|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
14.4.2023 8:42:51   
ironic
Edino kar mi ni jasno zakaj mi je dal tako hiter termin za to kontrolo rasti.. Ker bolj ko berem je najboljše okrog 30 tedna.. (28-33).. Jaz pa bom 27t. Se mi zdi res nekam hitro,pa še porodne teže se ne da tolk hiter oceniti.. Ga bom morala povprašati.

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
14.4.2023 10:04:53   
ironic
Sem ga povprašala, mi je dal kasnejši termin. Je mislil da bom še enega kasneje opravljala. Sem rekla da ne. Da samo tega. Kaj še je kateri, saj je ta mislim da zadnji ne? 

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
14.4.2023 10:30:45   
Anonimen
Ta je zadnji UZ kontrole rasti ja, edino ce bi bilo kaj odstopanj, ga ponovno naredijo v 36.tednu, pa tudi ce bi bil polozaj otroka “nepravilen” baje da ga svetujejo naredit… 😃👍🏻🍀
Mene pa zanima zunanji obrat. Ima katera izkusnje? Sicej je moj 💙 sedaj na glavo, se itak lahko se obraca do 34.tedna; tako mi je rekel G. 
Včeraj sem naročila TO TO izdelke ker ima Tosama 30% znizanja, pa nekak stvari iz DM, med drugim tudi 125ml aventovo flaško… pa dvoje plenic za probo. Dela prijateljica v DM in ima tudi že otročke, pa pravi, da so stvari od BABY LOVE večino zelo v redu 🤗 pa vzela sem BABY BOX paket 👍🏻
Nabavit moram še previjalno podlogo in dve pižamce pa smo 😍 … danes čakam paket iz eBaby, ubistvu je že na pošti ampak sem v službi do večera tako, da bo moj šu iskat in kooomaj čakam, da vidim vse te stvari 😍😍😍
Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1353
14.4.2023 11:12:52   
4.mama
Jaz imam že dogovorjen carski rez, sem imela že dva in en vakuum in res mi je groza tega, razmišljam ali bi vzela splošno anestezijo, ker mi je bilo z epiduralno grozno. Vse bi dala da bi lahko naravno rodila 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
14.4.2023 14:15:05   
Stella Marella
joj kako ste pridne, nimam casa vsega prebrat 🙈
@nevergiveup: kako tvoja dveletnica reagira na nosecnost? se veseli al bolj ignorira? moj dveletnik je moj prvi in se opazi, da je malo zmeden, ker kao ne bo vec edincek. mislim, da ne ve, ce bi se veselil al ne. 😬 
ena je sprasevala glede masaze presredka, ce se ne motim? pri meni je blo tako: jaz sem res naredila vse, da bi se izognila raztrganinam itd. to pomeni: masaza presredka od 34.tedna, epi-no (a poznate to v slo? to je en tak baloncek, ki ga vstavis v vagino in pocasi napihujes; s tem treniras in raztegujes vaginalne misice) , parna kopel s senenim drobirjem. in sem vseeno imela raztrganine 2.stopnje. nisem pa nic cutila, ko so me sivali, cisto nic. verjetno zaradi epiduralne 😅 ne vem, kako bi bilo, ce vsega tega ne bi naredila 😬 je bilo pa po porodu vse super, res se je hitro vse zacelilo in nisem imela nobenih bolecin. 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
14.4.2023 14:47:35   
Stella Marella
https://mojababica.si/tehnike-in-postopki-ki-pripomorejo-k-ohranitvi-presredka/ tu so super opisani vsi postopki glede ohranitve presredka

