|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
4.12.2014 10:25:06   
Shana86
Hvala, ravno tega sem gledala user posted image

Witch si lulala?

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
4.12.2014 11:04:37   
oblekca
Ma lepo vas prsim, kakšne sladkarije in slani prigrizki.
Zdaj boste videle kako jaz kompliciram user posted image , čeprav se meni ne zdi tako user posted image in je vse samo za dobro mojega fantka.

Pitje: pije samo vodo, drugega mu tudi ne dajem

Sladki slani prigrizki: mu ne dajem in mu tudi še dolgo ne bom, ker ne vidim dodane vrednosti za njegovo prehrano, pa tudi mi je škoda zaradi zob. Smokijev in tega pa pri nas ni in tudi ne bo.

Se strinjam, da bo dovolj pacakrij dobil v vrtcu, ko bo šel, tako da bo vsaj pri meni bolj na zdravi prehrani.

Ostala hrana: že res, da lahko jejo že skoraj vse, a jaz mu še vedno ne solim in ne začinim tako kot običajno in se mi hrana zuanj ne zdi še primerna zanj.

Darila: sva imela včeraj z mojim celo debato o tem in odločitev je padla. Ker nisva nekaj mahnjena na materializem in ga bo že družba dovolj potegnila v to, sva sklenila, da bo pri nas miklavž, božiček, dedek mraz pa ne. Miklavž pa z majhnimi darilici, pa sadje, arašidi ko bo večji. Letos pa ga bomo izpustili, ker je še premajhen in ne razume za kaj se gre, pa tudi ima vsega dovolj.

Witch: držim pesti da bo plusek.

< Sporočilo je popravil oblekca -- 4.12.2014 11:06:05 >

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
4.12.2014 20:18:18   
lencyk
Mi smo že drugo noč slabo spali. Definitivno ima luna prste vmes. Danes popoldan se je po pol ure zbudila in je nisem nazaj uspavala, tako da že od sedmih spi. Upam da bo kaj boljša noč.

Pri nas nosi samo božiček in tudi ne pretiravamo z darili. Igrač in oblek ima itak preveč, sem si sposodila oblekce, igrače pa dobila od sestre. Tako da bodo nekateri raje dinarčke za v šparovček prispevali, če že želijo. Itak nimamo kam dati še več igrač. Miklavž pri nas nosi kakšno pomarančo ali oreščke. Samo tega letos ne jaz ne tamala ne bova jedli.

Selili se očitno še ne bomo. Ženska očitno ni dobila odobrenega kredita za nakup našega stanovanja. Sem kar malo potrta, sem se tako veselila, da gremo vsaj na večje, pa da bomo imeli jelko. Očitno ne bo nič iz tega.

Pijača: Pije samo vodo. Mi tašča ves čas pametuje naj ji dam čaj, ampak če pije vodo, zakaj bi. Dala sem ji le enkrat nesladkan čaj, ko je bila bolj zaprta in se mi zdi da ji je ta čaj pomagal, da je lažje kakala.

Hrana: tudi jaz sem zelo stroga glede hrane in kar alergična postanem, ko mi sorodniki pametujejo naj ji že kaj dam. Grrrr. Trenutno je še nesoljeno. Včasih edino kaj pri meni dobi, predvsem kakšno ribo ali pa riž. Pa tudi jaz ne solim svoje hrane kaj veliko. Čokolade ne bo dobila, dokler se bo dalo. Prav tako tudi ostalih sladkarij. Včasih ji dam kakšen plasmon piškot zraven sadja, to je pa tudi vse.

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
5.12.2014 11:06:40   
oblekca
lencyk: tudi meni pametujejo naj mu dam sladko in naj že je vse kot midva, da kaj kompliciram in da njihovi so že vse jedli pri tej starosti. user posted image . Prav, kot so želeli, jaz bom naredila, pa kot se meni zdi prav.
Kar se sladkega tiče bom jaz tudi počakala dokler se bo dalo.

Danes sva bila ponoči 2 uri zbujena, ni jokaj ma spal pa tudi ni. Ne vem ali je luna, ali je kaj drugega...

Zanima me sli ste že dale paradižnik otrokom. Mislim tako v golažu oz. kako pripravite golaž?

< Sporočilo je popravil oblekca -- 5.12.2014 11:08:04 >

(odgovor članu lencyk)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
5.12.2014 12:59:43   
witch
Witch je nalulala velik nič. Čakam da pride.

