|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
26.1.2006 21:26:07   
uniq
Ne ne  Ali  uniq spet doma, k me je nek neprijazni ginekolog zjagal dam k ni bilo konkretnih popadkov neglede na to kolko sem odprta...tako da če do 30 ne bo nič gremo spet na ctg....čist sem psihično uničena in prestrašena. Otrok je baje velik in ima okol 4 kg....mene pa strah kako bomo rodili...včer mi je še čep šel preč čez noč neko šraufanje in nespanje...ne vem kako bo. Med nogami me tudi tako boli ker je bil dohtar tko grob...pa še kosti bolijo k se stegujejo...mogoče bo pa porod hiter k bom že tolko odprta, k če tko bolijo kosti se raztegujejo in se ženska odpira....

(odgovor članu Ali1)
Neposredna povezava do sporočila: 276
26.1.2006 23:30:01   
Ali1
Uniq........  Torej je bil danes prav tecen dan... tudi jaz sem bila v bolnici na pregledu... babica je bila skrajno neprijazna...  Bodi pozitivna... Sigurno je boljse, da cakas lepo doma, v miru in da porod pride lepo- naravno- sam od sebe... ker bo tako manjbolece in hitreje tudi minil... jaz sem tudi malo odprta in imam pregled komaj v ponedeljek.... upam, da mi bodo naredili koncno tudi UZ (zadnjega sem imela 8.1.), da vidim koliko je ze velika mojauser posted image user posted image .....
Upam, da bova ostale januarcice, ker se ze grozno vlece in nasi user posted image so ze dovolj veliki in razviti za pridet ven user posted image ... Mislim, glede na to da ti je ze sel cep... bos verjetno res kmalu drzala v rokah tvojega user posted image ... Drzim pesti, da bo slo kot po maslu... SRECNO!!!!!!!user posted image

(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 277
26.1.2006 23:43:09   
ursa_p
Cer!

Ne boste verjele, ampak zgodilo se mi je ravno to, kar sem si najmanj zelela. Dobila sem strijo ... eno malo vecjo in dve cisto mali zraven (nad levim bokom oziroma ritjo) ... za znoret. In sem cisto besna!!! Zdej pa res ze upam, da mali koncno pride ven, da mi v teh zadnjih dneh ne popoka se cel trebuh. Cist sem besna. Sem sla kar Matica zbudit (je delal 14 ur in je, ko je prisel domov, samo pojedel potem pa sel spat), da sem mu ornk pojamrala, ampak je tako zmatran, da je zaspal zraven. Tolk sem slabe volje. Pa ravno danes sem pisala, da sem vesela, da jih nimam - kako se vse obrne!!!

Grem zdej vsa besna pomit se posodo, pa se zadnjic danes pse ven peljat in upat, da tamali prijoka na svet v ponedeljek ... me je danes klicala maceha, pa je zraven brat rekel, da bi bil zelo zelo vesel, ce bi na svoj rojstni dan dobil necaka ... mogoce pa le dobi najlepse darilo.

Aja, pa upam, da mi ne popoka vsa koza po porodu ... zdej se bom pa se zaradi tega sekirala ... cist sem besna!!!!!!!!!

Tamal ma pa spet akcijo v trebuhu in je prav motece ... spet bo divjal do enih ... vsaj ... zacel je pa ze ob 9-ih. Joj, vse me moti ...

Lepo spite ... jaz bom danes bolj slabo.

Ursa

(odgovor članu Ali1)
Neposredna povezava do sporočila: 278
27.1.2006 8:30:30   
marty5
Dobro jutro user posted image ,

začelo se je res odlično, saj sem se danes, po dolgem dolgem času naspala user posted image ! Sicer sem bolj zgodaj vstala, ampak pomembno je to, da ponoči nisem v luft gledala.

Strah pred porodom - ja, seveda me je na momente strah. Ampak moram reči, da je sedaj strah mnogo, mnogo manjši kot kak mesec nazaj. Odločila sem se rodit brez EA - nekako mi ne gre, da mi šarijo po hrbtenici, obenem pa je ena največjih želj, da me ne prerežejo in pri EA se to večkrat zgodi.
Za manjši strah pred porodom pa je najbrž krivo tudi to, da sem bila v strahu pred CR zaradi medenične lege user posted image  in ko se je nazadnje le obrnil, sem bila tako vesela, da bom najbrž lahko rodila naravno, da je strah kr šel nekam......No, upam, da bo res tako - glede na telovadbo mojega brcača, si ne upam nič rečt in lahko le še naprej upam, da mu je všeč položaj z glavico dol user posted image .

Bagsi - včeraj sem si pogledala slikce od Anje. čestitke za tako lepo pupiko user posted image . Najlepša pa je seveda tista, ko je na slikci s ponosnim  bratcem user posted image .

Ursa_p - sočustvujem za strijo. Upam, da jih ne boš dobila več. Jaz sem se sprijaznila, po porodu pa grem v napad, da jih vsaj kolikor toliko zmanjšam .

Nuka in jasnica - držim pesti, da se bo vama vse izteklo na najboljši način!

Januarke - vam pa lahko le želim, da bi to ostale user posted image  in tako cartale svoje user posted image  v naslednjih 3-4ih dneh, kolikor je od januarja še ostalo.

Čez par uric imam pregled pri G - me prav zanima, če bo kak CTG na vrsti. Po moje ne še, ker jutri dopolnim 36 tednov, CTG pa naj bi delali po 37. tednu, če se ne motim.....No, bomo videli - upam samo, da bo moja dobra volja ostala tudi po pregledu user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 27.1.2006 8:32:27 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 279
27.1.2006 8:57:27   
tinkatonka
čuko...lepo da si se javila, kljub otečenim rokam. Sploh si ne morem predstavljat kako moraš imeti otečene, če še tipkaš po računalniku težko. Mora biti res hudo. No upam da bo to minilo takoj po porodu.

strah poroda...tudi jaz čedalje bolj razmišljam o tem. Kaj pa vem kako bi definirala te občutke. Tudi jaz pričakujem velikega fantička tko da mi še ni čisto jasno, kako bom spravila tako velikega fantička ven čez tako majhno luknjo. Zadnjič mi je ena prijateljica rekla, da to, ko gre glava ven sploh ne boli, da bolijo samo popadki. Jaz ne vem no...vsaka drugače občuti kaj jo boli in kaj ne. Sicer me ni strah bolečin sama rada bi pa vedla kaj me čaka, in kje lahko pričakujem da me bo noro bolelo. Strah me je bolj ali bo z otrokom vse vredu. Mislim da je pravo bogastvo roditi zdravega otroka in upam, da bom tudi jaz tega bogastva deležna.

uniq in Ali...upam da vajini user posted image  čimprej pogledajo na ta svet. Mogoče bodo pa potem bolj pridni otroci, ker vam že zdaj delajo sive lasjeuser posted image user posted image  Komaj čakam da preberem tu na RR-ju, da že cartata svoje user posted image !

urša_p....sočustvujem za strijo. Jaz se za svoje strije sicer še nisem sprijaznila tako kot marty5, ampak kaj čem, zbrisat jih ne morem, se pa še vedno mažem vsak dan in se bom tudi po porodu kakšen mesec še mazala. ,

marty5....jaz sem imela CTG že v 36 tednu, ampak do kdaj ti ga delajo in kolikokrat je tako in tako odvisno od G. Meni ga bo delala vsak teden do 41 tedna, če prej ne rodim. Tako da imam zdaj v ponedeljek spet pregled in CTG. Upam da boš danes opravila dobro na pregledu in seveda poročaj.