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
14.4.2023 19:40:54   
ironic
Prvič slišim za ta balonček. Vem pa za eno, ker je imela težave z uhajanjem da je dobila neko napravco, ker sama ni vredu keglovih vaj izvajala, pa je mogoče to to? Mene pa je res kar strah teh raztrganin, sploh te stopnje ko so.. joj.. 🫣😐 sem videla, da na fb tudi pišejo o vedno večjem strahu poroda, ne glede na to ali so prvorodke ali že petorodke. Da najbolj pomaga branje knjige modrost rojevanja. Je že katera prebrala? Saj je dost s psiho povezano, ampak mene je res strah te bolečine, neznanega, ko ne veš kaj te čaka,kak dolgo, ali boš zmogla se obvladat in da bo vredu steklo, da boš sodelovala.. da se ne bo pokakala 🤣🤣🤣 in potem strah, kaj naj z malo štručko potem 😁😁 to je večkatera mamica rekla, da je rodila in potem samo gledala in ni mogla verjeti da je to res njeno, da je ta otrok bil v njej in kaj naj zdaj naredi.. res, kaki občutki so to vse.. noro...

No, jaz še imam kar precej za nabavit in opremiti.. Ampak bo počasi.. za pranje sem prvo gledala frosch, ker ima ta vikend spar na kartico znižanje in se splača. Pa sem potem videla na mimovrste lovela. Pa sem malo googlala in je res pohvaljen, je tudi za atopični dermatitis in, da je marsikomu izginil ipd.. tak da bom tega nabavila pa s tem probala prati.. edino za pleničke se še kar nisem odločila... Hofer/Bambo/pampers..

Neposredna povezava do sporočila: 1357
15.4.2023 6:46:45   
nevergiveup
Stella Marella, naša dvoletnica itak ne dojame prav dobro kaj se dogaja pa se mi zdi to ok, bo že... 😅 Starejša dva se pa zelo veselita ❤ 
Kar se tiče epiduralne- sem jo imela in mi je bila super. Okrog tega je čist preveč drame, sem iz zdravstva in epiduralno uporabljajo nonstop pri razno-raznih posegih pa ne vem zakaj so se vsi zapičili dramo okrog tega delat ravno pri porodu 😏😏😏 Saj pa ti noben medalje ne da, če je ne vzameš 🤣🤣🤣 Brezveze... Jaz na to veliko bolj simple gledam in če se da ženski muke olajšat zakaj ne??? Umreš v končni fazi tudi od aspirina včasih... Da ne omenjam kaj vse nas lahko preseneti med porodom, saj se ti zmeša, če o tem razmišljaš.
Presredek, hmmm.... Se strinjam, da pač narediš kar se da. Pri mojih treh porodih ni pomagalo- vsakič so me rezali pa to je še najmanjši problem takrat na žalost. Meni je dol viselo za vse na svetu samo da čim prej rodim končno, ker takrat epiduralna ne deluje več (razen če so jo prepozno dali) in ne bom raje nadaljevala s podrobnostmi...
Jaz si vedno pomagam z mislijo: jutri ob tej uri bo že vsega konec!!! 🤣🤣🤣 To mi je svetovala ena prijateljica, ko sem šla drugič rodit pa sem se sekirala, ker je bil prvi porod kar dolg in težek. Ampak slej kot prej je tudi tega konec in greš naprej pa se ukvarjaš s tisoč in eno drugo skrbjo v zvezi z otrokom 😉😇❤❤❤ 
P.s. vse kar sem napisala morate z rezervo jemat, ker sem vsakič kar dolgo rojevala, ker se mi moji naravni popadki VEDNO ustavijo čim pridem v porodno sobo 😭😭😭 in tudi moji otroci so zelo veliki, ena je bila 4250, drugi je bil 4500, ta tretja je bila pa samo 3750, ampak še vedno nad povprečjem. Je razlika ali rojevaš par urc ali 8-14 ur kar se tiče odločanja o protibolečinskih namreč. Če bi rodila v treh urcah ali manj se za epiduralno ne bi odločala. Ko si pa tam na umetnih popdakih 14 ur je pa zgodba precej drugačna. In res je slej kot prej vsega vedno konec- to je moja mantra vsakič in kar deluje 🤣 Poskušam pa tudi zelo sodelovati z babico- to pomaga. Prvič nisem, ker me je vse skupaj preveč presenetilo.

