|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
12.12.2005 23:12:14   
miševi

Jessy, ko sem že ravno gor, ti pa kar ponudim odgovore:

- za geslo za stanovanje poglej 1 stran nazaj, ga je Tia kar tako napisala (Tia, upam, da ne zameriš, ker sem odgovorila namesto tebe)

- vode jaz nikoli nisem prekuhavala 10 min, počakam samo, da zavre; pri Niki sem to delala do ene 10. meseca, potem pa počasi opuščala (za mleko še, za soke redčit... pa ne več)

- nohte na nogicah strižem, ko je na previjalni - še vedno ima kakšen nohtek, ki ga še nisem odstrigla, ker je še premajhen; drugače pa fino primem nogico tik pod prstki in željeni nohtek odrežem

- tudi Jure sili naprej in ga občasno pustim, da to dela; če mu paše, že ne more ne vem kako škodovat; ga pa ne dajem veliko v take položaje, da bi to lahko cel dan počel

- za Aptamil in Kolinsko ne vem; sicer pa tudi v trgovini ti mali paketki niso ne vem kako dragi; 1 vrečka je za 1 obrok: Aptamil 1 je pakiran za 150 ml vode, Aptamil 2 pa mislim da za 180 ml vode

- čaj kuham (Krtkov), pa ga noče pit; še vedno trmarim, toda počasi si že ogledujem instant zadeve, ki so pač sladke in zato verjetno boljšega okusa (čeprav imam jaz najraje grenak čaj)

- pri Niki smo uporabljali zelo veliko Milupinih kašic, tudi sedaj jih bomo, pa seveda te od Kolinske tudi vmes

LP

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
12.12.2005 23:28:01   
Jessy
Ha...ha...jaz sem bila pa sigurna, da se je Tia hecala s tistim geslom!!!

Tia, super omara!!! RES!!!

Miševi, hvala za odgovore! To si bila hitra!

Jaz upam, da bom čimveč hrane pripravljala sveže, za včasih pa tudi kakšna kašica pride prav. Prav tako bom kupila nekaj Frutkov, če bomo kam šli, doma pa ne bom hranila s Frutki. Glede čajčka...danes sem ji prvič naredila Hipp instant, ki sem ga dobila v porodnišnici v eni vrečkici, pa sem ga tudi sama poskusila in se mi je zdel ful presladek, Neja ga je pa pridno vlekla. user posted image  Zakaj pa dajejo notri sladkor??? Očito bo treba kar čaje kuhat. A sadne čaje naši otročički že lahko pijejo, al še vedno le zeliščne?

Mislim, da sem zadosti spraševala za danes!

Lepo spančkajte!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
13.12.2005 7:34:47   
Tiamo
Jutro sem zgodnja, to pa zato ker greve ob 8.30 k zdravniku. Včeraj se mi ni dalo stuširati in umiti lase, in sem bila zdaj že pridna in se stuširala, umila lase, si jih posušila...Demi je pa pridna spančka. Geslo sem zamenjala, ker sem dobila ogromno zasebnih sporočil punc, ki bi si rade ogledale stanovanje. Spremenila sem tudi geslo to smo pa mi, samo ni nobenih novih slik, tako, da vam ga bom zaupala, ko bom kakšne dodala. Jessy evo odgovore:1. Vodo vedno prekugavam v grelnikuvo vode, počakam kakšno minuto da vre tako, da odprem pokrov. 2. Nohte strižem tako, da jo postavim v položaj za kravice past in ji zlagka postrižem nohte, ker ne brca tok in lažje primem za celo nogico. Imam pa škarje, ki jih je uporabljala še moja mami zame in so super, čist tanke, malo zakrivljene v obliki nohta, na koncu so v špico, ampak je tudi enkrat nisem zarezala. S temi novimi sem se namatrala k hudič, pa še ne režejo, bolj trgajo nohte stran, pa debela rezila imajo, tako da težko zraven prideš. Meni je najljubše opravilo nohte strič.  3. Demi v takem položaju sploh ne paše, ji pa paše, kot sem že napisala, da jo imam na kolenu in se kao greva hi konjiček. 4. Kolinska nima aptimila. Drugače dobiš  v Lekarni, samo se mi zdi drago... 5. Kuham vse čaje ali mešam granule čaje za otroke, bebe, vse požlampa, ni zbirčna samo da teče.  6. Za kašice pa še nevem user posted image   Punce, me je nanka opozorila, a veste da je odprta tema avgustovke 2006 user posted image .   

