|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
2.7.2015 17:59:22   
sabincica
Aspara - sorry...sem očitno neki sfalila ali pa pozabila, kar trenutno pri meni ni dokazljivo, ker skoz zgubljam oz. pozabljam stvari. user posted image
Če si ne napišem, pozabim vse...sej se spomni, tko ko je že mim.user posted image
Ne vem, a še katero drugo spomin daje????user posted image

npr. na morju sma sedala na klopci na promenadi in jedla sladoled, zraven pa vsak na svojmu telefonu brčkala, da izkoristima zastonj wi-fi...in mi vmes moj dragi da svoj telefon, mojegaa pa zraven sebe odložim, in gledama skupi neke na njegovem...in ko zaključima, pride moj na idejo, da bi lahko šla na večerjo...in grema. Povečerjama....nama že sladico prinese, pa reče moj, da mu nej nekaj pokažem na svojmu telefoni in ugotovim, da sem ga na tisti klopci pustila. user posted image In imela sem neizmerno srečo, ker me je po 1 uri in pol še vedno tam čakal. Ne vem a se nej zahvalim plohi, ki je pregnala folk iz promenade, la da so v Jezerih samo pošteni ljudje, ker sem si prišparala 700 €.user posted image

Sem se včeri prijavila za v materinsko šolo...imam 3 dni po 3 ure, samo šele med 28. in 30.7. Sj sploh ne vem, če se mi bo še kej dalo in če bom imela še kako pametno coto na sebe dat, ker trebuh mi fuuuuullll raste- bo treba it v šhoping. Sj mali škljat je pa tudi čist divji notri. Si po 3x na dan zamenja lego. No sej, zdj si še lahko privošči, ker je hiška dost velika, sam nebo dolgo trajalo. user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
3.7.2015 9:40:09   
karinna
Zdravo,

po dolgem času se mal javljam. Včeraj sem bila na pregledu (29. teden) in je vse ok. user posted image Trebuh mi večkrat otrdeva, vendar kot pravi ginekologinja je to normalno. Moj mali pridno brca in je z glavo obrnjen navzdol že od kakega 20. tedna dalje. Trebuh raste in kile se že lepo nabirajo, imam 10 kg plusa, do konca jih bom sigurno dobila še najmanj 5, ampak nima veze. Bomo potem dol spravljali...

Šola za starše je že za mano, grem pa v sredini julija še na predavanje o epiduralni oz. lajšanju obporodnih bolećin. Bo predaval anesteziolog.

Aspera, js čutim kolcanje. Zgleda pa kot bi mi trebuh malce poskočil.

Kako je s kondicijo? Do kakega 6. meseca sem še lahko hodila na daljše sprehode, sedaj sem pa že po 10 minutah ful utrujena, pa še na wc me non stop tišči. user posted image

Razmišljate kaj o porodu? Mene zadnje čase včasih mal panika zagrabi, pol si pa rečem bomo že nekako. Če so vse rodile, bom tudi jaz. user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
3.7.2015 9:52:39   
aspera
karinna, takoj drugi dan, ko sem tu spraševala, če katera že čuti kolcanje, se je tudi mojemu user posted image potem kolcalo user posted image . Taki ritmični blagi gibi trebuha so bili nekaj minut user posted image .

Drugače pa jaz zadnje dni ful slabo spim, se okrog šestih zjutraj zbujam, ker me začne tako hrbet boleti, pa še kolki po možnosti. Tdi pri kakšnih takih opravilih, kot npr.likanje, me začne takoj boleti v hrbtu.

Včeraj sem imela generalno britje, ker greva jutri na morje ... Mojbog, to so pa bile akrobacije user posted image .

(odgovor članu karinna)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
3.7.2015 10:05:18   
levcka
Hvala punce :) Sem prepričana, da se bova imela zelo lepo v zakonu, pa potem, ko se nama pridruži najin user posted image bo pa še lepše.

