|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadnji mesec februarčič 2006
25.1.2006 22:17:33   
jasnica
Eviii pozabila sem vprašat če se je Nuka kaj oglasila? Sem full nestrpna ker imam še 9 dni do pregleda v porodnišnici in podobno situacijo njeni, pa me mal zanima če se moram psihično pripravt,v primeru da takrat tam ostanem.
Nočko!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 251
26.1.2006 8:43:03   
malamisha
Dobro jutro!

Kozmetika, ki sem jo nabavila za našo-ega user posted image  je hladilna krema (iz lekarne), ribje mazilo Ribodermin, trdo milo (Bubchen), baby wundschutz creme (Bubchen), raztopina za čiščenje noska (od Nivee v kapsulah), Wasch gel (Bubchen), sterilne zložence (za popek, če bodo problemi), nekaj kozmetike pa imam še v Nivea nahrbtniku, tako da upam, da bo vse to zadostvovalo.
Drugače bom kupovala sproti.

Planice - nabavila sem Pamperske št. 2 (3-6 kg).

Zdi se mi, da se je moj trebušček malo "spustil". Upam, da to ni samo v moji glavi...

lp od čedalje širšegauser posted image

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 252
26.1.2006 8:43:54   
tinkatonka
Dobro jutro!

No jaz sem vstala z levo nogo bi lahko rekla, ampak sej z levo sem šla že spat. Zakaj temu tako? Komaj hodim, vse me boli. Rit imam plavo in zatečeno, pomojem sem si še medenične kosti pretegnile včeraj pri padcu, ker komaj hodim. Ja to je pa tko če si štor. Vglavnem slab začetek dneva. In itak da sem spet vsa tečna, ker sem sama, ker mi je dolgčas, ker bi se rada kam dala, pa je zunaj premrzlo, noben nima časa, ker so v službah, zdej ko sem pa »poškodovana« pa tko in tko ne grem nikamor brez spremstva, da se še kje ne zvrnem. Že tukaj pred računalnikom sedim na povštru.

Kremice…..jaz bom za otroka kupila ali olivno ali mandljevo olje v lekarni, pa kakšno kremico za obraz bi mu kupila, ker bova veliko hodila na sprehode mislim, da je pametno da mu zaščitim obrazek. Aja poleg tega pa seveda še hladilno mazilo za ritko: jaz bom kupovala kar tistega od lekarne – galenski laboratorij. V primeru vnete ritke, pa mu bom namazala z Bepanthenom (z roza črto). Praške paste ne bom uporabljala, razen če to ne bo nujno potrebno. Ampak je lekarna 5 min stran, tko da se to lahko še dokupi potem.

Jasnica….evii bo pomojem takoj javila, ko bo dobila sms, saj je ta naša »tajnica« res pridna.
Očitno nuki še niso sprožili poroda. Držimo pesti za nuko!!!!! user posted image user posted image user posted image

Toliko zaenkrat od mene.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 26.1.2006 8:48:51 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 253
26.1.2006 8:58:29   
karin412
Dobro jutro! Sem še kar dobro spala.
Jaz sem imela včeraj G, je vse v redu, gledali smo user posted image  po UZ. Tako da imam naslednji pregled šele 10.2.! če ne bom prej rodila. Na CTG ne grem nič, ker mi je rekla G, da če čutim otroka, ni potrebe.

Glede partnerjev pa: moj je tak, da hoča zdaj izkoristit vse, tako da hodi smučat, turno,pa ven na pijačo, ker pravi, da od drugega tedna bo moral že biti v pripravljenosti (nastopim 37. teden) in se bo moral sukati okoli Kranja.

Jaz imam bombažne Racmanke, kupila pa sem tudi Fixies za newborn in dobila sem tudi Pamperske newborn od moje prijateljice, ki jih je mali hitro prerasel.

Tudi jaz sem kupila Lanolin, Bepanthena pa ne, bom že mojega poslala v lekarno, če bom rabila, enako za črpalko. Kozmetiko sem kupila vse od Welede, ki je naravna.

Včeraj sem naredila en velik mobil za nad previjalno mizo, same velike miši rumene barve z različno obarvanimi uhlji. Je prav lep.

Lepo se imejte v tem mrazu.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 254
26.1.2006 9:04:11   
marty5
Dobro jutro,

no, recimo dobro......ja, spet smo prebedeli pol noči user posted image user posted image user posted image . Jaz res ne morem več tako....totalno sem neprespana in se ponoči le obračam, najhuje pa je, da postanem prav zlobna in tečna. Potem niti user posted image  ne spi nič. Ko gledam v luft me moti vse - kako glasno diha, kako se obrne in bog ne daj, da revež zasmrči....in pol ga od vse tečnobe in premetavanja zbudim, ubožca. Danes me je ob 2eh prosil, če gre lahko malo zaspat v dnevno sobo in ne bom jezna....da razume, kako mi je, ampak da mora vsaj kako urco odspat. Prav na jok mi gre že vse skupaj.....
Ti zadnji tedni se pa res že pošteno vlečejo.......

Glede kozmetike in nege - jaz sem nabavila:
hladilno mazilo za ritko (Bubchen)
trdo milo (Bubchen)
puder v prahu (bubchen) - sploh ne vem, zakaj sem ga vzela...user posted image
mandljevo olje
fiziološko
alkohol 70%
bepanthen
zloženec

To je zaenkrat vse - po potrebi bomo pač skočili v trgovino. Na začetku itak umivaš le z vodo oz. milom. Za kremice za obraz pa bom mogla kaj povprašat user posted image . Se bomo pa poskusili držat načela - čim manj kemije na začetku.

