|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
13.4.2015 14:53:38   
Tirožica5
Bolje da damo to temo malo na stran;)
Mene pa zanima ali ste že kaj razmišljale o načinu poroda? Boste rodile naravno, EA, ultiva, akupunktura,..?
Sama sem sinčka rodila naravno in mislim da tokrat ne bo šlo naravno;) najbolj mi je všeč EA:)

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
13.4.2015 15:11:13   
sladkorčica
Tirožica5 jst sm že razmišljala. Ne vem po moje če se bo dalo naravno. Pri ta prvi sem tudi naravno pa tako hitro 2 uri pa se mal pa je bilo vsega fertik. Vse bi dala da bi bilo tudi sedaj tako ,user posted image .
Kar bo pa bo. Midva se sedaj pripravljava na materinsko šolo, zato kr bo šel zraven in rabila potrdilo. Tako da bo treba drugi mesec to uredit da nas kaj ne prehiti.
Tirožica5 zakaj misliš da nebo šlo naravno?

(odgovor članu Tirožica5)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
13.4.2015 15:17:23   
Tirožica5
Ker je bil prvi porod grozen! Trajalo sicer ni tako dolgo kot je običajno pri prvorodkah..nekje 7ur. Mali je bil zelo velik oz je imel veliko glavico, sama sem pa zelo ozka v bokih in nikamor ni šlo. Rodit bi morala že kakšni dve urci prej, ampak je bilo v porodnišnici toliko rojstev tisti čas , da so mene kar pustili. Tako da so se potem po meni obešali babca in sestra ter se vakum so mi naredili.
Preveč je bilo..res:/
Tako da zdaj razmišljam o protibolečinskih sredstvih in mislim da bom kar na EA pristala:)

Neposredna povezava do sporočila: 1103
13.4.2015 15:28:21   
sladkorčica
Jojojoj boga boga. Tole ti pa čist nič ne zavidam. Tega je mene najbolj strah kaj bo sedaj. Potem sem bla jst za prvič carica pa se mlada sem bila......

Ti si bila zrela za carski rez. Vem pa da so začeli sparati na tem zelo. Od brata je lani julija v lj porodnišnici rodila dvojčke. Bilo je grozno, pa niso hoteli naredit carski . Sem pa slišala da akupunktura pomaga kao da rodiš lažje. A je to res maš kaj več izkušenj s tem?
Ker sem mela v začetku zraven hudih slabosti hude migrene in mi je ena tukaj na forumu pisala za to varianto pa je bilo g vala bogu potem mimo ampak se kar sprašujem se zmeraj če je.tukaj kaj resnice?

Neposredna povezava do sporočila: 1104
13.4.2015 15:32:45   
jesse16
Uf že o porodih govorite.
Moj prvi porod je bil kr v redu. 5 ur sem rojevala na koncu z tako močno sestro na trebuhu, da je mala mala končno šla ven. Sam porod ni bil hud, šivana nisem bila. Tako da če bo še v drugo isto  bo super.
Tirožica tole je pa bilo kr hudo zate.

O porodu sploh nočem razmišljat, EA me je strah. Bom isto kot prvič prosila za protibolečinsko, neki ti dajo v žilo in si čisto sproščen, sicer še vedno boli in vse čustiš. Ne vem kaj so mi dali ampak jaz sem bila med popadki zadeta k mina. Mi je bilo prov fajn user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1105
13.4.2015 15:35:07   
Tirožica5
Tudi sama mislim da bi mi morali narediti carski rez, ampak kot si rekla v našem zdravstvu radi varčujejo;)
Sladkorčica mislim da se nimaš kaj bati..če je šlo prvič tako zlahka, bi moralo drugič biti še lažje:)
Glede akupunkture pa nisem najbolje informirana..meni se sicer take stvari zdijo tudi dosti psihične narave..če verjameš pomaga. Mande je tudi ultiva bolj za okras oz ima bolj psihični učinek. Bodo pa tiste bolj vedele kakšen je učinek oz ali deluje ali ne, ki so jo že preizkusile:)

Neposredna povezava do sporočila: 1106
13.4.2015 15:51:34   
Tirožica5
Jesse16, sama pri prvem otročku tudi nisem hotela razmišlati o porodu..sem si rekla, da bo že nekako šlo. In mi je bilo zelo žal. Če bi bila malo bolj informirana o vsem, bi vedela kako reagirati oz zahtevati da bi kako drugače ukrepali. Tukaj imam seveda v mislih vse, ne samo protibolečinska sredstva. Se mi zdi da je v našem zdravstvu tako da bolj kot si neveden, bolj so veseli in bolj te okrog prenašajo.

