|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2016
13.1.2016 20:24:53   
izibizi
*zvezdica zaspanka* tudi jaz popravek: moj nick je izibizi (ne izibizi77 - to je bil star, pa sem zadnjič izgubila geslo in sem se na novo logirala user posted image ) to bo moj 2user posted image nuhalna je pa ok 1.2.2016, ki jo komaj čakam :)

Tudi meni je zelo žal za neuspešno nosečnost user posted image user posted image drži se, pozitivno naprej in čimprej user posted image in zdravo nosečnost.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 251
14.1.2016 8:18:44   
važin
Srečkasta en velik user posted image .

Zvezdica zaspanka bravo, ful si bla pridna!!!

Neposredna povezava do sporočila: 252
14.1.2016 8:23:36   
važin
pikapOka tudi pri fantku se lahko zmotijo.
Moji sestri je nanuhalni rekla, da bo
fantek, čez 2 meseca je bila pa že punca.
Rodila je punčko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu važin)
Neposredna povezava do sporočila: 253
14.1.2016 8:31:23   
cebelica321
Še ima katera probleme z zaprtostjo ? In kako se tega rešit? Men gre na jok k pomislim samo da bom mogla na WC in že vnaprej vem da bo hudo user posted image pri prehrani se pazim sploh ne jem surovega mesa, skute ,plesnih sirov....jem sadje, zelenjavo, testenine....itd

(odgovor članu važin)
Neposredna povezava do sporočila: 254
14.1.2016 8:49:54   
važin
cebelica321 probaj jest suhe slive, fige,
donat. Verjetno bi to pomagalo.

(odgovor članu cebelica321)
Neposredna povezava do sporočila: 255
14.1.2016 8:55:44   
Amour
Za zaprtost res dobro pomaga magnezij v obliki magnezijev citrat. 200 do 400 mg dnevno.
Pri nas se dobi npr. v Magnesolu (šumečke), ki je drag (glede na količino), cenejši je Magnezij od Now Foods, ki je v tabletah. Jaz tega slednjega naročam na iherb.com, kjer je še cenejši.

(odgovor članu važin)
Neposredna povezava do sporočila: 256
14.1.2016 10:01:12   
cebelica321
Hvala vam....bom poskusila pa vam javim user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 257
14.1.2016 11:06:04   
Lanika007
Cebelica321, jaz sem imela tudi grozne tezave z zaprtostjo. Slo je celo tako dalec, da tudi po 6 dni nisem mogla na wc, na koncu pa sem se hemoroide dobila. Na wc sm sla edino s svecko, pa se to je bilo vse krvavo ko sem se obrisala (hemoroidi). Enkrat sem celo skoraj jokala na skoljki, ker je bolelo kot bi nekdo z nozem rezal po meni.
Pomaga Magnesol (2 sumecke na dan). Res da ni poceni, a pomaga. Meni osebno niti namocene ali suhe slive, fige ali Donat niso pomagali, ceprav jem zelo zdravo.
Potem pa sem poskusila na tesce pojest 2 dobro zrela kivija, pa potrudim se zjutraj jest kaksen musli z navadnim jogurtom.
No, prvi dan kivija sem zvecer sla na wc brez vsake muke! Zdaj pojem vsak dan zjutraj 2 kivija in popoldan 1, na wc grem vsak dan, v najslabsem primeru vsak 2.dan.
Morajo bit pa dobro zreli in mehki. Zame so zlata vredni, poskusi vztrajat en tedenuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 258
14.1.2016 11:44:16   
Izabela26
Hvala *zvezdica zaspanka* za suuper seznam!
Če boš še kaj dopolnjevala. To je moja prva nosečnost. Prvi pregled pa sem imela 12. 1.

Drugače pa tudi mene kar precej daje prebava - včasih sem šla na wc tudi po 3x na dan, sedaj pa komaj zjutraj. Najbrž je malo krivo tudi to, da ne pijem več kave. Ste ve sicer kavo, tiste, ki ste jo prej dosti pile, čisto črtale ali si jo kaj privoščite? user posted image
Pijem pa donat, ampak ne vem, če kaj pomaga. Mi pa ves čas tako čudno brbota v trebuhu (user posted image ) in precej me napenja.
To so najbrž vsi čari našega trenutnega srečnega stanja.
Drugače pa tudi pri meni slabost še kar traja in traja. Včeraj sem videla na TV reklamo za svinjsko meso in sem že skoraj hitela na wc, tako mi je postalo slabo. Najhuje je takoj ko kosilu ali pa zvečer, ko se uležem v posteljo. Poskusim kaj grickljati tudi pred spanjem (kakšen prepečenec).

