|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2016
15.1.2016 11:55:16   
lavandula
mamica 3X3 si se barvala z čist običajno barvo ali s kako brez amonijaka? Jaz moram pri svojem barvanju uporabljati kar močan peroksid, da kaj prime.

Hvala :)

(odgovor članu mamica3x3)
Neposredna povezava do sporočila: 276
15.1.2016 12:09:52   
katka91
Moja sestra se je tudi barvala v obeh nosečnostih pa je vse vredu.

Neposredna povezava do sporočila: 277
15.1.2016 12:51:53   
*zvezdica zaspanka*
hihi, hvala vsem za pohvale, pa saj ni bilo veliko dela user posted image sem popravila seznam z informacijami, ki ste jih nekatere napisale, tako da ga pripopam v naslednji post.
ps: številka zraven bebice, je število otrok, ki ste ga napisale, da že imate, nisem upoštevala trenutne nosečnosti. lahko spremenim, lahko pa tudi zbrišemo ta podatek. da ne bo zmede ...

jaz imam pa eno drugo dilemo ... ne morem spati, čeprav sem utrujena user posted image zadnje čase grem zvečer spat okoli 22h, ker ima hčerka zvečer "žurke" v svoji sobi in kar ne zaspi (noče dati svoje posteljice dojenčku in je malo v stiski, saj bo ...). zvečer me že vse boli in se kar vlečem po stanovanju, da še vse naredim in se uredim, potem moram še vsaj 3x na wc preden zaspim ... no potem pa celo noč blodim - rahlo spim, se zbudim, itak spet na wc, pa nazaj skušat zaspat, pol se pa že mož zbudi, da gre v službo, za njim hčerka (trenutno doma, bolna) in je noč naokoli.
ima še katera težave s spanjem? vem, da bi morala več počivati čez dan, pa prej it spat, ampak tale teden je malo nor zaradi hčerkine bolezni (sem še prav presenečena, da imam spet malo več energije).

(odgovor članu katka91)
Neposredna povezava do sporočila: 278
15.1.2016 12:52:30   
*zvezdica zaspanka*
AVGUSTOVKE 2016

urssi (2user posted image )
sarita91 (1user posted image )
vrtnica* (1user posted image )
pikap0ka (ns: 26.1.)
Veverička (2user posted image )
april 8 (1user posted image )
barbi98 (1user posted image , 1. pregled: 28.1.)
Luxela (2user posted image )
aischa2 (6user posted image , ns: 27.1.)
Anonimen
cebelica321

29.7.
čmrlj12

1.8.
Lanika007 (ns: 19.1.)
brbr71 (2user posted image , ns: 23.1.)

2.8.
lavandula

3.8.
Janchy1986 (1user posted image )
*zvezdica zaspanka* (1user posted image , ns: 18.1.)
rozica92
spelii93
Popotnica4715

4.8.
mamica3x3 (2user posted image , ns: 21.1.)

5.8.
Poletni srcki (2user posted image o)
valy25 (1user posted image , ns: 20.1.)

6.8.
*bambina*

8.8.
Gnezdo (4user posted image , 1. pregled: 18.1.)
nosečka.špela (1user posted image )

9.8.
pupa44

12.8.
littlebabyLN (ns: 2.2.)
nisametoyou (ns: 25.1.)

14.8.
luna2803 (ns: 3.2.)

16.8.
izibizi (1user posted image , ns: 1.2.)

17.8.
mana12
amaretana (1. pregled: 13.1.)
Mili* (1. pregled: 21.1.)

18.8.
poka85 (1user posted image )

20.8.
Izabela26 (ns: 12.2.)

23.8.
KatkaQueen

24.8.
Neli3 (1. pregled: 19.1.)
kalica (1user posted image )

25.8.
ernni (1. pregled: 15.1.)

28.8.
katka91 (1. pregled: 14.1)
važin (2user posted image , pregled 19.1.)

1.9.
foxy_cat

user posted image Z nami so bileuser posted image
pikapoka pika
Srečkasta

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 279
15.1.2016 13:03:58   
Mili*
Pozdravljene,

jaz sem ok, predvsem, ker so se slabosti čez dan nehale, ostajajo samo še ob večerih.
Lavandula, jaz sem si jih barvala celo 1. nosečnost in je bilo ok. Tudi zdaj si jih nameravam.

