|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
13.3.2006 10:38:08   
Barbs
Lenika,

kaj je pa tvoj šef delal v štacuni med službo?user posted image user posted image user posted image
Ah... brezveze se sekirat. Jaz sem na bolniški, pa grem v štacuno, pa v službo na kavo, pa šefu vse lepo razložim ( če le vpraša in ima cajt , kar ni velikokrat, me pa vidi, da sem tam...) Povem, da sem vredu, da mi je sicer to to in to... ampak, da ni frke... ker sem doma. Če bi pa hodila v službo ( imam precej odgovorno deloz javnostjo ) bi bilo pa drugače in res ne bi bilo ok. Ne zame, ne zanjga, ne za tiste, ki bi kaj želeli...
Ti si "tršica" ...Saj je rezumljivo, da se ne moreš s tamalimi po telovadnici valat, pa na športne dneve hodit, pa tudi - kdor jemlje resno svoj poklic ve, da dobri učitelji NE SEDIJO za katedrom in predavajo ,ampak morajo dati marsikaj od sebe, tako psihično kot tudi fizično ( še posebno pri malih črvičkih v nižjih razredih, ko jih res ne moreš morit s tem, da sedijo čisto pri miru in poslušajo...) Če je normalen ravnatelj, bo to vedel, če pa ni, pa kuser posted image  (sori) ga gleda... Moral bi biti vesel, da si presodila ( in tvoja G) da pač ne moreš kvalitetno opravljat posla in da je bolje zate, pa tudi za otroke, da si doma... Tako razmišljaj in če ti bo kdo kaj rekel, mirno razloži, da je to bolj odgovorno početje, kot pa, da bi sedela za katedrom, vsa sitna, prestrašena, uboga..... nihče ne bi imel nič od tega...Uživaj in pazi nase...

aja, Lenika, nekaj si napisala, kdaj se ti radno začne porodniški? ker imava PDP le dva dni narazen, potem meni nekaj štrika s temi datumi za začetek porodniške? Kdaj že imaš ti?

Ni še rezultatovuser posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 13.3.2006 10:42:18 >

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 976
13.3.2006 11:19:58   
petka
Čao bejbe!

MarijaPo, ne se sekirat zaradi kilc, jaz v sredo dopolnim 33 teden, pa sem se zredila le 5 kg. Sem bila že prej bolj suha, zdaj sem pa še bolj, le da imam ogrome buši user posted image . Mene bolj skrbi kaj bo polj, ko bo treba dojit in me bo čist skupaj potegnilo user posted image . no, ampak upam, da bom potem lahko veeeliko papcala, ko mi buši več ne bo na želodček pritiskal. Brez panike user posted image .

Midva z user posted image  sva bila v toplicah, bilo je super (sicer zame malo manj ker savna odpade user posted image ),ampak vseeno, pa še čokolade sem se najedla user posted image user posted image .

Ve ste pa vse tako pridne, jaz nima še nič pripravljeno razen voza... nobenih cunjic, pleničk, kozmetike, posteljice itd itd. Pa še s prezgodnjim porodom mi ves čas grozijo že od vsega začetka (čeprav sem prepričana, da se to ne bo zgodilo, ker se razen občasnega normalnega špikanja prav odlično počutim).
Sploh ne vem kaj naj kupim, nimam pojma o ničemer, niti kje bomo kopali, previjali..., malček bo pa itak spal v najini sobi.

Sicer me je vedno bolj strah, ja res sem ena usranka.... Vsako sredo, ko obrnem Pušenjakov koledarček za en teden, me kar stisne.... me je strah rodit ko user posted image , sploh, ker sem bila celo nosečnost prepričana, da bom rodila s CR, ker sem srčni bolnik in so me še strašili, da sploh ne bom smela zanosit in bla bla bla.... No sedaj sem pa kar naenkrat popolnoma zdrava in CR ni potreben, ampak bo treba po naravni poti...
Čisti šokuser posted image  !!!!
Potem pa paranoje, ker ni še nič pripravljeno, a bom zmogla, konec svobode...

Pretiravam a ne???

Lep dan.

aja Lenika, jaz sem na bolniški že od septembra in me velikokrat ni doma, se sploh ne obremenjujem... Komisije ni bilo, šef je pa itak vesel, njemu je bilo samo to pomembno da nisem na bolniški vsake kvatre, da bi potem moral on plačevat... poleg tega je kuhanje kosila in nakupovanje malo druga zadeva, kot pa stresno delo v službi, jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala...

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 977
13.3.2006 11:42:25   
pikicaa
OJLA

Lenika zaradi bolniške se ne sekiraj nič. Jaz sem tudi doma že od septembra pa normalno živim naprej. Če se jaz počitim OK grem kamor meni paše. Bila sem tudi en teden na morju. Zaenkrat ni bilo nobene komisuje na dom.Tako, da kar uživaj bolniškouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 978
13.3.2006 12:25:33   
MarijaPo
Petka - ta strah je kar zoprna stvar, se posebi zato, ker je zelo kontraproduktiven.
Probaj na zadevo gledat kot na nekaj, kar se bo pac zgodilo, tko kot se vsako jutro zgodi zarja, al pa vsak ponedeljek odpeljejo smeti,... Nikakor ne glej na to kot na nekaj, kar je samo od tebe odvisno in se slabse na nekaj, cesar ti ne zmores.
Danes je medicina res ze zelo zelo zelo dalec in tudi zenske, ki se tako bojijo poroda, da ne morejo nic pritiskat, al pa niti zlest na posteljo, jih postimajo (s CRjem), tko da se res ne sekirat, vse se bo dobro izteklo. Probaj o tem strahu razmisljat kot o necem slabem in nesmiselnem. Upam, da te bo minilo. :) Pa pojej kaj, 5 kg je res premalo.

Barbs - ne nas drzat v strahu - cim prej povej kako je bilo s sprejetjem na umetnisko gimnazijo (a ni ta umetniska gimnazija samo v gorici?).

