Srečka138
|
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123 n**** test razširjeni panorama stane 590 eur. meritve mojega fižolčka so bile res odlične in če bi bila stara 37 let ne bi bilo nobene potrebe po dodatnih testih, ker pa tveganje za kromosomske napake po 37 letih strmo narašča, sem želela dodatne teste. Šla bi na AC, ker je 100% in ker postopek ni nič grozen (vem, ker sem že bila), ampak žal ac povečuje tveganje za prezgodnji porod, mi pa delamo vse, da to preprečimo, saj nočemo da se zgodba prejšnje N ponovi. K sreči imam partnerja, ki skrb zame, ki je finančno dovolj močan, da je samo vprašal, kje plača in tako so takoj naredili odvzem krvi in izpolnili obrazce. Smo se pa skupaj odločili za ta test, ker je to tisto, ker je trenutno to največje tveganje. je pa tako, da se mora vsak odločiti pri sebi. Moje izkušnje so žal takšne, da mene ne pomiri nič kar je verjetnost 1;5000 . Če bi bil to moj prvi otrok, bi si želela vedeti, za napako, čeprav bi ga obdržala. Amak bi se pripravila na to, kaj me čaka. Vem pa tudi, koliko odrekanja to pomeni za celo družino in zdaj, ko že imam dva otroka, ju zaradi še enegea ne bi želelea za nič prikrajšati. In bi se v primeru večje napake odločila za prekinitev. Ampak verjamem, da je tokrat čas, da se nam nasmehne sreča. Vem in verjamem da bo tokrat sreca na nasi strani, marsikdo spocetje in rojstvo otroka jemlje z levo roko, ces da je tako enostavno. Nekateri pa se moramo prekleto namatrat da pridemo do zdravega in predvsem pravi cas rojenega otroka. In kolikor je bilo letosnje leto slabo, je cas da se vsaj nekaj dogaja v pravo smer.
|