|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  224 225 [226] 227 228   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
26.2.2015 10:54:31   
lily32

IZVIRNO SPOROČILO: MauMow

Jaz sem začela voditi evidenco stroškov, ker samo tako ugotovima kje se kaj porabi. Isto razpredelnico sedaj uporabljajo moji starši in njegovi. So se jim finance zelo uredile, ker vidijo kjer denar odhaja user posted image

user posted image Ni neumna ideja, čeprav ne vem, če sem tako dosledna, da bi jo vodila.user posted image A lahko razkriješ, kaj si beležiš v razpredelnici?

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5626
26.2.2015 10:56:54   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Jaz sem začela voditi evidenco stroškov, ker samo tako ugotovima kje se kaj porabi. Isto razpredelnico sedaj uporabljajo moji starši in njegovi. So se jim finance zelo uredile, ker vidijo kjer denar odhaja user posted image

user posted image Ni neumna ideja, čeprav ne vem, če sem tako dosledna, da bi jo vodila.user posted image A lahko razkriješ, kaj si beležiš v razpredelnici?

Čisto vse. Vsak račun je notri vpisan (bencin, hrana, kino,...) čisto vse... In tako se vidi kam gre kateri denar. Pač razdeljena je na hrana, avto, položnice, in ostalo. Potem napišem datum in koliko je šlo za kaj. Nam to zelo koristi.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5627
26.2.2015 11:45:41   
leilani

js to tudi načrtujem, pa še študiram, kako naj bi zgledalo...a to razpredelnico si sama naredila ali si povzela po kakšnem vzorcu?

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5628
26.2.2015 11:48:11   
Melanie1
Dober dan! user posted image

Ma, danes mi sploh ne znese priti sem gor. user posted image Zato samo na hitro...

Takšno razpredelnico, kot jo imaš ti, MauMow, sem jaz dosledno vodila nekoč. Sedaj za nakupe večinoma uporabljam BA kartico in evidenco spremljam kar preko Klika. Bi morala preveriti, koliko je šlo za kaj. Iz glave ne vem.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5629
26.2.2015 12:22:39   
Melanie1
Evo, preverila... Okroglih 350 evrov z moje strani za gospodinjstvo (hrana, kozmetika, čistila). Bi rekla, da manj kot običajno, ker sem porabila ta mesec večji znesek za vzdrževanje avtomobila. Verjetno je mož namaknil še enkrat toliko. Skratka odločno preveč. Ampak ne vem, kje bi rezali stroške. Meni se ne zdi, da zapravljamo po nepotrebnem. Pač hrana je dejansko draga pri nas... user posted image Položnice so itak razred zase. Ampak kot bi rekla moja sestra. Denar mora krožiti... user posted image

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5630
26.2.2015 12:35:20   
Melanie1

Melanie, še eno vprašanje. A vi imate tako veliko kmetijo in bo tem si še zaposlena? Res, svaka ti čast. user posted image Tudi jaz sem prepričana, da ima tvoj dan kako uro več in da ti nekaj mutiš s tem časom. user posted image

Ma, ni takoooo velika kmetija. Od kar sva na svojem (l. 2001) imava konje, katerim sva pred kakšnimi tremi leti dodala še nekaj domačih živali, ki pa niso samo hobby program. user posted image Trenutno je pri nas 5 konjev, kravica in telček, telica, 3 pujsi, dva psa, petelin in kokoši.
Pač drugačno življenje kot v mestu, ampak nas veseli. Drugače sva oba redno zaposlena. user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5631
26.2.2015 12:37:46   
Janchek81
Melanie1 svaka ti čast, da poleg službe še opravljata delo doma .. pismo, kje pa pol najdeš čas še za otroke? Al združita prijetno s koristnim? user posted image

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5632
26.2.2015 12:43:07   
Beat
Hej, punce user posted image

Tudi jaz bi se vam želela pridružiti, čeprav zdaj še ne delava na user posted image , bova pa začela morda v maju user posted image
Za seznamček pa: stara sem 23 in imam sinčka starega 1 leto (smo pa iz štajerskega konca)

Fino bodite user posted image

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5633
26.2.2015 12:57:34   
MauMow
Jaz sem jo sama naredila v Excelu. Je res super stvar. Tako vidiš kam odhajajo dinarčki user posted image

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5634
26.2.2015 13:53:41   
lily32

