|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
7.7.2016 13:04:55   
Suziiika
Ribica uh tole s strojem pa res ni fajn, sploh pa ko prides domov z poln cunj za opratuser posted image upam, da ste resl ze problem do zdej.
Glede porodniške pa csd, sem js tud na frisnem, ker pri prvi nisem bla zaposlena, bom sla pa na csd zdej v kratkem, papirje ti dajo vse kar rabis, pred in po porodu tam, pa pol vrsti lepo. Js sm si tule zracunala kdaj lahko oddam porodnisko oz kdaj se mi tocno zacne
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunosnova.asp, bom pa js za izracun porodniske nesla 60 dni prej, zato da se mi bo cim manj mesecev bolniske stelo v to povprecje 12 mesecev. Tako, da lahko oddam ze v zacetku avgusta, samo prej morem se na firmo nest, da mi izpolnejo za 12 mescev place. Pol pa kr na csd pa mam do oktobra mir. user posted image
Vceraj sem mela tocno se tri mesece, sploh ne morem verjet kak je hitro slo. Zdej bo slo se pa hitreje, tole poletje bo mimo pa smo ze tam user posted image

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 701
8.7.2016 9:50:48   
Ribica **
Suziiika, hvala za tale link. Sem ugotovila, da je treba že avgusta oddat in da je zadnja upoštevana plača potem za junij v mojem primeru. Ampak sem se malo "potolažila", da bi bila z julijsko plačo razlika v višini porodniške samo 25 €, tako da naj jim bo.

Neposredna povezava do sporočila: 702
8.7.2016 10:10:43   
Suziiika
Ribica treba ni ze avgusta, to je najprej kar lahko oddas - se pravi 60 dni preej, lahko pa pocakas, (najkasneje 29 dni pred pdp -ce se ne motim) ce bi rada, da ti se eno placo zraven stejejo. Js bom dala takoj, ko lahko, da se mi bo cim manj bolniske stelo zraven. Z 8. Septembrom pa ze tako nastopim porodnisko.
Morm it do csd, da tocno vidim, kake zahteve imajo. Baje da nekateri gin dajo potrdilo o porodu nekje v 30 tednu, pa potem tisto prilozis. Nimam pojma, ker je vsepovsod drugace, nabolj ziher je it na csd. Ce bojo pri volji kej pomagat, ker vcasih se mi zdi, da so z tako muko tam

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Neposredna povezava do sporočila: 703
8.7.2016 10:11:29   
Suziiika
Ribica treba ni ze avgusta, to je najprej kar lahko oddas - se pravi 60 dni preej, lahko pa pocakas, (najkasneje 29 dni pred pdp -ce se ne motim) ce bi rada, da ti se eno placo zraven stejejo. Js bom dala takoj, ko lahko, da se mi bo cim manj bolniske stelo zraven. Z 8. Septembrom pa ze tako nastopim porodnisko.
Morm it do csd, da tocno vidim, kake zahteve imajo. Baje da nekateri gin dajo potrdilo o porodu nekje v 30 tednu, pa potem tisto prilozis. Nimam pojma, ker je vsepovsod drugace, nabolj ziher je it na csd. Ce bojo pri volji kej pomagat, ker vcasih se mi zdi, da so z tako muko tam