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
13.12.2005 7:55:02   
Tiamo
SE ŠE SPOMNITE 

Jessy

05. 02. 05
10:46:49 

Za vse, ki bomo rodile AVGUSTA... 

Ja, vse se nekaj zbirajo in slišijo med seboj, le nas ni nikjer! Pa si še me izmenjajmo izkušnje! Nekaterim se je že končalo prvo trimesečje, ostale pa bodo pravkar tam, tako da se nam lahko kar pošteno oddahne, da smo iz "ta hujšega"! Meni se je trebušček že začel izoblikovati, sicer je še majhen ampak prikupno okrogel. Kilogrami so šli na začetku hitro gor, potem pa nazaj dol, tako da sem do danes pridobila 1,5 kg, mi je pa mož rekel, da sem pridobila nekaj maščevja okrog pasu :(. Ampak, kaj čmo, tak je naš davek, kajne? Prva posvetovalnica je tudi že za menoj, v naslednjo gremo 1.3., na nuhalni pa nisem bila. :duda: še ne čutim (vem, da je še prezgodaj), ampak budno spremljam vsak večer, če se slučajno kaj pojavi. Sem še kaj pozabila? Če sem, dodajte ve! Lepo crtajte bušije in se stiskajte z vašimi lubiji! lp, Jessy (14.t 3 dni)

bubabaya 

05. 02. 05 11:27:59

Odg: Za vse, ki bomo rodile AVGUSTA... 

Tudi js še nič ne čutim premikov,čeprav je bilo na nuhalni videt,da je kr živahen otročiček. Pridobila sem 3 kile,pa jih 5 zgubila zaradi bolezni. Trebušček tudi že imam majhen,sej bo zdaj začel rasti. Drugače pa v ponedeljek začnem 14.teden. LP 

Kety 

05. 02. 05 11:34:19 

Tudi jaz sem že gledala, če je ze odprta tema za avgustovke. Super Jessy, da si jo odprla. Jaz sem danes dopolnila 11t in se počutim kar uredu. Trebušček se mi se ne pozna prav veliko, no, meni se zdi, da se že vidi, drugi pa ga se ne zaznajo, sem pa tudi jaz pridobila le okoli pasu oz. na trebuščku. Mažem se že občasno, da slučajno ne bi nastale kake strije že tako zgodaj. Mislim, da sem že mimo slabosti, ki so se pojavile v 8 in 9 tednu. Sedaj mi je mogoče včasih slabo zvečer, ce sem zelo utrujena.:) Na tehtnici se pa ne pokažejo dodatni kg, čeprav ogromno jem. Velikokrat po malo. Ampak res velikokrat. :ups: 16.2. greva z možekom na NS, ker je to baje lepo doživetje, pa tudi zaradi pretekle ponesrečene nosečnosti, kjer je slo za nepravilno delitev celic. Mi je g. svetovala, da je pametno it! Uživajte in se veliko crkljajte!9nebesa LP Kety, 11t 

Tia74

05. 02. 05 13:03:49 

Hojla še ena avgustovka, 13 6/7t. Pridobila sem 2 kg, trebušček viden, nobenih hlač ne morem zapreti:zmeden:. Tudi prsi so se mi povečale vendar ne za veliko. Do 11 tedna so me mučile slabosti,zdaj me pa samo napenja in skoz nekaj špika. Na nuhalni sem že bila, beba je bila živahna. Naslednji pregled imam 14.02. LP Tia74+:duda: 

urši77 

05. 02. 05 13:18:02 

Evo še mene! Smo v 12t, nuhalno mamo 21.2. pri dr.Strahovi,svojo :duda: sem tudi že vsa ganjena občudovala na ekranu UZ-ja, slabosti se počasi umikajo iz dnevnega reda, trebušček se pa tudi lepo napenja. S kg sem še vedno 2 v minusi - sem jih kar nekaj izgubila z bruhanjem. Kakih posebnih želja glede hrane nimam, me pa mika sadje, navadni jogurti in "dojenčkasta hrana"(frutki, čokolešnik,...) Smrdi mi meso in močni parfumi. Edino nekaj me pa moti - kar pogosto me peče zgaga, pa ni važno kaj pojem, ali sploh kaj, sem poiskusila že vse mogoče zadeve, pa... me žge po celem požiralniku...groza...Dobro vsaj to, da je omejeno na večerne ure! Ma, smo preživeli še kaj hujšega:) LP in uživajte, kar se da:muca: 

