puncica
|
Dobro jutro punce! no jaz sem po starem čeprav sem zadnjih nekaj dni ugotovila da mi gre že pošteno na živce služba, pa sem prej ful rada hodila, zdej me pa vse moti, pa me zebe, pa mi je vroče, pa me trebuh tišči, pa hodim ko racman, mah jst bi bila že doma, pa počivala pa mal knjige brala, ja no sej teh 8 dni bom še preživela a vseeno, kr ne morem verjet kako se je obrnilo, pa vsi me sprašujejo kdaj bom šla, pa kr naprej ponavljat da takrat pa takrat, pa kako se počutim pa bla bla bla, ma res mi gredo že na živce. Pol je pa še tamala nekaj ponoč jamrala, pa govorila da jo glavica boli, pa učke, verjetno se je v nedeljo mal učke prehladila, ko je ful grd pihal upam da ne bo kej hujšega. Pa se je drla ko nora ponoč, še tamalga v trebuhu je čist vzdražla je brcal ko zmešan, verjetno si je mislil ja kaj hudiča se zdej eden tam zuni tak dere Pa kaj vas tud tak tiščijo ti trebuhi, ker men se zdi da mi ga bo res razgnal, pa da se koža nikamor ne razteguje. Pa bi rada jedla, pa ne morem, ker me potem vse tako tišči, da sploh ne vem kako bi se dala. Pa mal več pojem pa sem zmatrana, ma to s hrano res nekako ne gre, pa vsak večer me zgaga peče, pa teh rupurutov ne morem več jest, sej to ni dobro skor vsak dan Ja nič pa ve? Barbs: Kako je s tvojo princesko je uspela ? Ja pa če ti bo kej pomagal, jaz imam rok 8. maja in porodniško začnem 10. aprila, tako da se čist sklada z leniko. Kdaj pa ti začneš porodniško? aja: super da sta dobila postlco in voziček cofek: Ne men mleko ne uhaja tudi prvič mi ni, če pa prsa stisnem pa priteče kakšna kaplica ven. Se mi pa zdi da je to normalno. Ni treba skrbet, nekaterim že prav teče ven, da morjo že blazince nosit MarijaPo: Bravo za zobarja No vidiš vsaj včeraj ni bilo tako nepotrebno predavanje a ne. Lepo da ti je bilo všeč. petka: Nič bat, boš vidla kakšen zaklad dobiš v naročje, no vseeno pa ti želim čim lažji porod, da se ne bi preveč matrala, pa pozitivno misli, da bo vse šlo hitro. Če te je pa preveč strah imaš pa še vedno možnost EA. lenika: Ti se pa ne sekiraj, če te je šef videl, sej bolniške so lahko tudi take da predlagajo sprehode pa to, kot vidiš Barbs še kofetka v službi. Po moje ni panike, glavno da veš da se ti dobro počutiš pa tvoja pikica v trebuščku, kot pa da bi zdej letala za kakšnimi nevzgojenimi mulci. Jst sploh ne vem če sem kdaj vidla kakšno učiteljico, ki bi delala kot noseča, sej to ne moreš in vas popolnoma razumem, le kako boš skoz stala pa razlagala pa bila skoncentrirana. Ti že veš za sebe a ne. pikicaa: Upam da bo tvoj zob kmal zdrav, jst si pa kr ne upam it, čeprav mi je rekla da me bo po porodu naročila, ker svoje zdravnice sploh nimam, pa se me je potem ena usmilila. Ja pa še glede nakupov. PLENICE: Pri nas smo prvič nabavli kr male pamperske tiste new born, pa so bile za 2-3 mesca čist ok, sicer je naša piška bila bol majhna ampak dvojkica bi ji bila prevelika. Tetra plenice smo mi nabavli oz. dobili kr v paketu 20, so vredu, čeprav jaz sem jih imela več kot dosti, so pa predvsem uporabne za brisanje ko malček bruha, pa za kupčke podirat. COTKE: Imeli smo kar nekaj cotk št 56, kar je nosila tam do 3-4 mesca. Naj povem da ima zdaj pri 21 mescih cotke za 1 leto, no res je bol majcena. Sicer pa je pametno kupit nekaj malega cotk 56, ker naši je 62 ful visela, pa ful bilo preveliko. A ja kaj kupit, kaj pa vem, bodiji so super, sploh tisti, ki se odpenjajo čez celo, pač da lahko oblečeš otroka kot srajčko, potem pa se zavije in zaveže, al pa taki, ki imajo zgoraj knofke, niso mi pa bili všeč stisti, ki so samo tako križem zgoraj narejeni pri vratu, ker se ful raztegnejo in potem dol lezejo. Pa seveda pajacki pa najboljš so taki ki se v razkoraku razprejo s gumbki, ker je potem previjanje lažje. Pa kakšna kapica, zokčki (nogavičke) Mah pa še sto stvari KOZMETIKA: Jaz sem rabila sprva vodo in papirnate brisačke, take ko se kupijo prav za otroško ritko brisat. Ampak to z vodo in brisačkami ni tako praktično kot vlažni robčki (mi uporabljamo nivejo, ker lepo diši, pampers mi niso bili všeč, lumpi pa totalno smrdijo fuj). Ja pa hladilno mazilo, pri nas je bilo najboljše tisto iz lekarne, pa mogoče praška pasta, če se ritka vname. Alkohola nisem rabila, pa tud z oljem sem jo bolj malo mazala. Ja pa za noska pucat, tist ko ven smrklček potegne, pa fiziološka raztopina za popek pucat, pa tud za noska. Ja pa kr kopel smo imel za kopanje, sem mal noter dala, pa potem tamalo umila, nisem jo nič kej velik milila pa to. Pa kaka kremica za ven za ličeke pa za sončka. Ma to se mi zdi da smo rabl, kej več ne. Če se še kej spomnem napišem. No to bi bilo nekaj malega, nasledič pa predavanje, kaj rabiš v porodnišnici LP pa pobožajte naše velikane bušije.