Ribica **
|
Se vidi, da sem imela motnje s podvprašanji v živo prej, pa kaj pišem, pa kaj vaši znajo, pa kaj vem kaj vse - bolel me je hrbet, ne trebuh danes zjutraj Mislim, saj me itak vsak dan, ampak danes še posebej, sem imela prav musklfiber na ramenih. Dansas meni se zdi, da ob vozičku bolj kulturno hodi kot z bobo (zdaj imam že 4g, je lažje za nosit jo), ne vem, očitno pogrunta, da imam obe roki frej. Ali je pa enostavno tako navdušena, da gre z nama in da je ne puščam doma. Se mi zdi, da se bolj k nama z malo stiska zdaj zadnji teden, ko sem jo jaz vozila ven zjutraj in zvečer, tudi ponoči pride več k meni spat kot k možu. Končno se tudi pes lepo obnaša do male oz. jo "vzame v obzir", zadnjič se je ulegla k njej na odejo na tleh, ko sem kuhala. Tamala jo ima pa itak rada, včeraj se ni mogla dojit, ker je mogla za vsak požirek preverit, če pes še sedi na drugi strani dnevne sobe, danes med kosilom je tudi bila sila fascinantna (itak, ker skoz cvili, ker čaka na ostanke kašice) in nisem videla, da mi hrano ven pljuva, ker sem jo hranila v naročju zaradi hude ure. Meni je fino, da napišete, kaj že vaši znajo, da potem vidim, če tudi moja to zna, se pa ne obremenjujem s tem, niti ne berem, kaj bi morala do zdaj znati. To, kot že rečeno, počne to mož in potem mi omeni, teži ravno ne. Tako da noge, da jih prijema, so pri E aktualne zadnji teden, sploh, ko jo previjam. Pa smešna mi je, ko jo oblačim zjutraj, pa ji oblečem kako črtasto ali vzorčasto majčko/bodi in potem fascinirana gleda rokave. Je pa spet začela take grlene zvoke spuščat, kot da kaj razlaga, pljuvat tudi zna (zadnjič sem dobila kašico pomojem še v lase, ker je kihala), na srečo še ne pogosto in ne s polnimi usti. Obrača se pa še vedno samo it trebuha na hrbet, iz hrbta pa pride samo do boka, ampak se tako nekako premika po podlogi. Sedi pa tudi naša še ne, razen ob opori, če so vsi planeti prav oz. če jo držiš, če jo pa dvigneš za roke, se pa lepo gor potegne, se pa začenja dvigovat, kot bi delala trebušnjake, ja (jaz bi jih tudi počasi morala, pa se mi še ne da). Je pa zadnje dni nerada sama na tleh na podlogi, ker je bilo te dni več crkljanja. Upam, da je začasno, ker je bolj enostavno kuhat in pospravljat z obema rokama kot pa samo z eno. Saj to sem imela že zdaj večkrat pripravljeno, narezano v vodi, samo imamo nek čuden krompir, ki se ne skuha prej kot v 15 min, pa je res tanko narezan. Kolerabo pa tako kuham 20 min. Prej sem si piščanca narezala na majhne koščke in dala po porcijah v skrinjo, da ji potem samo pokuham. Jutri dobi cvetačo in najbrž kolerabo, pa piščanca. Danes sem ji dala malo origana k bučki, polenti in piščancu. V nedeljo dobi pa purana, ker gremo k mojim na kosilo in bo menda puran. Saj to s pogretim krompirjem je pomojem povsod tako, čeprav mi kake zelenjavne juhe s krompirjem jemo še naslednji dan (ok, jaz ne, mož in tavečji pa ), pogret pire ali kaj takega je pa meni tako zanič. Pa ni nobenemu nič. Oh ja, spet en roman, pa bi človek mislil, da bom po dveh urah likanja kaj bolj utrujena.
|