monja 

06. 02. 05 11:01:13 

Jessy, super da si se spomnila še na nas, avgustovke. Čeprav ne vem, kam se naj uvrstim. PDP imam 2.8., a imam takšen občutek da bomo morda pohiteli in ujeli zadnje julijske dni. Bomo videli. Na NS sem že bila, v MS. Sem zelo zadovoljna. Morda me je le motilo to, da jaz kaj veliko nisem videla, je imela G samo en ekran, obrnjen k sebi. Je pa zato fant videl vse, kar je super. Je pa vse tako kot mora biti. Spola pa še ni bilo mogoče videti. Vse stare kavbojke in hlače sem že zdavnaj pospravila daleč v omaro in si nabavila dvojne nosečniške, ene kavbojke in ene črne, elegantnejše. Trebušček tudi počasi, a vztrajno narašča in dobiva svojo obliko. Sem pa v 15t 3/7, glede na zadnji G pregled, ko ti določijo višino nosečnosti. Še se kaJ javite, avgustovke!!!! 

miševi 

09. 03. 05 08:47:37 

Odg: avgustovke kako kaj 

Lep pozdrav! Tudi jaz sem vesela, da ste se oglasile "avgustovke". Sem že hotela sama malo povprašat, če bo sploh katera takrat rodila. Sem v 18. tednu, zredila sem se 3 kg. Ker imam nosečniške hlače še iz prve nosečnosti, jih že dva tedna nosim, ker so bolj kamot in nikjer, predvsem okoli trebuha, ne tiščijo. Prvič sem se mazala z Avonovo kremo, pa sem vseeno dobila strije. sedaj še ničesar ne počnem v tej smeri, se pa kljub prejšnjim izkušnjam odpravljam po eno kremco - že občutek je dober, da malo narediš zase in se sprostiš. Če te namaže mož, je pa še toliko bolje. Trenutno sem na bolniški :(, ker me v službi in na pregledih muči pritisk, doma pa je v redu, čeprav 100 % ne počivam. Delam tudi še za službo, le da je doma manj stresno. Nekaj me pa res zanima. Ali kaj razmišljate o odhodu na morje:morje: pred porodom in do kdaj in kam si boste upale it? LP vsem skupaj!! 

nanka 

14. 03. 05 09:47:53 

Odg: avgustovske mamice  

Lep pozdrav vsem, tudi jaz imam PDP v začetku avgusta (19t), vendar nisem prvič noseča, upam ,da niste hude. Od prvih dveh porodov je minilo že toliko časa, da imam res občutek da je prvič. Zanima me ali si že kaj ogledujete otroško opremo? Ali planirate počitnice na morju? Čao 