Vročina daje tudi mene, ampak kaj čmo, takle mamo ;) Tudi jaz pa odštevam dneve do dopusta. 6.7 ob enih pobegneva za 13 dni. Sem si za vsak slučaj naredila še dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, da se ja ne bo nič zgodilo ;)

Sabinčica, te popolnoma razumem kakšen grozen občutek, je ko se ti začne vrteti. Samo, da si zdaj ok :)

Moje dete je tudi že kar nekaj časa obrnjeno z glavico navzdol, pa mi je ginekolog rekel, da je to super. Sem pa že v 31 tednu in 5/7, tako da počasi že odštevam dneve do poroda in se mirim, da bo vse super in lahko in ....

Lep sončen dan vam želim

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
3.7.2015 11:16:40   
Lupidupi
Hojla drage user posted image !

Tudi pri nas je bil moj malček obrnjen na glavo že v 20. tednu... ampak se je obrnil in na zadnjem pregledu bil zopet dol z ritko. Sedaj še imajo vedno veliko prostora in se lahko kaj hitro obrnejo user posted image . Tko da ur5a položaj se še zmeraj lahko spremeni in to ne kaže na zgodenj porod user posted image .

No, zadnjič sem si nabavla prehransko dopolnilo v lekarni... in sicer namenjeno posebaj od 5 meseca dalje: femibion 2 user posted image . Vsebuje dve tabletki. Ena je sestavljena iz folne kisline in ostalih nam pomembnih vitaminov, druga pa vsebuje omega3, ki je v tem obdobju precej pomembna.

Glede kondicije... je imam veliko. Vsak dan prehodim približno 5 km in tudi hitra hoja me ne zmoti tako, da hodim precej hitro. Nimam nobenih bolečin tako, da sklepam da je vse vredu : ) .
Počutje nasploh je super... od kar redno pijem Donat Mg tudi zgage več ni. Se počutim kot da sploh nisem noseća user posted image ... če me moj cuker ne bi toliko opominjal nase... in pa trebušček, ki vztrajno raste.

No pri njegovih so zopet nastale težave. Na enkrat so si premislili in stanovanja ne bodo kupili. Češ da boma midva njim naredla minus. Sploh ne vem zakaj so potem rekli, da bodo kupili oz. bilokaj prispevali. Tudi z mojim imava občasno borbe zaradi njegove mame. Sem že bila čisto obupana. Zdaj zopet kaže na bolje in pravi, da me razume ampak bomo vidli kaj bo pokazal čas.

Čez dan ko je tako vroče se zadržujem doma, kjer pa zelo rada ustvarjam in narišem slike, ki bodo krasile sobico mojega malega. Se mi zdijo veliko več vredne kot kupljene user posted image .
Pa tudi močno mam že željo, da uredim sobico, pospravim oblačilca in imam že nekako vse pripravljeno... resnično upam, da čimprej dobiva stanovanje in stopim v akcijo user posted image

Kaj pa ve, že imate vse pripravljeno?

Še malo pa tudi mi gremo na morje. Juhu.

Lp vsem

< Sporočilo je popravil Lupidupi -- 3.7.2015 11:18:52 >

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
4.7.2015 16:36:12   
Ur5a
Hvala punce, ker ste me pomirile. Imam v četrtek spet ultrazvok, tako da bomo videli, v kakšni pozi je zdajuser posted image .

Imam pa spet eno vprašanje.. se vidi, da pričakujem prvega otročka in mi ni kaj dosti jasnouser posted image . No, stvar je v tem, da sem kupila en res čisto preveč sladek pajacek na naramnice, ki pa v kompletu nima bodija, temveč majčko. Zdaj mi ni jasno, kako naj bi bil novorojenček v tem oblečen? Je dovolj, da ima pod pajackom samo plenico ali se vedno obleče tudi body (ki naj bi držal pleničko)? Tudi pri pižamicah mi ni jasno... ali jim spodaj oblečete body ali naj ima dojenček spodaj samo plenico? Se opravičujem za malo smešna vprašanja.
Drugače pa ja.. jaz imam kar večino stvari za dojenčka pripravljenih. Manjka mi le še kozmetika, pleničke pa mogoče še kaka malenkost. Moram rečt, da je bil kar strošek, saj sva vse kupovala na novo.

