|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 4:54:11   
Anonimen
Dobro jutro!
Zdaj, ko sem na porodniški, me zvečer zmanjka že nekje med Dnevnikom na POP TV-ju, potem pa vstajam med 3. in 4. uro zjutraj, ker sem dovolj naspana in pridem rogovilit na RR. Danes mi to čisto ustreza, ker vsi spijo in sem tako lahko v miru pripravila darila, ki jih je prinesel Miklavž. Zdajle že lepo stojijo pod smrečico, ki sva jo včeraj popoldan postavljala z mojim dragim. Mimogrede sva ugotovila, da so nama pocrkale vse lučke od lani in tako bo treba danes iti kupiti nove. Okraševanje stanovanja pa pride na vrsto počasi, postopoma do Božiča. Včeraj sva šla tudi v Mercator center, kjer sva kupila velik grad z vojački, ki si ga je Jan zaželel od Miklavža (je napisal v pismo). Dež nama je seveda popestril pot. Popoldan sem šla z Janom v Center Ljubljane na Miklavžev sprevod (od Lutkovnega gledališča do Prešernovega trga). Jan je dobil polne žepe bonbonov in mandarin, nekajkrat so ga prestrašili parklji, potem pa sva se usedla v taxi in šla pogledat Miklavža še v City Park. Tam je pa dobil še parklja. Na koncu pa še dva cheese-burgerja v McDonald'su in domov. Jaz sem se okrog pridno sprehajala z materinsko knjižico v nahrbtniku in upala, da me ne bodo zvili kakšni popadki sredi gneče. O tem, kako so me bolele noge potem, ko sva prišla domov, pa raje ne bi. Zavalila sem se na posteljo pred TV in od mene ni bilo čisto nič več. Vse me je špikalo, zvijalo in kaj vem kaj še vse, tako, da sem že resno razmišljala o tem, da bi se šla pokazat v porodnišnico. Potem je pa očitno minilo in nekje vmes sem zaspala. Še ena runda podobnih bolečin se je pojavila okrog enih zjutraj za približno pol ure, pa me je moj dragi, ki je takrat gledal nek film, zmasiral, in sem zaspala nazaj. Od pol štirih dalje sem pa zbujena. Za danes nimam nič posebnega v načrtu. Razen tega, da si bom končno pripravila potovalko za v porodnišnico (ja, priznam, še zdaj si je nisem), za vsak primer, če me jutri, ko imam celodnevni pregled, slučajno kar tam zadržijo, čeprav ne vidim razloga, zakaj bi me. Pa generalka v kopalnici (vključno z depilacijo). Če ne bo presenečenj, seveda, bom danes prav lepo doma.

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 9:17:30   
mml
Jutro...zunaj je spet takšno, da bi se najrajši zavlekla nazaj v posteljo in spala do poldneva, pa kaj ko me že vse boli in tudi naspana sem kot že dolgo ne, čeprav mislim, da mi bo kmalu žal za tele besede. Si sploh ne morem predstavljati, kakšna pabom po nekaj neprespanih nočeh, ko sem že sedaj čisto brez energije user posted image .
Pri nas nič novega, vsaj meni se ne zdi. Zadnji dan me boli sramnična kos, predvsem, ko vstanem iz postelje ali kavča....user posted image , ampak se da zdržat. Zdi se mi pa, da se mi je odluščil čep user posted image , ampak nisem prepričana, da je bilo to res to...vsekakor se mi ji izločila takšna za približno oreh velika, rjavkasta kepa sluzi...sej vem, da to nič ne pomeni in lahko traja še kar nekaj dni, da se prične kaj dogajati...ampak nekaj je pa vseenuser posted image . Mogoče je tudi user posted image  bistveno manj živahna kot sem je navajena, ampak to seveda še nič ne pomeni, ker je sicer norela kot za stavo...skratka bomo videli user posted image .
Skratka Miklavž malo zamuja s temle user posted image , ampak prav dolgo pa tudi ne bomo več čakali, se mi zdi user posted image .