Paradižnik jaz mu svežega še nisem dela, obožuje pa čufte in filane paprike. Tega pa skuham normalno s paradižnikom ko za naju.

Obdarovanje pri nas že od vedno hodi miklavž, ki nosi malenkosti. Na sveti večer pride jezušček, ki prinese malo večje darilo. Dedek mraz je bil pa v vrtcu in šoli. Pa bomo mi to peljali naprej. Hmmm, v bistvu jaz nisem niti vedela da kao dedek mraz nosi darila 31.12. To mi je povedal moj fant, ko sva se spoznala.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
5.12.2014 17:04:58   
Dorotheia
Mi bomo samo Miklavža praznovali. Mislim božič tudi, a obdarovanja načeloma takrat ne bo.

Danes sem bila v službi in je totalna štala, ful veliko dela. So rekli, da me rabijo čimprej, če le lahko in če imam malega kam dati. Tako da smo se zmenili, da grem 7.1. že delat. Ampak bom pa vsak petek (in kdaj še četrtek frej) če bom želela, da pokurim še star dopust. Ah ja...zdaj me je pa kar malo zadelo. Že vidim, kako se mi bo trgalo srce. Danes malega dobre 3 ure nisem videla, pa mi je bilo že hudo, ko sem prišla domov in me je bil tako vesel. Ah ja... user posted image Bomo že. Pomoje bom nonstop nalimana nanj. user posted image

Aja, paradižnik je že jedel - v golažu. Drugače mu ga še nisem dala.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 5.12.2014 17:05:34 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
5.12.2014 19:50:04   
Shana86
Jaz sem ji tudi že dala kuhan paradižnik in pelate, že dolgo nazaj. Prvič pomoje v rižoti. Itak ji večinoma kar dajem malo za pokusit najino hrano od mize, samo svinjine še ni dobila (pa glede medu, arašidov, pistacij in morskih sadežev sem dosledna). Je pojedla tudi malo skutnih palačink, so notri beljaki in mleko. Ampak to ona RES malo poje, pol centimetra user posted image

Witch user posted image

Mi smo tudi vedno praznovali Miklavža, za Božič pa je pod smrekico kakšna bonboniera in buteljka. Danes smo se že obdarovali, je prišel Miklavž, angelčki in parkeljni. Sem bila ziher, da bo šla mala v jok. Ampak ne! Ful jih je radovedno opazovala in cukala Miklavža za brado user posted image Super je bilo, sem mislila, da ne bo imela nič od tega user posted image Sprehajalec je pa zakon, v minuti je pogruntala, kam grejo žogice.

Ne morem verjet, da bo imela naslednji vikend že 10 mesecev... in tudi me ful stiska, da jo bom morala pustiti v varstvu in it delat user posted image Najbrž začnem s februarjem.

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 5.12.2014 19:51:51 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
8.12.2014 13:11:19   
witch
Kaj pa to, da bo naš fantič že čez 24 dni pihal svečko user posted image Prav ne morem verjeti da je šlo tak hitro.

Dorotheia navadila se boš. Oziroma se bosta. Vesela bodi, a te služba čaka, da se imaš kam vrniti. Jaz bi se z veseljem. Ker sem imela prej super službo...

Naše dete že spet ni ponoči nič spalo. Jokava ponoči oba. Samo čakam, kdaj se naš ati spakira v drugo sobo. Ob 23ih do 3, smo spoali mogoče samo 1 uro po kosih. On pa zjutraj v službo. Močno močno si želim, da končno začne malo lepše spati.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
9.12.2014 15:37:57   
oblekca
Witch user posted image upam, da bo kmalu bolje pri vas kar se spanja tiče. Tudi mi smo bili zopet budni ponoči, tokrat tri ure, a brez joka. Ne predstavljam si, da bi jokal, bi tudi jaz zraven, že tako ne vem kaj naj počnem z njim sredi noči user posted image

Ja res grejo hitro ti meseci in kmalu se začenja naš mesec in svečka. Jaz sem kar raznežena ko pomislim kaj vse nas čaka user posted image , pa še prvi božič z najinim sončkom user posted image

Sama bi tudi z veseljem šla delat, če bi imela kam, pa sem z nosečnostjo ostala brez dela. Po drugi strani pa priznam, da bi se mi srce trgalo, da bi že sedaj mogla pustiti malega v varstvo. Tako da na stanje pogledam pozitovno in se veselim možnosti, da bom lahko še nekaj časa uživala z malim. user posted image

Punce kje ste, kako ste?

