|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
7.4.2017 8:46:40   
bucka*
dobro jutro!

jst sm bolj švoh danes, kašelj me je napadel do te mere, da že sumim na kaj hujšega, ker ga čutim globoko v pljuča in ker nikakor ne poneha :(

moja punčka je bla lačna včeraj, komaj je dočakala kosilo, sem jo mogla dojit vmes, potem je eno uro spala, potem pa spet nemir vse do večera. pomoči se je zbudila ob treh, kar za naju ni običajno, tko da sem se odločila, da danes dobi zajtrk. sicer sem upala, da bo kaj kasneje, ampak nimaš kej... otroci si sami izbirajo svoj urnik, mi se jim pa prilagajamo.

danes bova notri in bolj v izi... jutri mam že mulčka doma, bo bolj aktivno :)

lep dan vam želim!

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 701
7.4.2017 8:51:16   
bucka*
aja pa ribica... je ena taka prelomnica ja, 6 mesecev. polovica porodniške, ne veš kam je šla, saj si komaj dobro v porodnišnici pestoval mini dišečo štručko in se čudil čudežu življenja... prehitro gre!!!

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 702
7.4.2017 11:02:17   
Ribica **

IZVIRNO SPOROČILO: Malinca07

Ribica, do 6.mesecev je treba prekuhavat vodo, potem lahko uporabljas iz pipe, ce je seveda neoporecna ali pa ustekleniceno.

O, superca. :) LJ voda je ok, super, še ena skrb manj, ker je ob kosilu vedno reva mogla toplo pit, ker sem pozabila prej prekuhat. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 703
7.4.2017 13:05:23   
pikica 4
pozdravljene.

rumena eh jaz ga sedaj ne pečem, za vse mi časa zmanka, če mi pa fantini tud jabolk ne morjo naribat naj bojo pa brez. nimam energije še za 2 kg jabolk.

ribica aha sem mislila da redno hodita, ko sta si tako blizu, no to ne vem lj je velika. jaz imam po vsakem otroku ko ga neham dojit manjše prsa, pred otroci so bile lepe napete kot pri vseh, sedaj pa modrčki delajo čudežeuser posted image sem že našega hecala, če bova to dala kej popravit. ampak saj ve da se hecam. imam pa eno na vasi, ki je dala popravit tudi pove ima pa res lepe napete. tale pirin zdob sem pa spregledala morm pogledat v hofru. sedaj kupujem bio čez pol leta bo jedla vse. ja vem ja, sem že ene parkrat na previjalni ko jo gledam in previjam sama sebe spraševala kam gre čas, mi je kar hudo, to je zame zadnjič. pa bi večino dni rada da gre bolj počasi. saj bo vsako obdobje prinese nekaj novega da te razveseli. do 6. meseca se prekuhava patronažni povedal.

bučka merkaj se, če se seli na pluča kakšen bronhitis, če boš še kakšno vročino dobila bi blo se fajn mal poslušat zapeljat. ja vem vikend in nič počitka za malo je nosstop ropot. ja sedaj ko si napisala post o mali dišeči štručki, ja, oh...

danes sem preskočila dopoldanski sprehod, naj se kar v postelji naspi. mi je pa žal ker s sprehodi tudi jaz dobim kondicijo nazaj. v športnega jo pa še ne bi dala. tukaj tako mrzlo piha. a kjera ve a mora znati sedeti za v športnega a je vseeno, zaradi hrbtenice?

ji pa jaz polento odmerim v štamperletu pa je ravno prav. no jaz sedaj razdelim na dva obroka počaka v hladilniku. ko bo večja bo ravno prav za enega s sadjem. danes ravno vrem korenje, krafjolo, bučko in meso, polenta pa že čaka.

sedaj vedno preden objavim vse kopiram, ker mi ne objavi vedno da ne pišem znova.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 704
7.4.2017 13:15:20   
Ribica **
Ne rabi sedet za športnega, jo tako najprej daješ v ležeč položaj. Jaz jo imam redko čisto pokonci, to jo da samo mož, jaz jo vozim pa vsaj malo nagnjeno. Pa podložila sem jo z brisačo pri nogicah, ker sedež ni anatomsko oblikovan in je sedela vsa skrivljena včasih.

Tudi jaz ne kupujem bio za nas, samo za malo. Je pa orej zmazala jabolko s cimetom in žličko mletih plazma piškotov. Če bo kaj po meni, bo tako pol časa od cukra živela 😁

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 705
7.4.2017 14:25:37   
Malinca07
Joj kk vam zavidam, ko napisete, se bo v postlci naspala...js ce jo odlozim v postlco al se isto sekundo zbudi al pa spi max 30min. Tak da pri men, ce ne spi v vozicku na sprehodu potem spi na rokah. Edino tak kaj spi oz mi jo uspe po 30min uspavat nazaj predn se cisto razbudi. Ampak res vedno, cist vedno se zbudi po 30min. Ne vem kaj je to...

