Barbs
|
Aja , tudi jaz sem bila včeraj pri dr. Pušenjaku in sve se vmes pogovarjala o tem, kako je nesmiselno vsevprek zganjati paniko po sistemu "rekla,kazala" Sva se ful nasmejala, ko mi je povedal za ene par vprašanj z neta. poudaril je, da včasih resnično ne ve, a ga hecajo al res tako razmišljajo. ampak, ker ni prepričan, potem raje odgovori Bil je celo rahlo ciničen in je rekel... glej, če na vratih piše "rini" in človek "poteguje" , potem mu raje odprem vrata, kot da bi čakal, da si razbije nos ali pa polomi vrata Aja, si opazila, da ima dr. P nov uhanček????? Majamo , tvoj ma tut lulčka? A motor ste že kupil? MiaSophia , glede vseh teh bolečin, ki nas spremljajo, sem se včeraj konkretno pozanimala - kolki, medenične, pod rebri...itd... Moj G je rekel, da dokler je to znosna bolečina, ki v enem dnevu mine ( lahko pa se spet pojavi) , bolečina, ki jo ne spremljajo trije pomembni znaki za preplah : nenaden "čuden izcedek" , krči v maternici - trebuhu, ki ne popustijo in tiščanje nvzdol ... torej vse te bolečine so posledica sprememb, raztezanja, priprave telesa na porod.. Nekatere to bolj občutijo, druge manj. Imamo tudi različna merila za to, kaj je "huda bolečina" in kaj je kar nekaj... Skratka, mene je vprašal, če normalno, vsak dan čutim otroka ( namenoma se izogibam izraza BRCE, ker mi je razložil, da brce niso merilo za "čutiti otroka" - vsako gibanje, premikanje, trepetanje, poskakovnaje...vse to so GIBI otroka in tako bi morali jemati...) Torej, če otroka čutiš in nimaš izcedka, krčev in hudega tiščanja navzdol, če je bolečina popustila, potem ni panike. Treba je samo malo več počitka, da ublažiš bolečine, ki pa za otroka niso škodljive, prej so neprijetne zate. Glede vozičkov je pa pri nas danes zjutraj v postelji ( ko sem spet imela "jutranje" popadke, ki mojega seveda neizmerno veselijo ) padla odločitev, da bomo počakali. In do konca februarja se otem ne bomo več pogovarjali. No ja... naj bo... bom pa temo o posteljcah začela