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
9.12.2014 19:51:22   
Shana86
Witch tudi od mene objemček pa še enega za user posted image ... user posted image

Pri nas pa SPIMO! user posted image Zadnii dve noči celo v kosu 21-6h z enim manjšim jokcem vmes, ki sem ga potolažila z božanjem in prižganimi uspavankami na varuški v 10 sekundah user posted image Res super, naj tako ostane, zdaj z 1-2x zbujanjem spimo že dobra dva tedna. In zanimivo, odkar spi ponoči, več spi tudi čez dan, skoraj vsak dan eno rundo potegne do ene ure. Mogoče pa ful raste.

Drugače pa nič tako novega. Kupujeva avtosedeža za oba avtomobila, ker bo mož punčko zjutraj vozil v vartsvo, jaz pa jo bom hodila iskat. Še vedno na polno kobaca in vstaja, vedno manj opore rabi, naredi tudi že kak korak. Pred dnevi je prvič prišla do stopnic na obisku in je potem takoj naslednji dan splezala v pomivalni stroj user posted image Samo da nekaj pogrunta, so takoj traparije... GH je še vedno bolj slabo, zdaj poleg fižolove in včasih goveje je tudi bučkino juho z gresom. In par sort žitnih kašic. Sadje ne gre v nobeni obliki, največ še spravim vanjo, če ji dam za grickat krhelj in po nesreči malo poje user posted image Pa včasih jo zagrabi, da poje malo jogurta s sadjem - ji dam smoothie, ko ga naredim zase.

Ja no, veseli december in to, dogajanje na polno, nimamo časa pisat user posted image

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
11.12.2014 13:33:08   
Dorotheia
Zdravo punce!

witch najprej en user posted image za vse!

Mi smo tako tako. Jaz sem zbolela oz. se me je lotil en hud prehlad (kaj so to le leta, da tako slabo prenašam user posted image ) in mali se je itak nalezel od mene. user posted image user posted image Tako, da jovo na novo.

Očke so se mu pa pozdravile. Mogoče ima zjutraj še kaj zaspančkov pri strani, to je pa to.

Drugače smo ok. Nič posebno novega. Aja, včeraj smo imeli na pediatrični na kirurškem oddelku pregled zaradi jajčk. Sem imela prav - ima vodeno kilo. Se je na pregledu jasno videlo, da ima vodico notri. Je baje ful pogosto in nič takega. Do 3. leta počakajo in baje v 85% samo izgine, če pa ne, pa ena rutinska operacija baje. No, glavno, da ni nič hujšega. user posted image

Danes mi je mali splezal na kavč, ker so bili gor njegovi čeveljčki in jih je na vsak način želel imeti. Pa mi sploh ni bilo jasno, kako, ker imamo zelo visok sedalni del in se ne more še potegnit gor. No, ima pa moj ob kavču še eno škatlo (ki jo mora še razpakirat, pa čaka, da si spodaj klet uredi, ker bo te zadeve dol dal) in mali hop spletal na šklatlo in iz škatle na kavč. Sem prav dvakrat pogledala, ker prav nisem mogla verjet, kako je to spreten. Samo na žalost ni tako previden. Naš fant je namreč cel kaskader, nič ne pazi. Če je na kavču, ni varno, ker mu je vseeno in kar skoči dol (nima veze, če prileti na glavo user posted image ), njega nič ne briga. In tako je pri vseh zadevah. Imam včasih občutek, da bi mogla vse okrog njega zagraditi. Pa mi potem vsi rečejo, da se mora sam navadit. Verjetno je res nekaj na temu, samo jaz ga ne morem kar pustiti.
Ima katera od vas tudi take težave? Res pravi kaskader je no. user posted image

Glede hrane je še vedno priden, res vse poje in ni nič delikaten. Sem prav srečna, ker vem, koliko je to vredno.

Aja, imamo pa danes na hitro sestanek z varuško, tako da sem že neučakana in me zanima, kako bo.
Mogoče ga naslednji teden začnem že uvajat. Bomo videli, kako se bomo zmenili.