Samo še 4 dni...do našega februarja.user posted image user posted image Joj kok sem vesela, da se končno premika, po drugi strani pa me je kr majčkeno strah, kdaj se bo vse začelo. Upam samo da, bo moj možek takrat že doma.

Mene je moj user posted image  kr malo prestrašil. Kot veste, saj sem kr dost jamrala, sem padla po stopnicah in se je potem mali kr malo umiril. Ker nisem udarila nikamor s trebuhom ampak je nastradala samo moja rit, nisem šla nikamor do zdravnika. No včeraj čez dan je bil user posted image  skoz bolj miren, tko da sem si zvečer privoščila en dolg tuš in namakanje nog in drgnjenje trde kože, potem se imela masašo mojih strij user posted image , no potem se se pa vlegla na kavč, gledala poročila in Trenja in čakala, če bo kaj brcal. Ko je začel brcati in se ritati, sva se pa tako crkala, da je bilo veselje.user posted image user posted image Prov lepo ga je bilo vidt, kako se odziva na moje besede, pa potem je še mami prišla pogledat s kom neki se jaz pogovarjam in je še ona čutila svojega vnučka kako se rita. Prav polepšan večer.

No zdaj pa dosti nakladanja za dobro jutro.

Se še kaj javim.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 27.1.2006 8:59:59 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 280
27.1.2006 9:24:43   
Kami
Dobro jutro, februarčice,
jaz ravno čakam patronažno za vaganje in prvo kopanje. Smo kar v redu spali, ene 2 ure je Evan celo spal v svoji postelji, pol pa bolj ali manj na meni. Ampak vsaj spali smo, tako da se dans bolje počutim. user posted image
Danes in grem na zgražanje bližnje in daljne okolice na ene obvezne vaje na fax. Sem si nastiskala mleka v zadnjih dneh, tako da mali ne bo lačen. Počutim se ok in ne vem zakaj ne bi šla. Lažje grem zdaj, ko samo spi in je, kot pa potem, ko bo še kaj drugega hotel. Me zanima kaj mislite o tem.
Drugače pa je včeraj možek peljal Liama k frizerju in ko se je ta vrnil, je Evanu (napol spečemu) razlagal: "Veš, Evan, sem bil v BTC-ju pri frizerju. Tja boš tudi ti hodil. In sem srečal Petro, ki me je učila smučat na počitnicah... in bla bla bla (naklada za znoret še in še)." In mali ga vmes za prstek držal, men pa kr solze oči (tud zdej ko to pišem). Tako da, drage moje, če ste mislile, da so vas v nosečnosti mučili hormoni - to ni nič proti temu zdaj. user posted image user posted image user posted image  
Sicer so mi šle pa drugič solze v oči čez kake pol ure, ko sem dragemu omenila, da še vedno ni uredil video kaset in kamere in da Evana sploh še nismo nič posneli. Pa je povzdignil glas, da ni utegnil. Jaz pa v jok (ampak tako da me ni videl user posted image , ker se pač delam močno), kar je pravi dokaz, da sem čustveno popolnoma neuravnovešena. user posted image  No, kakorkoli, danes mi je za sveto obljubil, da bo zrihtal vse. Bomo videli...
Kar se velikih otročkov tiče punce, nič bat. Jaz sem sicer mini fanta obakrat rodila, pa se mi ne zdi, da bi bilo zaradi tega kaj lažje. Popadek je popadek, pa naj bo otrok velik ali majhen. Sam iztis se mi zdi, da manj boli kot tisti popadki prej. Takrat veš, da se zadeva bliža koncu in ni take panike. Sploh pa je ena od vas napisala nekaj časa nazaj tu na RR eno misel, na katero sem se med popadki res velikokrat spomnila: Z vsakim popadkom je eden manj do poroda. user posted image  Tole si kar zapomnite, pride prav.
Pocartkajte otročiče, v živo ali v trebuhu...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 281
27.1.2006 9:49:38   
ninaki
Pozdravljene,

jaz sem danes od 4 zjutraj pokonci user posted image Prejle me je pa malo zmanjkalo, pa sem sanjala, da na mesec placujeva za uporabo stenske vage 3K SIT user posted image Meni se ze posteno mesa, kaksne nore sanje imam. Te vsaj niso bile moraste, morastih je pa kar nekaj.

Danes sem naredila VELIKO napako. Ker mi je bilo zjutraj dolgcas, sem sla prebirat vse sorte na RR in med drugim tudi zalostne zgodbe. Punce, kak sem jaz jokala pred racunalnikom.... Komaj sem se umirila. Tega ne smem vec poceti, se posebej ne sedaj.

Drugace sem pa dobro. Se mi zdi, da se mali precej muva. Danes mu moram razloziti, da greva k babici, da ne bo spet cel we miren in se ne bo hotel niti premakniti user posted image Pa v noznici me cedalje bolj spika, ne vem, mogoce od caja. Vceraj sem imela cudne obcutke tam spodaj. NIso bili krci, ni bilo muvanje. Nekaj vmes, se mi zdi. Kot, da bi mali vsake toliko pritisnil na mehur, samo, da me ni tiscalo lulat. Ne vem kako to opisati. Ni bolelo, ni bilo zoprno, le nenavadno in nekaj novega.

Januarcice, drzte se. Upam, da boste cim prej crkljale svoje otrocicke.

Nuka in Jasnica, vidve tudi. Mislimo na vaju in na vase dojencke, da se cim prej poredijo, pol pa lahko ven pridejo.

