Bigmamma
|
Dober vecer. Joj da vama povem, da danes sem pa na trenutke cisto adijo..mam ze vrh glave problemov v nosecnosti ze od začetka je nekaj narobe, jaz pa se vedno optimist in nasmejana, kljub bolecinam in tezavam. No zdaj sem pokasirala se vnetje mehurja, jemljem antibiotike, boli me tako da bi se razjokala najrajši. Res sem zalostna, da je tako, saj se nosecnost meni zdi najlepse obdobje, ampak tole je pa res ze prevec pa cisto sem neprespana, tamala mi ga nekaj biksa, najprej noce zaspat, ko pa nama nekako rata, se ves cas zbuja in joka in bi spala pri nama v postelji, potem pa seveda veselo brca in maha naokoli..nimam pojma, kaj ji je Me pa res zanima, do kdaj bo tamali zdrzal v trebuhu. Ko mi trebuh otrdi, je zelo bolece in kar pritisne mi vse navzdol, zdaj tudi po 10x na dan, se par dni nazaj pa nic! Sem razmisljala, da bi ze kar malo preprala cotke, pa posteljico pocasi pripravila.. morda pa res zdrzi le do sredine maja? Jaz imam s posteljnincami tako: ta prvo imam res tisto cisto ta malo, ki je za prve tri mesece max., pa morata vedeti, da del za povstrcek lahko kar pospravita, ker ga nikoli ne bosta uporabili (ja, jaz sem bila kar malo zalostna), poleti je pa dovolj, da je dojencek pokrit kar s plenicko, ker se lahko hitro pregrejejo. Sicer sem pa jaz v prvih mesecih vedno položila plenicko pod glavico, tako da sem jo zatlacila ob levi in desni rob posteljice, ce je slucajno bruhnila ali pa se slinila in potem samo zamenjas, zatlacit je pa treba nujno da se dojencek ne more zadusit. Imam pa se dve posteljninci, malo vecji, ampak se vedno te za v posteljico. Ja fajn je met rezervo, se zgodi da ponoci cez plenicko kaj uide no zdaj pa tamala tako ze spi v svoji posteljici in ima normalno veliko posteljnino, nisem nic komplicirala in iskala kaksno vmesno velikost. Jaz mislim, da so trije ali dva kompletka za zacetek cisto dovolj, pa tudi verjetno se kdo prinese za darilo. In ja, povecini nosijo pliskote in kompletke oblacil oz. za puncke oblekice uporabno nosijo pa ze izkusene mamice, sicer jaz sem bila zelo vesela vsakega darila, pa tudi ce je bila roza oblekica, ker vem da je bilo iz srca je pa res najboljse, ko te kdo vprasa, kaj se potrebujes. Tako, malo sem se izpovedala, "pojamrala", pocvekala, zdaj grem pa pocivat. Sem vesela za vaju obe, prvič je res cisto nekaj posebnega to pricakovanje dojencka..pa saj je tudi v drugo, se posebej ce je fantek in se bom spet kaj novega naucila hehe Lep vecer vama zelim..
|