bucka*
|
Ribica**, saj niti slucajno ne gre za to, da ne bi hotla delat, ali pa da ne bi marala svoje sluzbe. Gre preprosto zato, da je moj mesecni razpored dela vedno zelo neprijazen in si ne predstavljam, kako bi sfolgala z varstvom. Ker zna nanest tudi tako, da delam po sedem dni skupaj in vmes en dan frej, pa spet nekaj dni skupaj... nobenega pravila ni, kdaj bom delala zjutraj, kdaj popoldne in kdaj ponoci... vse vikende, praznike... pri prvem sem racunala na vrtec in naj bi imela varstvo pokrito vsaj za jutranje sihte, pa je bil sinko nonstop, do marca, vsak teden bolan. Tko da sva bla z mojim ze na robu z zivci in energijo. Pa se on zakljuci nocno ob 6h zjutraj, jst pa ob 6h zacnem jutranjo. Prav tako zvecer jst zakljucim ob 22h, on pa takrat ze zacne. Placa pa najbolj minimalna kar je lahko, tako da financno tudi ne bi trpela zaradi skrajsanega delavnika. Si pa ne predstavljam kako se bomo zmenili in koliko razumevajoc bo sef, glede na to, da do zdaj ni bil. Ampak pripada nam, vsem, nasa pravica je in delodajalceva DOLZNOST, da to omogoci. Drugace pa sodelavke tudi sama pogresam, smo kr ok ekipa in z nekaterimi se druzimo tudi privat. Smo skoz na vezi :-) Pikica 4,.jst ji nohtke strizem kar ko je zbujena, pa nama nekako gre. Probam cim bolj rokico drzat, oziroma tisti prstek, da ga ne premakne. Iz spanja bi jo najbrz predramila. Ima pa nasa tudi pomoje refluks, sicer ne potrjen, ampak ga je imel tudi prvi, tko da bi rekla da je to to. Sem ji kar dvignila lezisce, ko sem videla da ima tezave. Skoraj vedno polije ko podere kupcek, ponavadi pa tudi kaksno uro ali dve kasneje, ce lezi in se napenja da bo kakala. Tudi jaz jo drzim 20-30min pokonci po dojenju. Vcasih je boljse, vcasih pa slabse... pride dan, ko jo samo preoblacim :-) ampak dokler se normalno redi, me ne skrbi. Malinca07, mi nismo mel tezav z uvajanjem v vrtec, se je hitro navadil. Samo zjutraj se moras cim prej locit od otroka, dlje kot odlasas, tezje mu je, tebi pa tudi. Smo pa zunaj potocili starsi par solz prvi teden, otrocki pa noter :-) potem pa kmalu ze slisis, kako noce domov :-) Dansas, moji podatki za v tabelo: ob rojstvu 3090g, 52cm, 35,5cm, pri dveh mesecih 4950g, 59cm, 37 cm. Za prvi mesec se pa tudi jaz ne spomnim cisto tocno... Punce, kako pogosto kopate dojencke? Meni komaj uspe 1x-2x na teden, ostale dni jo pa umivam po gubicah...
|