaj naj rečem, da ne bo obrabljeno ... pred davnimi leti (user posted image )sem bila v  skoraj enakem položaju ( pri prvi hčerkici, ki je bla junijka) ....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
pa------danes sem tu, vse se je nekak izšlo, pošlo, sešlo, našlouser posted image

Vse bo, babe, vse, točno tako, kot mora bit!user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 9.3.2006 12:02:30 >

Neposredna povezava do sporočila: 935
9.3.2006 12:10:38   
MarijaPo
Evo, po nekajdnevnem premoru se javljam - hvala mojsoncek za skrb. :) Ful je lustno, ce si kje pogresan, ker se potem pocutis zazelenega. user posted image

No, k sreci se nisem nic nalezla od mojega lepega Igorja - ki je shujsal 5 kg od te driske. Groza, res je bilo hudo.

Danes sva sla na materinsko solo - ali je bila katera tam - ob 9h zjutraj? V glavnem, nama se je zdelo precej zanic: una baba - medicinska sestra, ki je vodila zadevo, je 3/4 casa govorila o tem katere natikace si bo kupila in kok mozoljev ima njen sin in kok plomb in da ne mara cokolade, medtem ko hcerka pa ima rada cokolado,... Skratka, bilo je uporabnih 20 minut, ostalo pa smo poslusali bedarije. Mene je ful bolel hrbet in me je imelo, da bi kar sla domov, pa se Igor bo danes do vecera v sluzbi, da je lahko poslusal kako ta medicinska sestra hodi v Basko na morje.
user posted image

Kako pa ste ve? Vidim, da si vse neki merite trebuhe, moj je ze kar 90 cm sirok - visoka sem 170 cm. Vceraj sem imela psihiatra in ginekologinjo in stehtala sem se - pridelala sem ze 6,8 kg od zacetka nosecnosti. Bravo Micka!!! user posted image  So bili vsi zelo zadovoljni z mano. Menda me neke beljakovine al bakterije al kaj napadajo in zdaj pijem brusnicni caj.

Upam, da se imate fino, kmalu bo pomlad in cesnjice in jagode in narcise in seveda nasi novi dojencki. user posted image

---------------------------------------------------------------------------------
PDP: 22.5.06

Neposredna povezava do sporočila: 936
9.3.2006 13:36:21   
Mari71
Bravo MarijaPo za nabrane kg! 
Midva sva včeraj šolo za starše prešpricala in bova nadoknadila jutri, tako da MarijaPo, ne vem, kako je izgledalo včeraj na predavanjih, v torek pa nama je bilo kar všeč in je bilo prav gotovo več koristnega kot ne (malo sicer razvlečeno z zgodbicami sestre, ki pa ni pretiravala, vsaj po moje ne). 
Mojsoncek - pa daj obe temi na glasovanje, bome me majčice izbraleuser posted image .
Mimogrede - meni je zadeva stala cele 4 leta - ko piše Barbs, za vse je enkrat cajtuser posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 937
9.3.2006 15:07:42   
vita_kp
Punce hvala za dobrodošlico. Puncica ti me pa kar vpisi na seznam, porod je predviden v Postojni, v kaksno barvo pa bo zavito najino darilce (roza al modro) pa bomo še vidli, se z dragim puščava presenetiti.
Drugač pa je z mano po vremenu, danes me kar dol vleče, še dobro da delam še do konc naslednjega tedna, pol pa dopust in porodniška.
Ko ste že vse pri bušijih, pa še moje mere: 99 cm  na začetnih 78 cm, pri višini 172 cm.
Majčice upam, da boste ta turoben dan izkoristile za crkljanje, ker za kaj drugega pa res ni uporaben.