Lep dan vsem user posted image

In pa čestitke "prvi" decembrski mamici user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 10:54:04   
tinkamiška
Najprej čestitke decemberki Marjetkiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


U Kerensa, ti si pa res zgodnja, a greš ptem čez popoldan kej počivat? Jst grem ponavadi okrog 4-5 na wc, potem pa hitro nazaj v postlouser posted image

Me je pa danes ponoči bolel trebuh je otrdeval kot zmešan in sem zelo slabo spala. Jutri imam en izpit v LJ in imam tremo, pa upam, da me takrat ne bo kaj matralouser posted image

Drugače pa nič novega, vreme je zauser posted image

Imejte se lepo in se še beremo!

Tinka

P.S. Kako je z Arielco?

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 11:11:16   
ac
Dobro jutro oz. že dober dan! Danes sem mal potegnila s spanjem (pogled skozi okno me ni nič motiviral za vstat). Tud mene je včerej cel večer šraufalo, sem sicer vedela, da od hrane, ker sem pojedla ful sadja, pa pol še mal Donata spila, ampak me je vseeno mal panika zagrabla. Namreč nič še ne razmišljam o porodu in o tem, da se nam bo kmalu pridružil še en član. Včeraj sem se pa prvič zavedla, da bo kmalu šlo zares. Sploh, ker so decembrke že začele počasi odhajati s tega foruma. Čestitke Marjetki! Upam, da bomo kmalu zvedle, kako je z Arielco!

Zdaj pa moram razmislit, kam naj se odpravim na sprehod. Zatačas bom pa dala prat otročičkove cunjice in plenice (se bo treba počasi pripravit).

Imejte se lepo!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 11:42:40   
Morgaine
Pozdravljene user posted image !
Še tudi jaz sem tukaj, sicer po PDP-ju novembrka.
Včeraj sem imela CTG in UZ, vse je bilo vredu. Naročena sem ponovno čez tri dni, torej v četrtek.
BlankaT mogoče sva se včeraj videli, jaz sem bila v porodnišnici okoli desetih. Je tvoj priimek iz treh črk?
Drugače pa gibe naštejem, sama pa se tudi še kar vredu počutim, le vse me že tako boli, pa trebuh imam čisto nizko, nevem ali ga sploh lahko imam še nižje.
Zdaj pa res že upam, da bom kmalu rodila...

Lep, zimski dan vam želim!

Morgaine user posted image
PDP 29. 11. 2005

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 11:59:50   
Kofi
Hejla!

Vidim, da kr vseh nekaj muči...sej mene tudi, sam ne vem kaj user posted image user posted image . Res bi že rada vidla to naše user posted image . Sam bo treba očitno še kr nekaj cajta počakat. Ko bi vsaj vedla kako zgledajo popadki. Šraufa me po trebuhu kr precej. Bolj podobno bolečinam med user posted image . V križu me boli ko šus. Komaj se dvignem s kavča. Tudi če sem v sedečem položaju. Ko pa grem kam ven hodit pa se mi zdi da ful šepam. Oz. hodim ku kaka raca. Brez veze.
Kar se tiče spanja pa imam podobne težave kot vse ve. Eno noč ful lepo spim, spet drugo se zbudim nekje okoli 1 in ne gre spat do 6. Pol pa berem knjigo al pa grem gledat TV. Tačas pa user posted image  pridno brca na vse strani. Čist se mi zdi da se nama je obrnil bioritem. Mogoče zaradi vremena?

Povejte po pravici...vas je kaj strah? Ne mislim poroda temveč vsega kar prinaša odgovornosti za male user posted image user posted image user posted image . Mene je ful. Verjetno občutim to ker mi bo to prvo dete. Tiste, ki jih že imate, imate mal več izkušenj s tem...povejte kaj...

Pozdravček, P!

