|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
2.4.2017 21:18:40   
Pia*
No potem nisem samo jaz neizvirna pri hrani.
Sicer letni cas nam res ni naklonjen. Bo pa kmalu bolje, ko bo vec sadja in zelenjave doma na vrtu.

Tudi nasa je na jobolku in bananah. Jaz nic drugega ne upam kupiti.
Zelenjavo kupujem na trznici. Bucke mi je dala teta, ki jih ima v topli gredi. Ostalo pa itak kupljeno.

Mi2 imava dopoldan sadno kasico. Okoli 13:30 pa zelenjavno-mesno, ki pa nam ne gre v rit.
Meni bo npr. Zjutri rizeve kosmice in zmiksano jabolko ali banano pojedla 100ml. Ko pa popoldan pride zelenjava na vrsto pa katastrofa. Najvec je pojedla brokolija pa se to je bilo 60ml njen max.

Kuham ji kompot ali pa kar caj saj mi zadnje case veliko popije.

Ribica ja moja ima veliko raje jabucek od frutka kot pa mojega doma. Da bi ji dva dni dala frutek sem pomoje pecena mi ne bi odprla sploh ust.
Vecerje pa tudi mi2 se nimava.

Mi imamo se vedno najvec 2zelenjavi na 1x. Mami mi pa pravi naj ji zvecer dam svoje nacrpano mleko in ga malo zgostim, da bi dalj casa spala ker naj se mojega ne bi najedla. Ampak jaz dvomim. Pia bi spala ampak jo srbenje predrami in tako se pac ponoci dojiva, ko se predrami. Eni mi pravijo, da sem jo razvadila in da delam napako ampak kaj pa naj pismo saj ima 6mesecev in se mi smili,ko tako nemirno spi zaradi srbenja. Sej je skos boljse tako,da upam da bova kmalu nazaj spali tako kot sva 3mesece nazaj.

Kar se tice psa. Moja pia je nora na naso gospodicno. Oz. Sta si kar ena drugi naklonjeni. In ko je hrana jih obvezno locim, ker dobim zivcni zlom. Ena ne je, druga bi pojedla pa vse.

Ah ja kar se tisce descev. Moj je danes dal cunje iz pralnega v susilni stroj pa hodi po hisi kot, da je bil prvi na luni. Pomoje cela vas ve da je ubogi revez moral kaj tako tezkega narediti. Ga pa prosim naj mi popravi vratca pri susilnem za posodo od vode sigurno ze pol leta. No danes je to popravil,ker so ga zivcnega naredila vratca. Mislim zivcnega!? Potem bi jaz morala ze v kaksni oblazinjeni sobi z jopicom pocivati.

Tko,da ja so neverjetni! Brez njih pa se vedno ne greuser posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 676
4.4.2017 9:34:07   
pikica 4
hej,

se vidi, da ste vse na prostem. midve imava prvi spanec pred sprehodom. se nama je že kar en urnik izoblikoval, če kaj pride vmes je pa znervirana. zjutraj okrog 6 do 7 poje, okrog 8 gre spat in spi kar spi potem spet je, greva na sprehod ima potem gh in dojenje, potem spet spi, če ni prepozno greva malo ven , drugače se pa pripravljava ob mirni igri na nočni počitek. je nehala jokcat tko da je bla viroza trebušna gotovo. zob pa itak še ni, kako ste z zobki druge?

ribica jaz sem mu včeraj rekla ko je on že pojedel, jaz še ne, da naj jo nahrani pa me je je kar začudeno pogledal, sem mu rekla, da jo en let ne bom samo jaz hranila. vedno če ima uro ravno ko imam okosilo jo jaz hranim. ko ne bo več dojenja za kosilo mu jo bom pustila malo, da bo vidu koliko stvari naenkrat ženske obvladamo, aja pa starejšedva morata biti obvezno doma, da bo vidu, da imamo ženeske nasplošno jeklene živceuser posted image

hm hm jst pa v tivoliju še sploh nisem bila, je to gotovo park ane?

pia jaz jo ponoči če se prebudi, podojim, kaj pa naj. pa poje pa zaspi nazaj. jaz ji kupčka poderem pa v postlo jo dam pa sama zaspi. sej če te kliče je nekaj narobe, potrebuje bližino je žejna. sploh ne vem kdaj ne potrebujejo več nočnega hranjenja. mi je pa pediater rekel, da naj dam večerjo uvedem za kosilom, zato, da se mi ne bi začela ponoči prebujati. čisto vsaka mamica ima edinstvene probleme nismo vse za v en koš. za srbenje ima mogoče kakšno zdravilo?