Jaz sem pred majceno dilemo.....v ponedeljek imam še zadnji izpit, ampak je v LJ. Jaz pa bom takrat v 37. tednu....Malo me je strah it, bi pa rada dala še to na stran pred prihodom user posted image . Seveda ne bi šla sama - bi me user posted image  peljal, za vsak slučaj bi pa še torbo za porodnišnico vzela s seboj user posted image . Eni mi pravijo, da sem zmešana, meni pa se ne zdi kaj tako groznega - med KP in LJ so 3 porodnišnice, v eno bi ja prišla, če bi bil res murphy na delu in bi me ravno takrat kaj zgrabilo, a? Povejte mi še vi, prosim, kaj mislite.....Se mi sploh ni zdelo nič takega, dokler mi niso vsi začeli neki pametovat.

Zdej pa se grem pobarvat - se bom kar sama, ker se mi ne da sedet pri frizerju 3 ure zaradi barvanja. Se bom šla drugi teden le še malo postrič.

Lepo se imejte user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Neposredna povezava do sporočila: 255
26.1.2006 10:32:33   
taja27
Dobro jutro user posted image ! Upsssss ... dober dan!

Za razliko od večine, ki se skrivate pred mrazom, vam moram povedat, da jaz pa vsako jutro (že cel teden) peljem našega psa na sprehod vsaj za 20 minut. Ponavadi smo to naredili bolj na hitro (tok da je opravil to kar je moral) potem pa sem ga zaprla v boks pred hišo. Ta teden je pa takšen mraz, da revež enostavno ne more biti zunaj celih 8 ur, ko jaz delam. Tako mu privoščim malo daljši sprehod, nato pa ga zaprem v hišo na hodnik. nekaj zim nazaj, ko je bil prav tako neznosen mraz, mi je revež staknil išjas zaradi mraza, tko da si tega ne dovolim več. Meni pa ta jutranji sprehod prav dene. Je pa res user posted image  mraz.

Spim tudi sama slabo, kar naprej se obračam iz boka na bok in zraven jamram. Pa komi se vstanem iz postle. Tko kot je rekla Eviii - res smo že pravi nasedli kiti. Vendar mi je še vedno lepo in uživam v nosečnosti. Včasih pa še kar ne morem verjeti, da bom res kmalu mamica. Jupi user posted image user posted image user posted image .

Moj user posted image  je zelo pozoren do mene in mojega bušija. Včeraj sem ga morala prav nagovarjati, naj gre danes s prijatelji na večerno smuko na Pohorje. Pa malo pretirava saj hoče pokupit prav vse, kar se kao rabi za dojenčka. Sem mislila, da bova pustila kakšno zadevo za bodoča darila. Se prijatelji že pritožujejo, da nama ne bojo imeli kaj več kupit, ko bova dobila naš zakladek. Včeraj sva tako kupila še sterilizator (tisti za v mikrovalovko) in baby phone (otroško varuško) in si je tolk časa vzel v BC za preučevanje, da so ble trgovke čist navdušene nad njim. Drugač je pa on tisti, ki me tolaži, da bo s punčko vse vredu, pa da mi bo ''pomagu'' rodit (naj me ne bo nikar strah) in da bom najboljša mamica ... No sej mi kar paše, da je takšen.

Kremice imam tudi jaz vse od Bubchna in pa nekaj zadev iz lekarne (alkohol, bepanthen, krema za ritko, zloženec, mandljevo olje ...). Sej itak mislim, da imam vsega preveč. Pleničke pa imam Pamperske New Born od 2-5 kg.

Držim pesti za vse tiste, ki vas hoče malo prehitet in za vse tiste, ki imate žalostno srce zaradi partnerja - ko bodo zagledali svoje male zakladke bojo tako ali tako očarani nad njimi in vami!!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 256
26.1.2006 10:33:15   
ursi
Marty5, jaz ne vidim nobene ovire, zakaj ne bi mogla it v Lj. Če bo pa še tvoj ljubi s teboj pa sploh. Saj nismo invalidke!! In nekatere se bomo celo v samo porodnišnico morale v avtih voziti celo uro. Mislim pa, da ti bo zelo odleglo, če boš še kašne stvari frej pred prihodom novega člana.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 257
26.1.2006 10:54:57   
ninaki
Pozdravljene,

meni je pa danes ratalo spati celo do 6 zjutraj. Drugace se zbujam med 3 in 5 in gledam v luft. Midva se nimava pregrajene dnevne in spalnice, tako da se niti umakniti nimam kam, da ne bi motila dragega. Pol se pa premetavam iz levega na desni bok, pa na hrbet, pa nic mi ne pase, noben polozaj, pa kolena me bolijo, pa vse mi je tecno user posted image Zraven se pa dragi non stop zbuja. Revez, zjutraj mora pa v sluzbo, jaz pa zacorim do 10 ali 11. Meni tako pase tole jutranje corenje.

Tudi jaz imam od kozmetike samo tisto, kar so nam rekli v MS. Vecino stvari iz lekarne, pa se trdo milo. Zaenkrat nimam nobene kreme, bom sproti dokupila, ko bo potrebno. Tudi jaz mislim biti veliko zunaj. Bom magari pol babico vprasala, ali pa na forumu pocekirala kaj druge mamice uporabljajo.

Mene pa zadnje case neki bega. Berem knjige o dojenckih in spremljam forume in naletim, da priporocajo kruh in zemlje ze pri uvajanju goste hrane, oz. ko rastejo zobki. Pa razne zitne kasice. Kolikor se spomnim iz MS so nam tam rekli, da naj bi se s kruhom in zitom pocakalo 1 leto. Zdaj pa res ne vem vec, a je to spet kaka nova moda. Vedno bolj se mi dozdeva, da je treba delati po obcutku. Vceraj sem brala eno knjigo, pa je bilo spet en kup stvari drugace napisanih, kot so nam pa svetovali v MS. Saj vem, da se ni treba vsega drzati kot pijan plota, samo zame bo to prvic, pa se mi zdi fajn, da mi nekdo vsaj kake smernice nakaze. Na, pol pa vidis, da je vse odvisno od "trenutne mode".

