|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2016
20.4.2016 9:32:08   
Srchy
Vsakič me strese, ko slišim, da so se nekatere poslovile... user posted image

Glede ginekologov na obali, jaz sem do sedaj hodila k Vitezici, vendar kot pravi tjasakp, ni na dobri reputaciji, ko je kaj narobe, zato sem se odločila, da grem v SBI še preden zanosim in sem trenutno pri ginekologinji Komac. Fantastična je!!! Same pohvale... res se zelo posveti in tako pravijo vse njene pacientke.

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 651
20.4.2016 9:34:38   
ŽABBY
user posted image user posted image

uff to pa nisem vedla, da sta se še dve poslovile :(

vitezica....hmm jaz sem nekoč tudi njega imela in ga zamenjala...lih zaradi tega ker je vse jemal na lahko... v stilu premlada ste za...
na koncu so bile moje bolečine opravičene s cistami...

jaz za fb...bom tudi počakala...vsaj se do nuhalne..

lep dan vsem

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 652
20.4.2016 9:46:07   
tjasakp
sej če sem iskrena sem ga tudi jaz želela zamenjati ampak zaradi mnenj drugih, kot rečeno sem bila jaz do zdaj z njim zadovoljna.
je pa tako prišlo, da sem odlašala in ko sem zanosila sem se končno odločila poklicati v bolnico pa so seveda rekli da tako pa ne bo šlo, da ne morem prit tako hitro na vrsto kot jaz rabim pregled in naj kar lepo ostanem še pri svojem..
tako da to je to kar se tega tiče user posted image

ja, res grozno ko se katera poslovi, ampak mislim da smo zdaj že precej daleč in bi morale po vseh pravilih ostati v taki 'zasedbi' kot smo zdajuser posted image

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 653
20.4.2016 9:54:46   
..noname..
Na fb je skrita skupina. Tko da če hočete v skupino boste mogle eni napisat ime na fb in pol vas dodamo.

Jaz imam tudi nuhalno šele 16.5.

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 654
20.4.2016 10:48:21   
Srchy
Jaz bom počakala, da povem v službi, takoj po praznikih... In pol se pridružim na fb.

tjasakp - jaz sem prišla v bolnico preko veze.... drugače ne gre. Sem poskusila tudi jaz po normalni poti in baje so čakalne dobe absurdne...

Tudi jaz sem prepričana, čeprav nikoli ne veš kaj se lahko zgodi, ampak po neki statistiki. smo iz dneva v dan vedno manj v nevarnosti, tako da korajžno punce user posted image

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 655
20.4.2016 11:33:56   
.pikica
Tudi jaz se pridružim na FB po nuhalni.
V službi sicer že nekateri vedo, zaradi organizacije dela, drugače sem pa še bolj skrivnostna,
saj se želim sama prej prepričat, da je vse vredu, kajti v nasprotnem primeru ni luštno, da te potem vsi sprašujejo, ko je že tako
zelo hudo.
Kam ste pa šle kaj na nuhalno, tiste ki ste že bile.

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 656
20.4.2016 12:01:41   
Inod
Pozdravljene vse user posted image .

Tudi jaz se na facebooku pridružim šele po nuhalni...sem jo včeraj premaknila iz 18. na 10. maj...se mi zdi malo bolj normalni datum, ker bi 18 bila namreč že noseča 13t3d in v primeru, da slučajno pride kaj vmes ne morem loviti drugega datuma. Čeprav mi je sestra po telefonu rekla, da se dela do 15 t, jaz sem pa vse povsod zasledila da se dela do 13t6d user posted image .
Pri meni v službi še nihše neve, je magični datum takoj po nuhalni user posted image
.pikica jaz grem k dr. Lovšinu...sem slišala dobre komentarje zanj... nekako sem iskala nekoga najbližjega, ker moj dragi ne dobi dopusta in je to edina varianta popoldanska da bo lahko zraven.

(odgovor članu .pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 657
20.4.2016 14:31:40   
ŽABBY
...prej sem vas pozabila nekaj vprašat....

jaz do sedaj se nisem zredila še nič....oblačim se še zmeraj v enaka oblačila...

tudi apetita nisem imela...sem pač jedla tiste 4 obroke na dan... zadnje dva dni pa sem skozi lačna, da bi slona pojedla. Se je še kateri v 12tednu povečal apetit?

