|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  223 224 [225] 226 227   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
25.2.2015 13:42:22   
Melanie1

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: Melanie1

lily, dobrodošla. user posted image Mislim, da te bo zelo vesela naša mamica deklicam. Ista starost, pa še obe imata punčki istih let. user posted image

To se pa pošteno motiš. user posted image Se "poznava" že z nekaterih drugih tem in ker večkrat jasno povem svoje mnenje, ki se pogosto razlikuje od njenega, mislim, da me ne mara preveč.

MD, ta tema je tvoj teritorij in obljubim, da bom tu prijazna. user posted image

Tega pa nisem vedela. Zadržujem se večinoma tukaj, včasih pokukam na Upajmo skupaj ali Čvekanje v pričakovanju in to je v bistvu to. Redkokdaj berem kaj drugega na RR. Očitno nisem tako firbčen človek. user posted image Konflikti med ljudmi so že sami po sebi brezvezni, kaj šele na forumu. Vsak lahko napiše svoje mnenje, ne maram pa direktnega zbadanja, žaljenja in podobnih neumnosti. Tega na naši temi itak ni. Čemu le? user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5601
25.2.2015 13:46:21   
tia12
Grrrr...a se na BC vedno pokaze una druga crtica (samo nakazana), tudi ce je - ?

TAJ - 10.4.2009

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5602
25.2.2015 13:54:45   
..noname..
No, da razložim.
Kot prvo, sva samo 2. Pojeva bolj malo, predvsem veliko zelenjave. Trudiva se, da čimmanj hrane zavrževa. Dost zelenjave imava še od poletja v skrinji. Nekaj malega hrane dobiva od moje tašče ali moje mame. Kupujeva stvari, ki jih potrebujeva. Na ceno pogledava, ampak če so kacije samo zaradi tega ne kupujeva ničesar. Imava pa polno skrinjo, tako da res ni problem.
Iz enega kosa govejega mesa za juho (cca 300-400g) imava 2x juho, meso je tudi za pojest, tako da je to že za 2 dniuser posted image user posted image
Tudi midva se včasih vprašava kako je to mogoče, ampak je. Nikoli nisva lačna in vedno je mešano za jest. Ničesar v najini kuhinji ne manjka. Morda kakšna hrenovka, jogurt in pašteta user posted image
Sva ljubitelja zelo začinjenih jedi in najraj uživava v preprostih jedeh, ki jih začiniš po svojeuser posted image
Če delava jedi na žlice, jo pa narediva za večkrat, tako, da res nimava problemov s tem. Kruh pa vedno sama pečem. Kupim kvas v Šparu, ki stane 8 centov.

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5603
25.2.2015 13:59:39   
Melanie1

user posted image user posted image Si me nasmejala, se prav spomnim, kako je. Kako pa ti prenašaš user posted image ?

V tej nosečnosti so me prvič pestile slabosti, ki so se zadrževale do 16. tedna. Ko je to minilo, sem začela res uživati v nosečnosti. Trebuh je sicer kar konkreten, ampak hujše sile pa ni. Me ne ovira preveč, še vedno sem zelo okretna. Ok, po stopnicah se zadiham kot star slon, sploh če bi jih rada hitro prehodila, ampak to je normalno. user posted image Če primerjam tole nosečnost, ki jo vozim pri teh letih (junija bom 37), s prejšnjimi (pri 21., 24., in 30.) v bistvu ne opazim razlike. In če bi imela moža, ki bi bil navdušen nad dojenčki in manjšimi otročki, bi si zagotovo privoščila še enega. Otroke ima rad, ampak groza ga je majcenih bitij in dela z njimi. user posted image Meni pa so ravno tile najljubši. user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5604
25.2.2015 14:05:22   
Janchek81
Melanie1 waaaaaw... četrti otrok na poti user posted image user posted image

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5605
25.2.2015 14:26:04   
perla*

IZVIRNO SPOROČILO: ..noname..