Pikica, tud moja se ne sedi samostojno pa jo imam v sportnem. Ne je dat cisto v sedeci polozaj se, in tako kot je napisala Ribica, ji podlozi dekico pod kolena.

Danes zacnem uvajat vecerjo..sem se odlocla, da prej zacnema z vecerjo in potem sadje in dopoldanska malica. Upam, da bo tak fajn zalaufalo kot je kosilo :) za kosilo mi poje cca 150g :) poje pa vse kar ji pripraim razen riza, riza pa ne mara :) kaj jim kaj ponudite za vecerjo, tiste, ki ste ze uvedle ta obrok?

Mislim, da je moje dete pocasi zacelo puzat..vzvratno :) danes je bila namrec cist na drugem koncu na tleh, kot pa kjer sem jo pustila :)) zdej bo pa sele zabavno :)

Neposredna povezava do sporočila: 706
7.4.2017 19:32:35   
Pia*
Mi vecerje nimamo se. Zjutri nam gre odlicno poje med 100 in 120ml. Kosilo pa katastrofa. Zelenjava in meso ji pa nikakor ne gre.

Puzanje jaz dvomim da bo moja sploh kdaj puzala, ker niti sekundo noce biti na trebuscku. Moram prav vprasat ali je to sploh vredu.

Neposredna povezava do sporočila: 707
8.4.2017 11:32:09   
bucka*
Zivjo!
Da napisem samo na brzino nekej o kasicah. Sem kupila v hoferju eno z mesano zelenjavo in eno iz buck (rumenih), pa je oboje ven pljunila :-/ tok o tem, da bom bolj na kamot. Sem jo dala na josko in naslednji obrok (ob 17h), sva jedli kosilo.
Sem bila pa presenecena, da za zajtrk ne poje veliko, ene pol kosila. Se pravi, da ni tako fejst lacna kot sem mislila.
Vcerej sem potem kupila dve kasici se v dmu, korencek in nekaj namesanega, samo ce ne bo hotla jest, ne bom vec kupovala.... morm imet pol zmer rezervo pripravljeno...

Glede zitnih kasic, nisem nikoli linota kupovala, vedno Milupo, vsaj za zacetek, potem pa dmove kasice, so cenovno precej bolj ugodne. Pri prvem sem bla clo tok faca, da sem kupovala samo rizevo kasico in jo delala s svojim mlekom... zdaj pa zal ne utegnem :-) ze tko me trgata na pol :-)

Sem pa gledala Hippovo first pap, ki je v dmu ceneje s kuponcki, pa gledam kasico od 4 mesecev naprej, obrnem skatlo in zadaj pise: vsebuje gluten. WTF?!
Sm tko zivcna ratala, da sm kr sla placat in ven :-) se dobro da sm sla brat :-)

Zdej gremo mal ven, ampak res mal, ker me kaselj kar fino muci, sem pa na sreco danes zjutraj zacela izkasljevat. Tko da se je vsaj tisti obcutek srbenja v grlu malo zmanjsal...
Zelim vam lep vikend!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 708
8.4.2017 11:34:23   
bucka*
Aja pia, glede trebuscka pa ne vem, moras vprasat. Vem da nekateri otroci preskocijo nekatere korake, ne vem pa, kaj je ok in kaj ni. A glavo drgac drzi, ko jo mas v narocju?
Nasa se tudi ze premika, kadar je na trebuscku, tezko bi pa temu rekla puzanje :-)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 709
8.4.2017 11:56:28   
pikica 4
pozdravljene,

spet sem namerno ognila dretju v vozičku in mala spi v postelji. imam sedaj čas za računalnik. pa ne vem mi bo še zapasalo, ko mala spi jaz počijem.

ribica uuu to pa more bit dobr, še za nas. jaz ji še ne privoščim dobrot, sm žleht, bo najprej zanič stvari predelala. je pa tudi čežana meni bolj okusna s cimetom, mjam. aja samo pod nogice tam pri kolenih brisačo pa je vredu? to sploh nisem vedla, pa tretjič mamica.

pia ne vem za trebušček. pri nas jo silim ne ko pa jo dam na trebušček ni dolgo. ji že hrana potem nazaj hodi. pa jo ne dam takoj po obroku. bo puzala boš vidla kako ti bo šibala po stanovanju. sem pa že slišala za primere, ne poznam, da niso puzali pa so prej shodili, je vse sorte.

bučka super da izkašljuješ sedaj pa se bo pozdravilo ko gre vse ven. ampak bodi previdna pazi nase. dobr da si opozorila za tale gluten bom sedaj bolj pozorna.

malinca jest sm že dva meseca nazaj kupila riževo kašico brez dodanega mleka, moram pri nas gledat, od milupe v milerja, gotovo bo ogabna z temu mlekm za alergije. mi pa piše na listu od patronažne da za večerjo mlečno žitne kašice, kateri dodamo dve veliki žlici prekuhanega sadja, ali sadni sok. hm hm sadje pa mleko meni ne gre skup. nimam še večerje. ampak mislim da bo samo na teh kašicah pa sadju, če tako piše ali pa bom sadje za zvečer izpustila. že puzate super. ne bo dolgo ko bo pogruntala, da gre naprej tudi. kako je šlo z večerjo.

