|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2016
19.1.2016 10:11:47   
luna2803
O super sem vesela zate da je bilo na nuhalni vse ok!:) ja imas prav danes jo bom kar poklicala sicer dela popoldan ampak nimam kaj izgubiti...

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 301
19.1.2016 10:51:07   
Lanika007
cebelica321, jaz sem se pred nosečnostjo pogosto ukvarjala z vnetji (sedaj na srečo ne), pa mi ni pomagal niti Canesten, niti karkoli drugega...po določenem času se je vnetje spet pojavilo. Pa sem pazila, da nosim bombažno spodnje perilo, čim manj oprijetih hlač,...vse živo!
Na koncu obupa sem poslušala star recept babice in si pred spanjem na vložek namazala navaden jogurt in šla spat. Zjutraj sem vložek odvrgla in se umila. To sem ponavljala nekaj dni in vnetje je izginilo za vedno (upam). To je bilo pred 2 leti in od takrat se ni ponovilo.
Jogurt vsebuje probiotike, ki zavirajo nastajanje bakterij, pa še srbečico in rdečico pomiri. Tudi ob jemanju raznih antibiotikov je priporočljiv, saj antibiotiki tudi radi povzročajo vnetja in izcedke. Pa tudi v vsakodnevno prehrano ga vključi. Bo super zate in za malega fižolčka!

Je neprijetno, a pomaga! user posted image

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 19.1.2016 10:52:06 >

Neposredna povezava do sporočila: 302
19.1.2016 12:06:13   
mamica3x3
tole kar je Lanika007 napisala za navadni jogurt in vnetja, je definitivno preverjeno in res pomaga, zato probaj cebelica321 pa čisto naravno je in res pomaga...
so si pa v starih časih ženske pri vnetju pomagale tudi tako da so se umile s kisom (vodo natočiš in daš malo kisa) in se s tem umiješ, pomaga tudi to za vnetje in srbečico, pa še malo pohladi

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 303
19.1.2016 12:09:31   
cebelica321
Lanika007 hvala za to informacijo raje vsak dan mažem dnevni vložek z jogurtom kot gledam ta vnetja ali uporabljam kakšno kemijo ker tega hočem čhm manj ....in upam da se mi bo stvar umirila....bom pa javila kako se bo stanje uredilo....zanimam me samo ali si uporabljala probiotični jogurt ali to nima veze pač čist navaden jogurt?

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 304
19.1.2016 12:59:20   
važin
čebelica321 meni je ravno danes dal vaginalete natrijev tetraborat. Mam jst tudi velik izcedka.

(odgovor članu cebelica321)
Neposredna povezava do sporočila: 305
19.1.2016 13:09:10   
lavandula
Barbi98 cena nuhalne pri dr. Lukmanu na Ptuju je 70 eur, dobiš pa posneto na USB ključek.

cebelica321 po moje je dober tudi navaden jogurt, če ravno nimaš probiotičnega doma. Daj pa ga pred uporabo iz hladilnika, da bo sobne temperature, ko ga boš uporabila.

zvezdica zaspanka sem vesela za tebe. user posted image

Lep pozdrav vsem :)

Neposredna povezava do sporočila: 306
19.1.2016 15:42:48   
maca83 RR
Zdravo, punce. Lepo je brati izkušnje drugih v isti situaciji. Ginekologinja pravi, da dobiva otročka 19.8. Danes sem se narocila na nuhalno, ki bo zacetek februarja. To bo moj prvi otrok, tako da prebiram vse možne forume in izbiram Šolo za starše. Povedala še nisva nikomur (razen moji najboljsi kolegici), ker bi rada pocakala na nuhalno. Danes grem v shopping za kaksne hlace z elastiko in vecji nedrcek. Me pa muči iskanje službe. Pošiljam le še za krajši čas, pa dela brez nevarnosti tokse, pa brez dviganja bremen. Slabost me je zaenkrat, kot kaze minila, spim pa dvakrat vec kot prej.

< Sporočilo je popravil maca83 -- 19.1.2016 15:43:36 >

(odgovor članu lavandula)
Neposredna povezava do sporočila: 307
19.1.2016 15:48:47   
maca83 RR
Se to... je katera navdusena sportnica? Sedaj se sprehajam in kolesarim na sobnem kolesu. Tek na smuceh letos odpade, ker sem navadno vec na tleh kot pokonci, drsanje prav tako. Pozna katera vadbo za nosecke kje v Lj ali Grosupljem?