Neposredna povezava do sporočila: 704
8.7.2016 15:22:00   
Ribica **
A, ok, potem bom pa oddala septembra, če lahko tik pred porodniško oddaš. Vsak evro bo fajn, če bo več, ker se mi za pol leta šteje nižja plača, za pol pa višja, na srečo.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 705
12.7.2016 7:37:57   
Ribica **
Kam ste se spet vse poskrile? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 706
12.7.2016 10:42:02   
k.m.
živijo punce, Upam da se skrivate v tej vročiniuser posted image , Vsaj jst se, samo še danes, pa bo lažje, vsaj zakakšen danuser posted image Hvala za voščila user posted image jst sm glede šole za starše že preverla, mmo kr tukaj v Slov.Konjicah v ZD . Zdaj julija jo ni, je pa pol avgusta, 23, 24, 25.8 od 12h do 15h. Majo kr fajn, prvi dan je porod, drugi dan prehrana in tretji dan nega. Za porodniško bom jst šla že zdaj avgusta na CSD ker trenutno tak nisem zaposlena, in da vidim kako je sploh stanje, če še velja da si v zadnjih 3letih zaposlen 12m. Te pogoje izpolnjujem, ker samo zadnje leto sm brezposelna. po tistem izrečunu, ti vzamejo 12m 55% min plače plus 2 % za vsaj nadaljni delovni mesec. Tak da na koncu bi vseen dobila lepo porodniško. user posted image Se morem pozanimat. Porodniško pa tak pričnem 13.9. Kak ste drugače? jst mam zdej u četrtek zopet pregled, upam da se je stanje pri nas kaj popravilo, sam se mi kr zdi da nič. križ in kolki so vedno slabše, po tistem praznovanju sm 2 dni rabla da sm k sebi prišla, največja muka je ponoči in zjutraj. dete je vedno težje, pa orng pritiska na vse. Pa še Lab so mi dali zraven, morem it na kontrolo sladkorja, drugače so z vsakodnevnimi meritvami zadovoljni, samo šee oni preverijo 1xmes. Z mojim sma si zadala še en projekt, preden pride dete,. Boma še spalnico na novo zrihtala, sma se odločla da nama bo moj svak nardil vgradne omare, je pa še treba prej na novo tla nardit. tak da sm že jst včeri vse stvari iz omar, pa zložit v škatle.... pa je spet dela za 14 dni user posted image Pa bo julija konecuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 707
12.7.2016 11:12:44   
Ribica **
Ja, jaz se tudi veselim ohladitve, ker tole je noro, v pisarni imamo pa tudi vroče, ker klime pihajo ravno v ljudi in ni prijetno pod njo sedet. Sem lani celo poletje tako sedela in na koncu fino zbolela, tako da jih razumem, samo letos mi je pa dvojno vroče. user posted image

K.m., dobra si, da se takih podvigov lotevaš. Midva sva bila v nedeljo v Ikei, sva kupila previjalno, ki bo do konca septembra kar lepo v škatlah, ker bo zavzela preveč prostora v dnevni sobi. Sva samo dodatne predale v najino omaro montirala (no, v moževo, v moji ni prostora), da sem oblačilca noter zložila (neoprana še) in videla, da nič več ne rabim, samo še kompletek za iz porodnišnice. Zdaj pa sva včeraj praznila moj balkon, ki ni ravno velik, imam pa notri sobico za ustvarjanje in šivanje in imam toliko ene krame, da sva dve uri praznila. Nam klimo prestavljajo ven končno in sem prav utrujena od tega gnezdenja. user posted image Je bilo treba še omare v hodniku pospravit in premaknit stvari, da bo prostor za posteljnino, pa ene reči iz omare je bilo treba preselit, blago sem sortirala, zdaj ga imam še cel kup za poslikat in dat na spletno stran, pa se mi nikakor ne da. Sem si pa pogledala zadnjič sobico v albumu, lepo sta uredila. user posted image

Ampak načeloma sem pa kar ok, s precej več energije, jest mi ne paše kaj dosti, pa sladkim stvarem se probam izogibat, tako da sem v zadnjem mesecu pridobila samo dober kg, od začetka pa sem zdaj na +6. Pregled imam pa naslednji teden, si moram vprašanja na listek napisat in upam, da bo kaj bolj konkreten pregled kot pa 2-minutni posvet, če sem v redu in kaki so izvidi. user posted image Se mi zdi, da imajo vse druge nosečke skoz UZ-je, jaz pa nič.

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 708
12.7.2016 11:51:25   
Suziiika
Vročina je kriva vročinauser posted image Tole je pa noro, včeraj ponoči se ni ohladilo do polnoči, js sm misla, da me bo pobralo user posted image Js sem še prejle misla, da je že jutri četrtek, pa bo boljše, pa še neee.. Jao jao. Bom pa pol kr jutr skočla na socialno, če ne bo prevroče, da porihtam zadeve. Ker bo kr hitro avgust
k.m. mislim, da še vedno velja to, da si bil v zadnjih 3 letih zaposlen ja, tak da fino user posted image vsak evro prav pride. Si pa res daš veliko dela, midva "belima" stanovanje že od maja, pa še nismo nikamor pršl user posted image
Meni ful manjka energije, tale vreme mi jo je čist pobrau, komaj za tamalo skačem, dobro, da so ji pri mojih en mini bazenček postavli, pa je pol v senci tam celo popoldne, pa ne delam druga zraven, ko noge namakam, pa jo čuvam, pa je že to mi čist preveč. Tako, da user posted image pridna si user posted image
aja Ribica sem zadnjič brskala po materinski, pa sem vidla list, ki ga je spisala moja gin, in dodala v materinsko, pač neka navodila v nosečnosti, in katere preiskave se izvajajo, pa sem vidla, da je napisala glede merjenja mat. vratu, da to je drugače samoplačniško oz. da Zavod za zdravstveno zavarovanje ni plačnik te preiskave, da pa ona to pač izvaja, ker je ta pregled oz dolzina materničnega vratu pokazatelj prezgodnjega poroda, in se ji to zdi pomembno, zato ona to pregleda skoraj vsaki nosečnici. Meni je to bolano ej, tako pomemben pokazatelj razvoja otroka, pa ga zav. sploh ne krije? Za bruhat.
Mi pa meni drugač vedno naredi UZ, ampak tak na hitro, pač na hitro premeri user posted image pa utrip pogleda. Nazadnje mi je dala še 3d slikco obrazeka, tako, da sem super vesela, kar se tega tiče.
Zgleda bomo še našle kakšne primerjave med ginekologi, ki niso za nikamor. Žal..user posted image
Te preglede za streptokok bote šle opravit? Ki so tudi samoplačniški? Ne vem kdaj, nekaj po 30. tednu se mi zdi al še mal kasneje. Js pri prvi nisem, sem prej pristala v bolnici.

