|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
27.2.2023 8:34:15   
4.mama
Pikapokca waw čestitke za pupikouser posted image in vsaka čast da sta vzdražala do sedaj. sedaj lepo uživajta v kupovanju stvari roza user posted image

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
27.2.2023 8:49:08   
Anonimen
Meni so danes iz CSD napisali, da bodo očetje imeli 15 dni očetovskega dopusta + 60 dni neprenosljivega starševskega dopusta.
Kaj pa tisti prenosljivi del, ki se ga ponavadi ma mamo prenese?

Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1052
27.2.2023 9:44:01   
cbelca2
Spet po dolgem času pišem...BeautifulButterfly pazi nase in ubogaj zdravnike!Ostale upam da ste ok.Z vnetjem mehurja sem se v tej nosečnosti na žalost srečala tudi jaz in upam, da se ne ponovi. Ta teden me čaka morfologija, sem pa že dopolnila 21.t in danes začenjam 22. 😀 imam pa sedaj res že ful trebuha in ni dvoma, da se nekdo skriva notri🥰Saša glede porodniške in očetovskega pa je tudi mene sodelavec presenetil, ko je rekel, da se bo povečal. Je pa tako (kolikor sem razbrala) spremembe veljajo za tiste, ki rodijo po 1.4.23. Bom pa napisala primerjavo kako je bilo do sedaj...Porodniski dopust ostaja enak kot je bil (105 dni in nastopi 28dni pred pdp). Po tem obema pripada starševski dopust - po novem ga ima vsak 160 dni, do aprila velja še po starem da ima vsak 130dni. To je v večini oče prenesel na mamo in je imela torej še 260dni in je skupaj naneslo 365 dni- 1leto (lahko pa je mama prenesla na očeta, a le 100dni). Sedaj pa bo vsak imel 160 dni, a 60 neprenosljivih. Torej oče lahko prenese na mamo 100dni in mama ima 160 svojih +porodniške 105 in je enako - celo leto. Teh neprenosljivih 60 pa oče lahko koristi do otrokovega 8.leta. Poleg tega pa mu po novem pripada enako kot pred 10leti...15 dni očetovskega dopusta (sedaj ga je bilo 30dni). Kakorkoli oba skupaj bosta imela več dopusta.Še povezava https://www.gov.si/novice/2022-09-22-spremembe-na-podrocju-starsevskega-varstva/  Lp vsem 😀

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
27.2.2023 9:50:41   
nevergiveup
Pozdravljene po dolgem času! BueatifulButterfly, držim pesti zate ❤ Me veseli, da ste ostale v redu, čeprav nisem utegnila pogosto brati, ampak se mi zdi, da je vse z vsemi ok 💝
Jaz sem vceraj prisla iz Indije in je bilo res zelo intenzivno, čeprav nepozabno. In prvi dan doma se razbijem totalno po stopnicah. To ne more človek verjet!!! Direkt na trebuh sem padla in to na granitnih stopnicah. Zdaj me seveda vse boli, ampak zaenkrat k sreci vse razen trebuha... Grem kar k zdravniku danes, ker imam itak pregled. Sem seveda totalno v skrbeh in totalno polomljena... Bomo videli kaj bo rekel. 

(odgovor članu cbelca2)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
27.2.2023 11:35:19   
4.mama
Nevergiveup, super za Indijo res sem vesela da si uzivala , včeraj sem prav pomilila da si morala pricapljat domov, smo te pogresale na forumu user posted image .

Glede padca, pa mislim da je mali tako zaščiten kot v bubi, a vseeno naj te vse lepo pregleda in seveda nam javi kako je šel pregeld.

(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
27.2.2023 12:22:36   
Anonimen
Cbelca hvala, res je najlazje, ko ti nekdo na primeru pove 😊👍🏻 Sasa

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1056
27.2.2023 12:25:00   
Anonimen
nevergivup, ojoj, nerodno. Upam, da bo vse ok! V katerem tednu pa si? Javi kaksna bo situacija 😊Sasa

Neposredna povezava do sporočila: 1057
27.2.2023 16:42:45   
nevergiveup
Oj! Hvala za dobre misli in je res vse ok- imela morfologijo danes in vse bp 💙 Sicer imam kar nekaj modric in oteklin na nogi, ampak na to človek hitro pozabi, ko vidi, da je z otrokom vse ok 🥰 ❤ 
Mi je pa to spet en opomnik, da neham skakat kot zmešana kura, čeprav se dobro počutim... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
27.2.2023 17:12:48   
4.mama
¸Nevergiveup, sem super srečna zate, zdaj pa prosim počasi po stopnicah.