Neposredna povezava do sporočila: 280
15.1.2016 13:11:55   
mamica3x3
lavandula z navadno barvo, črno

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 281
15.1.2016 13:14:20   
Lanika007
Kopiram: "Med nosečnostjo se izogibajte lanenega semena, aloe vere, kislice in vratiča, angelike, soka in olja semena pehtrana in pelina – pospešujejo delovanje maternice. Nevarni so tudi ginseng (Panax ginseng), brinove jagode (Juniperus communis), sladki koren, žajbelj, rman, pegasti badelj, timijan, rabarbara in vinska rutica (za zdravljenje amenoreje ali izostanka mesečnega perila). Teh zdravilnih zelišč med nosečnostjo nikoli ne uporabljamo brez zdravnikovega nadzora, saj lahko pride do komplikacij pri otroku in materi."

Po domače povedano naj bi laneno seme pospeševalo delovanje gladkih mišic kamor spada tudi maternica. Ker ima odvajalni učinek, naj bi povzročalo krčenje maternice, lahko krvavitve in prezgodnji porod. Tako kot se tudi ostalih odvajal v nosečnosti ne sme jemati.
Mene so na to opozorili že v prejšnji nosečnosti (med sproščenim pogovorom z med. sestro v gin. ambulanti), mi je pa tudi veliko znank odsvetovalo laneno seme. In ja - tudi jaz sem bila zelo presenečena!
Pa prav tako tudi želiščne čaje, baje so samo sadni čaji ok.

Marsikatera stvar na marsikoga nima ali ima vpliv, moramo pa vzeti v zakup tudi dejstvo, da nismo vsi enaki. Ena nosečka lahko med nosečnostjo hodi v fitnes, telovadi, vse živo pa ji ne bo nič, druge pa ne smemo niti po stopnicah na dvorišče po pošto recimo user posted image
Saj ne pravim, da laneno seme škodi, a sama ga med nosečnostjo ne bom jemala...

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 15.1.2016 13:15:28 >

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 282
15.1.2016 13:48:55   
cebelica321
Naj dodam prvi pregled 21.1.

Neposredna povezava do sporočila: 283
15.1.2016 21:52:09   
Mili*
Jaz pa tako nestrpno čakam na prvi pregled. Neučakana sem seveda poskusila najti utrip srčka z angelsoundom...in sem ga...kako lepo ga je bilo slišati :).

(odgovor članu cebelica321)
Neposredna povezava do sporočila: 284
15.1.2016 23:06:19   
barbi98
O punce kako pridno cvekate tukaj gor. Sem kr malo pozabila na forum..spremljam samo fb skupino. Ce zeli katera se pridruziti jo lahko dodam samo pisite mi user posted image
Mene spremljajo vsakodnevne slabosti tako po malem. Apetit se mi ze malo vraca tako da jem malce vec kot prejuser posted image
Luna..jaz tudi imam negativno krvno skupino. Sem dobila inekcijo med nosecnostjo druga pa nic kaj posebnega ni. Je imela hci prav tako negativno tako da druge doze nisem vec dobila :)
Skrbno odstevam do prvega pregleda..se 13 dni!! Potem pa komaj cakam nuhalno, ki bo vrjetno kmalu za tem. Upam da se bo ze kaj videlo kaj se skriva med nogicami. Pri prvi se ni, saj je drzala nogice tako prekrizane in se ni hotela razkrit. Smo mogli pocakat na morfologijo. Zdaj pa me rees zanima kr je moj 100% preprican da bo puncka. Tudi pri prvi je bil in se res ni zmotil. Bomo videli ali ima spet prav user posted image user posted image

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 285
16.1.2016 8:00:08   
izibizi
Živijo punce, končno vikend!!!

Lanika007 hvala za pojasnilo glede lanenega semena. Priznam, da res nisem vedela te info, tudi na diabetološki so mi ga celo dali v jedilnik (kot nosečki). Je pa res, da vsaka odreagira po svoje, je pa fajn vedeti opozorila. Naredi pa tako vsaka po svoji vesti.

Jaz se tudi barvam. Ker drugače sem kar malo srebrna user posted image

Mili vau, si že našla srček? Jaz sem imela v prvi nosečnosti izposojeni AS - samo šele od 20 tedna naprej, ko mi je itak že plesala sto na uro v trebuhu user posted image tudi zdaj razmišljam nabaviti, sem pa mislila, da je še prezgodaj. Fajn informacija. Je pa res nekaj čudovitega slišati utripanje srčka. Čeprav sva se včasih z možem prav nasmejala, kakšne vse zvoke sva slišala........

