|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
29.7.2015 11:47:50   
Robidkaa
Pozdravljene!

Tudi jaz grem že proti koncu nosečnosti, rok imam 2. septembra user posted image . Jutri imam pregled pri ginekologu. Ali je od 35. tedna naprej pregled že vsak teden?

Drugače tudi pri nas ne vemo spola in je res smotano kupovati :). Tudi jaz nisem skoraj ničesar dobila od kolegic/sorodnic. Sem pa nekako le uspela nekaj izbrati , večino sem kupila v H&M in C&A. Potem, ko se bo vedelo, kaj je, bomo pa že dokupili.

Ta teden si bom pripravila še torbo za v porodnišnico ... Pa razmišljam o pralnih plenicah, samo je toliko ponudbe in različnih znamk, da sem čisto zgubljena. Morda bi za začetek kupila nekaj primerkov od različnih firm in potem izbrala najboljše ... bomo videli.

Kar se pa tiče telesnega počutja, pa se mi zdi tole finiširanje najtežje do sedaj v nosečnosti (prej sem se res super počutila). Otročiček se res močno premika, je že prav obrnjen in mi z glavico pritiska na mehur. Se mi zdi da sem cel dan in celo noč na WC-ju :/. Levcka, tudi jaz bi pojedla vse, kar vidim. Po moje je to normalno? user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
29.7.2015 13:06:15   
levcka
Jaz imam tudi jutri UZ in potem naslednji teden posvetovalnico in sem v 35tem tednu. Zgleda da je zadnji mesec vsak teden treba na pregled. No ja, samo da so bebe zdrave.

Upam, da je normalno, ker dejansko jem vsake dve ure - sicer manjše obroke, ampak vseeno user posted image

(odgovor članu Robidkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
29.7.2015 16:16:52   
Preggy
Robidkaa kaj pa nameravas vzeti s seboj? Mislim da nebi bilo slabo, da malo napisemo, da vidimo ce je katera kaj pozabila in ce je kak dober predlog :)

Tudi meni pritiska ze fejst,se posebno vcasih se tako postavi da imam obcutek da mi bo razneslo vse in da se bom polulala user posted image

Kar se tice lakote, pa imam jaz tudi precej boljsi apetit sedaj na koncu kot je bil na zacetku. s tem da mi dosti stvari potem ne pase, me zelodec boli, zgaga pece..itd user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
29.7.2015 17:02:23   
aspera
Mi smo včeraj dobili v šoli seznam za v porodnišnico so nam svetovali:

- stvari za osebno higieno (to vsaka zase ve kaj potrebuje)
- copati oz. natikači
- nogavice
- vložki za čiščo (jaz sem jih vzela od Tosame 2 paketa, v porodnišnici ti pa dajo tiste Vir, nikakor pa ne kakšne Always ali kaj takega)
- sp.perilo; priporočajo se mrežaste hlačke za enkratno uporabo (jaz sem kupila Tosamine, jih pa dobiš nekaj v porodnišnici)
- blazinice za dojenje
- nederček za dojenje
- lanolin ali bepanthen za mazanje bradavic
- nastavki za bradavice (to menda lahko dobiš tudi v porodnišnici, če potrebuješ)
- od papirologije pa: materinsko z vsemi izvidi, zdr.kartico, napotnico, poročni ali rojstni list, osebno izkaznico

Za dojenčka za domov:

- lupinica
- 3 tetra pleničke (za podlaganje v lupinici)
- plenička
- body in majčka (če je mraz še jopica, jaknica itd.)
- hlačke (če je mraz še žabice)
- kapica
- toplejši komplet, če je mraz
- odejica

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
29.7.2015 17:33:23   
levcka
Tak seznam sem tudi jaz na materi ski soli v Litiji dobila :)

Sem pa na ogledu Kranjske porodnišnice vprašala, če je ta dojenčka treba kaj s seboj prinesti za tiste dni, ko si v porodnišnici z njim, pa so babice rekle da za dojenčka nič. Zase pa mrežaste hlačke in vložke pa bepanten ali lanolin. Poleg potrebščin za higieno. Spalne srajce dobiš tam. Copate je fajn da imaš svoje in pa nogavičke, ker baje porodnice rado zebe v noge. So pa full prijazni in jih lahko brez problema pokličeš in vprašaš, če te kaj zanima.

Mene v bistvu bolj zanima kaj bo jutri na UZ :)

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
29.7.2015 21:52:24   
beba92
Punce, kateri pdp "bolj velja": po izračunu ali po UZ?

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
29.7.2015 21:54:19   
levcka
Odvisno od tega kok sta narazen. To ti ginekolog pove user posted image

(odgovor članu beba92)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
29.7.2015 21:59:11   
beba92
14 dni je razlike :)

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
29.7.2015 22:01:33   
levcka
Pa ti je ginekolog kaj rekel, da se bo PDP popravil?