violinski ključ 
20. 06. 05 22:54:40 
Odg: Ma kje ste avgustovke? Vreme nagaja? 
:)- :)-
Joj, se mi smeje!!! :bravo: :bravo: avgustovka sem naprimer jaz, ne? 33t 4/7. Od torka na dopustu pred porodniškim (joj, še vedno se smejem!).. tudi jaz sem bila na slo obali za vikend, ampak jaz sem pač tam doma - in ker je tam tudi moja pridna kuharska mama, je tam zeloooooo komot in udobno. Sploh ko spim v svoji otroški sobi :).... Pritisk previsok, Hg prenizek (glupi G mi je predpisal Haemat... kako se že reče? pa s Ferrum Lekom nimam prav nobeme težave, ampak Ferrum Lek je zastonj, tole zadevco na H moram pa plačat, pa še slabo mi naredi, ker ga moram spit na prazen želodec)... Ohjej, še zmeraj se smejem,.... aja, naj ti vseeno povem, zakaj - imam 163 cm in 93 kg :pujs: :pujs: :) :) Ne morem se nehat smejat.... In ti se sekiraš za kile? Brez zamere, ampak zraven mene si 'amaterka' - jaz sem glih tam nekje za dve tebe ;) Oz. ti zraven mene lahko zgledamo kot tri normalne :nosecka: :nosecka: :nosecka: Mhm, trebušček pa tudi že fino laufa naokrog, da mi mož ne more verjet, da ga ne premikam sama - k sreči češenj ne maram, tako da ne morejo pasti na tla :) :) :) Sladoled pa laufa. Vsak dan. Veselo naprej! Pa res se ne sekirat za kile, no :)  tajica 23. 05. 05 11:51:00  Odg: Avgustovke na vrh..  Živjo punce! Sicer vas berem in spremljam že več mesecev, danes sm se pa odločila da se vam javim! Teya jest imam rok 20.8, pa sem danes noseča 27 t in 2 dni, tako da mislim eda imamo mi prav izračunane tedne! Cunce sem že dobila od sestre in svakinje in imam že sloraj vse oprane in tut mene mal begajo tiste z nevidno številko!! V šolo za starše greva pa 1.6 in tudi že komaj čakam!! Drugače se pa počutim full dobr-zaenkrat!! No zaenkrat je dovolj, pa se vam javim kasneje!  

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
13.12.2005 8:29:28   
Jessy
Dobro jutro!

Tia, ful si pridna, da si že vse to poiskala! Ko sem brala svoj post, sploh nisem prepoznala svojih besed. Če ne bi bila podpisana, ne bi vedela, da sem to jaz pisala!
Zdaj je Demi najbrž že v pripravljenosti za pikeca! Držimo pesti, da bo vse vredu, kot ta prvič!

Midve sva danes po nevem kolikih nočeh spet fajn spali. Mi je jedla le ob 4h, potem pa ob 7.30. Kar nisem mogla verjet! Ampak kljub temu, da smo danes vredu spale, bom kar nadaljevala z uvajanjem goste hrane.

Drgač sem pa ravno včeraj, ko sem šla spat (nisem mogla zaspat in sem še ob 1.30 gledala na uro) razmišljala, da sva lani ob tem času že uživala v troje in sva komej čakala, da je prišel tisti 23.12., ko sem šla na nov UZ, da sva potem s slikco letela domov in vsem povedala, da bomo zibali. Joj, kolk je bilo lepo!!! In ob tem sem začela razmišljat, da se najbrž zbirajo punce na kupu, kot smo se me, ko smo bile v pričakovanju. Bom šla prav mal poferbcat, kar doživljajo v teh prvih dneh.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
13.12.2005 9:55:45   
nanka
Dobro jutro,
midver sva pa danes spale od 19 do 8.30. Jedla je samo ob 23, zdaj sem ji dala pa kašico.

Tia, pa ti si ful pridna, kje si nas izbrskala, meni se zdi že ful daleč tisti naš klepet, ampak ga je super prebrat. Demi drži se na cepljenju.

Jaz nisem iz Ljubljane, sem pa blizu.(Višnja Gora).

Evo Jessy še moji odgovori :

1. Vodo prekuhavam v grelniku za vodo in je nisem nikoli pustila, da vre 10 min, takoj ko zavre ,jo prelijem v stekleničko. (tako kot Tia)
2. Nohti na nogah- ja težko, ker mi kar naprej brca. Zagrabim nogico in počakam da malo popusti. Drugače pa ji še nisem vseh postrigla in sploh ne maram tega delat. To je delal pei obeh moj dragi in bo tudi pri tej ko še malo zraste.
3. Ne mislim, da to ni nič narobe. Zadnjič je bila na obisku kolegica, ki ima punčko staro 7 m in že sedi. Skoz je bila nagnjena naprej in se držala za nogice.
4. Mali paketki Aptamila se dobiju v DM (za kolinsko ne vem). Sem prebrala kako se pripravi in piše, da je v vrečki prahu za pripravo 200 ml mleka. Samo je težko prepolovit na pol, da bi pripravil dva obroka (naša poje 100 ml za en obrok).
5. Za pit ji dajem Hippov instant čajček od komarčka. Jaz se glede sladkorja ne sekiram, ker tudi pri prvih dveh nisem pazila in si še danes vse sladkata (kakav..., prav tako pa mož), tudi pri sladkarijah jih nisem nikoli preveč obremenjevala, pa sta čisto zdrava otroka.
6. Kašice sadne bom kupovala od Milupe, Hippove in Fructalove, zelenjavo bom pa sama kuhala. Po moje so sadne kašice vse OK. Jaz ji že zdaj dajem Hippovo, ki se zmeša z vodo (marelica in breskev).

