Amour
|
Jaz sem prepričana, da za nas vse enkrat pride trenutek. Sama imam okoli sebe kar nekaj deklet, ki jim je uspelo šele z IVF. Z veliko volje, poguma in prepričanosti v to, da bodo slej kot prej zagledale svoj plusek, je to tudi uspelo. Nekatere so za to spremenila marsikaj v svojem življenju, druge so živele dalje normalno, danes pa vse cartajo svoje štručke, nekatere pa imajo otročke že v šolah :) Ena prijateljica (ki je imela hude težave s svojim hormonskim ravnovesjem in endometriozo) je poskušala več let, v Sloveniji pokurila vse IVF postopke, šla v tujino na nekaj postopkov in nato v Sloveniji kljub vsemu še enkrat poskusila. Takrat ji je uspelo. Malo pred koncem prve porodniške so ji rekli, če želi imeti še enega, mora začeti poskušati takoj. Takrat je uspelo v prvo. Druga prijateljica je lani poleti rodila malega pobalina, ki je nastal v zadnjem IVF postopku, ki ga je imela na voljo. Tretja prijateljica je po letih poskušanja naravno v prvem postopku zanosila z dvojčki, ki bosta šla vsak čas v šolo. In tako naprej ... še nekaj jih poznam, ki so se trudile na tak in drugačen način, vmes shujšale ne vem koliko kg, spremenile način življenja ... pa bom predolga, če vse opišem. Vse te svoje prijateljice sem spremljala in upala z njimi, priznam, da sem občudovala njihov pogum, željo in energijo, ki so jo vložile v to, da imajo danes družinico. In hvala bogu za mojo bivšo G, ki me je lani konec maja, ko sem šla k njej na pregeld zaradi težav s ciklusom in ji povedala, da me ne bi skrbelo, če se ne bi z možem odločila za (prvega) otroka pri najinih 36 letih, vzela resno in mi takoj predpisala terapijo (Dabroston) in nekaj mesecev kasneje še drugo (Klomifen), a sem bila takrat že v ciklusu, ko sem zanosila. Punce ne obupat, okoli vas in na spletu je toliko navdihujočih zgodb, toliko dobre in pozitivne energije vseh, ki se trudijo ustvariti svojo družinico. Glede klomifena - ko ga je G predpisala meni (a mi ga sploh ni bilo treba pričeti jemati, ker sem zanosila v tekočem ciklusu, ko sem bila že prepozna za začetek), je rekla, da je potrebno za uspešnost delovanja spremljati dogajanje z UZ. Le tako lahko ugotovijo, ali klomifen deluje, kdaj je ovulacija in ali vse poteka po načrtih.
|