(odgovor članu Morgaine)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 12:04:35   
Yasminka
Hola decembrke!
Oooo, vidim da bo miklavzek prinesel lepa user posted image v obliki user posted image . Mi pa bomo ocitno cakali na drugega dobrega moza - božička. Čeprav me že vse hecno špika - predvsem me res groooozno boli vrh maternice tik pod rebri. Včasik me kar "preseka" od bolečine in potem sem malo bolj pozorna, če se ni že kaj začelo. No... popadkov verjetno ne bom zgrešila user posted image .
Drugače pa sem danes ponoči hodila kot mesečnik naokoli in pripravljala miklavžkova darila za bodoče tete in strice (so še zelooo mladi). Spala sem celo dopoldne in sem še vedno čisto user posted image . Zdaj pa čakam na kolegice...me peljejo ven na kosilo user posted image .
Lepo se imejte.
Y
________________
PDP: 27.12.

(odgovor članu Morgaine)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 15:54:55   
micki
user posted image
kje ste decembrke?
Pa ne, da ste že odšle? Nekam mirno je danes? user posted image  Skor nas je na konec strani vrglo!
Je kaj novičk? Vidim, da se nekaj dogaja. Jaz imam  tud že tri dni nek čuden občutek (poleg lažnih popadkov) v spodnjem delu trebuha. Mogoče pa moj user posted image  pridno pridobiva na teži (al pa že leze proti izhodu user posted image ). Bomo vidli kaj se bo dogajalo ta teden!
A vas tudi samo ponoči zvija?

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 16:45:19   
mml
Po mojem so vse decembrke po novoletnih nakupih user posted image , preden pridejo user posted image , ker potem ne bo več pravega časa in energije.

Morgaine jaz te povsem razumem, da imaš povsem dosti vsega, vključno s trebuhom...si kaj dogovrjena, kdaj ti bodo sprožili porod, če se user posted image  ne bo sama odločila prit na svet? Moja G je precejšnji "pristaš" tega, tako da se vsakič znova "pogajava", da bi še malo počakala, pa čeprav je bilo zadnič 2 dni prd PDP in včeraj en dan po PDP...me prav zanima kaj bo jutri user posted image .

O popdadkih seveda tudi ne danes nobenega duha ali sluhauser posted image , user posted image veselo rogovili. Glede na to, da sem ugotovila, da si user posted image  ravno ne želi na svet, sem se še nečesa lotila, za kar potrebujem še ena 2 do 3 dni da končam (če sem že začela...tako da meni se nikamor ne mudi...sej vem slaba tolažba).

Micki mene zvija samo preko dneva, pa še to zelo redko, ponoči pa je popoln mir, vsaj do sedaj...ampak nikoli se ne ve, kdaj se spremeni user posted image .

BlankaT -  je pri tebi kaj novega?

Arielca -  nobenega glasu od tebe tekom celega dneva...si mogoče vseeno že v porodnišnici???

Jaz grem malo lenarit, jutri moram namreč že spet biti ob 8. v porodnišnici...uff...človek se kar odvadi vztajanja "sredi noči" oziroma na budilko...

Želim vam prijeten user posted image  večer

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu micki)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 17:26:05   
hajdi21
Oj, punce,

tudi mi smo rodili in če se ne motim, sem 1. decembra otvorila sezono decembrk.

V mariborski porodnišnici sem 1. 12.2005 ob 16.16 ob skrbni pomoči mojega dragega rodila prelepo punčko Nejo,  težko 2.690 g in veliko 46 cm.

Rok sem sicer imela 12.12.2005, ampak že celo nosečnost sem si nekako želela, da bi bila pikica rojena prej in ne mogoče celo čez rok.

Konec novembra sem 3 noči predihavala lažne popadke, ker pa niso bili preveč redni, nisem zganjala panike, želela sem iti v porodnišnico, ko bodo popadki na 5 minut. V torek, 29. novembra, sem bila še na zadnjem pregledu pri svoji ginekologinji, ki nima CTG-ja, zato mi je opravila še en samoplačniški UZ. Bilo je vse OK.

V sredo, 30. novembra, pa mi je cel dan zelo po malem odtekala voda. Kako sem vedela? Ker je nisem mogla zadržati, ni imela vonja po urinu, in to je to. V četrtek zjutraj pa se mi je ulilo malo več naenkrat, nekje pol litra, in to je bil znak, da se z dragim odpraviva v mariborsko porodnišnico.