Na sadnih Hippovih čaji piše da so od 6 meseca naprej, tako da ji jaz dajem komarček.

Petri, tudi jaz ti lahko svetzujem samo to, da mu glavico podloži s pleničko, ker sem tudi jaz uporabljala trip-trap stolček. Zdaj jo pa hranim kar v ležalniku, samo malo jo dvignem v pol sedeč položaj.

Ja, kar lušno je prebrati poste novih avgustovk, se spomniš kako je bilo lani ob istem času, pa kako smo odštevale dneve do dopusta... Jaz sem doma že od 25.5. pa se mi sploh ne zdi tako dolgo. Joj kako to paše.

Zoja kliče... 

< Sporočilo je popravil nanka -- 13.12.2005 9:57:22 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
13.12.2005 10:07:33   
violinski
Joj, kako simpatično je to brat za nazaj!!!

No, pa dobro jutro. Midva sva tudi že iz posvetovalnice. Aljoša ima 64,5 cm in 6920 kg. Tako kot pravi pediatrinja, zredil se ni veliko, vendar dovolj. Nič ga še ni cepila, ker še ni tri mesece odkar so mu zlili imunoglobuline v žilo. Tako smo sedaj naročeni 26.1., kar se mi zdi čisto super. Je rekla, da se moramo samo oslovskega kašlja pazit - zgleda da je bilo nekaj primerov v zadnjem času - da je pa vse drugo zanj nenevarno. Ima zabasan nos, ampak grlo in ušesa so v redu, tako da ni panike. Bi ga cepila že danes, pa je vseeno rekla, da bolje, da počaka cele tri mesece.

Nam je pa dala zeleno luč za uvajanje sadja in zelenjave takoj po novem letu. Še posebej, je rekla, če se mi bo zdelo, da premalo pojé pri obroku, da raje začnem dodajat sadje kot pa prilagojeno mleko. Zakaj pa ne vem, Verjetno ker je prilagojeno lahko dobrega okusa, pa če bi se nanj navadil, se mogoče ne bi hotel več dojit. No, bomo videli.

Snegec je na tanko pobelil Ljubljano, pravijo pa, da vsaj nekje do petka ne bi smelo več snežiti. Meni je prav. Jaz čisto nič ne dam na te bele novosti user posted image user posted image .

Pred enim letom sem jaz že vedela, da sem noseča, test sem pa naredila šele 15.12. - zanalašč sem čakala toliko časa, še posebej, ker se je 6.12. moja cimra poročila in ji nisem hotela s kakšno močno novico prevzeti njenega dneva. Poleg tega pa sem 1.12. šele začela delat po porodniški za Lano (pred tem sem izkoristila tudi ves dopust), pa sem bila tudi v službi raje tiho. Po pravici povedano, sem celo šefu povedala šele v 15. tednu (itak sem imela odvečne kile, pa se nova nosečnost ni kaj dosti poznala), sodelavkam pa še veliko kasneje. Vsej žlahti sva pa to sporočila kot novoletno novico.

K vam, vidim, sem prišla šele junija, prej sem veliko visela na MONu, pa se mi je vse skupaj zamerilo in sem bila zelo vesela, da sem tukaj našla ta prave punce, pa še avgustovke povrh.

Pa spet berem, miševi, tvoje izkušnje z uvajanjem goste hrane in se mi zdi, kot da berem sebe - doma pripravljeno sadje za vsak dan, Frutek, če smo šli ven ali banano, ki vedno reši situacijo, tudi če ti otrok sredi enourne vožnje ko je star že dve leti pove, da je lačen: hop, banana. Od uvajanja goste hrane dalje so pri nas banane vedno pri hiši.