bom pa vesela vaših receptov za večerjo. sem taka da nič ne ekspirementiram, bom po prvem letu.

dansas kdaj pa mož prične s službo, kmalu?

od začetka sem se še pazila kako pišem sedaj pa že kakšno gorensko ustrelimuser posted image

super vreme, lepo prezivite vikend.

hej nastja kako ste?

lp

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 710
8.4.2017 18:15:57   
Malinca07
Pikica, js te cist razumem..moja se vedno joce v vozicku. Ko je najboljse volje jo hiter spakiram in grema z vozickom na sprehod..upam, da jo bom tak pocasi navadla na njega.

Pia pomoje ni nic narobe, ce ne zeli biti na trebuscku, enim pac ne pase. In res je, eni preskocijo fazo puzanja in takoj vstanejo...en otrok ni drugemu enak.

Z vecerjo sma zacele vceraj, dala sem ji od Milupa rizevo kasico, zmesala pa sem jo z alernovo, mala je tudi alergicna na KM. Za prvic sem ji naredila samo 30ml in dala po zlicki, ostalo je spila samo mleko. Danes ji bom dala pa ze kar polno dozo :) moja je navajena na alernovo, zato je tudi kasico brez problema pojedla.

Ja, mala puza, vzvratno - sem jo dobila pri dejanju :)) posrecena je! :)

Hehe...js se trudim pisat cimbolj slovnicno in cim manj v narecju pa se mi zdi, da potem vse skupaj ni nicemer podobno :)

< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 8.4.2017 18:19:30 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 711
8.4.2017 22:31:37   
rumena1
Punce, jaz naredim riževo kašico od milupe zaradi suma alergije. Naredim jo z riževim mlekom in ji je zelo dobro. S sadjem pa ne vem če sem kaj mešala pri prvem. Zdaj še nisva tako daleč. Dodala sem jo mogoče kdaj zaradi zgostitve. Sem pozabla.

Dansas in bučka nista me pozabili dodat v tabelo ampak jaz nisem ničesar javilauser posted image . Nisem najbolj resna a ne? Bom javila ko bomo meli zdej pregled za vse skupaj.

Še dvakrat spat in gremo na morjeuser posted image user posted image . Komaj čakam.

Dansas kak ste? Se večkrat spomnim nate. Upam, da ste pogruntali kako in kaj bo z moževo službo. Držte se.

Šibam proti postelji. Sem tako neprespana, da sploh ne čutim več zaspanosti in utrujenosti. Vsak dan bedim skoraj do polnoči. Princesa pa itak ene 4x na noč rovari.

Lepo bodite

Neposredna povezava do sporočila: 712
8.4.2017 22:37:38   
Ribica **
Pa saj narečja so super, samo na po televiziji pri dnevniku user posted image Kopiram slike iz telefona, pa meljeeee, tako da imam čas pisat. Sem si celo nohte nalakirala, prvič, odkar imam malo. Mora biti pa mož na straži, prej si sama nikoli nisem upala, ker bi se ziher zbudila takrat. Pa še to si jih nalakiram ravno trikrat letno, bom najbrž že v ponedeljek dol dajala, ko bo vse okrušeno od pomivanja posode. To se mi pa potem ne ljubi skoz popravljat in na novo lakirat. user posted image

Dansas - a pri vas ta večje ali pa ti jeste pirin gres? Moj bog, kako je pa to zanič user posted image Sem ga skuhala na riževem mleku iz DM-a prej, pa ker ne bomo stran metali ne riževega mleka, ne zdroba, kajne, sem ga pojedla še jaz, samo da sem dodala kakav in sladkor. Za silo, no, tamala je sicer jedla, mož se je zmrdoval zraven, je pa imela ta gres povsod, po nogah, po vratu, ni da ni. Sem jo hranila kar sedeč na jedilni mizi, ker je v stolčku možu protestirala.

Danes je sedela z nami pri kosilu v svojem trip trapu (še ne sedi lepo in jo dam samo za par minutk not, da je z nami ali pa da gleda, ko ji zaključujem kosilo) in sem ji mogla dat riž in piščanca, ker so ji skoraj sline ven tekle kot psu. user posted image Ona je prej imela kašico, ostanek sem pa psu dala, se nisem spomnila, da bi prihranila za naše kosilo. Skratka, da spet ne dolgovezim tja v tri dni - jedla je nespasiran riž (po dva do tri rižke naenkrat) in mini mini koščke piščančjega fileja. Se ji pa GH konkretno pozna na kilaži, včeraj in danes sva jo tehtala in natehtala od 6,9 do 7,2, kar je 300-500 g več kot 10 dni nazaj pri zdravniku. Sem vzela srednjo mero, in sicer 7 kg user posted image Še njo sem nagico posedla na tehtnico in je pokazala 6,9. Ampak doma mi je vedno ful več kazalo kot pri dr. Sistematiko ima pa šele konec meseca, zaradi cepljenja. Tako da nikoli ne bom natanko vedela, koliko težka in velika je bila pri 6 mesecih, kar je zame, ki sem malce obsedena s številkami (karkšnimi koli) kar težava. user posted image