eh morjo bit moški ampak, pa potegnejo živc, ko sem šla v porodnišnico sem mu na sušilnga morala narisati puščice, ampak je starejši zrihtou, on ne zna še kar. ko mu zmanjka spodnjega perila v omari in sprašuje kje je mu pokažem, na škaf poln suhih cunj, revež jih mora sam poiskati. joj imam veliko cunj.

malinca prejšnjič si omenil, da sta se za kosilo zadnjič dojili, kako je, koliko časa po kosilu želi oz ji ponudiš mleko?

danes je bil napovedan dež imam avto na prostem, da bi se opral ampak pri nas vse sončno, no saj meni bolj paše, greva saj ven lahko.

za kosilo sem ji že narezala in v vodo dala ampak zmeraj preveč narežem.

želim vam lep dan.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 677
4.4.2017 10:36:38   
bucka*
Zivjo!
Mi smo ok, puncka je bila kmalu bolje, ampak sem pa jst zbolela in se tamal, sva smrkala in kasljala :-)
Drugace smo bli za vikend okoli, malo na praznovanju, malo pri mojih starsih.
Pikica, midve imava podoben urnik. Do zdaj se nisva uvajali drugega obroka, imava samo kosilo. Pa ne vem ce bo vecerja naslednji obrok, nocem tvegat da bi jo zvijalo ponoci.
Pri nas je zdaj ze fino toplo, smo lahko veliko zunaj in nam noro pase. Lazje je otroka nadzorovat in bolj sta pridna zunaj. Puncka je se v kosari, pa jo bo zdaj zdaj prerasla. Je ful zrasla, pa tudi zredila se je kar precej pomoje.
Tudi jaz cakam dez, sem vceraj posadila roze, danes bom pa cebuljcek, pa je fino ce ni treba zalivat :-)
Tivoli je park ja, lusten, tudi jaz sem si nas tam predstavljala :-)
Vam jutri posljem ZS, da se bomo dogovorile... pikica jaz sem bolj za junij, julija bo ze prevroce. Tamala se mi ne zdi premejhna za srecanje, sej bodo v vozkih, pa na dekicah :-)

Glede moskih pa... no comment... sedi pred racunalnikom in me gleda kako odletavam na vse strani, pa se upa rect: a kave se ni??? Ja ja, oprosti, bom pustila otroke pokakane in lacne, samo da bos ti cimprej dobila kavo user posted image
Potem pa sledi globok vzdih in si revez sam kavo pristavi :-)

Nastja1, rumena? Kje sta? :-)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 678
4.4.2017 10:53:16   
Malinca07
Na hiter..antibiotikov je konc, angina pod streho in sem ze zuni z malo kricacko :) vozicek v budnem stanju se ji pac ne dopade :)
Pikica, midve imama slab teden kosilo samo gh, naslednji obrok, mleko, ima potem cez 3 ure (najin urnik hranjenja 8h, 11h, 14h-GH, 17h, 19.30, 2h). Tak vztrajama ze kaksna 2 meseca.

Tivoli bo super, da nas (naju), ne bo slisala cela Ljubljana :))

Bucka super, da je mala zdrava in smola za tebe. Trenutno je res tako vreme, da se 1,2,3 prehladis. Vroce pol pa kar naenkrat popiha..

Bol ko berem kake probleme mate z moskimi, bol sem vesela za mojga :)) meni nenormalno velik pomaga, previja malo, jo hrani ponoci, popoldan jo pelje na sprehod.. ni da ni :) ga morem pohvalit, ko pride iz sluzbe :))

Sibam..mala rabi animacijo, da je vsaj malo tiho v vozicku :)) jutri sprobam kenguruja - mnenja?

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 679
4.4.2017 10:58:35   
Malinca07
Aha, pa se podatki za tabelo 5 mesecev: 7050g in 67 cm (se mi zdi, da je ne smem vec klicat mala) :)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 680
4.4.2017 12:51:42   
rumena1
pozdravljene punce!