Marty5, ce se dobro pocutis, zakaj pa ne. Jaz grem jutri na Hrvasko do nedelje. Rok imava pa par dni narazen. Pa sploh ne razmisljam, da ne bi sla, saj se dobro pocutim. Na torbo sploh pomislila nisem, da bi jo vzela s seboj user posted image   Ne vem, jaz sem se odlocila, da bom cim bolj aktivna vse do konca. Proti koncu sicer bolj v okolici, a trenutno nimam nobenih znakov, da bi mali lahko ze ta we ven pokukal, tako da bom kar sla. Ce bo pa karkoli vmes prislo, bo pa vedno toliko casa, da pridemo do prve bolnice. Sicer nas je pa kar nekaj v ali blizu Ljubljane, pa torbe imamo tudi pristimane, tako da ni panike user posted image in lahko vskocimo user posted image

Kar se pa odnosov med partnerji tice, pa jaz ze komaj cakam, da gredo ti nosecniski hormoni stran. Sicer moram reci, da se mi zdi, da se oba se kar dobro drziva, samo vseeno mi gre na zivce, ko kar jokava ratam za brez veze. Pa vse me 100 x bolj prizadane kot bi me moralo.

Punce drzte se,

Nina

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 258
26.1.2006 12:20:52   
sarazan
Pozdravljene user posted image !

Jaz se pa danes počutim, kot da bom ful zbolela. Boli me grlo, malo me zebe, malo mi je vroče, vse kosti me bolijo,... Samo iz nosa mi še ne teče.
Spila sem že 2 litra čaja z medom in limono, pa samo poležavam. Še jesti mi ne paše (kar je čist čudno za mene user posted image ).
Upam, da ne okužim moža. Če bo zbolel, ne bo smel biti na porodu. Jaz bom tam, tudi če zbolim, njega bi pa tudi rada imela zraven. Ah, se kar nekaj sekiram user posted image , pa imam še dobra 2 tedna do PDP. Pa še zamujamo lahko.... He, he, he. Tudi mene se loteva tečnost user posted image . Ne da se mi več biti noseča, sem sama sebi v napoto.
Tako, zdaj sem se še jaz malo zjamrala user posted image .

Sem pa pridobila eno grozno nosečniško "težavo". Vsako noč zbujam moža s svojim smrčanjem user posted image . Največ ležim na hrbtu in očitno se to pozna na mojem dihanju. Upam, da mine. Sicer pa spim kot top. Še, če moram na WC, vse opravim napol v spanju.

Od kozmetike sem tudi jaz kupila Bubchen - trdo milo, kremo za obraz (ko bomo šli na sprehod, da bo koža zaščitena), olje, ki ga bom kasneje uporabljala za po kopanju. Vse ostalo imam pa iz lekarne.
Za lanolin mi je ravno včeraj rekla kolegica, da je reeeees dober. V porodnišnicah ga nimajo, zato ga le vzemite s seboj. Njej so zelo poškodovali bradavice na črpalki, ki jo je uporabljala v porodnišnici. Baje sploh niso imeli občutka in so ji prsa čist popokala.
A je katera od vas kupila v lekarni čaj za dojenje? Me zanima, če je za kaj ali je le larifari. user posted image

Kami, tvoj Evan je pa res tak cuker. Sem kar zijala v te vaše slikice in zraven sanjarila o mojemu dojenčku user posted image .

Marty, če se dobro počutiš, kar pojdi v Lj. Če pa nepričakovano rodiš pri nas, pa javi, da ti prinesemo, kar boš rabila.

Lepo se imejte, se beremo...

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 259
26.1.2006 12:33:50   
Eviii
pa sm spet malo pred računalnikom...
midva sva bla včiri zvičir v mehiški (kot sm vam že napisala). joj, da tega ne bi nikoli nardila user posted image . celo noč nism spala. zbudila sm se okoli treh. me je full bolelo grlo in želodec sm mela napihnjen do stropa. pol pa sm šla na wc in je blo malo bolše. in mehiška hrana mi je celo noč hodla gor. je bla full dobra, ampak očitno pretežka za naju z user posted image . in pol sm bla pokonci do petih. sm gledala tenis user posted image . in ista varianta, da se je moj možek vmes zbudu in me prosu, če mu lahko dam mir...
zjutri sva pa šla pogledat hiško in moj možek je bil totalno navdušen. je kr reku investitorki, da nej jo neha prodajat, ker jo bova vzela. tko da zdej moreva samo še kredit zrihtat in bova imela prijeten domek. bravo za mojga možeka user posted image user posted image user posted image . držte pesti, da bo tokrat res vse ok. jst sm že začela urejat prostore, pa moja mama že skrbi za zavese user posted image .
no, zdej pa grem počasi na kosilo, ker sm že pošteno lačna. se beremo še kej kasneje.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 260
26.1.2006 13:21:33   
jasnica
Oj!
Eviii želim ti da vama s hišo res uspe!
Mene so pa ponoči spet popadki dajali, ampak sem svojopunčko prepričala da še ni čas in sva nazaj zaspali.Drugače sem pa postala čist preveč lena, imam občutek da nisem za nobeo rabo več. Počas bom mogla it kaj skuhat, pa se mi ne da niti razmišljat o hrani.Zadnje čase sploh nisem več lačna in kar pozabljam, da je treba kaj jesti.
Se kasneje kaj javim.
Pozdravček!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 261
26.1.2006 13:24:22   
marty5
Spet je jutro minilo kot bi mignil....nardila pa nisem še skoraj nič.