Neposredna povezava do sporočila: 709
12.7.2016 13:52:49   
k.m.
Uff vem kak je to s praznenjem pa pospravljanjem drugam. jst sm kr malo pregledla kaj sm še shranla, je moj reko da tistih odvečnih stvari naj ne shranjujem.tak da je veliko stvari romalo njegovi sestriuser posted image vsaj tiste ki mi niso več prav. mama vedno neke generalke obe, pol pa ka ena ne nosi da drugi pa kontra. tak da včasih kaj svojga nazaj dobim. ampak to je blo dokler sm še bla šlang, včasih ne morem verjet da sm mela xs številko, zdaj pa M. so me pošteno nafilali s hormoni na vseh teh oploditvah. Ampak se ne sekiram, je blo vredno za to bitjece ki raste v meni, ostalo bo pa že zginlo ko bo čas. sej te podvige sma tak mela namen že prej nardit, pa se nisma mogla zram spravit. Zdaj je pa treba. Sm rekla da bi rada prej ko se rodi, omare so še od tašče, ko sta jih zgoraj pustla, preden sta se selila v spodn štuk user posted image , pa premale so, rabima več prostora user posted image . svak s pa s knaufom ukvarja, pa je pravi majster za take stvari, pa bo kr en del pregradil pa nardil da bo čimveč izkoriščenega prostora. Sobica je pa res lepo prišla, je tud svak vse s knaufom nardil, sm prej mela sobico za likanje notri, je bol mala, ampak za mahjnehga otročeka dovolj, pa še nasproti najine spalnice je fajn. Glede vročine pa zdrži še danes pol je pa malo ohladitve, komi čakam , bo vsaj ponoči za spat, bo okrog 10 stopinj.
Suziiika v tej vročini res ni prave volje, jst danes nič ne delam, počivam, grema tak pol pop i MB, grema za materijal pogledat v OBI pa Bauhaus. Za porodniško je res fajn, bo bol na iz pol z denarjem, pa še kak evro se bo pršparo, ko boma tak potrošla privarčevano z temi najinimi podvigi user posted image .
Za MV je res plačljivo, sam jst sm mela zastonj, pa zdaj u četrtek mi ga bojo spet merli, bom vidla če ga bom mogla plačat, sam mislim da ne. Na ptuju v bolnici majo full porihtano glede teh zadev, pa nikol ne komplicirajo. So rekli da oni se posvečajo vsaki nosečnici da ne gre kaj narobe.

< Sporočilo je popravil k.m. -- 12.7.2016 14:01:33 >

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 710
12.7.2016 21:50:11   
Ribica **
Jaz sem lani fuuuul stvari zreducirala, pa en kup novoletnih okraskov in takih stvari dala stran, tudi kar sem sama delala, samo kaj, ko sem potem letos za novo leto spet nov kič navlekla (to obožujem in še dobro, da nimamo hiše, ker bi imeli decembra računa za elektriko za 200 € pomojem user posted image ), pa se je spet nabralo. ustvarjalnega materiala pa itak, pač največ je blaga, ampak če nič novega ne dokupim, se tudi nič ne premakne s prodajo. Če bi bilo skoz tako kot je zadnja dva meseca, bi bilo super. Saj zdaj bom mogla zreducirat spet ves ustvarjalni material, včeraj se mi res ni dalo, ker je bilo vroče in nisva mogla prej klime prižgat, dokler nisva balkona zaprla.

Streptokok - ja, jaz bom plačala test. Če sem že toliko stvari plačala, bom pa še to ... in glede na vse težave z vnetji bi raje bila za tega ziher pravočasno.
Okrog 30. tedna naj bi se delal še UZ za kontrolo rasti sem danes zvedela, tako da bom vsaj tam videla razgrajačico. user posted image

Aja, še eno vprašanje - a ti naši otročki že dosežejo do reber? Me že par dni tišči pod rebri na desni strani, ne ves čas, pa ne vem, če je že tako velika ali ne.