(odgovor članu beba92)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
29.7.2015 22:07:52   
beba92
rekel je, da vse mere bolj pašejo tistemu po UZ, torej 14 dni po izračunanem pdp

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
29.7.2015 22:10:09   
levcka
Pol pa verjetno velja po UZ. Sej boš vidla kaj ti bo dal da neseš na CSD ☺

(odgovor članu beba92)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
29.7.2015 22:12:54   
beba92
v katerem tednu pa dobiš tist papir? a za porodniško to?

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
29.7.2015 22:15:14   
levcka
Ja ko greš iddat za porodniško. Tam okoli 30tega tedna se mi zdi.

(odgovor članu beba92)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
29.7.2015 22:17:42   
beba92
aja porodniške tak ne bom dobila,... hvala za info user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
29.7.2015 22:19:52   
levcka
Zakaj pa je ne bi dobila?

(odgovor članu beba92)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
29.7.2015 22:45:13   
beba92
nisem bila zaposlena prej

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
30.7.2015 10:13:21   
Ur5a
Punce, kaj od kozmetike naj imam pripravljenega doma pred prihodom dojenčka? Sama imam na spisku hladilno mazilo iz lekarne, mandljevo olje in trdo milo za kopanje. Še kaj drugega morda??? Rada bi kupila samo najbolj nujne stvari, ostale bi kupovala potem po potrebi. Hvalaaa

(odgovor članu Robidkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
30.7.2015 10:48:14   
aspera
Jaz imam za dojenčka pripravljeno (pa tudi v šoli so nam dali čisto podoben spisek):

- hladilno mazilo za ritko
- trdo milo
- mandljevo olje
- krpice za umivanje (so za začetek bolj primerne za brisanje ritke od robčkov)
- plenice
- previjalne podloge
- vatko, vatirane palčke in fiziološko za čiščenje popka in noska
- zaobljene škarjice
- termometer za vodo
- mehka krtača za lase ali glavniček
- 20 tetra plenic

(odgovor članu Ur5a)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
30.7.2015 11:33:17   
Ur5a
Super, najlepša hvala!user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
30.7.2015 13:31:32   
Preggy
Mislim, da vec ne potrebujes.. Manj je boljse je za otroka. Mi je tudi babica svetovala naj cim bolj naravno.

No jaz imam namesto hladilnega mazila mandljevo kremo. So mi jih oar svetovala da je res dobra za otrocka in razdrazeno kozo.

Drugace pa hvala za seznam, se kako prav pride :)

In ja sem slisala od dostih se "mej kj za jest!", pa sem rekla ja sigurno mi bo do hrane, pa praujo o jaa ti bo :) hehe..mogoce kaksno energijsko tablico ali pa kaj za prigriznit ce bo ravno taka ura da ni obroka.

(odgovor članu Ur5a)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
30.7.2015 14:21:16   
Robidkaa
Ja, ste že večinoma vse naštele, kar pride v poštev za bebico in za mamico za porodnišnico. :)user posted image

No danes sem imela pregled in sem odprta 1,5 cm. Pravi gin., da je treba počivat, če pritiska. Me je pa danes res močen krč zagrabil v predelu levega jajčnika preden sem vstala. Auč.

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
30.7.2015 14:49:18   
aspera
Ja, to glede kakšnega prigrizka za v porodnišnico sem pa tudi jaz slišala. Lahko se zgodi, da rojevaš 10 ur in še več, za kar gre ogromno energije in vmes nič ne ješ, pa še celo piti ne smeš prav veliko. Če se zgodi, da rodiš ravno zvečer, ko je večerja že mimo, nimaš do zjutraj nič za jesti, lačna je pa baje vsaka po porodu. Tako da ja, jaz bom tudi kaj za pojest imela s sabo user posted image .

Jaz pa izdelujem sama naravno kozmetiko in sem sama naredila eno tako kremo z ognjičem in cinkovim oksidom za dojenčkovo ritko user posted image . Ampak sem vseeno kupila še Sudocrem, ki jo zelo pohvalijo in priporočajo. Od začetka bom to uporabljala, potem pa to svojo.
Milo sem pa vzela od Mustele, mi jo je tudi več mamic priporočilo.

(odgovor članu Robidkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
30.7.2015 15:45:44   
levcka
Mi smo iz UZ. Me je ginekolog samo še dodatno prestrašil, ker je dete veliko za 37ti teden in 6/7 sem pa drugače v 35 tednu in 4/7. Tehtamo 3200g +- 400g. Pa še lega je z glavico dol ampak s hrbtom tako obrnjen, da je leda 2B. Trebušček imam že tako velik, da prsto na nogah skoraj ne vidim več, ampak bo še zrastel. Res nisim veliko dete....

Preggy čaj iz malinovih listov se lahko pije od dopolnjenega 38tega tedna naprej. Prej pa ne.

