Dorotheia
|
Zdravo punce! witch najprej en za vse! Mi smo tako tako. Jaz sem zbolela oz. se me je lotil en hud prehlad (kaj so to le leta, da tako slabo prenašam ) in mali se je itak nalezel od mene. Tako, da jovo na novo. Očke so se mu pa pozdravile. Mogoče ima zjutraj še kaj zaspančkov pri strani, to je pa to. Drugače smo ok. Nič posebno novega. Aja, včeraj smo imeli na pediatrični na kirurškem oddelku pregled zaradi jajčk. Sem imela prav - ima vodeno kilo. Se je na pregledu jasno videlo, da ima vodico notri. Je baje ful pogosto in nič takega. Do 3. leta počakajo in baje v 85% samo izgine, če pa ne, pa ena rutinska operacija baje. No, glavno, da ni nič hujšega. Danes mi je mali splezal na kavč, ker so bili gor njegovi čeveljčki in jih je na vsak način želel imeti. Pa mi sploh ni bilo jasno, kako, ker imamo zelo visok sedalni del in se ne more še potegnit gor. No, ima pa moj ob kavču še eno škatlo (ki jo mora še razpakirat, pa čaka, da si spodaj klet uredi, ker bo te zadeve dol dal) in mali hop spletal na šklatlo in iz škatle na kavč. Sem prav dvakrat pogledala, ker prav nisem mogla verjet, kako je to spreten. Samo na žalost ni tako previden. Naš fant je namreč cel kaskader, nič ne pazi. Če je na kavču, ni varno, ker mu je vseeno in kar skoči dol (nima veze, če prileti na glavo ), njega nič ne briga. In tako je pri vseh zadevah. Imam včasih občutek, da bi mogla vse okrog njega zagraditi. Pa mi potem vsi rečejo, da se mora sam navadit. Verjetno je res nekaj na temu, samo jaz ga ne morem kar pustiti. Ima katera od vas tudi take težave? Res pravi kaskader je no. Glede hrane je še vedno priden, res vse poje in ni nič delikaten. Sem prav srečna, ker vem, koliko je to vredno. Aja, imamo pa danes na hitro sestanek z varuško, tako da sem že neučakana in me zanima, kako bo. Mogoče ga naslednji teden začnem že uvajat. Bomo videli, kako se bomo zmenili. Drugače pa je spet veliko napredoval v zadnjem času. Hodi ob opori, sam še nima ravnotežja. Lepo je začel ploskat pri besedi "bravo-bravo" ali ploska, ko je vesel. Kliče me mama (samo ne vedno, ponavadi, ko kaj hoče od mene ). Kot da bi vedel, kako me kupit. Lepo ponavlja besede za mano in tudi neko svojo govorico ima trenutno. Ko je kaj jezen in hoče ven dat in povedat. Pa še veliko drugih zadev je. Je pa drugače (vsaj zaenkrat) zelo prilagodljiv otrok no. Ne rabi veliko, da je srečen, niti ni pretirano ljubosumen (ali ta faza še pride?). Ali vaši še vedno dajejo vse v usta? Naš nese VSE v usta. Če z rokami ne dobi do ust, pa glavo porine naprej, da lahko poliže, zgrize. Katastrofa, res. Potem si pa predstavljajte v nakupovalnem vozičku - cela akcija. Tisti delček s ketnico hoče vedno grizti, jaz pa cela živčna tisto proč držim. Se ta faza "vse v usta" konča kaj kmalu? Ok vem, da so pač otroci, ki nesejo vse v usta in otroci, ki sploh nimajo potrebe, da bi vse vlačili po ustih. Itak so si različni. Nič, zdaj pa grem. Mi imamo tudi kar pestro zdaj. Uživajte!
|