Tole lepo vreme mi ne da, da pridem do rač. Preberem vas, napisat pa mi ne uspe. Malega sem imela prejšnji teden spet doma, uho in vročina, potem pa itak me on zaposli, da ne rečem. Bi rabil 3 prijatle ne samo enega. Na vasi nima nobene družbe, potem pa js igram po ene 5 vlog na dan: gusar, viking, ropar, policaj, napovedovalka skokov... Je faca mali, ampak me prav zmatra.

Hrana, hmmmm. Midve nimava najbolj reda pri hrani. NIma niti volje za jest, kr noče odpirat ust. Največkrat ma kosilo, če pa nama ne znese pa večerjo. Obroka še nisva nadomestili. Kako ste ve, ki že nekaj časa jeste?. Koliko časa je trajalo, da ste nadomestile obrok? Ste šele potem šle na dva obroka? Meni je včeraj prvič z veseljem odpirala usta, je dobila banano, upam, da bo imela zdej več veseljauser posted image

Vam morem povedat, da smo se odločli, da gremo drug teden na morje, ko je tako lepo vreme. Na kuponih sem našla mobilne hiške (z avtodomom mi je še prehitro, pri dveh malih) v Njivicah- Krk in gremo mnda v pon. Morem še rezervirat. držim pesti, da nam rata. Uh, se že veselim. Poleti itak ne hodimo na hrvaško morje, ker nam je čist predrago. Gremo za prvomajske in krompirjeve, poleti pa ponavadi v Bohinj. Letos pa odvisno od dela in denarja. Zaenkrat tole. user posted image . Sva se šle včeraj slikat za osebno, danes pa na občino, da kdaj bo, da se mudiuser posted image

Je pa mala prava lubica. Tako je vesela in se rada smeji, pa kr pogovraja se neki. Tudi zamoti se že v stolčku za hranjenje, ko veselo žveči knjigice in opazuje kako mami pleše po kuhinji s posodo. mam plan, da grem štrudl naredit zdejle. No pa sem na rač. Upam, da mi rata. Se pa borim s tole dieto brez mleka. Sem včeraj našla ramo brez mlekauser posted image , pa navihančke sama pečem s kakavovim namazom... iščem, iščem, kaj še, ker drugače premalo jem in sem lačnauser posted image . Sem na preporodni teži, odkar sem na dieti. No sej je bil pa itak že čas. Sicer se pa s svojimi 50 kg na srečo nisem rabla nikol sekirat. Mam dobre gene.

Grem delat študelj, če se ne bo princesa zbudila prej. lepo bodite

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 681
5.4.2017 0:46:04   
Ribica **
Eh, nama kak dan gre urnik hrane in spanja, kak dan, kot danes, pa totalno ne. Edino kosilo je okrog 14h, dojim je ne pa že nekaj časa po obroku, ji dajem prekuhano vodo, sem kupila flaško z nastavkom, ne klasičnim cucljem. Sicer se pri vodi občasno obnaša kot da ji strup dajem v usta, ampak bo že preživela. Če je žejna, pije, če ne se pa afna.

Na računalniku mi že cel večer RR šteka, tako da spet napake ... Danes sva bili s prijateljico dve uei na "pohodu", ni bil ravno primeren teren za voziček, ampak se je prijateljica mučila z njim. Tik pred dežjem smo prišle domov, pestro.

Dobre ste tuste, ki ste same za vse. Jaz ne vem, če bi imela toliko potrpljenja z moškim, ki ne bi oddelal svojega dela. :)

Ah, saj sem pozabila, kaj sem hotela napisat. Aha, to, da bi bilo fino v prvi polovici junija zarad dopustov.

Vidim pa, da je moja zmagovalka po porodni teži med puncami med manjšimi in lažjimi, samo Pia jo še prehiteva, pa ene dve sta blizu, hehe.

Sicer jo pa vsake pet min rešujem s parketa, kamor seodkotali iz igralne podloge, pa po dveh mesecih se čudežno ne zna več s trebuha na hrbet skotalit. Postaja pa trmasta in precej glasna, ko ji kaj ni prav, tudi na sprehodih. Ampak bo minilo. :)

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 682
5.4.2017 8:09:15   
dansas

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

24.9.
jagodka7
: LAN (37+0)
od rojstvu : 3675 g
1. mesec: 4340 g
2. mesec: 5640 g
3. mesec: 6920 g
4. mesec: 8450 g
5. mesec: 9110 g, 69 cm

25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm
6. mesec: 8800 g, 72 cm, 44cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g
5. mesec: 5585 g, 63 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm
5½ meseca: 6720 g, 64 cm