< Sporočilo je popravil maca83 -- 19.1.2016 15:49:27 >

(odgovor članu maca83 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 308
19.1.2016 19:46:34   
brbr71
zvezdica zaspanka user posted image za nuhalno.
Jaz tudi odštevam dneve do nuhalne, samo še 4 dni. Me kar malo skrbi, saj sem v tednu, ko smo lani izgubili našega fantka. Razen občutljivih prsi nimam nič več znakov.
Ta teden nas ima veliko preglede, držim pesti za vse, da bo ok.

(odgovor članu maca83 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 309
19.1.2016 20:49:15   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: brbr71
Ta teden nas ima veliko preglede, držim pesti za vse, da bo ok.

seveda, da bo vse ok!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brbr71)
Neposredna povezava do sporočila: 310
19.1.2016 21:35:50   
Lanika007
No, pa smo tudi mi docakali NS: Rezultaz vec kot odlicen, lepo se razvija in raste, pdp pa imam 29.7. 😊 sva bla prav srecna in sproscena, da je vse ok. Tako da nisem niti na DHT sla, ker ke doktorca rekla, da glede na super rezultate nima smisla.
Sem pa bila v Postojni pri dr. Poloni Podnar in sem cisto navdusena nad prijaznostjo, zavzetostjo in na sploh vso razlago. Res si vzame cas in razlozi s preprostimi besedami, da razume prav vsak. Pa se nasmejali smo se, ker je nekaj vprasala in je tamali prikimal na zaslonu...prav fajn izkusnja 👍😊

Cebelica321, jaz sem uporabljala cisto navaden jogurt pa je super pomagal. Pa prej ga daj iz hladilnika, da se "otopli" ker leden te bo stresel. In vztrajaj kar nekaj casa tudi 14 dni ce je treba...bo zihr pomagalo 😊

Neposredna povezava do sporočila: 311
19.1.2016 21:36:05   
jogobella
Pozdravljene user posted image , tudi mi pričakujemo avgusta user posted image
Ima, ali je katera imela težave s pritiskom? 12.1 sem imela prvi pregled povišan pritisk - 148/100... sicer si ga od takrat redno (2x na dan) merim doma in imam idealnega... predvidevam da je bil zato kriv strah, pričakovanje. Bojim pa se da bom na naslednjem pregledu imela ponovno povišan pritisk, sumim na sindrom bele halje, ker se zdravnikov res bojim, pa so lahko še ne vem kako prijazni :)... sicer si zapisujem in bom razpredelnico nesla zraven, ampak vseeno me skrbiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 312
20.1.2016 8:04:58   
Mili*
Ene že nuhalno, jaz pa jutri šele prvi pregled. Upam, da me potem hitro naročijo.
Zvezdicazaspanka in lanika007 super za dobre novičke.
Jogobela tudi jaz imam sindrom bele halje, na pregledu zmerej 135/90, doma 100/70, sem pa k sreči še vedno znotraj normalnega. Po moje je bil kriv prvi pregled, če je zdaj doma ok. Redno meri in tam poročaj. Na drugem bo malo bolje :). Meni tudi sam pulz gre v višave, vedno čez 100.

(odgovor članu jogobella)
Neposredna povezava do sporočila: 313
20.1.2016 8:10:51   
Anonimen
Živjo,

tudi jaz sem imela vsakič grozno visok pritisk in sva se ob prvem pregledu dogovorili, da si rezultate zapisujem vsak dan. Ko sem jih na naslednji pregled prinesla, je rekla, da je vse ok in mi zmerila še sama in spet čisto previsok. Je rekla samo še to, naj sama spremljam naprej in probam kontrolirat svoje strahove, čustva, ipd. - da je to itak pomembno, v nosečnosti pa sploh.

Svetujem ti, da si torej redno meriš sama in skrbiš zato, da se čim bolj otresaš skrbi okrog sebe. Je pa razumljivo, da je razburjenje ob prvem pregledu ogromno, mislim, da to ginekologi tudi razumejo. user posted image

(odgovor članu jogobella)
  Neposredna povezava do sporočila: 314
20.1.2016 8:45:42   
Gnezdo
Hoj

Pregled v ponedeljek je uspel! Videla sem srček in kako je migal/a. Noseča sem bila 11t in 3d tako, da datum ostaja nespremenjen 8.8.2016. Na nuhalno ne grem, ker nisem šla pri nobenem. Drugače imam pa naslednji pregled 29.2.2016 in že komaj čakam, da spet vidim pikico. Slabosti so več ali manj minile tako, da zdaj veselo čakamo na rast trebuščka in prve brce, ki mislim, da jih bom že čez kakšna dva tedna začutila, kot pri prejšnjih dveh nosečnostih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 315
20.1.2016 8:48:05   
Gnezdo
Dajte mi samo prosim povedat komu moram pisat, da se pridružim FB skupini.

