Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 10.12.2005 9:14:42
|
|
|
|
nanka
|
Pozdravček, Nelči Jan je pravi Žiga in Demi za telovadbo . Sem mislila, da je naša še edina, ki se ne prevrača, pa vidim, da ni. Naša telovadba je kako si najhitreje sezuti nogavičke in jih tlačiti v usta. Zdaj za zajtrk poje cca. 30 ml Hippove kašice. Tako da za začetek je kar OK. Pri nas pa sploh ni novoletne zabave, lani smo šle iz oddelka na kosilo, pa se tako krasno zastopimo, da letos ne gremo nikamor . Naša lupinica bo pa še dolgo dobra, saj kar se teže in velikosti tiče. Tia, a si uspela že vse pospravit?
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 10.12.2005 9:28:16
|
|
|
|
tina104
|
Končno sem uspela pogledat slikice, zoya in petri. Petri, predvsem tvoja kuhinja mi je ful všeč. Seveda so tudi druge slikice lepe, ampak to mi je bilo res najboljše. Lupinica nam še ni premajhna, smo pa že kupili avtosedež in tudi že ima 9 kg, ne vem, kdaj bi ga prestavli. Ful imamo čudno lupinico, sicer ima oni test ece44/03 ali nekaj takega, samo po mojem sploh ni varna. Če bi jo zapeli čisto tako kot je v navodilih napisano, da je najboljše, se premika, sploh ni stabilna. Zdaj smo kupili bebe comfort trianos safe side ali nekaj takega (znižan iz 40.000 na 20. 000). Mislim in upam, da bo bolje. Novoletne zabave zame ni, ker sem brez službe. Sem pa včeraj bila na "ženskem" srečanju. Smo se po več kot pol leta dobile 4 kolegice, no Aljaža sem imela zraven (ker če me ni, je še bolj pogosto lačen kot sicer , pa še dragi je delal). Pa saj je mali bil priden. Bile smo v eni piceriji, malo je spal, drugače pa sem ga mogla skozi nosit, pa je bil tiho.
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 10.12.2005 15:48:11
|
|
|
|
Kety
|
Dober dan! No, a ni smešno, odkar imamo na RR vremensko napoved, je tudi v LJ sonce že ob 12ih... . Mi smo šli danes peš iz Zelene jame na Ljubljanski grad peš! Sva hodila dobri dve uri. Ampak piha pa kot in sem skoz čekirala, ali je Timonu toplo! Naš se tudi še nič ne prevrača, dela pa tudi fuuul trebušnjake tako da ga zdaj privezujem v ležalnik. Sem pa opazila, da ima popkovno kilo. Popek mu kar ven skoči in pride kar bunkica. Vem, da se to popražvi samo od sebe, ampak ne vem do kdaj! Me ni strah! Drugače je pa tudi pri nas poplava po kopanju in to se je začelo včeraj! Včeraj je začel konkretno brcati v vodi in mu je banjca od Ikee kar malo majhna za take vragolije. Komaj čakam torek, ko gremo v Atomske...me zanima kako bo! Jessy, kolkrat ste pa šli z Nejo v vodo?? Večkrat po 10 minut ali samo enkrat v celem dnevu?? Tina, a tvoj ima pa že 9kg!!?! Naš jih ima dobrih 6 in če ga oblečem v zimski pajac je ful na tesno v lupinici. Nogice mu pa sicer že hočejo malo čez gledat, ampak pravijo, da je pomembno, da glava ne gleda čez!! Mislim, da bomo mi kar zdržali v lupinici do pravega sedeža. Kdaj pa začnejo sedeti?? Jest bom tud mogla mal smajlije začet uporabljat....so ful dobri!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 10.12.2005 17:03:14
|
|
|
|
Jessy
|
Kety, mi smo jo le 1x po 10 min šli z Nejo v vodo, saj je bila takrat stara šele 3 mesece. Čez 14 dni, ko gremo spet, pa jo bomo najbrž imeli ali bomo šli 1x in bili več časa notri ali pa 2x pa manj časa....bomo čist vidli od veselja, ki ga bo kazala! Po mojih informacijah, anj bi otroci sedeli okrog 6. meseca....je pa pri vsakem različno, kot za vsako stvar! Pr nas je tudi pihalo kot sam in je bilo zaradi tega kar fajn mrzlo, kljub sončku!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 10.12.2005 22:15:26
|
|
|
|
nanka
|