10.10.
babyN2: ARIANA (38+3)
ob rojstvu: 3220 g, 51 cm
5½ meseca: 6620 g, 65 cm, 42 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm
5½ meseca: 6960 g, 65 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm
4½ meseca: 6850 g, 65 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm
4. mesec: 6550g, 65 cm
5. mesec: 7050 g, 67 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm
4. mesec: 5900 g, 63 cm

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 683
5.4.2017 8:17:23   
dansas
Meni je tudi RR štekal, sploh mi ga ni povezalo, tako, da tudi brat nisem mogla, no pa vreme je tudi naredilo svoje user posted image Zdaj so bili res krasni dnevi za mame vozičkarce, pa tale nočni dež je tudi pasal, da bo vsaj kaj na vrtu zraslo.

Midva sva imela včeraj cepljenje, je imel revež ponoči reakcijo: vročino in tečnobo user posted image user posted image . Sedaj je bolje, se lepo na podlogi igra. Se še nikamor ne odkotali, kvečjemu se zrita user posted image . Mi je pediatrinja kazala kake vaje naj z njim delam, da se bo lažje prekotalil, ker kot je rekla, so taki močnejši dojenčki raje bolj pri miru user posted image . Ampak , madona, sem šla gledat mere od mojih punc. Tamala je bila taka (višina in teža) kot je S pri 6. mesecih šele za prvi RD! Svašta. Pravi možakar.

Ah, zdaj je pa lakota, je treba zajtrk delat. Bo danes prvič jedel ovsene kosmiče (z banano in jabolkom seveda user posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 684
5.4.2017 9:06:49   
Ribica **
Dansas kako skuhaš pirin zdrob? Na vodi, na AM, svojem mleku?
A katera daje koruzne kosmiče?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 685
5.4.2017 10:03:36   
dansas
Na mojem mleku? user posted image user posted image user posted image Kar sem uspela naenkrat načrpat svojega mleka je zneslo glih za pol kozarčka za takratkega user posted image . Tako, da na S srečo, mu skuham zdrob na riževem mleku, sicer bi bil fajn lačen user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 686
5.4.2017 10:10:10   
Ribica **
Ja no, vprašam 😁😂😁 riževo, vidiš, na to se pa nisem spomnila. To očitno že lahko jejo, ne? Ker ta AM je tako samo 6 tednov uporaben, odprli smo ga pa februarja, še ena praktično cela škatla za stran. :(

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 687
5.4.2017 10:34:24   
rumena1
Ribica mi smo riževo mleko začeli uporabljat, pri večjem, ker je imel sum alergije na mlečne izdelke. Ga vsi uporabljamo od takrat naprej. Ga uporabljamo za palačinke, gris...Js tamali naredim riževe kosmiče na riževem mleku. Ji je je zelo všeč. To mleko je sladko, verjetno zatouser posted image .Pa tudi pokvari se ne hitro. V dm je zelo ugodna cena mleka.

Neposredna povezava do sporočila: 688
5.4.2017 10:53:02   
Pia*
Wau dansas pravi mali moz je ze. Ne pa moj knofek mali. Sicez za moj kriz in roke je prava gosodicna ze.

Rumena tudi pri nas je hrana kaksen dan prav za zjokati. Jutranji obrok je redka izjema,da ga speljemo od zacetka do konca ze 14dni.
Sicer totalno neizviren saj imamo od sadja samo banano in jabolko.
Sem ji pa naredila rizolino seveda na vodi. Grimase so bile za ubijat. No, ko sem ji pa dodala banano pa je slo po grlu. Seveda sem zraven pocela razno razne animacije.
Kosilo: koncno sva zaceli z mesom. Kasica iz krompirja+zelena bucka in poscanec pa malo repicnega olja je bila prav dobra. Pia je pojedla glih 4 zlicke. Tako,da je ostalo mami. Kdaj bo moj otrok pojedel kosilo za celi obrok nimam pojma. Upam pa da ni to kaj narobe,ker vcasih ob vsem trudu ob kuhanju vec ne vem kaj naj.

Ribica mi tudi vse na rizu. Sicer pia ga je dobila samo 2x,ko sem naredila pire in piscanca. Njej ni bilo vsec jaz pa lahko recem, da ni razlike.

Ko sem bila na gorenjskem sem naredila palacinke z rizevim mlekom+radenska+pirina moka+zl.pecilnega. niti eden ni ugotovil, da je palacinke brez jajc, mleka in psenicne moke. Dedek mi se danes ne verjame.