Jaz sem jo sama naredila v Excelu. Je res super stvar. Tako vidiš kam odhajajo dinarčki user posted image

Ne vem, če je ravno super stvar, ko vidiš, kako dinarčki zginjajo. user posted image user posted image Jaz postanem prej depresivna kot vesela, ker sem mi zdi, da bomo vse zajedli. user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5635
26.2.2015 13:55:16   
MauMow

Ne vem, če je ravno super stvar, ko vidiš, kako dinarčki zginjajo. user posted image user posted image Jaz postanem prej depresivna kot vesela, ker sem mi zdi, da bomo vse zajedli. user posted image

Na začetku res ni fajn, samo po par mesecih pa urediš finance pa ti je prav fajn tole delat ko vidiš da gre vse po planu user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5636
26.2.2015 15:56:12   
polhek2

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

...noname..., 25, Dolenjska (NM), 0 user posted image

*perla, 0 user posted image

Anonimna user posted image , 2user posted image

alexsis, 26, Osrednjeslovenska, 1user posted image

Anjjaa, ??user posted image

chocolatecake, 23, NM, 0 user posted image

Cikacaka, Maribor, 0 user posted image

flay, 30, Podravska, 1user posted image

Janchek81, 33, LJ, 1user posted image

jona klara, 36, 1 user posted image

leilani, 28, Primorska, 0 user posted image

mamica deklicam, 40, okolica Kamnika, 2 user posted image

Marčevka2010, 36, 1user posted image

MauMow, 26, 0 user posted image

Neza007, 28, Kamnik, 0user posted image

~pikapoka~, 1user posted image

polhek2, 28, Ljubljana, 1user posted image

She1, ??user posted image

snika, 24, Gorenjska, 0user posted image

sončnica24, 1 user posted image

SU, 2 user posted image

tasyjka, 42, 2user posted image

Žabinčica, 36, Podravska, 2 user posted image

user posted image ali user posted image

user posted image *misi*, 1 user posted image
user posted image Lunica0, 1user posted image
user posted image Savanah 26, 0 user posted image
user posted image Tinncyka 23, Celje, 1 user posted image
user posted image Wishes 23, Ljubljana, 0 user posted image
user posted image Katte, 35, 1 user posted image
user posted image Tara9, 28, 0 user posted image
user posted image Tejča05, 2 user posted image
user posted image ta*mala, 1 user posted image
user posted image angelsi, 3 user posted image
user posted image orto2, 2 user posted image
user posted image jabuk, 25, 0 user posted image
user posted image biba88, 1 user posted image
user posted image Melanie1, 36, Posavje, 3 user posted image
user posted image _pika_, 29, Ljubljana, 0 user posted image

SKUPAJ NAS JE : 18

user posted image NOSEČK: 15

MAMICE: Bluegirl 26, osrednjeslovenska, 1 user posted image fantek; ela23 24, Krško, 1 user posted image fantek; ta*mala, 1user posted image punčka

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5637
27.2.2015 9:56:02   
Melanie1
Dober dan! user posted image

Vidim, da ste že vse predvikendsko razpoložene. user posted image

user posted image Tole bi pa tudi moj mož rekel. Ampak drugače ne gre. Ne moreš imeti ovce in novce. user posted image Nisem razsipen človek, ampak stiskaši pa nikakor ne. In tudi ne vidim smisla tlačenja dinarčkov v stare štunfe, na primer. user posted image Enkrat je itak vsega konec. Vsega. Uživaj, dokler lahko. Še en moj moto. user posted image

(odgovor članu polhek2)
Neposredna povezava do sporočila: 5638
27.2.2015 10:07:30   
..noname..
Tudi jaz sem taka, da mi ni bilo nikoli žal dat denar za nekaj kar sem si zaželela. Moj dragi bolj merka kot jaz, pa vseeno nama gre kar dobro kar se tiče trgovine user posted image user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5639
27.2.2015 10:22:36   
Janchek81
No jaz sem tud mnenja, da pri hrani pač ne 'stiskamo' ... smo pa začel npr stiskat ko sm jaz za tamalo nosila domov skor da ne vsak teden par čevljev user posted image in pol se je to nabral tok, da enih sploh obul nismo, tko, da zdj ma na sezono sam ene 4 pare user posted image pa isto za cunje ... kar se pač ne rab, se ne rab ane ... tko, da sva se z mojim usedla in pogovorila, da pač se bi pa tuki vseen dal mal pršparat ... kar se tiče hrane, kozmetike, čistil se žal ne da, ker tok k se porab se porab .. vsak dan tud npr peremo cunje, tko, da ne morm šparat npr na prašku al pa mehčalcu ... drugje se pa valda da, če se le hoče user posted image