Puncica - ne, ne, mene zanima ime mame puncice, te, ki tako pridno pise poste in odgovarja na vsa nasa neumna vprasanja.

Pikicaa - tisto zdravilo je v resnici strup, ki ubije zob. No, to sem pa res po kmecko napisala. Torej gre za mesanico analgetika in se neke stvari, ki dobro omrtvici zob, tako da ti potem zlahka ven potegnejo korenino in vse, kar je zivega v zobu.
Tudi jaz imam en tak zob, sicer ne modrostnega, ampak je tud pol (ko je mrtev) cist uporaben. Drzim ti pesti!

Ali je bila danes dopoldan katera na materinski soli v Ljubljani?
A ni bil un zobar totalen car, mene je cist prevzel, ko je vse tako korenktno in pametno povedal. Bravo nas zobar predavatelj!

< Sporočilo je popravil MarijaPo -- 13.3.2006 12:28:11 >

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 979
13.3.2006 12:29:06   
cofek
ojla punce! kako ste kaj?
sploh vas ne dohajam! super ste!
maya2: glede CSD se mi zdi da nikoli nisi dovolj pripravljen - npr. ena prijateljica oz. nj. fant je mel ful problemov z uveljavljanjem ocetovskega dopusta (kljub priznanju ocetovstva); spet drugi so rekli da bodo prisli preverit, ce res stanujeta skupaj - da bi lahko on koristil ta dopust (kot bi prosila za zeleno karto)...
Tko da je po moje odvisno kaksne volje je referentka. Me je ze presinilo da bi najbrz blo najenostavneje biti samohranilka?! Ne bom te prevec strasila- mogoce pa je v tvoji obcini zadeve lazje speljati! Saj sem rekla da za predhodno priznanje ocetovstva v sosednji obcini ni nobenih problemov. Sicer grem pa v sredo tja, pa bom porocala kaj sem dosegla.
Lenika, pikicaa - upam, da bosta se naprej brez problemov uzivali bolnisko, ceprav te komisije res obstajajo in tudi hodijo naokrog (sploh ce si na bolniski dlje kot 1M, ko "te prevzame" zavod). Se mi pa zdi, da bi v primeru nosecnic zadevo lahko malce priredili, saj itak vsi G svetujejo sprehode (razen ce gre za res hudo patolosko nosecnost).

Glede preurejanja stanovanja pa vas ful zastopim - tudi midva hodiva po sobi z metrom in tuhtava na 1000+1 moznost kako bi posteljico spravila vanjo.

Sem vas pa mislila vprasat, ce ze kateri "izteka" mleko? meni je zacelo prejsnji (30) T - sicer gre za 1 kapljico/dan, pa vendar...Sem malce precekirala literaturo - baje da to ni glih nenavadno predvsem za drugo/mnogorodke, ampak to je moj prvi user posted image .

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 980
13.3.2006 12:46:00   
lenika
Pozdravljene še enkrat. Hvala, ker ste me malo potolažile kar se tiče bolniške.

Barbs moja uradna porodniška se začne 9. 4. 2006. Drugače si mi pa zelo lepo napisala in se absolutno strinjam s teboj. Če delaš z majhnimi otroki nikakor ne moreš sedet za katedrom (tega si tudi ne želim), ampak z njimi telovadiš, skačeš, plešeš..., tako, da jaz tega definitivno nisem več sposobna.

Cofek, jaz mislim, da kar se tiče komisije se mi ni treba bat, kajti jaz bom na bolniški samo 1 mesec in še 2 dneva zraven, tako da mi bo komisija morala odobrit samo za dva dneva v mesecu aprilu tik pred nastopom porodniške, en mesec mi pa tako lahko da moja osebna zdravnica.

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 981
13.3.2006 13:10:23   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: cofek
spet drugi so rekli da bodo prisli preverit, ce res stanujeta skupaj - da bi lahko on koristil ta dopust (kot bi prosila za zeleno karto)...
Tko da je po moje odvisno kaksne volje je referentka. Me je ze presinilo da bi najbrz blo najenostavneje biti samohranilka?!

Ojla,
cofek, za koriščenje očetovskega dopusta definitvno ni potrebno, da imata mama in oče skupno bivališče oz, da stanujeta skupaj; zakaj? Ker lahko zapisnik o priznanju očetovstva podpišeta v občini stalnega bivališča matere oz. očeta - torej pametnjakoviči na ministrstvu predvidevajo, da če nisi poročen morda niti še ne stanuješ skupaj - sem še dodatno preverila pri nas v službi in pogoj, da stanujeta skupaj, ni potreben za koriščenje očetovskega dopusta. Mora pa oče podpisati izjavo, da bo v času trajanja tega dopusta RES negoval in varoval otrokauser posted image ..pač na tvojem domu kao. Izjavo si lahko sprintaš s strani Ministrstva za delo in jo lahko kar s sabo nesetauser posted image  Kar se tiče, da bi bilo bolje, da si "samohranilka" - jah, s stališča financ ipd. definitivno, vsaj nekaj časa... To pomeni, da ti prijaviš tvojega user posted image  na tvojem naslovu in potem TAKOJ po rojstvu daš na CSD zahtevek za otroški dodatek, za enostarševsko družino in bla bla.. naj ti povejo. Pa poveš, da sicer nekje v prihodnosti boste živeli skupaj ( tudi če imata že zdaj začasno biv. skupaj) in boš takrat sporočila spremembo. Koliko se ti bo pri otroškem dodatku poznalo ne vem; je pa res, da se bo tvoja plača delila na dva dela ( povprečje za uveljavljenje) če boste pa trije, se bosta pač dve plači na tri - včasih znese približno isto potem, za cenzus...
V glavnem, jaz sem izvedela, da nam po rojstvu user posted image  pripada nek enkratni dodatek za veliko družino ( trije otroci) ,ki je popolnoma neodvisen od višine dohodka staršev... Ampak, gre v dohodnino - oz. moraš enih 20 jurjev dat nazajuser posted image  

Marija - Umetniška gimnazija je tudi v Ljubljani  - so odprli novo smer; program Umetniška gimnazija -likovna smer. To pomeni, da bo mala imela vse predmete klasične gimnazije, dodatno pa še slikanje, risanje, urejanje prostora, kultura bivanja... skratka; naj bi blo za tiste, ki so pridni, pa še z občutkom za umetnostuser posted image  Če bo sprejeta seveda - rezultatov še ni!!!!! MISLIM; zdaj bo prišla iz šole in bova obe še bolj živčni..... user posted image user posted image

Se oglasim, bejbe...