Lep vikend vam želim. Pobožajte trebuščke in uživajte!!!

(odgovor članu barbi98)
Neposredna povezava do sporočila: 286
16.1.2016 8:36:34   
cebelica321
Ja kako je lepo slišat utrip male pikice.....jaz komaj čakam četrtek res....da vidim vse skupaj kako je in kako izgleda.....torej če vse negativne krvne skupine dobijo injekcijo jo bom tudi jaz glede na to da imam AB negativno? To dobiš na prvem pregledu ali potem kasneje? Vidim da nas ima naslednji teden kar nekaj pregled to še bo enih informacij....vprašala bi za FB skupino....sicer da bi se dodala bi še vseeno počakala vsaj do preglede ko bom imela nuhalno user posted image

(odgovor članu barbi98)
Neposredna povezava do sporočila: 287
16.1.2016 8:42:41   
Mili*
Dobro jutro!
Barbi98 jaz se pridružim fb skupini po pregledu v četrtek, mi je nekako lažje spremljati fb.

Tudi jaz sem imela angelsound v 1. nosečnosti, ful zadovoljna, kadar so me prešle črne misli, sem šla poslušat srčka. zato sem ga kupila tudi zdaj, sem nameravala počakati do 12. tedna, pa nisem zdržala. Sem se pa kar namučila, večkrat naletela na svoj utrip, potem pa sem zaslišala tistega hitrega :).

Danes sem se zbudila z vnetim mandljem. A je imela katera angino med nosečnostjo? Jedla antibiotike? Lahko škodi plodu? Pa še vikend je in ne vem, če naj grem k dežurnemu, kjer lahko pokasiram še kaj drugega glede na gužvo tam, ali naj počakam do ponedeljka.

Neposredna povezava do sporočila: 288
16.1.2016 8:58:19   
april 8
Hej nosecke, kako pridno klepetate :)
Jaz moram povedat, da sem kar malo fous vsem, ki ste ze blizu 12.tedna :) Jaz imam PDP po ZM 22.8., po velikosti ob pregledu pa je PDP sele 30.8., tako da se lahko kar tega vpise na seznam, ko se bo popravljal. Se malo pa bom padla med septemberke ;) Tudi pri prvi sem imela 1teden zamika, ceprav mi ni to nic vsec, ker se takooooo vlecejo dnevi. Ze res nestrpno cakam, da minejo tedni do nuhalne :) Pa se pocutje je slabo, slabost 24h, glavoboli, prebava heca.
Malo me resuje ingver, da zdrzim v sluzbi in se se ne izdam. Tudi mene mika, da bi ze probala najt srcka z angelsoundom...pri 1.N sem ga slisala ze v 9.tednu, sem se pa kar namatrala, da sem ga nasla :)
Uzivajte v vikendu :)

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 289
16.1.2016 9:53:09   
pikap0ka
Pozdravljene čvekice user posted image

Ko prebiram te naše/vaše forume, vidim, da se itak večinoma vse soočamo z podobnimi težavami, ene manj ene več seveda..
Jaz tudi zelo slabo spim, kar me še dodatno utrudi.. ampak upam da bo kmalu mimo.

Imam eno vprašanje ali menite da je pregled nuhalne v 11tednu prezgodaj?
Mene je naročila 26.1.2016 kar bi glede na zadnjo m. bila v 12.tednu ampak mi je ginekolog na pregledu v 6tednu povedal, da sem glede na velikost v 5 tednu. Bolj natančno bomo videli na 2.pregledu.
Sicer imam v torek 2.pregled kjer bo bolj natančno vedel v katerem sem, in mu bom tudi povedala, da sem prihodnji teden naroča na nuhalno. Me skrbi da bo prezgodaj in ne bodo videli vse kar je potrebno :/

(odgovor članu april 8)
Neposredna povezava do sporočila: 290
16.1.2016 9:58:43   
april 8
Pikap0ka meni je G rekla, da ce bi bilo prekmalu za NS, da naj bi imeli naceloma vsi tako prakso, da te narocijo brezplacno se 1x cez 1-2 tedna.