Dansas, a ti še kar plavaš z morja??? Zdaj imaš dovolj za prebrat, res pa je, da ni nujno, da si že vse oprala, vas je le malce več kot nas user posted image Mi smo bili trije + pes, pa je bilo polno dela s pranjem, ampak to še gre, huje je, ker me likanje še čaka. Na srečo mi je mami zlikala vse, razen finih oblek, ko nas ni bilo, sem bila ful vesela, sam zdaj sta spet dve košari. user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 12.7.2016 21:51:28 >

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 711
13.7.2016 16:40:36   
Suziiika
Meni je pa dans zdravnica odobrila morje, tak, da bomo lahko šli za en teden konec meseca juhuuser posted image se prav veselim te zadnje trenutke, da preživimo kot trije user posted image

Ribica mene včasih tako butne, da mi jasn ni... že prav vsepovsod res. Sej po velikosti nekak logično, ker že grejo proti 40 cm, zdej v bistvu samo še na teži pridobivanje. Prostora še pa majo nekaj, tak da zdej je fešta na polno user posted image Sem pa na wcju stalno, ponoči na tri ure, pa tako težko diham če se ne uležem ponoči prav. Bi pa prav sprobala to blazino za dojenje, za spati, se mi zdi da mi med rokam pa nogam kr neki manjka, zdej objemam kr prevleko za kouter, mojega ne morem, ker je tako vroči, da me skuha user posted image A uporablja katera?

k.m. vežda ti ne bojo računali pregleda za mat. vrat, sploh če maš rizično ravno zaradi tega, potem ti avtomatsko pripada. Ko sma bla midva še na Ptuju pred 5 leti, mi je tud Ptuj deloval dosti prijazen do nosečnic, sem tudi tam mela plane za porod, pa me je potem presenetlo na obisku pri naših za vikend, pa sma potem kr via Celje. Manjše porodnišnice so čist druga pesem.

Kaj je že 14 dni mimo morja za dansas? Kak je letelo, za brat smo ji res dale kr nekaj, upam, samo, da so se na polno nauživali. Ribica kaj si pa potem s strojem rihtala? So ga kr zrihtali?
Upam, da nas danes ponoči ne bo preveč treslo, komaj pa čakam svežega zraka. Mi tako dol tišči trebuh, da prav sključeno hodim.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 13.7.2016 16:43:23 >

Neposredna povezava do sporočila: 712
13.7.2016 18:06:47   
Ribica **
Brce pri meni še niso boleče, se mi pa cel trebuh premika, ko je v elementu, edino kadar se kam natlači v spodnji del trebuha oz. na sprednjo steno, takrat je precej moteče in celo boleče. Jaz načeloma vstanem enkrat na noč za lulanje, ob 4h, ko pes prvič teži, potem zajtrkuje ob 5h, samo takrat ne rabim it lulat, samo pit in občasno jest. user posted image

Dansas je že oddopustovala ja, hitro gre. Mi smo šli dva dni za njo za 9 dni, pa jaz sem imela 14 dni dopusta, zdaj sem pa že nazaj v službi in komaj čakam jutrišnjo ohladitev. V pisarni je grozno vroče in brez zrak. Meni je pa ravno včeraj rekla znanka, ki je G, da naj zdaj do 32. nikamor ne hodim na kaka potovanja, da naj se čuvam, da potem ni panike, če se že rodi. No saj, nimam niti namena, razen za kak vikend, če ne bo vnetij, seveda. Ker bi rada šla malo plavat.

Blazino za dojenje pa jaz že kar nekaj časa uporabljam, mi je fina in zelo priročna. Če je nimam pod trebuhom, dam pa noge gor, da imam dvignjene. Samo na žalost jo tudi pes precej obožuje in se zanalašč tlači med mene in blazino, ker se hoče k meni stiskat. Če pa ni še naju v postelji, si pa ona postelje na blazini. Razvajen pes, ni kaj. user posted image