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 982
13.3.2006 18:25:14   
pikicaa
MarijaPo hvala za pojasnilo. Povej mi, če to zdravilo kaj škodi moji user posted image , ker so me prenaročili za v četrtek. So mi rekli, da je še prezgodaj, da bi zdravilo vzeli ven?Moj osebni zobozdravnik je na bolniški že od januarja ker ga je kap, ta pa mi je rekel ko bom imela naslednjič probleme s tem zobom ga bo treba izpulit.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 983
13.3.2006 22:13:13   
aja
Ciao punce,
ne morem verjeti, kako ste majcice pridne...sem se kar k vam prestavila, ker tako veliko pisete. Prav z veseljem vas berem.

Midva sva sicer sklenila, da ne bova nasedala marketinskim fintam in da bova "baby potrosnistvo" obdrzala na minimumu, ampak vseeno nekaj stvari pa mali le rabi...in sva sla v soboto na izlet v Udine in spotoma kupila se posteljico in vozicek. Jaz namrec zelo slabo prenasam BTC in podobne mega centre, ampak v Udinah sem pa res uzivala. Pa se tako toplo je bilo, da sva bila cel dan samo v majckah :-) Vceraj je ocka uspesno zmontiral posteljico, medtem ko sem jaz pridno tipkala...in danes oddala dispozicijo za doktorat. Juhuhuhuuu...sploh ne morem verjeti. Ce ne bi bila noseca, bi kar eno buteljko odprlauser posted image . Tako sem vesela, da moram to delit z vami.

Barbs,
hvala za nasvete glede oblekic...mene ves cas namrec skrbi, da bomo vse "prvo-kategornice" kupile kup stvari, ki jih sploh ne rabimo. Tako, da so tvoje izkusnje res koristne. Aja, pa za malo drzim pesti, da bo sprejeta. Javi rezultate.

MarijaPo,
ne se sekirat zaradi kilc, otrocek si vzame kar rabi...ti pa samo pazi, da jes kakovostno hrano, da dobis vse vitamine in minerale in da bo tudi tebi ostalo dovolj. Poskusi tudi kaksno naravno dopolnilo...jaz jem ze nekaj let maticni mlecek, spirulino,green magmo, pa sojino in rizevo mleko pijem. Pa doma stisnjene sadne in zelenjavne sokove. Skodit ti gotovo ne more, pa popolnoma naravno je. Moj prejsnji fan je bil bolj suhe sorte in mu je to pomagalo, da je ohranjal tezo. Pa se je meni tudi zdelo pametno in sem se jaz prevzela te navade.

Majcice, en lep vecer vam zelim in se naprej ostanite take super punce.
Aja

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 984
14.3.2006 7:29:22   
puncica
Dobro jutro punce!

no jaz sem po starem čeprav sem zadnjih nekaj dni ugotovila da mi gre že pošteno na živce služba, pa sem prej ful rada hodila, zdej me pa vse moti, pa me zebe, pa mi je vroče, pa me trebuh tišči, pa hodim ko racman, mah jst bi bila že doma, pa počivala pa mal knjige brala, ja no sej teh 8 dni bom še preživela a vseeno, kr ne morem verjet kako se je obrnilo, pa vsi me sprašujejo kdaj bom šla, pa kr naprej ponavljat da takrat pa takrat, pa kako se počutim pa bla bla bla, ma res mi gredo že na živce.

Pol je pa še tamala nekaj ponoč jamrala, pa govorila da jo glavica boli, pa učke, verjetno se je v nedeljo mal učke prehladila, ko je ful grd pihal user posted image upam da ne bo kej hujšega. Pa se je drla ko nora ponoč, še tamalga v trebuhu je čist vzdražla je brcal ko zmešan, verjetno si je mislil ja kaj hudiča se zdej eden tam zuni tak dere user posted image

Pa kaj vas tud tak tiščijo ti trebuhi, ker men se zdi da mi ga bo res razgnal, pa da se koža nikamor ne razteguje. Pa bi rada jedla, pa ne morem, ker me potem vse tako tišči, da sploh ne vem kako bi se dala. Pa mal več pojem pa sem zmatrana, ma to s hrano res nekako ne gre, pa vsak večer me zgaga peče, pa teh rupurutov ne morem več jest, sej to ni dobro skor vsak dan user posted image

Ja nič pa ve?
Barbs: Kako je s tvojo princesko je uspela user posted image ? Ja pa če ti bo kej pomagal, jaz imam rok 8. maja in porodniško začnem 10. aprila, tako da se čist sklada z leniko. Kdaj pa ti začneš porodniško?

aja: super da sta dobila postlco in voziček user posted image

cofek: Ne men mleko ne uhaja tudi prvič mi ni, če pa prsa stisnem pa priteče kakšna kaplica ven. Se mi pa zdi da je to normalno. Ni treba skrbet, nekaterim že prav teče ven, da morjo že blazince nosit

MarijaPo: Bravo za zobarja user posted image No vidiš vsaj včeraj ni bilo tako nepotrebno predavanje a ne. Lepo da ti je bilo všeč.

petka: Nič bat, boš vidla kakšen zaklad dobiš v naročje, no vseeno pa ti želim čim lažji porod, da se ne bi preveč matrala, pa pozitivno misli, da bo vse šlo hitro. Če te je pa preveč strah imaš pa še vedno možnost EA.

lenika: Ti se pa ne sekiraj, če te je šef videl, sej bolniške so lahko tudi take da predlagajo sprehode pa to, kot vidiš Barbs še kofetka user posted image v službi. Po moje ni panike, glavno da veš da se ti dobro počutiš pa tvoja pikica v trebuščku, kot pa da bi zdej letala za kakšnimi nevzgojenimi mulci. Jst sploh ne vem če sem kdaj vidla kakšno učiteljico, ki bi delala kot noseča, sej to ne moreš in vas popolnoma razumem, le kako boš skoz stala pa razlagala pa bila skoncentrirana. Ti že veš za sebe a ne. user posted image

pikicaa: Upam da bo tvoj zob kmal zdrav, jst si pa kr ne upam it, čeprav mi je rekla da me bo po porodu naročila, ker svoje zdravnice sploh nimam, pa se me je potem ena usmilila.