Da potolažim še tisto, ki je pisala, da vse pozablja... Imam namreč tudi sama že ves čas nosečnosti obupen spomin, prav vse mi gre iz glave. Je kar hudo, če se v takem stanju moraš še učit.user posted image

Aja, jaz tudi komaaaj čakam morje, ampak bom morala še kar malo potrpet in nekaj tednov še oddelat.

Uživajteee

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
4.7.2015 17:16:57   
Preggy
Hehe Ur5a na istem sva, tudi jaz se dostikrat sprasujem kaj obleci, kako fejst, .. Pa ce komu recem da sem zbegana mi recejo ah ne sekiraj se vse pride samo od sebe. Ja dejte mi pomagat pa svetovat ne pa use pride samo od sebe in pol tuhtam kaj sploh rabim, kako zakaj..

Ampak mislim, da je dobro ce je body spodaj, se posebno ko bomo rodile ko nebo se tako vroce damo body in kasno malenkost cez :)

(odgovor članu Ur5a)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
6.7.2015 12:14:24   
sabincica
Hy punce...

Mi smo pa pleskarja imeli in je prepleskal cel štuk. Sj ni velik napacal, samo sma se odločila, da ko pa je že vse pojištvo prestavljeno itd. da boma kr genaralko naredila. in sedaj že 2 dni pučema, z izjemo vikenda, ko smo zopet roštiljali user posted image ....in v tej vročini je prav nevzdržno krpo v roki imet...

drgače pa sem ok. Pritisk je trenutno ok. Imam povečan apetit odkar sma z morja prišla....se mi zdi da skoz jem in da ratujem kot krava -prežvekovalka, ker skoz nekaj zvečim. Matra me samo križ, vendar ne več tolk kot prej, pa grozno slabo spim. Se zbudim vsak večer ob 3 zjutraj in ne morem več zaspat. prav nič mi ne paše, pol pa ko že mogoče najdem položaj, pa se mali škljat zbudi in me brca in brcauser posted image in spet bedim.user posted image ...sj to je tko sladko kisel trenutek...vesela sem njegovih brc, sma naspala bi se pa tudi radauser posted image

Uživajte:)

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
7.7.2015 12:05:08   
Lucy89
Pozdravljene user posted image !

A je pri vas tudi taka vročina? Prav jezi me, ko se cel dan presedam iz enega mesta na drugo...saj zunaj sploh ni za zdržati.
Imam eno vprašanje, še se katera druga srečuje z pokanjem drobnih žilic na nogah? Včeraj me je skoraj kap user posted image . Videti so, kot drobne nitke na območju kakega cm... res je, da moraš fejst dobro pogledati, da jih sploh opaziš, ampak tega prej nisem nikoli imela :/.
Upam, da po porodu izginejo, ampak verjetno je to trajno.
Drugače pa je počutje normalno, skoraj kot pred nosečnostjo. Jutri vstopam v 32 teden, v petek pa imam UZ pregled (meritve ploda, odvzem krvi (toxa)), jupiii...
Jutri grem tudi prvič v šolo za starše (MB), jo obiskuje še katera nosečka v zdr. domu A.Drolca?

Lep pozdrav vsem user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
13.7.2015 23:19:43   
ulaah7
Jooj kako mi je zal da nisem ta forum videla prej. Jaz sem 05.01. Videla plusek na testu. Rok sem imela 9.9. Zal sem prejsnji mesec v 26tednu morala na prekinitev nosecnosti, saj je imela moja puncka spino bifido:( rojevala sem 9 ur. Za vse tiste ki prvic rojevate vam povem da boli nenormalno, vendar sem po porodu v hipu pozabila bolecino. Kaj sele ko te pricaka zdrav dojencek. SE SPLACA. Moram pa povedati da so bile medicinske sestre na dan ko sem rojevala zelo nesramne v Ljubljani..
Tako mi je zal da nebom mamica tej puncki:( upam pa da se bom lahko pridruzila junij, julij 2016.
Vam pa vsem zelim da uzivate v nosecnosti:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
14.7.2015 19:39:52   
sabincica
Ulaah7....pozdravljena.