(odgovor članu Inod)
Neposredna povezava do sporočila: 658
20.4.2016 14:46:04   
..noname..
Meni se je povečal v 10. To je trenutno stanje user posted image Že 2 dni bi samo jedla.

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 659
20.4.2016 14:54:01   
vekybel
noname
tudi tukaj so se punce žal poslovile, samo nekaj časa nazaj.
Kaj veš morda pod katerim nick-om so bile tu? Res mi je žal. V katerem tedu so pa bile?
Upam da ostanemo kot smo, ker se mi zdi da nas je malo. Pa upam da se še katera pridruži. user posted image

zabby
moj ginekolog je Deisinger in sem zelo zadovoljna z njim. Slišala pa sem da je tudi Lovšin zelo dober. Za Vitezico pa vem nekaj stvari iz prve roke, od moje prijateljice in sicer ona je v 8 mesecu nosečnosti in mi je rekla, da je niti enkrat ni dal pregledat sladkor, čeprav je oče sladkorni bolnik in za nuhalno ji ni povedal pravočasno, tako da ženska sploh ni šla na nuhalno, da je že prepozno. Groza.
Jaz imam včasih take navale na hrano, da kakšen krat pojem oooogromen obroooook user posted image , zredila sem se za 1,5kg. Bomo videli kako še bo.

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 660
20.4.2016 15:00:34   
StelaIza
oh ja, jaz pa imam apetit že od samega začetka oz. od trenutka, ko sem mislila, da je le PMS in da bo zdaj zdaj prišla M. Dobre tri tedne sem bila nenehno lačna in pojedla veliko več, kot kadarkoli. Zdaj se počasi umirja. Jem večkrat in manjše obroke. Sem se pa zredila nekje 3kg :)

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 661
20.4.2016 15:05:19   
..noname..

IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

noname
tudi tukaj so se punce žal poslovile, samo nekaj časa nazaj.
Kaj veš morda pod katerim nick-om so bile tu? Res mi je žal. V katerem tedu so pa bile?
Upam da ostanemo kot smo, ker se mi zdi da nas je malo. Pa upam da se še katera pridruži. user posted image

zabby
moj ginekolog je Deisinger in sem zelo zadovoljna z njim. Slišala pa sem da je tudi Lovšin zelo dober. Za Vitezico pa vem nekaj stvari iz prve roke, od moje prijateljice in sicer ona je v 8 mesecu nosečnosti in mi je rekla, da je niti enkrat ni dal pregledat sladkor, čeprav je oče sladkorni bolnik in za nuhalno ji ni povedal pravočasno, tako da ženska sploh ni šla na nuhalno, da je že prepozno. Groza.
Jaz imam včasih take navale na hrano, da kakšen krat pojem oooogromen obroooook user posted image , zredila sem se za 1,5kg. Bomo videli kako še bo.

možno, le da nisem bila tako pozorna. To pa nebi vedla kateri teden so bile. 10+.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 662
20.4.2016 15:09:43   
tjasakp
.pikica jaz sem bila na nuhalni pri dr. Lovšinu, je edini na obali in zelo v redu

glede apetita je bilo pri meni tako, da mi je do cca 10-11 tedna delalo precej slabo in je pomagala hrana tako da sem kar precej jedla. zdaj je slabost minila, me rahlo daje zgaga, hrana pa ne pomaga več toliko tako da manj jem.
lahko pa pojem kar velike količine, po enaki količini kot prej sem še kar malo lačna user posted image

zredila pa sem se od začetka kakšne tri kilograme, danes sem začela 13 teden (po UZ že 14!) tako da glede na vso hrano, ki sem jo do sedaj pojedla, se mi ne zdi niti tako hudouser posted image

