|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
20.4.2023 7:48:05   
Pikcapokca
Ironic meni je isto blo zdaj aprila na pregledu. Matericni vrat, sestra da da se slisi srcni utrip in to je to. Naslednji pregled sredi maja. Sej pocasi se pa se bodo zaceli bolj redni pregledi. Jutri pa 3d tak da vsaj vidim naso punco.Zdaj pa cakam v laboratoriju za ogtt. Sem tesce bla na meji.. 5,0.. zdaj pa cakat 😒

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
20.4.2023 8:38:23   
Anonimen
Jaz sem tudi začela s predavanji Moje babice. Sem ful navdušena, hkrati pa je toooliko informacij, da tudi če katere nebi slišala haha. Ampak tako bom res vsaj vedla za vse možne opcije! 🍀 mojemu je tudi všeč…. Jaz bom pa ziher nekaj posnetkov še enkrat poslušala, da si res dobro zapomnem 😃 … ko končava s temo porod bova vzela še dojenje 🤗 skratka - vredno! 
Se bom pa dogovorila še za pogovor z babico v porodnišnici, sploh zaradi tega mojega strahu pred meritvami in to.. res si želim, da so s tem seznanjeni, da bomo dobro in uspešno skupaj speljali porod 🥰 maja bom šla na pogovor! 
Jaz sem na zadnjem pregledu prosila za meritev MV in me je spet zavrnil, da to ni rutinski pregled, da ga dela samo ženskam, ki imajo težave. Pri meni težav ni in da tudi plod ne leži prenizko, tko da ja, še vedno brez info 🤷🏼‍♀️ sploh ne bom več komentirala. Ker je moj Gineko res skop z vsemi info se ful veselim tega Samoplačniškega pregleda pro dr Tul Mandic, ceprav ga imam šele čez dva tedna 😅 
Odštevam dneve do konca službe - še 4x v službo! ☺️ komaj čakam. Trebuh mam tekom dneva res večino časa trd, sploh ko stojim in hodim… ko sedim in ležim je OK, ampak mi je zaradi tega na šihtu res neprijetno.
Vso srečo na OGTT 🍀🍀🍀
Saša

(odgovor članu Pikcapokca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1377
20.4.2023 8:46:24   
4.mama
Včeraj sem bila na 3D in res lepa izkušnja, trajalo je 45 minut, mož in hčerka sta bila poleg, imam ogromno slikic in posnetek, opravila mi je še enkrat detajlno morfologija, merila MV, pogledala za vnetje.
Je drago a meni ni žal, res lepa izkušnja. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
20.4.2023 10:16:25   
Pikcapokca
4.mama joj super 💕 zdaj se bolj komaj cakam po tvoji lepi izkusnji😊

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
20.4.2023 11:52:01   
4.mama
H komu greš pikapokca?

Neposredna povezava do sporočila: 1380
20.4.2023 17:29:46   
Pikcapokca
Ivan Žebeljan v Mariboru

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
20.4.2023 23:54:59   
ironic
Sporoči kaj bo povedal 🍀♥️ Me pa tudi res zanima kaj ti bo povedal glede teže/rasti, ker zdaj je vsaki komentiral da je preveč 😁😁
Jaz na 4D ne grem, grem samo potem na UZ rasti. Mi je tisto nekak bolj. Sem pa prvo tudi mislila iti na Ptuj, dr. Rosič in pa v MB dr. Stojkoski. Zdaj pa imamo že res prave bejbije 😊😊 me samo zanima, če ostaja punca ali bo kak dodatek 😁😁 ker sem toliko brala, da je kar naenkrat bila sprememba spola. Ojej. Čeprav jaz sem še vedno tak tisto kaj pa če, dokler ne pride na svet. Nimam nekega občutka ali tisto da bi bila ful navdušena da je punca. Dokler ne vidim.. 😁 kak pa ste ve glede tega? Tak se mi včasih zdi kot da sem premalo navdušena.. vse mi tako hitro mineva, da sploh nimam nekega občutka in pol me vest peče 😔 ker nekatere so v totalnem baby feverju. Jaz pa komaj sedaj skupaj določeno spravljam oziroma vse nabavljam. 