Zelo mi je hudo, ko sem prebrala tvojo zgodbo. Tega ne privoščim nikomur in tudi tebi ne, čeprav te ne poznam. Sama sem v 32 t. in si ne predstavljam, da bi me doletelo kaj podobnega. Sj človek veliko prenese, si pa mislim, da mora biti zeeelo zeloo hudo, in ne samo tebi, temveč tudi ostalim, ki so se veselili punčke. Verjamem, da bi bila dobra mamica in upam, da naslednjič ratauser posted image

Drži seuser posted image

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
14.7.2015 21:04:15   
ulaah7
Najlepsa hvala za vse besede. Ko moras iti cez to vidis kako ubistvu si mocen, ker drugo ti ne preostane.
Zal je bilo tako usojeno:( napako bi lahko videli ze prej vendar mogoce niso dali prevec pozornosti name saj sem mlada (20let) ali pa nevem zakaj res. Se dobro da sem imela nekje 2-3 tedne cas da se sprijaznim s tem da bom prekinila nosecnost ker nevem kako bi zmogla cez to ce nebi bila pripravljena.
Dobro konec o slabih stvareh:( Upam da uzivate vaso nosecnost. Kako je kaj s trebuscki med taksno vrocino?:)

< Sporočilo je popravil ulaah7 -- 14.7.2015 21:06:39 >

Neposredna povezava do sporočila: 1487
15.7.2015 9:51:29   
sturla
Pozdravček

Po dolgem času se spet javljam user posted image toliko stvari imamo na kupu, da se ne vidim ven user posted image
Prenova stanovanja se je začela. Delavci že rušijo in zidajo, nato pridejo inštalaterji itd. Skratka veselica. Midva sva pri mojih v 1.nadstropju hiše a avgusta pride sestra z družino in se bova selila v napol narejeno stanovanje user posted image skratka, ni nam dolgčas user posted image

Naša bebica je zelo živahna in pridno brca. Dr. Pušenjak je potrdil najino teorijo in rekel, da bo pupica user posted image
Kako ste kaj ostale nosečke? Kako je v tej vročini? user posted image

Ulaah7 zelo mi je žal zate in tvoje bližnje. Vem, kako se počutiš saj nekaj podobnega je doletelo tudi mojo sestro user posted image lahko ti pa povem, da sedaj teka za 2 zdravima dekličema in ji ni prav nič dolgčas user posted image

(odgovor članu ulaah7)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
15.7.2015 13:32:15   
geekica
ulaah7 kako žalostno...niti v sanjah si ne morem predstavljati kako se počutiš :( vsa čast za pogum in moč - le tako naprej!

jaz umiram od te vročine...trenutno sem v 31. tednu in je trebušček že precej velik, tako da sem kar nerodna in slabo spim :( še vedno tudi normalno hodim v službo, ampak ful težko sedim za mizo 8 ur...komaj čakam porodniško - še en mesec.

naslednji teden imam redni pregled, potem pa še samoplačniško kontrolo rasti otročka. upam da bo vse v redu, zadnje čase sem kar panična sploh če malega nekaj časa ne čutim. potem ga kar zbudim (božam trebušček) in sem pomirjena ko začne brcati :)

pozdravček vsem!

(odgovor članu sturla)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
16.7.2015 18:01:16   
aspera
ulaah7, žal mi je, da se ti je to zgodilo. Držim pesti, da bo tvoja naslednja nosečnost bp in da rodiš na koncu zdravega otročka.

Kako ste kaj ostale sonosečke?