Cuko, tudi ti se drzi! Tudi nate mislimo in ti zelimo, da bo otekanja cim manj ter cim manj bolecin. Ti kar pocivaj, roke v luft (ce kaj pomaga) in nas beri. Me ti bomo pa malo nakladale, da ti ne bo dolgcas user posted image

Kami, ne vem, mogoce sem jaz cudna, samo meni se to, da gres na predavanja, ne zdi cisto nic cudnega. Tudi jaz razmisljam podobno, zdaj, ko samo je in spi te manj rabi kot pa kasneje, ko se bo treba veliko vec z njim ukvarjati. In bosta oba veliko bolj zadovoljna, ko se mu bos lahko v vecji meri posvetila. Cisto nic vec ne bo imel od tebe, ce bos zraven njega sedela, ko bo spal, kot pa, ce bos odposlusala predavanja. V bistvu veliko vec, saj bos kasneje ob njem, ko se bosta igrala ali pa pogovarjala ali pa brala knjigice. Zato sploh ne poslusaj drugih in zaupaj sebi in svojim obcutkom ter odlocitvam. Ce se dobro pocutis, zakaj ne?
Pa se, kar se jokavosti tice. Pri meni je bil zadnjic cel halo, ker je z ocmi zavijal user posted image Sem pripomnila nekaj, kar se mi sploh ni zdelo tako slabo, pol je pa z ocmi zavil, meni pa pritisk zrastel se pa se, pol me je pa obsla taka zalost, da je bil cel halo. Ce pa glas povzdigne, pa sploh ne morem zaustaviti solz. Tako da....

Punce, ene ste ze cisto blizu user posted image user posted image user posted image Se malo, pa bomo brale o slavnostnih cepih, pa o popadkih, pa Eviii nas bo obvescala katere se ze crkljate z dojencki. Meni se je pa vceraj moj pdp zazdel tako zelo dalec... Aja, pa strah me je tudi malo. Predvsem tega, ker je tudi moj dojencek velik. Za tolazbo se pol spomnim tistih slik z materinske, ko so bili prikazani 5kg dojencki.

Uzivajte cez we,

Nina

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 282
27.1.2006 10:15:50   
ninaki
Sem se polno stvari pozabila....

BaGSi, tvoja puncka je very cute!!!!! Tudi meni je najbolj vsec tista slikca z bratcem.

Ursa_p in ostale, ki imate tezave s strijami in pokanjem trebuha, cez cas bodo ratale bele in ne vec rdece in bodo manj opazne. Mogoce pa tudi kaksna krema pomaga, da bodo zbledele.

Mene tudi zadnje case vsi obravnavajo, kot da sem invalid. Pa sploh ne jamram, ok, samo moj dragi me slisi kako stokam, ko se kotalim po stanovanju in postelji. Mi gre taksno obravnavanje posteno na zivce. Joj, ne iti ven, da se ne prehladis. Joj, ne iti v Lj, bodi rajsi doma in pocivaj. Joj, ne to, joj ne ono, joj ne pospravljaj - ja kdo pa bo, ce ne jaz????!!!!!! Me tako razkuri, da je kar joj. Ce me nic ne boli, ja kaj pa naj, cel dan lezim na postelji in buljim v luft al kaj. Pa saj, ce pospravim, to ne pomeni, da delam 24h/dan. Pa kaj jim ni jasno, da clovek sam pri sebi dobro ve kaj lahko in kaj ne. Pa saj nas telo samo ustavi, ce pretiravamo. Ne vem, taksne pripombe mi gredo cedalje bolj na zivce zadnje case. Pol kar ne zelim klicati in se meniti s temi ljudmi, ki skoz neki pripominjajo, ker zivcna ratam ze ko pomislim, da bodo spet zaceli.

Uf, sem morala bes spraviti ven iz sebe user posted image

Uzivajte,

Nina

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 283
27.1.2006 10:28:16   
marty5
Vidim, da imate tudi vi ogromno pametnih ljudi okrog sebe.....

Kami, ti kar pejdi na fax....jaz sem imela podobno dilemo za it na izpit v ponedeljek (LJ), ker bom v 37. tednu. Sama nisem niti pomislila, da je čudno, dokler se niso vsi zgražali - da kaj s takim trebuhom hodim po svetu ipd...

Mi pa gredo tako na živce - pol ne boš smela tega, pa onega, jedla boš le to in ono...Res, da je prvič in imata mama oz. tašča že izkušnje s tem, ampak kakšna stvar je pa tudi kr tako - iz drugih cajtov. Sej nisem zmešana in sigurno ne bom šla namerno škodit ne user posted image , ne meni!Uh, me razjezijo user posted image .

Joj, kolko je ura.....kr visim tu gor, a bi mogla že počasi it user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 284
27.1.2006 11:06:34   
Kami
Evo me nazaj, punce!
Evan je dosegel 2950g user posted image  in je končno presegel porodno težo! Je dobil gor 150g v petih dneh in sem čist hepi, predvsem zato, da mi nehajo težit. Tudi skopala ga je patronažna danes in zdaj koma spi v pojstlci, ves lep in dišeč!

Marty, Ninaki hvala za spodbudne besede v zvezi s faxom. Saj v bistvu sem čisto odločena da grem, ampak ko poslušam "pametne" nasvete se včasih res počutim, da zgubljam kompas. V bistvu sem ob Liamu naredila celo srednješolsko prekvalifikacijo (imam namreč dokončano višjo stopnjo, ampak čisto na drugi smeri), sem imela 31 izpitov v enem šolskem letu, pa še smučat sem se naučila, pa je bilo tudi to njegovo prvo leto. Saj ostali čas sem bila pa res samo njegova in nikoli nisem imela občutka, da ga zanemarjam ali da se ne ukvarjam z njim. Učila sem se vedno samo, ko je spal. In se mi zdi, da bom tudi ob dveh zmogla fax, važno mi je da me mož razume in podpira, ostalo bomo pa že, pa četudi z varuškami.

BaGsi, pupa je luštna da je kaj! Pa ornk babnica je. Ko našo suho muho pogledam, se mi zdijo vsi večji od njega! user posted image

Kaj Eviii pa spi al že zavese za hiško kupuje?! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 285
27.1.2006 11:31:32   
taja27
Pozdravljene februarčice,

še malo pa bo naš mesec. Me že kar stiska, pa ne vem ali od straha ali komaj čakam. Menda oboje!

Strije - verjamem, da je težko in verjamem, da se jeziš ursa_p ampak saj zbledijo. In ko boš imela svojega sončka pri sebi ti bo verjetno prav vseeno za tiste strije. Vem pa, da je lažje govoriti, če sam nisi v tem zosu ... tko, da boljše da sem kar tiho ... in trkam po lesu ...

Strah pred porodom - tudi mene čedalje bolj daje. Jaz se na žalost pripravljam na vse - najmanj kar se mi lahko zgodi je to, da bom prerezana, ker je punčka še vedno v medenični vstavi. OK, tko pač je in važno je samo, da bo z njo vse vredu. Manj navdušena sem nad tem, da imam tudi veliko možnosti za CR - to me pa skrbi ne toliko zaradi sebe ampak zaradi dojenja. Baje je dosti težje vspostaviti uspešno dojenje če rodiš s CR. Jaz si pa najbolj želim to, da bi uspešno dojila. Pa strah me je ali bom pravočasno prišla do ''moje'' porodnišnice, saj ne bi rada rodila drugje ... pa če bo moj G tam ... pa če bo taprava babica tud tam ... groza, jst vedno mislim, da lahko vse splaniram.