Stroj nam pa ta hip popravljajo, prejšnji teden je takoj prišel električar in nekaj poštimal, da je delal, zdaj je pa grelec zamenjal, je bil poln vodnega kamna. Menda je smiselno uporabljat calgon. Še dobro, da je zdaj crknil, ker imamo (podaljšano) garancijo samo še do decembra. Upam, da nam še kaj ne crkne do takrat, bo ravno pet let, kar smo preseljeni.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 713
13.7.2016 19:52:05   
Suziiika
Ja premikanje je tud taksno, da mi kr cel trebuh premika.
Ohladilo se je pri nas ze, nekaj dezja je slo mimo, to je blo pa zaenkrat to. Kak bo pa ponoci bomo pa vidli.
Mi gremo tako samo do izole, tak da ni panike, ne moremo prej, ker ma moj sele takrat kolektivnega in se moram vsako leto js prilagajat njemu. Bom takrat okrog 30-31 tedna, pa bolse bo dol, kot v tej vrocini tule. Smo pa cist za vodo, tak, da se ne rabim prestavit cel teden nikamor.
Drugace pa js odstevam do 36 tedna, pol pa je tud ze lahka kej. Mi je pri prejsnji cist pasal v 37 tednu. Cez rok bi mi blo kr mucno. A po 32. bi ze tud blo okej?
Kaksno pa imas to blazino? Js gledam na bolhi, pa so ene ko zgledajo ful fiksne pa trde, kot da se jih ne da nic raztegnit, pol pa te bolj prazne, pa ne vem kaj je bolse?
Ja pri nama je tudi 5 let od selitve, pa sem zadnjic misla, da bo treba menjat stroj, ker so mi mele temne cunje tak hecn vonj. Sm pa mal raziskave naredla, pa pravijo, da premalo peremo na visokih temp, pa da tekoci prasek tud baje ni fajn, da se useda po ceveh stroja. Tak, da sm ga temeljito na 90 preprala praznega, s sodo pa alk. kisom, pa eno cistilo sm se kupla, pa se tisto spustila cez 90 stopinj, pa je kr bolse. Zdej bom pa enkrat na teden ziher na 90 dala, pa sodo pa kis not pa bo. Upam.

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 13.7.2016 19:59:38 >

Neposredna povezava do sporočila: 714
13.7.2016 20:20:51   
Ribica **
Ja, meni je mami tudi rekla ravno zdaj te dni, da mi boben smrdi, ker nič na 90 ne perem, kar je res. Posteljnino in brisače na 60°C, na 90°C pa v dveh mesecih ne naberem oblačil za prat. Vsake toliko kupimo to čistilo, samo bo treba tako narest s sodo in kisom kot si ti. Tekočega praška pa tako ne uporabljam, razen za občutljivo perilo, ker stroj najprej vrti suhe cunje, da preračuna koliko časa bo pral in je takrat razlil prašek po oblačilih in so nastali madeži.

Super za vaš dopust, pomojem nima biti kaj. Saj porodnišnica je blizu user posted image Že zdaj imajo naši dojenčki (z)možnost preživetja (nekje od 24.-25. tedna dalje), po 32. pa sploh. Pred leti je bila tu na RR ena mamica, ki je rodila v 25. tednu 540 g deklico in je bilo vse ok z njo. Jaz se vedno na njo spomnim, samo tak drobižek je bila kasneje. Nekje s celjskega konca so doma.

Blazino imam pa tako s stiroporom, na sredini je bolj prazna, ker si tisti del pri nogah bolj natlačim, da je višja, pri trebuhu in zg. delu imam pa manj kroglic, ker mi je drugače pretrda za spat.
user posted image
Takole si je princesa včeraj postlala.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 13.7.2016 20:22:57 >

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 715
13.7.2016 20:34:10   
mava1975
Tole je pa biglica. Mi imamo tudi tako princesko💞

Neposredna povezava do sporočila: 716
13.7.2016 20:54:08   
Suziiika
Ja sej je pri meni isto, ne naberem tolko taksnih cunj na kup, da bi se mi splacal cakat na 90. Je bolse pol, da praznega laufam, tolko, da mu podalsam zivljenje za leto al pa dve.
Ja mogoce je fino pri blazinah, da se da malo nastimat kje bi mel vec, pri trebuhu tako ne pase. Bom pobrskala malo po bolhi, ne bom nove kupovala. Da prisparam kak evro.
Poglej jo kako se je nastimala hehe frajerka. Js sm tud mela obdobje, ko sem zelela beagla. Kako pa mislis, da se bo obnesla ob dojencku? Kej ljubosumja?
A res pri 25 tednih? Ojej si sploh ne predstavljam. Samo najbrz kaksne tezave pa prinese to s sabo? Al ne? Nimam pojma. Malo bi se le blo fajn, da zdrzijo nasi skratki.