Midva sva 2 dni nazaj prišla iz morja, kjer sem zelo uživala, sta mi morska klima in plavanje zelo pasala. Drugače sem bila pa vedno v senci, ker vročine nisem najbolje prenašala. Otročku je očitno tudi zelo pasal dopust, ker je bil živahen čez cel dan in še ponoči. No, sicer je pa zadnje čase vedno ful aktiven, me brca na vse konce in se premika, da mi cel trebuh trese, imam občutek, da sploh nič ne spi ta otrok user posted image .

Drugače pa sem imela včeraj pregled, mi je samo izmerila MV in preverila otročkov utrip. Pa cel mesec sem jemala železove tablete in mi je v tem času železo še celo padlo iz 107 na 102 user posted image . Sedaj mi je zamenjala tablete, bomo videli kako bo. Otroček je pa baje (še vedno) obrnjen z glavo navzdol in naj tako tudi ostane še teh 10 tednov user posted image . Pa pri tehtanju me je skoraj kap, ker sem na morju 2kg dobila user posted image . Zdaj sem na dobrih +8kg in upam, da mi ne bojo zdaj na koncu šle kile po hitrem postopku gor.

(odgovor članu geekica)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
16.7.2015 18:32:02   
sabincica
Hy hy nosečke....

ta vročina še naše bebice v trebuščkih zdeluje. Vidim pri svojem malem škljatu, ker je zelo umerjen. Sem bila že ponoči čisto panična, da bi dal kej od sebe, pa ni ni hotel brcnat....pa zjutraj tudi ne...sem že mislila da nekaj čutim, je bil verjetno srčni utrip- nad popkom????user posted image (a katera kej ve o tem?je možno da ga je npr. kolcalo, al se je vse skupaj prestavilo višje, ker 3 mesece nazaj sem pulz čutila pod popkom???, pa ga po potem ko sem vstala iz postelje nisem več čutila. No in do zajtrka, ko sem si privoščila belo štručko, ni bilo nič, potem pa akcija...in po kosilu enako, prej pa nič...ne vem a skoz spi, al pa mu kej manjka? komi čakam na pregled čez 12 dni, da preverijo kako je....sj ko je pa hladno, pa mi skoz nagajauser posted image ...me včasih vse boli od premikanja, brcanja in boksanja, pa skakanja po mehurju ( se še ni obrnil na glavico)...pa ful odreagira na glas od mojga dragega:)

Jejte sladoled:) do onemoglosti user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
16.7.2015 19:30:18   
aspera
sabincica, maternica sega vedno višje, ker otroček raste in čisto možno, da čutiš utrip nad popkom. Lahko se mu je pa res kolcalo, mojemu se tudi zadnje dni dostikrat user posted image . Drugače pa mislim, da je vse ok, tudi otroček ni vsak dan enako aktiven. Če se ti na vsake toliko časa oglasi in če je imel obdobja aktivnosti tekom dneva, potem nimaš kaj skrbeti. Moj je bil tudi zadnjič en dan na morju nekaj ur čisto miren, mogoče me je v nekaj urah 5x malo brcnil. Potem zvečer se mu je pa odpeljalo, je pa brcal kot zmešan user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1492
19.7.2015 9:38:04   
levcka
Pozdravljene user posted image ,
mi smo tudi z morja. user posted image je bilo pridno. Par dni in noči je brcalo kot zmešano. Par dni, ko je bila pa res huda vrocina, ga pa nisem čutila skoraj nič. Voda mu očitno ustreza, ker je bil čisto pri miru, ko sem bila v vodi.

Sva pa skoraj vsak dan prehodila z mojim cca 4 km do mesta in nazaj. Sva šla zvečer na najboljši sladoled, kar jih imajo v Biogradu in potem lepo počasi nazaj.

Sem pa opazila včeraj med vožnjo domov, da so mi noge otekle :( Tudi danes situacija ni skoraj nič boljša, čeprav sem celo noč prespala. V petek imam tako ali tako kontrolo. Bomo vidli, kaj bo rekel ginekolog

Drugače pa že jadram v 34i teden. Kako hitro čas leti.