Drugače pa je spet veliko napredoval v zadnjem času. Hodi ob opori, sam še nima ravnotežja.
Lepo je začel ploskat pri besedi "bravo-bravo" ali ploska, ko je vesel.
Kliče me mama (samo ne vedno, ponavadi, ko kaj hoče od mene user posted image
). Kot da bi vedel, kako me kupit. user posted image Lepo ponavlja besede za mano in tudi neko svojo govorico ima trenutno. Ko je kaj jezen in hoče ven dat in povedat. Pa še veliko drugih zadev je.
Je pa drugače (vsaj zaenkrat) zelo prilagodljiv otrok no. Ne rabi veliko, da je srečen, niti ni pretirano ljubosumen (ali ta faza še pride?).

Ali vaši še vedno dajejo vse v usta? Naš nese VSE v usta. Če z rokami ne dobi do ust, pa glavo porine naprej, da lahko poliže, zgrize. Katastrofa, res. Potem si pa predstavljajte v nakupovalnem vozičku - cela akcija. Tisti delček s ketnico hoče vedno grizti, jaz pa cela živčna tisto proč držim. user posted image Se ta faza "vse v usta" konča kaj kmalu? Ok vem, da so pač otroci, ki nesejo vse v usta in otroci, ki sploh nimajo potrebe, da bi vse vlačili po ustih. Itak so si različni.

Nič, zdaj pa grem. Mi imamo tudi kar pestro zdaj.

Uživajte!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
11.12.2014 13:55:24   
witch
Spanje še vedno katastrofa user posted image

Hrana začel je malo lepše jesti. Včeraj sem mu dala granatno jabolko. Jedel ga je kot zmešan user posted image Opažam, da stavri, ki jih sam nese v usta zelo lepo je. Ni več cel umazan.

Dajanje stavri v usta - jih daje še vedno. Se tudi skloni in liže, ampak mičkeno manj kot je to delal.

Gibanje - začel je stopati ob opori. Drugače mi je iz posteljice splezal. Nimam pojma kako. Ležišče je čisto spuščeno, stranice dvignjene. Ne predstavljam si kako je prišel ven user posted image Ugotovil je kako je vrata odprejo. Lepo vstane, prime za kljuko, jo da dol, z rokico malo vrata prime, se vrže na rit in akcija user posted image Drugače pa isto nič ne pazi, smo šiba, se samo vrže, pa gre naprej in pride do mize, butne z glavo v njo, pa glavo da nižje in pod miz naprej. Prav neverjeten je.

Čeblja kot nor. Ponavlja za mano vse. Najbolj mi je smešen, jo njega nahranim, potem pa jem jaz. Pa sedi v stolčku in odpira in zapira usta kot jaz user posted image Je pa danes prvič prav lepo povedal mama user posted image

Midva sva pa bila danes na božičku. Hja, ni ga preveč zanimalo kaj se dogaja. Darilo je vzel, jokal ni nič, samo čudno ga je gledal.

Neposredna povezava do sporočila: 1162
11.12.2014 14:55:01   
Shana86
Še vedno spimo in ne jemo user posted image

Dorotheia, moja tudi vedno najde tisto ketnico na vozičku, mi gre tudi ful na živce in na splošno so mi teli nakupovalni vozički totalna svinjarija. In šoping centri na splošno, ob vsem, kar zdaj razsaja. Tako da če je nujno, jo dam v kengurujčka (čeprav je postal problematičen, odkar sem noseča), še najraje pa jo pustim pri mojih v varstvu in grem sama.

Isto je kaskaderka. Povsod spleza, nič se ne boji. Če sedim na tleh ob kavču, spleza name in na kavč. Tako da tudi nonstop buške, sploh ko je utrujena.

Noče vozičkat!!! Zmorela bom! Končno je sonce, midve pa notri, ker je zunaj samo v naročju. Pa še to ni dolgo okej, ker bi kobacala in raziskovala. Ful jo težko dolgo nosim, ker me začne tiščati v trebuhu.

Čeblja tudi nonstop, mama pa še n7 rekla user posted image Sicer pa isto ploska, pomaha, žura, ob vsaki najmanjši glasbi (če kdorkoli poje, žvižga, reklame...) pleše - smešno miga z rito, pokaže velika velika...

Letim, zbudila se je.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
16.12.2014 22:08:15   
Dorotheia
Punce, kako ste? Kje se skrivate? Veseli december pa to?