Ja pa še glede nakupov.
PLENICE: Pri nas smo prvič nabavli kr male pamperske tiste new born, pa so bile za 2-3 mesca čist ok, sicer je naša piška bila bol majhna ampak dvojkica bi ji bila prevelika. Tetra plenice smo mi nabavli oz. dobili kr v paketu 20, so vredu, čeprav jaz sem jih imela več kot dosti, so pa predvsem uporabne za brisanje ko malček bruha, pa za kupčke podirat.

COTKE: Imeli smo kar nekaj cotk št 56, kar je nosila tam do 3-4 mesca. Naj povem da ima zdaj pri 21 mescih cotke za 1 leto, no res je bol majcena. Sicer pa je pametno kupit nekaj malega cotk 56, ker naši je 62 ful visela, pa ful bilo preveliko. A ja kaj kupit, kaj pa vem, bodiji so super, sploh tisti, ki se odpenjajo čez celo, pač da lahko oblečeš otroka kot srajčko, potem pa se zavije in zaveže, al pa taki, ki imajo zgoraj knofke, niso mi pa bili všeč stisti, ki so samo tako križem zgoraj narejeni pri vratu, ker se ful raztegnejo in potem dol lezejo. Pa seveda pajacki pa najboljš so taki ki se v razkoraku razprejo s gumbki, ker je potem previjanje lažje. Pa kakšna kapica, zokčki (nogavičke) Mah pa še sto stvari

KOZMETIKA: Jaz sem rabila sprva vodo in papirnate brisačke, take ko se kupijo prav za otroško ritko brisat. Ampak to z vodo in brisačkami ni tako praktično kot vlažni robčki (mi uporabljamo nivejo, ker lepo diši, pampers mi niso bili všeč, lumpi pa totalno smrdijo fuj). Ja pa hladilno mazilo, pri nas je bilo najboljše tisto iz lekarne, pa mogoče praška pasta, če se ritka vname. Alkohola nisem rabila, pa tud z oljem sem jo bolj malo mazala. Ja pa za noska pucat, tist ko ven smrklček potegne, pa fiziološka raztopina za popek pucat, pa tud za noska. Ja pa kr kopel smo imel za kopanje, sem mal noter dala, pa potem tamalo umila, nisem jo nič kej velik milila pa to. Pa kaka kremica za ven za ličeke pa za sončka. Ma to se mi zdi da smo rabl, kej več ne. Če se še kej spomnem napišem.

No to bi bilo nekaj malega, nasledič pa predavanje, kaj rabiš v porodnišniciuser posted image

LP pa pobožajte naše velikane bušije. user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 985
14.3.2006 7:59:51   
MarijaPo
Puncica - ti si res en priden clovek!! Sploh vse, ki se vedno delate 8 ur na dan, ste herojke!!! In ne, nic ni cudnega, da ti gre sluzba ze na jetra. Mene so "upokojili" ze januarja in sem bila ze takrat na pol nepokretna, tko da sem bila ful vesela, da mi ni bilo vec treba cel dan sedet na stolu. Upam, da ti teh 8 dni hitro mine, drzi se in ne bodi jezna na sodelavce, oni so samo firbcni.

Aja - bravo za oddajo osnutka za doktorat!!! To je super!! Bo tvoj otrocicek imel mamo doktorico. :)

Pikicaa - sicer tega ne vem, kako je s tem zdravilom, dvomim, da bi ti ga dali, ce bi bil strupen, pa to je itak samo analgetik, tko da po moje ni sile. Prenarocili so te pa zato, ker je tvoj zob pravi mali borec in kar noce ratat dost ubogljiv (torej nebolec), da bi lahko ven potegnili korenino.

Jaz sem imela spet morece sanje - najprej so me ene 20x ustrelili in kar nisem mogla umret, ceprav sem bila cist hin, pol so se mi pa sanjali se vsi problemi mojih sorodnikov (dedek, ki na vsak nacin hoce pridet na obisk - zivi v srbiji in mu je decembra umrla zena - moja babica, pa moj fotr se mi je sanjal, da je spet kr neki tezil z nekimi cudnimi idejami,...). Skratka bedno. :(

Grem danes spet v materinsko solo, menda bo na sporedu fizioterapija, to precej rabim. :)

Drzte se!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 986
14.3.2006 8:39:53   
Barbs
user posted image user posted image user posted image user posted image  najprej se moram mal ven metatuser posted image user posted image user posted image user posted image
Nardila jeuser posted image user posted image user posted image user posted image  Hvala vsem, kiste stiskale pesti; včeraj je bilo kar napeto, komisija je še popoldne zasedala, pa potem ni bilo več psihologinje na šoli za poklicat, pa...Pozno zvečer še vendo ni bilo šifer in rezultatov na netu. Danes zjutraj sem vstala petnajst čez šest, pa je že bilo!!!user posted image  Mi je tako razbijalo srce , ko se iskala šifro naše najstnice - potem sem celo bajto vrgla pokonc...user posted image  in ne samo, da je nardila - bila je med desetimi od tristotih, ki so imeli največje število točkuser posted image  Važna sem.user posted image  No, zdaj pa res - ful se mij oddahnilo, jaz nisem neki absolutist in neki ubrisano ambiciozni starš, ampak, vem, da ji to veliko pomeni in vem, da bi bila strašno prizadeta njena samozavest in samozaupanje, če ji ne bi uspelo... Tako pa - v šolo je kar odžvrgolelauser posted image
Dost o tem.