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 689
5.4.2017 14:53:22   
bucka*
Pia, pri nas smo tudi bolj tko tko z GH, nikakor ne zlavfa kot bi moralo. Zaenkrat prevladuje bučka, zraven dam krompir, če dam pa korenje ali kolerabo, mora bit pa čisto majhna količina, da se skrije okus. včeraj sem poskusila dodat riž namesto krompirja... ja ja, sva ble spet brez kosila user posted image tko da se zdej opogumljam, katere nove okuse naj ji sploh ponudim. najrajš vidim da ima to svojo eno in isto kombinacijo, vsaj poje. pojeva pa tudi midve samo ene 50-70ml pomoje, nič več. potem pa mleko čez.
Samo jst ji nočem dat zajtrka, dokler tega malo bolj ne osvojiva... mam ful težave da jo ujamem ne preveč zaspano in ne preveč lačno... zadnjič en dan sploh lačna še ni bila... skos je kej :)

Mislim pa da ni nič narobe, saj naj bi imeli do šestega meseca samo mleko dovolj, tko da karkoli poje je samo bonus. poskusi ji čimveč stvari "uturit" vmes, da bo bolj raznoliko. pa če tudi samo košček neke druge zelenjave. jih pa razumem, tudi sama dolgo nisem marala zelenjave, se je moja mami tud matrala z mano :)

ena je spraševala kdaj naslednji obrok... jst sm pri prvem vedno počakala, da je manj spal, to je bil zame znak da je lačen. se je pa to zgodilo kakšen teden po tistem, ko je kosilo postalo samostojen obrok.

morm šibat, tečna je dons user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 690
6.4.2017 8:58:29   
bucka*
Punce, dobile ste ZS! user posted image

upam da nisem katere zgrešila, gledala sem v tabelo od dansas, samo si tudi ti zgrešila rumeno ;)

zej morm pa šibat, punčka kliče :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 691
6.4.2017 12:27:25   
dansas
Bučka, mislim, da nisem zgrešila rumene, ampak niti ni javila podatkov za tabelo. Možno pa je, da sem jo po nesreči izbrisala... Skratka , rumena, to lahko hitro rešimo in na novo sporočiš podatke, jaz pa jih vnesem ;)

Moj dragi je dobil službo, kar je krasno, malo manj krasno je pa to, da bo delal na drugem koncu Slo in ga posledično ne bo veliko doma. V bistvu, po vsej verjetnosti, sploh ne bo hodil domov čez teden, ampak samo za vikende user posted image Do sedaj je kuhal, štimal tamalo za v vrtec in jo imel ponoči čez, rihtal perilo, pomerkal tamalega, če sem jaz imela kaj nujnega... zdaj bom pa za vse sama. Sreča je edino ta, da je tamal vsaj že pol leta star (če bi bil še čisto majhen, bi se mi zmešalo), pa da je že toplo (ne rabim za kamin skrbet, pa ni toliko bolezni). Uf, to bo še zanimivo...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 692
6.4.2017 12:46:10   
Ribica **
Ojej, dansas, saj ne vem, kajnaj rečem. Super za službo, malo manj super pa za vse ostalo. Ampak hej, si mama 4, ekspresno rojenih luštnih otročkov, ni vrag, da be bi zmogla tudi tega. :) Ti lahko starši priskočijo na pomoč, kakšna soseda?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 693
6.4.2017 15:35:49   
Pupa88
Živijo, živijo.
Vse berem, časa pa ni za kaj napisati. Upam, da bo sedaj preko telefona šlo.

Miške kosilo nekako imava, sicer gre pol se na joško kdaj, kdaj pa zdrzi tudi se 2uri potem brez. Lepo je do sead jedla vse kar sem ji skuhala. Zdajze dva dni je zeleno,korenček in krompir. In to je mega zgleda. Ni mi jasno, zelena??halo?
Sva zaceli z vecerjo. Ufff, nic kar je z mlekom ne mara. Rizeve kosmice ali riz na mleku ni sanse, ne na AM in ne na rizevem. Vceraj sem ji potem dala riz in jabolcno cezano, pa je blo kr ok. Joj pa pa potem fino zvijalo, je bil kar koncert v spomin na prve mesece in kolike. Mislite da so ji jabolka nagajala ali divjacina, ki sem jo jaz jedla za kosilkaj imate pa ve za vecerjo?

