bucka*
|
Dobro jutro! No, za nas ni ravno najboljše, ne vem kaj je pičilo našo punčko ponoči, ampak ni hotela nehat jokat :( vse poze, vsi preizkušeni sistemi... kinkala, v jok, nič ni pomagalo :( ob šestih se je umirila, pa čez pol ure spet. sem jo masirala, dojila, dlesni mazala, nosila sva jo. zaspi, jok. zdej sta z atijem omagala na postelji, zame pa ni prostora, pa se ne bom gužvala zraven, da ju ne prebudim... pa ravno danes, ko se po doooolgem času dobim z kolegicama... bom pa ko zombi :) če mi bo sploh uspelo it. če se ne bo umirilo jo bom pa kar h zdravniku peljala... pikica, pri nas je topleje, sicer še vedno močno piha, ampak z eno osnovno temp. tam nekje 15 stopinj, to ni več tak problem. ZS dobiš, ko bom bolj pri času, zdej mam mojga doma in mu gre v nos, če sm preveč na telefonu :) ali računalniku seveda :) avto je ford c max grand glede oblačenja pri nas še ni take krize, kratki bodiji še ne pridejo v poštev, ponavadi pa kombiniram z brezrokavnikom, ki ga potem v avtu slečem. prav tako s hlačkami. ene s stopalkami spodaj, pa ene brez stopalk čez. potem pa tazgornje slečem, če je kriza. ribica, mogoče ji je v žabicah že pretoplo. ribica, glede urnika in hranjenja... mislim da ni nič narobe, če kosilo kdaj dobi kasneje. konec koncev je lačnega in razdraženega otroka lažje nafutrat z dojenjem in potem v miru skuhat in ponudit. ampak več ko boš imela obrokov, bolj bosta morali imeti strukturirano, drugače bo kaos, za obe. otročki imajo radi red in urnik, da vedo, kaj pričakovati. Poskusi si aktivnosti oziroma opravke razporediti tako, da sta v času kosila doma. jst naprimer zjutraj, ko ima pribl. enourni dremež, najprej pojem svoj zajtrk (ker mi je to najbolj pomembno), potem narežem sestavine za njeno kosilo in jih dam v posodo s hladno vodo, potem poskusim predpripravit kaj za naše kosilo, ali če imam kaj drugega takega (cunje za obesit), potem se pa ponavadi ona zbudi. jo zrihtam, previjem, podojim, počakam da se poleže, potem pa če imam notri kaj za opravit, je ona na podlogi ali na postelji, drugače greva pa ven ali po opravkih. Zaspi potem nekje okrog 11h-12h, spi pribl. dve uri, potem imava pa kosilo. ko se zbudi, samo pristavim, kar sem zjutraj pripravila, pa je. vmes imam torej 3-4 ure časa, kar je več kot dovolj za sprehod ali skok v trgovino. če imam opravke popoldne, se pa zmenim po četrti uri. obstaja tudi varianta (če ji nočeš prevečkrat dajat kupljenih kašic), da si pripraviš večer prej (pač brez mesa in krompirja), daš v hladilnik in drug dan neseš sabo. potrebuješ potem samo toplo vodo, s katero malo ogreješ posodico, da ni ravno mrzlo. (na wcju naprimer) moram ti pa še to povedat, kako te stvari postanejo lažje, ko imaš drugega otroka, oziroma ko se prvega "navadiš". pri prvem je ful šok, ker se vse kar naenkrat suče okrog tega kdaj otrok je, kdaj spi, kdaj bo siten ratal... večji ko je, več je omejitev. potem, ko ti pride v kri, se avtomatsko niti ne oziraš po tistih urah, ko pač ne moreš. čez pol leta bodo naši malčki spali samo še enkrat na dan, pa še to samo doma po možnosti in verjemi mi, da se takrat niti vprašala ne boš več, kako to izvesti... boš že vedela :) kako ste ostale? utrujene od aktivnosti na prostem? jst kar ob vozičku vaje delam, ker mam občutek, da se mi bo hrbet kar sesedel... pa paše mal migat :)
|