No, odločila sem se, da grem v lj v ponedeljek in se potem popolnoma prepustim le in zgolj user posted image . Sej pravim, nič takega se mi ne zdi, samo kaj ko maš ponavadi okrog sebe toliko pametnih glav user posted image . Sem se prenaročila pri G (bi ga mogla imet ravno v ponedeljek), tako da grem kar jutri tja in bomo videli, kaj bo lepega povedal. Zdej bi počasi mogli bit pregledi na 1 teden, ne?

Sarazan - glede smrčanja: se ti pridružujem na žalost. Vedno sem mojemu težila zaradi tega in mi je že parkrat rekel, da sem tudi jaz začela smrčat v zadnjem času. Seveda sem vse zanikala, pa me je en večer snemal na telefon, ko sem zaspala pred TV......in res malček smrčim user posted image . Ja, sva na trenutke otročja, vem user posted image . Upam pa, da mine - če ne ubogi user posted image , če bosta tako mama kot tata smrčala zraven njega....

Čaj za dojenje - jaz ga nisem še kupila, nam pa so v materinski šoli rekli, da sicer ni slaba zadeva, čudežev pa ne dela. Da ga sicer priporočajo, ampak je pri vsem tem najbolj bistvena tekočina (2-3 l dnevno) - voda, nesladkan čaj, to je najboljše.

Ninaki - glede uvajanja hrane ipd. Jaz sem itak čisto zmedena s tem. Tudi nam so rekli v MŠ, da se z žiti počaka do enega leta, v istem šusu pa so nam rekli, kako skorjico naj dajamo dojenčkom, ko delajo zobke in s kakim mlekom naj pripravljamo žitne kaše.......tako, da ne vem. Bomo vidli sproti. Do 4.,5. meseca so si vsaj vsi složni, da se ne uvaja goste hrane user posted image . Je pa teh pravil malo morje in vsakih nekaj let malo spremenijo. Moja mama mi je začela dajati gosto hrano pri 3m - takrat je pač bilo tako, pa sem vseeno zrasla, ne? Še sami ne vedo kako in kaj.

Grem tudi jaz kaj dobrega skuhat, da se user posted image  vsaj delno odkupim za vse neprespane noči....

Eviii - držimo user posted image user posted image user posted image  za hiško, da bi se tokrat izšlo brez težav!

Se še kaj preberemo user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 262
26.1.2006 13:28:03   
Kami
' dan, user posted image !
Jaz sem dans en velik podočnjak na dveh nogah, ker sem spala v kosu uro in pol ponoči. Evana je ful zvijalo, sploh se ni mogel umiriti do 7h zjutraj. Tudi podojiti se ni hotel, tako da na koncu nisem vedela več a joka od krčev al od lakote. Zdaj spi kot angelček, jaz pa komi živim. Kje ste zdaj, nespečnice?!user posted image

Tinkatonka jaz sem seveda kupila Aventovo črpalko na najdražji možni način - v lekarni in dala zanjo malo manj kot 13.000 SIT. Bila je nedelja, ko sem prišla iz porodnišnice in skoraj mi je prsa razneslo, Evan se pa slabo doji. In mi je bilo vseeno četudi bi bila ne vem koliko, ker mi je z njo zelo odleglo. Pa tudi zdaj mi vsak dan prav pride, ker ima Evan zelo slabo razvit sesalni reflex in si moram iztiskat in mu še po flaši "zlivat" noter, da vsaj kaj poje. Jutri imamo kopanje in vaganje, me je že kar groza, koliko bi spet morali dobiti na gramih pa nismo.
Kar se mazanja po obrazu tiče, ga zaenkrat še nisem z ničemer namazala, ker ne hodiva še nič ven v ta mraz. Po telesu ga mažem z mandljevim oljem, ima zelo suho kožo. Ko bova šla ven, ga bom namazala z Linollo Fett, ki jo uporabljam tudi za Liama in sem zelo zadovoljna z njo. Se dobi v lekarni.
Bradavice si mažem z Bepanthenom, ki ga tudi ni treba izpirati (vsaj tako so nas učili, ko sem hodila za Liama v materinsko), ampak še to ne vsak dan, ker mi jih Evan zaradi slabega sesanja sploh ni poškodoval.
Suky plenice uporabljam Huggies, sem jih že pri Liamu in so mi zelo ok. Pamperske so mi bile zanič, ker so ponoči puščale (ampak ne pri novorojenčku - kasneje) pa smrdele so zelo, takoj ko so bile polulane in sem vedno mislila, da se je tudi posračkal (pa se je redko kdaj). Je pa res, da moraš sama probati in si izbrati tisto, kar se ti zdi najboljše za tvoje potrebe. Boš že še sprobala. user posted image

Kar se pa možkov tiče, moj je res super fajn ati in mož, samo res pa ima časa bolj malo. Ko pa je lahko z nami je res naš in mi tudi zelo pomaga z obema. Pa včeraj je mene pocrkljal, mi je prinesel eno res lepo verižico iz belega zlata, za Evanovo rojstvo. Že za Liama mi je tudi eno čudovito kupil. Eh, možek moj. Včasih mi samo ven useka, ker res veliko dela. Ga večinoma razumem in podpiram pri temu, samo včasih jaz ne zmorem, ker mi manjka in ker manjka sinetu (oz. zdaj bo že dvema user posted image ). Najbolj je hudo, ko se začne sezona službenih potovanj, takrat se mi kar meša. No, ravno v začetku februarja odhaja spet, čeprav samo za 4 dni, pa me že zdaj skrbi... Ženske pač...
Čuvajte se, punce. Tinkatonka ti pa res pazi kod hodiš! user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 263
26.1.2006 14:05:48   
nuka
Oj punce!