Bagsi tudi jaz sem si ogledala slikice tvoje punčke, ki je prava lepotička. Ti pa moram povedati, da najino punčko tud čaka taka lepa pižamica, kot jo ima vaša (tista z metuljčkom in srčki). Komaj čakam, da bom tudi jaz držala svoj zakladek v naročju.

Vsem ki v kratkem pričakujete svoje dojenčke (januarke, Nuka in Jasnica) želim vam, da bi se izteklo tako kot se mora.

Čuko jst mislim na tebe in tvoje zatečene prstke, saj so moji tudi že prav trdi in boleči. Ti imaš pa zdaj res samo še malo, da dobiš v naročje svojega fantka. Tud moja frizerka ima rok na isti dan kot ti, pa samo čakam SMS kdaj mi bo sporočila, da je rodila. Držim pesti, da boš imela hiter in lahek porod.

Kami ti kar pojdi na fax, hvala bogu, da imaš koga, ki ti bo počuval tvojega Evana. Pa sej veš, da so ljudje vedno pametni za druge!! Predvsem za tisto, kar sami delajo napačno. Upam, da je Evan pridobil dovolj na teži, da te ne bo še patronažna sekirala. Ti kar uživaj, ko gledaš svoja dva zakladka skupaj. Tudi me pridemo kmalu na vrsto, da bomo svoje sončke cartale in gledale.
Veš jaz tud mojega možeka kar naprej sekiram, da mi mora bušija slikat, pa da mora bit kamera pripravljena v primeru, da se nam bo mudilo rodit ... Najbolj pa me skrbi če bomo imeli polne baterije (za fotoaparat in kamero), ker so ponavadi takrat ko jih rabimo vedno prazne!!

ninaki nikar ne beri teh žalostnih zgodb!! Mene to tudi čisto uniči in potem samo jokam in to res ne pelje nikamor. Potem pa samo fantaziram, kaj gre lahko vse narobe in to res ni dobro.

Tudi jaz ratam zelo hitro razburjena, jezna, užaljena ... ampak sem ugotovila, da je nabolje da kar takoj rečem user posted image , da sem tečna al pa užaljena in da je to verjetno zaradi hormonov in me potem kar na hitro potolaži in pocarta in je vse dobro. Zgleda da to priznanje v taki situaciji dela čudeže.

Vam moram povedati, da sem danes zadnji dan v službi in da so me sodelavke in sodelavci prav lepo presenetili. Z punčko sva dobili tako lepo orhidejo v rozastem lončku in z rozastimi balončki za v njeno sobico. In tako lepo so mi zaželeli lep porod in lepo materinstvo, da sem bila čisto raznežena. Jih bom pri malici počastila, drug teden pa jim bom spekla pecivo (ker bom doma in bom imela več časa).

Ali katera razmišlja o tem, kako boste obvestile svoje sorodnike in prijatelje (tiste, ki niso blizu vas pa vam kljub temu veliko pomenijo) o prihodu novega člana? Jaz razmišlajm, da bi napisala kaj lepega in dodala sliko dojenčice (seveda, potem ko pridemo domov iz porodnišnice) ter poslala po pošti. Ima mogoče kakšna kakšno idejo kako to izpeljati? Poznate morda kakšen link? Razmišljam, da bi naredila to v takem stilu kot sva imela vabila, jedilnike, zahvale za najino poroko.

Zdaj sem pa res že lačna... ja sej je že čas za malico ... se beremo kaneje ...

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 286
27.1.2006 12:11:28   
tinkatonka
Saj ne boste verjele, kaj jaz počnem že cel dopoldan. Kličem po vrtcih, iščem po netu in vglavnem zbiram informacije o vpisu otroka v vrtec. Ker user posted image  želim vpisati že pri cca 11 mesecih, torej februarja 2007, se moram kr pozanimat. Valda potem povsod jamrajo, da takrat pa ne bom dobila prostega mesta, ampak jaz sem vztrajna. Poslala bom pomojem vpisni list na cca 7 ljubljanskih vrtcev potem pa samo molila, da kje dobim frej. Sem čudna a ne. Otrok se še rodil ni, pa ga že v vrtec vpisujemuser posted image . Žal nimam babi servisa user posted image !!! A ve ste se že kaj pozanimale????

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 287
27.1.2006 12:39:02   
marty5
Pa smo nazaj od G....

Vse je ok, še vedno smo na glavici user posted image  (kljub maminim fobijam...), urin je dokaj ok - bo potrebno več pit in zdaj lahko gremo tudi rodit - sem dobila napotnico za porodnišnico user posted image . Ja, pa za hepatitis se grem testirat drug teden.

Nič ni bilo s CTGjem, naročena sem pa čez 2 tedna. Sem mislila, da so zdaj pregledi na 1 teden - kako imate kaj ve?

Tako, da sem danes odlične volje user posted image .

Vrtec - ja, pri nas je tašča v penziji in je že ponudila varstvo, da user posted image  ne gre takoj v vrtec. Samo se bomo še zmenili kako in kaj - sicer bi bila vesela, če bi lahko bil v domačem varstvu kako leto, samo moramo doreči par stvari. To je le ena obveznost in potem ni poti nazaj. Pa malo se bojim, kako se bova kaj ujele glede vzgoje (to je moj največji pomislek).......samo vem, da ga bo imela rada in v končni fazi je svoja 2 sinova kar v redu gor spravila user posted image . No, kakorkoli pa, pri 2,5 letih gre v vrtec - zaradi socializacije ipd. V Kopru zaenkrat ni kakih posebnih čakalnih vrst, tako da se bomo jeseni malo pozanimali, kako in kaj.

Rojstvo - midva bova kar sms-je poslala, kasneje pa bom kako slikco še po mailu poslala, da vsi vidijo najinega lepotca user posted image .

Tako, zdej grem še kaj pospravit, pa kosilo skuhat......pasulj bo danes. In ne vem, če je bila to dobra ideja - sej veste, fižol in njegovi stranski učinki user posted image . Samo si je user posted image  to zaželel, pa ga moram malo pocartat dokler sva še sama...

Lepo se imejte user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 288
27.1.2006 13:21:31   
BaGSi
Pozdravljene nosečke! Zdaj se pa počasi začenja, a ne?

Strije – naj vas ne skrbijo preveč … čez čas zbledijo in so res minimalno vidne (meni jih je nekaj ostalo od prvega poroda)

Strah glede poroda – sem že veliko napisala, ampak še enkrat: vse bo potekalo super, slabe stvari se pa tako ali tako hitro pozabijo, ko nam naši sončki polepšajo dni.