No, še nekaj moram priznat. Za Aljošo že nekaj časa ne prekuhavam več vode, saj mu res čaja sploh ne dajem, vendar tudi, ko mu pripravljam Aspirin, vodo samo pogrejem (ker se aspirin lepše topi v topli vodi). Včeraj mi je pa eno zagodel, da sem ga kar gledala. Sedel je v ležalniku - sem mu malo dvignila naklon, da se je igral z igračkami, preden je zaspal, pa se kar naenkrat dvigne na riti in doseže z obema rokama kravico, ki visi na loku. Sem kar poblendala. Seveda, nogice je potegnil k sebi pa se je rita 'prevagala', da je lahko dosegel, kar je hotel. Je pa to naredil samo enkrat. Sej menda ni še dovolj močen, da bi zmogel se brez opore potegnit v sedeči položaj. Ima pa tudi on ves čas prstke na nogi v rokah.

Grem en krog po netu, pa se vrnem kasneje!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
13.12.2005 10:57:45   
Jessy
He...he...nanka, moja mama pa je bila doma v Mali Loki pri Višnji Gori....ste ble skor sosede! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
13.12.2005 11:01:13   
Jessy
Ufff, kolk sm smotana! Sem eno stran nazaj pisala, da sem pogledala v nelčin album, pod postom sem pa napisala, da še vedno čakam geslo od nelči...TO JE POMOTA!!! Še vedno čakam geslo od nanke! Nelči, oprosti za napako!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
13.12.2005 11:08:48   
nanka
Moj album z geslom še ni narejen. Sem hotla dat noter slike mojih treh otrok skupaj, pa je še nimam, tako da jih moram najprej poslikat, potem vam pa sporočim geslo(fotoaparat sem posodila, pa ga še nisem dobila nazaj). Saj bom pohitela, obljubim.
Vam sporočim, ko bo album narejen. 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
13.12.2005 11:11:17   
Tiamo
Evo naju, sva že doma. Demi je bila zelo pridna, tehta 7300g, velika je 65 cm, obseg glavice 41 cm user posted image . Jokala skor ni, edino ko je dobila pikico, pa še to samo zato, ker so jo raztegnili.... Pohvaljene sva bile za držno, nič več je ne zateguje user posted image . Pediatrinja je rekla, da se vidi, da jo lepo pestujem in je nimam v pokončnem položaju, hehehe. Jo imam, sem jo vprašala, kdaj jo lahko imam v pokončnem in je rekla šele ko začne sedet, prej ne, ker se hrbtenica krivi. Pač se ne bom na to ozirala, sej je ponavadi nimam nevem kok dolgo v pokončnem položaju. Preiti morava na Hipp2, ampak postopoma, npr. Hipp2 samo za kosilo in pred spanjem, drugače še vedno Hipp1. Prvo ji bom probala dati samo za kosilo, da bom videla, če bodo kakšne reakcije. Glede uvajanja sadja, bom počakala na 5,5 mesecev, ker se lepo redi in spi. Ne bom prehitevala! Potem sem imela predavanje o kupljenih že pripravljenih kašicah, da če je možnost naj sama doma pripravljam kaše, če pa gremo na pot, pa se kupi kakšna kaša. Vse to samo zaradi alergij in konzervansov, naj kupujem samo kašice, ki imajo kratek rok trajanja, tam ni toliko konzervansov,... Tam je bila ena punca s skoraj 6 mesečnim fantkom in sem takoj pomislila nate Jessy, reva je bila čist bleda in ko sva se pogovarjale, je rekla, da samo doji in ponoči nič ne spi, ker se dojita na 1 uro. Potem ji jaz povem, da moja že od cca 2 meseca spi cele noči oz. se enkrat hrani, je padla, reva v tak jok, da smo jo komaj pomirile. V joku je govorila, da ji zdravnica prepoveduje uvajanje hrane in adaptiranega mleka, če se lepo dojita in da naj vstraja...revca se mi je zaspmilila in sem ji rekla, naj začne dodajat in naj kupi adaptirano mleko za zvečer, naj neha mučiti sebe, dost je dojila pol leta.  Potem sem bila priča prepiru, ena mamica je prišla s fantkom starim 4 mesece v kengurujčku, ni bilo hujšega, ko so jo videle sestre. Tok so jo napizdile, da kaj se gre, da bo otroku uničila hrbtenico,.... mamica je bila trdna in se ni dala, rekla je da stanuje na hribu, kjer je pol metra snega, nima avta, do ZD mora z vlakom, do postaje ima 5 km in da ni drugega kot da gre z kengurujčkom in da ima že 2 hčerki 16 in 13 let stari in da je vse tako nosila in sta čist zdrave in nič ukrivljene ali grbaste. Svašta.... Drugače je bilo polno mamic z dojenčki samo na tehtanju, večina zaradi premajhnega napredovanja v teži, vidim da je tega veliko, da so otroci zdravi teža jim gre pa počasi gor. Zdaj grem kuhat, oz. gledat v hladilnik kaj bom skuhala.