Se vam na hitro oglašam kar iz porodnišnice. So me obdržali zaradi teže user posted image in slabe krvi. Do torka bom 100 % notri. Vsak dan imam CTG, v ponedeljek imam pa še  UZ. Bodo pogledal kolk je tamal kaj pridobil na teži. Moram pa ležati ker hočejo da bi tamal čim dlje ostal pri meni v trebuhu (ga hočjo poredit). Me pa že ene 2 dni malo šravfa, pa tudi na CTG se prav lepo vidijo popadki. Ke

Jasnica nikar ne skrbi, se pa pripravi da boš morala ostati v porodnišnici. Pri meni je problem v tem da ne pride dovolj hrane skozi popkovino, zaradi tega moram skoz ležati na boku in spremljajo otročka. Če bodo ugotovili da se je pretok hrane ustavil ali da je preveč miren mi bodo sprožili porod.

Ko bo kaj novega se vam oglasim.

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 264
26.1.2006 14:10:26   
ursa_p
Dan!

Spet je bilo toliko za prebrat, da moram tudi jaz veliko napisati. Upam, da se vam bo dalo brat.

Tina76 ... kako zanimivo .. nam so pa ravno v MS rekli, naj za bradavice uporabljamo Bepanthen, s tem da moramo bradavice pred dojenjem umiti. Se pravi naj grem se po Lanolin Multi-mam ... Bepanthen sem tako ze kupila, ampak ta se bo ze porabil - za ritko verjetno. Je pa seveda bolj prirocno, ce ni potrebno nic spirati.

Taja27 ... kaj ti pa pise na Bepanthenu - za kaj se ga uporablja ... tudi jaz vem, da mora biti roza. Na tem prav pise, da je za bradavice in ritko.

Tinkatonka ... vidis, spet imas ta veliko pisavo. Drugace pa upam, da bojo tvoje kosti bolje in da te bo cim manj bolelo ... pa seveda, da ne bos vec tako storasta.

Marty5 ... jaz sem sla v torek z Maticem v Topolsico pri Velenju (psa sterilizirat), pa sem bila skoraj v 37. tednu (ravno danes je 37. teden) ... pa sem za vsak slucaj vzela s sabo materinsko knjizico, drugega ne. Da ne govorim kako so se vsi zgrazali kam grem, pa ce mi je res treba pa gor pa dol. Vsi so mi govorili, da naj ne hodim pa da bo kaj narobe pa ne vem kaj. Problem je bil edino v strasno slabi cesti od avtoceste do Topolsice, kjer me je bolj rukalo in mi je tudi trebuh bolj otrdeval. S sabo sem imela pa seveda tudi napotnico za resilca, tako da ce bi se zacelo bi poklicala resilca naj me odpeljejo v Ljubljano, ker pa res nisem zelela roditi v Celju (to je edina porodnisnica v blizini). Si pa tako v 1 uri iz KP v LJ, tako da ... meni se ni zdelo nic takega.

Ninaki ... banjica na pralnem stroju bo absolutno previsoko (vsaj meni se tako zdi) ... bo res veliko bolje, ce jo postavis na dva stola - ce ne dobis tiste za na banjo (banja je veliko nizja od stroja, pa je ravno prav visoko). Midva bova naredila kar leseno stojalo za na banjo, pa banjico gor, da bo najlazje - stojalo je pa cisto lahko narediti.
Kar se pa kruha tice (navajanje na trdo hrano) ... odsvetovali so ga zato, ker je vedno vec otrok alergicnih na hrano ... to je vse kar se spomnem.

Eviii ... cestitke za hisico. Upam, da bo res vajina. user posted image

Suky .. glede mazanja bradavic ... bos videla, ce bos imela potrebo po tem, ampak se mi zdi, da je to skoraj neizogibno. Razen ce dojis z nastavkom za dojenje - kaj pravite?
Mi je kar hudo, ko berem kaj se pri tebi dogaja .. res ne razumem tvojega fanta. No, ampak vidim, da gledas zelo pozitivno, tako da sem prepricana, da se bo za vaju vse dobro izteklo. Ce bos pa potrebovala kak nasvet ali pa karkoli pa vidis, da nas je tukaj na RR-ju dovolj, da si lahko pomagamo. Mogoce pa "spoznas" se kako nosecko sosedo, ki ti lahko priskoci na pomoc. Upam, da bosta kljub temu, da sta pri babici uzivala. Ce pa se med vama s fantom vse dobro iztece pa se toliko toliko bolje ... drzim pesti zate oziroma za vaju!!!!!!! Vse bo v redu!

Drugace pa imava tudi midva kako krizo vsake toliko ... ravno vceraj ampak zato, ker me ne razume, da sem toliko bolj obcutljiva v tem obdobju ... sicer ve, da sem, ampak kar nekako ne sprejme tega ... jaz pa takrat, ko imam kako krizo govorim same neumnosti. Sploh pa kar se tamalega tice ... vcasih se mi zdi, da premalokrat pride pogledat trebuscek in Gala ... saj mogoce sem samo jaz tako obremenjena s tem, ampak to so sploh se zadnji dnevi, ko bo v trebuscku, potem tega obcutka ne bo vec, zato bi rada da se mu sedaj se toliko bolj posvecava ... le kdaj bo naslednji otrocek in ce bojo sploh enaki obcutki ... sedaj gre le za prvo nosecnost. Aja, pa krize imava predvsem zato, ker je moski in mu moram za vsako stvar, ki je za pospravit pokazat ali pa napisat listek ... sam namrec vidi samo nepomito posodo, pa se to ne vedno ... vcasih pa jo pomije samo pol, ker druge polovice ne vidi. Vceraj mi je obljubil, da se bo bolj potrudil pri pospravljanju - upam, da bo res tako.
Pa tudi strahovi so vsak dan vecji .. vedno bolj me skrbi kako bo ... bova se imela cas en za drugega ... bova uspela cas zorganizirati tako, da nama bo ustrezalo ... bova sploh vse znala? Ja, polno je takih vprasanj ... pa se jih nekako kar ne moreva otresti ... samo en drugemu vlivava upanje, da bo vse OK.