Marija, da ti ni včerajšnji zobar na predavanjih kaj obljubil, da si tako zavzeta za šolo zdaj?user posted image  Le poročaj, kaj bo danes; s temi tvojimi sanjami je res križ - (look who's talking) - jaz tudi vse po vrsti sanjam; danes je bial sicer relativno normalna noč - sem samo dvakrat vstala in potem po moje bila "samo" kako uro budna po vsakem lulanjuuser posted image  Napredekuser posted image
Si je pa mali Barbs fantek (user posted image )  zamislil, da bo spremenil način brcanja - zdaj se preteguje, nateguje, boči - na trebuhu se mi delajo hribi; kaj hribi - gore!!!
Včasih je kar malce neprijetno... No, jutri imam dr. Pja in bo spet kakšno modro povedal o tem in onem - upam, a bo v laboratoriju vse ok in da ne bo dol padel, ko mi bo pomeril razdaljo simfiza-fundususer posted image ....

Aja - ti bodi kar pri nas - itak si na začetku junija, pa se ti zna zgodit, da boš z našo TioSaro na koncu maja ( saj res, kje pa je bejbika TiaSuser posted image ) Glede mojih "nasvetov"  kot stare matereuser posted image  - sem ter tja bom že še kaj natrosila...

Punčica, to s temi ciframi za oblačilca imaš prav - nikoli ne veš, kako velik bo maliuser posted image  ... 56 je lahko za kakšnega desca že takoj premajhno - sploh, če navaga kake 4 kilce pri dolžini 54... jaz sem vseeno kupla tri bodičke 56, pa dva kompletka tudi, za takoj, da ne bo kot kakšen palček smuk prišel s porodnišnice - potem bomo pa že sproti kombinirali - za del pomladi in poletje  imam že 62, pa tudi par stvari 68 - predvsem hlačke, take, ki se dajo zavihat in so tako tudi narejene - pa res je, da so fajn tiste, ki imajo pritiskače med nogicami.
Kar se tiče kozmetike - sem bila tudi že v lekarni - jaz sem vseeno kupila ta malo flaško alkohola za čiščenje - nikoli ne veš, kakšen popek bo  in nekatere patronažne hočejo potem, ko pridejo na dom, imeti prav to - v bistvu sem kupila za vsak slučaj, pa tudi ni tak strošek, čeprav ga bomo zlili stran. Fiziološko raztopino imajo v velikih in malih flaškah ter v ampulah - ampule so OK : ker če kupiš flaško, jo moraš odprto v treh do pet dni porabit, ampulce pa so posebej pakirane. Kupila sem tudi čist ta malo flaško mandljevega olja, tudi v lekarni, če bo mala žaba imela kje pretirano suho kožico... Imam od Nivee šampon in gel za umivanje v enem - ne bom kupovala od nekih "hudih" firm, ker je brezveze - smrdijo, pa še ful agresivne so nekatere zadeve. čeprav so delane za dojenčke. Priporočam, da si kupite tudi en kos trdega mila, takega, za dojenčke, ker je na začetku fajn, da se ne peni preveč ( tekoča mila se), ker ga je potem težko sprat do čistega, sploh če tuli ko sraka, ko ga kopaš...user posted image
Palčke za ušeska z odebeljenim koncem, ker ušeska samo nazunaj popivnaš, pri vati je treba bit pazljiv - una, ki je kar v kosu se cufa ko user posted image  in potem je mali mož naenkrat sneženi mož - jaz vate itak ne maram, sem kupla sterilne zložence, pa krpice iz tetre, že narezane... V čast patronažni, da ne bo sitnarila, iamm tudi posodico za vodo, potem pa ko ne bo več hodila, bomo ritko in lulčka brisali kar z nivea vlažilnimi robčki - tako, kot je rekla že punčica.
Samo enkrat na dan, zvečer, pred spanjem ( pa seveda, če bo pokakan do vratu - ja, tudi to se zgodiuser posted image ) bomo uporabljali vodo....

O, pišuka, šele zdaj vidim, kolk nakladam...user posted image

Moram mal nehat... se beremo... Pa res - pikicaa , mislim tudi na tvoj zob; seveda iz skrajno egoističnih razlogov - zgoraj desno me  je en puser posted image  začel kljuvati - na sumu imam modrostni zob user posted image

Jutri dobim vse papirjeuser posted image  za porodniško, za rešilca, za... kaj že?....
No ja....papa

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 987
14.3.2006 9:35:00   
lenika
Lepo pozdravljene!

Jaz sem danes po dolgem času spala super. Sicer sem šla dvakrat ponoči na wc, ampak sem takoj nazaj zaspala. user posted image  

Včeraj zvečer sem imela pri svoji G samoplačniški UZ in sva še enkrat vse pogledali, tako kot na morfologiji in bilo je vse super. user posted image user posted image user posted image  Drugače pa ima naš Matic že 1750 g in je rekla, da bo v roku enega tedna dosegel že dva kilograma. Šele sedaj sem se zavedla, da gre počasi že kar zares in sem danes zgodaj zjutraj dala že prat prvi stroj cunjic, da bom počasi začela urejat.

Barbs user posted image user posted image user posted image  za tvojo deklico.

Punčica saj bo teh 8 dni hitro minilo in potem se boš začela razvajat. Kar praviš je pa res, pri nas nosečnice nikoli ne delajo več kot 5 mesecev. Meni je tudi moj G že ko sem bila noseča 6 mesecev predlagala bolniško, vendar sem jo odklonila, ker rada delam svoje delo in uživam z otročki, pa tudi čas mi hitreje miine čeprav sem letos imela najbolj naporen razred na šoli. No, ampak ob vstopu v 8. mesec nosečnosti mi je šlo pa vse skupaj vse bolj na živce in sem bila med otročki vsa tečna in živčna in takrat sem vedela, da je čas za odhod. Pred nekaj dnevi sem bila na šoli (predaja poslov) in sem prišla ravno med odmorom in sem videla, da mi gre kričanje in tekanje otrok grozno na živce, tako, da sem vedela, da sem se prav odločila glede bolniške.