(odgovor članu StelaIza)
Neposredna povezava do sporočila: 663
20.4.2016 15:18:44   
tjasakp
vekybel, ne da zagovarjam dr. Vitezico, daleč od tega, ampak nuhalna svetlina je prostovoljen pregled in kot prebiram na netu nekateri ginekologi ga niti ne zagovarjajo češ da je samo statistika, ki ti ne pove nič, ni diagnostičen test. in ni njihova dolžnost niti da ti povejo zanj.
podobno je povedal dr. Lovšin na NS, da nekateri ginekologi oz. pač izvajalci NS dvojnega hormonskega testa niti ne ponudijo (ko sva se z možem odločala bi ali ne bi še to)

torej kar je izven predpisanega prenatalnega programa, kot tudi rec. 3D-4D pregled, naj bi se nosečnice same pozanimale. temu je tudi namenjeno ogromno reklamnega gradiva v čakalnicahuser posted image
ampak sem prepričana da je s tvojo prijateljico vse v redu, kot je v 90% primerov. In tudi pri NS vedno ostane (tudi po dvojnem hormonskem testu) 5% ali več možnosti da je vseeno kaj narobe

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 664
20.4.2016 15:24:34   
tjasakp
hmmm, ne vem če sem prav določila procente, da me ne boste linčale potem user posted image
Dr. Lovšin je rekel da z NS 'najdejo' 90% plodov z DS, če dodaš še dvojni hormonski test (ki je, mimogrede, najbolj zanesljiv med 8-10 tednom!) prideš na 95%. Ali to pomeni da je 5% možnosti da je kaj narobe ali jaz to narobe računam???
je kakšna matematičarka med nami?? user posted image

no, v vsakem primeru, vse bo okuser posted image

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 665
20.4.2016 15:50:25   
Srchy
Po mojem je hotu povedati, da med vsemi, ki imajo DS - jih odkrijejo/ napovejo skoraj vse, torej (še s krvjo) 97 %
Tiste 3 % je takšnih, ki jih ne odkrijejo in se pol rodijo z DS.

Glede kg... jaz sem se zredila 4 kg! A sem komaj v 12 t.
Apetit imam povečaN že od prvih tednov, kljub slabostim, ki niso bile hude.
Je pa res da sem nehala tečt in telovadit (sem prej zelo pogosto), sedaj samo hitro hodim. In nehala sem kadit - mislim, da je to poglavitni razlog da več jem....
Kakšen cigaret si že privoščim ampak sem pa precej kadila... :/
Šport in cigareti - ja, ne gre skupaj, ampak tako je bil moj stil ;)

Kdaj sem prav žalostna, ne bi rada se razvlekla kot kvas, pa še majhna sem in vsak kg se mi fuuul pozna :/

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 666
20.4.2016 16:01:39   
Isabella*
Zelo sem vesela za vse vas in lepe novičke iz pregledov :)

Jaz sem imela prejšnji teden svoj pregled in je vse ok tako da pozitivno naprejuser posted image user posted image

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 667
20.4.2016 21:31:26   
skarabej_79
Pozdravljene,

skupini se pridružujem še jaz. To je moja druga nosečnost, doma imam že 3,5 letnega fantka.
PDP imam 14.11.

Danes sem imela prvi pregled, vse je ok :) super se je videlo, mali je bil prav živahen.

Nuhalno imam 4.5., po njej se pridružim še na Facebooku.

Imam pa sedaj kar veliko dilemo - glede na to, da sem 37 let stara, bi mogla it na biopsijo horionskih resic ali pa amniocintezo. Zaenkrat sem naročena na biopsijo, ker je prej. Me je pa malo strah, ker je to invazivna preiskava... moj pravi, naj grem raje dat samo kri - NIFTY test. Je pa to plačljivo, biopsijo bi imela pa zastonj.

Bom se verjetno potem dokončno odločila po nuhalni...

Uživajte, sploh tiste, ki boste imele v kratkem pregled in boste videle svoj zakladek :)

(odgovor članu Isabella*)
Neposredna povezava do sporočila: 668
21.4.2016 8:08:20   
PujsaDeja
Pozdravljene punce.

Bolj poredko se javljam, ker čas tako zelo hiti. Vas pa pridno spremljam, in če je le možnost vsak dan preletim vaše pogovore. Zelo sem vesela za vse, ki ste že mimo NS z dobrimi rezultati. Nas to še čaka 11.5. user posted image in komaj čakam. 9.5. pa imamo še pregled pri ginekologu.
Mimogrede, a že katera ve spol svojega malega brcavčka? Ali so bili vsi bolj sramežljivi?