Taja 27 – jaz sem prvič poslala vsem zahvale v obliki čestitke s slikico (kuverte in modre vizitke z okencem se kupila v Bauhausu) z lepim verzom v zahvalo in spomin. Verjetno pa je sedaj na razpologo že marsikaj bolj domiselnega – so pa bili vsi zeloooo veseli…

Kami – Kakšen luštkan fantek!!! Ni kaj, vsi so pravi sončki. Fino da je tvoj Evan pridobil na teži – BRAVO. Nič se ne obremenjuj glede kilaže – saj veš, da vsi zrastejo. Moj je bil tudi nedonošenček – danes pa je tak fejst fant, kilaže pa ima prej preveč kot premalo…
Ti kar pogumno glede študija – nič se ne sekiraj. Hvala bogu, da imaš to možnost. Meni še tudi manjka en izpit (že 4 leta…) ampak imam glavo trenutno na drugem koncu. Mogoče čez čas..
Danes pride tudi mojo Anjo skopat patronažna – tako da vidimo če bo tako uživala v vodi kot njen bratec.

Ninaki –
je kar smešno brat, kako te vsi obravnavajo. Če po pravici povem, bi bilo meni to kar všeč. V drugi nosečnosti so namreč vsi mislili, da to ni nič takega in sem mogla še tamalega rihtat, kot da ne bi bila noseča. No, sedaj pa imam kar dva – tamali je namreč prehlajen in je bil en dan doma – uuuu, sem bila utrujena. Tako da kar uživaj…
Pa ne brat več teh žalostnih zgodb! Vse bo dobro!

Nuka in Jasnica – upam, da se bodo otročki čim prej zredili; če ne prej pa po porodu…

Sarazan –
upam, da si se pozdravila.

Čuko – čim manj otekanja in bolečin! Saj bo skoraj minilo…

Tinkatonka
- jaz imam na srečo prednost v vrtcu, ker je tamali že tam. Vem pa da je to res problem.

Vse ostale, upam da ste nosečnosti primerno v redu.?

Še nekaj mojih svežih idej: plenice so mi trenutno najbolj všeč Fixies, kovterček imam od Odeje – zložen na pol; črpalko pridno uporabljam Aventovo (ki je po 4 letih kot nova), za bradavice Bepanten; za Anjo pa čim manj kozmetike – to pomeni samo mazilo za ritko, olivno olje, mandljevo olje.
Aja, pa čaj iz malin sem pila zadnji teden vsak drug dan po 2-3 dl.
Pa še eno skrivnost vam zaupam: tisti večer preden sem potem zjutraj dobila popadke mi je prav pasal dober s..

Anja bolj ali manj spi: budna je zjutraj od 8.30 do 11.00; potem pa do 20.00 samo je in spi; od 20.00 pa do 23.00 pa jo mučijo krči; ponoči pa se spet doji na 2-3 ure drugače pa spi. Skratka – upam, da bo tako ostalo…. Ker to bi bilo res super.
Bratec jo pa samo lubčka, boža in objema… se ti kar milo stori…

Hvala še enkrat vsem za čestitke in pohvale slikic – ja moram priznat, da imam res neznansko srečo z mojima sončkoma.

Lep pozdrav vsem!!! Upam, da bom uspela kaj bolj pogosto na internet…

(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 289
27.1.2006 13:42:38   
ursa_p
Dobro jutro!

Vceraj sem zaspala namazana s kremami kot se nikoli. Zjutraj me je pa Matic malo potolazil, da ni tako hudo, ampak da kaj ces - se zgodi. Jaz res upam, da se ne bo nadaljevalo. Za znoret, res. Mi je rekel, da mi gre Vishy-jevo kremo proti strijam kupit, ker je baje res dobra ... katera kaj ve? Po eni strani je draga, po drugi jo bom pa rabila tudi po nosecnosti, tako da bi bilo mogoce res pametno, da jo vzamem. Sem se vedno slabe volje. user posted image

Vceraj zvecer je tamal tako brcal, da sem komaj sedela za racunalnikom. Cez cel dan bolj malo, zvecer pa akcija .... upam, da ne bo tako, ko bo prisel iz trebuscka.

Me je pa zacelo kar dobro boleti v medenisnih kosteh. Ampak ne boli kar tako skoz (se mi zdi, da ene razlagate, da vas kar skoz bolijo), ampak na momente ... zaboli ko hudic - skoraj padem dol, ker se komaj obdrzim na nogah, potem je v redu. Enkrat na eni, drugic na drugi strani. Se mi je parkrat ze prej zgodilo, ampak vceraj pa me je zagrabilo kar nekajkrat. Ocitno lezem narazen. Danes zjutraj sem imela sicer en sam popadek, sedaj je pa mir.

Punce, ki ste ze rodile ... tudi tiste, ki ste tudi pred rokom ... se je tamali umiril pred porodom in koliko prej je to bilo ... se je kateri zgodilo, da je se dan pred porodom noro divjal po trebuhu??? Je lahko umiritev ena od znakov, da bo pocasi potrebno iti ali ni nujno, da se sploh umiri?

Cuko ... si sploh ne znam predstavljati kaksne imas roke, da je tako hudo. Glede na to, da imas samo se 1 teden do roka, bo sigurno hitro minino in ze bo tvoj Gal v tvojem narocju.

Kami ... tudi jaz bom (upam) sla potem, ko se tamali rodi na solo in se poskusila dogovoriti za kak izpit - takrat se najlazje ucis in naredis kak izpit ... ce tamal res bolj ali manj spi.

Taja27 ... glede na tvoja vprasanja, ce bos pravi cas prispela v tvojo porodnisnico in ce bo sploh tvoj ginekolog tam ... jaz bi se na tvojem mestu z G dogovorila, da ti da svojo GSM stevilko, da ga, ko se bo zacelo, lahko poklices. Ce ga ne bo tam je mogoce celo bolje, da rodis kje blizje. No, samo nasvet.
Kar se pa obvescanja prijateljev tice ... jaz sem zadnjic napisala spisek koga vse je potrebno obvestiti z moje strani - se pravi moje prijatelje, sosolke, ... od katerih Matic (v glavnem) nima stevilk, pa da ne bo slucajno koga pozabil. Tiste, ki Matic dobro pozna po poklical, drugim bo poslal samo SMS. Mislim, da je to cisto dovolj. Bo pa najblizje tudi povabil, da bodo zapili sina ... joj, ze vidim, da me naslednji dan tud pogledat ne bo mogel prit (sej veste kako je - z vsakim, ki pride bo mogel nazdraviti - se mi kar smili - on se pa ze sedaj za glavo drzi kako bo) ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ... sva ze kupila viski, cokoladni liker moram pa se naredit, predno greva rodit. No, pa vina in drugega alkohola za nazdravljanje je tudi dovolj. Slikco bojo pa v glavnem dobili kar po mail-ih.