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
15.4.2023 12:05:15   
Pikcapokca
Jaz pa sploh ne razmisljam o porodu oz da bi me blo strah pa mam zlo nizki prag bolecine. Pomojm bo ta nervoza prisla potem ko bom ze tak blizu tega dne.. otrok more prit ven tak ali drugace 😂 ven bo pac prisel 😅 sej smo zenske, narejene za to. Mamo to, smo mocne 💪🏼 kak bo bo, zato pa mamo zdravstvene delavce ki nam takoj lahko pomagajo, ce pride do cesa in tud telo je neverjetni stroj, ki bo okreval in prisel k sebi. Poleg tega da mamo tudi epiduralno in druge lajsave, ki jih zenske se ne tak dolgo nazaj niso imele. In vse ki jih poznam recejo da ne glede na to kaka bolecina je, ko vidis svoje malo dete, takoj odmislis na bolecino. Navsezadnje tudi telo tak deluje z hormoni da se fokusira potem na dete.Dobro je seveda, da smo seznanjenje s potekom in morebitnimi nevsecnostmi ampak najboljse pa je da takrat ko bo prislo do poroda samo poslusamo svoje telo in bolnicarje pa bo ostalo ze slo v skladu s tem 💪🏼

(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
15.4.2023 12:31:44   
Anonimen
Meni rečejo “takrat, ko bo akcija, samo pomisli na ženske, ko rojevajo same, brez bolnice, v kakšnih “kolibah” (npr kakšna plemena v Afriki) in ti bo takoj lažje!” 😂🤭 bomo vidl če bo kej pomagal haha
Saša

(odgovor članu Pikcapokca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1360
15.4.2023 13:32:55   
nevergiveup

IZVIRNO SPOROČILO: Pikcapokca

Jaz pa sploh ne razmisljam o porodu oz da bi me blo strah pa mam zlo nizki prag bolecine. Pomojm bo ta nervoza prisla potem ko bom ze tak blizu tega dne.. otrok more prit ven tak ali drugace 😂 ven bo pac prisel 😅 sej smo zenske, narejene za to. Mamo to, smo mocne 💪🏼 kak bo bo, zato pa mamo zdravstvene delavce ki nam takoj lahko pomagajo, ce pride do cesa in tud telo je neverjetni stroj, ki bo okreval in prisel k sebi. Poleg tega da mamo tudi epiduralno in druge lajsave, ki jih zenske se ne tak dolgo nazaj niso imele. In vse ki jih poznam recejo da ne glede na to kaka bolecina je, ko vidis svoje malo dete, takoj odmislis na bolecino. Navsezadnje tudi telo tak deluje z hormoni da se fokusira potem na dete.Dobro je seveda, da smo seznanjenje s potekom in morebitnimi nevsecnostmi ampak najboljse pa je da takrat ko bo prislo do poroda samo poslusamo svoje telo in bolnicarje pa bo ostalo ze slo v skladu s tem 💪🏼

Se popolnoma strinjam- ko pride čas za to se pač s tem ukvarjaš, informiraš se sicer seveda o tem, ampak kaj pa kako bo pa v resnici nobena ne ve. In blazno srečo imamo z vsemi pripomočki in možnostmi za čim lažji porod na voljo. 

Neposredna povezava do sporočila: 1361
15.4.2023 15:44:13   
4.mama
Čez 4 mesece bodo porodi že za nami in spomini bledeli, u rokah pa bomo držali za ti kar smo se borile.
Sama se vedno upam da bo ta lažji In lepši porod kot so bili prejšnji trije, če je že nosečnost najtežja.
In ja tudi sama sem pristaž epiduralne ker brez nje pri porodih ne bi vzdržala, 14 ur v porodni. 