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 938
9.3.2006 20:58:12   
F*S*M
Ojla, majčice. Sedaj pa se vam še malo jaz in moja lenoba oglašava. Mislim, da je name že začela delovat spomladanska utrujenost, ker se mi čisto nič ne da. Že to je veliko, da vas preberem. Ne vem, kje punčici toliko energije, da na vse zgodaj zjutraj že cele romane piše, svaka častuser posted image . Pa tudi druge vidim, da ste super razpoložene, lepo lepo.user posted image   Dobrodošla med nami vita_kp.user posted image . Trebuha, si pa še nisem izmirila, no si ga bom pa zdajle, samo da meter najdem, pa ziher je že čez 100 no da vidimo .....joj joj, mislim, da sem absolutni zmagovalec 114 cm, na 165cm višine in na moj 31t.user posted image user posted image user posted image jaz se bom kar zjokala. 

Ne, ne saj se hecam user posted image user posted image user posted image , sej nič ne morem, bomo pa po porodu kile dol spravljal. Kolk bom to si zdej v zadnjih 3 mescih ene zaloge pridelala, pa tako lepo mi je šlo prvih šest mesecev, vsak mesec tako rekoč po 1 kg gor, v zadnjem pa kar 3. No bom še zdele šla na vago za hec, da vidim, če sploh prov kaže, sam mal ....., če vaga ne laže sem mogla 2 kg shujšat, sam kaj ko ta vaga ni ista kakor pri g. bomo videli v torek kaj bo pokazala, zaenkrat kaže 85 kg domača, sam je ne uporabljam glih velik, danes sem prvič stopla na njo od kar sem noseča. user posted image  

Mislim, da sem vam dost zatežila in vam vsem želim lep večer in mirno noč.user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lana -- 9.3.2006 21:02:30 >

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu vita_kp)
Neposredna povezava do sporočila: 939
10.3.2006 8:51:53   
MarijaPo
Danes sem imela nadvse obskurne sanje - da se je rodila Eva in njen bratranec Erik (ki naj bi se rodil en teden pred njo) in da ni bilo nikjer placa za previt ju. Potem mi je pa se svak vzel Evo in sel z njo po nakupih, kar v papirnati vrecki jo je okrog prenasal in potem trdil, da se ima cist fajn.
Od vsega je bilo najbolj grozjivo dojenje - ker mi je Eva razlozila, da mi iz desne dojke ne tece najbols in da bo probala iz leve, ki jo je potem tok izcuzala, da se je za ene 3x zmanjsala in na koncu ful zabolela, ker je Eva kar malo tkiva pojedla. user posted image  Ali se mi je do konca zmesalo, da se mi take stvari sanjajo?

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 940
10.3.2006 8:58:07   
lenika
Dobro jutro majčice. A vse še spite?

No jaz grem danes spet v službo, papirje urejat in se še nekaj menit okoli predaje poslov.

Drugače sem pa danes kar dobro. Včeraj popoldne sem se pa že pošteno ustrašila, da se ni slučajno že kaj začelo. Ko sem pojedla kosilo, sem občutila, da me nekaj pritiska navzdol in to je trajalo kakšni 2 uri ne glede na to, da sem ležala. Občasno pa sem zraven še v nožnici občutila eno špiknje. Ne vem kaj bi to bilo? A je katera že doživela kaj podobnega? Sem mislila že iti na urgenco, vendar se bolečina ni stopnjevala, ampak je proti večeru pojenjala in do večera čisto ponehala. Ponoči sem še kar dobro spala in sedaj se tudi počutim v redu. Bom pa to omenila moji G v ponedeljek, ko imam pregled (samoplačniški UZ). Jaz se tolažim s tem, da smo sedaj že tako daleč, da nekaj pa že mora bolet. user posted image  je ves čas bolečin neutrudno brcal, kar pa je le še povečalo bolečino. No ja pa saj bo že, samo upam, da se res ne bo prehitro kaj začelo.

Lepo se imejte in oglasite se kaj.

