|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
22.6.2015 19:30:01   
levcka
Ur5a vprašaj svojo ginekologinjo. Meni moj dovoli iti vse do Zadra :) Samo prevročemu soncu se moram izogibat. Kar pa ne bo težko. Komaj čakam, da mine teh 14 dni in greva tudi midva na morje. No ja mi trije ;) Bom pa že 32tem tednu takrat.

Aspera jaz sem mižala, moj je gledal in dr. Megličeva ni nič govorila. Razen to, da je vse lepo razvito. Tako da ti svetujem, da če ne želita vedeti, pač povesta da ne želita vedeti spola in da naj vaju opozori, da bosta takrat mižala ;)

Zdej se morm pa psihično pripravit na jutrišnjo pošto od ZZZSja. Upam, da bo taka, kot mora biti. Z bolniško do 8.7. Tako kot je ginekolog napisal in nevrologinja potrdila.

Aja bebica pa neumorno brca in dela prevale. Ponoči in podnevi ;)

< Sporočilo je popravil levcka -- 22.6.2015 19:31:21 >

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
23.6.2015 13:10:48   
Ur5a
Punce, hvala za mnenja. Bom vprašala še ginekologa, ampak mislim, da ne bo kompliciral kolikor ga poznam. Kakšnih težav pa nimam, razen tega, da postajam čedalje bolj nerodna s trebuhomuser posted image Očitno bolj spredaj nosim, ker se mi zdi res že ogromen... no, pa tudi drugimuser posted image
Drugače pa tudi moja pika veselo brca, včasih se mi zdi da kar po cele dneve. Sem pa itak vesela, da je takouser posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
23.6.2015 13:31:21   
levcka
Punce ne boste verjele odločba iz ZZZSja je pozitivna zame. Od 12.6 do 28.6 sem v bolniški 8 ur. Potem pa od 29.6 do 1.8 po 4 ure v bolniški 4 ure naj bi pa delala. Ker imam se 22 dni dopusta za izkoristit bom sla na dopust 7.7 in sem do porodniške na dopustu :) Očitno se je malo "trše" pogovarjanje obrestovalo. Samo upam, da baba odleti iz položaja al pa da no vsaj dobila kakšen nadzor, ker njeno delo je obupno.

Bebica pa brca cele dneve. Vesela zarad tega ;)

(odgovor članu Ur5a)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
23.6.2015 15:19:05   
aspera
Super levcka, končno nekaj pozitivnega zate glede te bolniške. Jaz še kar čakam na odločbo, mi že skoraj 2 tedna zamujajo user posted image .

Moj user posted image danes tudi spet veselo brca, včeraj je bil pa bolj lenušček in ni toliko. Pa še to se mi je zdelo, da se je nekako tako obrnil, da sem brce čutila navznoter in ne navzven. Danes je pa spet v "normalnem" položaju, mi brca v trebuh user posted image . Kar naj tako ostane še 2 urici, ko imam 3D/4D, da bomo lahko kaj videli user posted image .

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
23.6.2015 16:27:18   
levcka
aspera držim pesti, da je vse ok in da boste lepo videli na 3D/4D uz :)

Ja očitno je imela doktorca iz komisije prevec dela z mano, pa se ni utegnila s tabo ukvarjat ;) Hec. Pokliči jih in bodi vztrajna, da ti dajo odgovor. Drugače te lahko "zafrknejo". Sploh če je ista zdravnica kot pri meni.

Meni ni jasno kako naj izvedem zdaj to 4 ure bolniške in 4 ure dopusta. Mi bo potem dopust še za naslednje leto ostal, al kaj?!?

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
23.6.2015 21:09:42   
beba92
Punce. že pripravljate kaj cotke za naše user posted image ? meni se zdi še prehitro, da bi že prala in likala... kdaj boste ve?

aja kaj pomeni to, da imam visok MV? G mi je rekel, da je to super, pa da je visok 5cm in zaprt?
lep večer

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
23.6.2015 21:23:57   
levcka
Jaz sem cotke že oprala in jih pospravila v vrečke z vakumom, tako da jih bom avgusta samo počasi lepo začela likat.

Za MV pa nimam pojma kaj to pomeni. Meni ga sploh še niso pregledali z UZ. Je vedno kaj vmes prišlo. Upam pa, da je ok.