Neposredna povezava do sporočila: 717
13.7.2016 22:39:22   
dansas
O, srečke nosečke user posted image

Lepo da me pogrešate, jaz sem vas tudi - se že od ponedeljka, ko smo končno prišli malo k sebi (sej veste, neskončno pranje - si ne predstavljam, da ti ravno v takih trenutkih pralni stroj odpove, klimatizacija in razparkeravanje) spravljam k računalniku, da tudi kaj napišem, pa mi je šele sedaj ratalo. V pon sem šla v službo za uro do dve dokončat še par stvari, pa se mi je seveda zavleklo do 15h. Od pon sem namreč na bolniški do avgusta, potem imam pa že dopust, potem pa še porodniško. Včeraj in danes sem imela zdravnika, pa še vsi smo doma (cel živ žav), pa zalivanje vrta (včeraj sem 20 10literskih kant znosila v paradajz). Potem pa še to vreme,ki samo dol tišči - ni čudno, da sem zvečer tako zmatrana, da nimam več energije za nič - tudi za forum ne...

Na morju je bilo super - in vreme in morje, pa še družbo smo imeli. Tavečja se je nonstop potapljala ali lovila rakovice in ribice, tasrednja je splavala - plava kot morska deklica, tamala je pa tako nesrečno na prvem kopanju par litrov vode spila, da si cel dopust več ni upala v vodo dlje kot do popka. Jaz sem se tudi naplavala, ker voda je bila res krasna. Sem bila malo skeptična so Istre, pa me je prijetno presenetila. Sem mislila, da čim južnije tem bolje, pa je bilo tudi malo višje čist OK user posted image . In na morju še zdaleč nisem bila edina nosečka - nas je bilo kar par s trebuščkom - ena znanka celo v 9. mesecu!

Smo se pa na morju znebili plenic (tudi ponoči) in en teden pred morjem tudi dude - sem bila prav vesela, ker prvotni plan je bil znebiti se plenic čez dan... Je mož takoj komentiral, da se jih nismo za dolgo znebili, ker kmalu pride nov pleničar in dudar user posted image ...

Pranje perila - jaz tudi ne perem na 90, še na 60 le izjemoma. Uporabljam pa kis in sodo.

Ribica - tale vaša pasja princeska si je pa res lepo postlala. Hja, sm res, kaj razmišljaš kako boste spali z dojenčkom in psičko?

UZ - jaz sem na včerajšnjem pregledu v 28. tednu rahlo izsilila UZ. Me malo matra zaradi sladkorne, če je vse OK. Potem mi je pa še sestra zmerila za 1 cm manjši trebuh kot pred 1 mesecem. Pa so vse mere bejbija takšne kot morajo bit. Težek naj bi bil že 1200g. Zgleda, da je ležal prečno, ko je merila. Sem tudi že sama večkrat pomislila, da leži bolj prečno, ker me večkrat brca ob straneh. Sem pa tudi shujšala za 1,5kg od prejšnega pregleda pa še sestra je komentirala, kakšen majhen trebušček da imam... Mi je bilo čist čudno - doma namreč parkrat na dan slišim, kako velik "abušček" imam. Mi je sestra ene 3x zabičala, da moran več počivati in ne ležati samo takrat, ko grem spat user posted image .

Ne vem, če sem že omenila, da si moram dajat inzulin. Ker mi nagaja curek na tešče, si dajem inzulin pred spanjem. K.m. tebi pa čestitke, da si uspela zrihtati svoj sladkor user posted image

Ta blazina je kr fajn, jaz sem si jo kar sama naredila v drugi nosečnosti. Na srečo so moje šivalne sposobnosti zadoščale, da sem si zašila en dolg pravokotnik, napolnila sem ga pa s pirinimi luščinami, tako da prav lepo diši. Zdaj ga moram pa samo še najti in uporabljati user posted image . Pride prav tudi kasneje, za oporo pri sedenju za bejbija.

Kako ste pa kaj z izbiro imena? Moje punce so se dolgo časa kregale, zdaj so se pa zedinile glede imena; samo je vrag, ko midva nisva najbolj navdušena. Tako je to, ko se mora toliko enih oseb strinjati user posted image .

gnezdenje - vidim, da ste ene že močno pridne. Jaz imam strašno slabo vest, ker je soba, kjer bova z malim princem kraljevala, še v čistem razsulu. Vsepovsod oblačila in obutev od punc, ki so sicer že sortirana ampak jih moram nekam zrint. Pa polno cunjic za malega, ki jih tudi še nimam kam dati, ker moram kupit še eno komodo. Pa sobo bi bilo treba tudi prebarvat, pa pripomočke pripraviti. Sej vem, da imam še dovolj časa, samo me kaj panika grabi, da me res ne bi kaj prehitelo in nivo energije tudi nimam ne vem kako visok. Potem pa pomislim še na vso birokracijo, ki me čaka... Bi človek mislil, da v četrto že vse vem, pa ni čisto tako. Zakonodaj se itak stalno nekaj spreminja.