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 941
10.3.2006 9:02:29   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

Danes sem imela nadvse obskurne sanje - da se je rodila Eva in njen bratranec Erik (ki naj bi se rodil en teden pred njo) in da ni bilo nikjer placa za previt ju. Potem mi je pa se svak vzel Evo in sel z njo po nakupih, kar v papirnati vrecki jo je okrog prenasal in potem trdil, da se ima cist fajn.
Od vsega je bilo najbolj grozjivo dojenje - ker mi je Eva razlozila, da mi iz desne dojke ne tece najbols in da bo probala iz leve, ki jo je potem tok izcuzala, da se je za ene 3x zmanjsala in na koncu ful zabolela, ker je Eva kar malo tkiva pojedla. user posted image  Ali se mi je do konca zmesalo, da se mi take stvari sanjajo?

Ja, ja to so pa že določene podzavestne skrbi okoli skrbi za otroka. Meni se je zadnjič sanjalo, da smo pripeljali Matica iz porodnišnice domov in smo šli zvečer spat. Nato sva se zbudila in jaz sem ugotovila, da sva spala 8 ur in v tem nobeden ni niti pogledal Matica. Full me je zagrabila panika in sem šla pogledat v posteljico (prejšnji dan sva jo postavila). Ja in nato sem se resnično zbudila in sem stala zraven posteljice. Sprva mi ni bilo najbolj jasno kaj počnem, nato pa sem se zavedla, da Matica še ni v posteljici, ker sem še vedno noseča in sem šla nazaj spat. user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 942
10.3.2006 9:07:13   
MarijaPo
Ja, prav to isto se mi je potem kasneje tud sanjalo - da smo jo pozabili nahranit in je bila lacna 8 ur, se dobro, da nimamo se zibke, tako da nisem imela kam jet preverjat. user posted image

Glede tistih bolecin - meni se tudi to dogaja, menda ce se bolecine zmanjsajo/zginejo ni razloga za skrb, tako da kar mirno.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 943
10.3.2006 9:09:30   
lenika
Saj jaz tudi mislim, dače bolečine izgnejo, da ni panike. Bi pa verjetno vseeno, če ne bi bila že v 32. tednu in bi bila recimo tam okoli 20. tedna zagnala celo paniko.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 944
10.3.2006 9:13:00   
TiaSara
Živjo (z)majčice!

Jaz pa še vedno nisem prišla do metra, da bi si zmerla trebuh. Je kar velik, sploh ker sem drugače bolj drobne postave. Se mi moj user posted image  čudi. Še bolj se pa čudiva oba, ko bereva, koliko mora naš user posted image  še zrast do konca - le kam bo šel?!user posted image Verjetno bom mogla kar s karjolo naokoli hodit, da bom v njej svoj trebuh prevažala user posted image  - ali bom pa na nos padala tako kot je moja sestrica, ki je podobne konstitucije, ko je bila noseča, pa je čist zgubila ravnotežje. 

MarijaPo user posted image user posted image user posted image  za kg, pa tudi zato, da si se uspešno izognila tistemu, kar je Igor fasal! Brusnični čaj pa le pridno pij, saj ni slab.

Barbs, sem kmalu ugotovila, zakaj nič ne odgovoriš user posted image  Si pa imela vikend! Tole z obrazom pa tudi ni fajn, upam, da je danes že boljše? Še dobro, da jaz nimam kake alergije na čokolado, ker bi bilo hudo. Jo jem čisto vsak dan, brez izjeme. Današnja porcija riževe že čaka tule na mizi, samo krepim svojo voljo in jo bom pojedla (če bom zdržala seveda) po kosilu.

Jaz sem pa včeraj popoldne imela ves čas neke krče, trebuh mi je otrdeval - sem kar dva magnesola spila. Sem bila prej na malo daljšem sprehodu, pa očitno ni bilo dobr. Bom v bodoče bolj previdna. Se mi pa tudi user posted image  nekaj prestavlja po trebuhu. Prej je ležal diagonalno, sedaj me pa nekje dol spodaj brca - kar malce neprijetno. Bomo videli čez 14 dni v kakšni pozi je (oziroma bo).