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 259
14.1.2016 12:20:39   
luna2803
živjo punce! Mene so pa danes klicali iz ambulante ko so dobili izvide in je rekla g da je bilo v urino povečana konc baterij. ali je bilo š pri kateri tako? Kako ste se tega rešile? In še pri nama je tako da imam jaz Rh - krvno skupino, mož pa Rh +. Ampak naj ne bi bilo nič kritičnega naj bi s vse pozdravilo z inekcijami v 28 tednu in po porodu. Kakšno pa je vaše mnenje o tem? Hvala vam! user posted image

(odgovor članu Izabela26)
Neposredna povezava do sporočila: 260
14.1.2016 12:49:58   
cebelica321
Sem šla v lekarno in sem povedala kakšno je moje stanje.....dala mi je sirup( lactecon) z okusom slive to bi naj pomagalo za lažje in mehkejše odvajanje....tudi pri meni se je že kri pojavila sicer bolj kot sveža kaplice ampak če bom predolgo čakala zna prerasti v kaj več....bom pa tudi poskusila z mehkimi kiviji že kar zjutraj....ker to je neki najhujšega da te potem boli še cel dan ko greš na veliko potrebo.... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 261
14.1.2016 13:27:02   
Lanika007
Cebelica321, kolikor vem Lactecon pomaga šele po 2-3 dneh, kar jaz po že tako 6 dneh zaprtja ne bi zdržala....pa da o hemoroidih ne govorim, ker me je bolelo za jokat, čeprav se nisem nič napenjala. Pa po 2 dneh me je že trebuh bolel od napihnjenega črevesja, sploh si nisem upala jesti kaj suhega in sem se tankala s tekočino čez dan, češ - saj bo boljše. Pa ni bilo.
Meni so kiviji super user posted image 100000_x_ boljše kot katerikoli sirup, svečke ali Donat, ki mi je pa sploh mučno ga pit.
Poskusi z kiviji...po nekaj dneh jih boš sita, ampak pomagajo. To mi je povedala ena izmed medicinskih sester na oddelku ginekologije (torej sklepam, da poznajo vse te trike).
Pomaga pa tudi, ko greš na wc, da si pod noge podložiš nekaj npr. škatlo, pručko,...da imaš kolena višje od zadnjice. Tako se ti ni potrebno napenjati in blato lažje zdrsne ven. Po odvajanju se obrišeš z vlažnim toaletnim paprijem (boljše kot z navadnim) in anus namažeš z ognjičevim mazilom. Pomaga za lažje odvajanje, ker se tako koža ob odprtini zmehča, pa tudi kot preventiva+kurativa pri krvavitvi ali hemoroidih. To so vse preverjeni recepti in tudi meni so neverjetno pomagali! Držim pesti, da ti uspe user posted image

Luna2803, povečana količina bakterij ponavadi pomeni najprej dehidracijo, torej da ne piješ dovolj. To lahko preveriš kar sama: ko greš na wc pogledaš barvo urina - prozorna do svetlo rumena je ok, temneje rumena do oranžna pa je znak dehidracije. Lahko pomeni tudi bakterijsko okužbo sečil, sečevoda ali mehurja...to bi pa najbolje vedela tvoja gin. Mislim, da nima smisla za paniko, ker gre v večini primerov za dehidracijo, ker moraš v nosečnosti piti več tekočine, tako da se potrudi in če ne drugo pa na silo popij vsake 2-3 ure en kozarec vode. Dejstvo je, da lahko največ narediš sama!
Jaz sem imela "hujšo" okužbo sečevoda in ledvic, ko sem bila približno 2t noseča (takrat seveda nisem vedela, da sem noseča). Šla sem na UZ trebuha, da so izključili morebitne ledvične kamne in dobila sem antibiotik za 10 dni. Potem sem bila kot nova. Medtem sem pila Brusnični čas (dober za sečila).
Krvna skupina v tem primeru nima veze, ker se urin in kri ne mešata. Lahko pa Rh- pomeni druge zaplete v nosečnosti, kar ti je najbrž gin že razložila. Verjetno bodo tvojo nosečnost bolj budno spremljali, nič drugega user posted image