Lep in ne prevroč dan vam želim

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
19.7.2015 12:29:01   
Kamarinka
Zivjo dekleta:-)
Danes se prvic oglasam na forumu, veseli me da nas je veliko, ki bomo septembra pestovale:-)
Jaz imam PDP 8.9. in bom tako v torek dopolnila 33t. Rada pa bi vas vprasala, ce ima katera mogoce podobne tezave kot jaz...in sicer me ze cca. 2dni zbada v noznici in nad sramno kostjo, s tem da je v noznici obcutiti tudi nekakosno tiscanje..se je mogoce katera ze srecala s podobno situacijo?

No pa da povem svojo zgodbov nosecnosti...pri 25/3t mi je os. ginekologinja izmerila mat. vrat, ker je bila otrokova glavica zelo nizk, izmerila je 26mm in me preventivno zaradi mojih preteklih tezav z zanositvijo(uspelo nama je v 3.postopku ivf) poslala v lj. na dodaten pregled...tam me je ginekologinja v 26/6t mocno prestrasila, da je vrat popolnoma mehak in da lahko z njim dela kar zeli, naj povem da je bil pregled bolec, izmerjena je bila dolzina 23mm in predpisan strog pocitek...nato sem imela ko trolo cez teden dni v 27/6t, kjer je bil vrat izmerjen na 27mm, kar je dobro in sploh ni rizicno, vrat je bil daljsi kljub temu, da je bilo receno da bolje ne more biti, da je lahko le se slabse ali pa oztane na istem...pregled pri 29/6t je nato pokazal dolzino 20mm, kar pa je za to dobo povsem normalno...se vedno je bilo receno pocivati in opraviti preglede pri svoji os. gin....z bebo je bilo ves cas vse vredu, os. gin. se je nato odlocila da vag. UZ ni pametno delati, ker nima smisla saj bi lahko stem sprozila porod, to je bilo v 30/6t, sedaj pa pac prebijam te vroce dni in drzim pesti, da beba pocaka v trebuscku vsaj se en teden do 34t, ko ne bo vec potrebna injekcija za hitrejsi razvoj pljuck, katere sem se do sedaj uspesno ognila...

Skratka sedaj se je pricelo to zbadanjev noznici in obcutek tiscanja v noznici ter rahle bolecine nad sramno kostjo, ki so podobne menstrualnim bolecinam...bolecina je predvcerajsnjim sicer popustila, vceraj je ni bilo, sedaj danes pa je zopet malo prisotna..

Zanima me torej ce ima katera podobne izkusnje, mogoce iz prejsnje nosecnosti, sama sem namrec noseca pr ic in mi prav pridejo izkusnje drugi, za katere pa se zavedam da ne morejo biti pri meni enake...nikakor se ne bojim poroda, malo me je strah le predcasnega poroda..

Hvala za odgovore...

(odgovor članu Zewa)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
19.7.2015 13:15:51   
Preggy
Kamarinka tudi jaz imam bolecine podobne tvojim..par dni nazaj me je tako spikalo cisto sp delu trebuha, v noznici in pa zadaj v krizu..obcutek kot pred menstruacijo. Malo sem se ze ustrasila ampak je bilo naslednji dan vse v redu tako da nisem sla k zdr, so bili pa kr neznosni krci. Zadnjih par dni imam res tezave z vrocino, na trenutke se mi kar zavtri, ponovi ne morem spati ne najdem ustreznega polozaja in tudi danes ponoci me je zeloo bolelo celo noc cisto v spo delu trebuha oz sramna kost..sedaj je veliko bolje in krcev ni.. Mislim da je to naravno in da se pocasi pripravlja telo na porod. Nevem mogoce gres lahko vseeno k zdr po nasvet..jaz nisem odsla ker je bilo potem takoj drug dan veliko bolje..