MarijaPo tvoje sanje so pa res strašne. Čas je, da začneš sanjat kaj lepšega.

Aja user posted image , da si se nam pridružila. Več nas je, boljše je.

Petka, MarijaPo jaz se na vajinem mestu ne bi nič sekirala okrog kilogramov. Po porodu ne boste imele nobenih problemov z odvečnimi kilogrami, a ni to lepo? Jaz sem bila tudi pred nosečnostjo suha, sedaj pa imam že +12 kg, pa imam še skoraj 2 meseca do konca, tako, da sploh ni izključeno, da se bom do konca zredila za 20 kg. Le kdo bo potem to spravil dol? user posted image  Ah, bo že. Drugače me pa vsi sprašujejo, če sem se sploh kaj zredila in da mi je samo trebuh zrasel in jaz sem jim tako hvaležna za takšne izjave, čeprav dobro vem, da to ni res.user posted image

Uh, danes sem se pa kar razpisala. Lepo se imejte in oglasite se kaj.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 988
14.3.2006 9:57:09   
lenika
Aja, pa še to sem pozabila. Naš Matic je že v glavični vstavi in G je rekla, da je že tako zasidran, da se definitivno ne bo več obrnil. user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 989
14.3.2006 10:00:25   
Nataša31
ojla punce!

Jest sem dons tudi imela prav nočne more!!! Moram prav pogledat v knjigo sanj - sanjala sem namreč, da me pikajo čebele in da bežim pred njimiuser posted image ,, na koncu sem jim uspela uiti, sem pa ko sem se zbudila čisto fertik in mokra od znoju. Groza!
Včeraj smo imeli materinsko - smo gledali slike poroda. Da bi videle bodoče očkeuser posted image ! Vsaj četrtina jih je gledala stran, nekateri so sem in tja pogledali, potem pa hitro dol. Moj pa nič, čisto hladnokrvno, z zanimanjem in spraševanjem babice glede posteljice in prerezom popkovineuser posted image . Mam pogumnega, a ne?
lenika - tale tvoj Matic bo pa tapravi korenjakuser posted image ! Mi dobimo nov pralno-sušilni stroj v tem tednu, potem pa tudi načrtujem pralne dneve!!! Me pa zanima, če si se odločila za samo.UZ ker ti tvoj/a G ni opravila UZja, ker meni ga bo jutri, v 30.tednu, pa ne vem ali naj grem morda še enkrat kasneje na samoplačniškega h Pušenjaku?!?in kdaj, v 34.tednu?
Barbs - čestitke tudi z moje strani. Mora biti resnično lep občutek, ko vidiš kako uspešno si vzgojila svoje 'mladiče'
glede fiziološke - sem itak kupila tisto največjo, zdaj pa res ne vem kaj naj. Naj kupim tisto injekcijo, da jo bom lahko imela dalj časa?Kakšen predlog?
MarijaPo - imam vpršanje zate glede posteljice iz Ikee. Ste jo morda že kupili ali ste se kako drugače odločili. Meni je všeč, ker sva jo z mojim mislila prebaravati, samo se mi zdi v nasprotju z ostalimi (npr.Lip Poljčane) nestabilna, pa me zanima tvoje mnenje. Kar se pa tiče KG se ne sekiraj,tvoja punčica sigurno dobi vse kar potrebuje za razvoj in rast.
Aja - joj, prosim kakšno vzpodbudo!!! Mene čaka diploma, moram nujno dokončat do rojstva, pa se sploh ne spravim...me že prav skrbiuser posted image
da še malo pohvalim našo jeseniško porodnišnico. Prejšnji teden so dobili prvo masažno porodno mizo v Slovenijiuser posted image ! Smo gledali slikice, izgleda res super. Je pa pravilo kdor prvi pride prvi melje, tako da bo treba 'naštimat' poroduser posted image
No, pa poročam jutri po pregledu, ko bomo spet videli našega malega (imena še nismo izbrali, jih imam par v 'žaklju'), pa merili MV.
lp majčice
Taška

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 990
14.3.2006 11:07:04   
pikicaa
OJLA

Danes sem bila pri G in sem dobila vse papirje za rešilca pa za CSD itd. UZ mi ni delala tako, da se bom naročila pri Pušenjaku v 33. tednu. Pa dala mi je list za štetje gibov. V zadnjih štirinajstih dneh sem se zredila samo 0,5 kguser posted image user posted image

Barbs user posted image user posted image user posted image user posted image  za tvojo hčerkico!!!!

MarijaPo in Nataša31 res je že skrajni čas, da začnete kaj lepšega sanjat.

Punčica držim pesti, da ti bo teh 8 dni v službi čim hitreje minilo.

Aja dobrodošla med majčicami!user posted image

Pozdravčki in uživajte v zasneženem dnevu.

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 991
14.3.2006 11:07:17   
lenika
Nataša 31 , da ti odgovorim glede UZ. Jaz sem imela prvi UZ pri svoji G v 12. tednu, nato čez 3 dni NS, nato pa morfologija v 22. tednu, od takrat mi ni delala UZ (no na hitro je vsakič malo pogledala, ampak res na hitro, samo, da je videla, če je vse OK). Ko sem bila v 30. tednu na pregledu mi je rekla, da v 32. tednu dela UZ, ki je spet bolj podroben, vendar pa ni obvezen, ker je samoplačniški, ga pa priporoča. In jaz sem se seveda zanja odločila, kajti od morfologije je že zelo dolgo. In resnično mi ni bilo težko plačat 6.000 SIT, da sedaj vem, da je vse OK in lahko v miru pričakujem porod.

