ursa_p
|
Dan! Spet je bilo toliko za prebrat, da moram tudi jaz veliko napisati. Upam, da se vam bo dalo brat. Tina76 ... kako zanimivo .. nam so pa ravno v MS rekli, naj za bradavice uporabljamo Bepanthen, s tem da moramo bradavice pred dojenjem umiti. Se pravi naj grem se po Lanolin Multi-mam ... Bepanthen sem tako ze kupila, ampak ta se bo ze porabil - za ritko verjetno. Je pa seveda bolj prirocno, ce ni potrebno nic spirati. Taja27 ... kaj ti pa pise na Bepanthenu - za kaj se ga uporablja ... tudi jaz vem, da mora biti roza. Na tem prav pise, da je za bradavice in ritko. Tinkatonka ... vidis, spet imas ta veliko pisavo. Drugace pa upam, da bojo tvoje kosti bolje in da te bo cim manj bolelo ... pa seveda, da ne bos vec tako storasta. Marty5 ... jaz sem sla v torek z Maticem v Topolsico pri Velenju (psa sterilizirat), pa sem bila skoraj v 37. tednu (ravno danes je 37. teden) ... pa sem za vsak slucaj vzela s sabo materinsko knjizico, drugega ne. Da ne govorim kako so se vsi zgrazali kam grem, pa ce mi je res treba pa gor pa dol. Vsi so mi govorili, da naj ne hodim pa da bo kaj narobe pa ne vem kaj. Problem je bil edino v strasno slabi cesti od avtoceste do Topolsice, kjer me je bolj rukalo in mi je tudi trebuh bolj otrdeval. S sabo sem imela pa seveda tudi napotnico za resilca, tako da ce bi se zacelo bi poklicala resilca naj me odpeljejo v Ljubljano, ker pa res nisem zelela roditi v Celju (to je edina porodnisnica v blizini). Si pa tako v 1 uri iz KP v LJ, tako da ... meni se ni zdelo nic takega. Ninaki ... banjica na pralnem stroju bo absolutno previsoko (vsaj meni se tako zdi) ... bo res veliko bolje, ce jo postavis na dva stola - ce ne dobis tiste za na banjo (banja je veliko nizja od stroja, pa je ravno prav visoko). Midva bova naredila kar leseno stojalo za na banjo, pa banjico gor, da bo najlazje - stojalo je pa cisto lahko narediti. Kar se pa kruha tice (navajanje na trdo hrano) ... odsvetovali so ga zato, ker je vedno vec otrok alergicnih na hrano ... to je vse kar se spomnem. Eviii ... cestitke za hisico. Upam, da bo res vajina. Suky .. glede mazanja bradavic ... bos videla, ce bos imela potrebo po tem, ampak se mi zdi, da je to skoraj neizogibno. Razen ce dojis z nastavkom za dojenje - kaj pravite? Mi je kar hudo, ko berem kaj se pri tebi dogaja .. res ne razumem tvojega fanta. No, ampak vidim, da gledas zelo pozitivno, tako da sem prepricana, da se bo za vaju vse dobro izteklo. Ce bos pa potrebovala kak nasvet ali pa karkoli pa vidis, da nas je tukaj na RR-ju dovolj, da si lahko pomagamo. Mogoce pa "spoznas" se kako nosecko sosedo, ki ti lahko priskoci na pomoc. Upam, da bosta kljub temu, da sta pri babici uzivala. Ce pa se med vama s fantom vse dobro iztece pa se toliko toliko bolje ... drzim pesti zate oziroma za vaju!!!!!!! Vse bo v redu! Drugace pa imava tudi midva kako krizo vsake toliko ... ravno vceraj ampak zato, ker me ne razume, da sem toliko bolj obcutljiva v tem obdobju ... sicer ve, da sem, ampak kar nekako ne sprejme tega ... jaz pa takrat, ko imam kako krizo govorim same neumnosti. Sploh pa kar se tamalega tice ... vcasih se mi zdi, da premalokrat pride pogledat trebuscek in Gala ... saj mogoce sem samo jaz tako obremenjena s tem, ampak to so sploh se zadnji dnevi, ko bo v trebuscku, potem tega obcutka ne bo vec, zato bi rada da se mu sedaj se toliko bolj posvecava ... le kdaj bo naslednji otrocek in ce bojo sploh enaki obcutki ... sedaj gre le za prvo nosecnost. Aja, pa krize imava predvsem zato, ker je moski in mu moram za vsako stvar, ki je za pospravit pokazat ali pa napisat listek ... sam namrec vidi samo nepomito posodo, pa se to ne vedno ... vcasih pa jo pomije samo pol, ker druge polovice ne vidi. Vceraj mi je obljubil, da se bo bolj potrudil pri pospravljanju - upam, da bo res tako. Pa tudi strahovi so vsak dan vecji .. vedno bolj me skrbi kako bo ... bova se imela cas en za drugega ... bova uspela cas zorganizirati tako, da nama bo ustrezalo ... bova sploh vse znala? Ja, polno je takih vprasanj ... pa se jih nekako kar ne moreva otresti ... samo en drugemu vlivava upanje, da bo vse OK. Kar se pa popokahin trebusckov tice ... sem si pogledala Frizerkinega ... moram povedat, da kar socustvujem z vami ... in sem prav srecna, da nimam se teh problemov ... upam, res upam, da me tudi v prihodnje to ne doleti!!! Vam pa lahko povem, da poznam zensko ... sinova sta stara ze cez 20 ... ki ima strije po celem trebuhu ... vse okoli popka, ampak ... niso rdece barve, tako da bo ta rdecina pomoje izginila in niti niso tako vidne ... mogoce jih pa vseeno odpravite - mogoce kaka krema od Vishy-ja kaj pomaga - kaj pa vem, vem samo, da je dober. Se enkrat, kar se plenick tice. Jaz Pampersk ne bom kupovala, ker je bilo nekaj casa nazaj povedano, da prav te plenicke fantkom lahko povzrocijo inkontinenco ... sicer je to mozno pri vseh plenickah za enkratno uporabo zaradi pregrevanja, ampak da Pampers ima pa nek drugacen zele noter in je se slabse. Pa se najdrazje so (no, v Mullerju imajo ene se fuuul drazje). Kar se pa Babylove plenick tice, sem pa ze napisala (pa Katjandraz tudi), da po novem niso vec tako kvalitetne kot so bile, ker se je zamenjal proizvajalec ... ce malo pobrskate po RR-ju boste videle tudi kritike cez te plenicke. Kar se pa kovtrcka tice ... glede na to, da bo Evii kar brez bom verjetno tudi jaz kar brez kovtrcka. Imam polno spalnih vrec (se mi zdi da 7), vseh velikosti, tako da bo v spalni vreci ... imam pa tudi zelo lepo in zelooo toplo dekico, ki mu jo je sestrikala babica (tasca), tako da bo verjetno pokrit kar s tem. Pa se par drugih dekic imava - flis oziroma take, kot ste napisale. Se mi zdi, da kovtrcek ni ravno ne vem kako potreben. Bomo videli .... ce bo prehladno bomo pa kupili se to. Za crpalko se ne vem ... ce jo bom potrebovala jo bo sel Matic kupit, za vsak slucaj je pa sedaj ne bom kupovala ... ce bo nuja si jo lahko sposodim v porodnisnici. Kozmetika ... to ima cez kar Matic ... meni tudi se vedno ni jasno kaj vse rabim ... nekaj dobiva od njegove sestre, drugace bo pa to kupil Matic, ko bom jaz v porodnisnici. Imam pa spisek iz MS, kaj vse potrebujem (ali pa vase spiske tukaj gor). Drugase pa so kile spet padle na +8 ... pa se mi zdi, da cisto normalno jem. Je pa res, da bi jaz, ce bi se le dalo, jedla samo solato. Dobim kosilo na mizo, jaz se pa lotim izkljucno solate, potem pa za kaj drugega ni prostora. Razen za kaj sladkega! Se trebuh si moram danes izmerit, da vidim, ce je kaj zrasel ... ce ne drugega zato, ker se spusca. Imam pa take smesne oblike trebuh ... kar nekako kvadraten je z mojega (pticjega) profila. Mi tudi ze odstevamo dneve ... od danes naprej samo se 3 tedne. Je pa tako, da je eden od mojih bratov (imam 3) dobil necakinjo na svoj rojstni dan (marca). Eden od bratov je imel rojstni dan 6. januarja, tako da sem upala, da prilezemo cez ta datum ... no, sedaj je pa na vrsti se tretji brat (najmlajsi), ki ima rojstni dan 30. januarja in vsi upajo, da bo dobil necaka na svoj rojstni dan ... tako da bomo videli kako bo ... mogoce pa celo res. No, vazno, da smo mi stari ze 37 tednov, tako da ni nobenih skrbi vec. Ampak se mi zdi, da imam trebuh se vedno zelo visoko, kljub temu, da se je po mojem obcutku malenkost spustil Se pa tamali ves cas premika ... danes sicer malo manj, ampak drugace pa je vsak vecer akcija ... sem si slikala trebuh, ko se je tamali premikal in se prav lepo vidi bunka. Bom dala slikce v album. Drugace mi pa danes zacuda se ni otrdel trebuh ... no, pustimo to, ko me tisci lulat - to me vedno, pa se kak popadek ponavadi dobim, drugace je pa cisti mir. Na koncu bom se cez rok. Jaz se bom pocasi odpravila s kuzami na sprehod (se prej moram pomiti posodo) ... jih imam jaz cez ze cel teden (razen torka), ker Matic dela vsaj po 10 ur na dan, tako da pride domov ze v temi. Moram rect, da mi kljub mrazu prav pase iti ven. Tako da gremo za kako urco na sprehod. Lep dan vsem. Ursa
|