(odgovor članu Gnezdo)
Neposredna povezava do sporočila: 316
20.1.2016 8:55:15   
izibizi
Hojla,

user posted image user posted image vsem za lepe novičke ob nuhalni ali pa prvih pregledih. Tudi sama nestrpno odštevam do 1. februarja.

Tudi sama imam "sindrom belih halj". Ga imajo tudi v kartoteki zabeleženega. Kar nekaj slabih izkušenj z zdravniki in pritisk gre ob vhodu v zdravstveni dom v višave. Si ga pa še posebej v nosečnostih redno merim. Poleg sladkorja samo še ena meritev več user posted image

Glede vnetij, izcedkov....kot so že druge punce napisale, jogurt!! Pa EO čajevca na hlačke ali dnevni vložek. Obvezno vložki iz naravnih materialov, samo v nosečnosti pa ne priporočam EO. Jogurt je pa res super.

Jaz imam pa en problem.....ne vem, kako se naj skuliram, da bo vse OK. Slabosti skoraj ni več, sem malo napihnjena, ampak to je tudi to. Me še bolijo prsa, lulat kar naprej hodim, ampak drugih znakov ni. Glede na številne splave, ne morem odmisliti, kaj pa če??? Pa bi rada. Za Angelsound je še prezgodaj, sem le dopolnjen 9t, pa še malo imam "dodatnega gradiva" okoli trebuha in je brezveze, da sploh poskušam iskati srček.....In me to tako psihira, da nonstop mislim na to. kako naj se zbrcam v rit, pa neham s tem user posted image user posted image

(odgovor članu Gnezdo)
Neposredna povezava do sporočila: 317
20.1.2016 9:10:34   
cebelica321
Čestitam vsem user posted image za preglede in kar je največ da je z pikicami vse v redu....sama že nestrpno čakam na jutrišnji prvi pregled....se veselim in obenem me je malo strah...saj se bojim da bi šlo kaj narobe...kar se tiče pa vnetij pa vsem hvala za priporočeno in že veselo uporabljam jogurt da se čim prej rešim teh vnetij....jutri se pa slišimo upam da z dobrimi novicami user posted image

(odgovor članu izibizi)
Neposredna povezava do sporočila: 318
20.1.2016 9:39:49   
Mili*
Izibizi, tudi jaz sem bila v prvi nosečnosti takšna, zdaj pa me tu in tam prešinejo črne misli, pa jih hitro odmislim. Jaz sem slišala srček z as v 10. tednu, sem pa šla pred dvema dnevoma spet poslušat, pa nič ;( oz. se mi je zdelo, da slišim za trenutek, pa je naenkrat izginil...sem se kar ustrašila...potem pa sem si rekla, da je zgotovo še premajhen in pač skače sem in tja ter ga je težko uloviti.
Izibizi pa saj maš 2 znaka, kaj bi rada več...jaz prvič nič drugega nisem imela kot boleče prsi in pogosto lulanje. Sicer pa tudi pri meni slabosti pojenjajo, tu in tam mi je še slabo, predvsem zvečer.

(odgovor članu cebelica321)
Neposredna povezava do sporočila: 319
20.1.2016 10:43:01   
važin
Meni je tudi grozno slabo predvsem zvečer. Danes sem si kupila
v dm-u ekološke ingverjeve pastile, upam, da bodo nucale.

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 320
20.1.2016 13:23:15   
mamica3x3
super za vse, ki ste dale skozi nuhalno in prve preglede user posted image user posted image počasi bomo vse zaključile prvo trimesečje, pol pa pride, upam, malo bolj lepše obdobje, ko ne bo toliko nevšečnosti
Mene pa jutri čaka nuhalna, komaj že čakam user posted image
Slabosti so še, kak dan malo bolj, predvsem popoldne, zvečer me še kar matra, vmes sem še trebušno virozo pobasala, tako da sem en dan spet smo wc školjko objemala, zdem mam pa dost vseh teh bolezni, upam, da se že neha...
Punce pridružite se nam na FB, tam že lepo čvekamo user posted image

(odgovor članu važin)
Neposredna povezava do sporočila: 321
20.1.2016 13:57:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamica3x3
Punce pridružite se nam na FB, tam že lepo čvekamo user posted image

Ne smete vseh mest v skupini razdelit, počakajte še name! Pa ne naklofajte preveč, da ne bom potem 24h/dan na FB! Koliko se vas je že nabralo?