Se kaj vidi, da me dolgo ni bilo user posted image ? Pa mislim, da sem še polno stvari pozabila povedat user posted image . Bo pa material za drugič...

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 718
14.7.2016 9:51:26   
Ribica **
O, dansas, dobrodošla nazaj. user posted image Morje je bilo tudi pri nas super, samo mi nič ni koristilo pol dopusta.
No, 10 kg kant pa le ne prenašaj okrog, meni vsi težijo, ko hočem samo kaj lahkega dvignit, da naj ne dvigujem in da saj mi bodo oni nesli - od mame do prijateljice, pa so lažje stvari kot 5 kg, kar naj bi bilo kao dovoljeno dvigovati (3-5 kg). Pa jim vedno rečem kaj pa tiste, ki imajo drugega, tretjega ipd. otroka, pa morajo starejšega dvignit, ziher je vse v redu. Mislim, saj pazim, da ne dvigujem nič težjega, ampak invalid pa tudi nisem. user posted image

Pes in dojenček - ne sanja se mi, kako bo laufalo. Računam na hudo ljubosumje, ker je tale scrkljanka pač moja ljubica in je že na nečake ljubosumna oz. že če midva leživa na kavču, mora ona prit se natlačit vmes in take fore. Spala bo še vedno pri nama, ker če 11 let spi v postelji, bo tudi še naprej spala in res nimam srca je "odvajat" od spanja na postelji, ker mi to čisto paše se malo pocrkljat, sploh pozimi je priročna, ker greje. user posted image Pa še - to spet pomeni grozno velik nespanja in vstajanja ponoči, če bi jo zdaj odvajala spanja v postelji + potem bo še večja štala, ko bo dojenček. Plan pa je, da je dojenčica spi v svoji postelji, upam, da mi bo uspelo. Vedno pravim, da sem raje najprej psa zafrknila z vzgojo kot pa otroka user posted image

Sem pa tudi jaz videla veliko nosečk na morju, še več jih pa vidim tule po LJ. Se mi zdi, da je res spet en baby boom zdajle.

Dansas, a že toliko naj bi bili težki dojenčki? V tabelah po tednih piše okrog 700 g za 26-27 tednov. mene tudi zanima, kako leži, ker brca me ob straneh, pa v spodnjem delu trebuha čutim premikanje, tako da ne vem, kje ima ta otrok glavo in kje noge - na morfologiji je bila z glavo navzdol.

Ime - imava dva izbrana, ene dva še pogojna, ampak sem malo sita komentarjev drugih, vsakemu kaj ni všeč. Se bova v P odločila dokončno. S ta večjim pa nič ne razglabljamo, ker nočem, da razlaga določenemu delu sorodstva. So malce napeti odnosi.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 719
14.7.2016 10:28:42   
mava1975
Sama sem sicer januarka sam berem tudi druge.
Ribica tudi mi imamo eno tako beagle princeso, ki je razvajena...zadnjič sem prebrala dober nasvet, ko prideš iz porodnisnice pojdi prvo ti noter za enih 5-10 minut, da se pocartata, šele nato naj partner prinese dojenčka. Drugače je preveč stvari naenkrat. Bom pa vesela če boš potem mal napisala kako vam gre...

Neposredna povezava do sporočila: 720
14.7.2016 10:55:07   
Ribica **
Mava, koliko je pa tvoja stara? Jaz sem se zadnjič sicer hecala, da dojenčki kao prinesejo darila starejšim otrokom, da ni ljubosumja, da jaz bom morala pa psu kaj kupit user posted image Namreč vsakič, ko jo pustimo kje v varstvu, če gremo kam za dlje, ji je treba nekaj prinest, ker toliko časa po prtljagi brska, dokler ji nekaj ne daš (=nagrado, ker je nekje počakala). Bom poročala, seveda.

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 721
14.7.2016 11:03:33   
Suziiika
Js se komaj kaj kontroliram, včasih dobesedno pozabim, ko vzdignem mojo 5 letnico, pa njenih 20kg. Pozabim. Pri stvareh iz trgovine pa kej težkega, vedno poštudiram, da pa rajši ne, ko pride pa do moje miške, pa avtomatsko, kak je ne bi user posted image Čeprav zdej jo navajam, da čimveč sama, da se umije zvečer, pa potem iz bane ven sama, parkrat sem jo še hotla avtomatsko vzdignt, pa me sama opozori, da ne smem, se prime za umivalnik pa eno nogo ven, pa pol še drugo. Tak, da me ona opominja na koncu user posted image sem ratala tako pozabljiva, da je grozn.