večer, se na hitro javim preden Zojo še zadnjič nahranim za danes. A gledate kaj Bar? Pravkar je Andrej premagal Saro, sem full happy, ker sem glasovala za njega. Drugače smo dan preživeli tako, da smo šli na obisk in je bilo tako glasno, da se je naša ustrašila in smo jo pol ure tolažili, da je nehala jokat. Groza, pa še avto nam je na Vrhniki zaštrajkal in se malo pokvaril. Smo se komaj domov pripeljali. Ampak smo prišli domov. Nočko
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 7:48:13
|
|
|
|
tina104
|
Ja, kety, naš je imel že pred slabim mesecem 8440, tako da ima sedaj že sigurno 9 kg. Lupinica ravno, da mu je prav, no noge že malo ven gledajo, ampak se ga še bojim dat v avtosedež, se mi še vseeno ne zdi tako stabilen. Ja, sedet bi naj začeli nekje okoli 6. meseca. Naš dela ful trebušnjake. Preobrnil se je že iz trebuha na hrbet pa iz hrbta na bok, pa če sem ga dala na bok, se je na postelji tudi že iz boka na trebuh preobrnil, ampak v tako lego, da se nikakor ni mogel rešit in je začel jamrat, da sem ga mogla nazaj na hrbet dat. Bar sem včasih spremljala, zdaj pa bolj malo, ker zadnje čase zvečer zaspim že ob osmih ali najbolj pozno ob devetih - takrat zaspi Aljaž in jaz samo padem v posteljo od utrujenosti. Res mi vzame vso energijo - zjutraj vstanemo ponavadi ob petih in potem cel dan ne grem spat (včasih še že, ampak največkrat se mi ne splača, ker mali ne spi več kot tričetrt ure)
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 8:32:26
|
|
|
|
Tiamo
|
Jutro, danes smo spali od 20 pa do 8 Verjetno je tudi Demi zmatrana od vsega pospravljanja Nismo pa še do konca pospravili še ena škatlja nas čaka, zmetali smo stran pa 3. Včeraj je očka kupil Demi zlato ribico, tako da imamo zdaj vsak svojo. Ko bom objavila slike vas obvestim. Tok ste se razpisale, da sem vas samo prebrala. V Lj je sonček. Se tipkamo...
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 11:33:02
|
|
|
|
Kety
|
Dber dan! Mi smo že od 9ih zjutraj letali po Metelkovi s tamalim in smo zdele prišli domov! Niso nič našli, zato nam je zdravnica napisala napotnico za pediatrično kliniko!! V glavnem, začelo se je včeraj zvečer, ko je začel kar naenkrat histerično jokat. Nisem ga mogla potolažit in tudi jest ni hotel. Zaspal je okrog 22ih in se zbudil ob 1:30 spet z neutolažljivim jokom. Sem ga dala na joško, pa je kar naprej jokal. Mal je pojedel in nazaj zaspal. Se je ponovno zbudil ob 4:30 in spet jokal, mal potegnil na joški, spet jokal in zaspal na joški (ni jedel). In potem isto vsako uro. Preden se je zbudil je stokal, potem se je pa začel jokat. Zjutraj se sploh ni hotel potolažit in sploh ni hotel jest. Sva ga peljala k dežurnemu in ni našla nič. Rekla je samo, da ima povišane levkocite in da je to lahko od dehidracije, ker ni veliko jedel. Danes je pa tako lep dan, smo imeli planiran izlet na Gorenjsko pa bomo doma in opazovali malega, če bo kaj drugače. Zdele spi in ko se bo zbudil bomo videli kakšno bo stanje!!! Upam, na najboljše!! Lep dan z vašimi !!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 11:39:14
|
|
|
|
Kety
|
Vijolinski, sem hotla pogledat kako je bilo pri tvojem Aljošu, pa ne najdem....se bojim, da bi imel naš Timi isto?!?!?!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 12:07:48
|
|
|
|
nanka
|
Kety, to je pa kriza, upam, da ni nič hujšega. Naša je zadnjič tako jokala celo noč, zjutraj je bila pa OK. Tudi ona ni hotla nič jest. Poročaj kako je z njim. Držite se
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 12:31:25
|
|
|
|
Tiamo
|
Dan, joj, kety držim pesti za Timončka. Demi spet spi že od 10 dalje, jaz sem bila pridna sem oprala, zlikala, pripravila kosilo...očka je pa pospravljal . Zdaj moramo še zaključna letve namontirati, potem pa Demino sobico pospravit. Ko se zbudi gremo na Ig....