T i pa boš tako ali tako imela v 30. tednu UZ, tako, da ne vidim smisla v tem, da bi ga delala še enkrat, saj bomo po 36. tednu tako ali tako vsak teden hodile na CTG.

LP

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 992
14.3.2006 11:44:07   
mojsoncek
Majcice, pozdravcek se z moje strani!

Sem bila od petka odsotna in sem se komaj prebila skozi vse poste... ste bile spet cisto neutrudljive kar se pisanja tice user posted image . Ce bi hotela vsaki kaj napisat, bi se mi lahko kar zmesalo (pa se izpiske bi si morala najprej naredit user posted image ), zato tokrat ne bom nic kaj pretiravala.

Danes se mi je zgodilo nekaj kar se mi ze zeloooooo dolgo ni. Sem spala do pol desetih user posted image . Ponoci se nisem cisto nic zbujala, vem pa samo to, da je mozeku zjutraj zvonila ura in da je sel v sluzbo. Sem bila cisto presenecena da tudi user posted image   ni nic brcal/a ponoci.

Barbs ce se ne motim, imava PDP na isti dan (10. maj) in jaz zacnem porodnisko 12. aprila (izracun se sklada z leniko in puncico). Pa, da ne pozabim... CESTITKE!!! Ti kar bodi vazna in ponosna na svojo "malo".

Petka in MarijaPo tudi jaz spadam v vajino kategorijo, kar se kilogramov tice. Meni je koncno uspelo dopolniti vreco cementa (sem pa drugace bolj pri tamalih - 156 cm) s tem, da sem se zredila za dobrih sest kg. Sem pa imela ze pred zanositvijo kaksne dve ali tri kilce premalo. Moja G je pa z napredovanjem teze cisto zadovoljna, pa tudi user posted image  lepo raste, tako da se res nic ne sekiram.

Od vseh nosecniskih tegob me bolj ali manj daje kar "huda" utrujenost in zgaga. Nic kaj dosti se mi ne da, ker nimam nobene prave volje. Dostikrat se mi zgodi tako, da grem dopoldan na internet in potem kar visim gor, dokler ni res skrajni cas, da grem kuhat kosilo. Resno razmisljam o tem, da bi si za vsak dan kar nekaksen urnik oz. razpored naredila, ker ce ne bo cela katastrofa ker ne bo nic narejeno. Verjetno mi samo manjka soncek in lepo vreme za energijo in motivacijo...

Ja nic, to bo to zaenkrat... Uzivajte

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 993
14.3.2006 12:32:43   
MarijaPo
Ohoj Punce,

kako kaj gre?

Danes sem bila spet na materinski soli - smo imeli fizioterapijo in imam seveda totalno razprti trebusni misici - za 4 prste. Sem nemudoma klicala svojo sestro, ki mi vedno priskoci na pomoc z medicinskimi nasveti (zdravniki v druzini rulajo!) in je rekla, da naj se ne sekiram. Bravo Ana!!

Jutri greva pa skupaj z Igorjem, ker bodo predavali o prvi porodni fazi. Da vidimo, ce bo kej v tla gledal.

Natasa31 - posteljice nisva kupila v IKEAi, ker nama jo je podaril Igorjev brat. Sem pa malo raziskala te posteljice in svetujem tiste iz Sadeka iz Rimskih toplic, ki so tak hit pri Majcicah - najbrz so res kul, ker jih ful hvalijo in se zelo poceni so - mislim da okrog 16 jurijev, sicer je pa trenutno v Sparu tud neka akcija in je mislim, da glih spet 16 jurijev posteljica 120x60. Moja sestra jo bo tam kupila, ker je nastavljiva po visinah in fina.

Barbs - bravo!! Tvoja hcerkica je pa res prava umetnica, ce je bila med prvih 10. Le kako ti je ratal vzgojit tako uspesnega otroka? Clovek ne bi pricakoval - hecam se. user posted image  Le kaj bo mali barbs sinko? Navijam za fizika ali matematika. Rajsi slednje.

Jutri grem spet na pregled urina, tiste beljakovine me neki zezajo, pa tako pridno pijem.

Pridne bodite, jaz grem nad konjski zrezek!

-------------------------------------------------------------------------------
PDP 22.5.06

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 994
14.3.2006 13:58:57   
Nataša31
Punce!

Potrebujem vašo pomoč glede posteljice in previjalne!
MarijaPo mi je omenila Sadeko pa sem šla malce preverjat. Posteljice in komode zgledajo res super, pa me zanima kakšne so vaše izkušnje, če ste šle tja in pa cene, cene. namreč na njihovi strani jih ni, pa zanima, da naju ne bo takrat šok ko bova šla v Rimske. pa katere posteljice imate - tiste s slikicami in kako je s komodami za previjanje. Je res, da je potem težko najti previjalno podlogo za gor?
Hvala za vaše odgovore in nasvete pa pridne bodite!!!Grem papatuser posted image
Taška

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 995
14.3.2006 14:01:29   
Barbs
Marija;

te imam na sumu, da boš najbolj učena majčica - lej, kok si zagrebena za šolouser posted image
Barbs sinko zihr ne bo fizik ali matematik, če bo kaj po mamiuser posted image  Sicer pa, zaradi mene je lahko tudi ...sam da bo srečen.user posted image  To s tamalo in njenimi umetniškimi je bolj zakomplicirano, kot je videti - ker je deklica pridna tudi za kemijo , pa za matematiko, pa spise piše super, pa dobra košarkašica je,  pa  ....  hočem rečt, da ima ful interesov, da pa je umetniško snovanje tista dopolnitev za dušo, ki bi jo na splošni gimnaziji verjetno kar pogrešala - tam je konkretno vse storilnostno naravnano, še posebno na Bežigrajski gimnaziji, ki je bila alternativa ; pa sem ponosna nase, da sem ji tudi sama rekla , naj pocrklja tudi dušico, naj uživa najstniška leta - čeprav nekateri snobovski starši zavijajo z očmi - češ, a vaša pa ne na Bežigrajsko....pa kako hudiča to, saj je odličnjakinja... men se kar tema nardi pred očmi, pa pravim, da jo podpiram in tudi sama stojim za njenimi odločitvami. Zagotovo se bo imela lepše in manj stresno tukaj in privoščim ji..... user posted image
Evo, babe, vse to vas še čaka... pa prej bo, kot si zdaj mislite; pismo, spet izpadem pokroviteljsko, pa sploh nočem,samo malo bolj na glas razmišljam...