Neposredna povezava do sporočila: 1382
21.4.2023 5:13:51   
BeautifulButterfly
Jaz na 3d ali 4d ne bom sla. Niti v 1 in 2 nisem. 
Moja G tuni vec delala UZ pregleda od morfologije. Nazadnje je izmerila z metrom trebuscek, ce dolzina ustreza tednom. Poslusala srcek. Pregledala izvide vode, krvi in oggt. Vse ok, razen ultra slabokrvna, da sem se vedno na tabletah za zelezo. Si zapisala vse trgobe tega sveta k se mi dogajajo in vprasala ce sem in zakaj nisem ze na bolniski in ce mi jo da. Zaenkrat delam normalno oz se prevec. 
Papirje bom oddala 30 dni prej, tam nekje po prvi polovici maja, cca 20.5.? Porodnisko nastopim 26.6. Pdp imam uradni 25.7., ga ne bo spreminjala. Meritve kazejo ze od potrditvenega na 18.7. Mi ustreza cim kasnejsi datum, to pomeni, da se tudi cimkasneje vrnem nazaj :) 
Glede Sole za starse, ne vem zakaj placujete, ce kmate v sklopu ZD predavanja zastonj? Trajajo nekaj tednov, so na Zoom, le prijavit se je treba. Poslusas tista, katera zelis. Ni pa obvezno vec to obiskovati / poslusati, da se gre lahko rodit oz. da je lahko partner prisoten. Ni sans da eni "influensarki" dam 300€ za njene posnetke. :) ce je vse to brezplacno. Rajsi ta denar porabim za kaj bolj koristnega.
A ste prebrale, da sedaj lahko tudi sorojenci pridejo v P, na obiske? Ni omejeno samo na oceta? 
Glede opreme, se vedno nimam vsega, imam le nekaj oblacil in cca 30 tetra plenick, pa sem in tja kaksno malenkost, veliko moram se nabavit. Bom maja in junija. Sploh torbe za na vozicek in za v porodnisnico, pa vso kozmetiko moram se nabavit. 
Smo pa ze skoraj vse v 3/3. Super hitro je slo, zdaj se mi pa kar mal vlece ampak pomoje bo dinamika v sluzbi in zakljucevanje ocen v soli, pomagalo da bo tudi junij hitro tu. Upam :) 

*~**~**~**~**~**~**~**~**~*

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
21.4.2023 5:24:22   
BeautifulButterfly

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Mene pa zanima zunanji obrat. Ima katera izkusnje? Sicej je moj 💙 sedaj na glavo, se itak lahko se obraca do 34.tedna; tako mi je rekel G. 

Jaz. So me 2x posiljali na zunanji obrat, ali celo 3x. 
In NE, nisem pristala na to. Sem v prvo rodila naravno in v medenicni legi (ritka naprej). Ja, bila sem avtomaticno rezana, rodila hitro in manj bolece, kot v drugo s fantkom glavicno, pri katerem je pa porod trajal 15 min je zletel ven k raketa, je imela babica samo 1 rokavico na roki. Prvi testni krc k sva ga zeleli samo testno predihati in je bil ze na poti ven, ker sem prisla 6-8 cm ze odprta pred vrata P :) pa nisem vedela. 
Tako da jst NE bom pristala na zunanji obrat, ce se tale puncka odloci da bo tud sedela. Zdaj je ze dolgo precno. 
Ce se sam dojencek ne more postaviti na glavo, je notri nekaj kar mu to onemogoce in preprecuje. Na silo si sans, da ga obracam in se mu se kaj zgodi. Ce ne gre naravno, umetno tud ne bom riskirala. Rodila bom v vsakem primeru. :) notri ostal ne bo. 
Ps novorojencek rojen medenicno (ali pa prek CR) je tako lep :) popolna glava. nima vesoljske glave in vse kapice v st 50 in 56 so mu dejansko prav :) 

*~**~**~**~**~**~**~**~**~*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
21.4.2023 6:09:37   
ironic
Ok, torej imamo po večini vse enake preglede. Sem mislila da sem med redkimi,ker nekatere se tako na veliko pogovarjajo o UZ, meni vedno dela vaginalno, sicer zaradi težav z MV. Ampak tisto na brzino, drugače pa sestra enako, da zmeri in posluša srčka. Se mi je vse skupaj zdelo preveč skopo in hitro. Ampak očitno že imajo dogovor med seboj 🙄😮‍💨 a samoplačniško pa ti pregledajo vse in tudi povejo, kako je sploh s tvojim otrokom. Ma tega ne morem razumeti. Samo 5 min dlje. Ne rabi mi tam neke samoroge pokat in prikazovat, samo da pove bistvo glede otroka. V kakšni legi je, je razvoj ok.. samo to. Videz pa iskreno me sploh ne zanima, ker bom itak potem gledala 24/7, mene samo zdravje in zdravje. Samo zdravega otročka bi rada in potrditev. 