Kar se tiče imena, ga imava midva izbranega že odkar sem rodila prvo. Je bilo kr takoj za najino punco nama najbolj všeč, pa sma že takrat rekla, če bo punca naslednjič, bo kr to. Tako, da s tem nimama težav, razen če naju kej preseneti, pa bo user posted image na koncu, pol sma pa pečena, ker za fanta že v prvo nisma našla neki kar bi blo obema všeč, zdej pa sploh nisma v to smer razmišljala. user posted image Starejši sicer na začetku ni blo všeč, ampak se je navadla, in zdej že kr po imenu kliče pikico v trebuščku, tak, da jih tud že večina okrog ve. Neki so sicer se zmrdovali, ampak se tud v prvo nisma sekirala, važno, da je nama kul. Zdej pa itak vsi pravijo kak ma starejša lepo ime, tak da. Največ problemov je pri prvi glede imena imel župnik, ko sma jo dala krstit, je reveža skrbelo kako se bo naučila dv N-ja pisat. user posted image Madona, če se bo enga, se bo tud dva ane? user posted image
Čim manj gledat na to, kar drugi misljo, če ne pa res, tak ko je nama župnik reko, koledar v roke, pa tam dol imena zbirat user posted image hehe
Moja je težka okol 900g, mi je rekla prejšnji teden, ko sem bla pri gin, pri 27 tednih, pa da je tudi z glavo navzdol. 1200g je meni tud ful veliko, za 28 tednov, po večini res piše ful manj po teh straneh. Sploh, ker je bla moja prva 2900, ko sem rodila, sicer slabe 3 tedne prej, ampak vseeno. Samo to je čist odvisno. Sam, da so zdravi, pa da je vse okej,
Men se tud zdi, da je ful nosečih okrog, al pa smo iste, kot takrat, ko kupmo nov avto, pa prej takšnega nikjer nisi vido, pol je pa vsak tadrugi na cesti, enak kot tvoj user posted image .. Da prej ne opaziš tolko tega user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 14.7.2016 11:07:04 >

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 722
14.7.2016 11:03:46   
mava1975
Naša je 7 let, februarja bo 8 in je v središču pozornosti že 7 let. Posebej je navezana na mojega ker ji vse pusti, mene ma za šefico oz. meni pusti zobe čistit, kopat...mojega vedno okoli prinese. Jo pa imamoneizmerno radi, seveda spi pri naju oz. Že lani sva ji kupila en tak šotorček v Ikei, ker poleti se ful preklada pod odejo pa ven pa na tla in smo bili neprespani. Pa sva ji dala zraven postelje in je bila fullll vesela. Poleti oz. Ko ji jevroče spi tam, drugače pa na postelji. Je pa čist sama šla noter je nisva nič silila. Ima pa noter spominsko peno pa poušter tako da je res fajn.
Ja obwzno darilo. To bomo tudi mi kak fin posladek ji bom jaz prinesla, dojenček pa igračo. Naša je nora na pliškote. Pa seveda vmes že plenico z vonjem dojenčka.
Uživajte...

Neposredna povezava do sporočila: 723
14.7.2016 11:25:55   
Ribica **
Mava, si me malo potolažila, da je še nekje kdo tak kot jaz user posted image Pri nas se prestavlja s postelje v svojo košaro, karkoli ob najini postelji ni dovolj dobro, smo poskušali vse možno. Res pa da ene pol leta, ko smo se preselili skupaj, ni spala na postelji, potem se je pa spet nekako prikradla nazaj. Pri nas sicer mene vrti okrog prsta pes, ko sem pa še doma živela, sem bila pa jaz šefica in je mami okrog prinašala. Ko mene ni doma, pa ko jo damo v pasje varstvo, nič ne zajtrkuje ob 4h ali 5h zjutraj, ampak lepo spi dokler kdo ne vstane, mene pa sprehaja celo noč do briketov. Samo tako ali tako to naredim v miže in grem še na wc, tako da sem navajena. user posted image

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 724
14.7.2016 11:42:46   
mava1975
Si me prav nadmejala. Ja to so naši beagli. Vse mi znano in poznano. Sam da mi našo povsod vlačimo s seboj in ni šans da kje ostane vsaj da ni eden od nas tam. Tako smo jo navadili in tako imamo zdaj je brez veze neki jo silit. Je pa res da ti kužki toliko dajo nam, da je ta razvajenost malenkost. Naša je drugače zelo pridna in vse razume. V gozdu jo imamo spuščeno kar je za beagla...kaj čmo radi jih imamo.

Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?