So pa te vrocine neznosne in komaj cakam da temp padejo, saj clovek ne more nic..
Pripravljeno je ze vse, zivcki me pa tudi ze malo dajejo kako in kaj :)

(odgovor članu Kamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
19.7.2015 15:37:10   
aspera
Jaz sicer teh bolečin nimam, jih ima pa moja sestra, ki je tudi septemberka in noseča slaba 2 tedna dlje od mene. Ima bolečine v sramni kosti in krče v sp.delu trebuha. Za vsak slučaj se je šla pokazat k gin., ampak ker je MV še vedno dolg in zaprt, ji je rekla, da je to normalno in da ni nobene bojazni. Predpisala ji je pa Spasmex tablete in naročila naj pije veliko magnezija.

Meni pa samo kakšen dan ful trebuh otrdeva, da se mi na desni strani naredi čisto trda bula in kar malo grozno zgleda. Ampak glede na to, da imam MV dolg še 4,5cm, mi je gin., rekla, da to ni nič hudega.

Je pa res svinjsko vroče te dni, jaz se samo doma držim in se izogibam, da bi kamor koli hodila v takem. Doma v stanovanju imava še kar znosno, pa še ventilator nama dela cel dan user posted image .

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
20.7.2015 21:20:03   
levcka
Hej nosečke :) Kako ste danes? Meni cel dan laufa ventilator, ker je tako vroče. Imam prav navale toplote zgleda, ko se spotim in potem moram pod tus.

Noge so malo bolje - malo manj zatečene. Bolečin nimam v trebuhu, mi pa otrdeva kar precejkrat na dan.

Je katera razmišljala o masaži presredka? Kolikor sem brala, naj bi bilo to super, da te ne rabijo rezati, ker se koža lepo raztegne.

Pa še to, ve katera kdaj bi bilo primerno začeti piti čaj za mehčanje MV? Meni ga sicer še nikoli niso zmerili. Morm v petek malo opomnit ginekologa :)

Upam, da se zvečer shladi, da bomo lahko končno spale celo noč.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
20.7.2015 21:48:07   
Preggy
Pozdravljene :)

Tudi meni je nenormalno vroce, in me pravtako parkrat na dan kar oblije.
recimo sedim pa me kar na enkrt zajame vrocica in se zacnem potiti.
Bolecine v trebuhu so prisotne, pravtako otrdevanje..

Zanima me ce se katera ozmed vas tudi sooca z vrtoglavico oz omoticenostjo? Zadnjih par dni se mi
Kar na enkrt zavrti, sem tako omoticena kasno min dve potem pa zgine in me ponavadi takrat oblije pot po celem telesu, nato pa je vse ok??

O tem se nisem slisala niti brala, nekako nocem vedeti nic kar se tice poroda mi je potem lazje ker ne vem kaj me caka hehe :)

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
20.7.2015 21:51:43   
levcka
Meni se je vrtelo prej, ampak nikoli tako kot si ti napisala. Je pa velika verjetnost, da je to zaradi vročine. Lahko pa pokličeš svojega ginekologa, pa ti bodo svetoval. Vsaj v KR imam jaz take izkušnje ;)

Tudi jaz se bojim poroda, zato bi si pa rada čimbolj "olajšala" z alternativo ;)

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
21.7.2015 0:43:39   
ulaah7
A vas lahko nekaj vprasam se? Torej jaz si ful zelim otrocicka in ker imam taksno praznino sedaj v sebi (prekinitev nosecnosti v 26. Tednu) bi si cimprej zelela spet zanositi. Ima katera izkusnje z zanositvijo cca 3 mesece po porodu? Pravijo da je priporocljivo pocakat 6 mesecev ali vec po nosecnosti ki je trajala 40 tednov. Glede na to da sem jaz bila v 26.tednu pa je ze mogoce dovolj 3? Tako je rekel tudi Dr.Pusenjal vendar nocem siliti z nicemer,
Me je prevec strah kaksnih zapletov zaradi tega.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?