< Sporočilo je popravil Lanika007 -- 14.1.2016 13:29:48 >

Neposredna povezava do sporočila: 262
14.1.2016 15:56:36   
cebelica321
Lanika007 kar se tiče kivija mi ga sploh ni problem jest ker ga rada jem...je pa res da ga zadnje čase bolj malo jem....tako da sedaj se bom poleg ostalega sadja še tega lotila jesti zjutraj takoj ko vstanem....za začetek bom pa tudi ta omenjen sirup pila ki sem ga danes kupila v lekarni.....sedaj pa kar hitro letim v trgovino v napad za kiviji. ...samo da mi bo boljšeuser posted image vsekakor pa javim čez nekaj dni kako se bo to vse skupaj obneslo in uredilo.

Neposredna povezava do sporočila: 263
14.1.2016 17:26:35   
izibizi
cebelica321 tudi mene je mučila zaprtost. Lactakon je bil bolj blažev žegen, najbolj mi je pomagal magnesol, pa za zajtrk smuti iz kivija in skute z zličko lanenega semena. Sem pa po porodu dobila hude hemeroide - me je kar groza, ko pomislim, kako hudo je bilo. Bi šla raje takrat še petkrat rodit user posted image

Luna kot so ti že povedale - samo pij. Pogosto premalo vnašamo tekočine - tudi glede na to, da nas zelo pogosto tišči. Suhe brusnice, brusnični čaj, voda.....jaz sem si kar stekleničke naštimala eno v zbornici, v razredu......doma pa tudi na vsakem koncu.

Neposredna povezava do sporočila: 264
14.1.2016 17:38:44   
cebelica321
Jaz srčno upam da si vsaj sedaj kolikor toliko vredu....ker če samo pomislim isti problem ima že moja mama ki se ji je ravno tako začelo dogajati po porodu....dobim občutek da grem po njenih stopinjah.....in me je res groza že zdaj....res delam vse samo da me nebi to doletelo.....

(odgovor članu izibizi)
Neposredna povezava do sporočila: 265
14.1.2016 17:45:16   
izibizi
Ja, zaenkrat je OK. Jaz imam še ta problem, da ne smem vsega pojesti, ker imam sladkorno (sploh sadje in jogorti so problem). Spijem donat, pa res ogromno vode, pa gibanje tudi pomaga. V službi je itak polno akcije, doma pa z živahno dvoletnico tudi. Srečo imam, da smo na vasi, takoj iz hiše sem že v gozdu, tako da sva z malo do teme zunaj. Možeka sem pa nahecala, da skupaj hodiva na plesne user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 266
14.1.2016 19:24:58   
Lanika007
Punce, v nosečnosti se laneno seme ne sme!!!!

(odgovor članu izibizi)
Neposredna povezava do sporočila: 267
14.1.2016 20:02:40   
valy25
Živjo punce :)

Da se še jaz malo javim. Odštevam dneve do nuhalne ... še dobrih 5 ;))) Nas ima kar veliko preglede v naslednjem tednu, kajne?

Ta teden sem se vrnila nazaj v službo. Čeprav je en teden bolniške res pasal, mi po eni strani ustreza spet nazaj akcija. Hehe, se reees hitro navadiš na počasnejši ritem. Slabosti, kaj pa vem, počasi gre na bolje. Edino proti večeru me še zaslabi in še vedno me heca utrujenost ...
Reees upam, da se mali razvija kot je treba. Hehe, pravzaprav mi je vseeno za rezultat nuhalne, samo živ naj bo. ;) Splava sigurno ne bova šla delat, ga bova ljubila v kateremkoli primeru. :)

Jaz sem tudi rh-. tako da vsakič dobim injekcijo za vsak slučaj. Je pa prvi sin tudi minus. Nevarno bi lahko postalo, če je plod plus, mama pa minus pa še to za naslednjo nosečnost. Za bakterije v urinu pa kot so predhodnice napisale. Tekočina in še enkrat tekočina ...