Neposredna povezava do sporočila: 1361
13.12.2005 11:33:57   
nanka
Pridna Demi in bravo za napredek v rasti in teži.user posted image

V kolikem času pa morata preiti samo na Hipp 2? Kako dolgo traja uvajanje?

Ji bom še jaz danes probala dati 2 pri naslednjem obroku. Čeprav v Hippovi kašici je mleko 2 in ni imela nobenih reakcij. Bom videla.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
13.12.2005 11:43:09   
Tiamo
Ta teden bom že kupila Hipp2 in ji začela dajati, uvajala naj bi ji cca 2 tedna, pol pa skoz Hipp2, če ne po kakšnih pretresljivih reakcij. Kar ne bo!!!!!!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
13.12.2005 11:50:11   
petri85
Punce, hvala za odgovore!!!! Nanka, jaz se ti opravičujem, ne vem kako mi je uspelo, da sem te zgrešila med bolj izkušenimi!?

Mi vode nič ne prekuhavamo, ker je ne rabimo! David noče piti nobenega čaja- ne sladkega ne grenkega, pa smo obupaluser posted image user posted image

A vi pol že kar mal dodajate?

Jaz še nisem mislila, ampak sedaj ugotavljam, da poskusimo pa le lahko!
Ali je potrebno jabolko samo skuhati v vodi ali je bolje narediti kompot?

Midva sedaj šibava na sveži luft...

Neposredna povezava do sporočila: 1364
13.12.2005 13:08:05   
Jessy
user posted image user posted image user posted image  Demi! user posted image user posted image user posted image  Joj, Tia, pol je bilo pa res pestro v čakalnici! Pri nas smo po največ 2 v čakalnici, tako da gužve do zdaj še ni bilo!
Zgleda, da so pri vas zelo sitni glede vsega. Pri nas sploh niso! Se mi zdi, da na momente preveč komplicirajo ti zdravniki in sestre... Saj vem, da našim otrokom hočejo najboljše, ampak včasih gredo pa res v skrajnosti.

Petri, jaz sem jabolko dobro skuhala v vodi in potem krhlje zmiksala in dolila toliko vode vk ateri se je kuhalo jabolko, da je bilo bolj tekoče in je lahko kašico kar posrkala z žličke. Danes sem jabolko premalo skuhala in se mi ni lepo zmiksalo, pa se je kar nekaj kremžila, ko sem ji ga dala. Bom jutri spet bolj skuhala, pa bom vidla kako bo. Včeraj je bila res navdušena, danes pa pol toliko ne!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
13.12.2005 13:33:48   
zoya24
Zdaj sem pa jezna kot user posted image , sem že vse napisala, pa me je vrglo ven....grem še enkrat.

Demi user posted image user posted image user posted image user posted image za težo in rast. Mislim, da Žiga ne bo dosegel 7kg., no bomo videli.

Me je pa zdaj toalno pogrela Tia tvoja zgodbica o doječi mamici, ki doji šest mesečnika na uro ponoč in podnev, pol pa joka, če ji kdo reče, da drugi spijo pri dobrih štirih že celo noč. Sploh ne zastopim teh pametnih pediatrov, valjda mali lepo napreduje, če se doji na uro, mamica pa verjetno zgleda kot kak zombi. Po drugi strani pa tud ne zastopim teh mamic, da so lahko tako nesamozavestne in sledijo navodilom pediatrom, kot da ne bi imela kačnka svoje pameti. Po moje je vredno dojiti toliko časa, dokler to odgovarja tako otroku kot mami in prenehati, če enemu  preneha odgovarjati, pa je to ali pri 1 dnevu ali pri 5 letih. Ravno par dni nazaj sem brala na RR zgodbo mamici, ki se že 3 mesece trudi z dojenjem, je totalno izčrpana, si mleko črpa že celo obdobje, ker mali noče vleč.......Če ne gre, pač ne gre. In ko otroci nimajo dovolj samo materino mleko, se začne dodajati. No vsaj takšno je moje mnenje in sem prepričana, da ga bom 28. 12 na posvetovalnici tudi glasno in jasno povedala pediatrinji, če bo kaj bluzila o polnem dojenju do šestega meseca. Da ne bo pomote zelo podpiarm dojenje, tudi polnega do šestih mesecev, če le to vodi in rezultira v skupno zadovoljstvo obeh, mamice in otročička.