Kar se pa popokahin trebusckov tice ... sem si pogledala Frizerkinega ... moram povedat, da kar socustvujem z vami ... in sem prav srecna, da nimam se teh problemov ... upam, res upam, da me tudi v prihodnje to ne doleti!!! Vam pa lahko povem, da poznam zensko ... sinova sta stara ze cez 20 ... ki ima strije po celem trebuhu ... vse okoli popka, ampak ... niso rdece barve, tako da bo ta rdecina pomoje izginila in niti niso tako vidne ... mogoce jih pa vseeno odpravite - mogoce kaka krema od Vishy-ja kaj pomaga - kaj pa vem, vem samo, da je dober.

Se enkrat, kar se plenick tice. Jaz Pampersk ne bom kupovala, ker je bilo nekaj casa nazaj povedano, da prav te plenicke fantkom lahko povzrocijo inkontinenco ... sicer je to mozno pri vseh plenickah za enkratno uporabo zaradi pregrevanja, ampak da Pampers ima pa nek drugacen zele noter in je se slabse. Pa se najdrazje so (no, v Mullerju imajo ene se fuuul drazje). Kar se pa Babylove plenick tice, sem pa ze napisala (pa Katjandraz tudi), da po novem niso vec tako kvalitetne kot so bile, ker se je zamenjal proizvajalec ... ce malo pobrskate po RR-ju boste videle tudi kritike cez te plenicke.

Kar se pa kovtrcka tice ... glede na to, da bo Evii kar brez bom verjetno tudi jaz kar brez kovtrcka. Imam polno spalnih vrec (se mi zdi da 7), vseh velikosti, tako da bo v spalni vreci ... imam pa tudi zelo lepo in zelooo toplo dekico, ki mu jo je sestrikala babica (tasca), tako da bo verjetno pokrit kar s tem. Pa se par drugih dekic imava - flis oziroma take, kot ste napisale. Se mi zdi, da kovtrcek ni ravno ne vem kako potreben. Bomo videli .... ce bo prehladno bomo pa kupili se to.

Za crpalko se ne vem ... ce jo bom potrebovala jo bo sel Matic kupit, za vsak slucaj je pa sedaj ne bom kupovala ... ce bo nuja si jo lahko sposodim v porodnisnici.

Kozmetika ... to ima cez kar Matic ... meni tudi se vedno ni jasno kaj vse rabim ... nekaj dobiva od njegove sestre, drugace bo pa to kupil Matic, ko bom jaz v porodnisnici. Imam pa spisek iz MS, kaj vse potrebujem (ali pa vase spiske tukaj gor).

Drugase pa so kile spet padle na +8 ... pa se mi zdi, da cisto normalno jem. Je pa res, da bi jaz, ce bi se le dalo, jedla samo solato. Dobim kosilo na mizo, jaz se pa lotim izkljucno solate, potem pa za kaj drugega ni prostora. Razen za kaj sladkega! user posted image user posted image user posted image
Se trebuh si moram danes izmerit, da vidim, ce je kaj zrasel ... ce ne drugega zato, ker se spusca. Imam pa take smesne oblike trebuh ... kar nekako kvadraten je z mojega (pticjega) profila.

Mi tudi ze odstevamo dneve ... od danes naprej samo se 3 tedne. Je pa tako, da je eden od mojih bratov (imam 3) dobil necakinjo na svoj rojstni dan (marca). Eden od bratov je imel rojstni dan 6. januarja, tako da sem upala, da prilezemo cez ta datum ... no, sedaj je pa na vrsti se tretji brat (najmlajsi), ki ima rojstni dan 30. januarja in vsi upajo, da bo dobil necaka na svoj rojstni dan ... tako da bomo videli kako bo ... mogoce pa celo res. No, vazno, da smo mi stari ze 37 tednov, tako da ni nobenih skrbi vec. Ampak se mi zdi, da imam trebuh se vedno zelo visoko, kljub temu, da se je po mojem obcutku malenkost spustil

Se pa tamali ves cas premika ... danes sicer malo manj, ampak drugace pa je vsak vecer akcija ... sem si slikala trebuh, ko se je tamali premikal in se prav lepo vidi bunka. user posted image  Bom dala slikce v album.
Drugace mi pa danes zacuda se ni otrdel trebuh ... no, pustimo to, ko me tisci lulat - to me vedno, pa se kak popadek ponavadi dobim, drugace je pa cisti mir. Na koncu bom se cez rok. user posted image

Jaz se bom pocasi odpravila s kuzami na sprehod (se prej moram pomiti posodo) ... jih imam jaz cez ze cel teden (razen torka), ker Matic dela vsaj po 10 ur na dan, tako da pride domov ze v temi. Moram rect, da mi kljub mrazu prav pase iti ven. Tako da gremo za kako urco na sprehod.

Lep dan vsem.

Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 265
26.1.2006 14:12:37   
ursa_p
Nuka ... imas (imajo) v porodnisnici internet??? user posted image user posted image user posted image

Drugace ti pa zelim, da bi bilo cisto vse v redu in da se tamali poredi potem pa naj kar pride na svet.

SRECNO!