Neposredna povezava do sporočila: 1107
13.4.2015 16:32:42   
sladkorčica
Jaz o epiduralni ne bom Glih pametovala ker.ne vem kako zgleda samo baje je zelo boleč postopek pa se tvegano (to je itak pa vse) moja teta je medicinska sestra in mi je enkrat opisala zakaj je tvegano pa se dobila jo je že zaradi ene operacije. Tako njena izkušnja ni preveč dobra ker baje se.kar neki časa ne popusti in ne čutiš nog ne nič. ..... Lej res te nočem strasit samo raje se čimveč pozanimaj. Mislim da je opisano v reviji baby book ki sem jo dobila pri svoji ginekologinji.
Na zelo slabe izkušnje ki jih imaš vem da iščeš nekaj kar bi ti olajšalo. Pa saj jaz imam izkušnje da nekaj morajo dat proti bolečinami v žilo.

Je pa mene osebno najbolj strah da bi imela kakšen vakuum ker vsi vemo da je to zelo tvegano da poškodujejo dojenčkove možgane.

Neposredna povezava do sporočila: 1108
13.4.2015 17:46:31   
lostan
Ja,epiduralno sem tudi jaz že imela,pa ne pri porodu,pač pa pri travmatološki operaciji..in si je ne želim nikoli več..glavobol,cel dan hroma od pasu navzdol, navsezadnje dobila še kateter, ker nisem mogla lulat..res,rajši potrdim,pa poskusim naravno rodit kot pa spet epiduralno.. Mogoče sem imela samo smolo..

Neposredna povezava do sporočila: 1109
13.4.2015 18:00:16   
sladkorčica
Lostan teta mi je čisto isto opisala da ni to bog ve kaj prijetno. Baje je pri porodu se huje ker ne čutiš al krvaviš normalno ali ne.....
Uglavnem jaz nisem niti pomislila na epiduralno ravno zaradi pripovedovanja od tete potem se pa vsaka odloči po svoje.
Sem pa vesela lostan da si to delila z nami iz svojih izkušenj.
Najbolje je naravno če se da razen tega ko je imela Tirožica5 izkušnje to je pa spet hudič.
Mah to bomo mogle pregurat pa konec. Tudi carski ni nedolžen, kolegica je lansko leto konec julija pa rodila z carskim , je pa hudo bo ker se je zagnojilo kar je poleti velika verjetnost. Kakor se obrneš brez bolečin ne bomo čez prišle.
Ampak avgustovke do takrat je še daleč uživajmo nosečnost vsaka po svoje da nam bo ostala v lepem spominu.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lostan)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
13.4.2015 20:08:56   
Tirožica5
Joj, rese tako hudo pri EA? Nobena mi do sedaj ni povedala nič strašnega oz vsaj ne tako kot ve pravite da je..
Seveda imamo se nekaj časa do konca, vendar se tokrat želim bolje pripraviti kot sem se prvič in predvsem bolj seznaniti z postopki, zraven pa paše tudi mnenja in izkušnje drugih punc. In ravno zato sem vas spraševala:)
Kar naj naši malčki ostanejo še nekaj časa z nami;)

Neposredna povezava do sporočila: 1111
13.4.2015 20:41:22   
sladkorčica
Saj ti pravim mogoče ni tako hudo . Sem pa sama prebrala da tudi fajn boli ko ti nastavijo kanal za epiduralno . Res ne vem kako je s tem. Ko sem prvič rodila se spomnim da je bil cel bum s tem. Je vsaka hotela to met, potem so pa sam se če plačaš. In vem da ni ravno poceni, če se ne motim je bilo okrog 200 e.
Do takrat imaš se kar nekaj časa. Kam pa misliš jit rodit?

Neposredna povezava do sporočila: 1112
13.4.2015 20:45:14   
Anonimen
punce , ne se tko bat epiduralne pri porodu.

Treba je vedt, da je razlika med epiduralno anestezijo- operacije in epiduralno analgezijo- porod.
Tko, da ni to isto in ne morš primerjat operacije in poroda. Lahko so komplikacije pri obeh, ampak se uporablja različna zdravila in drug prostor v hrbtenici, kamor se da zdravilo.

tko da se pozanimajte pri tistih , ki so rodile z epiduralno. Tudi jaz še ne vem kako se bom odločila.