(odgovor članu pikap0ka)
Neposredna povezava do sporočila: 291
16.1.2016 10:41:18   
urssi
zdravo, nosečke! Že dolgo se nisem nič javila...Počutje je bilo grozno, slabost 24 ur, bruhanje, bila sem tudi na krajši bolniški, da sem prišla malo k sebi. Zdaj je počutje občutno boljše, čeprav še čutim slabost. Prvi pregled je za mano, zaenkrat vse ok. 20.1. pa imam že nuhalno, sem kar malo nervozna, hkrati pa komaj čakamuser posted image . Moj PDP pa je 3.8.

Čim manj nosečniških tegob in srečno do konca vsem skupaj!

(odgovor članu april 8)
Neposredna povezava do sporočila: 292
16.1.2016 10:53:40   
*zvezdica zaspanka*
Imam eno vprašanje ali menite da je pregled nuhalne v 11tednu prezgodaj?

pikap0ka ravno včeraj sem brala pušenjaka, da se nuhalna dela "od 11 tednov + 2 dni do 13 tednov + 6 dni ali od UZ TT 45 mm do TT 83 mm" ... tako, da če si malo čez 11 tednov, potem je ok. meni so v prvi nosečnosti delali 11t in 6dni (po zm, po uz sem imela rok en teden kasneje) in se je vse zelo lepo videlo in dalo izmeriti.

Mili* hehe, jaz tudi! user posted image as je super zadevica, sploh včasih, ko je kakšen preplah ali težek dan, da se malo pomiriš, ko zaslišiš srček. zadnjič sem poskusila za foro, pa nisem našla, potem čez par dni pa spet in sem bila čisto presenečena, da se je srček prav močno slišal user posted image
jaz sem v prejšnji nosečnosti (nekje proti koncu 2. tromesečja) jedla antibiotike zaradi vnetega mehurja. menda je v redu, obstajajo takšni, ki so varni v nosečnosti. če moraš moraš, se pa včasih zdravniki malo branijo in čakajo, da je res potrebno. zadnjič sem imela vnet ušes, mi je hotela dati kapljice, pa si je premislila, ko sem ji rekla, da sem noseča, češ da naj malo še počakamo, če bo res treba. na srečo je šlo samo nazaj ...

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 16.1.2016 10:59:23 >

(odgovor članu pikap0ka)
Neposredna povezava do sporočila: 293
18.1.2016 8:05:22   
cebelica321
Pozdravljene....no raki kot sem obljubila....bom napisala kako mi bo kaj vse skupaj pomagalo pri prebavi....skratka žvečer vzamem eno čajno žličko lactecona zjutraj pa na tešče dva kivija ter veliko tekočine (voda) čez dan in morem povedati da je moje odvajanje več kot odlično....ravno prav tko da če kateri pride prav naj poizkusi pa bo videla....ker tista bolečina na wc je res nekaj najhujšega.....

Neposredna povezava do sporočila: 294
18.1.2016 17:01:08   
Lanika007
izibizi, mene so prav posebej opozorili na laneno seme (še sreča, ker sem ga pred nosečnostjo redno jedla v jogurtu zaradi prebave). Je pa res, da je marsikaj v nosečnosti drugače. Tdui ribe, ki so sicer zelo zdrave, se jih ne sme pretirano pogosto jesti, saj se v telesu ploda začne kopičiti živo srebro, ki je pa v večjih količinah strupeno.
Me je pa enkrat ena znanka kar čudno pogledala, ko sem rekla, da ne jem surovega mesa (na meniju je bil tatarski biftek). Pač...ne razumejo vsi.
Glede tega lanenega semena sem pa tudi že na enem forumu zasledila, da so nosečnice pisale, da se ga med nosečnostjo ne sme uživati. Sicer pa tudi jaz nisem vedela, da lahko škodi. Sem se pa v 3 nosečnostih marsikaj naučila, priznam! user posted image
Saj je še veliko stvari...vsega se le ne moremo držati, a vendar previdnost učasih res ni preveč.user posted image

pikap0ka, kolikor vem, mora biti plodek velik vsaj 4,5 cm za nuhalno. Sicer pa če pokličeš in se naročiš, te bodo najbrž najprej povprašali po ZM in bo sestra sama določila datum kdaj se oglasiš. Mene so naročili v 14t (13+2) pa se mi je zdelo res pozno, a verjetno se bo zato boljše videlo. Je zelo odvisno od ginekologa, ki to opravlja.

cebelica321
, sem rekla, da je kivi zakon! user posted image Res pomaga, če ga redno jemlješ. Sem pa vesela, da ti je pomagal, meni je super in zdaj hodim prav vsak dan na wc brez najmanjše muke! Jupiiii!user posted image