Mi smo zboleli user posted image No mali. Je imel cel vikend vročino (ni mu padla pod 38, narasla pa je tudi do skoraj 40). Smo bili včeraj na pregedu, pregledali kri in urin, pa ni bilo nič kaj takega vidno, razen virozice. Ima pa vneta ušesa, tako da... dobili smo antibiotike in moram reči, da je danes že bolje - vročina ni šla čez 38, danes mi je končno spet bolj normalno jedel (še vedno pa manj - včeraj je jedel šele zvečer malo, drugače sploh ni hotel). Meni se je tako smilil. user posted image Jokal je, tak švoh je bil, pa nič mu ni bilo vredu. Bogec res.

Upam, da bo kmalu bolje. Bomo pa definitivno zdaj za praznike doma. Mogoče gremo za božič do mojih staršev še malo. To je pa to. Imeli smo v planu še par izletov, pa ne upamo zdaj, zaradi vsega, da se raje lepo pozdravi, ker z 2.1. začnemo uvajanje v varstvo in hočem, da je zdrav. Drugače pa se je prehlada nalezel od mene (še mene je povozilo - še po dobrem tednu nisem ok, imam nenormalno zabasan nos in tamali tudi). Malemu nosek čistim, pa ima po minuti zopet čisto zabasano. Danes sva inhalirala (po domače), pa mi je zvečer izgledalo malo bolje, pa bomo videli. Kašlja tudi - sploh ponoči, ko se mu sluz nabira in ga moti. Joj, upam, da kmalu ozdravi. Kak nasvet, kako to hitreje preženemo? Noska itak čistimo, pediatrinja je napisala še tiste kapljice za otroke, inhalirala sva s kamilico (samo jaz ne vem, kako vi to prakticirate, ker naš ne zdrži pri miru 3min - inhalatorja pa nimamo in tudi tam ni šans, da bi pustil tisto masko gor toliko časa). A je kaj takega "naravnega", kar mu lahko dam, da mu pomaga in se hitreje pozdravi/okrepi? kaj dosti ti naši malčki še ne smejo.
Pa itak, veliko mu dajem tekočine za piti in tako. Drugega pa res ne vem.

Nič, šibam. Ob 3h moram vstati, da mu dam antibiotik za popit.

Javite se, kako ste ostale. Upam, da ste zdravi.

Nočko

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
17.12.2014 9:28:23   
Shana86
Samo na hitro - meni se je zdela za nosek pucat ful fajn tista fiziološka v spreju, Tonimer baby al nekej takega. Fajn utekočini vso tisto svinjarijo v nosku, da se lažje spuca. Tako da najprej to, potem pa kapljice, ki zmanjšajo otečene sluznice. Za inhalacije smo se pa mi šli tanajbl simpl varianto - v kopalnico, zapret vrata, odpret tuš z vročo vodo in je dihala. Isto sicer ni šanse bit pri miru.

Joj pa da se čim prej pozdravite user posted image Res razsajajo same svinjarije trenutno, jaz moje ne peljem nikamor, kjer je veliko ljudi in vrtičkarjev. Pa ravno prazniki so... Sem tudi prebolela grozen prehladd, po treh tednih imam še vedno zvečer zamašen nos.

Neposredna povezava do sporočila: 1165
17.12.2014 10:18:05   
Beat
Dorotheia, naš je imel pred skoraj 1 mesecem laringitis. In ker se to rado ponavlja ob vsakem naslednjem prehladu, sem bila cela panična, če je samo zakašljal. Ko mi začne zgledati, kot da bo zbolel, mu začnem takoj spirati nosek s fiziološko (ta Tonimer, ki ga priporoča Shana je super). Poleg tega obvezno inhalacije s fiziološko raztopino in mazanje prsnega koša s kremo Fitobalm. In zadnjič je bila njegova sestrična ful prehlajena, je seveda dobil od nje in že se je pojavil tisti lajajoči kašelj, da me je zgrabila panika. Sem mu dajala inhalacije fiziološke na 4 ure (to samo podnevi, ponoči ne), mazala prsni koš s kremo Fitobalm in čistila nosek s fiziološko (ene 10x dnevno zagotovo). In na koncu je bil prehlad dosti milejši in krajši, kot pri njegovi sestrični. Tako da pri nas to super deluje in smo zdaj zdravi. Aja, pa čim več ven na svež zrak pa zračit stanovanje.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
17.12.2014 12:03:37   
witch
user posted image user posted image za vse bolne otročke.