Tinkatonka ... tudi jaz ze razmiljam o vrtcu, ampak vpisala ga bom pa takoj po rojstvu, ker imamo res tak cas rok, da bojo ob dopolnjenem 9 mesecu (mislim, da gre lahko s to starostjo v vrtec ali pa z 11-imi - nisem prepricana) skupine ze narejene in bo verjetno res bolj ali manj vse zasedeno ... razen ce imas kake veze. Pa problem je v tem, ker po pravilih ga lahko vpises samo v en vrtec, tako da ko ga bos vpisovala ne povej, da si ga ze vpisala kam drugam. Mi lahko prosim poves kje vse imajo jasli tu okoli? Jaz vem za Sneberje, Zalog (so baje zelo prijazni v vrtcu, ampak nama ni vsec, da bi ga vpisala tja), Kaselj jih nima (na Zalost), pa Sostro .. to je to kar je blizu, drugace so se Fuzine, Moste, Nove Jarse - te vrtci imajo po moje vse jasli. Drugace pa ga lahko vpiseva se mi zdi, samo v Sneberje in Zalog, ce ga kasneje zeliva prepisati v Kaselj ... ker so ostalo ze druge "enote" ali kako temu recejo. Ce je vpisan kam drugam, je za premestitev v Kaselj ponovno potrebno cakati na prosta mesta ... drugace premestitev iz ene v drugo enoto ni problem.
Sicer gre moja tasca baje letos v pokoj, tako da naceloma bi slo za varstvo, ampak bi veliko raje videla, da gre v vrtec, ker imam tako kot Marty5 pomiselke glede vzgoje. Glede na to, da se se pri psih ne strinjamo kako in kaj glede vzgoje, ucenja, doslednosti se mi zdi, da pri otroku ne bo nic drugace. Tako da bi veliko veliko raje videla, da gre v vrtec, pa se druzbo bo imel - ceprav sem ravno vceraj brala v Mojem malcku, da so vodnarji radi bolj zase in ne potrebujejo toliko druzbe.

Bagsi ... le zakaj so te potem zaceli grabiti popadki ... hehe ... to je bilo pri nama, ko sem sla drugic v porodnisnico ... od takrat dalje pa prepoved ... groza. user posted image  Ceprav cez kak teden si ga pa lahko privosciva, ker ne bo krize, ce takrat rodim ... bo le dva tedna pred rokom ... hehe ... danes tega se ne bi prakticirala, da me ne bi ze danes videli v porodnisnici, cez kak teden pa ja ... potem bo pa spet pavza baje za 6 tednov, ne? Ce sem si prav prebrala.
Imas pa res lusno puncko ... pa kar temno polt ima ze. user posted image

Cep ... kako pa zgleda ta cep, ko se odlusci?

Pocivanje, (ne)pospravljanje, itd ... tudi meni gre na zivce, ker mi kar naprej jamrajo naj lezim, naj ne pospravljam, naj ne vozim psov ven, pa ne hodi nikamor (no, glede G mi nihce ne jamra naj ne grem, pa je tudi v Domzalah), pa ne to, pa ne ono ... pa kaj je lahko narobe, ce vse to pocnem, pa da se sedaj mali redi in naj res lezim ... ja pismo ... ko se bo odlocil prit ven bo prisel ... ga z nicemer ne ustavim. Sploh pa ... tako kot ninaki ... ja kdo bo pa pospravil, pa pse ven peljal, pa se in se, ce ne jaz??? Sej nic ne recem, se javljajo, da mi pridejo kaj narest, ampak ne morem jaz enga klicat, ce mi pride z drugega konca Ljubljane ali pa se od kod drugod posesat, cez dva dni ali pa naslednji dan spet, pa naslednji dan za prah pobrisat pa ne vem kaj ... jaz sama vem, da lahko to naredim in ne bom klicala nobenega .. ce pa cesa ne bom zmozna naredit, bo pa Matic naredil (tudi ce mu ne bo vsec, ve da mora - seveda ce mu pokazem in povem user posted image  ).

Toliko od mene zaenkrat.

Lp, Ursa

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 290
27.1.2006 13:42:46   
Eviii
evo nas tle... danes je en čuden dan, pa se vam bom samo na hitro javla. v glavnem, zbudila sm se ob petih in sm bla skori do sedmih pokonci. nism mogla spat. pol sm šla pa nazaj se stisnit k možeku in sm začorla do devetih in pol. pa možeku sm pomagala neki pr biznisu. in pol sm šibala k zdravnici, ker je včiri ni blo in sm bla naročena danes ob 11.15. in kaj zvem? da sm staknla virozo user posted image . pa je rekla, da mi ne bo dala nobenih zdravil. nej samo počivam (jst sm pa mislila še na banko skočit urejat papirje za kredit), pijem čajčke in v primeru vročine nej vzamem lekadol. vam pa povem, da sm čisto utrujena in komi čakam, da se grem uležt na kavč pred tv, kjer bom vrjetno zaspala. samo res upam, da ne bom dobila vročine in da bo šla ta viroza čimprej mimo. danes je naš-a user posted image  bolj miren-a (evo, glihkar sm dobila eno mičkino brcico, da mi pove, da je vse ok). to pa je vrjetno zaradi tega, ker je mamica bubina. pa tudi g mi je reku, da se bo zdej kr precej umiril-a. mama mi je pa tudi rekla, da se je moj buši spustu že malo nižje. upam, da bom imela (kot sm že miljonkrat zapisala) ribico in ne vodnarja-ko. moj popek se še ni obrnil (in po mojem se tudi ne bo). strij zaenkrat še nimam, ker se tudi moj buši ni kej pretirano raztegnu. upam, da jih ne dobim pol, ko se bo buši spet krču po porodu.
če bom pr moči, se oglasim še kaj kasneje. pridne bodite in čuvajte bušije.
p.s.: nestrpno pričakujem vaše sms-je. da vidimo, kira bo naslednja user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 291
27.1.2006 15:03:57   
BaGSi
Ursa-p

- kremo imam jaz od Welede oz. olje in je super. Res nisem dobila strij, ampak mislim, da to tudi ni bilo odvisno od kreme. Saj ne bo tako hudo...
- moja Anja je še med popadki tik pred rojstvom noro migala - nič se ni umirila - tako da izgleda da za vse le ne velja isto pravilo
- jaz sem vsem poslala SMS kar iz porodne sobe, saj si tam tako ali tako 3 ure. Oči nosi dojenčka - ti pa imaš čas za poklicat par prijeteljev, poslat SMS. Če nisis preveč zmatran, jaz sem bila namreč prepolna adrenalina.
- meni se čep ni odluščil, tako da res ne vem kako izgleda (baje krvavkasta sluz, ki se lahko začne že nekaj dni pred porodom)

LP!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 292
27.1.2006 17:23:21   
čuko
Halo punce!