Tam naju lepo sprejmejo in na sprejemu že ugotovijo, da se je res začelo nekaj dogajat. Ob 11. uri me priklopijo na CTG za 2 uri, če bi slučajno dobila svoje popadke, ki so čez dan sumljivo potihnili. Ob prihodu sem bila odprta 2 cm in ker se dve uri ni nič zgodilo, so mi ob 13. uri sprožili umetne popadke. Postopoma so dozo jačali, ob pregledu ob pol treh pa sem bila odprta še vedno samo 3 cm. Ker me je že kar konkretno bolelo, sem dobila nekaj proti bolečinam, a ni nič pomagalo. sama pri sebi pa sem si tudi mislila, če se bo tako nadaljevalo, ne bom rodila pred polnočjo!

Popadke še pojačajo, in mene začne metati po postelji od bolečin. Dragi mi je bil v veliko pomoč, ob pol štirih pa pride zdravnica, ki mi ni verjela, da me spodaj že vse tako boli, da verjetno dete že sili ven in da čutim, da moram potiskati. 2 popadka (ki sta bila že za potisk!!!) predihava skupaj, ampak meni nič ne pomaga, ker sem bila že v 3. porodni fazi. Zdravnica odide, ko pa pride babica, jo lepo prosim, če pogleda, kako je spodaj, ker se mi zdi, da hoče dete ven. In res, vsa začudena zagleda glavico, odprta sem bila 10 cm. Čudež!!! Ob štirih mi reče, da bomo mogoče ob petih že rodili, če bomo pridno potiskali. En popadek potiskam leže na boku in že je malo glavice zunaj. Babica hiti s pripravami, ker tega pa res ni pričakovala. Uležem se na hrbet in po dveh potiskih je dete zunaj. Najlepša punčka na svetu, že takoj lačna, začne tako glasno cmokati...... Dragi od tolikšne hitrosti skoraj pozabi slikati vse skupaj in začne se cartanje.
Ker se mi nato posteljica ni porodila, so mi jo v narkozi odluščili.  Sedaj smo že doma, prva noč je bila malo težka, sedaj pa se imamo zelo lepo. Neja pridno je, lula, kaka in spi.

Glede samega poroda, vam rečem, če sodeluješ z babico, če se res potrudiš, ni tako hudo. Jaz sem se med popadki poskušala maksimalno sprostiti in mislim, da je delovalo. Niso me šivali, ker se nisem raztrgala, je pa res, da je mala imela obseg glavice 32 cm.

3 tedne pred porodom sem začela piti tudi malinov čaj, mogoče je to pomagalo. Presredek pa sem si masirala kar z roko (brez kakšnih olij), ker sem se bala, da ne dobim kakšnega vnetja.

Vsem želim čimlažji porod (jaz sem ga že pozabila), nato pa se začne najlepše obdobje z otročkom - cartanje, cartanje, cartanje,.........

Slikice naše pupike še sledijo.

Lp in selim se na drug forum,

Hajdi21

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 17:34:32   
NRMM
user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKE naši prvi decemberkiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Čimveč cartanja in prespanih noči!

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu hajdi21)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 17:35:14   
ac
Hajdi21 - vse čestitke!!!!!!

(odgovor članu hajdi21)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 17:39:55   
kofetek2010
iskrene čestitke, mami! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hajdi21)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 19:00:51   
kofetek2010
imamo še drugo decembrko user posted image  

arielca je rodila!!!!

http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=712857&mpage=1


iskrene čestitke, mami! user posted image user posted image user posted image


pa hvala arielca, da je 13.12. zdej zame fraj! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil jana73 -- 6.12.2005 19:04:26 >

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 20:50:35   
tinkamiška
Čestitam Hajdi in Arielcauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 21:36:04   
XXYY

Čestitke arielci še od mene. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Katera bo naslednja DECEMBERKA. Kako ste kaj decemberke? Jaz sem mislila, da bo danes kaj snežilo v Ljubljani, pa nič od tega ni bilo. Upam, da bo vsaj za božič belo oz. da na božič sneg pada. A ni to lepo?