Voziček - podobno se mi dogaja zadnji teden, ampak je nočem nosit in vozička potiskat. Dvakrat oz. trikrat sem se ustavila, jo podojila zunaj na klopci in dala nazaj, trikrat sem jo mogla uspavat v naročju, danes jo je dopoldne nosila moja sestra še zadnjih 200 m do avta - čudežno je nehala jokat in se smejala, kaj pa. Mislim, tole nikamor ne pelje, ne bova šli dlje kot do sosednje ulice, ali kaj? Sem pa kar malo utrujena od vsega tega svežega zraka in sprehajanja, barvo imam pa tudi tako po obrazu, kot je lani nisem imela v celem poletju! Edino spet imam sončna očala "zapečena" na obrazu. user posted image

Je katera kje videla kak enobarven, ne volančkast in ne kičast klobuček za zdaj? Pred leti je imel H&M luštne jeans, sicer fantovske, ampak od nečakov so ji premajhni, ker sta bila ona dva mlajša poleti. Letos imajo pa jeans črtastega, se mi zdi.

Kaj boste pa ve naredile s sončnimi kremami? Patronažna je predlagala mineralne. Več kot faktor 30 jaz sicer ne bom kupovala, ker je sama kemija in nič efekta kar je višje. Mi se mažemo poleti z 20, kupujem v DM-u.

Neposredna povezava do sporočila: 713
9.4.2017 8:35:32   
bucka*
Ribica, tole sem zasledila na netu, ce ti kaj koristi. Meni ne, ker ne znam, tko da si ne predstavljam kok zahtevno je.... bi pa imela klobucek kakrsen hoces :-)

http://zelena-hiska.blogspot.si/2014/08/klobucek-za-malcke-naredi-sam.html?m=1

Rumena, si ti spregledala zasebna sporocila?

Vceraj smo bli na pikniku in je bla tamala cist gotova, iz uck ji je teklo, nos zamasen, sitna, zvecer je pa se vrocino dobila (kljub temu da se antibiotik jeva). Pol sva z mojim zacela ugotavljat, ce je mozno da ima alergijo na cvetni prah??? Mela je tud rdeco obrobo okrog oci. Pa nosek me je presenetil, ker ni bil zamasen prej. Samo sm brala na netu, da je pri tko mejhnem redko da bi bla alergija na cvetni prah. Mamo v torek posvetovalnico, pa bom vprasala...

Neposredna povezava do sporočila: 714
9.4.2017 8:43:05   
bucka*
No, pozabila sem omenit, da smo bli v sadovnjaku, kjer so na veliko cvetela sadna drevesa. Zato tudi sum na to :-)
Aja pa dansas, malo porocaj kako in kaj s sluzbo... najbrz bo sok, glede na to, da je bil zdaj doma, se bos mogla vse na novo organizirat in sama poskrbet za vse. Mojga tud ni velik doma, ampak je vseeno drug obcutek, ce ves da se bo vsaj zvecer vrnil. Objem, poljub, vcasih samo to potrebujemo...
Upam da vam znese!

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 715
9.4.2017 8:47:16   
bucka*
Ajoj, kok sm dosadna... se krema za soncenje... mi od prvega kupujemo Eucerin v lekarni, faktor 50, pa se kr vsi mazemo z njo, ker sva midva tud oba jogurta in obcutljiva na soncne zarke.

