Ribica **
|
Da poskusim srečo s forumom in internetom na računalniku, sem si ga kar na kavč prinesla. Tamala se igra na tleh in z nogami brca po klavirju, da ima spremljavo, v ustih pa žveči mojo žirafo. Mislim pa, da bo treba zamenjat plenico vsak čas, že skoraj zelen dim visi nad njo. Dansas, upam, da se čim prej rešite te svinjarije, bljak. Pa mogoče ne bi bilo neumno še psu dat tableto za razglistit? Mi je prijatelj veterinar rekel, da bi to itak morali psom dajat vsak mesec, še sploh če zunaj svinjarijo žrejo kot naša. Meni mala štrajka v vozičku zadnje dneve, se tudi noče vozit, tako da ne greva daleč. Danes sva šli do parka in sva se guncali skupaj na gugalnici, je zelo uživala. Se pa dogovarjam za eno obisk pedokinetike, glede na to, da še ne sedi in da ne vem, kako naj to spodbujam, pa zaradi vozička ipd. in so mi rekli da nikakor v trip trapu hranit (sem jo "obložila" z zvitimi plenicami), dokler samostojno ne sedi. Sva nazaj na ležalniku, kjer je pa ne upam puščat več same (no, zdaj sem ga dala v bolj ležeč položaj nazaj), ker če je precej pokonci, se nagiba naprej in se bojim, da se bo prevrnila na glavo z njim. Še ena, ki ima milupine kosmiče. Pomojem jih imamo vse zato, ker so brez mleka in se lahko mešajo z vodo, dajo po flaški ali k zelenjavi/sadju. Vsaj jaz sem iskala take za v flaško na začetku. Moja poje vse, kar ji dam, poje pa 100-150 ml naenkrat. Zdaj imava ob 11h sadno malico, dodam kak dan piškot, ob 14h kosilo in ob 18.30-19.00 večerjo. Zaenkrat ni nobenih težav s hrano, gluten lepo prenaša. Imava pa zdaj končno nek stalen urnik, ponoči se pa načeloma zbudi samo 1x, občasno 2x, razen danes, ko je bila obupna noč. Če katera dobi kako idejo, to ji pripravljam: sadna malica: - jabolko (kuhano, ker še vedno nimam steklenega ribežna, v Baby centru jim ga je zmanjkalo zadnjič) - hruška (kuhana) - marelice (suhe, namočene čez noč) - banana - kupljena breskev, sliva kašica Zdaj ji dodam še žličko mletih plazma piškotov, en dan sem dodala prepečenec. Jabolku dodam malo cimeta, mešam pa jabolko + banana, jabolko + hruška + piškot, jabolko + sliva + prepečenec, danes je imela pa jabolko (malo, kuhano) + 2 suhi marelici + slabo žličko piškotov. Za kosila: - bučke, korenje, koleraba, krompir, špinača, brokoli, cvetača - piščanec, puran, teletina, govedina - priloge: riž, krompir, kus kus, ajdova kaša (skuham za 2x, naslednji dan pogrejem), polenta Potem pa pač nekaj od tega zmešam, od začimb je dobila kumino v prahu, peteršilj, origano, timijan Za večerjo sem pa dala lino 3 žita (ima že AM not, nima preveč rada), 3 žita + jabolčno čežano, riževe kosmiče z riževim mlekom, riževe kosmiče z riževim mlekom + banano, pirin gres na riževem mleku, pirin gres na mleku + jabolko. Bučka, hvala za kroj za klobuček, je že sprintan, še blago zrežem in zašijem. Pirhov pa ne bomo nič delali, ne praznujemo velike noči (razen z obsikom pri mojih starih starših), pa tudi teh kuhanih jajc se potem ne poje, jaz jih tako sploh ne jem. Pa še ta večji gre na eno tekmo, potem pa k mami, ponavadi sem vsaj z njim ali zaradi njega kaj pobarvala, letos bom pa raje kaj spekla. Nič, hitim rešit žirafo, preden jo mala pogoltne, je že dvakrat skoraj bruhala, ker si jo tako v usta tlači. Mogoče bodo pa končno zobki glede na njeno izbrano voljo zadnje dni.
< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 12.4.2017 15:31:50 >
|