Danes sem kupila v DM polento brez glutena. Jo katera uporablja?

Dansans:super za sluzbo, ostalo pa joj. Sej boslo itak. Sicer jaz ne vem kj bi brez moza, mi precej pomaga, pa se tako se mi zdi da ga nikoli ni ...hehe

Ribica: sva se menile ja, pa ni zneslo zgleda. Mogoce drugi teden

Neposredna povezava do sporočila: 694
6.4.2017 16:02:48   
Ribica **
Jaz imam to polento, ravno danes jo je jedla :) pa korenje in cvetačo s kumino.
Jutri dobi pa plazma piškot dopoldne v jabolko ali mlečno kašico, še ne vem. Ko ima ravno pol leta :) bom ji dala čim bolj zgodaj dopoldne.

Zna but, pupa88, da jo je zvijalo od jabolka. Meni ga ven pljuva, če ne dam nič sladkejšega zraven, lumpa.

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 695
6.4.2017 16:17:48   
pikica 4
hej,

včeraj zvečer mi ni hotelo objaviti je seja potekla. mi pa tudi skos šteka zadnje dni.

bučka super da ste bolje. ja julija zna bit res prevroče. meni pa kar poje si v šalčko aventovo namerim 140 in kar poje od 100 do 140 ml. seveda je še malo okrog. jo pa hranim dve uri in pol po dojenju.pa ni zbirčna vse poje kar ji dam. ni lačna ni sita lih prav. jah, jest pa nism dobla ZS. pa bi tudi prišla.

malinca in dansas fajn sta jih poredili.

rumena meni je rekel pediater 1 mesec pa naj dam mleko preč za kosilo. pa saj potem zasitnari če za kosilo premalo poje. uživajte na morju. oh tale dieta jst sm se zredila po njej. sej zdej že kar jem vse skoraj nazaj. je štrudl ratal.delaš sama testo? jaz sem ga sama delala samo ene trikrat, pa mi ta danost ni bila dana v zibko, tako da testo kupim, filo pa ni nobena mojstrovina notri nametati user posted image

ribica koruzne kosimiče to misliš kornfleks an? jaz še nisem tako daleč pa me tudi zanima.

meni je pediater rekel, naj skuham na vodi bolj gosto pa potem z adaptiranim razrečim.

dansas oh, no to pa ti ne privoščim. res je treba službo imeti v vsakem primeru pa se pač potem išče bližje in boljše. vse se boste privadli s časom. a v našem koncu je dobil.

pupa meni je super nas ribica obvešča ko kaj dobrega najde pa jaz samo grem in kupimuser posted image , za tole polento iz dm sem tudi od nje zvedla. danes jo je dobila drugič. večerje se nimava.eh meni mož ne pomaga ampak je pa fajn zvečer da je v hiši. kako se vidve z ribico ujameta pri vozičkanju glede hranjenja...? aja sedaj pa sta gotovo že kofetkale an?

sem imela včeraj super sprehod, me je minila vsa volja do vozičkanja, danes zato sploh nisem šla.user posted image od 40 min, sem šla po bližnici domov, ko sem videla da ne bo miru, sem jo 20 min vsaj nesla ostalo se je predrla v vozičku, ko pa je gledala v mojem naročju čez ramo je bilo pa super. me je še včeraj zvečer roka bolela.danes je dobra. jaz sem pa mislila kako bom prevozičkala ja sej bom ja.

pri nas je spet mrzlo in vetrovno.

lepo bodite.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 696
6.4.2017 16:48:24   
rumena1
Najprej dansas, že cel dan mislim nate. Lubi bog, kaj vas čaka. Služba je že fajn, da je, ampak tale je pa vseeno huda. Da ga ne bi niti domov bilo čez teden. Huh. Sočustvujem. Mogoče se pa še kej uredi drugače. Težko je bit sam za vse. Moj doma dela, torej je vsaj doma, pa se mi vseeno zdi, da sem skos sama z otroki. Ni lušno. Drugače pa pogum v roke in novim izzivom naproti. Itak, da bo zmogla. Upam, pa, da ti lahko kdo kaj uskoči za pomoč.