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 5640
27.2.2015 10:36:00   
chocolatecake
Midva še nimava svojega gospodinjstva, pa tudi finance zaenkrat vodiva vsak svoje, tako, da težko kaj rečem glede tega. Nakupujem večina v Šparu, ker je najbližji in imajo večkrat kakšne akcije.
Od septembra imam službo, pa sem mislila koliko bom prihranila, pa sem nakoncu vsakega meseca vesela, da sem vsaj na pozitivni nuli.
Ne zapravljam nič kaj posebnega, sem pa imela v januarju stroške z zavarovanjem avta, tehničnim, cestno takso, vinjeto, za kar sem zapravila več kot eno celo plačo. Pa tudi alternativni načini zdravljenja neplodnosti niso ravno poceni, v zadnjih 3 mesecih sva cca 300 evrov porabila za bioenergetika - jaz 12 terapij, moj 8.
Profertil za 3 mesece stane cca 155 evrov s poštnino iz Nemčije (pri nas je še dražji), plus cca 50 evrov za ostale prehranske dodatke zanj, pa kakšnih 50 evrov za vitamine in prehranske dodatke zame (Elevit, omega3, probiotik, matični mleček).
Veliko je šlo tudi v lekarni za razne zdravilne čaje in pastile za grlo, ker sem bila konec lanskega leta 6x zaporedoma na antibiotikih in se mi je sesul imunski sistem.
V glavnem farmacevtska industrija zadnje pol leta na nama kar dobro služi user posted image . Živilske trgovine pa malo manj dobro.

Neposredna povezava do sporočila: 5641
27.2.2015 11:19:15   
perla*
Pomoje je fora v racionalnosti, ne kakršnem koli škrtarjenju user posted image
Če na osebo porabim 300€ potem se da kej izboljšat, a ne? Itak je to zato, ker si vse privoščim, pa te scene z eko in bio...ki itak jim tud ne zaupam več. V dveh mesecih sem zaradi spremljanja akcij in premišljenosti skoraj razpolovila stroške user posted image

Meni se gre samo za ta princip:
Primer 4 slojnega wc papirja v Lidlu 2.30€. V Mercatorju pa Violeta ali Paloma znamka 3.90€. Pa še to je tam včasih 8 rolic.
To je meni nateg in te stvari sem začela spreminjat. Wc papir sem pa zato dala za primer, ker si ga boste zihr zapomnile! user posted image

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 5642
27.2.2015 11:27:28   
Melanie1
user posted image WC papir pa tudi jaz najraje vzamem v Lidlu. Tisti z roza napisom. Je daleč najboljši od vseh, ki smo jih imeli doma. Pa tudi najdlje zdržijo. Cena pa je občutno nižja kot ostali podobni izdelki.

Ampak moram pa res namensko v Lidl po določene artikle, kar pa se mi vedno ne da. user posted image

(odgovor članu perla*)
Neposredna povezava do sporočila: 5643
27.2.2015 12:11:41   
..noname..
WC papir je itak samo potrošni material. Mene najbolj jezi WC papir, ki se strga še predno kaj pobrišeš user posted image
Jaz ga najraje kušujem v Šparu, Lovely, 4-slojen...poceni pa res dober

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5644
27.2.2015 13:30:38   
polhek2
Bejbikeee, kako ste?

jz napol mrtva z vročino, dete pa končno brez vročine, čakam da pride možek domov da naredim kosilo, pol pa nazaj vodoravno.

Povejte mi katero folno jeste, sej vem da smo o tem že govorile, jz sem imela sensilabovo, zdej pa mal razmišljam o menjavi.

tole sem videla https://www.lekarna24ur.com/si/nosecnost-mama-in-otrok/nosecnost-2/jamieson-folna-kislina-1000-mcg-100-tablet

no razpišite se mali saj veste več glav več ve user posted image
MD a že proslavljaš novo službo??

