Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA Misek mogoče si tudi ti mene narobe razumela tudi sama sem za enakopravnost spolov, čeprav sem kljub temu mnenja da otrok brez matere veliko izgubi. Moj komentar ni bil napisan kot komentar samo tvojih besed, temvec besed vecine, ki se je do tedaj javila. Na tvoje besede mi je bilo najlazje nadovezati se in napisat samo en komentar, namesto nekoliko njih. Se pa strinjam, da otrok veliko zgubi ce ne zivi z materjo, vendar zgubi tudi ce ne zivi z ocetom - v normalnih pogojih. Dejstvo pa je, da je za otroka velikokrat boljse da zivi samo z enim od starsev, kot da zivi v nenehni napetosti, v kreganju in podobnih zadev. Zame to ni odgovornost da si po 10 letih najdeš ljubimca potem pa šele razmišljaš kaj je dobro za otroka. Na to je potrebno misliti prej sama je vedela da je brez finančnih sredstev in jaz na njenem mestu bi si iskala novo zaposlitev da bi svoje otroke preskrbela in jim nudila tudi finančno podporo. Menim da mati ima zivljenje tudi mimo otroka in da se materino zivljenje ne konca z rojstvom otroka. Zal je to pogost pojav in ko pride cas, da otrok zapusti mater in oceta, ter samostojno krene v zivljenje, matere poskusajo na vsak nacin to prepreciti. Spomni se samo koliko mam in tasc na vsak nacin hoce se naprej obdrzati svojo pozicijo skrbne matere in ne prepusti svojih ( predvsem sinov) njihovim partnerkam. Brez otrok, njihovo zivljenje je manj ali vec brez smisla. Kaj bi vsaka od nas osebno naredila v situaciji te zenske o kateri je beseda je irelevantno, je pa dober povod premisliti o nekaterih zadevah. Da pa ona ne gleda samo nase zato ker bo otroka pustila možu ker je finančno bolj sposoben...to pa je slab izgovor. To je lahko eden od kriterijev, ki ga je jemala v obzir, ko se je odlocala. V datem trenutku ona ni sposobna preziveti otroke in to je dejstvo. Da se iz ljubezni in ker je odgovorna odloči da bo otroka prepustila očetu da bo zanju finančno skrbel sama pa bo popokala kovčke in šla z dvajsetletnikom nevem zame to ni ljubezen do otrok še manj pa odgovorna ženska. Mogoče sem pa jaz mal mem no, kaj pa vem. Vidis, jaz verjamem da je ona dobro pretuhtala kaj naj naredi in kako naj se odloci. Ali je zate odgovorna ali neodgovorna je nepomemno. kakor je nepomemno ali je zame neodgovorna ali odgovorna. Hotela sem ti predociti ( ne samo tebi) pogled iz drugega kota, premislek ko ne izhajas samo od sebe in ko mogoce ne izhajas iz stereotipa kaj in kako bi se morala zenska, ki ima otroke obnasati in kako mora sprejeti nezadovoljstvo z lastnim zivljenjem, nezadovoljstvo v emotivnem zivljenju..... Kar nekaj zensk je na tem forumu, ki imajo partnerje, ki so odsli od svoje druzine in pustili otroke pri zeni. Ko pravis da si za enakopravnost, me zanima ali o njih tudi mislis, da so neodgovorni, da so morali prej misliti in koliko hudega so prizadejali otrokom ali mogoce je to drugace, ker niso zenske in niso rodili? Kar pa se Daddyjeve izjave tiče pa mogoče ona sama razmišlja tako, da mora sama živeti svoje življenje...samo pozabil si napisati da ga morajo zaradi nje živeti takega tudi drugi ker njeno dejanje ne vpliva samo na njeno življenje ampak tudi na življenje njenih otrok in njegovega moža. Tudi dejanja ali nedejanja njenega moza vplivajo na njeno zivljenje in na zivljenje njenih otrok. Po kateri to formuli ona nima pravice poiskati sreco in ljubezen v zivljenju, ker ima moza in otroke. Po kateri to formuli na koncu koncev mora zenska biti mucenica, ki bo svoje zivljenje podredila mozu in otrokom, a ko moski zapusti druzino je njegov "greh" toliko manjsi - ker je moski - to o enakopravnosti. Ali naj se zenska zato, ker njena dejanja vplivajo na zivljenje otrok in moza, podredi v toliksni meri, da je lahko svoja samo do te tocke, ko njeno zivljenje ne vpliva na nikogar iz druzine? Itak je to moje mišljenje, s tem nisem hotela užalit tistih ki ste drugače misleči, zame je dejanje te ženske le zadovoljevanje lastnih potreb ne glede na to koga prizadeneš. Kaj čem sem pač " tradicionalna mati" . Ne zalis nikogar in nicigar mnenje, ki se ne sklada s tvojim te ne bi rabilo zaliti. Je pa dejstvo, da vsak od nas ima lastne potrebe in nekateri ne zelijo, ali niso zmozni pomesti pod preprogo. Tradiconalne matere niso popolnoma nic slabega, dokler so zadovoljne s tem kar so, kjer so in kaj imajo. Ce je pa vloga tradicionalne matere igrana ker tako pricakuje okolica, sorodniki, itn.. se prepogosto poraja nezadovoljstvo, ki marskidaj zna biti unicujoce - tudi za otroke. Prepogosti so ocitki otrokom, da se im je posvetilo celo zivljenje in namesto da bi ona ( mati) ne vem kaj pocela, gledala njo/njega ( otroka), a sedaj ni nobene hvaleznosti za njen trud, zrtvovanje, nobeden je vec ne pogleda..... Ni potrebe obsojati ljudi, mozno je, da s tem, da je ta zenska otroke pustila pri mozu, prav tem otrokom naredila najboljso uslugo v dati situaciji. Vsak se odloci za neko resitev v najboljsi veri, da je ta resitev najboljsa in najmanj boleca za vse.
|