Pri nas je bilo do zdaj hvala bogu ok. Zdaj pa je tudi naš fantič nekaj dobil. Sicer nima vročine, ni prehlajen, ampak je ful mirne in veliko spi. Pa cel je pikast po telesu. Se mu je to že 2x ponovilo. Pravijo, daje neka viroza in telo pač na takšen način odpravlja težavo. Ima pa od danes naprej učko vneto. Čistim mu s fiziološko in upam da bo hitro ok. Koliko krat na dan mu naj čistim okico?

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
17.12.2014 12:35:32   
Dorotheia
hvala punce.

witch, če ima že orenk vneto in mu teče ven, mu poskušaj čimvečkrat čistit oko - naš je imel tudi nedolgo nazaj in sem da sem mu stokrat na dan čistila - vsakič, ko sem se spomnila - če se mu je umazanija nabrala na očku po minuti čiščenja, sva šla spet čistit in tako.

Naš fant je že bolje. Vročine nima niti malo povišane več. Samo nos totalno zabasan in kašlja še. Ful ima sluzi. Jaz pa tudi (on pa se je nalezel od mene) - nonstop imam zabasan nos, še po tednu. Pa grlo tudi mene še boli, tako da je bila to neka močna viroza kot kaže. Tisti sprej tonimer imam, tako da mu tudi tisto dajem v noska - samo dajte mi povedat - a to tudi s cevko posesate vsakič ven (torej **** na dan) ali včasih samo pokapate fiziološko in pustite. Ker meni je rekla pediatrinja, da ni dobro, da mu zdaj 100x na dan vlečem ven s cevko. Zdaj pa ne vem. Operil mu tudi dajem 1x dnevno (pediatrinja napisala recept, ker je zaradi tega verjetno tudi ušeska dobil vneta), zato da se mu dihalne poti odprejo (tudi na med.over pišejo pediatri, da ni slab oz. ga priporočajo v takih primerih - ne sme pa se ga pogosto uporabljat).

Na svež zrak ne smemo zaradi vnetih ušesk do konca tedna, dokler sva na antibiotikih (prej sva redno hodila). Zračim pa redno vse prostore.

Kašlja pa ponoči kar naš fant ja. Danes mu še malo bolj dvignem vzglavje, pa bomo videli.

Je pa že super razpložen drugače, kosilo pojedel že skoraj normalno, pa nagajat je spet začel. user posted image

Aja, med ljudi (centre, trgovine, itd.) pa itak ne hodimo - no itak se je zdaj od mene nalezel. Saj se bomo pozdravili. Zdaj je očitno tak čas. Upam samo, da ne bo potem v varstvu takoj bolan. user posted image

Uživajte!

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
17.12.2014 14:13:25   
Nina33
Samo na hitro, ker sem v službi user posted image
Najprej pikapoke vsem bolanim user posted image user posted image user posted image
Dorotheia, nam so v bolnici itak rekli, da samo spirat, da vlečenje ven kao ni dobro. Jih delno ubogam, ven potegnem "samo" pred/po spanju, drugače mu pa jaz kar v brizgo ( cca. 5ml) fiziološko in mu nos preperem (tako, da na drugi strani vse ven priteče), je pa treba pazit, da res steče ven, mora bit sklonjen naprej in vstran, špricneš v zgornjo nosnico.
Witch, jaz še vedno "reklamiram" čaj iz smetlike (angleži ji rečejo Eyebright, latinsko je Euphrasia officinalis), pri nas zaleže 123

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 17.12.2014 14:16:08 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

Neposredna povezava do sporočila: 1169
17.12.2014 14:46:45   
Beat
Nina33, kje si kupila to brizgo?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
17.12.2014 14:52:22   
Shana86
Jaz sem ji sesala samo zjutraj in zvečer. Prebrizgavat nisem mogla, je bilo čisto prehudo, tako da tonimer 100x na dan... saj je isto, fiziološka pod pritiskom. Kaj pa olynth h? Menda ga dajo že novorojenčkom v porodnišnici. Operil je kao ful agresiven. No, za par dni je okej, kar je dlje...