Pikica, ja z dieto se neki trudim, samo se mi zdi, da ne pomaga. Ima še vedno tak čudno sluzast kakec. Sem včeraj klicala zdravnico in sva se zmenili, da bomo dali na analizo. Se kot zanalašč ni hotla, dans zjutri pokakat. Upam, da jutri, da vidim, če bodo kej odkrili.
Štrudl pa,hmmm. Js imam tud dve levi roki včasih pri teh stvareh. Je moj zadnjič kupil vlečeno testo namesto listnatega, tako, da sem uporabila kupljenega. Je ratalo, ampak sem pa na preveč stopinj pekla. Sem hotla danes ponovit vajo, pa mi ni ratalo. Bom jutri. Danes greva s sinkotom na gledališko predstavo. Je ati do zdaj hodil, tokrat pa grem jazuser posted image . Se mali neki buni, da to z atijem hodita, in da ne... Ga ne bom spraševala, če lahko gremuser posted image . Morje pa, ja. Jupi in še enkrat jupi. V pon. gremo do petka. Moramo izkoristiti letos, ko sem doma in nisem vezana na počitnice in dopust. je cenovno ugodno, pa itak rabimo, da smo malo skupaj. Dolžni smo tak in tak, ampak uspešno počasi vračamo.

Je imela mala princesa včeraj tako veselje jest, da je zmanjkalo kašice. Je dobila potem še večerjo in je spet vse zmazala. No, danes pa se je spet spakovala pri kosilu. POčas bo že.

Moram it, ker drugače bo res ati šol na predstavo namesto meneuser posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 697
6.4.2017 19:05:20   
bucka*
Jooooj pikica, oprosti!
Poslala sm na pikica4, namesto pikica 4. Bom kasneje na rac. popravila napako, ker se ne da sporocil posredovat, ampak ti jih bom skopirala.

Punce, ve pa zbrisite napacno in dodajte pravo, ce boste se kaj posiljale...

Oprosti se enkrat, ni blo nalasc! Dobr da si rekla :-)

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 698
6.4.2017 22:42:16   
Ribica **
Bučka, velja. user posted image

Pikica, s Pupo88 sva se dobili natanko enkrat. user posted image Takrat sva obe samo dojili, pa je bilo malo lažje. Jaz sem večinoma brez avta, pa tudi skoz naokrog, potem pa mi malo uide kaj, priznam. Pa še usklajevanje s tavečjim in vse ostalo kar nanese. Se pa redno (kolikor toliko) dobivam s cimrama iz P, pa ena prijateljica je rodila februarja, se tudi skušava videt enkrat na teden do 14 dni, potem pa že kar skoraj zmanjka dnevov.
Glede koruznih kosmičev pa nimam pojma, sem brala zadnjič knjigo Dojenčki za mizo in videla, da bi "mogla" prej zajtrk/večerjo uvest kot sadno malico. Malo sem se sekirala zaradi te GH in obrokov, pa se je zdaj ustalilo samo od sebe. Danes je drugi dan dobila večerjo.

Najin urnik je zdaj tak, da med 7. in 8. se dojiva, potem ob 11h sadna kašica, potem še malo mleka, okrog 14h kosilo in je nič ne dojim, za pit ji dam prekuhano vodo (do kdaj je potrebno prekuhavat?), potem pa se ob 16-17h spet dojiva in večerja okrog 19h, danes je bilo kašice premalo oz. niti ni cele hotela pojest, sem jo pa mogla še podojit. Pred spanjem obvezno še malo crkljanja, naslednji podoj je pa med 23. in polnočjo še vedno. Se pa grozno pozna, da čez dan manj dojim, mi bodo že stari modrci prav. No, upam, da ne bo treba še manjših kupovat. user posted image Ji pa dajem za večerjo od Linota tri žita, ta kašica je prav nateg .. trikrat sem ji jo dala, pa ne toliko žlic, kot naj bi ji, pa je čisto še malo je ostalo + da se težko zmeša, da ni grudic. Jo mešam z metlico od mikserja. user posted image Sem kupila danes DM-ovo proseno in riževo mleko, pa bomo videli. Pa pirin zdrob sem kupila v Hoferju, nek bio, to sem pa pri dansas pobrala. user posted image

Sem pa danes kar malo otožna, pred pol leta takle čas sem doma popadke predihavala, čisto prehitro rastejo ...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 699
7.4.2017 7:58:05   
Malinca07
Ribica, do 6.mesecev je treba prekuhavat vodo, potem lahko uporabljas iz pipe, ce je seveda neoporecna ali pa ustekleniceno.

Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?