Grem cunje obesit....SPET SNEŽI!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 996
14.3.2006 14:10:11   
Barbs
Uf, taška,

šele zdaj vidla, sva skupaj pisale -
mi imamo Sadeko posteljico ; res smo jo šli tja iskat, vendar se ti splača prej poklicat, če jih imajo še - je bila ena pošiljka za izvoz, pa je "ostalo" ful kosov - posteljica je super, kompaktna, naravni les ( mi imamo barva češnje) naastavljivo dno ( 3 pozicije) ,premična sprednja stranica, zaščiten rob, pa enostavno in super za zmontirat; bila je 14.600 sit. , dimenzije pa 120x60 .Jogi smo kupili s klubsko kartico v baby centru, je bil nekaj čez 7.000 ( latex in še neki not... kaj pa vem, kar kvaliteten) - tako, da se splača, ker so od Lip poljčane najcenejše posteljice 26.000 sit , brez jogija - sicer so kvalitetne, ampak v istem razredu kot Sadeko, če niso te še bolj.
Na še številko od Sadeko : 03 573 62 32 - pa kliči do 14. ure, ker imajo neke finte s skladišščem itd...

Glede komode ne vem - lej, če imaš omarico za cunje od malega, potem je brezveze kupovat to;č e imaš seveda kako drugo podobno površino za previjalno blazino gor postavt. V nasprotnem primeru je komoda zlo fajn, lahko v tiste predale spodaj vse zložiš in imaš pri roki - da bi bil problem s previjalnimi blazinami za gor ??? Neee, imajo jih v vseh dimenzijah , mehke, trde, nepremočljive, navadne plastične.... tja do 5.000 sit dobiš že res kvalitetno in lepo.... poglej primere na sončkovi spletni strani...

Fajn kupiuser posted image user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 997
14.3.2006 14:11:31   
maya2
Nataša31: pokliči na njihovo tel. številko pa vprašaj za cene, vprašaj pa tudi, če imajo trenutno še kaj cenejših artiklov (modeli, ki grejo ven iz proizvodnje). Samo je pa problem, da lahko prideš tja le do 2. popoldan med tednom. Pa tudi ni vseh njihovih modelov na spletni strani. Pa uspešen nakup!
LP

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 998
14.3.2006 15:14:58   
MarijaPo
Jej, jej, Barbs, nisi dala hcerke na Bezigrajsko, ojej, ojej, kaj bo zdaj z njo? user posted image
Sama sem seveda zelo zagreta za vsakrsne sole, tudi materinsko, ugani na katero gimnazijo sem hodila? Sicer pred  8 leti, tako da se je najbrz marsikaj spremenilo, ko sem bila kaki 2 leti nazaj se sodnica na SILAi - solski improligi, so bili bezigrajcani kar kul.
Meni je bilo super na tej gimnaziji, sem vecino casa hodila na interesne dejavnosti - nastopali smo v cankarju na raznih gledaliskih festivalih, pisala sem za zloglasnega Vtikaca - revijo, ki jo je vcasih izdajala Bezigrajska, hodila na izlete z Narciso - uciteljico umetnostne zgodovine, bila govorka na solskem radiu, ki je deloval med glavnimi odmori (dolgimi 25 min), skratka ni bilo samo ucenje in morenje.

Na materinski pa seveda sedim v 1. vrsti in si zapisem vse kar una rece, se posebi, ce me pogleda, ker potem ima obcutek, da jo nekdo ocenjuje. user posted image

Uzivajte in fino nakupujte, jaz grem danes v spara po kovtercek in prevlekco - ce bo res lepa in kvalitetna.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 999
14.3.2006 16:16:52   
aja
Najprej hvala vsem za dobrodoslicouser posted image . Res ste zlate.

Pa cestitike mali Barbs...tudi jaz mislim, da ji bo malo umetniskega vzdusja dobro delo. Lepo, da jo takole spodbujas Barbs, ker je svet res prevec storilnostno in ucinkovitostno naravnan. Otroci sami po sebi so ful cuteci in ze po intuiciji vedo kaj je najbolje za njih, ampak jih potem starsi vcasih forsirajo cez vse zdrave meje.

Upam, da bomo me tale skulirane mame...meni se vcasih zdi, da sem ze sedaj mama mojim studentom, ki hodijo po nasvete o tem in onem...od ljubezni, starsev, studija v tujini in sele na koncu o ekonomiji :-))) Meni se zdi, da sem stara kot oni in za kaj hudica hodijo k meni po nasvete, samo ocitno se njim pa ze zdim ze kar stara.user posted image Uh...pa sele 27 sem.

Natasi...a ves kolikokrat sem se v zadnjih mesecih spomnila nate, ker si ze pri junijkah pisala kako pridno studiras...in sem si mislila: "no vidis, druge pridno studirajo, ti pa zabusavas", hehe. Potem sem se pa spravila za knjige. Ti lepo koncaj tole diplomco se pred rokom, da se bos potem posvetila samo mladicku. Drzim pesti zate.

Mi imamo danes tudi solo za starse...zdej me pa res firbec matra kaksen je ta zobozdravnik user posted image ?

Se eno vprasanje...kje ste kupile previjalne mize? Koliko prostora rabis v praksi za previjanje? Meni se zdijo te serijske previjalne ful majhne, glede na to, da je na soli za starse sestra porabila skoraj 1,5m dolgo mizo za previjanje?

Uzivajte v sneguuser posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.