Hvala za lepe misli, je lepo čut, da kdo misli na tebe in sočustvuje. Ste res super! Res je, še malo pa bom rešena in cartala svoj največji zaklad.

Danes smo imeli CTG in je vse vredu. tudi pregled smo imeli pri g. in pravi da sem že odprta in da je vse zrelo in pripravljeno za porod. Mislim da me že tudi dajejo popadki, skozi me nekaj pika v trebuhu in me boli sramna kost. Kaj so to popadki ali kakšno šikanje? Jaz ne vem kako zgledajo popadki, zato sprašujem vas, ki že imate popadke.

Lepo bodite, se čitamo!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 293
27.1.2006 18:01:22   
natalia
zdravo,

mene tudi to zanima! kako zgledajo popadki?

jaz ne vem, če bom znala prepoznat popadke, ko bodo ta pravi...

hvala za odgovor!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 294
27.1.2006 19:27:18   
ursa_p
Cau!

Da jaz povem kako sem jaz obcutila popadke. Najprej me je prijel krc cez cel trebuh - trebuh je bil trd kot kamen - od zgoraj do dol. Ko me je krc popolnoma zagrabil sem obcutila vedno vecjo bolecino (kot pri menstruaciji, tiste, ki vas je kdaj bolelo). V glavnem mene je bolelo v spodnjem delu trebuha - pod popkom (pa ne na sredi, ampak malo ob strani - levo in desno). Obcutek je bil tak, kot da bi se bolecina prenasala iz zgornjega dela spodnjega dela trebuha (se pravi od popka) pa do dol. Potem je trebuh pocasi postajal mehak. Potem spet ... trd trebuh ko kamen, bolecina in konec ... no, ko so popadki pravi so ponavadi v enakomernem zaporedju - na 10 minut, na 5 minut, ... Meri se jih pa od konca enega, do zacetka drugega ... jaz sem mislila, da se steje od zacetka do naslednjega zacetka, tako da sem vedno stela narobe.
Na CTG-ju se pa popadki vidijo na spodnji crti (mislim, da so vse skupaj 3 crte, ali dve ne vem tocno) ... vidi pa se kot hribcki in dolince. Stevilka, ko ni popadkov je okoli 20 (barva je zelena - stevilke, ne crte) ali celo malo manj. Potem pa se odvisno kako mocni so, krivulja visa, ko je konec popadka pa pride spet na 20.

Upam, da sem vam kaj razlozila. Naj pa povem, da me spet zvija, ampak sem vzela kar Buscopan, da pocakam vsaj do ponedeljka - hecam se, ampak brat(ec) si res zeli necaka za rojstni dan ... bomo videli kako bo.

Lp, Ursa

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 295
27.1.2006 19:38:57   
tinkatonka
Kami...user posted image  za pogum in voljo, da še delaš obveznosti na faksu. Pa še en user posted image  za "porejenega" Evana in njegovo prvo kopanje.

Obvestila za sorodnike...midva bova svoje starše in sestre ter brate poklicala kar po GSM-ju, ostalim prijateljem in sorodnikom pa poslala sms-e, vse to kar iz porodne sobe. Slikice pa bom pomojem pošiljala kar sama, ker pri nama doma sem bolj jaz tisti ekspert za tehnicne zadeve in se moj dragi prevec ne znajde v tem.user posted image
evii....pozdravi se hitro!!!  Ti pošiljam en zdravilni čajček na daljavo user posted image !!

urša_p...za podroben opis za vrtce na najinem koncu ti napišem v kratkem na ZS. Zdele je preveč tega, da bi ti pisala. Obljubim da takoj ko utegnem napišem.

No jaz se grem pa zdele mal crklat s svojim user posted image  pred TV. To izgleda nekako tako,da se uležem, da si pižamo zaviham čisto na boke in dvignem majco ter potem "zračim" trebušček. Je tak lep, naoljen in svetleč. Najlepši pa postane, ko začne user posted image  ven metati rito in nogice ter trebuh postaja čudne oblike. Se prov zabavam ob tem. Pa še mož me bo vsak čas poklical, da se mal pocartava prek telefona, jutri se bova pa v živo, ker pride domov. user posted image

No tako, jaz grem počasi, se beremo jutri. Pazite punce nase in na svoje user posted image  in naj vas vaši možje/fantje razveselijo s kakšno fino masažo stopal. Uf to bi men zdele pasalo. Pa sej bi si jih sama zmasirala, ampak jih še vidim komaj iz moje ptičje perspektive user posted image !

Lahko noč vam želita Tina in njen veliki brcač!

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 296
27.1.2006 20:10:54   
karin412
Živjo!
Se še jaz na hitro oglašam. Tudi jaz sem imela danes ena dva ali tri popadke in mi prav pride, ko sem prebrala od vas ostalih, kako izgledajo ta pravi popadki. Ne mislim še rodit!
A mislite, da jih zdej dobivam več, ker pijem čaj iz malinovih listov?

Taja27, midva sva že kupila papir in oblikovala naznanilo za rojstvo user posted image , spredaj je slikica, noter pa besedilo: ime otroka, teža, velikost, pa en lep verz ob zgornjem robu, pa najin naslov spodaj. Podatke bova vpisala po rojstvu in potem poslala sorodnikom in najboljšim prijateljem.

Drugače sem danes inštruirala MA kar 4 ure in sem bila potem tako crknjena; user posted image  bo sigurno že logaritme in razne funkcije imel že kar v krvi. Še jutri me čaka en tak matematični paket, ne morem rečt ne, ker snov zame ni težka, me pa utruja.

Mene ni strah poroda. Rada pa bi bila čim bolj sproščena, da bo šlo lažje. Naštudirala sem vso možno literaturo, v slo. in angl. in samo če se bom potem kaj spomnila oz. odvisno, kako se bom počutila med porodom. Tega se ne da predvideti. Ne vem niti, kakšen prag bolečine imam, ali me bodo popadki boleli ali ne.

Zdaj pa me bo moj srči zmasiral, komaj čakam!!! Ker me že bolijo kosti v medenici.
Lahko noč in srečno vsem puncam, ki boste kmalu rodile!

Neposredna povezava do sporočila: 297
28.1.2006 10:20:30   
tinkatonka
Dobro jutro!user posted image

Kje se pa vse skrivate!