Glede narecja mam pa to sreco, da je nase narecje precej podobno slovenscini in se ni treba tok matrat, samo kaksne besede zamenjam z bolj primernimi :-) drugace mi je blo pa pisanje vedno ljubo, zato mogoce potem lazje lavfa... kar samo od sebe, se nic ne obremenjujem :-)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 716
9.4.2017 11:15:38   
babyN2
Zivjo punce.
Nam se je ta teden koncno ratalo prvic cepit,je mala super prenesla,imamo ze dva zobka in nadomestili sva ze 3 obroke v celoti,tudi gluten in mlecni izdelki(jogurt,skuta) ji nedelajo tezav,je pediatrinja pohvalila da se je v 14 dneh zredila 500g tako da mamo zdaj 7,2kg,jutri bo pa stara 6 mesecev..nevem kam cas bezi.
Dansas, sprva ti bo tezko se navadit bit brez moza ampak scasoma sie se bolj vlaufas.vsaj jaz sem se pa pride dragi v petek po 60dneh koncno domov ceprav le za vikend..
Malo sem dala ze kar v marelo quinnyevo se od starejsega,bolj uziva pa tusi hrbtenica ji ne trpi toliko ker je boljse oblikovan vozicek se mi zdi.Dopoldne spi v postelji,popoldne kadar je lepo vreme v vozicku,zvecer pa tudi sama v postelji zaspi ceprav dela take akrobacije da jo moram vcasih 3x popravljat ker se tako obraca.Ko jo odlozim na igralno podlogo jo je po celi dnevni dosti,se kotali in vlece naprej tako da bo verjetno kmalu sibala glede na to kako je aktivna.Ceblja napolno,ji recem "reci mama" in mi vedno rece ata nazajuser posted image
Tavecji je tudi ze v vrtcu tako da se lahko zdaj mali malo vec posvecam,pa tudi pospravim lahko v miru,je pospravljeno vsaj do 3h dokler tavelik ne pride domovuser posted image
S soncno kremo pa jaz ne bom prevec komplicirala,imamo vsi temno polt,tako da za obrazek 50+ za telo pa kremo s faktorjem 20 ali pa 30x Tavecji je ze cen kot bi bil na morju,mala tudi rokice in obrazek ze lepo zagorele.
Maja bomo imeli krst pa sploh nimam ideje kako narest vabila,jmate ve kaksno idejo?
Takrat imamo namen tudi v Catezke,mislite da je primerno za tako majhne otroke?
Lep dan vam zelimuser posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 717
9.4.2017 11:57:58   
pikica 4
malinca upam da nama obema rata male na vozek navadit si ne predstavljam, da ne bi nikamor šla peš. sem jo popoldne peljala na sprehod, spet jok. jah sej glede na to da so kašice bolj brez okusa bi morala tudi aptamial adc dol spravt bom vidla v četrtek bo ta podvig.

ribica dobro da vem za pirim gres ga ne bom kupovala.

bučka tole je zanimivo glede klobučka. sončno kremo ji bom samo prvo leto privošla 50 potem se bo pa mazala kot ostali družinski člani. mogoče v lekarni probam eucerin, drugače jih pa kar v dmu kupujem njihovo znamko 20 faktor. zanimivo lahko, da je alergična zakaj ne. poročaj kaj bo dohtarca rekla.

baby mi smo krst praznovali samo z res ožjimi člani ni bilo potrebno vabil. term pa jest ne bom obiskovala prvo leto je res packarija. čateške so res obiskane tko da še več packarije. ampak to je samo moje mnenje in ustreza meni.

zopet preskočila sprehod.

res mi diši po piknikih a si je katera že privoščila čevape? meni dišijo pa sveža čebula zraven pa paradižnik...mjam

(odgovor članu babyN2)
Neposredna povezava do sporočila: 718
10.4.2017 8:30:47   
dansas
Hitro pišem, dokler ne tulijo alarmi user posted image Zadnje čase zelo težko ukradem par minutkuser posted image

Ta vikend sem prebolela enodnevno virozo, saj več si niti ne morem privoščituser posted image , zgleda, da me je malo zvilo vse skupaj. Moj začne jutri s službo, bom tak čas pakirala tamalo v vrtec. Zgleda, da se bo vsaj na začetku vrnil vsak dan domov - sicer samo spat verjetno, pa vseeno, boljše kot tudi ponoči bit sama...

Je pa tamala domov iz vrtca prinasla gliste user posted image user posted image user posted image Uf, fuj, kako so meni ti paraziti nagravžni. Uši smo imeli že večkrat, sem že pravi ekspert za njih (same dolgolaske, pa to), glist pa še nismo imeli. Tamala je stalno jamrala kako jo boli trebušček, pa ritka, večkrat jo je tudi ritka srbela,... Sem ji večkrat gledala ritko pa nič nisem videla, potem pa sem v petek zagledala glistico kako leze ven iz rite user posted image user posted image user posted image user posted image Sem skoraj diplomirala iz teh glist. Pišejo strokovnjaki, da je potrbno vzeti samo eno takbelo zdavila, da pobije že vse žive gliste, in da ni potrebe po predoziranju, samo da je potrebno ponoviti kuro in da se morajo zdraviti vsi družinski člani, ker je strašno nalezljivo. In kaj se zgodi pri dežurnem, kamor je takoj zjutraj šibal moj zjutraj? Dala je zdravilo samo tamali in to trojno, ne samo dvojno dozo! Ni hotela dat zdravila za druge, niti S na testiranje, kar sem najbolj pričakovala, glede na to da vtakne vse kar mu pride pod roke v usta. Tekom vikenda je še mož odkril, da ima glise, danes sem jih še jaz pri sebi, tako da jih imamo zgleda vsi user posted image user posted image user posted image . Si tako panično roke umivam, razkužujem, na otroke lajam, zakaj si niso rok oprali, vse smo preprali... Potem pa tamala kaj naredi? Isti večer, ko ji opazimo gliste, se sleče iz gatk in se gre z nago rito valjat po sedežni in povštrih na njej user posted image user posted image Sem mislila, da se bo mojmu kaj strgalo, čist je bil penast. Ah, da ne bom čist zamorila s to golaznijo...