Amm.. glede influencerstva. Ja, s tem se definitivno strinjam, vendar je spet treba pogledati ozadje. Ali je stroka v ozadju ali ne. Npr Nastja pod "mojababica" svoje delo opravlja že dlje časa, samo ga pač je sedaj malo bolj izpostavila prek IG. Pa sicer, zakaj ne. Tudi jaz bi. Drugače pa Nastja dela trenutno dizertacijo za doktorat, prav tako že dosti let dela kot babica v UKC Mb, predava na Fakulteti,... Tako da kr tak ni ona, da bi govorila v tri dni.. tudi porode je sama vodila. Je pa popolnoma preprosta ženska in niti malo vzvišena (trdim,ker stanujeva v bližini). Je pa njen program izredno obširen, imaš več področij razdeljenih ali v skupku in definitivno ni enako predavanjem v ZD. Tam je tako skopo da groza in so še kar 15 let nazaj. Nečak je star 13 let in so predavanja še vedno na enakem nivoju. Tu se gre v potankosti. In bom to trdila in je vredno vsakega €, ker sem tudi jaz do zadnjega oklevala ravno zarad financ..sedaj pa lahko trdim da samo gledaš in poslušaš. Še moja mami je rekla, ma tri otroke imam pa še vedla nisem da bi lahko na tak način to pa ono pa tisto, pa lajšala bolečine... In upam da ni zdaj to tak izpadlo, kot da jo jaz promoviram, ker jih je še nekaj ko predavajo, samo jaz pač sem se odločila zanjo in da malo bolj povem kaj vse zajema. Da res nima neki malega pa brezveze. Jaz sem na začetku pa se že izgubljam v informacijah, sem pa vzela samo porod in je 14 ur, ampak to prav not padeš pa se samo čudiš. Seveda pa vsak po svoje. Jaz sem imela res velik strah pred porodom, vendar ga izgubljam, poslušam tudi podcas_te in mi res precej pomaga, tako da je tudi to en velik razlog za odločitev. Omg sem se razpisala 😬😬😬

(odgovor članu BeautifulButterfly)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
21.4.2023 6:16:36   
ironic
Aja glede obrata. Joj tega je tudi mene strah, koliko sem prebrala. Sicer ene pravijo da je za potrpet in grejo na to, jaz ne bi ravno upala, se strinjam s teboj. Ampak je potem prosta izbira, če ti rečejo glede obrata? Da malo vem, če bi bila v tem primeru. Tako da se lahko odločim da rečem ne, nočem? In kaj potem, se poskusi vaginalno ali je takoj odrejen CR? Ker se mi zdi da je dosti odvisno od osebja v porodnišnici, da se res med seboj razlikuje pa tudi same porodnišnice.Glede obiskov, pa iskreno. Meni bi kar pasalo da samo partner hodi (verjetno tiste ki imate otroke so lahko tudi sedaj hodili poleg ali tudi ne?). Meni ni, da bi moji ali njegovi takoj prišli,pa še ostali. Toliko se poznam, da vem da bom želela mir, zato grem tudi v drug kraj da lahko imam svojo sobo. Meni bolj odgovarja da se umaknem in sem sama, kot da bi tam neki na silo morala. Sploh pa po porodu. 

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
21.4.2023 7:29:28   
Stella Marella
jaz sem tudi do zdaj imela le 2 ultrazvoka, nazadnje morfologijo v 22.tednu. Sem mislila, da mi bo prejsnji teden (v 32.tednu) spet, ker gremo jutri v tujino. Je pa rekla, da sicer lahko, ampak da je pri meni kao vse ok, nekomplicirana nosecnost, tako da ni bilo potrebe. upam, da ima prav 🙂 vaginalno je zmerila MV, glavica je spodaj, jaz pa tudi nimam nekih tegob, tako da... Naj ji bo. 🙂 Ne bom se pritozevala, ker itak nisem pristas teh sevanj, sem ze pisala o tem.

tako, danes pa pakirat in off we go 🙂

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
21.4.2023 7:41:11   
ironic
Če nimaš težav oziroma nič ne čutiš slabše, potem sploh ne razmišljaj o tem in samo uživaj! 😊 In uživaj na babymoonu! ♥️🍀