Bodite fajn, preživite en lep vikend (ne glede na vreme). Jaz imam v pon in tor dopust, tako da se mi zdi, kot da grem na mini počitnice user posted image user posted image user posted image . Pa pa

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 945
10.3.2006 10:28:18   
mammika
Oj, da se še jaz malo oglasim , me dooolgo že ni tuki gor...

Vidim da ste kar pridne Marija- Po- svaka ti čast ..jaz sem pridno pridelala že 12 kg obseg trebuha je pa tud že 99 cm user posted image .Pridna ane? hehe drugače vse ok, počutim se dobro sploh zdaj ko je za mano ta naporna šola.

no lep pozdrav vsem user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 946
10.3.2006 11:14:28   
pikicaa
OJLA

Kako ste kaj v tem deževnem vremenu? Jaz sem bolj slabo. Celo noč nisem spala, ker je moja user posted image  celo noč brcala.

Glede obsega trebuha pa sem jaz na drugem mestu. Imam obseg 110 cm ter +12kg. Prehitela me je samo Lana.

Barbs kako pa kaj tvoja alergija danes? Upam, da je že kaj bolje.

Marija Po tudi jaz imam včasih čudne sanje. Ravno včeraj se mi je sanjalo, da sem bila na pregledu in je G rekel, da je vse OK samo da je naši pikici nehal biti srček. Pa mu nisem mogla dopovedati, da moja user posted image  čisto normalno brca. Zbudila sem se vsa objokana in nisem mogla več zaspat.

Lenika tudi jaz včasih čutim špikanje v nožnici. Meni počitek zelo pomaga. Res pa je , da je moja user posted image  že od morfologije dalje obrnjena na glavico. Potem pa še z rokico začne migat pa imam občutek kot da bo vse skupaj ven ušlo.

Punce uživajte kljub slabemu vremenu.

(odgovor članu mammika)
Neposredna povezava do sporočila: 947
10.3.2006 12:24:33   
Shesha
Drage majčice,kako ste kaj?

Danes pa ta dež,na zdej pa že snegec pada,vsaj pri nas,...Danes nisem skoraj nic spala,sem se skoz premetavala,pa povštre si stimala,pa ni nič pomagalo....

Lenika jst imam tudi podobne tezave kot ti,samo da me tako začne bolet v spodnjem delu trebuha,da ne morem noge dvignt za 5 cm,pa če se obrnem na drugi bok tako zelo boli,..drugace pa če recimo sedim nekaj časa,in nato ustanem,se do wc-ja ne morem,moram naredit par korakov s hudo bolečino pol je pa ze malo boljse,...

Marija Po glede sanj je pa tko,da če jst kej tko čudnega sanjam,rabim cel dan da k sebi pridem,...

Puncica bi tudi jaz lepo prosila če bi me lahko dala na seznam..PDP 8.5.2006,Shesha,Ljubljana,user posted image ...Najlepša hvala.

A mogoče kera poslusa ze zdej Baby collection(Einstein,Bach,...)?

No sem se mogla it se jst zmerit,imam okoli pasu 98 cm,na 167 visine,...Glede kil pa bom najbrz v čet ko imam pregled kr slabe volje sla iz ordinacije,ampak se bom pol sekirala ko bom mogla hujšat,hehe..
Lepo se imejte in božajte svoje bušije,papa

[

PDP 8.5.2006

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 948
10.3.2006 12:28:12   
Barbs
Živjo,