(odgovor članu beba92)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
23.6.2015 21:35:18   
aspera
Samo na kratko odgovorim bebi92, jutri pa kaj več napišem. MV je maternični vrat in to, da je visoko in da meri 5cm, je super. To pomeni, da je lepo zaprt in da ni bojazni za kak prezgoden porod.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
24.6.2015 10:00:40   
aspera
Živjo punce user posted image .

Zame se je danes lepo začel dan, ker me je zbudil poštar z odločbo komisije. So mi podaljšali bolniško vse do porodniške (30.8.) z dovoljenimi izhodi v kraju bivanja user posted image user posted image user posted image . Pa še regres me je razveselil zraven user posted image .

Vesela sem pa še od včeraj, ko sva imela 3D/4D pri Pušenjaku. Res je super ginekolog, tak sproščen in zgovoren. Vse je še enkrat pregledal in premeril otročka, ki ima sedaj že okrog 1 kg, pa z glavo se je že obrnil navzdol. Tudi vse ostalo je tako kot mora biti. Za spol nismo gledali, tako da je bil potem 3D uz malo krajši, sva pa vseeno dobila 8 posnetkov in ogromno slikic. Otroček je spal, tako, da ga je malo požokal user posted image in se je potem začel premikat. Nam je mahal z rokico, si manel očke, kazal jezik... ni da ni user posted image . Super pregled, sicer res malo drag, ampak nama ni žal user posted image .

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
24.6.2015 17:45:17   
levcka
Super aspera full sem vesela zate :) Ja pregled je drag, ampak vreden vsakega eura. Najino dete je tudi spalo na UZ, ampak ko smo ga končno zbudili, se je pa full kremžil in zehal. Pa prstke na nogicah je k obrazu dajal :)

Jaz sem šla pa danes na depilacijo. Niti ni tako hudo bolelo. Mi je pa rekla, da po trebuhu dlakice bojo same od sebe odpadle po porodu in jih ne bova depilirale. Mal bom kosmata po trebuscku na morju, ampak ni panike ;)

Sem tudi jaz na Rudniku v HMu kupila dva modrcka za dojenje za 7 eur. Sicer sta bile samo še številke 80D in 80E, ampak sem šla probat in je 80D kar ok - košarce so malo prevelike trenutno, ampak baje se to še napne, ko se dete rodi in doji. Bomo vidli ;)

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
25.6.2015 12:17:36   
Lupidupi
Hejla drage user posted image srečke!

Kar ne morem verjeti kako hitro mineva čas. Še malo in bomo svoje majhne user posted image držale v naročju. Komaj čakam. No, s fantom sva našla primerno stanovanje čisto zraven moje mame, kar je super saj bo lahko hitro priletela na pomoč. Sicer so prejšnji najemniki z njim zelo grdo ravnali in je treba veliko stvari popraviti to avtomatsko zbije ceno stanovanja. Njegovi so namreč za to, da se stanovanje kupi. Držim pesti, da se tokrat obnese. Aja in najpomembenjše... lastnik je super, spoštljiv in prijazen user posted image user posted image

aspera res super za 3D/4D Uz user posted image .

In drage moje punce naj se še pohvalim in sporočim, da sem z maturo ZAKLJUČILA!!!! user posted image Rezultate sicer izvem julija ampak vseeno vem, da sem opravila uspešno tako, da končno in res KONČNO zaslužene počitnice. Eno veliko breme je padlo iz mene. Zdaj pa še samo počakam na mojega štrukeljčka user posted image .

Tudi mi gremo kmalu na morje. Takrat bom v 31. tednu. Mi gremo kar na slovensko obalo tako, da nisem preveč nemirna user posted image . Še vedno pa nisem našla kopalk. Vem, da ste že pred časom pisale za kopalke ampak se ne spovnim več kje ste jih kupile?!

Vse, kar upam je to... da nam bo tudi vreme naklonjeno. Zadnjih nekaj dni je blo čisto aprilsko user posted image

Lep dan vsem. user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
25.6.2015 16:49:02   
levcka
Lupidupi čestitam za vztrajnost pri šoli in maturi.