No, da razložim.
Kot prvo, sva samo 2. Pojeva bolj malo, predvsem veliko zelenjave. Trudiva se, da čimmanj hrane zavrževa. Dost zelenjave imava še od poletja v skrinji. Nekaj malega hrane dobiva od moje tašče ali moje mame. Kupujeva stvari, ki jih potrebujeva. Na ceno pogledava, ampak če so kacije samo zaradi tega ne kupujeva ničesar. Imava pa polno skrinjo, tako da res ni problem.
Iz enega kosa govejega mesa za juho (cca 300-400g) imava 2x juho, meso je tudi za pojest, tako da je to že za 2 dniuser posted image user posted image
Tudi midva se včasih vprašava kako je to mogoče, ampak je. Nikoli nisva lačna in vedno je mešano za jest. Ničesar v najini kuhinji ne manjka. Morda kakšna hrenovka, jogurt in pašteta user posted image
Sva ljubitelja zelo začinjenih jedi in najraj uživava v preprostih jedeh, ki jih začiniš po svojeuser posted image
Če delava jedi na žlice, jo pa narediva za večkrat, tako, da res nimava problemov s tem. Kruh pa vedno sama pečem. Kupim kvas v Šparu, ki stane 8 centov.

Bravo! Ti si moj vzor! Jst moram tudi začet malo več na to gledat, predvsem bolj planirano in racionalno. Sploh ko v omari kaj založim in potem rok poteče user posted image Pa večinoma sama v gospodinjstvu, pa zaprim več evrčkov kot vidva. Ajoooj sem jst ena pojava zapravljiva. user posted image Moram začet dinarčke na stran dajat, da bom enkrat lahko voziček kupila
user posted image

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 5606
25.2.2015 14:44:18   
Melanie1

No, da razložim.

Pri nas smo kar precej samooskrbovalni. Meso (teletina, žrebetina, svinjina) je domače. Manjka edino domače perutnine. To imamo v načrtu letos. Skratka zamrzovalna omara je vselej polna. user posted image Kokoši nesnice pridno nosijo jajca. Sami naredimo tudi konjske salame, hrenovke, kranjske klobase, mleko, skuto, občasno mlad sir, po novem tudi jogurte user posted image ... Domač kruh je tudi meni zakon, ampak ga ne pečemo prav pogosto. Pri sebi sem ugotovila, da mi ne odgovarjajo kvašene dobrote. Sem si zadnjič spekla pirin kruh brez kvasa. Mi je vrhunski, nič napihnjenosti nisem občutila. Seveda so ga domači popljuvali v nulo. user posted image Lahko bi pridelali bistveno več svoje zelenjave. Tu se moramo še popraviti. Pa še vedno ostane veliko stvari, ki jih kupimo. Paštete, različne salame, siri, namazi, Nutella (brez te sploh ne gre user posted image ), Čokolino, čokoladne kroglice...

Od kozmetike tudi jaz kupujem v DM (pogosto koristim njihove kataloge z boni), zavijem pa tudi v Mueller, čeprav mi je ta precej odročen.

Neposredna povezava do sporočila: 5607
25.2.2015 14:45:56   
Melanie1

IZVIRNO SPOROČILO: perla*

No, da razložim.

Bravo! Ti si moj vzor!

Čakaj malo. A nisem JAZ tvoja vzornica??? user posted image

(odgovor članu perla*)
Neposredna povezava do sporočila: 5608
25.2.2015 14:46:39   
Janchek81
Melanie1 jaz tud delam pirin kruh brez kvasa user posted image in mi je res mjami ... itak, da jem sam jst pa hči ... drugi so ga itak spluval user posted image

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5609
25.2.2015 14:51:24   
perla*

No, da razložim.

Bravo! Ti si moj vzor!

Ti si moja vzornica v aktivnostih in dobri energiji! user posted image user posted image Moja zapravljivost pa tudi rabi novo šolo in to je noname! user posted image Se izpopolnjujem na vseh področjih! Never ending story...sej veš! user posted image

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5610
25.2.2015 14:54:23   
Melanie1

No, da razložim.

Bravo! Ti si moj vzor!