pirin gres - sem ga začela kupovati, ko sem začela pri tamali uvajat gluten. Pred tem smo kupovali pšenični polnozrnati gres in sicer v Šparu. Potem smo pa prešaltali na pirinega (tudi v Šparu). Nam je zelo dober. Ribica probaj še tega šparovega, mogoče ti bo ta boljši. Skuhamo ga na riževem mleku, ampak mora biti Hoferjejo. Smo nekaj časa kupovali DMovo mleko, ker je bilo v akciji, pa je v primerjavi s Hoferjevim veliko slabšega okusa,punce so se pritoževale, ko so ga samega pile, da ni dobro. Tako, da pri nas smo čist zadovoljni s kombinacijo šparov gres, hoferjevo mleko. Evo, malo reklame. Bi mi lahko dali kak popust, glede na to da itak 3/4 plače pustim tam user posted image

Se je tako bunil na tleh, zdaj pa je srečen, ko v naročju gleda kaj mami tako divje po tipkovnici tolče user posted image mora še on pomagat s svojimi igračkamiuser posted image

Se že puzajo in govorijo... Uvau, mi smo še daleč od tega. Je pa začel ploskati. To je tazadnji hit zdaj pri nas. Plosk, plosk, plosk.

Jaz imam tudi riževo kašico od Milupe, ha, ha, pa toliko vrst jo imajo, pa imamo vse prav to user posted image Jo dobi za večerjo, skupaj z zmiksano banano+jabolkom, pa še kaka goji jagoda pade not. Se pa že nekaj časa sprašujem, če bi mu dala zjutraj v kašico lahko že mandeljne? Sebi jih namošim in potem zjutraj v smuti zmiksam, za tamalega pa ne vem, če že lahko.Ribica, ti imaš ziher te informacije.

Pisanje na forumu je meni čist simpatično z kakšno narečno besedo vmes, morajo bit pa ločila. Sem že zasledila objave, pa na srečo ne pri nas, ko besedilo ni vsebovalo velikih začetnic, pik in vejic. Katastrofa, saj to sploh ni berljivo. Dobro, saj razumem, da ljudlkje iz telefona pišejo, saj jaz tudi, pa se vseeno potrudim, da vsaj sem pa tja kako vejico napišem user posted image

Rumena, za tabelo ti pa nisem hotela preveč težit, spomnila sem, to pa je tudi vse. Nikoli ne veš, mogoče pa ne bi hotela objaviti podatkov.

Kar se pa spanja tiče, pa lahko čisto sočustvujem z vama Malinca in rumena. Naš je tudi tak falot, da podnevi spi samo v vozičku ali naročju, ponoči se pa še vedno zna tudi na dve ure zbuditi. ČEprav danes je spal od 22h do 3:30, tako, da ga ne smem preveč kregat.user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 719
10.4.2017 17:52:45   
Pia*
Kako lepo je brati kaj vse ze jejo vasi malcki.
Moja pia vegeterjanka ne bo. Jaz ne vem kdaj bo moj otrok pojedel zelenjavno kasico.
Petronazna je bila pri nama (se poznamo) sva ji pokazali kako "veliko" pojeva za kosilo.
Seveda se je smejala vsem grimasam. Meni pa ni nic ves smesno, ker ze 2meseca kuham kosilo za psa in ne Pio.
Dopoldanski obrok nama gre odlicno, lepo odpira usta.
Ponavadi ji na rizevem mleku naredim rizeve kosmice (mi imamo tudi od Milupa. Itak pa vse kupujem v at tako, da kaksnega rizolinota in keksolinota sploh ne podpirajo).
Sem razmisljala, da bi ji se uvedla vecerjo ampak kaj pa vem. Ze pri dopoldanskem obroku sem tako neizvirna da se dobro, da mi ga kaj poje.
Danes sva imeli (no pes je imel). Krfjolco+krompir+piscanes+zlic. Repicnega olja. Ampak nasi gospodicni je slo na bruhanje. Sem danes rekla tasci, da je pia prva oseba, ki vidno pokaze da ne kuham dobro.
Sem prav slabe volje. Vsak dan upam, da bo kaj zelenjave pojedla.
Moj pravi, da je bolje, ce narediva sadovnjak in ne grede za vrt.

V cetrtek imava 3cepljenje. Moram pediatrinjo vprasat kaj lahko naredim z naso zbircno gospodicno.

Soncna krema. Jaz iskreno povedano ne vem kaj bom. Glede na to da ima alergijo na razne parfumirane kreme bom morala najti nekaj kar bo ucitno brez vonja in da jo bo zascitilo.

Pri nas tudi nic kobacanja. Sicer na podlogi se premika jo je povsod dovolj sam se kotali ali pa z ritko.