Jaz sem včeraj šla v HM in New yorker pogledat za kopalke in sem potem v New yorkerju kupila dva modrčka, ker spodnji deli kopalk so mi še vedno prav user posted image

user posted image je pa tudi danes cel dan aktivno. Mu paše, da ni tako vroče user posted image

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
28.6.2015 9:08:19   
Ur5a
Ojla, nosečkeuser posted image

Spet imam eno vprašanje za vas... rada bi začela z jemanjem OMG3, ki jih priporočajo v zadnjih treh mesecih nosečnosti. A katera že jemlje kot prehransko dopolnilo? Zanima me predvsem, kaj naj kupim, ker do sedaj tega še nisem jemala in nimam pojma, kaj je najbolj varno in dobro za nosečnice.user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
28.6.2015 9:16:34   
Lucy89
Ur5a, sama ne bom jemala nič dodatnega (razen, če mi bo na pregledu to predlagala svoja ginekologinja). Mam že zdaj "preveč" vsega za spit in pojest :) (folna, fe, mg 3x na dan... :)).
Koliko vas namerava obiskati šolo za starše (prvorojenke)? Kdaj boste pa kaj šle na socialno?

Lep pozdrav! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ur5a)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
28.6.2015 10:29:41   
Maicoo
Lucy89: Midva greva v šolo za starše v 2/2 julija. Drugače ni šlo, ker je bil problem s termini (vse zasedeno/polno ali pa nama ni ustrezalo zaradi dopusta, na katerem sva bila zdaj junija).
Na CSD pa bom šla v tednu od 13. julija dalje, ko bom 60 dni pred pdp. Tako bom lahko uredila tudi papirje še v času, ko bom v službi in se mi tja ne bo treba vozit samo zaradi tega, ni ravno blizu...

Tiste, ki delate in niste na bolniški, kdaj imate zadnji delovni dan? Jaz odštevam, še manj kot 1 mesec (porabila bom še dopust) user posted image

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
29.6.2015 10:52:12   
Lucy89
Tudi sama kličem naokrog, pa so ti termini tako čudni... V Murski Soboti (najbližja porodnišnica), imajo vse termine zaseddene, ali pa v juliju in avgustu sploh ne izvajajo šole... tudi v UKCju so vsi termini za julij zasedeni, prosto šele 5. avgusta?!?
Ker nisem iz Mb, tam imam samo svojo ginekologinjo, v avgustu predavanja odpadejo, saj se z takim trebuhom ne nameravam voziti sem ter tja (dragi je v službi :/)... ah, bomo videli. :)
Partner je pri porodu vseeno lahko prisoten, ne glede na opravljeno starševsko šolo, ane?

Lep pozdrav nosečke!

(odgovor članu Maicoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
29.6.2015 13:09:15   
beba92
Ravno danes sem dobila urnik in termine za MŠ :) šla pa nebom na vsa predavanja.
Danes sem tudi bila na socialni, morava s partnerjem še 1X skupaj tja... da podpiše paprije itd... user posted image

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
29.6.2015 13:29:31   
Ur5a
A se na CSD-ju prej naročite ali kar pridete tja? Pa koliko je dejansko dela s temi papirji? Jaz si razlagam, da grem najprej tja po papirje, jih izpolnim, izpolne še delodajalec in jih pač vrnem nazaj na socialno? Ali je še kaj dodatnega letanja vmes? Midva sva drugače poročena, potem lahko verjetno vse opravim sama ali kako?

(odgovor članu beba92)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
29.6.2015 14:24:56   
levcka
V nekaterih porodnišnicah je potrebno imeti MŠ, drugje pa samo priporočljivo. Poglejte si na spletnih straneh porodnišnice, kamor želite it rodit.

Na CSD sem šla jaz po papirje, jih poslala delodajalcu. Zdej bom pa še sama izpolnila kar morm. V sredo jih pa kar lepo nesem tja.

Midva sva tudi od sobote poročena ;)

Kar se tiče prehranskih dopolnil jaz že vse skozi jem folno, vitamine, minerale in omego3. Pa zdaj že nekaj časa tudi železo, ker ga imam premalo.

Lep sončen dan vam želim ;)

(odgovor članu Ur5a)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
29.6.2015 15:58:59   
aspera
levcka, čestitam in veliko sreče v zakonu vama želim user posted image user posted image .