Ti si moja vzornica v aktivnostih in dobri energiji! user posted image user posted image Moja zapravljivost pa tudi rabi novo šolo in to je noname! user posted image Se izpopolnjujem na vseh področjih! Never ending story...sej veš! user posted image

OK, sem potolažena... user posted image

(odgovor članu perla*)
Neposredna povezava do sporočila: 5611
25.2.2015 15:35:27   
mamica deklicam

lily, dobrodošla. user posted image Mislim, da te bo zelo vesela naša mamica deklicam. Ista starost, pa še obe imata punčki istih let. user posted image

To se pa pošteno motiš. user posted image Se "poznava" že z nekaterih drugih tem in ker večkrat jasno povem svoje mnenje, ki se pogosto razlikuje od njenega, mislim, da me ne mara preveč.

MD, ta tema je tvoj teritorij in obljubim, da bom tu prijazna. user posted image

preden berem naprej, kaj ste danes napisaleuser posted image , bom napisala komentar na tole

jaz nimam nič proti, če kdo pove svoje mnenje, v kolikor lahko tudi jaz svojega. Najbolj sovražom take, ki mislijo, da so najbolj pametni in je edino pravo njihovo mnenje. Imam na forumu samo eno formurašico, ki je ne maram preveč. In to nisi ti. Sem pa že dobila vtis, da je tudi drugim trn v peti.

Itak se sedajle sploh ne spomnim, kje sva se "usekale"user posted image user posted image . Ja, mama skleroza daje vedno bolj.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5612
25.2.2015 15:51:47   
lily32

In če bi imela moža, ki bi bil navdušen nad dojenčki in manjšimi otročki, bi si zagotovo privoščila še enega. Otroke ima rad, ampak groza ga je majcenih bitij in dela z njimi. user posted image Meni pa so ravno tile najljubši. user posted image

No, jaz pa sem podobna tvojemu možu. Z veseljem bi bila še enkrat user posted image , potem pa bi porod in prvo leto prevrtela hitro naprej in dala ponovno v 1. brzino. user posted image Čeprav mi je bilo lepo na porodniški, sem malo panik in mi gredo na živce situacije, ko dojenčka nekaj muči in ne veš, kaj mu jeuser posted image , in pogosto nočno prebujanje. user posted image Zdaj z malima uživam. user posted image

Melanie, še eno vprašanje. A vi imate tako veliko kmetijo in bo tem si še zaposlena? Res, svaka ti čast. user posted image Tudi jaz sem prepričana, da ima tvoj dan kako uro več in da ti nekaj mutiš s tem časom. user posted image

mamica deklicam, če ni zamere, sem pa vesela. Včasih je mama skleroza tudi za kaj dobra. user posted image

(odgovor članu Melanie1)
Neposredna povezava do sporočila: 5613
25.2.2015 16:09:23   
mamica deklicam

mamica deklicam, če ni zamere, sem pa vesela. Včasih je mama skleroza tudi za kaj dobra. user posted image

ja, mama skleroza je velikokrat za kaj dobra. Sploh če imaš doma takšnega "deca" kot jaz. Dannes mi je tako na žulj stopil, da bi ga kar v žlici vode utopilauser posted image

Mi že nisi mogla dovolj po glavi skakati, da se ne spomnimuser posted image user posted image . Drugače je pa vsaka dobrodošla, nam vsaj dolgčas ni. Vidiš, da čvekamo o vsem, kar nam pade na pamet.

p.s. za tiste, ki tako nestrpno čakate kot jaz: klicali me še vedno niso, tako da ne vem še nič, kako je glede službe. Sedajle nisem več sigurna ali sem napisala, da sem v ponedeljek na zavodu izvedela, da bi najraje zaposlili vse tri, ki smo prišli v finalni izbor. In upam, da ta molk pomeni, da res iščejo delovna mesta za nasuser posted image
Saj drugače sem pa že navajena zavrtnitev, takih in drugačnih.

Če imaš tako "dobro mamico", kot je moja, se že v mladih letih naučiš, da nisi nikjer zaželjenuser posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5614
25.2.2015 16:57:08   
..noname..
perla* v čast mi jeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Melanie1 tudi meni si v vzor...kljub tolikšem številu otrok + en prihajajoč, veliko stvari sama narediš...bravo...jaz nimam otrok pa sem brez energije....