Sedaj se pa sibava kopat, pocasi jesti in spat. Pia okoli 19h vsak dan ze spi ( kar je resnicno bombasticno)

Mirno noc vsem.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 720
10.4.2017 21:47:21   
Ribica **
Dansas, tudi naša ni v napredni kategoriji, tako da nič skrbet user posted image Kdaj naj bi samostojno sedeli? Vem da zdaj "enkrat", ampak kaj se tretira kot samostojno sedenje? Ker moja, ko jo dam sedet na tla, slej kot prej pade naprej ali na stran, sicer pa "sedi" tako, da je precej nagnjena naprej in drži igračke. Najbolj uživa na trebuhu, v hipu se obrne iz hrbta na trebuh, zdaj bi to počela še med previjanjem, jaz jo naj pa kontra oblačim, veš da. user posted image Tudi plazi se še ne, se pa precej kotali in nekako "meče" nogice postrani ležeč na boku ter se očitno tako premika, ker jo najdem na parketu zraven podloge. Občasno sicer tuli na trebuhu, ker se hoče obrnit nazaj na hrbet in ne gre, pa je to najprej znala.

Me pa jezi voziček, zdaj sem se dva dni sekirala, guglala in gledala, če bi ga zamenjala. Pa mi je tega škoda, seveda, jaz se še na stvari blazno navežem. Pa pri vsakemu nekaj manjka, sva se ravno s prijateljico pogovarjali, da ne razumeva, zakaj ne naredijo enega idealnega vozička. Danes sem obrnila sedežni del stran od mene, ker je tak voziček neprimerno lepši, streha tudi ni nagajala, pa sem se malo pomirila. Dokler ne začnem s prijateljicami spet razglabljat.

Sem pa gledala na youtubu od babybooka handlig videe, jaz tako tamale niti prijet ne morem, je ona prevelika ali kaj, moje roke pa prekratke. user posted image

Za mandlje pa pogledam, če imam kaj napisano. Sem danes brala eno luštno kuharico za dojenčke, je sicer po mesecih razdeljeno, ampak nas trenutno malo drugače učijo. Bom kak recept prepisala. Sodeč po Dojenčki za mizo naj bi itak en mesec zelo enolično hrano dajal, tako da jaz sem se nehala sekirat. Je pa vsaj mali bio pirin gres na riževem mleku dober, danes ga je konkretno porcijo zmazala.

Kje pa hranite vaše škratke? Jaz sem jo danes v trip trapu, čeprav še ne sedi samostojno in jo nese naprej, sem jo obložila z zvitimi tetra plenicami ob straneh in spredaj, ker v ležalniku se že tako naprej nagiba, da me skrbi, da bo naprej na glavo padla, po možnosti dol z mize. Ga bomo počasi pospravili.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 721
10.4.2017 21:54:24   
nastja1
Živijo punce. Da se vam na hitro javim. Joj berem vas sigurno vsaki druhi dan, pa mi vedno kaj pride da ne morem kaj napisat. Toliko sem čže mislila vsaki kaj napisat...na zdej pa
Več sploh nevem. Še zdej pišem v postlji na mobiju ko mali spi, fant pa je šel v nočno smeno. 😁
No da na hitro... Zanimivo mi je ko berem kk so vaši sončki malo zbirčni. Naš ni čisto nič (po mami 😁 ). Zjutraj poje sadni obrok, za kosilo poje največ okoli 220ml. Za večerjo pa tudi okoli 200ml. Je kr jedec in čisto
Nič zbirčen. Zdej ko sem si kupila nutribullet pa ko si zjutraj naredim smooti..teo samo gleda pa odpira usta zdraven da bi on tudi 😁
Je pa bil cel prejšni teden od pon-ned katastrofa. Ponoči se kr zbudil pa neki jokal pa se premetal pa nogice dvigoval v zrak... Nevem al je luna al kaj 😒

nič upam da se mi uspe danes kaj naspat.. In upam da se vi tudi. Nočka mamice ☺

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 722
10.4.2017 22:11:53   
Pupa88
Dansas:tudi mi nismo tako napredni. Zaeenkrat se obracamo in kotalimo. Kako iz trebuha nazaj na hrbet, pa zgleda pozabi vskae toliko in je potem jok. user posted image

Midve sva danes za kosilo jedli krompir, brokoli, pastinjak in kuncje meso. Je pojedla kar konkretno porcijo. Sicer pa kosilo pri nas ni problem, vecerja je pa se vedno muka. Itak ne je nic kar je z mlekom zmesano, tako da ze 10 dni je polento ali pa riz (ki ji ne disi najbolj) z kuhanim jabolkom. Tudi jaz imam rizeve kosmice od milupe, vendar jih ven pluva. Jih je potem cez celo kuhinjo in dnevno dovolj.

Kar se tice stolcka, jaz imam Mima Moon stolcek in sem ful zadovoljna (ceprav je cena katastrofa baje). Zaeenkrat jo hranim v pol sedecem polozaju, ker dokler ne sedi oz.se ne vsede sama jo poskusam cim manj imeti v sedecem polozaju.

Aja, se spanje. Mi cez dan sipmo max 2 uri, pa se to le ce se vozimo z vozickom ali pa da ji dovolim da mi spi na joski v narocju. Tako da, kaksen dan ko spi samo 20min, je potem zvecer Katastofa. Da bi pa ponoci se kej manj zbujala pa itak da ne, se vedno vstanem 3-4x na noc. Tako da, dansas niste edini.