Neposredna povezava do sporočila: 1113
13.4.2015 21:05:46   
strukla
zanimivo da smo ravno pri porodih, danes sem mela pregled oci in mi je oftalmologinja rekla, da bo brez dileme carski rez. tako da se bom pocasi psihicno pripravila na to. ce bom mela izbiro, se bom pa vseeno odlocila za splosno anestezijo, ker mam obcutek, da bom prevec panicna, ce bom pri zavesti user posted image

drugac pa sladkorcica, upam da se ti vse ok iztece glede na tvoje tezave, ampak to pac isto zelim vsem ostalim. menim da je vsaka nosecnost isto pomembna, neglede na to kok tezko je blo zanosit. tko da morje in dopust se vedno nimata tle nobene veze. ce bo slo kej narobe, bo tud slo, neglede na to a si 20 minut od bolnice al eno uro. tako pac je. ce ti ne pase it na morje ko si v sedmem ali osmem mesecu potem povej tako, ne pa neki klobasat o pomembnosti otroka in nevarnosti, ki ti prezijo ce si eno uro od bolnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
13.4.2015 21:08:52   
Tirožica5
Epiduralna mislim da ni plačljiva. No vsaj v ljubljanski ni plačljiva. Bila je pa plačljiva v kranjski porodnišnici, ampak sedaj tudi tukaj ni več, če sem pravilno seznanjena.
Rodila sem v Kranju in bom šla verjetni tudi sedaj v Kranj:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
13.4.2015 21:10:40   
Tirožica5
Struklja kaj je narobe z tvojimi očmi, da boš imela carski rez?

Neposredna povezava do sporočila: 1116
13.4.2015 21:31:36   
sladkorčica
Ja res je da je vsaka nosečnost pomembna, če je pa to za tebe "klobasanje" ja pa dobro pač povedala sem svoje mnenje da mi je bolj pomembno da bo vse okej in z mano in z bebitom. Tebi če pa paše jit pa pojdi saj ti nobeden ne brani. Sem že enkrat danes povedala da lahko vsaka izrazi svoje mnenje brez obtoževanja z " klobasanjem in moralo"

Tirožica5 aha ja možno da ni povsod plačljivo, odvisno od porodnišnice.

Neposredna povezava do sporočila: 1117
14.4.2015 8:46:44   
jesse16
Živijo avgustovke.

Uf malo hude krvi. Vsaka zase najbojše ve. Priporočam pa da se posvetujete s svojo G predno grete na morje.

A EA ni več plačljiva, pred leti vem da je bila plačljiva in to ni bilo poceni.
Kar se poroda tiče približno vem kako in kaj, pa tudi svoje pravice, nočem pa še razmišljat o tem. Bom avgusta.

Kako ste kaj drugače??

Neposredna povezava do sporočila: 1118
14.4.2015 9:14:27   
sladkorčica
Naš mali tako veselo brca da moj pravi, da me bo do avgusta raztrgaluser posted image user posted image .

Drugače počutje okej razen neki me zgaga matra, pa non stop moram hodit lulat. Tako da si tudi pit ne upam preveč ko kam grem. Ampak žejna pa tako......

Jesse16 kako je pa z porodniško? Kdaj ti ginekolog da tiste papirje oziroma a moraš sama rečt? Jst sm čist pozabila kako je s tem pa se takrat sem imela samo starševski dodatek.
Meni je ena kolegica svetovala da naj grem prej na csd mal se pozanimat pa kar ne morem se spravit.

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
14.4.2015 9:17:35   
Tirožica5
Dobro jutro:)
Jaz sem uredu:) kako si ti Jesse16?
Vas kaj daje spomladanska utrujenost?

Jesse16 saj ne da ne bi vsaj približno poznala svoje pravice pri porodu, ampak ko si prvič na porodni mizi in si že čisto izmozgan, sploh ne veš kaj se dogaja in ne veš kaj ti lahko 'naredijo' in kaj ne. Tudi mojemu partnerju ni bilo nič jasno. No ali pa je bilo vsaj pri meni tako. Zato se tokrat želim bolje pripraviti glede vsega..

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
14.4.2015 9:49:35   
jesse16
Tirožica porod bo super, bomo ko kokoške, v 10 min bomo rodile pa bo user posted image
Malo za hec je bilo tole, ampak se strinjam s stabo da ko si cel izmozgan partner itak cel zmeden in prestrašen je hudo.