Neposredna povezava do sporočila: 1362
16.4.2023 12:17:42   
Anonimen
Jaz pa imam večji strah pred stranskimi učinki zdravil za lajšanje bolečine, kot pred samo bolečino user posted image .. ne znam si pomagat. Trenutno je v moji glavi, da raje trpim bolečino oz jo skušam lajšati z glasbo, menjavanjem položajev, vizualizacijo ... ker me je takooo zelo strah epiduralne ali česa drugega. Strah predvsem v smislu, da bi po teh stredstvih bila odsotna, da bi mi bilo še slabo, da bi mi padel tlak, da bi se zgodilo karkoli ... user posted image
Mogoče se bom še premislila, ali pa se bom premislila tam, ko bom rojevala user posted image user posted image user posted image

Vseeno bo to zame prvič in je mogoče (+), ker si res lahko samo predstavljaš kako bo, ne veš pa točno kaj te čaka user posted image

Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1363
16.4.2023 15:47:58   
Stella Marella
saša, jaz sem bila pred porodom podobnega mnenja kot ti 🙂 zelela sem si cim bolj naraven porod, se pripravljala, brala veliko o tem, strah me je bilo stranskih ucinkov itd. verjamem, da nekatere porod ne dozivijo tako ekstremno in se da brez injekcij, epiduralne,... pri meni zal ni bilo tako, porod je bil zelo dolg in sem skoraj izgubila zavest, sele epiduralna mi je vrnila moci, da sem sploh lahko zgurala do konca. takrat sem bila samo neskončno hvalezna, da to obstaja 🙂 in je slo cisto vse brez komplikacij, tako z mano, otrokom, okrevanjem. v drugo bi seveda rajsi videla, ce bi slo brez, ampak se bom sproti odlocala. prvi porod je vseeno skoraj vedno daljsi, popadki so neredni... bomo videli 🙂

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
16.4.2023 15:53:56   
Stella Marella
odsoten si drugace bolj zaradi smejalnega plina. epiduralna ti samo omili popadke. mene je epiduralna prav zbudila 😉 in se vedno sem popadke precej mocno cutila, tudi med 2.fazo.

Neposredna povezava do sporočila: 1365
16.4.2023 17:03:28   
Anonimen
no saj zato se bom tudi jaz sproti odločala :) za enkrat bi šla brez, se bo pa videlo takrat :) 
Saša

Neposredna povezava do sporočila: 1366
16.4.2023 19:51:56   
nevergiveup

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz pa imam večji strah pred stranskimi učinki zdravil za lajšanje bolečine, kot pred samo bolečino user posted image .. ne znam si pomagat. Trenutno je v moji glavi, da raje trpim bolečino oz jo skušam lajšati z glasbo, menjavanjem položajev, vizualizacijo ... ker me je takooo zelo strah epiduralne ali česa drugega. Strah predvsem v smislu, da bi po teh stredstvih bila odsotna, da bi mi bilo še slabo, da bi mi padel tlak, da bi se zgodilo karkoli ... user posted image
Mogoče se bom še premislila, ali pa se bom premislila tam, ko bom rojevala user posted image user posted image user posted image

Vseeno bo to zame prvič in je mogoče (+), ker si res lahko samo predstavljaš kako bo, ne veš pa točno kaj te čaka user posted image

Saša

Pa saj to pa je itak najmanjši problem- ne vzameš nič pa je. Verjemi, da te slili noben ne bo 🤣🤣🤣 Odsotna sem pa bila zaradi smejalnega plina in ful mi je bilo slabo, tako da jaz ga več ne bi... Sem bila čist preveč zadeta kar sploh ni bilo tako slabo, ampak sem ful odsotna ratala... Vsekakor se ne rabiš nič zdaj odločat. Boš že videla. Pa res je odvisno od dolžine pa intenzitete poroda. Za ene je to 1,2,3. Zame ni bilo. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
17.4.2023 10:02:43   
4.mama
Evo mene iz kontrole, s pupiko vse BP, plodovnice dovolj, maternični vrat 4 cm, za sladkor je rekel da ne bo kompliciral, edino če mi bo kaj na vodi pokazalo, je pa kar velika punca je rekel, obrnjena z glavo dol.