Zvezdica zaspanka hvala za seznam, super je. :)

Neposredna povezava do sporočila: 268
14.1.2016 20:06:36   
izibizi
Lanika007 zakaj NE laneno seme v nosečnosti? Meni so to predlagali na diabetološki user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 269
14.1.2016 21:43:02   
*zvezdica zaspanka*
jaz sem v prvi nosečnosti in po porodu precej pogosto uporabljala laneno seme zaradi zaprtosti... tudi pušenjak na mon-u ne vidi zadržkov, pravi le, da bi lahko pretirana uporaba lanenega semena v nosečnosti povzročila neugodno krčenje maternice (zaradi krčenja črevesja; ne pa splava ali prezgodnjega poroda). žlička ali dve na dan v jogurt po moje ne more škoditi... ali pač???

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 14.1.2016 21:44:13 >

(odgovor članu izibizi)
Neposredna povezava do sporočila: 270
15.1.2016 9:25:06   
luna2803
joj hvala vam punce! res je fino da smo se našle tkole na forumu in mal čvekamo, si pomagamo, predvsem pa smo si v oporo! :)

Neposredna povezava do sporočila: 271
15.1.2016 9:34:22   
katka91
Pozdravljene,
malo da se jevim.
A ima katera izkušnje z nuhalno v Novi Gorici?

(odgovor članu luna2803)
Neposredna povezava do sporočila: 272
15.1.2016 11:30:53   
mamica3x3
srečkasta objem user posted image user posted image
*zvezdica zaspanka* super si naredila seznam, hvala user posted image

Kako ste drugače nosečke? pri meni so slabosti še vedno prisotne, čez cel dan, najhujše je popoldne in pa zvečer, ponavadi grem kar zgodaj spat, mi tako najbolj paše, ko gresta tamaladva, pol grem pa še jaz...še malo pa bo prvo tromesečje za mano, potem pa upam, da bo boljše počutje...

Še malo in nuhalna, kako komaj čakam user posted image user posted image

luna2803 tudi jaz sem imela bakterije v urinu, sem dobila AB Hiconcil, za 10 dni, no zdaj je boljše, ko sem šla lulat me je peklo, pa kar eno blokado sem imela, ko sem hotla lulat...je pa vse to bila posledica dehidracije, ker sem premalo pila oz. ker sem bruhala, no zdaj vsaj bruham ne, pijem pa tudi kolikor lahko, glede na slabost je full težko, ker mi nič ne paše

Lanika007 zakaj pa se ne sme laneno seme v N? to pa prvič slišim....sem ga jedla, v mejah normale, v obeh nosečnostih in je bilo vse ok...pomaga če si ga daš v jogurt npr., za zaprtost

Drugače za zaprtost, jaz imam že na splošno bolj leno prebavo, pa že par let na tešče popijem 2,5 dcl donata (TOPLEGA), potem pa še kako suho slivo in suho figo in grem vsak dan na wc, brez problema, je pa donat tudi dober za kasneje, za krče v nogah....jaz sem v prvi N imela full težave ponoči s krči v nogah, prav grozno je bilo, potem v drugi, ko sem prakticirala tole z donatom, pa čisto nič...povem mal za info, če bo katera s tem imela težave.

Neposredna povezava do sporočila: 273
15.1.2016 11:40:17   
lavandula
Super si zrihtala *zvezdica zaspanka* :) jaz tudi komaj čakam četrtek, ko imam NS. Držim pesti, da je vse ok :)

Eno vprašanje za vse, ki si barvate lase. Si jih ste, imate namen tudi v nosečnosti? Jaz sem si jih do zdaj enkrat v nosečnosti, sedaj pa razmišljam da bi šla na svojo naravno barvo in se kasneje ne več barvala, vendar si sebe v njej sploh ne predstavljam več. Ko berem po internetu so mnenja precej deljena. Eni so za, drugi odločno proti. Kaj ve mislite?

(odgovor članu mamica3x3)
Neposredna povezava do sporočila: 274
15.1.2016 11:52:08   
mamica3x3
Jaz se barvam in sem se barvala v obeh nosečnostih, vse ok

(odgovor članu lavandula)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?