Mi smo v ponedeljek bili šele na prvem pregledu in gin. pravi, da je vse v najlepšem redu, in da se naša pikica lepo razvija in PDP imamo tako 27.11. Se mi je pa v nosečnosti razvila tudi hormonska cista na jajčniku, ki bi naj do 12.tedna sicer izzvenela. Pravi, da je to nekakšna spremljevalka nosečnosti, ki ni slaba. Je imela oz. ima še kakšna s tem izkušnje?
Trenutno sem v 9.tednu in moram reči, da slabosti še kar nočejo prenehat in zdaj že res srčno upam, da je čim bližje dan, ko tega stanja več ne bo.

Zredila se nisem še čisto nič (pravzaprav sem izgubila en kg), čeprav se mi zdi, da imam vsaj 3 kg več.. Sploh, ko me po kakšni hrani napihne kot slona. user posted image

In tudi jaz se vam na fb pridružim po nuhalni, ker je moja mami prava detektivka in bi najbrž še to kako izbrskala.. user posted image

Lep sončen pozdravček vsem iz Štajerske.

(odgovor članu skarabej_79)
Neposredna povezava do sporočila: 669
21.4.2016 12:51:44   
StelaIza
skarabej_79, jaz jih imam 36 (oktobra bom 37). V petek sem imela prvi pregled, danes oddam v laboratoriju še kri in vodo. Opravila pa bom le še nuhalno. Ne glede na izvide, se za kakršen koli drug pregled ne bova odločila. Je pa to prva nosečnost in se otročka neizmerno veseliva.

(odgovor članu skarabej_79)
Neposredna povezava do sporočila: 670
21.4.2016 14:08:15   
vekybel
skarabej_79 in StelaIza
sem že mislila, da sem edina mal starejša tukaj. Jaz imam 35 let in oktobra bom 36 let stara.
Skarabej_79 ti naredi tako kot čutiš, da je prav. Samo ne beri prevec forumov, ker to ti zastrupi misli. Upam na najboljše.

PujsaDeja
Jaz sem v 11.tednu in slabosti pojenjajo, tako da še malo zdrži. Reci mi a so te boleli kaj jajčniki, da so prisli do te diagnoze?

Isabella
lepo da si se javila. Obveznonam javi ko bo kej novega. Kdaj lahko začneš delati na tem??

(odgovor članu StelaIza)
Neposredna povezava do sporočila: 671
21.4.2016 15:02:09   
ŽABBY
tiste ki imate že otročička doma...ste preverile če se spol ujema s kitajskim koledarjem za spol?

jaz sem za nekaj ki jih poznam pred kratkim rojenih pogledala in so vsi takega spola kot je tam navedeno... :)

kaj ve mislite na to?

če je kaj na tem...bo potem moj fantek...bomo vidli.... :)

user posted image

< Sporočilo je popravil ŽABBY -- 21.4.2016 15:03:30 >

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 672
21.4.2016 15:03:53   
PujsaDeja
Vekybel, ne morem reči, da so bile neke hude bolečine.. čisto običajno nosečniško špikanje in včasih občutek, kot da pride menstruacija. Se je pa zdaj pri prvem pregledu UZ zelo lepo videla, je 2,6 cm velika. Lahko ti na ZS pošljem kako je videti na UZ slikici.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 673
21.4.2016 15:11:23   
Isabella*

IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

Isabella
lepo da si se javila. Obveznonam javi ko bo kej novega. Kdaj lahko začneš delati na tem??

Seveda bom poročala, ko zagledamuser posted image user posted image Delat pa lahko začneva takoj po prvi M, če pa bi se prej primlo pa baje tudi ni konec sveta (ampak se ni, ker sva imela še prepoved), tako da upam, da bo 2017 moje letouser posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 674
21.4.2016 15:16:07   
tjasakp
ŽABBY, za mojega fanta je pisalo, da bo punčka, zdaj piše da bo fant, tako da računam na punčko user posted image

PujsaDeja, nam ginekolog na NS ni želel nič reči češ da je še prezgodaj, je pa potem na vrtanje moža le povedal, da mogoče bolj zgleda kot fantek, ampak da je verjetnost 70:30
ampak jaz sem še kar prepričana da bo punčka user posted image

no, pa da ne bo kdo narobe razumel, tudi fanta bomo zeelo veseli, edino pomembno je, da je dete zdravouser posted image

(odgovor članu PujsaDeja)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?