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 14:17:28
|
|
|
|
Kety
|
Joj, Timon še kar spi...že od 11ih, ura je pa že 14:15!?!?!? OK, se je vmes zbudil, mal pocucljal in naprej zaspal, ampak takoj ko se je zbudil je začel cmevkat.... Meni se je pa čist proizvodnja mleka ustavila,....mam čist mehke joške in se mi zdi, da ni nič not. Na metelkovi je tako čudno jedel, da je ful mimo teklo, sem vidla da je bilo ful mleka....zdej pa kar ne nastaja,.... Kater nadomestek moram kupit, če mi slučajno ne bo ratal dovolj mojega sproducirat???!?! O tem nimam pojma....Tia, ti si že mojster v tem. PLEASE HELP!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 17:04:03
|
|
|
|
Tiamo
|
Zdajle smo šele prišli, Kety upam, da ni prepozno. Imam Hipp iz Mullerja, Hipp, ki se ga dobi v tušu, sparu in lekarni je avstrijski in ni tako dober, oziroma se delajogrudice pri pripravi. Ta iz mullerja je nemški in je super. Po aptimilu je naša trpela za hudimi krči, pa še drag je. Po novolacu pa kakat ni mogla. Zoja od nanke ni marala nobenega mleka, boš mogla probat. Ta iz mullerja je malo sladek, pa ne smrdi tok.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 17:08:32
|
|
|
|
Tiamo
|
Kety, če danes rabiš, imam jaz eno zapakirano škatljo doma, pa ti jo z veseljem odstopim.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 17:16:12
|
|
|
|
nanka
|
Kety, kako je ali je Timon kaj boljši? Midve imava mleko Milumil1, je pa res da sva jih veliko probale, pa nobenega ni marala, saj tega tudi ne, ampak jesti pa mora.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 17:21:48
|
|
|
|
nelči
|
Pozdrav! Kety se mi prav smiliš in mali Timon tudi, upam, da ni kaj resnega in da bo čim prej bolje!!!!! Glede mleka pa mislim, da se proizvodnja ne ustavi tako hitro in po moje še nimaš razloga za skrb. Saj veš, da mariskatera reče, da ima občutek, kot da so joške čisto mehke (tudi jaz), ampak mleka je še vedno dovolj. Glede nadomestka pa ti jaz žal ne morem kaj dosti pomagat, ser še sama ne vem prav, sem pa ga tudi jaz kupila (za vsak slučaj) in sicer imam škatlo Bebe iz Mullerja (baje je vredu) in kupila sem tudi Aptamil, katerega prodajajo v majhnih vrečkicah za en obrok (prej nisem vedela, da se dobi v tako majhnih količinah). Janu še nisem dala nič od tega, pravijo pa, da je čisto odvisno od otroka, če bo hrano sprejel. Ko sem hrano kupovala sem gledala le na to, da je primerno od rojstva naprej. Zoya, Miševi, Petri hvala za gesla, sem končno pogledala slikice. Zgleda, da so vsi avgustovčki res pravi srčki. Jan me kliče ......
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 17:30:54
|
|
|
|
petri85
|
Tudi jaz želim Timonu vse dobro!!!! Kako pa je sedaj z njim? Mi smo morali nekaj časa zvečer dodajat in smo imeli Aptamil1, ker nam je pediatrinja tega svetovala - pa je bilo viseti, da mu ustreza. Drugih pa ne poznam, tako, da ti ne morem nič svetovati. No, mi že cel 5 noči zapored prespimo noč od 20ih do cca 8ih!!! Danes pa smo se potepal po sončku od 11ih pa do 15ih, vmes smo samo mal leteli pojest, pol pa spet nazaj ven. David je ves čas sprehajanja spal. Aja, pa možek mi je včeraj kupil zofo, ki sem si jo želela za v mansardo - mi je res všeč, ker zelo popestri prostor. Pa lep ostanek nedelje vam želim, predvsem vam, Kety!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 18:23:02
|
|
|
|
zoya24
|
Najprej Kety upam, da ni kaj hujšega in da bo kmalu vse Ok. Sporoči, da nas ne bo skrbelo. Glede mleka ti tudi jaz ne morem svetovati, ker ga še nikoli nisem rabila. Mi smo se tudi danes sprehajali po sončku in je blo ful fino, sam veter je bril, pa je bilo kar precej mrzlo. Smo bili pa včeraj pri babici in je prvič spal še nekje druge, tako za dalj časa in ne na mojih rokah , pa še ful priden je bil. Mi je zdaj še bolj luštno it domov.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 18:37:01
|
|
|
|
nelči
|
Dan, Petri sem gledala slike vaše hiše in je res lepo opremljena. Rdeča sedežna pa ti lahko iz prve roke povem, da res popestri prostor. Tudi midva imava rdečo sedežno in mi je še vedno zelo všeč in nebi imela druge barve. Imava pa rumene stene in je res super kombinacija (rumeno-rdeče) in deluje zelo toplo. Včeraj smo bili prvič s kengurujčkom, šli smo v Europark in Jan je tako zelo užival, da mi res ni niti malo žal, da smo ga kupili. Tako je opazoval okolico, glavica mu je samo švigala sem in tja, dokler se ni utrudil in zaspal!!! Prava faca je bil . Tako, da so strahi bili zaman, da mu nebi bilo všeč. Pa še to, Jan je to noč prvič spal v svoji sobici in je bilo super. No ja, ker poskušam nove metode uspavanja, da nebi več trdno zaspal na moji joški, ampak, da se le naje in potem z dudo v posteljico, sem po velikih mukah (beri: nošenje po rokah, 2x na joški, duda not-ven) omagala jaz (in ne on) in sva spet šla v posteljo na joško kjer je zaspal sicer v 5min ampak ura je bila že POLNOČ!!!!!! Ne vem, kaj je to!! Čez dan brez problema zaspi z dudo, ponoči pa niti slučajno!!! Sva poskušala že večkrat, ampak mali tako neutrudljivo joka (po 3 ure), da na koncu midva omagava in spet pristane na joški. Ne vem kaj bom! Pa še to, že nekaj dni zapored se zvečer, ko zaspi obvezno prebuja. Potem pa duda not, duda ven. Včasih je zaspal ob 20.00 in spal nepretrgoma tudi do 4h ali 6h. Kaj imate ve tudi izkušnje s tem ali smo le mi takšni srečneži .