Se opravičujem, da sem bila dolga, ampak me je res malo zadeva razkurla.

DRUGAČE SVA MIDVA Z user posted image OK.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
13.12.2005 17:40:41   
nelči
Pozdrav,

Demi pa je očitna že prava punca user posted image user posted image  za rast in težo. Tia, bi te prosila za geslo za ogled slikic!!!
Glede drže pokonci pa se Jan skoraj že od rojstva ni želel pestovati drugače kot pokonci. Če si ga dal v ležeči položaj je pričel jokat zato smo ga večinoma res nosili pokonci. Sem tudi v posvetovalnici bila z njim v pokončni drži pa mi še NIKOLI ni niti sestra niti zdravnica rekla nič, da bi ga narobe pestovala. Tia, si me presenetila o tisti, ki je bila kregana zaradi kengurujčka pa čeprav je otrok star že 4 mesece!!! Res si me prestrašila in upam, da z Janom nebo kaj narobe. Verjetno bi te stvari jaz morala vedeti, ampak res nisem in niti nisem nikjer zasledila, da je to toliko pomembno, čeprav ko sedaj pomislim ....... user posted image

Tia omara je ful praktična!!!  Me pa zanima v Demini sobici posteljnina. Kaj so na posteljnini račke??? Sprašujem ker imam podlogo za previjanje rumeno z račkami (kupljeno v Toys r us) in bi imela enako posteljnino, ker sem posteljnino videla na TV in vem, da se da kupit.

Jessy ja sem videla, da si se zmotila. Se zgodi!!!

LP

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
13.12.2005 17:44:51   
nanka
Žak user posted image user posted image user posted image user posted image  za 4m.

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
13.12.2005 17:46:55   
nanka
Midve sva danes popldne že pile mleko št.2. Zaenkrat ni nič posebnega, samo ni ga popila veliko okoli 70 ml. Jutri ji bom dala zopet okoli 14.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
13.12.2005 17:59:11   
zoya24
Žak vse najboljše! user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
13.12.2005 19:49:31   
Tiamo
Na hitro, ker je Demi toook zaspana, da jokca. Nelči poglej v album stanovanje, se mi zdi da imave isto podlogo. Moj dragi jo je kupil v Toys-u. Posteljnino sem kupila v MB in je bila zadnja. Meni so ful všeč račka, imamo same račke, ropotule, na sliki je velika mehka račka, kupljena v porodnišnici. Zdaj je pa že nuja, je že dretje. Nočko

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
13.12.2005 19:52:33   
Tiamo
Še tole, do zdaj nobene reakcije na cepivo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
13.12.2005 19:53:45   
Tiamo
Pa še to:;ŽAK vseeeeee naj naj za 4 mesece.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
13.12.2005 21:20:05   
nelči
Tia ja, takšno podlogo imam jaz in je meni tudi ful všeč. Ful bi še imela enako posteljnino, tako kot ti. Daj povej v kateri trgovini v MB je jo mož kupil in koliko je dal zanjo??? Pa vetrolov je tudi zraven, a ne? Videla sem enako posteljnino v eni oddaji na RTL2 Mein Baby (sigurno je katera gledala-vsaj v času nosečnosti, sedaj ni več časa ob tej uri user posted image ) samo nisem vedela kje jo dobit, ker v Toysu je takrat niso imeli.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
13.12.2005 21:21:05   
nelči
Tudi od mene Žak, vse naj, naj   user posted image

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kaj pa vi mislite
biba217

Katero od spodaj naštetih ženskih imen je lepše?

Larisa (43%)

Lejla (37%)

Sabrina (19%)

Število vseh glasov: 269

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!