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 266
26.1.2006 15:33:18   
taja27
Bepanthen

jaz imam tistega s plavo črto (po pomoti, saj sem hotela roza - sem opazila šele doma) na njem piše KREMA za dnevno nego kože in zdravljenje manjših opeklin. No pa sem kar poklicala lekarno in mi je gospa povedala, da so trije različni Bepantheni (tretje barve se ne spomnim user posted image ). ki pa imajo vsi enake sestavine samo podlaga je drugačna - kar pa naj bi pomenilo:

Bepanthen z roza črto je mazilo in je zato bolj mastno

Bepanthen z modro črto je krema in zato manj mastna

Sem ji povedala zakaj rabim, pa je rekla, da ni potrebe menjati?!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 267
26.1.2006 15:35:54   
suky
Evo, midve sva dons mele prvi CTG. Posebnih popadkov ni blo pa mal prezgodi je blo to zanjo in je bla zelo mirna. Na pregledu so mi opravl standardne meritve. Težki smo 2800g, obrnila se je tud že na glavico in že malo dol pritiska. Sem G omenila, da mam tud mal izcedka in me je z roko vaginalno pogledal(ful bolel!!!). Pomeje je preveru, če sem kej odprta. No, in na podlagi tega, kok izcedka se je pokazal na njegovih rokah mi je potem napisal recept. Sem misln, da  so spet vaginalne tablete, da se bom mal spucala. POl pa pridem v lekarno in ugorovim, da me je tipo napisal antibiotike Klimicin, ki so za bakterijske okužbeuser posted image user posted image  Nč jasn, kaj je zdej to? Kako on ve, da gre za tako okužbo, če me je samo z roko pogledaluser posted image user posted image  Zdej sploh ne vem, če bi to jedla??? A je katera od vas to jemala?? Zdej sem vsa napsihiranauser posted image  No, čez en teden mam spet CTG in kontrolo in upam, da bo takrat vse v najlepšem redu pa da bomo pol kmal rodiluser posted image

Kar se mojga fanta tiče je vse tko v luftu....dons me je klicov zato da je preveru, če je še punčka v trebuščku. Ne more vrjet, da je punca, ker si on ful želi fantka in pol skoz teži okol tega. Ker zoprnež!!! A ni važn to, da je dete zdravo!!!! Pa predlagal je da bi šla kej kupit za otročka....mislm kdaj se spomn, ko mu kuzla v rit skače!!! Sm mu samo rekla, da je mal pozn, da smo že vse nabavl, no, moja mami je skor vse nabavla, in pol je bil kr tih!!! Za znoret!! Tok mi živce kravžla!!! Druge mate srčke prot mojmu!!

Oooooooooo, še to.....moje kile so podivjale!!!!Ne vem kako ker ful mal je in se res pazm. Dons pa stopm na tehtnico in ŠOK +4kg v 14.dnehuser posted image user posted image  Tko da mam zdej že 70kg!!! Joj kako bomo to dol spravl??? Upam, da mam velik vode in da bo šlo koj 10kg doluser posted image Optimist!!

Mejte seuser posted image pa se slišmo zvečeruser posted image

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 268
26.1.2006 18:05:29   
tinkatonka
marty5...ti kar pejdi na izpit v Ljubljano. Porodnišnice, če bo kaj nujnega, si že napisala, da imaš 3 na poti, tko da ne skrbi. Pa dobro opravi user posted image user posted image !!!

sarazan...hitro se pozdravi. Pa upam da se tvoj možek tudi pazi,da ne bo zbolel. Veliko čajčkov, pa sadje, pa bo. Tudi moj možek malo kašlja, pa mu grozim, da v tem primeru ne bo smel rodit it z mano, tko da se potem še extra pazi!!!

evii....user posted image user posted image za hiško. Poslikaj jo in nam jo pokaži v albumu, da vidimo kakšen "grad" sta si izbrala za vaju in user posted image !! Upam da bo nakup zdaj res uspel!!!!

Kami....upam da bodo krčki pri Evanu kmalu minili. A kaj prakticiraš masažo po trebušku preden ga dojiš??? Moja mama dela s takimi majčkenimi otročki v razvojni ambulanti in je rekla, da najbolj pomaga masaža otroka! Upam da ima prav in da vam bo to pomagalo.

Nuka...user posted image user posted image  zato, da se bo user posted image  pridno redil. Še malo še malo pa bo februarček!!user posted image

urša_p....večja pisava je zato, ker sem besedilo najprej napisala v Wordu in ga nato prekopirala sem. Tko da je pisava TimesNewRoman.

popokani trebuščki....ja jaz se pridružjem Marty5 in Frizerki, ker očitno imamo samo me tako popokane trebuščke. Jaz se skor vsak večer, ko se mažem zjokam, ko vidim kakšne strije imam po trebuhu. Ampak kaj čem, pomagat ne morem, lahko sem samo žalostna pa tud to ni najbolj fajn. Mogoče je pa to že zdaj naša pokora in bodo mogoče otročki kaj bolj pridni. user posted image user posted image

suky...žal ti glede Klimicin-a ne znam svetovat, sem pa tudi jaz v ponedeljek dobila vaginalete Daktarin. Pri pregledu je videla, da imam vnetje, tko da mi jih je zato predpisala, upam da bo pomagalo. Zdej sem še bolj previdna in ti svetujem, tko kot je meni G. rekla, da naj pijem veliko probiotičnega jogurta, ker to uravnava kislost nožnice in potem naj bi bilo kao manj izcedka.

