puncica
|
Ojla punce Kako smo kaj danes, včeraj je bil tako lep sonček kaj, no men je bilo kar težko sedet za računalnikom, bi šla raj mal ven na sončka. No sej če bo tako bo sneg hitro pobralo, ampak res upam da ne bo še zapadel, ker spet nekaj napovedujejo. Mi smo po starem, mi je ravno včeraj govorila sodelavka ja ti pa ful narazen hodiš sem rekla bi ti tud če bi te vse kosti bolele ko se ustaneš. Pol mi pa še ena nosečka noter uleti pa reče, ej a misliš da je kej narobe, da jaz nimam nobenih problemov, noseča je pa 25 tednov. Sem rekla srečna bodi da je tako kot je . A ni to smešno, če je vse ok, paničarmo če je kej narobe ker pač ni problemov, če pa imamo probleme pa itak paničarmo kako jih rešit a ne. MarijaPo: Ja sem se mogla mal ven metat, pa mal odgovarjat, no upam da so moji odgovori vsaj mal koristni. Ja rotavirusa me je pa grozno strah, sam gledam kdaj ga bo tamala pripeljala domov, upam da se ga bomo ognili v velikem krogu, ker res ne bi rada zdej še driskala pa bruhala. Je pa trenutno ful sezona tega rotavirusa vsaj po RR sodeč, ful mamic jamra da otroc bruhajo in driskajo. Shesha: Evo tudi jaz imam stalno prebivališče 100 km stran od tukaj kjer živimo. A si stalnega prebivališča nisem menjala, že zarad tega ker sva v najemniškem stanovanju, pa tud ne bova ostala, pa še dokumentov se mi ni dal vse zamenjevat. Ja no sej itak sem mogla enih par zarad priimka a vseeno sem obdržala svoje staro stalno prebivališče. Začasno sem si pa uredila predvsem zarad nege otroka, ker drugače ne moreš dobit nege, če je kdaj bolan, če nimata skupnega prebivališča pa še je to začasno ali stalno. Ja moraš pa zdaj za porodniško in očetovski dopust vse urejat tam kjer ima mamica stalno prebivališče. Sam sej jaz sem šla samo enkrat na CSD, pa sem dobila obrazce jih izpolnila in jih priporočeno poslala, pa niso nič kompliciral, celo paket za novorojenčka sva nekaj zamenjevala pa se je vse lepo izteklo, lepo smo se po telefonu pogovarjal pa po pošti obrazce pošiljal. Tako da kakšnih večjih stroškov zarad tega ker je moj CSD 100 km stran nismo imeli. Predlagam ti, da nič ne menjaš stalnega bivališča, le zakaj, če dobiš zdej več denarja kot bi ga potem. No premislita. pa še če se mislita poročit, boš potem spet dokumente menjavala zarad priimka, brez veze, dej počaki pa takrat vse ured, če seveda želiš. Si boš pa mogla uredit začasno prebivališče zarad nege otroka, če boš hotela potem imet bolniško no sej to boš pa vidla potem kako gre. Ma bluzim lenika: ma sej tisti obrazci se hitro izpolnejo, pa še po pošti lahko pošlješ na CSD, vsaj jaz sem prvič in se je vse super uredil sem bila na CSD samo enkrat. Mari71: Ja šit je ta sneg, marčicam je pa še posebej zagodel. Nataša31: Ja upam da se ti bo prebava uredila, jaz nimam problemov, no mogoče kdaj pa kdaj, se mi je pa včasih zdel da ko sem se spraznila, no šla na veliko potrebo, me je potem kr mal bolel, glih tako kot bi malček v trebuščku zavzel prostor tam kjer je bilo prej blato, no neki v tem smislu. Zdaj imam čist normalno prebavo, pa tud železo jem, pravijo da zapira a za enkrat ni težav. če bi pa pila donat, bi pa verjetno skoz sračkala Imam pa jaz tud pregled 15.3 in komaj čakam, upam da mi bo delala UZ, če ne ji bom pa kr mal rekla, pa plačala seveda. mojsoncek: No evo vidiš da se ti je porihtal to z bolniško, super, da so tako pohiteli, vsaj enkrat ta birokracija ni naredla štale a ne. Verjetno si bila ful vesela. Ja to s snežnimi meteži, pa smo mi sam govoril dobr da nismo šli k babici v Celje, ker bi se cijazl domov verjetno kake 3 ure. Pa pri nas ga je zapadl v 1 uri FULLLLLL. Ma ja to z avtom mi sploh ne gre v račun, pa se po glavi tepem le kdo mi je dal izpit a dobr da se j vse srečn končal, pa moj dragi se mi je sam smejal. pikicaa: Super, samo da je vse ok, pa da si pomirjena a ne. Pogrešam Barbs, le kje je ta mamica? No pa fajn opravte v materinski šoli, upam da kaj pametnega izveste, jaz sama pred 2 letoma v Škofji Loki nisem nič kaj, tako da letos ne bom šla. Uživajte