Neposredna povezava do sporočila: 1368
17.4.2023 10:05:08   
Anonimen
Bravo, super 4.mama! 💝💝💝 V katerem tednu pa si? Tudi moj je baje korenjak, je rekel prejšnji teden G 1300g (28t1d).
Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1369
17.4.2023 10:18:08   
4.mama
25 teden 3 dni a po meritvah 26 teden in 3 dni, tehtal mi jo bo naslednjič, sem mislila da bodo pregledi bolj pogosto a je rekel da smo uredi in ni potrebno tako da pregled šele čez 5 tednov. Tvoj je pa res že težek.
Midva sva se danes že dogovarjala za carski, sem poskušala ga prepričat da bi poskusili naravno a ne pusti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
17.4.2023 10:40:02   
Anonimen
Ja po merah naj bi bil za teden več… tudi sama, ko sem računala bi mogla bit teden dni več noseča 😃Vseeno malo za rezervo jemljem, ker vem, da te mere niso vedno glih točne 🤷🏼‍♀️
Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1371
18.4.2023 18:17:13   
Stella Marella
punce, a ste ve med nosecnostjo tud tako storaste postale?? 😂 meni cisto vse pade iz rok... pa se zavedno trudim, da mi ne bi! cisto vse, kar primem v roke, tako tečno! sploh s tem trebuhom pobirat ... najraje kar pustim vse na tleh, joj 😆

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
18.4.2023 20:26:32   
Pikcapokca
Ja ce grem v trgovino morm nujno vzet vozicek. Ce ne tud ce mam sam 2 stvari mi nekak bodo padle na tla 😂

Neposredna povezava do sporočila: 1373
19.4.2023 8:46:12   
anja93
Živjo bodoče mamice! Upam, da ste dobro in uživate. Še malo pa bomo imele zakladke v rokah ❤️ 
A katera ve - je potrebno dokumente na CSD nesti, ali se jih lahko tudi po pošti pošlje oz preko eUprave? 
Hvala lepa 🤗

Neposredna povezava do sporočila: 1374
19.4.2023 17:23:29   
ironic
Dokumentacijo lahko pošlješ prek e-uprave. Jaz sem želela termin, sem pisala, te pa mi na dolgo in široko kopira in piše glede vsega.. da se pošlje prek pošte, prek e-uprave ali osebno da se odda v njihov nabiralnik. Jaz imam maja za oddati, ker bom dala 60 dni prej 👍🙂 sem le v bolniški pa se mi pozna 

Glede teže se je tudi na fb govorilo. Jaz ne vem, ali res ne zmerijo ok, da zgrešijo kak mm ali imamo vse velike in težke, ne razumem res. Malo preveč je smešno to že 😄😄😄 Jaz skoz pravim da bom teden dni prej rodila, mam nek datum v glavi in očitno bo tak 🤣🤣 danes sem imela kontrolo... Lubi bog.. eno je imela tolk dolgo noter, da smo že vse bile naveličane da groza.. in potem ko smo začele prihajat na vrsto, pa se nas je rešila v 5 minutah.. noro... Meni je sestra samo zmerila razdaljo, poslušala srce, ginekologinja pa na hitro vaginalno opravila, da sem kar kaj da ne skočila dol s stola, da je pol MV merila. To je to. Nič kaj drugega. Pa da bi se otroka pogledalo. Nič. In tak je vedno. Samo enkrat je pogledala, čeprav tud na hitro UZ.. ampak nič kaj povedala. Pa takrat prvič potrditveno. Kak pri vas potekajo pregledi, res me zanima?

Aja sem pa začela s predavanji moje babice. Tak sem oklevala, bi ali ne bi.. ni sem mi neki zdelo. Omg lahko smao rečem! Sem vzela samo porod, ampak ima toliko tem, joooj.. Dobesedno vse zajame kar je možno. Je za 14 ur! Tako da je vredno! Sem pa začela tudi poslušati podcas_te na temo porod, bolečine, zgodbe, in dojenje. In moram povedati da mi precej pomaga pred strahom. Nekak sem začela dobivati zaupanje v sebe in kot da bi res začela postajat pripravljena. Pa tudi kamor želim iti rodit, je ravno bil podcas_t in super vse povedano, kako poteka pri njih in dajo velik poudarek na žensko. In sem se res pomirila. Zdaj samo upam, da ne pride do česa da moram v drugo porodnišnico,ker si niti malo ne želim sem 😬😭

(odgovor članu anja93)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?