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
21.4.2023 8:23:39   
Stella Marella
imas prav, ja 👍 hvala, ironic ☺️

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
21.4.2023 10:45:15   
Anonimen
Tako je glede predavanj Moje babice 👍🏻 ni influenzerka in ne lapa v 3 dni 😃 v primerjavi s solo za starse, ki jo organizirajo porodnisnice … pa ni primerjave. Hodi kolegica na to solo za starse in dobi vec kot pol manj informacij. Seveda so tudi te cisto OK… ce pa zeli nosecka vec, bo definitivno odnesla vec od npr Babice Nastje / VEVA spletne sole za starse,… ipd 😃👍🏻 Skoda sploh sprasevati ZAKAJ. tudi na dodatnr preglede pac gremo, pa bi nam tisti pri osebnem gineko lahko zadostovali, pa se zastonj so, ce gledamo tako 😃👍🏻 Vsaka naredi kakor se ji zdi najbolj prav ❤️ jaz in moj tudi nisva cloveka za skupine in nama je veliko bolj udobno in vsec doma to spremljat. Ni mi zal za teh 200e niti najmanj 🤗🤗🤗 
Hvala lepa za info o zunanjem obratu, sem mislila da je bolj enostavna zadeva. Sedaj gledam na to malo drugace 😃 
Lep vikend! Saša

Neposredna povezava do sporočila: 1390
21.4.2023 14:00:58   
ŠeenaSanja
Pikcapokca kako je šlo na testu za sladkorno?Mene tudi to čaka in glede na to da sem mela na prvem pregledu ko so mi jemali kri na tešče 4.98 me kar skrbi kako bo 🥺

Neposredna povezava do sporočila: 1391
21.4.2023 14:37:34   
4.mama
Pikapokca čakam poročilo kako je bilo na 3D. Upam da je cukrt test ok. Meni ga sploh ne bo delal, pa sem ga vprasala.
Saša ti kar uživaj na predavanjih, mi smo takrat imeli samo šolo za starše in če bi bila sedaj prvič noseča bo verjetno tudi vzela kaj takega kot ti, je pa res da je vsak porod edinstven, je pa dobro da imamo neke smernice.
Foxy_Catherine kako si ti. Mislim nate 🫠

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
21.4.2023 17:23:26   
Pikcapokca
Za sladkorno se ne vem.. danes me ni nic klicala ginekologinja.. upam da to pomeni, da je vredu.danes sem se zjutraj sla dat kri za rh, da vidimo ce bom rabla injekcijo.
3D pa je.. wau. Brez besed. Ko vidis svojega malega cukra. Neprecenljivo. Nama je vredi vsakega eura. Taka lepa pupika hjoj 🥹 me je pa tudi zanimalo kak bo z velikostjo. 1129g ima, malenkost manjsa je ampak je rekel da v mejah normale ker navsezadnje je le puncka in so ponavadi tak al tak manjse.

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
21.4.2023 17:27:05   
Pikcapokca

user posted image
Mala sreca 🤍

Neposredna povezava do sporočila: 1394
21.4.2023 18:33:24   
Stella Marella
waw, 3d res lepo pokaze. in precej pravilno! nam je pri  1. otroku tud laske pokazalo, nisem mogla verjet. in se zdaj vidim iste obrazne poteze, ki so ble  takrat v ne vem-katerem-mesecu...
lusna puncka! 😍

Neposredna povezava do sporočila: 1395
21.4.2023 20:34:52   
4.mama
Super pikapokca res lepa pupika, tvoje je še lepše videt kot moje. V katerem tednu si ti? Moja je 800 g pa smo danes polnih 26

Neposredna povezava do sporočila: 1396
21.4.2023 20:59:11   
Pikcapokca
4.mama danes sem polnih 28t 😊

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
21.4.2023 21:01:52   
Pikcapokca
Mi pa je Zebeljan v mail napisal naj ne spraznim mehurja in res me je ze hudo lulat tiscalo 😂 mogoce je tud to prispevalo k slikam 😅

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
21.4.2023 21:02:52   
4.mama
Potem je tvoja punca točno po merilih, konec 28 tedna od 1 kg - 1.1 kg, vsaj meni tako piše 

Neposredna povezava do sporočila: 1399
21.4.2023 22:15:36   
Pikcapokca
Po tezi ja, po velikosti je malo manjsa 😊

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?