Moram pa tele svoje nakupe merkat že zaradi tega, ker sem brezposelna in brez karšnegakoli prihodka, možu pa ne smem preveč odžiratuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 5615
25.2.2015 20:42:09   
leilani
no da se še js malček javim

lahko me dodate na seznamček, vendar bomo z resnimi 'aktivnostmi' pričeli čez dober mesec :D Primorska, 28 še do poletja, pa 0 user posted image

glede nakupov...največ Hofer cca 3x na teden, potem pa 1x mesečno Lidl, Eurospin (samo določeni izdelki), v Mercator in Špar grem ponavadi iskat ko so 20% oz. 25% popusti na izdelek in takrat vzamem kar cel karton mleka, moke ali sladkorja. Čistila in praške kupujem v Italiji isti izdelki dosti nižja cena kot npr. v Mercatorju, največkrat kupim na zalogo ker se mi ne da tekat vsakič po 1 prašek recimo.. Svinjino imamo doma, govedimo kupimo na zalogo 1x na 2-3 mesece v eni privat mesnici - boljše meso pa ceneje kot v Mercatorju na popust. Kozmetiko kupujem večinoma v DM.

Moj predragi ne more brez Nutelle, tako da jo nabavljam v Mueller-ju...največ za najmanj denarja user posted image

Glede na to, da večkrat kupujemo na zalogo smo preračunali da porabiva cca 120€ na mesec. Sicer živimo v hiši z mojimi (ločena stanovanja in vhodi), vendar opravljam jaz večje nakupe, ker takrat ko delam popoldne, poskrbi mama, da ima moj predragi kuhano večerjo oz. kosilo ob vikendih (takrat dobi na krožnik tudi perutnino user posted image ).

Neposredna povezava do sporočila: 5616
25.2.2015 20:42:18   
polhek2
Pikicepokice moje....

na seznamčku m lahko za 14 dni umaknete znakec nosečke user posted image leta pa se v ponedeljek obrnejo na 28user posted image

Berem vas na brzino, jz sem čist na meji da zbolim (beri bolna hodim na šiht) dete pa je zbolelo pri mami. Aja še tole moja hči je stara 8 let.

Dobrodošle nove, za MD še kar držim pesti, verjamem da bo.

Glede mesečne porabe, vsa hrana nekje s čistili in kozmetiko 300€. Večinoma v mercatorju.

Zdej pa šibam glavo umit in pod tuš. jutri imam prvi pregled pri ginekologu po abraziji.... user posted image

mejte se, smejte se

Neposredna povezava do sporočila: 5617
26.2.2015 7:09:32   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

no pa sem te našla, kje se trenutno obe nahajavauser posted image user posted image . Seveda, ko pa bova imeli obe prvošolčke letos. In v našem koncu je res trenutno preveč otrok. So pred enim letom odprli še en privat vrtec z 7-9 oddelki ( ne vem točno a s 7 sigurno), da so kolikor toliko otrok v vrtce spravili. S šolami bo pa križ, jim bodo pokale po šivih

Neposredna povezava do sporočila: 5618
26.2.2015 7:36:32   
Bluegirl
Morning!

Joj, zdaj tistih mojih 400 evrov zveni prav potratno? Če mi le uspe, bom 1 mesec spremljala, koliko dejansko zapraviva.

Kaj sem še hotela? No, tudi mene daje skleroza ;) Lep dan, punce!

Neposredna povezava do sporočila: 5619
26.2.2015 7:52:42   
Janchek81
Dobro jutro user posted image
pa je dons že mali petek .. juhej .. jutro je bilo tudi tako lepo ( ni uno turobno z dežjem ), da mi je dalo kar energije za delo user posted image

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 5620
26.2.2015 8:09:20   
MauMow