Jaz sem šla zadnjič na naš CSD in sem dobila cel kup enih papirjev za oba, ki jih morava izpolnit in nekaj odnesti k delodajalcu, potem pa vrnit. Ker mi porodniška nastopi šele konec avgusta, so mi rekli, da je dovolj zgodaj, če vrnem te papirje enkrat v avgustu. Pa skupaj morava tja, da partner podpiše očetovstvo.

Kako ste pa kaj drugače? Midva odštevava dneve do morja, v soboto greva in upam, da bo vse ok, da ne bom imela kakšnih težav na morju in se predčasno vrnila domov. Počutje je kar v redu, sedaj mi ful pomagajo te tablete za zgago, edino po železu mi zna biti kdaj slabo, pa zaprtost me matra, če ne pojem dovolj vlaknin.
Danes sem prvič probala spati z blazino za dojenje, ker mi že paše, da si podložim nogo in trebuh, ampak sem jo potem ponoči samo zbrcala iz postelje, ker ne morem spati celo noč samo na enem boku in mi je potem samo gužvo delala v postelji. Kako pa ve kaj spite? Za nočno lulanje pa meni še kar ni treba vstajati ponoči user posted image .

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
30.6.2015 10:30:27   
Lupidupi
Lepo pozdravljene!

Malo redkeje se javljam zaradi okvare racunalnika.

Levcka cestitke!! user posted image

Tudi jaz že odštevam dneve do morja. Mislim, da bo zelo pasalo, sploh moji hrbtenici malo plavanja v slani vodi user posted image . Se zelo veselim. Upam samo, da bo nam tudi vreme naklonjeno user posted image .
Za mojega babya nisem v skrbeh saj je G na zadnjem pregledu rekla, da je vse v najlepšem redu in lahko gremo povsem sproščena. Je pa res, da sprememba okolja naredi svoje. No, upam na najboljše vsem nam ! :)

Včeraj sva z mojim kupila previjalno. Sem zelo zadovoljna. Komaj čakam, da začneva urejati sobico!

Počutim se super. Kot, da sploh ne bi bila noseča. Edino pri spanju me trebušček precej ovira. Se mi zdi, da porabim veliko energije, da se obrnem iz enega boka na drugega user posted image .
Glede prehranskih dopolnil sem do sefaj jemala Elevit .. vendar ne vsebuje omega. Zato bom se danes sprehodila do mesta in vskočila po omega. :)

Še malo pa lastnik stanovanja pride iz dopusta. 2.7. se bomo dogovorili za najemnino in ostale stvari. Resnično upam, da nam tokrat uspe in se bova v kratkem lahko vselila. Držite pestke user posted image

Lep dan user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
1.7.2015 14:43:45   
sabincica
Zdravo Punce,

Evo se le javljam po 16ih dneh. Sma v nedeljo pozno zvečer prišla iz morja. Je bilo super. Na soncu je pripekalo in se ni dalo zdržatuser posted image , v senci je bilo pa kr hladno, ker je skoz pihal Maestral ali pa burja, tako da sma na terasi od hiše na ležalnikih ležala v nogavicah in termoflisuuser posted image .
Voda je bila ok. Nisem pretiravala zaradi vetra, ker se nisem želela prehladit. Z masko nisem nič plavala, ker se mi je že prvi dan, ko sem šla plavat zvrtelo v vodi. Še dobro da sem bila na taki globini, da sem dosegla tla in se zavlekla v plitvino in tam osedla na štengo, da sem se stabilizirala, pa da je bil moj zraven, da me je zvlekel do hiše. Sma potem ugotavljala vzrok- potopila sem se toliko, da sem si zmočila lase in malo plavala ''mrtvaka''. v uho mi je prišla voda in zaradi nosečnosti sem očitno bolj občutljiva, kar je verjetno sprožilo vrtoglavico.
No od tega dne nisem več ušes zmočila in imela sem prepoved, da grem sama do vode.user posted image

Prenajedla sem sem se joda in OMG3. Vsak dan morska hranauser posted image ...malemu škljatu pa je tudi čist odpipal. Skoz mi je norel po trebuhu.

