dansas
|
O, srečke nosečke Lepo da me pogrešate, jaz sem vas tudi - se že od ponedeljka, ko smo končno prišli malo k sebi (sej veste, neskončno pranje - si ne predstavljam, da ti ravno v takih trenutkih pralni stroj odpove, klimatizacija in razparkeravanje) spravljam k računalniku, da tudi kaj napišem, pa mi je šele sedaj ratalo. V pon sem šla v službo za uro do dve dokončat še par stvari, pa se mi je seveda zavleklo do 15h. Od pon sem namreč na bolniški do avgusta, potem imam pa že dopust, potem pa še porodniško. Včeraj in danes sem imela zdravnika, pa še vsi smo doma (cel živ žav), pa zalivanje vrta (včeraj sem 20 10literskih kant znosila v paradajz). Potem pa še to vreme,ki samo dol tišči - ni čudno, da sem zvečer tako zmatrana, da nimam več energije za nič - tudi za forum ne... Na morju je bilo super - in vreme in morje, pa še družbo smo imeli. Tavečja se je nonstop potapljala ali lovila rakovice in ribice, tasrednja je splavala - plava kot morska deklica, tamala je pa tako nesrečno na prvem kopanju par litrov vode spila, da si cel dopust več ni upala v vodo dlje kot do popka. Jaz sem se tudi naplavala, ker voda je bila res krasna. Sem bila malo skeptična so Istre, pa me je prijetno presenetila. Sem mislila, da čim južnije tem bolje, pa je bilo tudi malo višje čist OK . In na morju še zdaleč nisem bila edina nosečka - nas je bilo kar par s trebuščkom - ena znanka celo v 9. mesecu! Smo se pa na morju znebili plenic (tudi ponoči) in en teden pred morjem tudi dude - sem bila prav vesela, ker prvotni plan je bil znebiti se plenic čez dan... Je mož takoj komentiral, da se jih nismo za dolgo znebili, ker kmalu pride nov pleničar in dudar ... Pranje perila - jaz tudi ne perem na 90, še na 60 le izjemoma. Uporabljam pa kis in sodo. Ribica - tale vaša pasja princeska si je pa res lepo postlala. Hja, sm res, kaj razmišljaš kako boste spali z dojenčkom in psičko? UZ - jaz sem na včerajšnjem pregledu v 28. tednu rahlo izsilila UZ. Me malo matra zaradi sladkorne, če je vse OK. Potem mi je pa še sestra zmerila za 1 cm manjši trebuh kot pred 1 mesecem. Pa so vse mere bejbija takšne kot morajo bit. Težek naj bi bil že 1200g. Zgleda, da je ležal prečno, ko je merila. Sem tudi že sama večkrat pomislila, da leži bolj prečno, ker me večkrat brca ob straneh. Sem pa tudi shujšala za 1,5kg od prejšnega pregleda pa še sestra je komentirala, kakšen majhen trebušček da imam... Mi je bilo čist čudno - doma namreč parkrat na dan slišim, kako velik "abušček" imam. Mi je sestra ene 3x zabičala, da moran več počivati in ne ležati samo takrat, ko grem spat . Ne vem, če sem že omenila, da si moram dajat inzulin. Ker mi nagaja curek na tešče, si dajem inzulin pred spanjem. K.m. tebi pa čestitke, da si uspela zrihtati svoj sladkor Ta blazina je kr fajn, jaz sem si jo kar sama naredila v drugi nosečnosti. Na srečo so moje šivalne sposobnosti zadoščale, da sem si zašila en dolg pravokotnik, napolnila sem ga pa s pirinimi luščinami, tako da prav lepo diši. Zdaj ga moram pa samo še najti in uporabljati . Pride prav tudi kasneje, za oporo pri sedenju za bejbija. Kako ste pa kaj z izbiro imena? Moje punce so se dolgo časa kregale, zdaj so se pa zedinile glede imena; samo je vrag, ko midva nisva najbolj navdušena. Tako je to, ko se mora toliko enih oseb strinjati . gnezdenje - vidim, da ste ene že močno pridne. Jaz imam strašno slabo vest, ker je soba, kjer bova z malim princem kraljevala, še v čistem razsulu. Vsepovsod oblačila in obutev od punc, ki so sicer že sortirana ampak jih moram nekam zrint. Pa polno cunjic za malega, ki jih tudi še nimam kam dati, ker moram kupit še eno komodo. Pa sobo bi bilo treba tudi prebarvat, pa pripomočke pripraviti. Sej vem, da imam še dovolj časa, samo me kaj panika grabi, da me res ne bi kaj prehitelo in nivo energije tudi nimam ne vem kako visok. Potem pa pomislim še na vso birokracijo, ki me čaka... Bi človek mislil, da v četrto že vse vem, pa ni čisto tako. Zakonodaj se itak stalno nekaj spreminja. Se kaj vidi, da me dolgo ni bilo ? Pa mislim, da sem še polno stvari pozabila povedat . Bo pa material za drugič...
|