Ste vceraj lumpale, pa se vam se ne da vstati. No jaz sem vecer prezivela ob gledanju filma potem pa lepo sladko zaspala, se ponoči samo 1× zbudila za obisk WC-ja in se zbudila nato šele ob 8:30. Moram rect, da kr dobro spim zadnje case, ampak se ne bom prevec hvalila, ker se to lahko hitro spremeni.

Oh ja, se 3 dni do nasega februarja. Komaj cakam, da minejo te trije dnevi. Kaj pa ve?

Danes pride domov moj mozek pa moram mal prah pobrisat pa posesat, da ne bo rekel, da nisem cel teden nic delala. user posted image  

No ker mi je te moje "samske dni" čez teden tako dolgčas, sem šla včeraj v knjižnjico in si izposodila knjigo o Accessu. Pa se bom v teh treh tednih do poroda mal zamotila z učenjem tega programa. Škodilo mi zihr ne bo.

Moja mama ima naslednji teden cel teden dopust user posted image user posted image . kar pomeni, da bo cel teden letala po hiši in pomivala okna, tla, brisala prah in delala vglavnem spomladansko čiščenje pred prihodom vnučka. Takrat ko se to ona spravi je ponavadi ful tečna, upam da zdej temu ne bo tako. Bom pa po vsej verjetnosti dosti manj na RR-ju, ker ne bom mogla zabluzit celega dopoldneva medtem, ko bo ona tukaj mimo mene letala s krpo za prah, s sesalcem in še bogve s čim. Po eni strani mi bo pa prov prišlo da bo doma, saj me bo lahko mal okol vozila. Sej sama se še dobro počutim in se mi ni problem vsest v avto in se kam odpeljat, ampak mi paše če me kdo vozi in da imam svojega taksista. 

No pa dosti za dobro jutro. Vam napisem se kaj za dober veceruser posted image !

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 298
28.1.2006 11:40:21   
Eviii
mi smo tudi že tle. pa očitno ste še vse v postlah in se cartate. al pa letate naokoli. mogoče je pa katira celo v porodnišnici...
jst sm šla včiri spat dokaj pozno (okoli polnoči). pa pol nism mogla zaspat. me je vse stiskalo in špikalo in mi sploh ni blo prijetno. mislim, da je vse to posledica viroze. no, pol sva se pa z možekom zbudla neki čez peto. jst sm pol počasi vstala, ker sm bla žejna, on je pa še eno urco poležal. pol pa je imel tudi on za vstat, ker ima danes turnir. in so štartali že ob sedmih zjutraj. jst sm šla po njegovem odhodu spet nazaj v postlo in zaspala do desetih. in se počutim prou povoženo. groza!!! oči me bolijo, pa da o kosteh sploh ne govorim. pa ne vem, al imam popadke al me bolijo ledvice al pa me samo vse boli zaradi viroze. vam povem, da sm bla včiri še kr ok v primerjavi z današnjim dnem. zvičir pa bo ena kolegica nardila vičirjo in je povabla same punce. pa ne vem, če bi šla al ne. bom vidla sproti, kako se bom počutla.
drugače pa nej priznam, da sm se tudi sama spremenila v pravo smrčačico. zadnič je neki marty o tem razpravljala. do user posted image  tudi jst nism nikoli smrčala. zdej pa še sama sebe včasih zbudim s svojim smrčanjem. pač še ena user posted image  težava več...
jst tudi še razmišljam, kako obvestit vse o prihodu naše-ga user posted image  na svet. v izolski bolnišnici je problem v tem, da je porodna soba glih na tisti strani bolnice, kjer se mešata slovenski in italijanski mobi signal in včasih se sploh ne da ne mobija uporabljat. je treba it vn na hodnik. bom si pa vrjetno en osnutek sms-ja napisala in po porodu samo izbrala številke in pol rekla možeku, nej gre sms-je na štenge poslat user posted image . bom pa klicala samo domov, možek bo pa na švedsko obvestil starše.
kar se pa tiče vrtcev. na obali nimamo problemov z vrtci, tko da nam ni treba še hitet otrok vpisovat. moja mama se je decembra upokojila in komi čaka, da bo lahko čuvala user posted image . jst sm sicer bolj mnenja, da bi šel-la čimprej v vrtec, da bi se družil-a z vrstniki, ampak bomo vidli, kako bo to izvedljivo. mogoče bomo na začetku ponucali mojo mamo al pa bomo dali user posted image  v vrtec samo dopoldne in bo šla mama po njega-o za kosilo. ne vem še.
jst pijem eno do dve šalce malinovega čaja na dan (liste) in od takrat res čutim malo močnejše bolečine v bušiju. zdej pa še ta viroza, ki me že kr pošteno načenja. upam, da bom zdržala čimdlje...
bodte pridne in se beremo kej kasneje.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

Neposredna povezava do sporočila: 299
28.1.2006 12:08:58   
marty5
Pozdravljene,

tudi mis mo tu, pokonci še pred 8mo, ampak sobote zjutraj so ponavadi namenjene pospravljanju. Hvalabogu ga je malo, ker sem tudi jaz zadnja 2 tedna imela generalko pred prihodom user posted image  - od oken, kuhinje, pa vse sem preprala, da bo prišel na čisto in dišeče user posted image .

Bojim se, da sem tudi jaz kaj staknila, ker se ne počutim najboljše - šmrkam in nekam čudno mi je...taka poklapana sem. Ni niti čudno, če sem res kaj staknila, ker sem ta teden hodila po ZD in med bolnimi ljudmi se hitro tudi zate kaj najde.

Danes bomo najbrž preživeli dan doma - v horizontali. Vreme je kislo, jaz pa se tako moram učit za ponedeljkov izpit.

Moram pa vam povedat, da me je skoraj kap, ko sem si dane zmerila obseg trebuha - dosegam in presegam neverjetne dimenzije user posted image . Na najširšem delu (popek) sem široka kar 114 cm! Ni čudno, da se mi delajo strije, ko pa gre vse v trebuh. Na kilah nisem pridobila ne vem koliko - nekako povprečnih 12 kg. Ampak vseh 12 je šlo naprej v trebuh....Najbolj neverjetno pa je, da do kakega 27. tedna, trebuha skoraj nisem imela....pol pa boom! Še nekdo naj mi reče, da se fantki nosijo zadaj, v križu in v riti user posted image .
No, samo da vam povem, kak user posted image  sem...user posted image .

Drugače pa sem to noč zelo intenzivno sanjala dojenje.....zdaj sem prešla na to "skrb". Sanja se mi ne, kako bo zgledalo - sploh pa je moje oprsje čisto isto kot pred user posted image .....upam, da to ni kak slab znak, da ne bo mleka, čeprav vsi pravijo, da ni povezano. Mislim, da sem o dojenju še najmanj osveščena in najmanj vem.

No, toliko zaenkrat, da ne nakladam preveč. Lepo preživite soboto in uživajte user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?