Ima novo foro- zelo rad se mi z ritko na mehur usede, predvsem med vožnjo ali pa če dlje časa stojim. Boli kot user posted image . Sem imela včeraj UZ. ima že 1,200 g. Srček se je super videl in je G rekla, da je ok. Tudi rokice in nogice, pa zmerila je obseg trebuščka in glavice. Je pa rekla, da ima neverjetno čuden položaj. Je ležal prečno čez moj trebuh z ritko na mehurju in glavico pod desno ledvico in s stopali pod levo. No danes se je že prestavil.
MV je 4 cm.

Odmerek tablet za ščitnico mi je tirolog zopet poveča, tako da sem sedaj že na 1 in pol tabletke/ dan. Na morju sem se zredila za 2 kg.

Levcka- user posted image za prejeto odločbo iz ZZZS. In pa za zakonski stanuser posted image

Aspara- user posted image za 3D. Za odločbo jim pa žnaraj. Sej ziher nimajo take gužve, da je nebi mogli napisat. Jaz jo dobim najkasneje 4 dan po tem, ko oddam papirje pri svojem OS, tudi če je vikend vmes.

Lupidupi- user posted image bravo za maturo. Pa če so se od tvojga fanta starši odločili, da vama stanovanje kupijo, je pa to res lepo od njih. Bom počasi že mnenje spremenila, če ne bo spet do kakih eskalacij prišlo.

Se tipkamouser posted image

(odgovor članu Lupidupi)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
1.7.2015 15:07:19   
Ur5a
Levcka, čestitke za poroko in vse lepo na skupni poti!

OMG3 sem si jaz kar kupila od Nutrilaba eno, ampak sem kasneje na netu našla še eno boljšo od iste firme, z večjo vsebnostjo DHA in namenjeno posebej nosečnicam: http://www.nutrilab.si/izpostavljeno/nutrilab-super-iq.html
Ko mi zmanjka te škatlice, bom kar to zgornjo kupila.

Jaz sem drugače v redu, samo utrujena sem zelo zelo. Pa vročeeee mi je, itak.

Moja punčka je pa že obrnjena z glavico navzdol in to že v 26. tednu, ko sem imela ultrazvok. Se vam to zdi hitro?? Nisem se kaj dosti še informirala o tem, ampak upam, da to nima kakšnega vpliva na prezgodnji porod? Mogoče malo neumno vprašnje, ampak zadnje čase me kar neka panika daje, da bi prezgodaj rodila.user posted image

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
1.7.2015 15:53:59   
Preggy
Ur5a pri meni je ze skoraj od vsega zacetka obrnjena na dol, tako da ni panike :)
Je blo vedno vse v redu.

Danes sem imela pregled, in kar raste oz se redi :) meri ze 39 cm in ima 1400g sem pa 30 2/7.
No pomembno je da je vse v redu.. Je pa ze malo motece ker tudi pritiska na mehur in je pomoje bolj nizko zato me pa tako boli vedno v sp delu trebuha, se posebno zadnje dni. Ampak pri moji je vedno vse normalno hehe :) no upajmo da je res

Cas pa hitro tece, se malo in bomo drzale nase strucke v narocju user posted image

(odgovor članu Ur5a)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
1.7.2015 20:28:41   
aspera
sabincica, saj sem že dobila odločbo, malo višje sem pisala o tem user posted image . So mi podaljšali bolniško do porodniške, z dovoljenimi izhodi user posted image .
Super, da sta, oz. ste, uživali na morju, midva greva tudi čez 2 dni in komaj čakam, edino pakirati se mi nič ne ljubi user posted image .

Moj otroček je bil tudi v 26.tednu že obrnjen z glavo navzdol, tako da to naj te nič ne skrbi, ur5a. Boljše, da se prej obrne, kot da se sploh ne user posted image .

Jaz sem pa včeraj začela z 28.tednom in se zaenkrat ok počutim. Tablete za zgago mi ful pomagajo, sedaj me edino že malo matra križ in te zadeve.

A katera že mogoče čuti kolcanje otročka? Sem brala, da naj bi se sedaj to začelo, enkrat v tem obdobju. Drugače je pa tudi moj pravi migetavček, to mi kar cel trebuh zavalovi včasih, kot da bi se cel prevračal notri user posted image .

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?