Javim se šele po 15. februarju. user posted image Komaj čakam, res!

(odgovor članu mamica3x3)
  Neposredna povezava do sporočila: 322
20.1.2016 14:11:22   
valy25
Hojla,

da se malo javim. Sem v nestrpnem pričakovanju nuhalne. še tri ure. ;)

Vsem čestitke za dobro opravljene preglede. :)))

Mamica 3*3 če bo okej na nuhalni, se vam takoj zvečer pridružim na FB ... Komu pa moram poslati svoje podatke?

Izibizi, joooj kako razumem strahove. Hm, glede slabosti, se tudi jaz sedaj z vsakim dnem bolje počutim. Itak naj bi jih povzročalo hitro naraščanje b-hcg hormona, ki doseže vrhunec okrog devetega tedna, potem pa se rast počasi začne umirjati oz. kasneje celo padati ...
Verjetno se po slabih izkušnjah težko znebiš strahu. Se kar zakorenini vate ... Ampak kasneje se mi pa zdi, da se še bolj zavedamo kako prav nič samoumeven ni dojenček. :))) Ne vem, jaz se bom po nuhalni (če me ne bo kap danes ob kakšni slabi novici) prisilila, da bom začela pozitivno razmišljati in 100% uživati v nosečnosti. Teli dojenčki so nam namenjeni in konec...

Glede bolezni... kolegica je imela v razredu primer pete otroške pa so jo v ZD pomirili, da je zelo zelo majhna verjetnost, da zboli, ker nas je velika večina prekuženih. Kaj veliko pa tako ne znajo pomagati. Pri sinčku v vrtcu pa norice razsajajo. Sedaj čakam, če jih bo dobil ...

Glede vnetij, glivična so ful neprijetna, ampak povsem nenevarna. Meni je super MultyGyn gel, ki ga uporabljaš tudi preventivno. Na vsakih par dni se namažem in (trkam) nimam nobenih težav. Uravnava vaginalno floro in baje pomaga tud zato, da se kšne bakterije ne namnožijo. Te pa lahko več sranja naredijo, če imaš nesrečo. Jogurt pa tudi super. :)

Joj, a se vam trebuščki že kaj poznajo? mene malo prebava heca in sem vsa napihnjena, tako da me že sprašujejo, če sem noseča. V glavnem precej neprijetno. :)

< Sporočilo je popravil valy25 -- 20.1.2016 14:12:50 >

Neposredna povezava do sporočila: 323
20.1.2016 14:46:32   
mamica3x3
heheh punce, nič bat, še je placa, za vse...ko boste za to, pa se pridružite user posted image
Anonimna in valy25 jaz sem na zs kontaktirala barbi98 in me je dodala.

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 324
20.1.2016 16:11:57   
pikap0ka
Pozdravljene !!

Včeraj sem imela 2.pregled in čeprav je na hitro pogledal in poslušal srček, čeprav ga je komaj ujel, saj se je jezil, da skače kot čuk na veji, :) vse ok, vse super. Sedaj pa sem res pomirjena, malo sem bila razočarana, da mi ni dal slikice, ampak ok mi jo je dal na 1.pregledu, in kmalu bom imela nuhalno pa jo bom dobila tam :)

Zadnjič sem pisala da se bojim, da bo prezgodaj za nuhalno v 11.tednu, tudi sam mi je svetoval naj prestavim za 1.teden, za vsak slučaj, da ne bi 2x hodila in si delala nepotrebne stroške. Trenutno sem v 10.tednu.
Tako da PDP je 14.8.2016 :) jeeej pa sem končno izvedela :) Nuhalno pa imam 2.2., 3.pregled pa že 16.2.!
Vse se tako hitro odvija, kar ne morem verjet, še par tednov pa bomo res dale 1.tromesečje skozi.

Vsake toliko so jutranje slabosti, 1x na teden se zgodi da mi je pretirano slabo, ponavadi zaradi hrane prejšnjega dne, tako da morem biti bolj pozorna na prehrano. Pa jutranja slabost, se sicer popoldan umiri, sem pa slabotna čez celi dan, brez energije in moči. Danes zjutraj sem se optimistično, da bo slabost že minila, odpeljala in vozila 10km proti službi, ko sem obrnila avto in odšla nazaj domov, saj sem ugotovila da mi ne bo nič bolje..user posted image
Dokler se to zgodi enkrat toliko je še zmerno..
Upamo, da bo jutrišnji dan boljši user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?