Neposredna povezava do sporočila: 5645
27.2.2015 13:34:46   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: polhek2

Bejbikeee, kako ste?

jz napol mrtva z vročino, dete pa končno brez vročine, čakam da pride možek domov da naredim kosilo, pol pa nazaj vodoravno.

Povejte mi katero folno jeste, sej vem da smo o tem že govorile, jz sem imela sensilabovo, zdej pa mal razmišljam o menjavi.

tole sem videla https://www.lekarna24ur.com/si/nosecnost-mama-in-otrok/nosecnost-2/jamieson-folna-kislina-1000-mcg-100-tablet

MD a že proslavljaš novo službo??

Jaz zaenkrat jemljem Elevit,.... v pondelk grem do zdravnice da mi da Folacin - 10x višji odmerek - zaradi prvega UPN-ja ... tko, da .. jst nimam izbire druge ... mi je že pol rekla, da nj pred zanositvijo jem vsaj 1 mesec Elevit, pa 1 mesec Folacin, pol pa nej delamo lahko na otročku ... tko, da ... naslednji mesec bo pač un mesec k bova začela delat na bejbiju user posted image

(odgovor članu polhek2)
Neposredna povezava do sporočila: 5646
27.2.2015 13:44:57   
Melanie1
Ojej, Polhek, čimprej se pozdravi. user posted image V začetku tedna sem tudi jaz imela občutek, da se me bo nekaj lotilo, pa sem hitro ukrepala (ingverjev čaj, grgranje mlačne vode s timijanovo tinkturo..). Boleče grlo je izginilo. user posted image Itak pa se začenja sezona gripe. Je treba še bolj paziti.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 5647
27.2.2015 13:49:47   
Melanie1

Jaz uporabljam Elevit, isto sem tudi v prejšnji nosečnosti. Mogoče trenutno ne tako dosledno, kot v tistih kritičnih tednih, ampak še vedno dovolj redno. Imam zelo pozitivne izkušnje že od prej. Pa ne gre samo za folno kislino, je notri cela paleta vitaminov in mineralov, ki skrbijo ne samo za pravilen razvoj dojenčka, ampak tudi za nosečko (lepša koža, lepši lasje, več energije, ni slabokrvnosti...) Jaz ga lahko samo pohvalim. OK, razen njegovo ceno, ki je itak katastrofalna. user posted image

(odgovor članu polhek2)
Neposredna povezava do sporočila: 5648
27.2.2015 13:50:15   
Marčevka2010
Polhek pozdravi se!

Jaz jemljem Femibion 1, od ovulacije do M. Vmes pa ne, oz. eno cenejšo verzijo z iherba. Če zanosim pa bi jo potem naprej. Je pa do konca februarja akcija 1 + 1 gratis, firma Carso. Pa še brez poštnine. Sem na eni strani videla reklamo in naročila na mail. Zelo hitro pošljejo. Baje je ta folna taka oblika, da se najbolje absorbira, tudi ginekologi jo preferirajo. je brez železa za tiste, ki imajo s prebavo probleme, da ne zapre.

Jaz imam pa en izcedek, se mi zdi, da ne bo nič. Naj bi bila M v nedeljo. Bomo videli.

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5649
27.2.2015 13:55:19   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Melanie1

Jaz uporabljam Elevit, isto sem tudi v prejšnji nosečnosti. Mogoče trenutno ne tako dosledno, kot v tistih kritičnih tednih, ampak še vedno dovolj redno. Imam zelo pozitivne izkušnje že od prej. Pa ne gre samo za folno kislino, je notri cela paleta vitaminov in mineralov, ki skrbijo ne samo za pravilen razvoj dojenčka, ampak tudi za nosečko (lepša koža, lepši lasje, več energije, ni slabokrvnosti...) Jaz ga lahko samo pohvalim. OK, razen njegovo ceno, ki je itak katastrofalna. user posted image

Ja cena je res visoka ... jo pa baje priporočajo res večina ginekologov. Eni nikakor ne odstopajo od te izbire. Elevit ima največ folne kisline, druge je nimajo toliko ( izpostavim pač svojo, ki se je ne dobi v prosti prodaji )...tko, da jaz sem tud bolj za Elevit kot druge zadeve .. tud Elevit je bla prva folna kislina, ki je stopila na trg ... potem so sledile druge ...

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  224 225 [226] 227 228   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  224 225 [226] 227 228   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.