Beautifulbatterfly kaj je s tabo?

Neposredna povezava do sporočila: 1059
28.2.2023 12:27:45   
ŠeenaSanja
Živjo julijke in avgustovke. Da se še nalo jaz javim 😁Danes ravno iz pregleda. Smo zdravi in lepo rastemo😁💪Pričakujeva pa fantka 😊👶Sedaj pa morfologija ampak šele 4.4. 🥺
Lepo bodite in čuvajte vaše trebuščke 😊

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
28.2.2023 14:05:03   
Gluck4

IZVIRNO SPOROČILO: LauraP

BB, le pridno počivaj. Delo in služba nista vredni otrokovega življenja.Gluck4, sem vesela, da se je vse vredu končalo v bolnici in da si že doma. Super, da si tako pozitivna. Evo, jaz sem tudi sedaj rabila pol ure, da sem za nazaj vse prebrala, hehe 😅 Bom probala v prihodnje bit malo bolj pridna. 4.mama, super, da so vsi izvidi okej, saj smo ti rekle, da bo 🥰Čestitke vsem, pridne bodite in počivajte koliko se le da. Jaz sem pa začela zatekat v roke in stopala. V rokah čutim mravljince na cajte. Pa težko stojim dalj časa in tudi sedim. Se probam gibat, hodim na sprehode, ampak me prav boli. 14.3 imam morfologijo, bomo videli kaj bo rekla gin. Verjetno se tak nič ne da naredit, se bom mogla navadit na to. 

LauraP lepo da se malo javiš. Telo se nam spreminja... tudi meni se zdi da malo zatekam... jemljem drugače Mg tako da me vsaj krči ne matrajo.... komaj čakam poletje.... morfologijo imam pa malo prej kot ti... 8.3.

(odgovor članu LauraP)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
28.2.2023 14:25:22   
Anonimen
Sanja super 💙💙💙 
Jaz imam pa v 22t novo nosečniško “tegobo” 😂 skozi hodim lulat, pa se ne nalivam z vodo (cca 1,5L/dan). Hvalabogu me vsaj trtica trenutno ne boli več in tudi razkorak manj 😃👍🏻 
Lp Sasa 

(odgovor članu Gluck4)
  Neposredna povezava do sporočila: 1062
28.2.2023 23:00:28   
Pikcapokca
Seenasanja cestitke za fantka 😊 v tej skupini res prevladujejo fantki 🙈Jaz pa imam morfologijo v cetrtek, komaj cakam da spet vidim bebico 🥰

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
28.2.2023 23:01:07   
Pikcapokca
Kak sts z imeni? Imate ze vse izbrane ali se ne? 😬

Neposredna povezava do sporočila: 1064
1.3.2023 7:02:41   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Pikcapokca

Midva sva ga pomoje izbrala 🥰, edino, če bi se najdl v zadnjem momentu kaj drugega 😃 
Za našega fantka💙 si sedaj predstavljam samo še to ime, že na sliki k je nekak 3D in je obrazek videt, mu paše 🥰 začne se pa na L, pa ni Luka 😃😂Ostale?Saša

Neposredna povezava do sporočila: 1065
1.3.2023 7:07:48   
ŠeenaSanja

IZVIRNO SPOROČILO: Pikcapokca

Tudi midva že imava izbranega 🙂 je pa edino ime, ki je obema všeč tako, da ga sigurno nebova spreminjala 😁

Neposredna povezava do sporočila: 1066
1.3.2023 9:48:25   
Pikcapokca
Midva tudi imava izbrano. Sva imela ze ime ki nama je bilo vsec predno sva sploh vedela da sem noseca in je kar to ostalo 😬

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
1.3.2023 10:19:39   
nevergiveup
Midva imava zbrano tudi, ampak me mika še eno itak 🤣🤣🤣 Tako da bomo še videli, ko se rodi kaj mu bolj paše 😆🙃🥰

Neposredna povezava do sporočila: 1068
1.3.2023 12:02:48   
BeautifulButterfly
4.mama Evo me user posted image , vse OK. Se je umirilo, tud krčev več ni, veselo miga in raste naprej. user posted image

Za zdravnike sem danes 19t1dan, glede na velikost na vseh do zdaj UZ pa sem 19t5d. user posted image Pomembno, da je user posted image OK, ne glede na datum. Pa itak mi odgovarja, da je PDP kasneje. Če rodim prej, bom dlje z njo doma na porodniški in še dodam dopust iz 2023 in bova v miru pričakali njen 1 rojstni dan. user posted image

ŠeenaSanja
Čestitke za user posted image .