Spolnih odnosov tudi ne smem imet do roka. Če pa namo rodili 3.9 pol pa lahko, da pospešimo porod. Mojemu se bo počasi zmešalo, saj lahk na prste ene roke prešteje kolkokrat sva bila aktivna odkar sem zanosila. Bogi user posted image

Presredek sem si pa zadnjič poskusila raztegovat, pa me je tako bolelo, da sem kmalu obupala.

Meni so v materinski šoli rekli, da je dobro imeti hladilno mazilo Dr. Pasha. Šampone in trdo milo pa od Mustele ali Welede. Pa kapljice Biogaja naj bi si še nabavle. Pa standardno za popek in fiziološko. Olje je pa lahko navadno olivno baje. Jaz grem te stvari iskat v sredini avgusta, ker si še spisek delam, kaj še rabim.

Ena je spraševala glede pralnih plenic. Baje so dobre od firme Racman.

Upam, da ste se shladile v današnjem mrzlem dnevu. Jaz šibam nazaj bit "varuška za kužka" ki trenutno spi, ampak nikol ne veš kdaj se mu bodo "baterije nazaj prižgale" user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
30.7.2015 19:11:03   
bibika24

Zdravo nosečke!😊

Se opravicujem za tale post...mogoče pa katero zanima.😉

Vabim vas k sodelovanju v nagradni igri na naši FB strani 💖ČRKE IN DODATKI ZA DOM.💖

KLIKNI NA SPODNJI LINK IN SLEDI NAVODILOM.😉

https://m.facebook.com/profile.php?id=447023328783993

💝NAGRADNA IGRA💝: kot dosedaj je tvoja naloga, da LIKE-AŠ, DELIŠ OBJAVO, ter PRIPIŠI IME ki ga želiš.😊
Čez teden dni bomo podelili 💚SAMOLEPILNE ČRKICE💚 za ime po izbiri. Če pa te že imate, lahko izberete samostoječi napis 💜HOME💜!😉

HITRO V AKCIJO!!!😉

Lep preostanek nosečnosti in vse dobro vam zelim.💖
Pozdravček,

Andreja

Pa smo končno spoznali našo pikico, ki veselo brca po maminem trebuščku...je še čisto majcena...ampak iz dneva v dan pridno raste!!!

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
30.7.2015 20:11:57   
sabincica
Hy user posted image user posted image user posted image

danes sem zaključila z materinsko šolo. Mpram rečt ,da sem bila zelo navdušena. Glede dojenja in nega otročka smo dobili ful info....ko ste omenjale mila in olja za otročka....nam je rekla, da se naj mil izogibamo vsaj do takrta, dokler ne dobi bebica temence in prav tako olj, razen če imamo občutek, da ima suho in razpokano kožo, potem je povsem dovolj, da mu v banjico med kopanjem dodaš malo olivnega olja in ga s tem umiješ. Če ne zadostuje, potem pa sem mu namaže samo tiste predele, ki so suhi. Glede olja, je lahko katero koli, ki je dokaj naravno.

Je pa rekla, da 1 stvar je pa treba vedno namazat- ritko...pri vsakem previjanju. Če je rdečica z sudacremo, drgače pa s hladilno kremo.
Jaz sem se odločila, da bomo imeli kar plenička za 1xno uporabo. Bom poiskala take, ki nimajo premazov s kremami in dišavami. So nam pa na m:šolo pokazali pralne pleničke, med njimi so bile tudi te od racmana in so mi bile še najbolj všeč. imajo netke in so prilagodljive na velikost otročka. Je pa rekla sestra na šoli, da jih moraš imeti vsaj 35, ker zdrav otrok se polula do 11x na dan, pokaka pa do 3x, pa če nimaš namena vsak dan prat....

Rekla je, da jih naj ne pitamo s čaji in tudi nas ne, ker zato ne bomo imele več mleka, otrok pa manj krčev, tudi naša hrana ni pogoj, a ima krče ali ne, svetujejo pa kapljice....katerekoli- vsakemu pomagajo druge.

Listi malin- malinin čaj- JA od dopolnjenega 35. tedna naprej, oz. 36. t., ker prej je rizično.

Aja. v torek sem imela UZuser posted image . Smo v 34.t in imamo 2 kg, je pogledala še nogice, glavo, plučka, srček, roke, jajčka, trebušček, placento in je vse ok.user posted image . v ponedeljek se je obrnil na glavo in je bilo noro živahnouser posted image . Se pa jaz od torka, ful slabo počutim. Mi z ritko ful pritiska na zgornji del trebuha in na pluča in ful težko diham, in sem 5- 8x na dan, tik pred tem, da skup pademuser posted image . Je rekla G. da naj počivam, če pa že hodim, pa se nj večkrat ustavim in nadiham, da ne bom skup padla. Najbolj me skrbi prihajajoča vročina, ker pol bom še težje dihala. Me kr mal skrbi vse skupi, ker sem tako utrujena, da ne morem nič.user posted image

Fajn pančkite :)

(odgovor članu bibika24)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?