Barva za lase sama po sebi ne škodi, škodijo le hlapi, ki jih vdihavamo (posebej pri svetlejših barvah in svetljenju las)!user posted image

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 18.1.2016 17:02:23 >

Neposredna povezava do sporočila: 295
18.1.2016 22:41:25   
barbi98
Vidim da nekatere ze uporabljate angelsound. V prvi nosecnosti sem si ga izposodila na eni spletni strani za mesec dni, sedaj pa sem kupila rabljenega od ene mamice, ga ta teden upam da dobim. Bom ze lahko slisala srcek kajne, ceprav sem komaj dopolnila 9tednov? Imam pregled sele 28 pa se bom s tem malo pomirila ce bom uspela slisati srcek :D ze komaj cakam :D
Slabosti so se na sreco umirile, apetit je super. Tako da se res kr dobro pocutim trenutno. user posted image
A je katera iz stajerskega konca se narocila na nuhalno k dr. Lukmanu na ptuju? Kaksno ima sedaj ceno?

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 296
19.1.2016 2:23:54   
luna2803
Zivjo punce! Mene pa zanima ce je imela katera izkusnjo da je bila med nosecnostjo izpostavljena peti bolezni? Pri mojem necaku sicer se ni potrjena vendar ima kar ocitne znake. Ce je katera od vas mogoce ze imela podobno tezavo...

(odgovor članu barbi98)
Neposredna povezava do sporočila: 297
19.1.2016 9:47:08   
cebelica321
Pozdravljene zanima me če je katera imela med nosečnostjo probleme z vnetjem...namreč sama imam rumenkast in grudast izcedek srbi ali peče me pa ne....V lekarni mi je sicer dala samo canesten kremo drugega pa ne.....ampak stanje je mogoče en dan malce boljše potem pa zopet isto....V četrtek imam pregled bom pa tudi g. omenila...ta vnetja so res nadležna in se kr malo bojim da nebi to škodovalo plodu....

(odgovor članu luna2803)
Neposredna povezava do sporočila: 298
19.1.2016 9:51:18   
luna2803
Zivjo cebelica! Tudi jaz imam ponavljajoca vnetja ampak naj pikici nebi skodilo. Meni je ginekologinja predpisala zdravilo vagisan ki je nekoliko bolj blag od kastena ubistvu vsebuje le mlecno kislino in mi je pomagalo. Vsekakor to povej pri svoji zdravnici in vse se da lepo resiti!:)

Neposredna povezava do sporočila: 299
19.1.2016 10:08:41   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: cebelica321

Pozdravljene zanima me če je katera imela med nosečnostjo probleme z vnetjem...namreč sama imam rumenkast in grudast izcedek srbi ali peče me pa ne....V lekarni mi je sicer dala samo canesten kremo drugega pa ne.....ampak stanje je mogoče en dan malce boljše potem pa zopet isto....V četrtek imam pregled bom pa tudi g. omenila...ta vnetja so res nadležna in se kr malo bojim da nebi to škodovalo plodu....

cebelica321 ja, v prejšnji nosečnosti zelo pogosto, močan izcedek, včasih pa tudi "špikanje" v nožnici. kadar sem imela le izcedek, sem uporabljala vaginalete natrijev tetraborat (malo ščisti, po parih dneh je ok), kadar je bilo prisotno še špikanje pa canesten vaginalete. ponavadi sem le poklicala v ambulanto in mi je kar sestra povedala, kaj narediti, oboje pa se dobi v lekarni brez recepta. največ proti vnetjem pa sem naredila z "dieto" - brez sladkorja, belega kruha, belih testenin itd.

luna2803 to tudi mene malo skrbi, ker hčerka marsikaj prinese iz vrtca, pa še jaz se vedno nalezem. ginekologinja mi je rekla, da če ne vem, če sem to prebolela v otroštvu (drugače si imun), potem jo moram takoj poklicati, ko bom v stiku z obolelim, da me pošlje na infekcijsko. je pa menda najbolj nevarno za otroka v prvem trimesečju.

punce, jaz sem bila pa včeraj na nuhalni! user posted image videla malo bibo, vse v redu z njo, zrasla je, lepo se razvija, nuhalna svetlina v redu, tudi spol je že povedala, ampak naj še ostane skrivnost zaenkrat ... no, pa še slabosti in kislina in vse ostale nevšečnosti so izginile. končno lahko malo zadiham user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?