Naša user posted image danes bolj počiva, ker je že prejšnje dneve toliko bolj rogovilila. Moram povedati, da sem si danes malo privoščila pršuta. Saj vem, da ga ne bi smela jesti, ampak če ti paše zakaj pa nebi majčkeno probali. A ne? Bolje sedaj, kot pa potem, ko bom dojila. Pa tako je bil dober. Saj bo zdaj za nekaj časa mir s tem pršutom.

No, uživajte ter božajte svoje bušije.







(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Juhuhu, december je tu...
6.12.2005 23:03:34   
ac
Čestitke tudi Arielci!user posted image

Tud mene danes zvečer vse nekaj špika tam v križu in spredaj, ampak glede na to, da tega do sedaj še nisem čutila, rok imam pa komaj konec decembra, so to samo lažni popadki. Upam, da se bo dalo spat...

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Juhuhu, december je tu...
7.12.2005 9:28:11   
mml
Dobro jutro user posted image

Najprej vse čestitke Arielci in njeni punčki user posted image user posted image user posted image .
Jaz sem že s pregelda, kjer ni seveda nič novega user posted image , še vedno ohranjen maternični vrat...odprta za en prst, na CTG user posted image  dete razgraja user posted image , o popadkih ne duha ne sluha...skratka od petka nič novega...user posted image . Moje počutje je tudi sicer OK, ampak počasi imam dosti tega "pričakovanja"  in čakanja...v petek vajo ponovimo...če se seveda vmes user posted image le ne odloči in pride na svet, ampak v to skoraj ne verjamem...Tako da mislim, da so šli po vodi moji plani o lepem, spontanem porodu, ko se popadki pričenjo doma in prideš v porodnišnico odprt 4 do 5 cm in z vstavljeno otrokovo glavico...se že kar vidim, kako v nedogled ležim, priklopljena na infuzijo z umetnimi popadki in vse skupaj ne gre nikamor...user posted image Uff...bom še v depresijo padla...
Skratka, upam, da ste boljše volje kot sem jaz...želim vam prijeten in zanimiv danuser posted image user posted image user posted image

p.s. sorry ker težim, samo malo se moram izkašljati...mogoče bo kaj boljše user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Juhuhu, december je tu...
7.12.2005 14:13:15   
Morgaine
Še tudi jaz sem tu, že od včeraj mi trebuh boleče otrdeva, ampak zelo neredno.
Jutri imam ponovno pregled v porodnišnici, tako da mi bodo tam povedali kaj več.

Mml hvala da me razumeš, pa saj te jaz tudi. Sem si tudi jaz podobno predstavljala porod, zdaj pa več nevem... O sprožitvi pa se še nič nismo pogovarjali, sem pa danes že 8 dni čez rok.

Mi je že prav naporno s tem trebuhom, pa tudi user posted image čutim nima več veliko prostora in so včasih njegovi/njeni gibi prav boleči!

Lepo se imejte in pazite nase, vsem ki pa so že mamice, pa iskrene čestitke. user posted image user posted image user posted image user posted image