jaz imam danes same dirke - ta velika hčerka  ima sprejemne na umetniško gimnazijo in sem jo že navsezgodaj tovorila do Križank in  ji kao bila v moralno podporo, pri tem pa globoko pazila, da nisem popenila, ker je imela tremo pomešano z najstniškimi izpadi. Potem sem šla v službo, da so mi potrdili, da res delam tamuser posted image  in izpolnili tistih dvanajst plač - mi je bejba ful zakomplicirala, ker me je skušala prepričat, da je zadnja plača tista, preden nastopiš porodniško, jaz pa da ne, da je zadnja plača, ki jo dobiš pred tem, ko na CSDju oddaš vlogo ( kar je v mojem primeru eno in isto, ampak se ni dala; isto so komplicirali možku ). Seveda je veselo klicarila okrog in na koncu res ugotovila, da mi mora vpisat febraursko plačo, ki mi je bila nakazana 3. marca, ker bom 17. marca oddala vlogo na CSDju. Nakar je svetovalka na SCDju še zakomplicirala, da morda pa je to celo januarska plača, ker piše, da je odvisno od tega, kdaj firma plača prispevke in če za febraur plača po 17. marcu...user posted image  čist se mi je utrgal in sem rekla, da naj se zmenjo, pa hitr, ker me dol tišči in bom kar tam rodila.user posted image user posted image  Potem so hitro ugotovili, da JA, da je februarska plača ta zadnja... MISLIM!!!!!! Na CSD ju sem si pa kar termin vzela, v petek, 17. marca ob pol desetih, da bo sigurno kokoš tam in da bo pol ure imela samo za naju z možem, ki bo seveda vzel dopust. Pa saj ne morem verjet...

No, zdaj šibam po tamalo v šolo, po taveliko na sprejemne ( zdaj končajo) potem bomo ene pol ure zganjale paniko, kako je bilo in zakaj ne, tik pred živčnim zlomom ju bom pa kar na pico peljala, ker se mi ne da ( in nimam cajta) kuhat.user posted image

Marija, glede tvojih sanj in nazornega opisa sem brez besed; vem pa, da so sanje v nosečnosti, pa kakršnekoli že so, normalne. Baje. Tudi meni se je že sanjalo, da se prebujam, da ful sonce sveti, počasi vstajam in mi potem vklopi, da je user posted image  v posteljici in da celo noč ni nič jokal. Prestrašila sem se, če je sploh še živ in planila pokonci - valda premočena, utrip po moje 150 in nisem zaspala pol noči potem. Predvčerajšnjim pa sem sanjala o mojem atu, ki je pred meseci umrl ( ful sva bila navezana); v mojih sanjah je delal stojo na glavi ob kavču, ki ga je imela moja pokojna babica ( točno sem videla vzorec in tisti trak, ki si ga potegnil za kavč raztegni), vprašala sem ga, kaj počne, je rekel, da dela vaje proti možganski kapi in da ful pomaga...Potem sem mu prinesla marelični sok na slamico in sem mu držala, da je lahko pil - takole na glavo obrnjenuser posted image ...
Sanjam vsako noč, vedno si ne zapomnim, zanimivo je tudi to, da sanjam tudi, kadar zavestno vem, da ne spim trdno in se vsake pol ure obrnem, pogledam v  strop in kao naprej spim....Včasih me sanje čisto zbegajo user posted image user posted image user posted image

Mejte se fajn čez vikend, pazite nase in se beremouser posted image

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 949
10.3.2006 12:42:39   
puncica
Samo toliko da se oglasim.
Danes grem prej iz službe, ker romamo na Gorenjsko na Jesenice h kardiologu, pa bom zdejle znorela, ker tako sneži, kot bi hotl vse zasutuser posted image mater kako bom v tiste rovte prpelala kjer smo doma mi tud ni jasn, mah upam da me spet sneg ne zakoplje. MA SOVRAŽIM SNEG še enkrat ma kr slab mi je ko vidim kako sneži. Pa še na Jesenice, pa boh vedi kako kaj tam sneži kake so ceste. GROZA

Barbs upam da je tamala lepo opravila izpit al karkoli (sem hitro brala), to s plačam je pa res katastrofa, jaz bom pa počakala na marčevsko plačo potem pa oddala na CSD, so mi rekl, da lahko do 10. aprila ko nastopim porodniško počakajo, tako bom imela vsaj plačo mal višjo, ker bo noter letošnja marčevska plača in ne lanska februarska, ko sem imela še porodniško. Upam da mi bo ratal.

Ja nič grem si šalco umit, pa eno čokolado pojest, potem pa via jesenice.

Uživajte.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.