Pikcapokca
Čestitke za user posted image .

nevergiveup: me je zelo stisnilo, ko sem prebrala, da si zletela dol po stopnicah, direkt na trebuh. OMG jst bi se šla takrat takoj pokazat. Me veseli, da je bilo na pregledu vse OK. Modrice bodo pa počasi izginile. Previdno naprej!

Anonimna Saša
Tudi jaz bi vse pojedla, vse. Sladko slano kislo vse. Pa potem jem res malo po malo, po 11x na dan, po malo. Kg sem zdaj največ dobila v tem drugem obdobju ampak vse skupaj le kakšne 4,3kg.

Začela z 52kg.
Pri 10 tednih na prvem pregledu so mi tam izmerili 53,3kg.
Potem pri 17 tednih 55,7kg.
In zdaj v 20 tednu jih imam 56,3kg.
Do 40 tedna pričakujem upam na max 64kg. Bomo videli.

Se mi pa že pozna, čeprav v ponedeljek moj 3 šef (imam 3) še kr ni vedel oz. opazil. Sta druga dva mi prou naročila, če mu povemo veselo novico, pa ni vedel o čem se pogovarjamo. Potem pa kako, a že, ja kje pa je, kaj. Ker načeloma že čez 2,5meseca odhajam na dopust in me do sredine julija 2024 ne bo nazaj user posted image user posted image

Do zdaj sem / oz. se bom nabavila opremo:
- FakeAngelSound
- voziček (lupinica, globoka košara + športni del)
- gnezdo za dojenčka
- 2 bundici, 1 jaknico in 1 zimski kombinezon (sinsay razprodaje uiber cute za deklice in ugodno)
- obroč za sedenje po porodu (prevzamem danes)
- materinsko blazino (190cm prevzamem jutri)
- nastavke za bradavice (še bom)
- ročno črpalko (še bom)
- gugalnik (še bom)
- banjico za kopanje (še bom)
- pas za nosečniški trebuh (še bom, da mi gor drži, saj mi posteljica in otrok zelo dol pritiskata, potrebujem dvignit!)
- poporodni pas - steznik (nujno še bom)
- previjalno dilo za na sušilec + previjalno podlogo (še bom)

Medtem ko blazine (lunce) za dojenje NE bom, ker je neudobna in pretrda. Dojili se bova na mehkem in za obe prijetnem okolju.
In tudi igralne podloge zaenkrat še ne bom -> razlog je pa ker imamo mucko doma, še živhno mladičko staro 6 mesecev in je tok živahna, da se bojim da bi kar tekla ČEZ tamalo in skakala čez njen lok z igračami, tako da tamala ne bo ležala na tleh v dnevni sobi na igralni podlogi, dokler se naša muca malo ne umiri. user posted image
Je pa izključno notranja, pasmska, super cute Ragdoll mucka, ampak to je mini kuža varjanta, vsepovsod je mali nadzornik in skoz hodi za tabo, skoz, tud ob 3h zjutraj ko greš lulat, ona gre s tabo in za tabo. user posted image user posted image
Dobesedno lulat ne moreš brez nje. Potem čez kakšno dobro leto, mi bosta dva sledila na wc. Mucka in hčerkica. user posted image user posted image

Ima še katera doma mucko / kužka?

IME: vsak od naš 6 (midva + 4 otroc) so predlagali par imen, tako da imamo seznam, ampak potem imamo pa top 3. Za punčko. Seveda se za vsako ime najde nekdo k reče "tole ni šans, ker je una pa una pa tista taka in taka in to naša najmlajša ne bo" ... ampak žal. Nekaj jo bomo mogli klicat. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil BeautifulButterfly -- 1.3.2023 12:11:01 >

*~**~**~**~**~**~**~**~**~*

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
1.3.2023 12:10:55   
4.mama
Beautifulbatterfly lepo da si se nam javla in res srečna da se ti je vse umirilo. Kdaj imas pa morfologijo? jaz jo imam 13.3 in bom 20T2D
Jaz se vedno nisem nič nabavla in kar nekaj odlašam vse supaj.

Ime sva pa tudi midva že zbarla in vsi sedaj kličejo tako moj trebuh user posted image

(odgovor članu BeautifulButterfly)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
1.3.2023 12:12:23   
BeautifulButterfly
15.3.2023 imam morfologijo.