Morgaine
PDP 29. 11. 2005

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Juhuhu, december je tu...
7.12.2005 15:47:32   
Anonimen
Končno mi je uspelo priti domov.
Ob 07:00 sem šla s taksijem od doma in prišla v Porodnišnico ob 07:15. Tam sem bila prvič po osmih letih in dejansko nisem niti vedela, kje je ambulantna sprejemna pisarna. Na srečo je vedel varnostnik, hehehe. Usedla sem se v čakalnico, vzela v roke revijo Mama in se zatopila v branje. Ob 07:35 so me poklicali noter in mi napisali nekaj papirjev, mi jih dali v nekakšno mapo in rekli, naj grem v 4. nadstropje na F oddelek in poiščem sestro Ljubo. In sem šla. Ime sestre sem do gor že pozabila, ampak na srečo sem jo hitro našla, saj je bila edina. Oddala sem dokumente in po nekaj splošnih vprašanjih mi je izmerila pritisk, ki je 125/80. Pomanjkanje kave, ja, saj so rekli, naj pridem na tešče, pa nisem zato doma niti kave spila. Potem me je poslala lulat, ko pa sem se vrnila z lončkom, mi je vzela še kri. Tega pa res nikoli nisem marala, grr. Bile smo 4 punce, s takšnimi in drugačnimi indikacijami za carski rez, in smo malce poklepetale med sabo, potem so nam pa rekli, da imamo za čakanje na voljo sobo F5. Pa smo šle tja in poležavale do zajtrka: dva kosa kruha, mini maslo in marmelada in kakav v skodelici za juho. Hm... Po zajtrku sem nadaljevala z branjem revije Mama, potem pa so me skupaj s tisto mapo poslali v stavbo stare Porodnišnice, v 1. nadstropje, na EKG. Zdaj vsaj vem, kaj je to, saj nisem bila na EKG-ju še nikoli v življenju. Kar malo sem se ustrašila, ko sem zagledala tiste "kleme" - kot kabli za vžiganje avtomobila, hehehe. Potem sem pa sploh trznila, ko mi jih je zdravnica pripela na noge! Pa razumi, kdor more. Rezultat: koža topla, suha in rožnata, popolnoma gibljiv vrat, normalna ščitnica, utrip 83 udarcev na minuto. Z izvidi vred sem se vrnila na F oddelek, potem pa se je začelo. Čakanje, namreč. Predviden sem imela že UZ in CTG. Pred UZ-jem sem čakala do 11:00, potem pa mi je sestra prišla povedat, da do kosila zagotovo ne bom na vrsti in da lahko čakam kar v sobi. Kar je zame seveda pomenilo, da grem lahko v miru v pritličje na kavo. In sem tudi šla. Po pol ure sem se vrnila gor v sobo, malo klepetala z ostalimi in malo brala, potem pa so dostavili kosilo: zelenjavno juho, riž z omako in piščanca ter kumarično solato. OK, saj bi še šlo, ampak za mojo lakoto so porcije pol premajhne, soli pa nikjer nobene. Zdaj vsaj vem, da si moram v porodnišnico prinesti solnico. Ker tudi po kosilu ni bilo nič novega, sem se ulegla in zadremala. Sestra me je zbudila okrog 13:00 za CTG. Spet vse OK. Poslušala sem srčni utrip cca. 10 minut in to ležeča na desnem boku. Potem sem spet poležavala v sobi, dokler se niso malo pred 14. uro spomnili, da imajo UZ prost in da grem lahko tja. Robi je še vedno Robi, trenutno tehta cca. 2600 g, obseg glavice je cca. 31 cm, posteljica je nizko spredaj, plodovnica primerna, pretoki skozi popkovino pa tudi. Glede na ginekološko anamnezo (zdrava kot riba) in glede na OK prejšnjo nosečnost in porod, čeprav 8 let nazaj, so se odločili, da carski rez ni potreben. V kolikor bi prišlo do kakršnihkoli zapletov, lahko pomagajo z vakumskim ali kleščnim porodom, ampak predvideno mi ni niti to. Pol ure sem potem še gledala v zrak, da sem dobila vse izvide, potem pa sem se končno pospravila domov. Nekje vmes je zdravnikom še uspelo ugotoviti (vidim na izvidih), da sta klinična statusa mojih pljuč in srca v mejah normalnega. Bistvo je torej, da bom kar lepo sedela doma in čakala na začetek naravnega poroda, ki bo verjetno tudi prav lepo vaginalni. Po eni strani sem kar vesela. Naj bo naravno. Pričakujejo, da bo Robi približno Janove velikosti, torej cca. 3 kg in 50 cm, Jan pa je imel obseg glavice 33 cm in nisem bila nič šivana, torej mogoče celo sedaj ne bom.
Amen. Zdaj pa velika skodelica spodobne turške kave - diši pred mano...

(odgovor članu Morgaine)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Juhuhu, december je tu...
7.12.2005 15:54:50   
BlankaT
Pozdravljene decemberke!

