Ribica **
|
Nastja, mi smo v 7., če te kaj tolaži, vrtec bo krepko čez 200 €. Morda se mi s porodniško uspe uvrstit v 6. razred, ampak iskreno ne vem, kaj bodo na CSD-ju naračunali. No saj, samo upoštevajo zakone, ampak sem že obupala nad to državo in njeno politiko, ki bolj slabo podpira višanje natalitete. Jaz nimam kaj dosti koristi, samo prispevke plačujeva na vseh koncih. Plenice sem pa včeraj kupila v Hoferju, da vidim, če so ok ali ne, pa so precej trde, mi niso preveč všeč, tako da bom ostala na DM-ovih za čez dan, za ponoči ima pa tako samo Pampers premium care, ki zdržijo 12 ur lulanja, če se v tem času nič ne pokaka od kopanja pred spanjem do jutranjega previjanja. Sicer sem pa imela za čez dan še Pampers active baby, so mi bile tudi ok. Kupujem pa plenice v DM-u in v Baby centru, ker so imeli v decembru 25 % popusta na pamperske, to se pa že kar lepo pozna. Se mi vseeno zdi, da niso tak strošek, ko skupaj potegnem, čeprav ko jih do treh popoldne že pet zamenjam, se vprašam, če samo še za plenice dajem porodniško Kar naprej po malo kaka zadnje čase. Vodena vadba, gibalne urice ipd. - nekako se ne morem spravit zraven. Že zase ne maram vodene vadbe in obveznosti točno na uro, z malo si pa zaenkrat tudi ne predstavljam in iskreno povedano se mi ne da. Če bi bilo kaj na peš razdalji, še mogoče, da bi pa rabila z avtom hodit, pa sploh ne. Mogoče spomladi, ko bo manj oblačenja/slačenja. Pa še avto tako mož odpelje v službo in sva brez, če ga pa nama pusti, mu ga pa potem peljem v službo, on naju domov in spet cele kolobocije. V takih primerih malo pogrešam svoj avto, ampak glede na to, da sem ga uporabljala trikrat na mesec, je bil prevelik strošek. Včeraj sem brala eno brošuro o dojenju in dodajanju, ki jo je patronažna prinesla ob prvem obisku - še nič nisem prebrala, se moram poboljšat . Pa mi je bilo kar hudo, ko sem brala da bo manj obrokov mleka, da se bo manj dojil dojenček .. meni se zdi, da šele zdaj uživam v dojenju in me je kar groza, da ga bo vedno manj. Ampak pred 5. mesecem zagotovo ne bom dodajala, je pa že zdaj praktično vsako kosilo z nami za mizo, ker se čudežno zbudi takrat, in ful gleda našo hrano. Premikanje - iz hrbta se delno obrača na bok in obratno, sicer se pa v naročju že precej dviguje. Roke stalno gloda, tudi nogice so ji fascinantne, še sploh še ima črtaste ali vzorčaste hlačke. Igračke tudi prijema, brca pa tako že en čas. In praska, se mi zdi, da ji kar naprej nohte strižem, pa sem še vedno cela popraskana po vratu in prsnem košu od ihte pri uspavanju. Nosimo jo tako že skoraj ves čas pokonci, ker noče bit v ležečem položaju, razen za uspavanje, pa še takrat sitnari. Komaj pa čakam, da se tale onesnažen zrak malo sčisti, sva skoz noter te dni.
|