Joj seznam moramo mal osvežit. Na kateri strani je že? 20 strani nazaj? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
1.3.2023 12:56:09   
Anonimen
Waaaauuuu BB hvala za tvoj seznam stvari, ki si jih zapisala 😃😃😃 si pa že kar pridna! 
Jaz imam materinsko blazino, ki (se) ni v pravi uporabi 🙈 imam vozek v kompletu, banjico, obposteljno posteljico in par cunjic, ki jih veselo nakupuje nona 😂🥰 za previjalno se nisem odlocila, oz bom kupila samo podlago, ki bo… se nevem kje 😃😂 verjetno na postelji, mizi, kavcu. 
Kako je spoh s cunjicami? Jaz sem kar zgubljena med vsemi forumi…. Bodji st 56 in 62, pajacki, pizamice, hlacke, majcke, tetra plenicke… joj ogromno 😃 Ker najin fant ne bo imel svoje sobe, si bo tudi omaro delil z nama, za enkrat sem imela namen cunjice dati v vecji predal in jih lociti tako, da jih dam v kosarice (pintrest). Pa bom videla, kako se bo obneslo. Komej čakam kak šoping 😂😃 
Saša 

Neposredna povezava do sporočila: 1072
1.3.2023 14:06:09   
BeautifulButterfly
Moja prva dva sta bila user posted image 50cm in 3100g in pa user posted image 52cm in pa 3200g. Tako, da predvidevam, da tale naša user posted image tud ne bo velika.

Tako, da smo takoj začeli z št. 50(!) in jo še nekaj časa imeli, saj jima je bila št. 56 prevelika. Št. 56 je res za 56cm otroke in še par cm čez jih še lahko nosijo sploh, če so nova oblačila in realne velikosti npr HM ima kar večje št.
Zmotno je brati neke forum zapise, da NIČ ne imet v št. 50 "ker lahko 56 podvihaš in ker hitro prerastejo". Verjemi, da boš iz porodnišnice (tam imajo 50) klicala domače, da naj gredo v shoping in nekaj nabavijo za prve dni in ti operejo, ker imaš ti samo v 56 in 62. In ta "hitro prerastejo" je lahko tudi 40 dni in to ni malo časa, da otroček nosi 6cm prevelika oblačila. Veš kako izgleda 6cm prevelik bodi v roke in trup, vse dol visi iz njega. user posted image In št. 62 je kar 12cm večja od 50cm novorojenčka. Sej rastejo hitro ampak toooook pa spet ne.

Potrebuješ pa tudi dolge rokave, čeprav so poletni. Jst bom imela verjetno vsega po 8-10 kosov (če bo slučajno polivala ali bo eksplodirala plenička, da jo lahko večkrat v miru preoblečem in ne vrtim stroj vsak dan), pa kakšnih 30 tetra plenic user posted image , ker to pa res rabiš vsepovsod, vsepovsod in še leta kasneje prou pridejo. Še danes po 10 letih za pucanje po hiši, oken in avta in jih pač amortiziraš do zadnje nitke user posted image

Jst oblekic še nisem, moram prvo preverit, kaj še imamo doma, ker imam zih 50 škatel shranjenih oblačil za oba spola.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
1.3.2023 15:46:42   
Pikcapokca
Oo BB super da je vse okej! In za tvoje izcrpno porocilo 😬 midva imava in macka in psa. Oba zelo nezna ampak tudi jaz ne dajem se ven njenih stvari glih zato ker bo macek vse sel gor in bo potem vse dlakasto..Mi pa ze oba po trebuhu lezita🥰Jutri imam pa jaz morfologijo. Danes sem pa prva bodija kupila. St.50. 🥰 kak je to malo hjuuj

Neposredna povezava do sporočila: 1074
1.3.2023 18:54:34   
Gluck4
Evo da se še jsz malo javim.... vidim da ene moje objave ni...  v glavnem v ponedeljek sem imela pregled in je vse super... maternični vrat je 3.7 cm dolg...  zgleda bp... se pravi se je podaljšal za 1.4 cm kar me zelo veseli... očitno je bila odločitev za cerklažo pravilna...Glede imen prepuščam partnerju... jaz imam druge skrbi... 🙂🙃Glede stvari mi ni potrebno skrbeti ker imam vse od 1. shranjeno na podstrešju...Kupila bom sigurno kaj novega, če druga ne sigurno ninico...Glede živali pa... pri nas imamo enega ogromnega in enega malega psa ter mačka.... psa sta v hiši, muc pa zunaj ali v garaži, kakor želi... pozimi je več notri... imamo kar pestro... 👍

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.