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

...noname..., 25, Dolenjska (NM), 0 user posted image

*perla, 0 user posted image

Anonimna user posted image , 2user posted image

alexsis, 26, Osrednjeslovenska, 1user posted image

Anjjaa, ??user posted image

chocolatecake, 23, NM, 0 user posted image

Cikacaka, Maribor, 0 user posted image

flay, 30, Podravska, 1user posted image

Janchek81, 33, LJ, 1user posted image

jona klara, 36, 1 user posted image

leilani, 28, Primorska, 0 user posted image

mamica deklicam, 40, okolica Kamnika, 2 user posted image

Marčevka2010, 36, 1user posted image

MauMow, 26, 0 user posted image

Neza007, 28, Kamnik, 0user posted image

~pikapoka~, 1user posted image

polhek2, ??user posted image

She1, ??user posted image

snika, 24, Gorenjska, 0user posted image

sončnica24, 1 user posted image

SU, 2 user posted image

tasyjka, 42, 2user posted image

Žabinčica, 36, Podravska, 2 user posted image

user posted image ali user posted image

user posted image *misi*, 1 user posted image
user posted image Lunica0, 1user posted image
user posted image Savanah 26, 0 user posted image
user posted image Tinncyka 23, Celje, 1 user posted image
user posted image Wishes 23, Ljubljana, 0 user posted image
user posted image Katte, 35, 1 user posted image
user posted image Tara9, 28, 0 user posted image
user posted image Tejča05, 2 user posted image
user posted image ta*mala, 1 user posted image
user posted image angelsi, 3 user posted image
user posted image orto2, 2 user posted image
user posted image jabuk, 25, 0 user posted image
user posted image biba88, 1 user posted image
user posted image Melanie1, 36, Posavje, 3 user posted image
user posted image _pika_, 29, Ljubljana, 0 user posted image
user posted image Anonimna S/Polhek2, 1user posted image

SKUPAJ NAS JE : 18

user posted image NOSEČK: 15

MAMICE: Bluegirl 26, osrednjeslovenska, 1 user posted image fantek; ela23 24, Krško, 1 user posted image fantek; ta*mala, 1user posted image punčka

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5621
26.2.2015 8:10:43   
MauMow
Ko smo glih pri nakupih, midva sva za vse (hrana, čistila, ...) zapravila okoli 250-300 evrov na mesec. No sedaj ko sva pa v velemestu pa to podvojite pa boste dobili številko koliko stane življenje tukaj (pa to ni nobenega razkošja v hrani its...)user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5622
26.2.2015 10:29:50   
lily32
Če sem odkrita, ne vem točno, koliko zapravimo na mesec. user posted image Trenutno se tolažim s tem, da imava oba delo in mi "status" dopušča, da ne kupujem vedno le najcenejših stvari, ampak predvsem kar se tiče sadja, zelenjave in mesa gledam na poreklo in kvaliteto. Večinoma kupujem slovensko, pa čeprav je pogosto nekoliko dražje. So me nekatere dokumentarne oddaje, ki sem si jih ogledala, kar malo prestrašile, ko sem videla, kako poteka masovna proizvodnja mesa, sadje in zelenjave v zahodni Evropi. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lily32 -- 26.2.2015 10:30:40 >

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5623
26.2.2015 10:40:05   
MauMow
Jaz sem začela voditi evidenco stroškov, ker samo tako ugotovima kje se kaj porabi. Isto razpredelnico sedaj uporabljajo moji starši in njegovi. So se jim finance zelo uredile, ker vidijo kjer denar odhaja user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5624
26.2.2015 10:47:26   
mamica deklicam
pri nas nakupuje moj dragi. Je bolj "šparoven" kot jaz user posted image user posted image

Porabimo nekje 200-250€ na mesec.
Sva pa tudi midva prišla do spoznanja, da je domače le bolj kvalitetno. Meso je večinoma slovenskega porekla in to od okoliških kmetov, zelenjave sem kar enkaj pridelala in jo jemljem iz skrinje. Mojega rediča mi je ravno prejšni teden zmanjkalo, zelje imam pa še eno glavo in pol. Česen bom očitno s svojim pridelkom prišla čez, glede čebule bova pa letos več posadila. Je zaloga pošlauser posted image .
Glede sadja še nimava veliko. Morajo drevesa še malo zrasti. Smo pa lani imeli veliko jagod, aronije in grozdja. Iz slednjega sem naredila sok in ga sedaj pridno mešamo z vodo, ker je tako močan okus.user posted image

Nakupujeva pa sedaj pretežno v Tušu, nekaj stvari v Spinu, Lidlu in Hofru. Mercator in Spar naju pa zelo poredko vidi.

Imava vrt in malo njivo, katero bova letos še povečala. Tako da bomo imeli spet veliko svoje zelenjave

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  223 224 [225] 226 227   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  223 224 [225] 226 227   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.