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 20:54:22
|
|
|
|
Kety
|
Tia, Nelči, Nanka, Petri in Zoya...hvala za skrb in za nasvete glede nadomestnega mleka. Dan smo prespali in vmes je celo 2x jedel. Verjetno mu je manjkalo ful spanca, ker je res dobesedno prespal dan. No, zdele sem ga dala spat in je takoj zaspal. Jaz sem ful čaja za dojenje spila in je mleka dovolj...hvala bogu!! Me je že res mal panika in TIA, skor bi se najavila k tebi na obisk!! Upam, da bomo noč dobro prespali in se tipkamo jutri! Hvala za skrb punce! P.s.: Tole sem natipkala pred parimi urami, pa nisem uspela dokončat, zdej pa samo še zaklučujem!! Lahko noč vam in vašim in sladke sanje!!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 11.12.2005 21:14:38
|
|
|
|
nanka
|
Kety, hvala bogu, če je res bil le zaspan. Mirno noč in poročaj zjutraj, kako je s Timonom. Glede mleka se pa čim manj sekiraj pa ga bo dovolj. Lahko noč
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 12.12.2005 7:40:17
|
|
|
|
Tiamo
|
Jutro, Kety komaj čakam, da poročaš dobre novice . Današnja noč je bila full čudna, imela sem bedaste sanje, Demi je ob 11:30 jokcala, amak sem ji dala samo dudo in je zaspala. Ob 2 ponoči je šel vlak ( pri bloku imamo tirnico, po kateri gre vlak 2 na dan ob 8 zjutraj in ob 19 zveler, ob sobotah, nedeljah in praznikih ne vozi. Vlak pelje samo do papirnice), jaz vlaka nisem slišala, sem pa Demi k se je zbudila, je samo pojedla in zaspala nazaj. . Ob 6:45 je bila že pokonci pokakana, zdaj mi veselo pomaga tipkat. Jutri imave drugo cepljenje. V Lj je megla in mrzlo Grem , pa , pa
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 12.12.2005 7:59:46
|
|
|
|
tina104
|
O, Tia, si zgodnja! Jaz pa sem že imela zajtrk - ponavadi že okoli pol sedmih (vstanem okoli petih). Zdaj bom počasi že spet lačna . Kety, upam, da je vse v redu. Sem zdaj komaj prebrala, kaj se je včeraj dogajalo. Jaz si včasih mislim, tudi če naš večinoma ne spi ravno dobro ponoči, ni tako hudo, samo da je zdrav, pa da ne joka tako, da ga ne bi mogli potolažit. Kety, mleka je bilo verjetno manj tudi ker si se ful sekirala.
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 12.12.2005 8:31:10
|
|
|
|
Tiamo
|
Sem objavila slike dnevne in malo novih od Demi. Včeraj sem ji dala za probat mandarino, je cuzala k da nebi jedla od rojstva, potem smo se smejali mimiki, ki jo je naredila, ko je pogoltnica sok od mandarine. Probala sem ji dati tudi čaj, tako da ga je pija iz lončka, čist je bila navdušena, čeprav je šlo pol čaja mim ust. Punce a še dajete kapljice AD? Jaz jih dajem, samo čez vikend zmeraj pozabim
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 12.12.2005 8:38:39
|
|
|
|
Tiamo
|
Geslo za stanovanje je 384455...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ko malček zboli, mu zapojteBritanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Zadnje s foruma
število otroksararkoliko otrok imate/nameravate imeti?1 (
15%)
2 (
43%)
3 (
35%)
4 ali več (
8%)
Število vseh glasov: 493Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!