Neposredna povezava do sporočila: 723
11.4.2017 6:01:54   
bucka*
Pia, nasa je tud zbircna. Jeva vedno eno in isto za kosilo, moram vedno v tocno dolocenih kolicinah dajat vsake zelenjave, da ji je vsec. Edino kar jaz dajem maslo namesto olja, pa pride zelo nezen okus. Sem pa zadnjic goljufala, ker nisem imela casa (kupljene pa ne mara) in sem poleg zmrznjenega korencka dala kuhat zraven se par grahkov (samo ene 4, 5), pa ji je tako pasal tisti okus, da je pojedla fuuuul vec kot ponavadi. Zdej ji ga redno dajem vmes in je kolicino kosila skoraj podvojila (mislim da koncno pojeva ene 100ml). Sicer vem, da naj bi ble strocnice kasneje, ampak je ni nic napihovalo.
Jeva midve se ne v stolcku, ker ni se dovolj stabilna (je le malo mlajsa od vasih), tako da jo imam kar pri sebi. Usedem se, pokrcim kolena in jo dam sedet na svoj trebuh, naslonim jo pa na kolena. Tako jo imam nekako v takem polozaju, da lepo pojeva.

Dansas, za mandlje mislim da pasejo v skupino po enem letu, ker so fejst alergeni? Nisem prepricana, ampak jst sm se pri prvem vseh oresckov in njim podobnih kar dolgo ogibala :-) ja faaaak, kaj je pa z glistami? :-) pa se zdravniki sposobni, da vam niso mogl dat vsem tablet... ceprav kokr sm jst seznanjena je treba to vsaj dvakrat zdravit, ker tableta ubije odraslo zival, ne pa jajcec. Je treba potem se enkrat, ko se ta jajceca razvijejo. Verjamem da je bil tvoj zivcen, ze tko stres zarad nove sluzbe - prov gliste mu se manjkajo... kaj je pa s tamalo pa nago rito po kavcu? Vi nagi na kavcu sedite? Sej sm vedla da se nista z mozem samo stiskala user posted image

Midve sva gibalno nekje v zlati sredini, se pa spomnim prvega, je bil tak telovadec kot od malince. Pri sestih mesecih se je zacel v pojstlci dvigovat na noge?! Se mi je ze takrat to zdelo kar malo zgodaj, zdaj vidim da je bil res cisti norc (no, sej je se zdej) :-) tko da sm kr vesela, da gre puncka malo pocasneje. Zdej se vsakic, ko jo dam lezat obrne na trbuscka in je ful vesela, ko se navelica pa podobno kot vasi soncki, kar naenkrat ne zna vec nazaj. In ko jo obrnem na hrbet, je takoj spet na trebuhu.

Glede spanja tudi ni vec tako pridna kot je bila, sicer se spi, ampak si razporedi dremeze po pol urce do urco, kar ni dovolj, da bi mami lahko kej nardila :-) tko da sem z opravili po stanovanju v vecjem zaostanku kot sm bla prej, ko sta bla oba doma :-)
V vozicku je ok, sva se kar v kosari, ampak je skoraj od roba do roba :-) se pripravljam na sportni del, da se mi ne dvigne in pade cez. Mamo pa tezave med voznjo. Sicer lupinice ze od nekdaj ne mara, ampak ponavadi je blo v redu, ko smo se peljali. Zdaj je pa jok med voznjo postal stalnica. Se ne peljemo nikamor, ne da bi vrescali. Vcasih jo duda utisa, vcasih ji pojemo, vcasih pa pac stisnemo zobe do doma in skusamo preslisat :-)

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 724
11.4.2017 11:07:49   
pikica 4
hej,

pia user posted image super je brati vajine prigode s hrano, saj bo s časoma gotovo.

ribica jaz jo hranim v plastičnem stolčku, joj kakšno pacarijo mi naredi je vse za spucat potem, pa ne sedi samostojno je založena z brisačami.

dansas naša si je vzela čas vse počasi, če se šefici da, se celo prevali iz trebuha na hrbet, drugače pa pove naj jo že en pride zasukat. imajo še čas.

bučka, naša je samo v lupinci tiho od prevoznih sredstev, ampak se mora avto peljati. ja sej ne moraš drugega kot preslišat v avtu, ne gre.

jo pa zadnje dni z gh hranim kasneje ko je vsaj lačna in mi poje približno 180ml.

kdaj imate ve približno večerjo zvečer da ni prepozno, ob 18 ali 19?

pri nas se kar pozna tole slabo vreme se je že pozna na temperaturi.

včeraj sva šle s športnim vozičkom na sprehod, jokala ni prespala celo pot, samo tko mala se mi še zdi za v športnega. moram še košaro probat še enkrat, ker ima še dovolj prostora.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Na zimski sprehod obvezno brez dude!
Sprehodi na svežem zraku so pomembni za izgradnjo otrokovega imunskega sistema in nizke temperature niso razlog, da tiči...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?