partnerstvo.....midva se drugače z možem dobro razumeva, vendar zdaj proti koncu me čedalje bolj dajejo nosečniški hormoni, tko da se velikokrat zjokam za čist brezveze. Par dni nazaj sva se skregala, pa sem 1 uro jokala, tok da me je še migrena prijela, ki sem jo imela potem še 10 ur. Upam da se bo umirilo po proodu. Tud moj mož bo pomojem dost bolj navdušen, ko bo to mimo. Drugače se mi pa dosti posveča, prav tako mojemu trebuščku in user posted image  v njem. Jaz pa sem zadnje čase blazno žalostna, ker bom zadnji mesec preden pride user posted image  na svet, noči preživljala sama. Žal je tako, da mora mož delati na terenu ravno ob tem času, ampak kjer je delo tam je denar. Zato sem tudi večkrat sitna. Pa še takrat, ko je doma, gre vsak dan obiskat po službi, še svojo mamo, ki je še vedno v bolnici, kar je seveda čisto razumljivo, ampak gledano malo egoistično, ima zato še manj časa zame in user posted image . Resnično upam, da bodo na objektu kmalu gotovi in da bo doma pred porodom. No pa da vam povem še o tašči. Jutri bo 3 tedne kar je v bolnici. Stanje nespremenjeno. Še vedno je hroma. So ji pa danes povedali, da bo imela naslednji teden operacijo. Resnično upam, da bo to dobro zanjo in da si bo po operaciji opomogla. Pa četudi nikoli več v življenju ne bo delala, samo da bo hodila in da ne bo na vozičku. Upamo na najboljše.

Upam da niste jezne, ker sem se tako razpisala.

Želim vam čim lažjo noč, s čim manj prebujanja in obiski WC-ja.

Lp Tina in user posted image

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 269
26.1.2006 18:12:08   
tinkatonka
čuko.....vidim da prebiraš forum in upam da se nam kaj javiš kako si. Imaš še vedno tako otečene roke? Kako se počutiš dober teden pred porodom????

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 26.1.2006 18:15:51 >

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 270
26.1.2006 19:07:57   
jasnica
Zdej sem pišla domov, ker sem mogla mal v trgovine drugače se mi bo kar zmešalo doma. Par stvari sem se za dojenčico kupila, zase čevlje in fen.Moram uzkoristit zadnje dneve.

Nuka jaz imam še 8 dni do odločitve ginekologinje v porodnišnici. Pri meni je težava ker desni pretok ni dovolj razširjen in moram tudi skoz sam na levem boku ležat in komaj čakam da mine. Na CTG pa se pri men že 3 tedne popadki vidijo, čutim jih pa tudi pogosto, rok imam pa komaj čez 4 tedne. Misli na lepe stvari in svojega , čas pa ti naj hitro mine!

Trebuh brat se je hecu z mano in reku da imam gumb na popku,ker se je čist ven obrnu, potem sem mu pa pokazala strije pod popkom in rekla no to je pa zadrga. Ne vem kaj bo poleti s kratkimi majčkami!?

Partner: zadnje čase je tko prijazen do mene, pa kar naprej me po trebuščku boža, z se pa skor več pogovarja kot z mano.Čist je not padu ker bo očka postal!

Tinkatonka
ti pa pazi nase in dojenčka ker nimaš moža doma da bi vaju pazil. Držim pesti da bo čim prej ob tebi!

Pozdravček!

Neposredna povezava do sporočila: 271
26.1.2006 19:42:11   
tinkatonka
BAgsi......kako lepo punčko imate!user posted image user posted image Anja je prava lepotička!!!!!

oh ja....še tri tedne, pa bom tudi jaz MAMA. Komaj čakam!!!!

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 272
26.1.2006 19:52:25   
čuko
POZDRAVLJENE SOuser posted image !

Vidim, da ste zelo pridne s pisanjem. Saj jaz tudi nisem pozabila na vas, samo bolj berem, ker imam full otečene roke in nimam občutka v njih za pisanje. No sedaj je malo bolje, zato sem izkoristila in bom malo napisala.

Spanje: tudi jaz nič ne spim in se premetavam iz boka na bok in zraven me trebuh boli ko user posted image .

Otekanje: noge in roke so katastrofa. Roke imam že dolgo take, sedaj pa imam še noge ko user posted image ,sploh se mi ne vidijo gležnji in kolena.

Kozmetika: jaz sem za prvo silo kupila samo mandljevo olje, fiziološko tekočino, kremo za ritko in vatice. Ostalo bom pa sproti kupila, kar bom rabla.

Strah pred porodom: sedaj še imam do konca osem dni in me že par dni daje nekašen strah pred porodom. Si komaj želim da bi že rodila, po drugi strani pa me je malo strah. Ali je vas tudi kaj strah? Strah mi vzbujajo predvsem pri g. ko pravijo kako velik otrok je to, in si mislim kak šele bo preden rodim. pravijo da so porodi z velikimi otroki precej hujši, kot pri normalni veličini.

Jutri imam spet CTG in g. pa bomo vidli kaj bodo rekli. Sadaj pa mi bojo roke odpadle, tak da se bom poslivila in vam jutri javim kaj so mi rekli.

Lepo bodite moje souser posted image , pa čuvajte svoje user posted image . Lepo vas je vsaj čitat, če že pisat ne morem.

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 273
26.1.2006 20:46:15   
Ali1
Čuko Joj kako te razumem... Jaz imam rok 31.1. , 8.1. na zadnjem CTG- ju je bila moja user posted image tezka skoraj 3700g.. zadnji mesec naj bi pridobivala 30g na dan... tako, da verjetno ima ze kake 4 kg ali morda celo vec?user posted image Tako, da se tudi jaz kar bojim poroda... Moramo se potolazit s tem, da ko bodo zunaj bodo nasi user posted image bolj odporni in siti... user posted image

Uniq ???? Kako je? Ze rodila? user posted image Verjetno sem res se zadnja januarcica na forumu...

Prijetno cakanje vsem! Srecno!
Alienka

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 274
26.1.2006 20:47:05   
Ali1
Popravek ne CTG-ju ampak UZ... user posted image

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?