S sporodniško je baje tako: G ti da dokumentacijo 60 dni pred PDP, na CSD daš cca 30 dni pred nastopom porodniške samo vlogo za porodniško. Vse ostalo vloga za starševski dodatek, očetovski dopust, pomoč ob rojstvu otroka.... pa šele po rojstvu otroka.
Tiste, ki nismo poročene moramo pred rojstvom partnerje prisilit  da podpišejo očetovstvo na CSD, da imaš to s seboj v porodnišnici, če ne moraš potem sama urejati rojstni list pa davčno številko... tako pa vse uredijo v porodnišnici.
Po rojstvo otroka moramo sedaj tudi sami urejati zdravstveno zavarovanje, in sicer lahko to uredimo preko spletne strani ZZZS. Najkasneje 60 dni po rojstvu mora biti to urejeno. Otrok se zavaruje po enem izmed staršev.
To so informacije ki jih jaz trenutno imam. Če ima katera kakšne druge info prosim da me popravi.

Neposredna povezava do sporočila: 1121
14.4.2015 10:03:14   
sladkorčica
Ja to z očetovstvom me je že ena opozorila pa svetovala da si naj prej uredila da je za vse lažje , tako da midva bova to ziher uredila.
Bom šla pa v kratkem res na csd zaradi mojega primera ker sem ostala brez sluzbe kako bo s tem. Nekaj sem se že pozanimala tako da baje bom imela normalno porodniško ker imam prilive skoz do junija ko je za oddajo za porodniško. Če pa bi mi manjkalo za kakšen mesec bi mi dali pa na podlagi place in to 55% osnove. To je tudi neuradno,če ma katera s tem izkušnje bi bila zelo vesela kake info.

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
14.4.2015 14:46:34   
Špelička
Ojla,

še jaz se pofočkam, rok imam 31.8., to je moja druga nosečnost, doma imamo že 2,5 letnico. Spola še ne vemo, se še skriva. Drugače pa dojenček že veselo miga, čutim ga že mesec dni.

Vidim, da debata teče o EA - jaz imam iz prvega poroda odlično izkušnjo in tudi v drugo niti ne razmišljam, da bi poskušala brez. Sem imela sprožen porod, ker sem bila že 10 dni čez rok in so me našopali z umetnimi popadki, k so tako hudičevo boleli, da sem sam spraševala, kdaj že dobim epiduralno. Nastavljane katetra je malo zapeklo, res je, da sem bila nestabilna na nogah še 12 ur, ampak razlika v bolečini je ogromna - po epiduralni se je kar naenkrat nehala, bila sem čisto umirjena in rodila z lahkoto. Mi je pa veliko znank reklo, da bodo probale rodit po naravni poti, na koncu so pa vse vzele epiduralno user posted image .

Dopustovali bomo letos nekje v bližini doma, malo v Istri in malo še kje v Sloveniji. Jaz si ne bi upala it dlje, morju se pa tudi popolnoma ne bi odpovedala. Bomo šli pa 2 meseca pred pdp-jem - za vsak slučaj.

Lepo bodite!

Neposredna povezava do sporočila: 1123
14.4.2015 15:01:03   
sladkorčica
Pozdravljena špelička.

Glede morja se vsaka sama odloci kako pa kaj. Jaz sem se zmeraj mnenja da.bom ziher prezivela ce letos.ne.grem na morje.
Glede epiduralne pa nimam pojma jaz sem samo opisala kar sem slisala od tete. Kaj dosti s pa epiduralna za porode in operacije ne.razlikuje. to je moje mnenje. Verjamem pa da tiste ki imatslabe izkusnje iscete nekaj kar bi vam olajsalo bolecino.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
14.4.2015 15:07:50   
lostan
Res je to,epiduralna je epiduralna, ne glede na to za kaj jo uporabijo-ali je to operacija lokomotornega aparata ali pa porod..toliko o "klobasanju ",da se razlikuje..
Mimogrede, imam kar nekaj let delovnih izkušenj v ljubljanski porodnišnici, tako da vem marsikaj in tudi doživela sem marsikaj v zvezi z epiduralno na intenzivnem oddelku porodnišnice,pa niti slučajno ne bi želela katere strašiti..jaz pač zase vem da niti pod razno ne bi želela epiduralne,če bi bila sila rajši cr v splošni..Pa uživajte prelep, sončen dan..

Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Diastaza
kokos4 RR

Ali ste imele po porodu tezave z diastazo recti?

Da (56%)

Ne (44%)

Število vseh glasov: 27

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!