Najprej iskrene čestitke Hajdi in Arielci user posted image user posted image

Morgaine ja imam priimek z tremi črkami. Kaj sva bili mogoče skupaj na CTG?

No pri nas je še vedno vse mirno user posted image user posted image user posted image user posted image . Vse mi je že tesno in sama sebi sem že tečna. Ta trebuh mi že kr močno ovira. Veš mml zelo dobro te razumem, imam občutek, da ta naš-auser posted image  noče in noče ven. Sem že čisto obupana. Potem pa je kakšen dan, ko je čez dan bolj miren-na in se že veselim, da se umirja in pripravlja na porod user posted image user posted image user posted image . Pa pride zvečer in začne plesati in rogoviliti po trebuhu, da niti zaspati ne morem user posted image user posted image . Skratka vsi okoli mene so že nestrpni. Telefoni zvonijo, SMS  prihajajo s vprašanji kaj zdaj in kdaj bo... Jaz pa jim samo odgovarjam, da si naše user posted image  jemlje čas in da že sedaj dela po svoji glavi user posted image . Kaj šele bo, ko bo večji-ja? Pa strelci, ki so že tako svojeglavi po naravi.

Danes sva z dragim še malo nabavljala božične okraske, predvsem za jaslice. Se nama je nekaj figuric potrlo in sva šla danes po nove. Tako,da je še eno delo opravljeno.  Pa dve rudni keksov sem še spekla, ker jih potem verjetno ne bom mogla.

No sedaj morem počakati na popadke oz. na ponovni CTG, ki ga imam v petek. Držim pesti, da bom takrat že držala user posted image  v naročju.

Vsem lep pozdrav in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  v teh deževnih dnevih, Blanka.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Morgaine)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Juhuhu, december je tu...
7.12.2005 16:12:24   
Kofi
Čestitke Hajdi in Arielci!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdaj sta pa ziher kr v user posted image ! Sej bi bla jaz tudi!


Punce, mene bo pa pobralo od bolečin v križu. Komaj še hodim, vstajam in ležim. Kak je to možno, da me tko boli! Hodim pa zdej res že kot raca. Sem šla zjutraj v trgovino (200m stran) in sem hmali začela jokat na cesti od bolečin. Očitno mi nekam user posted image  pritiska..na kak živec al pa dva. Ker me boli na obeh straneh od trtice - mal višje no. Sej ne morem točno določit bolečine. V glavnem - nič ne morem.

Tudi jaz bi rada rodila prej kot 21.12. - mogoče celih 10 dni prej user posted image ?!

Punce, pa ve ste ful pridne. Kr nekaj pečete piškote in podobno. Kr tako naprej. Naj še k meni kaj zadiši, hehehe...

Pozdravček, Pegica

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Juhuhu, december je tu...
7.12.2005 16:13:16   
BlankaT
Ravno sem prebrala da je Jana73 rodila http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=713809

Čestitke srečni mamici in očku user posted image user posted image user posted image , sedaj pa veliko cartana in še več prespanih noči.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Juhuhu, december je tu...
7.12.2005 16:15:40   
XXYY
Živjo!

No, zopet smo dobili novo decemberko - JANA73. Ta naš Miklavž je pa zelo priden.

Čestitke Jani in Haidi še od mene. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Juhuhu, december je tu...
7.12.2005 17:38:19   
tinkamiška
Čestitke Jana73user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Jst sem bla danes na izpitu in sem ga nardila!!! Tak, zdej pa res noge v luft in čakat na najino pupouser posted image  Jutri imam CTG in me res zanima, če bo spet zaznal kakšno dogajanje. Trebuh imam še zmeraj kar precej visoko,čeprav se mi zdi, da se je malo že spustil. Me pa kr fejst boli pod joškicami, tudi, če imam modrčekuser posted image

Trebu še kr otrdeva, pa ni važno, če je dan ali noč. Včasih prav neprijetno boli.

No, bomo vidli katera bo pa jutri šla v Rimuser posted image


Lepo bodite decemberke!!!

Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?