Taroma
|
Srečne tiste, ki vam uspe odmislit načrtovanje nosečnosti in se sprostit. Jaz nikakor ne morem in ne morem odmislit. Moj mi govori, da naj čimmanj razmišljam o tem in da bom zanosila takrat, ko bom najmanj pričakovala. Saj po eni strani ima res prav. Ampak povejte mi, kako naj neka ženska, ki si tako srčno želi otroka, ki že 10 mesecev aktivno dela na tem, odmisli glede zanositve? Jaz ne morem. Pa stokrat sem že rekla, da se bom sprostila, da o tem ne bom razmišljala, vendar mi ne uspeva. Ta mesec me je spet obiskala M in, da ne govorim kakšno razočaranje me je spet doletelo in tiste solze ter žalost, ki je ne morem skriti. Potem pa še vsi ti ljudje, prijatelji, bližnji, ki me kar naprej sprašujejo, kdaj bova imela naraščaj, da zdaj je pa že zadnji čas, saj nisva več tolko mlada. Ko bi vsi ti ljudje vedeli, da midva že toliko časa neuspešno delava na tem. A ne vedo. In se sploh ne zavedajo kako me s temi svojimi komentarji spravijo do še večje žalosti. Z mojim sva se zmenila, da o načrtovanju nosečnosti ne bova govorila z nobenim, da je to povsem najina stvar. In sem se s tem še kako strinjala, kajti še bolj bi me ubijalo, ko bi me vsi spraševali, če se je že prijelo kaj. Vendar me bo po toliko mesecih razgnalo in se bom morala pogovorit s kakšno prijateljico, se malo potožit, razjokat, poslušat za kakšen nasvet. A kaj ko imajo že vse prijateljice otroke, nobena, prav nobena ni imela težav z zanositvijo, vse so hitro zanosile, nekaterim se je celo nepričakovano zgodila nosečnost, in se mi zdi da me ravno zaradi tega tako ali tako ne bi razumele. Po drugi strani se tudi bojim, da je z mano kaj narobe, saj sem leta poprej imela kar nekaj ginekoloških težav, ki so morda pustile kakšne posledice. Vendar sem bila na pregledu in je baje vse bp. No, če odštejem majhno majhno pregrado, ki baje naj nebi vplivala na zanositev in je tako majhna, da se za njeno odstranitev niso odločili. In če odštejem to, da imam tudi jaz vsaj 2 dni pred in po M rjav izcedek, kateremu nisem nikoli posvečala pozornosti, saj imam to že veliko let. Zdaj pa berem na tej strani, da je lahko ravno to narobe. Se bova trudila še naprej kakšen mesec, dva, če ne uspe, grem do ginekologa. Držite pesti zame, jaz bom pa za vse vas, moje sotrpinke
|