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
17.12.2014 15:00:18   
Dorotheia
Meni so pa v lekarni rekli, da operil (ta za otroke) dajejo že v porodnišnici in da ni sporen.
Ja še kak dan mu bom dala (itak mu pokapljam samo pred spanjem zvečer, čez dan ne). Pa po nov tonimer bom mogla, ker mi ga bo zmanjkalo kmalu. Ah ja. Tudi jaz imam že več kot teden zabasan nos in nonstop smrkam. Pa se sploh ne konča, ne vem od kje toliko materiala. user posted image user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
17.12.2014 15:43:06   
Nina33
Beat, brizga je navadna injekcijska brizga, jaz imam to srečo, da jo v službi komot vzamem user posted image Drugače pa prosi zanjo al v lekarni (če imajo) al pa v kaki veterinarski ambulanti, eno bi ti pomoje vsak šenkal user posted image .
Glede vlečenja smrklja ven samo še to: po Operilu ali Olynthu raje ne (vsekakor naj bo za otroke, ker so dost manjše doze, in če se le da, kupi takega s hialuronsko zraven, je mnogo boljši kar se obnavljanja sluznice tiče), tudi na Tonimer pršilu preveri, če je navadna fiziološka (izotonična in ne hipertonična) raztopina. Če imaš hipertoničnega (ki je drugače za določene zadeve boljši, ker oteklino sluznice zmanjša), potem po njem tudi ne vleči smrklja ven "na silo". In malo po gorenjsko - otroški Tonimerji so dost dražji, razlika je pa le v nosnem nastavku, ki se ga pa da namontirat tut na "odrasel" Tonimer user posted image
In še malo "domače lekarne" - ob prehladih jaz svoje pobe pod ušesi (v smeri proti čeljusti) mažem z oljem čajevca, v Avstriji se dobi homeopatske kapljice Meditonsin, ki so ravno ob prehladih super, za izkašljevanje je super sirup Gorenjskih lekarn (optroški), za mazat pa a''la Fitobalm, le da od Mariborske lekarne (cenejši pomoje user posted image ). Inhalacije pa lahko tut pod kako večjo brisačo skupaj delate (mi imamo že tko preveč vlage v hiši, ne maram cele kopalnice še dodatno "vlažit")
Letim!
P.S. Se pa strinjam s Shano, da je s Tonimer pršilom zadeva dosti lažja, je celo moj znal nos preprat, brizgo so prepustili meni, je pa Cene itak že čist navajen na to "mučenje", mu je brizga skor najljubša "igrača" user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 17.12.2014 15:50:54 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

Neposredna povezava do sporočila: 1173
18.12.2014 9:11:46   
Dorotheia
Nina33, hvala glede nasvetov. To glede izotoničnega ali hipertoničnega tonimerja sploh nisem vedela. Imam hipertoničnega. Obstaja pa tudi izotonični?

No, naš je glede tega boljši. Se je pa okrog polnoči nekaj jokal v postelji in zjutraj tudi že. Zdaj ne vem ali je včeraj čez dan preveč spal (njegov dnevni spanec je namreč trajal 3,5 ure user posted image - sem ga pustila spati, ker sem pač mislila, da verjetno rabi še od bolezni in tako), ponoči pa akcija. Bil je tisti jok, ko je očitno, da ga boli nič ne. Malo je težil. Sva ga pustila in se mi je skoraj zmešalo, ker kar ni nehal javkat. user posted image

Opažam pa tudi zadnje dni, da malo več kupčke podira pa potem razmišljam, če možno, da mu škodi, ker ga zvečer po flaški mleka dam kar hitro spati v posteljico - pokonci ni več kot 10min. Počakam pač da kupčka podre in potem ga položim. To delava zdaj kak slab mesec, pač se nama je zdelo, da nima več težav z refluksom. Zdaj pa ne vem.
Danes zjutraj pa je še celo flaško zbruhal v loku (še nikoli ni bruhal v loku). Ampak nima ne vročine, super razpoložen, vesel, kot da ne bi bilo nič. user posted image user posted image Ah ja, kdo bi vedel.

Moj je spet rekel, da nobenega otroka več. user posted image

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 18.12.2014 9:12:20 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
21.12.2014 15:14:45   
Aeio
Heeej, kako ste kaj?

Mi smo dobili norice. Danes je prvi dan, prve pikice. Poleg tega pa še zabasan nos in kašelj. Bo treba malo pomerkat.

Počasi že gledam, kaj bom spekla našemu januarčku :) Ne morem verjet, kako hitro gre tale čas. Pri nas sedaj že pleza po štengah in na kavč, posteljo. Vedno mu ne uspe. Je pa pri hoji zelo samostojen in nič neroden.

Kakšno torto bodo imeli vaši malčki? Imate kakšne fahn recepte?

Pozdravček in uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?