tjasakp
|
srchy, ''pripadata'' samo dva ultrazvoka, prvi pri 8-10 tednih ter nato morfologija pri 20 tednu. ostalo pa je čisto odvisno od ginekologa, nekateri delajo vsakič, kot moji prijateljici, nekateri pač ne. Moj je recimo v prejšnji nosečnosti naredil dodatno še enega okoli 7 meseca. seveda je tega več če so kakšne komplikacije. drugače pa pri meni navaden pregleda zgleda tako, da stehta, izmeri pritisk, lulaš na neko paličko z raznobarvnimi kvadratki, ki sicer ne vem kaj pomenijo in greš h ginekologu. tam pa tudi ni nič posebnega, včasih naredi ginekološki pregled, kdaj pa tudi ne. vsaj tako je bilo v prvi nosečnosti, bomo videli če bo tokrat enako, pregled pa imam v ponedeljek. minime84, jaz sem pa danes po ZM 11/6 za spol pa jaz res ne razumem tistih ki nočejo vedet, jaz bi umrla od radovednosti tudi pri prvem smo vprašali takoj ko se je dalo, kar je bilo sicer šele na morfologiji. smo pa potem kljub temu vso opremo kupili nevtralne barve, prvič zato ker nikoli nisi 100% dokler ne pride ven, drugič pa zato ker sem nameravala itak vse še 1x uporabiti in je lahko naslednji otrok nasprotnega spola sem namreč že slišala zgodbe, da je bila napovedana punčka na vseh ultrazvokih, mamica je veselo opremila sobico v roza, prišel pa je korenjak no, zdaj ko je to za nami, lahko mirno povemo vsem veselo novico, mož je hotel že kar včeraj sklicat vso žlahto in prijatelje pa smo se potem racionalno odločili da počakamo na konec tedna. verjetno jim ne bodo lhke pa komaj ponedeljek je bil smo pa povedali tamalemu in je z zanimanjem poslušal, zgledal vesel, sicer ni nič rekel, ko smo ga vprašali če je vesel je prikimal in nato mirno vprašal: ''se gremo lahko zdaj igrat z žogo?''
|